Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
zed01
őstag
Pár gondolat a most megjelent NOD32 betaval kapcsolatban.
Először is szögezzük le én örülök hogy végre van/lesz normális vírusirtó linuxa is, bár egy Smart Security féle komplexebb biztonsági csomagnak jobban örültem volna. Annak idején használtam már vírusirtót Linuxon, pl. 6.06 környezetben a Pandát, vagy 8.04 környezetben a Sophost, vagy az F-Secure Linux Securityt és tették a dolgukat. Valszeg a Windowsról megmaradt paranoiám miatt szeretek Linux alatt is vírusirtót használni.
Ha elfogulatlanul gondolkodom, azt a következtetést kell levonnom, hogy egy 1 % körüli elterjedtségű operációs rendszert nem fenyegetnek úgy a kártevők, mint egy sokkal nagyobb elterjedtségűt. Egy Windows kártevővel 1000 szer több PC fertőzhetnek meg. Aztán ott van a Linux jogkezelése, semmi nem fut root jogokkal és amíg egy kártevő nem tudja a root jelszót addig esélye sincs. És az Ubuntun ott van az Apparmor, ami még magasabb szintre helyezi a biztonságot. Én nem is a linuxos kártevőktől félek elsősorban, mert tulképpen mindent belső vagy külső biztonságos tárolóból telepítek, hanem a win32-es kártevőktől. Azt olvastam valahol hogy egy Linux nem tud megfertőződni egy win32-es kártevőtől, de hordozóvá válhat. Olyan lehet mint egy vírusgazda, ő maga nem beteg, de megfertőzhet másokat.
Visszatérve a NOD32-re. Én kipróbáltam. Tulképpen semmi rendszerigénye nincs, én legalábbis nem veszek észre sebességbeli különbséget a NOD32 nélküli, és a NOD32-s állapot között. Akkor meg miért ne használjam?
Új hozzászólás Aktív témák
- AirPods Pro (2. generáció) MagSafe tokkal (USB-C)
- Gamer PC - i5 14400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- LG 55UK6300MLB 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Lenovo ideapad 100 i3-5005u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / akku rossz- karcos
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- HP 840 G8 Workstation dupla CPU Xeon Gold 6134 64Gb
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest