Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Sweet Lou 6

addikt

válasz lorenzen #385 üzenetére

,,De te is fizetsz csak nem pénzben. Ha például suse-t használsz
    teszteled a szoftvert, amiből majd a fizetős változatba emelnek át részeket."
    - Ez miért is lenne ez bármilyen nemű fizetés? Én örülök neki, hogy van ingyen használható verziója (ami ráadásul eléggé jól sikerült, bár ez csak az én véleményem). Ha nem lenne, lehet még mindig keresném azt a disztrót, amit hosszabb távra fel merek tenni...Vagy azt hiszed, hogy kihasználják a felhasználókat tesztelésre? Tévedsz. Ha profitközpontú lenne a Linux, akkor igazad lenne. De egy közösségalapú cuccnál ez teljesen normális.
    Ubuntu is kér pénzt amúgy, de csak a támogatásért.

• ibex

csendes tag

válasz lorenzen #385 üzenetére

Ha például suse-t használsz
    teszteled a szoftvert, amiből majd a fizetős változatba emelnek át részeket.

Meg lehet ezt oldani ingyen is. Ott van a hivatkozott Debian, ugye van a tesztelő ága, és van a stabil ága. Mindkettő ingyenes. A vállalkozó szelleműek a tesztelő ágát használják, cserébe az összes szoftver a legfrissebb verziót tartalmazza, és a stabil ágát azok használják akiknek fontosabb a stabilitás annál hogy a használt szoftverek a legfrissebbek legyenek. Nem kell ezért fizetni. Valahol olvastam egy stabil és jól beállított Debiant lerobbantani sem lehet a gépről.
    A másik dolog a terméktámogatás. A Debiant sok tíz, esetleg százezren tesztelik és fejlesztik, nagyon komoly fóruma, levelező listája van, ahol szinte azonnal választ kaphat a kérdéseire az érdeklődő. Szvsz nem kell ennél jobb terméktámogatás és valahol ez a közösség központúság a linux lelke.

• ibex

csendes tag

válasz lorenzen #381 üzenetére

emulátor

Azt felejtsd el, hogy ezek a szoftverek emulátorok. Ezek a szoftverek (wine, cedega, stb) windows api-k amik köztes átjárót biztosítanak a windowsra írt alkalmazások és a linux között. Ezért nincs semmilyen teljesítmény csökkenés ha pl. a wine-n (vagy a cedegán, mert a cedega is a wine-re épül csak jelentősen átdolgozták) futtatod az adott windowsos szoftvert.
    Nézd, nekem is van W7-em, de van úgy hogy nincs kedvem újraindítani a gépet csak azért hogy egy windows alkalmazást futtassak, pláne ha az ingyenes wine hibátlanul futtatja.

Sajnos a két rendszer közötti törésvonal a kiegészítő eszközök kezelésében van.

Én okos voltam. Utána néztem hogy azt a TV tuner kártyát amit meg akarok venni, a linux felismeri-e és használható-e vele. Persze számomra érthetetlen hogy egy sz@ros TV tuner kártya miatt valaki nem használ linuxot. Én pl. negyedévente nézek meg rajta egy híradót, így olyan mintha ott sem lenne, pedig mindent tud, hardveres mpeg, stb. (Most nézem ha már szóba hoztad, össze sincs kötve a TV kábellel)

Egyébként való igaz, vannak hardverek amit a linux abszolút nem ismer fel (ezért kell érdeklődni a vásárlás előtt), cserébe amit felismer azt azonnal mindenfajta driverek telepítgetése nélkül a miután felraktad magát a linuxot azonnal használható is.

• ibex

csendes tag

válasz lorenzen #377 üzenetére

Tudod vannak akik nem akarnak Windowst használni. Különféle okok miatt, vagy mert nem szeretik, vagy a vírusok miatt, vagy mert nem értenek hozzá. Jó tudom, amíg a linux kezelését elsajátítja, addig a windowst megtanulhatja. Tudod mit mondok neked? Én egész egyszerűen nem érzem magam biztonságban a neten ha windowst használok. Lehet a winen akármilyen sok pénzért vásárolt csicsás vírusirtó. Azt áruld el nekem ha linux alól netezek csak és kizárólag windowsos kártevőre jelez a NOD32 Linux?
    Az a 25 dollár nem egészen 5 ezer ft. És bármennyire is hihetetlen, rengeteg játékot hivatalosan támogat a Cedega. Én nem tervezem megvenni, mert amennyi Windowsos alkalmazást, játékot akarok futtatni, arra az ingyenes wine bőven elég. A cedega a hardcore játékosoknak való. És a cedega nem árul zsákbamacskát, ott van a honlapjuk és le van írja mit támogat mit nem, és ha támogatja akkor irány bolt és játszol vele linuxon. És ez a nagy szó. Játszol vele linuxon.

Új hozzászólás Aktív témák