Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sweet Lou 6

addikt

válasz lorenzen #385 üzenetére

,,De te is fizetsz csak nem pénzben. Ha például suse-t használsz
    teszteled a szoftvert, amiből majd a fizetős változatba emelnek át részeket."
    - Ez miért is lenne ez bármilyen nemű fizetés? Én örülök neki, hogy van ingyen használható verziója (ami ráadásul eléggé jól sikerült, bár ez csak az én véleményem). Ha nem lenne, lehet még mindig keresném azt a disztrót, amit hosszabb távra fel merek tenni...Vagy azt hiszed, hogy kihasználják a felhasználókat tesztelésre? Tévedsz. Ha profitközpontú lenne a Linux, akkor igazad lenne. De egy közösségalapú cuccnál ez teljesen normális.
    Ubuntu is kér pénzt amúgy, de csak a támogatásért.

• ibex

csendes tag

válasz lorenzen #385 üzenetére

Ha például suse-t használsz
    teszteled a szoftvert, amiből majd a fizetős változatba emelnek át részeket.

Meg lehet ezt oldani ingyen is. Ott van a hivatkozott Debian, ugye van a tesztelő ága, és van a stabil ága. Mindkettő ingyenes. A vállalkozó szelleműek a tesztelő ágát használják, cserébe az összes szoftver a legfrissebb verziót tartalmazza, és a stabil ágát azok használják akiknek fontosabb a stabilitás annál hogy a használt szoftverek a legfrissebbek legyenek. Nem kell ezért fizetni. Valahol olvastam egy stabil és jól beállított Debiant lerobbantani sem lehet a gépről.
    A másik dolog a terméktámogatás. A Debiant sok tíz, esetleg százezren tesztelik és fejlesztik, nagyon komoly fóruma, levelező listája van, ahol szinte azonnal választ kaphat a kérdéseire az érdeklődő. Szvsz nem kell ennél jobb terméktámogatás és valahol ez a közösség központúság a linux lelke.

Új hozzászólás Aktív témák