Új hozzászólás Aktív témák

• zed01

őstag

Van egy régi középkorú barátom, akinek az elmondása szerint elromlott az XP-je a laptopján. Tény, hogy furcsa tüneteket produkált.
    Amikor elhozta hozzám a laptopot, az volt a kérdésem hozzá hogy szoktál-e játszani rajta. Mondja soha nem játszik, zenehallgatásra, filmnézésre, netes rádiók hallgatására és böngészésre használja a gépet. Mondom neki, ha már úgyis újra kell telepíteni a windowst, akkor inkább tegyünk fel egy linuxot, amire te használod a gépet azt megteheted linux alól is. Az Ubuntu nagyon felhasználóbarát disztribúció. Meg is mutattam neki működés közben a saját gépemen az Ubit. Mondom neki én mindent beállítok, neked összesen annyi dolgod lesz, hogy időnként mikor frissít megadd a root jelszót és frissíts.
    Az volt a válasza, hogy ő marad a windowsnál, mert fél a linuxtól. Én próbáltam meggyőzni, hogy a windowshoz sem értesz, úgyhogy ugyan mindegy, ott nincsenek félelmeid? Ő azt hallotta hogy a linuxhoz diploma kell. Mondta ezt annak ellenére hogy látta az én gépemen Ubuntus szoftverközpontot és a többi extrát ami az Ubuntura jellemző.
    Nekem az a véleményem hogy az emberek már a saját szemüknek sem hisznek, ha az előítéletekről van szó. Windowst telepítettem neki.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés