- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya21
senior tag
közvélemény kutatás
nektek mennyire pixelhibás a kijelző ?
én pár hét után vettem észre rajt kb 30 darb beragadt világító pixelt
most meg tegnap frissített és közben ugye nagy része fekete a kijelzőnek, most már legalább 300 pixelem van beragadva
olyan 4-5 hónapos a telefonfekete képpel megtudjátok nézni
-
keep2000
tag
8.5.3.0-nál újabb rom van MTK-s verzióra? Honnan lehet ezeket megtalálni? OTA valamiért nem megy
-
Zotya21
senior tag
tegnap jött egy új béta frissítés, azóta az értesítési sávban egyesével irogatja ki az emaileket
és a fehér ikon háttér eltüntető téma se használható
-
tercsab
csendes tag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget.A xiaomi redmi note 4x-nek nagyon sok verzióját látom---melyiket érdemes venni ami talán a legjobb köztük (teljesítmény és üzemidő)?
Jól gondolom hogy ez a legjobb köztük: Xiaomi Redmi Note 4X - 4GB 64GB X20 CPU: MediaTek Helio X20 (MT6797) CPU magok: 10 mag, 2.1 GHz
http://kinatech.hu/telefonok/xiaomi-redmi-note-4x-4gb-64gb-x20Itt találtam rengeteg verziós lehetőséget megrendelésre, de kicsit kusza nekem , hogy melyik a fent említett:
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_606836.html?wid=4&utm_source=shareasale&utm_medium=shareasale&utm_campaign=shareasale
cpu alapján mediatek vagy a snapdragon jobb? -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
szabo.csabi #1283 üzenetére
Én sem nagyon tudok különbséget tenni a készülékek között, és ez amúgy nagyon gáz a Xiaomi részéről, viszont, azt tudom, hogy a qualcomm snapdragon proci 8 magos, a mediatek 10 magos. Így neked a qualcomm snapdragon verziós van.
És, akkor bízva Upo szavaiban ez neked pont jó.
Nekem is sanpdragonos verzió van, és eddig sikeresen rendeltem hozzá dolgokat aliexpress-ről.
2 tokot és egy kijelzővédő üveget különböző helyekről, eddig minden passzol rá.Alin azért nagy segítségnyújtás van a hirdetéseknél, hogy meglehessen különböztetni a típusokat.
-
helixP
nagyúr
válasz
szabo.csabi #1281 üzenetére
Ott van, hogy nyolc magos. Ha MTKs lenne, akkor 10 magot írna.
-
Upo
addikt
válasz
szabo.csabi #1279 üzenetére
Csak az számít, hogy qualcomm procishoz való kijelző legyen. Ne a nevét nézd, qualcommból és mediatekből is van 4 és 4x, egyik kínai így nevezi, másik úgy. Mindenképp érdemes az eladóval előbb egyeztetni, hogy qualcommos legyen a kijelző, hacsak nincs egyértelműen feltüntetve (szerencsére már láttam olyan leírásokat is, ahol végre egyértelmű).
-
szabo.csabi
tag
válasz
Fr@nkieWilde #1278 üzenetére
Igen, épp a rendelés miatt vagyok itt is.
A készülék "Xiaomi Redmi Note 4X Android MIUI 8.1Octa Core 5.5 Inch Screen 3GB RAM 32GB ROM Smartphone" néven futott vásárláskor, SpeMalltól vettem, a rendszerben pedig ez látható ...
Kérdés, hogy Note 4X-re keressek LCD display + touch screen digitizert vagy jó a sima Note 4-es verzió is? Számít-e hogy global version vagy sem? Stb.
Illetve "black with frame" esetében számít, hogy + frame legyen vagy sem?
Netán valami ilyesmi is jó lehet?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
szabo.csabi #1277 üzenetére
Kijelzőt tudsz Kínából (aliexpress például) is rendelni, így olcsóbb mintha a szervizes adná.
Szerviz pedig az itteni csájnafon szerviz, a hardveraprón eléred őket.Rendelés előtt azért érdemes egyeztetni a kijelző rendelésével kapcsolatban, mert lehetnek félreértések.
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok! Pókhálósra tört üveget (kijelzőt) hogy, hol s mennyiért tudnék cserél(tet)ni? Tudnátok megbízható szervizt és weboldalt javasolni, ahonnan kijelzőt rendelhetek a cseréhez? Köszönöm!
-
keep2000
tag
Android frissítéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Ismerős telefonja az alábbi paraméterekkel bír:
Model Number: Redmi Note 4X
Android version: 6.0 MRA58K
Android security patch level: 2017-03-01
MIUI version: MIUI Global 8.1 Stable 8.1.7.0 (MBFMIDI)
Baseband: MOLY.LR11.W1603.MD.M P.V13.18.P69
Kernel: 3.18.22+
Build: MRA58KElőjön a mikrofon probléma nála, azaz sokszor nem hallják a túloldalon. MIUI support javasolt ROM frissítést, leszedtem innen a stable global romot, de nem akar felmenni. Felmásoltam eszközre és kitallózva az ellenőrzés hibát ad:
Can't verify update
Other reasonvagy ha update.zip néven van:
Can't verify update
Couldn't verify update packageÍrtam a supportnak, azt mondták nyittassak bootloadert, a folyamaton végigmentünk, meg is lett az engedély, unlockoltam is.
A kérdés, hogy innen hogyan tovább, mert a telepítés ugyanazon hibával megáll.
Olyat is próbáltam, hogy innen leszedtem a note 4x global romot, majd fastboot és miflash, de ott meg Missmatching image and device üzenet jön
-
Bence199804
csendes tag
Hali srácok.
Az elmúlt két hétben figyeltem a telefonom. Eddig nem volt vele semmi gond, most viszont messenger, és instagram néha néha leáll, lefagy magától.. Én arra tippelnék, hogy az appok szarok, de esetleg más is vett észre ilyesmit? Snapdragonos a telefonom 3/32 GB
-
Upo
addikt
válasz
UNauthorized #1270 üzenetére
Ugye note 4x-et akartál írni? A redmi 4X az más topik.
Tud 4g-t mindegyik, a nem global az a b20-as frekit nem tudja, a többi 4g-t igen. -
UNauthorized
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Redmi 4X Dual Sim 4GB RAM 64Gb megéri azt a kb. 10-es felárat a 3/32 gb-s verzióval szemben?
Annyit tudok, hogy a 4gb-s nem global, nem tud 4g-t. -
plömplöm
őstag
-
lowzor
veterán
Akit érdekel, így el lehet tűntetni a ronda fehér hátteret az ikonok mögül az alap témánál: [link]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Még egy 50 ezer forintos fényképező sem készít jó fényképeket, nemhogy egy 50 ezer forintos telefon, melyben akár ilyen, akár olyan szenzor van.
Egyik szenzortól sem szabad sokat várni, vagy, ha valóban minőségibb képeket akarsz lőni, akkor fényképező. 70-80k körül már lehet kapni kompaktokat, aminél már lehet minőségről beszélni.
De ez a szint is még csak a jéghegy csúcsa.Ha ilyen (vagy más) telefont vesz az ember, akkor épp a kamera kb. az utolsó dolog, ami fontos lehet, akkora különbségek mobilos téren nincsenek.
Én ezt tapasztalom. -
-
Feri1977
senior tag
A b20 nem nagyon érdekel, állítólag tudja az LTE-t de csak Budapesten, ezt mondták a boltban...de ha nem tudja nem gond, 3g is bőven elég ha járok valamerre+az első kiadások sony sensorosak voltak, aztán jött samsung meg omnivisionos borzalom...ezért nem tudom mi legyen, mert már megrendeltem nagyon olcsón ebből a boltból amit adtam linket, azt majd kiderül használat közben, vagy lehívom szoftveresen a kamerát, hogy nem sony, akkor kész leszek...csak azért, mert az árukeresőn a modell vélemények alá az utolsó hozzá szólás pont ez, hogy neki omnivisionos és kritikán aluli, írja a gyerek, hogy az első kiadások sonysak voltak, hogy képzelik ezt..szóval parázok rendesen most.
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok! A segítségetek kéne, vennék egy redmi note 4x-et, és a legolcsóbb a West-Tel.hu-nál van most ez a típus.
Xiaomi Redmi Note 4X Dual LTE 32GB 3GB RAM (Szürke) amit rendelnék, xiaomi redmi note 4-em volt, idáig, és azért venném pont, mert imádtam a telóm, és ez ugyanazt tudja csak újabb és a lényeg a kamera szenzor lenne, hogy ebbe most sony van e már vagy sem, mert az enyémbe samsung, és az nem csinált valami jó képeket, és olvastam neten, hogy ez már sony senzoros ami jobb, de olyat is, hogy amiket már most árulnak, valami szar ov sensor van már benne azóta, most mi az igazság, mennyi az esélyem, hogy sony senzorost veszek most is? Mert az kéne nagyon! -
vipviform
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #1249 üzenetére
Valszeg ők nem tesztelték.
-
vargalex
félisten
válasz
Ahogy a kolléga is írja, ez közel nem az összes variáns. Például az enyém rögtön nincs benne: Redmi Note 4X 3/16GB SnapDragon (azaz mido).
Szerk.: Most vettem észre, hogy te is írtad.
-
Upo
addikt
válasz
st3v3np3t3r #1251 üzenetére
Nem A snapdragonos verziót, hanem AZ EGYIK snapdragonos verziót a sokból. Épp ezt írtam az előbb, érdemes elolvasni. -
Upo
addikt
válasz
Egyik ilyen gyűjtőoldal sem írja mindegyiket, annyi féle változat van. Freki kiosztásban is van még sok féle, és azok az ázsiai regionális változatok is kikerülnek a világba, egész más frekvencia kiosztásokkal. Például a Note 4X-ből is az egyik HongKongi belpiacosban van B20. Aztán még nem is beszéltünk a mediatekes változatokról (nikel), abból is van Note4 és Note 4X is. A mediatek Note 4X az 4/64-es (kínai belpiacos), de a mediatek Note4-ből is van több ram/rom/freki kiosztású, de nikel-ből nincs B20-as.
Ezekből (4, 4X, qualcomm, mtk) van >10 változat, de lehet hogy több mint 20 féle, nem tudjuk hogy a gsmarena ezekből melyik kettőt rakta be, és miért pont azokat, mert Model Code nincs a specifikációkban (ugyan miért is lenne, hiszen az alapján pontosan meg lehetne mondani hogy mi van benne.). A jobb oldali Note4 Global version-nak írt készülék Model kódja 2016102, ez az ide szánt "Global version", de ebből is van 2016100, 2016101 is, meg még amiket nem ismerünk. Szóval ezekre az összehasonlító oldalakra nem érdemes hagyatkozni, annak örülhetünk ha a befoglaló méreteket és talán az akku kapacitást eltalálják, a többi műszaki adatot meg vásárlási szándék esetén a Model Code alapján kell előkeresni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
redmi note 4 vs note 4x
3 hw difi:ram,bt,lte band
note4 a 32es kiadás 2/32 vagy 3/32 és BT4.1,lte 1,3,4,5,7,8,20,38,40(nincs lte 39,41 támogatás)
note4x csak 3/32 kiadás van 2/32es nincs és BT4.2,lte 1,3,5,7,38,39,40,41(nincs lte 4,20 támogatás
gsmarena alapjántehát elvileg a 4x nem kezeli a B20as LTE-t...
viszont az is érdekes hogy a gsmarena nem írja a 16gb-os verziót -
Upo
addikt
válasz
t.zolka #1247 üzenetére
Össze-vissza írogatja, de túl sok jelentősége nincs, mido mindegyik. Nekem meg a global note4-en a CN dev rom Note 4X-et ír. Az hagyján, többünknek a mi fiókban ha megnézzük, akkor ott meg Mi6-nak írja a készüléket. Xiaomi együttható, ez legyen a legnagyobb problémánk és akkor elégedettek lehetünk.
-
t.zolka
aktív tag
Srácok!
Note 4X-nek vettem, bolti, dobozos, de itt csak Note 4-et ír, ilyenkor mi van? Ez mégsem 4X? -
keep2000
tag
Ismerősömnek keresek megoldást Note 4X gondjára, most próbáltam keresni és visszaolvasni, de akkor érdeklődnék most aktuálisan.
A gond annyi, hogy kb naponta 2-3 alkalommal telefonálás közben egyszercsak a túloldal nem hall semmit, mintha kikapcsolna a mikrofon. Én nem próbáltam, majd igyekszem megnézni, de hátha tud valaki javaslatot tenni, mielőtt a kezem közé kapom. -
Wolfan
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok tanácsot adni, hogy a 32Gb-os SD kártyát milyen formátumra formázzam le, hogy tudjak vele nagy méretű fájlokat (videókat) készíteni a telefonnal?
A fat32 max. 4gb, az exfat-ot és az ntfs fájlrendszert nem ismeri fel.
Régebben úgy emlékszem az exfat nem okozott problémát se az androidnak se a windowsnak.
Köszönöm előre is! -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. International verziós Redmi note 4x 3 vagy 4gb -os hol az a legolcsóbb most ahonnan nincs vám ? (Gearbest , Geekbuying stb? sajna Magyar webshop nem jó)
Előre is köszi. -
Moonline.
aktív tag
Jött ma egy update, frissítésre fel
-
Moonline.
aktív tag
Meglepi a MIUI magyarországtól holnap:
-
hunter169
csendes tag
Sziasztok!Egy webshopból tudok venni akciósan egy ilyen telót 30 ezerért,a mostani Note 3 Pro-mat váltaná le(2/16-os verzió).Ha eladom a mostanimat és megvenném a 4X-et akkor kb 0-ra jönnék ki.Szerintetek megéné nekem megvenni,vagy maradjak azzal ami már megvan?
-
vargalex
félisten
válasz
ThorsHUN #1224 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az első kamera az összes készülékben Samsung. Hátsó van Sony, Samsung és OmniVision szenzoros.
Ha a Beállítások - A telefonról oldalon egymás után 5-ször megérinted a Kernel verziója sort (vagy a gyári tárcsázóban beírod: *#*#6484#*#*), akkor megnyílik a Hardvare test alkalmazás. Ott a Version information-ra kattintva lehet látni a front, illetve a back camera-t. A front az elvileg minden készülénél s5k5e8. Ez Samsung szenzor. A back camera:imx258: Sony
s5k3l8: Samsung
ov13855: OmniVision -
Rambi
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek rendeltem egy redmi 4x-et és annyira emgtetszett, hogy szeretnék én is venni egyet a nagyobb tesók közül. Redmi Note 4 vagy Note 4x-et szeretnék, de nem nagyon értem a különbséget a kettő között.
A note 4x msot elég jó árban van itt: FirstPhone 47.500 Ft ' év garival, ingyen szállítással.A sima note 4 kicsit drágább, de mellé van írva, hogy EU globál verzió, ez mit takarhat?
-
Moonline.
aktív tag
Ebben a telóban nincsen gyorstöltés ugye? 10 perc alatt 6%-ot töltött, ez meglepett.
-
esox
senior tag
Ez most akkor Note 4X vagy sem?
-
helixP
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #1208 üzenetére
Hát, ha tudsz többet fizetni egy jobb telefonért, tedd meg. Add el ezt és vegyél egy jobb, drágábbat.
8.5.4.0 Rom, működik nekem is. Nem reagál gyorsan, de se egy Galaxy S5 se volt gyorsabb ezen a téren. A szenzornak van egy mintavételezési ideje, folyamatosan nem figyeli a nit értékeket, mert akkor zabálná az akksit.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sok, kis, apró, bosszantó dolog van ebben a telefonban, nem csak ez. Hiába olcsó a telefon összességében, azért eléggé kompromisszumos a felhasználása.
Én ki is kapcsoltam a fényerő automatizálását, mert a nullával egyenértékű az. Szerintem ilyeneknek nem kellene beleférniük az árba, vagy akkor kérjenek többet érte, de működjön rendesen.
-
lowzor
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #1206 üzenetére
Mindegy, ez még belefér, úgyis szinte ingyen vettem ezt a telefont.
-
vargalex
félisten
A light sensor rendesen működik? Tudod ellenőrizni a hardware test-ben a 2-es pontban (ALS/PS). A hardware test-be úgy tudsz bejutni, hogy a Beállítások->A telefonról oldalon 5-ször rányomsz a Kernel verziója sorra. Vagy a gyári tárcsázóban tárcsázod a *#*#MIUI#*#* (azaz a *#*#6484#*#*) számot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Felújított Playstation 4 Slim 11.00 FW + GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest