Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
A redmi 3 volt az első zárt bootloaderes, több mint 2 évvel ezelőtt. Azóta lehet tudni a dolgot, és minden miuis-xiaomis fórumban rendszeresen felmerül, szinte művészet nem tudni róla. Én már megkértem mikor a telefont megrendeltem, mire megérkezett, már a Kucsordi Tanácstú is meggyött a zengedéjj nemhogy a kínaiaktól.
-
Upo
addikt
Nem tudom hogy attól jó lesz-e ha lockolod. Az amúgy csak egy sima fastboot parancs. De mindennek gyárinak kell lennie, se twrp, se átírt rendszerfájlok, mert egyből bootloop-al honorálja a készülék.
Másik út, ha supersu van fent akkor leszedni, twrp-ből magisk telepítés, magisk alá a safetynet fix modult berakni, magisk hide alatt bejelölni a kényeskedő szoftvereket (android pay, banki app, pokemon go, stb...) és kész. -
Upo
addikt
válasz
szabo.csabi
üzenetére
Csak az számít, hogy qualcomm procishoz való kijelző legyen. Ne a nevét nézd, qualcommból és mediatekből is van 4 és 4x, egyik kínai így nevezi, másik úgy. Mindenképp érdemes az eladóval előbb egyeztetni, hogy qualcommos legyen a kijelző, hacsak nincs egyértelműen feltüntetve (szerencsére már láttam olyan leírásokat is, ahol végre egyértelmű).
-
Upo
addikt
válasz
UNauthorized
üzenetére
Ugye note 4x-et akartál írni? A redmi 4X az más topik.
Tud 4g-t mindegyik, a nem global az a b20-as frekit nem tudja, a többi 4g-t igen. -
Upo
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére

Nem A snapdragonos verziót, hanem AZ EGYIK snapdragonos verziót a sokból. Épp ezt írtam az előbb, érdemes elolvasni. -
Upo
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Egyik ilyen gyűjtőoldal sem írja mindegyiket, annyi féle változat van. Freki kiosztásban is van még sok féle, és azok az ázsiai regionális változatok is kikerülnek a világba, egész más frekvencia kiosztásokkal. Például a Note 4X-ből is az egyik HongKongi belpiacosban van B20. Aztán még nem is beszéltünk a mediatekes változatokról (nikel), abból is van Note4 és Note 4X is. A mediatek Note 4X az 4/64-es (kínai belpiacos), de a mediatek Note4-ből is van több ram/rom/freki kiosztású, de nikel-ből nincs B20-as.
Ezekből (4, 4X, qualcomm, mtk) van >10 változat, de lehet hogy több mint 20 féle, nem tudjuk hogy a gsmarena ezekből melyik kettőt rakta be, és miért pont azokat, mert Model Code nincs a specifikációkban (ugyan miért is lenne, hiszen az alapján pontosan meg lehetne mondani hogy mi van benne.). A jobb oldali Note4 Global version-nak írt készülék Model kódja 2016102, ez az ide szánt "Global version", de ebből is van 2016100, 2016101 is, meg még amiket nem ismerünk. Szóval ezekre az összehasonlító oldalakra nem érdemes hagyatkozni, annak örülhetünk ha a befoglaló méreteket és talán az akku kapacitást eltalálják, a többi műszaki adatot meg vásárlási szándék esetén a Model Code alapján kell előkeresni.
-
Upo
addikt
válasz
t.zolka
üzenetére
Össze-vissza írogatja, de túl sok jelentősége nincs, mido mindegyik. Nekem meg a global note4-en a CN dev rom Note 4X-et ír. Az hagyján, többünknek a mi fiókban ha megnézzük, akkor ott meg Mi6-nak írja a készüléket. Xiaomi együttható, ez legyen a legnagyobb problémánk és akkor elégedettek lehetünk.
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Azt én is hiányolom. A szokásos módszerrel be is lehet kapcsolni, csak nincs benne a kapcsoló amivel a kaját ki lehet rakni.
-
Upo
addikt
Gyorsan lekaptam a hátát, a qualcommoson sokkal feljebb van a sim kiadó luk az akkuhoz képest. Beledugtam egy iratkapcsot hogy látsszon a képen. A mediatekesen az akku tetejével szinte egy vonalban van a nyílás. Szerintem az említett telefon mediatekes lehetett.
Ja, a képeim: [link]
Amúgy, mekkora királyság lenne egy tök átlátszó hátlappal, szilikon tokos képeket csináltam róla.
-
Upo
addikt
Ha elolvasod a cikket, akkor alul írják, hogy az a videó nem a redmi note 4 esetről készült, bár állítólag az eset megtörtént (csak nincs róla videó). A másik, hogy nem magától robbant, hanem egy fém tüskét nyomtak be a sim kiadó lukba. Így hirtelen nincs előttem a teló belseje, de simán rövidre lehet zárni az akku kontaktusokat, akár a védő áramkör előtt, akkor pedig pukk. Sima 18650 cella is fel tud robbanni hogyha rövidre zárod.
Kérdés még, hogy mediatekes vagy qualcommos alaplap volt benne, esetleg annak utána lehetne nézni hogy melyiken lehet a lyukon egy tüskével elérni az akkut, simán van az az erő amivel bármit bármibe be lehet dugni.
Úgyhogy az én vélem,ényem az esetről: Kicsit felfújt a dolog, inkább szenzáció hajhászás.
Mediatekes: [link]
Qualcommos: [link]Simán van az a júzer aki be tud úgy szúrni a lukba, hogy kiböki az akkut, ott van nagyjából az akku teteje. Kell hozzá erő nem mondom, de több évtizedes szervíztapasztalatom alapján simán megcsinálja egy mezei laikus is, csodákra képesek az emberek
.Az is lehet, hogy a tulaj leejtette már párszor mielőtt bevitte, és a belső sérülések miatt lehet hogy még könnyebben juthatott a tüske az akkuhoz.
Úgyhogy éjszaka, amikor alszunk, akkor ne böködjük hosszú fém tüskékkel a sim kiadó nyíláson keresztül az elválasztó elemeket áttörve az akkut, fő a biztonság! -
Upo
addikt
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
??
Nem értem, többet ártana ha hagynám mindig csontra merülni. 3-4 éves sőt öregebb telefonjaink is köszönik jól vannak, mindig így lettek töltve. A régi Umi X1S és Lenovo A850 is bírja, első szériás moto g, redmi 1s, 2, 2pro, 3 is van még a családban, akkut még egyikben se kellett cserélni. Az UMI-nak volt egy rosszabb időszaka, több mint fél évet rohadt a fiókban lemerülve, na ott kellett egy kis idő mire magához tért, de nemrég előkapartam és egész jól viselkedik az is. Sőt még a régi defy és gt540 is megvan, de azok az akkuk már púposak (típushiba), de évekig jól bírták. Most már lejárt az idejük, nem érdemes venni beléjük újat. Előbb teszi félre az ember (vagy adja el), minthogy bedöglene az akku így. Nem tudom hogy aki napokig hagyja, és csak 10-20%-on rakja fel tölteni annak hogy bírja, olyant nem szoktam csinálni. A lítiumos akkukat jobb gyakrabban tölteni,
Szerintem kevered a régi NiCd akkukkal, azok nagyon nem bírták a rátöltést, jobb volt kisütni és fullra tölteni, de telefonba olyanokat már nem raknak. -
Upo
addikt
válasz
Bence199804
üzenetére
Én minden este töltőre teszem, akár 75%-on akár 25%-on áll nap végére. Úgy vagyok vele, hogy reggel induljak mindig 100%-ról, ki tudja aznap mennyit kell használnom és lesz-e lehetőség tölteni. Hiába bírná ki a második napot, ha valami olyan dolog beesik akkor meg féltöltetről indulva lehet hogy nem lesz elég a kakaó.
-
Upo
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Azért nem mindegy az a tok. Ha túllóg a kijelző szintjén akkor azért ad egy plusz védelmet mert képernyővel lefelé lerakva nem ér le a képernyő felülete. Szerencsés esésnél is számíthat. Tehát érdekes adat lehet hogy a tok a kijelző szintjén túl ér vagy nem.
-
Upo
addikt
Dobsz rá egy global romot és lesz. A nagyobb baj hogy a B20-as frekit nem tudja. Én inkább olyant vennék amiben benne van. Nem mindenkinek kell most sem, lehet hogy neked sem számít, de ha majd el akarod adni akkor mindenképp mínusz pont a B20-asokhoz képest. Idővel ahogy a 3G lefedettség csökken, egyre fontosabb lesz a megléte.
-
Upo
addikt
A global romokból hiányzik néhány dolog ami a kínaiban benne van. Az eu rom a kínaiból készül, nyelvek belerakva, kínai vackok kipucolva, de a plusz dolgok benne vannak. Nekem például a global romokból a swipe up keresés nagyon hiányzik, másnak nyilván más dolog. Próbáld ki és meglátod.
Én most a multirom developert használom, az is hasonló, kicsit pörgősebb, jobban bánik az erőforrásokkal. -
Upo
addikt
válasz
*Mukeey*
üzenetére
5G ??

Pár hónap múlva lejár a hűség, ha el akarják venni erőszakkal a belassítós mobilnetemet akkor lehet toljuk át a bandát oda. Nem vagyok egy nagy mobilnetezős, de folyamatosan be van kapcsolva, aztán hónap közepére már elcsipegetődik a 200 mega, de egy mobilbank, pár üzenet a gyerekekkel, egy waze még simán elmegy a lassún is. A lekapcsolják a kapscolót adatcsomag meg ezért nem a barátom, bármikor megszaladhat a forgalom, és ha lelőtték és szükség lenne rá akkor meg lehet tejelni plusz adatért, gusztustalan eljárás...
-
Upo
addikt
válasz
Graphics
üzenetére
Igaz, igaz. Nem is cserélem le a 3/32-t 4/64-re, legyen év végéig 5" B20 redmi 660-al, akkor csere. A következő biztos nem 5.5" lesz, megnt megpróbáltam, és még mindig nem jön be. De amúgy jó készülék nagyon.
Csak nehogy túltolják a redmiken a kávátlanítást, szeretem ha meg lehet úgy fogni, hogy nem nyomkodok össze 2 sor ikont a szélén... Meg a koccanásokat is jobban bírja.
-
Upo
addikt
válasz
Csapoati
üzenetére
Jól meg kell böngészni a műszaki paramétereket, minden shopnál mást jelentenek a kifejezések. Sok helyen az "international" meg "global" kifejezések azt jelentik, hogy nem a kínai/angol nyelvet tartalmazó CN rom van fent, hanem több nyelvet tartalmazó. Vagy taknyolt webshopos, vagy valahonnan összelopkodott, vagy amelyikre csinál a xiaomi global romot ami többnyelvű, akkor az van rajta. Semmi köze a frekvenciákhoz, Azt külön ki szokták emelni (B20), vagy még az sem, csak simán benne van a műszaki adatok között.
Ha a szövegben nincs külön kiemelve, akkor érdemes kimondottan rá is kérdezni, mert lehet hogy csak egy másik adatlap klónozásakor elfelejtették kitörölni a frekvenciát (gyakori copy-paste error). -
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
De ezt vehetjük előnynek is, messziről látszik hogy melyikről van szó. Képzeld, ha mind a két félén 5 lyuk lenne, meg fent az infra/mikrofon is hasonlóan állna, csak 1-2 mm-el arrébb (mint ahogy a kamera/FP). Akkor aztán egy webshopos valós termék fényképről (nem render) se lehetne megmondani hogy melyikhez való. Látod, még így is mennyi gond van hogy látványosan különbözőek.
Azt meg nyilván nem várhatjuk el, hogy ugyanazon a helyen legyenek a nyílások hogy csak 1 féle tartozék kelljen hozzá..
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én nem is akarom, csak néha naivan rácsodálkozok hogy mások meg mennyire görcsösen igen.
-
Upo
addikt
Ismételjük el ezredszer ami az összes topikban említve lett 999 alkalommal: a qualcomm alaplaposok így néznek ki, fügetlenül attól hogy melyik régióban hogy nevezik és van-e B20 vagy nincs. A másik fajta kinézet a mediatekes, d abból is van 4 és 4x néven, úgyhogy nem sok értelme van amit mondasz, mert úgy néz ki mint egy qualcomm-os 4 vagy egy qualcommos 4x, nem pedig úgy mint egy mediatekes 4 vagy mediatekes 4x.
Nem értjük miért kellett a xiaominak össze-vissza kavarnia. -
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ja, úgy ok. Azt hittem hogy az oroszok tesztjéről volt szó.
-
Upo
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Tesztekben azt írnak amit akarnak, de az itteni topikokban még senki nem írta hogy dikk má he, ázs enyímben szoni van...

-
Upo
addikt
válasz
alexw801
üzenetére
Nem touch screen hanem lcd. A touch egy sorral lejjebb van.
Back camera-ban állítólag a samsung a szarabb, de még nem tudok senkiről akinek sony lenne a telójában.
Kijelzőben a tianma a hidegebb színvilág. Van aki szerint túl kék, de van aki szerint a boe a túl sárga. Nekem boe, de nem olyan sárga mint a képeken, fehér papírhoz, másik telefonokhoz képest sem, lehet hogy a tiéd se kék, illetve az is lehet, hogy az újabb szoftverekben már igazítottak a kalibráción is. -
Upo
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
A build.prop-os mikrofon kikapcsolás esetleg működhet, de a mediatekes engineer menü a qualcommon nincs, nem működik. A note2 is mediatekes ha jól rémlik, nem qualcommos.
-
Upo
addikt
Szerintem a 8.2.4.0 stabil romot érdemes lenne leszedned. Nem véletlenül vonták vissza. A Note4 B20 topikban is sokan panaszkodnak, a hívás hangminőség rossz vele. Többen frissítettek rá, hongkong régióra váltással még lejön az ota frissítés, és régebbi verziót utána nem enged visszarakni. Nyitás+fastboot vagy edl mód csak a megoldás.
Inkább a 8.2.2.0-t érdemes feltenni, még tán az a legjobb mostanában (volt akinek 8.1.15.0-val is hívás gondok voltak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- VGA kibeszélő offtopik
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Yettel topik
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.Az is lehet, hogy a tulaj leejtette már párszor mielőtt bevitte, és a belső sérülések miatt lehet hogy még könnyebben juthatott a tüske az akkuhoz.