- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya21
senior tag
sok androidos telefonom nem votl de az automata fényerő mellett is lehet állítani a fényerőt csak akkor az érzékelő ezen belül is változtatja a fényerőt
ha ki van nyomva akkor húzhatod úgy hogy nem szól bele
huaweien is kb 2-3mp után változtatta meg ha mondjuk felkapcsolom a lámpát meg le
-
lowzor
veterán
Hali!
Vettem egy Redmi Note 4X-et és az automata fényerő furán működik. Fáziskésése van, meg nagyon feltűnően adja rá/veszi le a fényerőt. Ha aktív az automata fényerő, akkor is lehet a fényerő csúszkát mozgatni, amit nekem furcsa, ráadásul miután megmozdítottam már nem is működött, csak egy teljes gyári visszaállítás után. Ez a Rom hibája lehet?
Amúgy nekem is nyitva a Bootloader gyárilag. -
vargalex
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #1197 üzenetére
Gondolom a tiéd is Global stable ROM-al érkezett, ami azt jelenti, hogy a kínai tette rá, azaz ő nyitotta a bootloadert.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nekem kínai a telefonom, itt vettem egy eladótól újonnan. Ő nem nyitotta ki, én még annyira sem. Nekem is mégis nyitva van. Stabil volt rajta, most developert használok. (Note 4X, Sanpdragonnal szerelve.)
Mondjuk, akkor már legalább rootolva is lehetnének a telefonok.
-
vargalex
félisten
Én azt gondolom, hogy ezek eredetileg Chinese ROM-al kiadott készülékek, amikre vagy a webshop (bármit is állít), vagy a nagyker tett Global Stable ROM-ot. Ehhez pedig bootloader nyitás kell... Mondjuk az érdekes, ha ezeket a készülékeket egyesével beregisztrálják... Szóval, nem tudom. Az biztos, hogy a fejlesztői menüben, ahogy írtam, nekem is nyitott bootloadert ír már a megérkezése óta.
De elvileg egy fastboot-os firmware frissítés visszazárja a bootloadert. Vagy ezt a leírást követve visszazárható. Én most gyorsan ki is próbáltam:
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot devices
c032feb09904 fastboot
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot oem device-info
...
(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Device critical unlocked: true
(bootloader) Charger screen enabled: false
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.070s]
finished. total time: 0.070s
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot oem lock
...
OKAY [ 0.020s]
finished. total time: 0.021s
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot reboot
rebooting...
finished. total time: 0.170s
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot devices
c032feb09904 fastboot
gavarga@gavarga-e5540 ~/Letöltések % fastboot oem device-info
...
(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.070s]
finished. total time: 0.070sÉs természetesen a fejlesztői menüben is ezt írja:
Szóval, zárd vissza és örülhet a kereskedő...
-
Vesti95
tag
Sziasztok,
A 4x-emen Developer rom van (én tettem fel régen az Updater app-al zip telepítéssel), a fejlesztő menüben azt írja nyitott a bootloader.
Valóban nyitott? Én nem nyitottam, és a kereskedő is azt mondta ők 100% zárt bootloaderrel küldik, és biztos akkor nyitódott magától amikor a developer romot feltettem rá.
(Garanciális probléma van és a nyitott bl-miatt szivatnak hogy így ők nem javítják)
-
Tailor21
csendes tag
Ismerősöm is vett note 4-et.
De kiderült, hogy a doboz note 4x globalt rejt. 5.5col 3gb RAM stb...
Rögtön észre vettem az ezüst csíkot és csak 5db lyuk.
Jól mondtam neki, hogy nyugi ez jobb típus? -
Moonline.
aktív tag
Megjött a cucli, királyság. Akkuidőre kivi leszek.
Honnan tudom hogy ez tényleg 4X? A névjegy részen sehol nem jelzi, csak hogy Note 4.
-
vargalex
félisten
válasz
ThorsHUN #1178 üzenetére
Szia!
Milyen frissítésre gondolsz? Maga a ROM általában 1,5 GB. Kétlem, hogy hirtelen 16 GB-ra hízna. Illetve a flash előre partícionált. Ez OTA frissítés esetén nem tud változni. így a 16/32/64GB-os verzióban a system partíció mérete azonos (3 GB), nagyobb ROM egyikre sem tehető (persze erős mókolással biztosan, de nem is csinálnak ilyen ROM-ot), így csak a data partíció mérete különbözik.
Én azért választottam a 16 GB-os verziót, mert így befértem a céges mobilkeretembe. De nekem bőven elég, nem játszom, ami vinné a helyet, illetve a fényképeket az SD kártyára mentem.
-
Moleman
addikt
Papíron 16 gigás a mostani Lenovom, ebből 12 a felhasználói tárhely. 4 giga a TWRP backup, 1.5 giga a Titanium Backup, van többféle offline navim, autószerelési kézikönyv, stb. Játék, zene, film nincs a telefonon. Maradt kb 5 gigám fotózni, ami 13 megapixellel gyorsan meg tud telni, ha pl állatkerben járok.
-
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Most látom, hogy van 4X topik is
. A biztonság kedvéért feltenném itt is a kérdést. XDA-n csak MIDO-s ROM-okat látok, azokat fel lehet tenni 4X-re is? Kell bármit pluszban telepíteni? Nekem Note 3-am volt, és ott a Kate-Kenzo ROM-oknál kicsit buherálni kellett.
-
Moonline.
aktív tag
Nem bírtam magammal, megrendeltem. Snapisat, azt olvastam az kevesebbet fogyaszt. Remélem kedden ideér
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Tiberius.C #1164 üzenetére
Külön méri a hardveres éy szoftveres használatot...
-
vargalex
félisten
válasz
Tiberius.C #1164 üzenetére
Szia!
Itt találod az MTK SoC-al szerelt verzió topic-ját. Ott talán több segítséget kaphatsz.
-
Tiberius.C
csendes tag
Sziasztok,
Csatlakoztam én is a Xiaomi felhasználók közé.
4gb ram 64gb rom 10 magosverzio: miui global 8.2 stabil 8.2.2.0.0 mbfcndl
Tegnap este feltettem töltőre 22 kor. Hajnali 4.50 kor még 96%-on járt. Kivártam a 100-at levettem, hasznaltam.
3* 20 perc facebook chat óránként, semmi hivas csak uzenet valtas.
Mellette böngészőben index megnyitva.3 óra alatt ezzel a cselekvessel 65%-on áll a 100%-ról.
Az akkumulátor hasznalatban azt irja
Képernyo 92,7%
Cella: 4,4%
Wi-Fi 2,8%
Egyeb 0%Szeretnem a segitsegeteket kérni, hol keressem a hibat vagy kuldjem vissza ??
Elore is koszonom a segito válaszokat.
-
egeisa
csendes tag
Ennek mit lehet cseszni srácok? Kicsit sokallom ez a rádiós dolgot
-
Moonline.
aktív tag
Halo!
Oneplus X-ről érdemes váltani erre a telóra? Oreot meg fogja kapni?
-
Upo
addikt
-
Zotya21
senior tag
jah mindig elfelejtem hogy frissítették a rendest is 7 esre
amúgy csak nálam a bétánál van olyan probléma hogy a here we go térkép ami offline is kell hogy működjön, nem hajlandó elindulni wifi nélkül ?
megnyitom vissza bezárja aztán ennyi, ugyanez tableten 6 os droidon megy meg régi telón is ment 5.1 en
rokon redmi 3 masán is elindul net nélkül
miután elindult már megy offline de elindulni nem indul el
-
Ricsx
tag
Mikorra várható a MIUI 9-re frissítés? Split screen-t várom egyébként,ami elvileg az android 7-ben van benne,most android 7 van a note4x-en miui 8.5-el,nem értem hogy miért csak a miui 9-el lesz működőképes az osztott képernyő.
-
-=MrLF=-
senior tag
Ez a Google baromsága, 4.4-től külső alkalmazásoknak letiltotta gyárilag az SD írást.
Megoldás: root és [Play - SDfix]
További infók: [android sd card write permission] -
iff
senior tag
Elvileg beállítottam, hogy sd kártyára lehessen másolni. Engedélyezve a dokumentumok, ill. a gyári kamera az sd kártyára ment. Viszont az Open Camerát nem tudom rábírni,
hogy mentsen sd kártyára. Ha kiválasztom "nem lehet írni ebbe a könyvtárba" szöveget ír. Mit kellene még állítani, hogy az Open Kamera is tudjon sd-re menteni?
-
vipviform
senior tag
válasz
holozis_HUN #1144 üzenetére
Köszi, akkor rendben, így fogom használni.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
vipviform #1143 üzenetére
What??
Itt ez a topik, mint önálló, tibcsi írta a témaindító tesztet.
De amúgy szvsz felesleges a külön topik, mert csak a B20 a különbség. De romokban, rootolási módszerek, tokok ilyenek mind ugyan az a telefonon. Attól, hogy nem támogat a note 4x egy frekvenciát attól még 99.9%-ban ugyan az.
-
vipviform
senior tag
és még egy észrevétel, szerintem mi is megértünk egy önálló topicra a Redmi Note 4x használói. tibcsi0407- től várhatnánk egy indítást, hiszen a profi teszt is Tőled jött. Ha van rá időd és energiád nagyon megköszönnénk, mi B20 nélkül is élni tudók.
-
vipviform
senior tag
Egy kis info mindenkinek. Próbálgatom a teló határait, és tetszik sok minden. Kipróbáltam a vezetéknélküli kijelzőt. Samsung lapos Tv-ém van Smart funkciókkal. Minden tökéletesen működik, film, net, vagy csak a telefon kezelése, szép a felbontása, élvezhető!
Részemről ***** csillag!
-
egeisa
csendes tag
Nincs vkinek felesleges üvegfóliája vagy akár sima fóliája? Szívesen megvenném
Nekem tnap jött meg de az ügyes kínaiak rosszat küldtek mivel pont félig fedi a kamerát, így használhatatlan... -
egeisa
csendes tag
Ma jött meg a Note 4x pro-m(4/64), nagyon pöpec kis teló, főleg h mindenestől 40k-ba volt egy Tomtop-os akciónak hála
Volt már Coolpad Vernee Meizu és Xiaomim úgyhogy kérdésem nem igen lesz, elég rutinos vagyon a csájna' telókba -
vargalex
félisten
Szia!
Az MTK-s topic a Redmi Note 4.
A Pro elnevezés szerintem a webshop akciója. A Note 4X-ből a 4/64GB-os változat MTK SoC-al szerelt, az összes többi Snapdragonnal. Előbbi valamennyivel gyorsabb, utóbbi viszont sokkal jobban bánik az akkuval. Ráadásul a Snapdragon SoC-os verzióra több alternatív firmware is elérhető, valamint éppen ma jött a 7-es Android egyelőre 8-as MIUI-val. De ígéret van a 9-es MIUI-ra is. Sajnos az MTK verzióra még csak nem is ígéri a 7-es Androidot.Szerk.: kicsit lekéstem.
-
holozis_HUN
addikt
Snapdragonos telóra való tok, kijelzővédő NEM LESZ JÓ az MTK-s verzióra.
A Snapdragonra való romok NEM JÓK az MTK-s verzióra. Teljesen más processzor, oké, mind a kettőn Android megy, de más driverek, ilyenek. Nem jó rá.
Ez az MTK-s teló topikja.
Jobban jártál volna Eustockról venni egy Redmi Note 4 B20-at, ha bírod mond le a rendelést.
Az MTK-s verzió kicsit erősebb, de sokkal gyorsabban merül és jobban melegszik. Illetve kevés custom rom van rá. Ajánlom, hogy inkább szerezz be egy Snapdragonos, B20-as verziót! -
nortol
senior tag
Sziasztok!
Ma délelöttre végig olvastam az egész topikot, majd megrendeltem ezt a telefont: Xiaomi Redmi Note 4X Pro
Többször is volt említve, hogy a topiknak van egy "iker" topikja, ahol az MTK-s verzióról megy a diskurzus, viszont a kereső semmi ilyent nem dobott ki a prohardveren(nekem), így azt kell hinnem, hogy ez az egyetlen topik, ami a redmi note 4x-el foglalkozik.
Mindettől függetlenül lenne egy olyan kérdésem, hogy amit vettem, annak az elnevezése "redmi note 4x pro", ellenben pro változatot a gyártó oldalán sem találtam...
Ez most csak a webshop magánakciója, hogy így nevezte el a 4/64-es változatot, vagy van amiről nem tudok?
Ahogy olvastam a topikot és más oldalakat is az elmúlt héten, a mindennapi használat során a snapdragonos és az mtk-s változat annyiban különbözik egymástól, hogy a "romolás" módja különbözik egymástól. Ez az állításom mennyiben állja meg a helyét? Főleg azért kérdezem, mert ha csak nem néztem el valamit nagyon, akkor a rom is ugyanaz mind a kettő változatra.
Ha viszont így van, akkor teljesen felesleges is, hogy kettő különböző topik fusson egymás mellett, mert ez az egy topik megteszi minden tulajnak...Előre is köszönöm a felvilágosítást :-)
-
Zotya21
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #1127 üzenetére
azt hiszem a rom fő mappáját kell megadni a programban,
és nálam pl sok cucc köztük a telefon is csak usb 2 es dugóban működik
hiába dugom be a 3 masba nem tetszik neki
meg a telefon fastbootban van ?
jaa a csillagos résznél azt irja hogy ha a telefonodon lockolva van akkor felkell oldani azon az oldalon, de az enyém pl nyitva volt gyárilag szóval azt nemtudom
-
Upo
addikt
válasz
holozis_HUN #1125 üzenetére
Azt én is hiányolom. A szokásos módszerrel be is lehet kapcsolni, csak nincs benne a kapcsoló amivel a kaját ki lehet rakni.
-
SityiSXT
őstag
-
vargalex
félisten
válasz
SityiSXT #1121 üzenetére
Ez nem Xiaomi specifikus. Minden Android verzióban van valami easter egg. Pl. Lollipop-ban is hasonló game volt.
-
SityiSXT
őstag
Nocsak, mit találtam...
1. Beállítások -> A telefonról -> Kezdd el kopogtatni az Android verzió sort!
2. Pár tapi után megjelenik egy színes körben egy korona(?), tappants rá erre is!
3. Ezután megjelenik egy hasonló körben egy stilizált fej(? - egy hordó, két antennával), ezt tarsd nyomva vagy kopogtasd!
4. Az új képernyőn tappants a Play gombra.
5. Élvezd a Flappy Bird Xiaomi verzióját! -
Zotya21
senior tag
válasz
Riverkill2 #1119 üzenetére
Szia
alul írja hogy van bent magyar nyelv
frissítés szokott rá jönni meg van rá már 7.0 béta rom is
de innét még nem rendeltem
-
Riverkill2
csendes tag
Sziasztok!
Ez a note 4 x international version működik itthon? Tudom hogy b20 nincsen de azt leszámítva használható?
Frissítés jön rá OTO-n? Magyar nyelv van benne? Köszönöm előre is a segítséget
-
ThorsHUN
őstag
tud vki segiteni, hogy betutipust hogyan tudok allitani?
-
holozis_HUN
addikt
Üdv!
Gondoljátok, akkor gyertek ti is a B20 topik telegram csoportjába, jó kis off beszélgetés bármiről, modokat osztunk meg, sos help, ilyenek... Mido mind a kettő teló, szinte ugyan az, gyertek nyugodtan
Csoport: Telegram
-
Zotya21
senior tag
ha már itt tartunk, a hangalapú keresés működik valakinél zenére állítva ?
vagyis csak nálam nem működik ?
-
SityiSXT
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #1112 üzenetére
-
SityiSXT
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #1110 üzenetére
Ha magyar nyelven használod a telefont akkor a "telepített" szó az, amit kereséskor használnod kell...
-
helixP
nagyúr
válasz
Fr@nkieWilde #1107 üzenetére
Be kell állítani külön az értesítéseknél.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Tudna nekem valaki abban, segíteni, hogy az értesítési led miért nem világít, mikor fogadok egy messengeres vagy viberes üzenetet?
Hívásnál, gmail-es e-mailnél működik rendesen. -
skathy
csendes tag
Hátha érdekes valakinek: [link]
"a bemutató írásakor 153 dollárt kérnek érte. Most azonban a xiaomi4x kuponkódot használva az ár mindössze 135 dollár, nagyjából 35 ezer forint."[Xiaomi Redmi Note 4X 4G]: 34.929,- vont le, EU Registered Air Mail-el.
-
Zotya21
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #1097 üzenetére
az első lépésben ott van hogy le kell tölteni ezt Download MIUI ROM Flashing Tool (Size: 46 MB).
aztán a romot a telefonhoz ugye redmi note 4x global develop
3. lépésben azt írja hogy kikapcsolod a telefont, és a bekapcsoló gomb és a hangerő minusz gombal kapcsolod be nem simán a bekapcsolgombal
akkor be kell jönnie ennek, bedugod a telefont usb-re
4. lépésben azt irja hogy a letöltött cuccokat kicsomagolod és a programban megnyitod a letöltött rom mappáját
5. be hogy rámész a refres gombra, akor látnia kell a telefont
aztán csak rákell nyomni a refres gombra és 2 perc kb és végez
alul érdemes a clean all ra menni hogy tiszta telepítés legyenaz első boot általában igen lassú
de ezek mind ott vannak a linkelt oldalon képekkel csak le kell görgetni
azért írtam le nagyjából hátha az angol a probléma
akkor közben megoldódott
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest