Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rawulf
őstag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
A sok variánstól kb. így érzem magam.
Jövő héten elmegyek a shenzheni Xiaomi retail shop-ba is körülnézni. Hátha még jobban meghabarodom...

-
holozis_HUN
addikt
Várom a 4x Pro verziót már abból is egy tripla simes, egy MTK-s meg B20 - no B20 variáns

-
*Mukeey*
addikt
Van káosz rendesen a tipusokkal....
Van a sima note4,az mtk-s,van a note4 international,az sd625 meg b20,van a note4x,az sd625 de nincs b20.Azt hiszem nagy vonalakban ennyi!?😎🤣 -
Rawulf
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
PÜ
-
Rawulf
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Megjegyzem pont tőled tudom, hogy a sima Note 4-ben 4.1-es van, de a hongkongi Note 4X-ben 4.2 van.
Direkt rákérdeztem, hogy van-e eltérő modelljük a 4X vonalon, de azt mondták, hogy nincs.
Amit viszont marhára nem értek, hogy a hongkongi sima Redmi Note 4-ben miért nincs B20... mondjuk abból ott állt nekik a készlet... persze, hogy mindenki a 4X-et vitte, mint a cukrot. -
Rawulf
őstag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Tibcsi... Csalódnom kell benned?
Miért írod, hogy 4.1?Világosan, feketén-fehéren ott van a hongkongi Xiaomi honlapján, hogy 4.2-es Bluetooth van benne:
http://www.mi.com/hk/redminote4x/specs/
藍牙 4.2 無線技術,藍牙 HID -
tibcsi0407
félisten
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nem. 4.1
-
Máté94
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Szerintem csak a doboza 4X. Nincs kétféle B20-as készülék.

-
Rawulf
őstag
-
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Nem lenne rossz így papíron a Lenovo P2, csak kár, hogy ennyire nincs érzékük a designhoz (csúnya, na)

-
zse014
csendes tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Jó kérdés. De igen, tapasztalom, hogy nem a legjobb a hangzás. Valamennyire kompenzálható equalizerrel, viszont a többi telefonhoz képest elég halk a füles. Sejtem csak szoftveres korlátozás.
Üzemidőről:
Új telefon hóbort lévén nehezen teszem le, szóval 20 óra üzemidő után már majdnem 8 óra SoT-nál tartok.
95%-ról 44%-ra merült eddig. És már az elején volt egy kisebb frissítő csomag telepítés, majd egyből utána 6.0-ről 7.0-ra frissítés. Ez kb 5%-ot vitt le. DualSim-mel használom, 60% körül vettem észre, hogy LTE és 3G volt beállítva, után átállítottam LTE és 2G-re. Mindenképpen jobban bírja az akksi mint az előző telefonom (Note 3 MTK).Ami kicsit idegesítő, hogy lehetőség van a szoftveres alsó gombsor elrejtésére, de amiatt a képernyő alján van egy pár milliméteres deadzone.
A kamerája nagyon gagyi hatást kelt. 4K-s videó felvételre képes, de nem túl jó minőségben..

Viszont a kijelző a Super Amoled-nek hála, gyönyörű. (Ilyen kijelző mellett nem is értem, hogy a beállítások menüben miért erőltetik a világos témát..)
Szóval méltó ellenfele a Note 4X-nek, de más árkategória.
-
*Mukeey*
addikt
Felraktam a heti beta-t,reggel óta használom,nálam minden ok.Ami èrdekes,hogy talán egy kicsit "fluidabb" lett az egèsz rendszer,akkut meg majd tesztelem,hogy birja.Egyenlőre ennyi😎
-
ToniSoprano
addikt
Az általános kérdésem: ha ugyanaz az integrált dac van két mobilban, akkor mitől lehet eltérés két mobil outputjában, a vezeték ami elmegy a jackig rossz minőségű, vagy a jack rossz minőségű? Mitől lehet eltérés?
Nekem is Redmi 3SE van, de azért nem vagyok elfogult, a P2 előnye, az amoled kijelző, legalábbis én jobban szeretem az amoled kijelzőket, a szememnek nyugatóbb, nagyobb akku ugyanolyan proci mellett, nagyon masszív ház, előlapi ujjlenyomatolvasó van aki ezt szereti és 2 év hivatalos garancia, van már rá 7.1 és jól működik, stock közeli droid, MIUI beállítások része nekem logikátlan és felesleges Nova lauchert használok. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni ér-e + 40-et, főleg az amoled kijelző + 1 év gari, nagyobb aku. Itt kérdésként merült fel, hogy valaki alternatívákban gondolkodik, javasoltam egy lehetőséget, ennyi. Túl van ez a része lihegve szerintem.
-
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Jó kérdés, de volt már nekem pl Lenovo Vibe Z2 Pro-m (Snapdragon 801), ami nagyon jó, felső kategóriás készülék volt, viszont zeneileg kb az alsó kategóriát hozta. Előtte a Nexus 5-öm (Snapdragon 800) viszont hozta az elvárt szintet.
-
Rawulf
őstag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Komolyan engem kérdezel P2 ügyben? Nem jó ötlet, mivel nekem rosszak a tapasztalataim a Lenovo-val. Gyanítom nem véletlenül veri a Lenovot a Huawei a hazai piacon.
-
Rawulf
őstag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Tudod az a baj, az ilyen bemutatókkal, hogy tudni kellene, hogy kaptak-e a gyártótól valami apanázst a pozitív csengésű tesztre...
-
válasz
ToniSoprano
üzenetére
A mobilaréna teszt is azt írja, hogy tiszta a kimenet, ugyanakkor felsorolnak egy csomó problémát is. Én jobban hiszek a mobilarénának.
-
alexw801
senior tag
A Banggood-on most éppen van 180 USD áron, Note 4 Global B20. De változik, pl. hajnalban még nem volt, szerintem nem sokáig lesz.
Plussz fizetés sajnos valószínű rá majd idehaza.
Ha valaki PayPal-on keresztül fizet, nem elfelejteni a konverziót átállítani:
[link] -
helixP
nagyúr
válasz
ThorsHUN
üzenetére
Üvegből is van jó. Ezek tökéletesek.
-
Remélem nincs tervben, hogy zenét is fogsz hallgatni vele. Idézek a mobilaréna tesztjéből:
A gyári headset hangminősége az earbudokhoz képest alapvetően rendben van, de zenehallgatásra egyébként sem érdemes túl komoly hangkeltőt illeszteni hozzá: bár kevés alapzajjal és aránylag tisztán szólal meg, dinamikája rendkívül harmatos, mélyei erőtlenek és énekhangjai a háttérbe húzódnak, és nem csak a csúcsmobilokhoz képest vehető ez észre.
-
ThorsHUN
őstag
Ave!
Kijelzovedo folia. Van aki tud jot?
Ezek az uveg izek szarok. Kell a kutyanak, nem fekszik fel rendesen.
Tudok valami jot ajanlani? -
zse014
csendes tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Igen, végül ma beruháztam egy Lenovo P2-be. Kíváncsi leszek.
Mégegyszer köszi a segítséget! -
zse014
csendes tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igen, pont tegnap merült még fel a a Lenovo P2. Ami árban a 2 telefon között van, de mivel mindenben jobbnak tűnik mint a Note 4X, az ár meg annyira nem lényeg, ki is ütötte a Note 4-et a nyeregből. Most pörög az agy ezerrel
De esélyesen Lenovo, mert a a Snapi 821 teljesítményét nem tudnám kihasználni. Nekem az a lényeg, hogy legalább annyira legyen bika a kütyü, hogy böngészés, youtube és társai ne akadozzanak.
(Amit a jelenlegi Note 3 MTK-ról nem tudok elmondani
) -
Rawulf
őstag
Na.
Úgy látom, hogy a háttérben a Xiaomi és/vagy a Google javította a 8.2.4.0 firmware-nél a Google Play Device certification problémát.
Ezek szerint megérte jeleznem nekik, mert nem hiszem, hogy csak úgy magától megoldódott.
Már csak az 5Ghz Wifi bugot kellene javítaniuk és akkor azt mondanám, hogy teljesen jó ez a telefon.Nem tudom, hogy közrejátszik-e a bug report-om, de leszedték a 8.2.4.0 firmware-t és jelenleg a V8.1.15.0.MCFMIDI (MIUI8) van fenn a letöltéseknél!
-
-
holozis_HUN
addikt
-
helixP
nagyúr
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nyilván a RAW-ból szedett az csak érdekesség, még nem tanultam meg rendesen ilyeneket szerkeszteni
.Linkelsz párat, amihez viszonyítottad? Mert az általam csinált gyári fotóknál biztos, hogy jobbak. Lehet, hogy nem volt zaj a MIUI-nál annyi, de olyan digitális mosást, túlélesítést csinált, hogy öröm volt nézni. Pl. ennél sokkal természetesebbek. Vagy ennél, ahol elvileg tökéletes volt az idő (lombok, kerítés)
Aztán ki tudja, ízlések, pofonok.
-
zse014
csendes tag
Sziasztok!
Telefon váltás előtt állok. Az Mi 5s Plus-t és a Redmi Note 4x-et néztem ki.
Az Mi 5s Plus kétszer annyiba kerül. Szerintetek megér annyit? Leginkább netezésre, Spotifyra, YouTube nézésre, fényképezésre használnám és nem szeretném naponta tölteni. Szóval olyan 2 nap alatt ~8 óra SoT-ot kéne bírjon.
Jelenleg egy Redmi Note 3 MTK-m van, ezzel minden szempontból befürödtem és ezt nem szeretném mégegyszer eljátszani.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Mipikk
újonc
Sziasztok! Egy Redmi 4X vs. Redmi Note 4X között vacilálok. A Note fél collal nagyobb és 25 euróval drágább. A pénz annyira nem érdekelne a méret viszont annál inkább (minél kisebb annál jobb alapon). Ha jól értelmeztem a leírásokat akkor a sima 4X-ben nincs háttérvilágítása a 3 "gombnak" és az értesítőled is csak fehéren világít. Ez viszont a Note-hoz húzna... Segítsetek dönteni :-) köszönöm előre is!
-
sanyirigo
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
majd 1 hónap múlva kiderül

-
holozis_HUN
addikt
-
sanyirigo
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére

-
sanyirigo
senior tag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
-
holozis_HUN
addikt
Ez a tok jó Global verzióra? Nézek videókat, de sehol sem mutatják a teló tetejét...Ahha!
Na akinek tok a kérdéses: Redmi note 4 global (snapi 625 +B20) és a Note 4x (snapi 625, no B20) ugyan az külsőre teljesen, a teteje megegyezik. Szóval GLobal Note 4 tok jó Redmi Note 4x-re.
Viszont! A Mediatekes Redmi Note 4 az már más, felül úgy van a jack - infra - mikrofon páros, hogy ez a 3 szét van szórva.
Na Redmi Note 4 global és Note 4x esetében az infra és a mikrofon közel vannak nagyon egymáshoz a jack távol. -
sanyirigo
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan rendelek az Eustock-ról ilyen telefont, de teljesen belezavarodtam a tokokba.
Sima szilikonn tokot szeretnék venni hozzá. Tudnátok adni egy linket, ami biztosan passzol rá?Előre is köszönöm!
Üdv.:
sanyirigo -
helixP
nagyúr
Úgy néz ki Snap-Camera HDR + Ressurection Nougatja = full manual fotó mód (mintha Camera 2 API lenne). RAW mentés, Manuál fókusz, rekeszidő 0,65 másodpercig, manual ISO megy. Meglepő.
holozis_HUN: Ha Frosted Nillkinre gondolsz, az fent lent amúgy is nyitott, szóval szerintem mindegy. Mondjuk amit most használok, az is a sima 4-re készült, és 2-mm-rel lejjebb vannak az ujjlenyomatolvasó/vaku/kamera kivágások. Nemtom általános-e ez.
-
holozis_HUN
addikt
Global verziós redmi note 4-re (b20) jó a Nillkin tok? Mármint a kivágások, mert ugye az egyik fajta note 4-nél felül máshogy van kivágva.
-
Rawulf
őstag
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Inkább az a jellemző, hogy nagyobb adatmennyiséghez nem fogják majd engedi a böngészős letöltést, hanem a programjukat kell használni. Egyébként gyorsabb is a MEGAsync használata. Baidu-nál és Yadi-nál ugyanez a szituáció...
-
holozis_HUN
addikt
Egy baj van vele, napi limit 760 mb van mennyi, mint adatforgalom... (mármint MEGA-n) ha nincs premium accountod... Legalábbis pár napja ezzel szívtam be, amikor ROM-ot akartam leszedni Z3-ra MEGA-ról...Viszont ha jól látom most nincs ilyen, leszedtem 800 mb-ot és nem állította meg... Pár napja 760mb körül leállította, hogy majd folytassam...
-
Rawulf
őstag
Feltettem MEGA-ra mindkét új firmware recovery-s és fastboot-os verzióját is.
Az előbbiek a zip-es állományok. -
*Mukeey*
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Èn ugy tudom,hogy nem.Twrp mellett biztos,hogy nem.
-
*Mukeey*
addikt
Felraktam a heti betat,javitották benne a play áruházas dolgot!
-
Rawulf
őstag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Nem tudom mennyire számít, hogy vpn-en keresztül csinálom, ahol a google van megadva DNS szervernek, de működik a google play a 8.2.4.0 stabil-ban.
Fura, hogy eddig bétaként emlegették a 8.2.4.0 stabilt, de ezek szerint most már nem béta, mivel nem változtattak a rom-on, mielőtt véglegesítették.
7.0.17.H-all [0] verziót látok a Google Play settings-ben.Hol tudom ellenőrizni, hogy a Google Play megkapta-e a tanúsítványt (certified)?
-
Rawulf
őstag
Találtam egy komolyabb bug-ot. Le is adtam az en.miui.com oldalon.
Az 5Ghz wifi-vel van probléma.
Adott két különböző router. Ha régiónak Magyarországot választom ki, akkor csak a 2.4Ghz wifi működik és csupán a gyári reset segít. Példának okáért a hongkongi régiót választva rendben megy az 5Ghz wifi.
A nagyobbik probléma, hogy gyári reset nélkül a régió váltás sem segít a dolgon.
Természetesen ez nem nyelvi probléma. Tök mindegy, hogy angol vagy magyar nyelvet választok ki.
4db B20-as Redmi Note 4X telefonnal próbáltam ki. Mind a négynél ugyanez a gond. -
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407
üzenetére
itt nincs olyan, de akkor még biztos nem volt:d
sztem az van most is -
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407
üzenetére
túlzás nélkül mondom, egyszer mm-eken múlt az életem, állványos rudas hátgépnél leszakadt a rúd, rajta 60kg súllyal, ha nem hallom meg és a tizenkettedik érzékem nem jelez lazán kettétöri a gerincem - sokak bánatára nem így történt ( : -, azelőtt sem edzettem fülessel, azóta meg főleg nem
futásnál, biciklizésnél sem, annyira tompítja a hallást hogy nem ér annyit, futásnál max pályán
van most jó xiaomi füles? azt is vennék a csodafonhoz, amit tavaly vetem nyilván behalt - to do listre - jóü lenne gariztatni ( : -
helixP
nagyúr
A tudomány jelenlegi állása szerint van olyan Nougat alapu MIUI, amit fel lehet tolni TWRP-ből?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
ToniSoprano
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nem is ez a lényeg, inkább hogy wifin volt folyamatosan, a wifi sokkal kevesebbet fogyaszt mint a 4G (főleg mozgásban), ha wifi megy a mobilhálózat csak standby-ban van. De így is elég jó eredmény.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Zene minőségétől függ, hogy kell-e 4.2 vagy elég a 4.1 is. Nyilván FLAC zenéhez elkellhet egy 4.2, de az is általában olyan 1mb/s. Legalábbis ami nekem van FLAC számokból. a Zenéim nagy része, amit szeretek sajnos nem található meg flac formátumban, marad a 320 kbps MP3. Ehhez bármelyik bluetooth elég kell, hogy legyen szvsz. Mindenkinek ell kell dönteni, hogy mi a fontosabb: B20 avagy 4.2 bluetooth. nekem előbbi, mivel falun lakok és naponta buszozok.
-
Chaser
legenda
válasz
tibcsi0407
üzenetére
edzés közben én soha, nem jó ha nem hallom, hogy rám akarna szakadni valami - volt már rá péda :d -
Új hozzászólás Aktív témák
- WatchGuard AP432- Wifi 6 - Beltéri hozzáférési pont - Több db
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- 10 db egyben : Cisco AIR-CAP3602I-E-K9 - Access point , Jelerősitő -
- Ruckus ZoneFlex R310 - Beltéri Access point - Több db - Hozzáférési pont
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

én csak a szövegösszefüggést néztem.