- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
Igen, gázsütőben soha nem fogsz olyan csirkét sütni, mint Air Friyer-ben.
Én legutóbb 1,8 kg-os egész csirkét sütöttem benne, isteni finom lett. De sütöttem már a rántott hústól a házi hasáb burgonyán keresztül a hurkáig mindent. Nem hittem volna, hogy ennyire sokoldalú, és hogy ilyen finomra süt mindent. Hálás kis készülékek ezek.
-
Truman
senior tag
Megjött a Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L (fekete) Az első benyomás pozitív. 4 egész csirkecombot sütöttem benne első próbának. Bekentem egy kis Lucullus sültcsirke fűszersóval, abban állt egy fél órát, majd egy teáskanálnyi olajjal bekentem őket. 30 percig sütöttem 160 fokon az alját, majd a tetejét 10 perig 180 fokon. Szép ropogós bőr lett a végeredmény, belül meg porhanyós. Marha finom lett. A gázsütőmmel ez csak álom lett volna. Abban az alja mindig odaragadt a teteje meg nem lett ropogós. Külön tetszik a Wi-Fi csatlakozás és hogy telefonnal is lehet kezelni, akár időzíteni is. Nem kell az időt figyelgetnem, meg egy helységben lennem vele, ha pittyen a telefon kész a kaja.
Amúgy elég könnyű a készülék én nagyobb súlyra számítottam. Van rajta egy kis esztétikai hiba, a bakelit burkolatba ilyen is anyaghibák vannak pár helyen, amibe megtörik a fény. De csak ha nagyon mereven nézi az ember. A kis LCD kijelzője nagyon dizájonos, de nem érintős mert maga a kijelző egyben egy fizikai gomb is.
A kiegészítőket nem vitték túlzásba van egy grill rács, meg az a kiszedhető lukacsos tálca.
A dobozban nem mellékeltek magyar kezelési útmutatót, de le lehet tölteni a netről.
Illetve nem is figyeltem, de sajnos csak 1 év gari van rá. Remélem attól még sokáig bírja majd. -
TA68
őstag
Nem csak a márka miatt, bár az igaz, hogy megkérik az árát. Elhangzott itt, hogy ugyan azon a gépsoron gyártják a márkás és a márkátlan (klón) készülékeket. Valójában azokat az alkatrészeket használják fel a klón készülékekhez, amik nem teljesítik az elvárt paramétereket. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb lesz az élettartamuk, csak gyengébben muzsikálnak.
De, hogy a topik témájánál maradjunk, ma volt egy kis időm, összedobtam a Szoky féle pogácsát. Hibátlan. Belül foszlós, kívül ropogós.
170 fok
18 perc -
-
H-Mano
tag
válasz
Plazmacucci #5493 üzenetére
Bár csak 7l-es, de ez sem tűnik rossznak 31ezerért... [link]
-
Szóval most az az alzás 8 literes az ajánlott családi sütő?
-
Breki
veterán
Sziasztok.
Mézes Mázos Sonkát szeretnék készíteni.
Készített már valaki ilyet Air Fryerben?
Előfőzés nélkül is jó lesz?
-
bul07
nagyúr
Philips HD9257/80
Kivehető kosaras és ablakos
De úgy nézem hogy eltűnt a magyar piacról, volt amikkor igen jó áron volt 43E Ft([link])(#5484) TA68
Hogy valami olcsó még nem biztos hogy gagyi, főleg a mai világban mikkor délután egy nagy cég saját márkája jön a szalagról, délellőt meg egy nagy márka nevét nyomják rá
Mint a siguro és cosori gép kosármegegyezése, na jó nagyon hasonlósága, és ezt mindkettőt birtokló mondja [link] , [link]
-
bul07
nagyúr
Na ki vállalja be
TOO AF-120W-1350 W fehér 5,2 L forrólevegős ablakos sütő
[link]
11 111 Ft
Garancia: 12 hónap forgalmazói garancia
Teljesítmény: 1350W
Hőfok szabályzás: Manuálisan állítható (80-200 °C)
Sütési idő: Manuálisan állítható
Kosár kapacitása: 5.2 LiterSzerintem talán a 1350W ami nagyon kérdéses főleg ebben a méretben
De amúgy szállítással kb 12e Ft, más gépekhez majd ennyiért lehet venni egy kosarat
Második gépnek mondjuk, hasáb sütéshez, vagy fröcskölős dolgokhoz ahol sajnálja az ember a drága gépet simán jó lehet -
Truman
senior tag
Sziasztok!
A Xiaomi Smart Air Fryer 6.5L -ről van valakinek gyakorlati tapasztalata vagy véleménye?
Nagy méretű Air Fryer -t keresek 3 tagú családnak. Még ez lenne az első, úgyhogy semmilyen tapasztalatom sincs a témában. -
Árpi001
senior tag
-
H-Mano
tag
Úgy látom most a legjobb ár érte.
De!
Érdemi különbséget nem látok a Philips és a pontosan felébe(!)kerülő Aldis sütő felépítése és használati utasítása között.Az Aldis ugyan csak 5,5l/1700W-os, de 8 helyett 12 beépített funkció+ 2 egyéni is van...És indítás késleltetés.
Az anyaghasználatnál lehet különbség, de ott a 3(!) év garancia...
(És bagóért vannak kiegészítők, míg a Philipshez aranyáron...) -
Land
veterán
Üdv!
Ez megéri most az Auchanból?
Philips HD9270/70 50 ezer Ft-ért? [link]Munkatársam a Lidl 2000+ W-os Silvercrestre esküszik, de egyelőre nem hozták vissza a kínálatba.
-
jeni
félisten
válasz
Plazmacucci #5465 üzenetére
Várd ki az újabb akciót.
Esetleg egy bontottat ha van az Alza-ban.
Érdemes ott bogaraszni. Lidl is vettem 15ezer Ft az ajándek lett volna aztán az maradt meg és ment vissza bontatlanul vissza a Siguro -
-
jeni
félisten
válasz
Plazmacucci #5463 üzenetére
tavaly dec még 25ezer Ft volt
a páromnak nem kellett ezért vissza küldtem -
-
Beni2360
félisten
válasz
spiky03 #5461 üzenetére
Néz körül az Alin ezt jóval olcsóbban kihozod onnan. 10$ felett ingyen szállítás kb 2 hét alatt megjön. De szilikon peremes formát mindenképpen akár 2 db is. Alátétből is van 2 db az jól jön ha pl jénait vagy ha a fém sütö tálat rakod be. Nem karcolja az alját és nem csúszkál amikor nyitott csukod. 50 db Sütö papírt is csapjál mellé. Nekem szögletes tálam van 8" a méret.
-
spiky03
veterán
Megvettem a hétvégén az Aldiban azt a 5,5 L-es sütőt.
Kicsit még szokni kell a kezelését és a méretét, mert többet kell nyomkodni meg nagyobb mint az előző 3,6L-es volt.Tudtok hozzá ajánlani bevált kiegészítőket?
Rács, szilikon vagy sütőpapír betét?
Vagy miket érdemes még bele venni?Köszönöm
-
fausto
addikt
Köszi a válaszokat! Annyira tényleg nem gond, max majd a 3. év vége felé beküldöm, hogy cseréljék
Kértem ezt az azonnali csere opciót, de már nem is emlékeztem rá. Most néztem a feltételeket. Amiatt tartottam a garanciától, hogy azt mondják, inkább visszaadják a pénzt, mert hát elég jó áron lehetett venni, most kb. kétszer annyi. De látom, hogy ha van készlet, akkor azonnal cserélik -
bul07
nagyúr
Nem ennyire de igen már van nyoma, én ritkán használom a gépet olyan heti egyszer kétszer
Szerintem nem olyan gond étellel úgyse érintkezik
De egy email megejthetsz az alzának hogy ez garanciális dolog e(ha garanciás és elküldöd és anno bejelölted az azonnali csere opciót akkor majd beszámolhatnál róla hogy egyből cserélték vagy hogy ment a dolog) -
erdey_a
addikt
ugyan nem siguro, hanem princess airfryerünk van lassan 4 éve és a belső kosár bordáin már le-lekopott a bevonat. ennyi idő alatt a sok kaja, a rázogatás már lekoptat ezt-azt, de így sem ragad hozzá semmi.
esetedben meg nem is ér hozzá az étel, így szerintem ez nem gond. reklamálni lehet miatta, az nem tilos, de az adott helyen van egy nyilvánvaló koptató hatás, sanszos hogy újra elő fog fordulni.ha általában a teflon miatt aggódsz, akkor azt mondom, ne tedd. csak arra ügyelj, hogy miután teflont ettél, ne hevítsd magad 350 fok fölé.
-
fausto
addikt
Üdv, tavaly vettem egy Siguro airfryer-t az alzában, úgy emlékszem sokan másik is itt a topicban.
Az alsó talában két ponton elkezdett lekopni a teflon ott, ahol a kosárnak a kis gumi/szilikon talpa megtámaszkodik.
[kép]
Másnál van ilyen?
Szerintetek ez gond?
Gariban cserélik? -
atiska007
senior tag
-
Beni2360
félisten
válasz
Andris837 #5450 üzenetére
Igen , most kreálta. Air Fryer Kalács - Gábor a Házi Pék.
-
-
Beni2360
félisten
Bizony nyugdijaztam a fél éves szendvics sütőt ami 14 R Ft volt, az AirFryert azért meghagytam, ott sűl a husi, mikróban meg a köret. Egy párolásban főzöm a rizst és hozzá keverve a mexikói vegyest. Kész kis mini sütő,grillező és ami csúcs a fagyasztott kenyér, péksüti stb a grips tányérral van egy spéci kiengedője ami pl egy 60 dkg kenyérből 9 P alatt frissen dsűlt forró kenyeret varázsol. Életem legjobb háztartási gépe.
-
H-Mano
tag
-
csibe1
addikt
Valamennyire igen.
Viszont lassan már olyan elvárások lesznek egy airfryer-es sütővel, hogy csak pislogok, és amit a beépíthető sütők sem tudnak jelenleg.
Szóval érdekes, hogy ki mire vágyik egy airfryernél.
Amúgy ezeket az "álmokat" tudatni kellene a gyártókkal is, hátha valóra válnak.
Némelyik mikró is elég fullos, úgymond; talán Beni linkelt egy Bauknecht mikrót ami grillez, pirít, és nagyon jól olvasztja ki a fagyasztott dolgokat .
Szóval alakul ez apránként. -
H-Mano
tag
válasz
Don Vittorio #5440 üzenetére
Szerintem csibe1 kolléga humorizált....
(De érdekelne, mi a különbség a készüléknél az " Alsó+felső sütés légkeveréssel, Hőlégkeverés, AIRFRY sütés" hármas között?) -
Don Vittorio
őstag
Én azt vettem. Egy Cata sütő, amihez van egy speckó airfryeres tepsi/háló, és airfryeresnek mondja magát a gép. Hát a sütő van vagy 80 literes, tehát csak elfér benne ez-az...
[link]
De még ezt a funkciót nem próbáltam ki. Egyelőre két normál sütésen vagyok túl. (Most építettem egy teljesen új konyhát magunknak.) -
wjbhbdux
veterán
Észak-Amerikában most hívtak vissza majd 300 ezer bestbuy sajátmárkás kínai air fryert mert tűzveszélyesek, nem tudom nálunk árulják e ugyanezeket más márkanév alatt, képek vannak a modellekről [link]
-
H-Mano
tag
Üdv!
Aki használ Aldis (Ambiano) XXL-t (5,5l), mi az (ajánlott) beváltburgonyamennyiség?
-
ernyo15
csendes tag
Másik dolog köret és hús, na ez egy ilyen géppel nem fog egyszerre menni, vagy köret vagy hús fog sülni
Még a húst csak csak meg lehet melegíteni miután megsült a köret de egy hasábbot megmikrózni hús sütés után hát
Én pont fordítva szoktam, a burgonyát elősütöm majdnem készre utána a hús ha kész a húst kiveszem és visszateszem a burgonyát kb. 3-4 percre 200°C-on így visszamelegszik és ropogós. -
Beni2360
félisten
Érdeklődnék, hogy esetleg van e valakinek olyan gépe amiben a hőfokon kívül lehet a ventilátor sebességét is állítani?
Németországban élő Gábor a házi pék Air Fryer Kalács receptjében olvastam ezt az opciót. -
bul07
nagyúr
válasz
mulatosdj #5428 üzenetére
Ha fizikailag két kosarasra gondolsz akkor ott annyi lehet a gond hogy elég kicsik a kosarak, ahogy néztem legtöbbje ilyen 3.8 és4.2liter között vannak. És itt meg már megint a méret a gond mert egy 4.2 literesbe kb 800g hasábot lehet egyszerre sütni, az 4-5főre már kevés (lehet)
Talán megoldás lenne két Aldis Ambiano gép, már ha van hely két gépnek
-
mulatosdj
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, nem írogatok már külön külön.
Ezek alapján minél nagyobbat kell, hogy nézzek. Valamire érdemes még odafigyelni? Teljesítmény gondolom minél magasabb ; 2 kosaras legyen;....? -
TA68
őstag
Ez sem tűnik rossz vételnek: Lehmann Tanzi, 1800W, 8L, előnézeti ablak, Digitális képernyő, belső világítás, 10 előre beállított főzési funkció
-
bul07
nagyúr
válasz
mulatosdj #5423 üzenetére
Szerintem
4-5főre kicsi a 5 és 5.5l verziók, de a 6-6.2l is kicsik lehetnek
Bár attól is függ hogy a 4-5fő hogy jön ki, 2felnőt és 3gyerek 3és 7kor között akkor talán elég lehet, de ha ez már 2felnőt és 3gyerek 10 és 15 között akkor már tuti nem elég
Most meg kell nézni hogy egy főzésnél mennyi alapanyag van felhasználva, ha nem elég 1Kg mirelit hasáb akkor már kicsi a méret
Húsnál is ugyan ígyMásik dolog köret és hús, na ez egy ilyen géppel nem fog egyszerre menni, vagy köret vagy hús fog sülni
Még a húst csak csak meg lehet melegíteni miután megsült a köret de egy hasábbot megmikrózni hús sütés után hátEzeket először megnézni és dönteni a mérettet illetően
Ha egyszerre hús és köret akkor fizikailag két kosaras gép a nagyobbak közül, vagy eleve két gép
És ne köss kompromisszumot, hogy óó majd megoldjuk
Nem nem fog sikerülni, ha kicsit kicsi akkor kicsi nincs rá megoldás, vagyis van venni mellé egy másikatPéldakén itt vagyok én
Nekem van egy Tefal EY111B15 4.2l ez 800g hasábot tudott, és sokszor kellet rázni az egykosarassága miatt, és mivel én sok hasábbot szoktam enni max másfél adag jött ki belőle náluk
Mikkor elromlott a Tefal ép akciós volt a Siguro AF-R550 vettem egyet (Bár arra számítottam hogy a Tefalt nem javítják hanem az árát kapom vissza, de nem így alakult)
Siguro AF-R550 na ebben már olyan két és kétésfél adag hasáb megvan, vagy három ha kis étkű rajtam kívül, de ez függ az ételtől is
Gyros tál esetén másfél adag jön ki sok hasábbal szeretem ([kép]képen kb egy 30x30 tányér van)De ha tehetném egyszerre használnám a két gépet, mert nem tudom egyszerre sütni a hasábot meg a mirelit csirkét(ilyet régi akciós kép), pedig én csak magamra vagy még egy főre szoktam sütni
De nem tudom használni mert nem bírja el a két gépet az elektromos rendszer, 1db 10A kismegszakító van és nem bírja(régi parasztház) -
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Érdeklődnék AF felől. 4-5 főre kellene, úgyhogy az itt olvasottak alapján egy nagyobbra lenne szükség.
Amit kinéztem a következők lennének:
[link] Ambiano
[link] Siguro AF-S800
[link] Siguro AF-R550 (legtöbbet látott itt szerintem)Van bármi más ajánlott még ami meggondolandó? Árba kb 40ezer lenne rá. Lehet ajánlás 50-60k körül is, hátha kifogható majd akcióba. 1 kosár, 2 kosár amit még itt láttam hogy utóbbi a jobb. Köszönök bármilyen hozzászólást.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #5414 üzenetére
Ma elhoztam egy gépet, a kosár 3 db csavarral van rögzítve a fogóhoz és a burkolathoz.
Gyári programmal sütöttünk fagyasztott rétest, 6 db elfért kényelmesen a kosárban, talán 180 fokon 15 perc elég volt.
-
Andris837
senior tag
Végül egy Philips HD9270-re esett a választás, így csatlakoztam a társasághoz.
Holnap már tesztelni is fogjuk, a feleségem mindenképp szeretne benne édes hasábburgonyát készíteni. Remélem jól fog sikerülni.
Gondolkodtam még a GourmetMax gépen, ami a Lidl-ben mától akciós, de végül kis utánajárás után döntöttem a külön kosaras, magasabb teljesítményű Philips mellett.
Mivel életmódváltásban vagyok, így fontos számomra az, hogy egészségesebben étkezzek. Eddig rendeltem a kaját magamnak, mert problémásnak gondoltam a sokfajta változatos étel elkészítését, remélem ehhez nagymértékben hozzájárul majd a most beszerzett Airfryer.
Vásároltam hozzá 1 év kiterjesztett emag garanciát, így 3 év gari van rá. Remélem nem lesz rá panasz. -
H-Mano
tag
Ez a "márka" valakinek mond valamit? [link]
-
SSlyTR
senior tag
Van tapasztalat az aldis airfryerrel?
Első blikkre jónak néz ki. [kép] -
grizlisandor
veterán
Ezt a gépet ismeri valaki közelről?
Egy videót találtam róla.
Takarítás szempontjából jó lenne, ha a sütőkosárban lenne még egy kosár, nem a behelyezhető rács vagy szét lehet szedni ezeket a sütőkosarakat? Gondolok itt a kosár és a burkolat szétválasztására.Közben nézem a topikban említett alternatívát, nagyjából a teljesítmények változnak.
Szerintem kezdésnek kipróbáljuk, ha nem jó, akkor a Lidl-be egyszerűen visszaveszik. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
AndrewBlase #5408 üzenetére
Hátha másoknak is hasznos lesz a jövőben. És valószínűleg lesz még árusítva is. Így könnyebb követni és nem kell írogatni
Gondjaim vannak Lidl 4literes Masterpro airfryer sütő bevonatával - Online Poll - StrawPoll -
bul07
nagyúr
Mondjuk ezeket kizártad vagy nem is kerültek képbe
Rohnson R-2847
[link]
26 690 Ft
1800 W teljesítmény,
8 l-es űrtartalomSiguro AF-S800 Air Fry Long
[link]
34 990 Ft
teljesítménye 1700 W,
tartály térfogata 8 l
Jótállás 36 hónap
Alza saját márkája
+ ajándék ebben az értékben 2 890 Ft
Szolgáltatás AlzaPlus+ ajándék 3-hónapos előfizetésRohnson R-2849 6,5 l
[link]
35 290 Ft
1600 W teljesítmény,
6,5 l-es edény -
szabi__memo
nagyúr
válasz
AndrewBlase #5408 üzenetére
Jó tudni. Mások esetleg? Mik a tapasztalatok?
Tényleg baromira vigyáztam rá és pl a rácsról nem is jött le a réteg mégis borzalmasan rátapad minden. Szóval rövid idő kérdése, hogy annak is annyi. De a 'kosár' alja az kritikán aluli -
AndrewBlase
senior tag
válasz
szabi__memo #5406 üzenetére
Kifoghattál valami rosszat, vagy nekem van szerencsém az enyémmel.
Nekem nincs ilyesmi problémám vele. Sütöttem benne már fagyasztott rántott dolgokat, egész csirkét, hurka-kolbászt, krumplit, miegyebet, semmi sem ragadt le, és mosogatószivaccsal (nem dörzsi) simán kitakarítottam eddig.
Én hátrányát se érzem annak, amit több fórumtárs is emleget, hogy nincs külön kivehető kosár. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Soulfly842 #4885 üzenetére
Ez a Lidl Masterpro sütő igen gyenge eresztés. Elégedett vagyok a kialakítással, a rács megoldás szerintem nagyon jó, viszont az anyag.. tapad le rá minden, úgy, hogy sosem volt dörzsölve, sikálva. És ez nem minden az 'edény' alján több helyen is felhólyagosodott és van ahol fel is jött a fóliának tűnő anyag. Mindezt nem egész 3 hónap alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged