- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Winnie The P #7470 üzenetére
Én húsbol eszek keveset és burgonyából többet.
Kétfajta étel se szokott lenni, ha van leves nincs második, mert nem férne belém egyszerűen. És fordítva se.Gyros esetén is olyan 200g hús bőven elég nekem, de hasábból kell sok. Az a bajom kajázdákba árultakkal is hogy hasábbon spórolnak sok helyen.
-
bul07
nagyúr
válasz
Winnie The P #7466 üzenetére
Philips születésnapos -30% kupon ha megy rá
Kuponosba kérj [link] , de le is van írva hogy hogy lehet "gyártani"Cosori
Amazonon nézd az árát, mert sokszor meglepően olcsóbb a hanyatló nyugaton mint nálunk3felnőt esetén is már szűkös lehet az ilyen 5-6literesek, nemhogy még több főnél
(Én magamra képes vagy 5-700g hasábot megsütni, így belőlem kettő és már a Philips 1.2Kg-os kapacitása is határeset) -
bul07
nagyúr
Azt azért ne feled hogy univerzális sütési idő nincs, mert sok tényezős.
Minden gép más és más módon süt, sőt akár még ha megegyezik a típus akkor is lehet gyártási szórás miatti eltérés.
Másik az ízlés kérdése, mindenki másképp szereti, és kimondottan túlsütve szeretem a burgonyákat, szinte ropogósra a széleit.
De lehet alapanyag eltérés is, honnan származik a dolog, milyen fajta a burgonya (Még mirelit esetén is sokfajta burgonyát csomagolnak) -
bul07
nagyúr
Debrecen repérrel szembe Lidl
Ahogy nézem kivehető kosaras, 5.2liter
[kép] -
bul07
nagyúr
válasz
PociAti #7415 üzenetére
Aki szereti a nagyon fűszerest, az Aldiból ez
NATURE'S GOLD Fűszerezett, héjas burgonyagerezdek classic, 1 kg [link] (akciósan 799Ft/Kg)
Az én ízlésemnek már túl fűszeres is, ha kikopik az akcióba vett készlet akkor nem veszek többet(bántja a gyomromat)
Viszont ugyan ebből a NATURE'S GOLD Fűszerezett, héjas burgonyagerezdek mediterrán, 1 kg, már kulturáltban fűszeres, bár itt meg a fűszer idegen kicsit tőlem, de néha napján elmegyHa átlagos fűszerezettség akkor Lidl verzió
És ha gyenge fűszerezettség akkor Penny verzióÉn nem tudom mennyi ideig szoktam sütni 200fokon, mert nem az időt nézem hanem a cuccot, az ilyen vastag héjas burgonyákat is szeretem kicsit ropogósra sütni így van hogy 29-35percig is sütöm
-
bul07
nagyúr
philips.hu
NA230/00 [link]
46 999 Ft
Jött e-mailbe -30% kupon
AFPH-7LTM-8MPW-ZMHH
Végösszeg 32.900 Ft (Szállítás ingyenes)6,2 l
1700WViszont ez ablakos gép és így nem kivehető kosaras
Többi 6.2 literes gép most nincs annyira akciózva hogy bőven 40e alá menjen az ára kuponnal
Ha valaki elvitte a kupont akkor kérem jelezze itt hogy más már ne törje magát érte -
bul07
nagyúr
Igen van, biztos mert körülötte figyeli kel a tisztaságra, hajlamos ottmaradni egy kis ez meg az
Amúgy lehet tényleg tennem kellene egy próbát garanciáztatással hogy lekopott az élen a bevonat, nálam még azonnali csere is van mert ép ingyenes volt akkor hozzá
Hogy mégis hogy reagálnak mit csinál az alza -
bul07
nagyúr
válasz
lumpy92 #7292 üzenetére
Példák
Kivehető kosaras
Siguro AF-R550 [link]Egykosaras, nem kivehető kosaras
Tefal EY111B15 [link]
Bocsi a képért, ez a saját készítésű képem, több ebben a hozzászólásban [link]Van még a fizikailag két kosaras gép
Ebből két fajta, szimmetrikus mikkor egyforma a két kosár, és aszimmetrikus mikkor nem egyezik meg a mérete a két kosárnak
Amúgy lehet hogy két fizikai kosarasba nincs is kivehető kosaras verzióAszimmetrikus nem kivehető kosaras
Tefal EY905B10 [link]Vannak még az ablakos gépek
Ebből is van nem kivehető kosaras, és olyan ablakos aminél kivehető a kosárÉs vannak még
Olyan nagy gép hogy elválasztható a kosara
Alsó fűtőszállal ellátott gépek
Víz befecskendésére képes gépek -
bul07
nagyúr
válasz
woodworm #7282 üzenetére
Meg kell találni az ideális arányt a magasság és a kerület között
Mert az se jó ha magas de kerültre kicsi, és az se jó hogy alacsony de kerületre nagy, bár ez is függ hogy ki mit süt
Mert aki csak mirelit cuccokat, vagy lapos húsokat süt annak nem kell hogy magas legyen az üst, de aki egész csirkét is szokott sütni oda már kell magasság isÉn aki legfőképpen csak burgonyát sütök, vagy mirelit húsokat, nem fontos hogy magas legyen az üst, az lenne nekem a jobb hogy lapos de minél nagyobb a kerülete
-
bul07
nagyúr
Arról nem is beszélve hogy én úgy tapasztaltam hogy kicsi gépbe macerásabb ugyan azt a mennyiséget sütni, mondjuk bármifajta burgonyából, a nagyobba ugyan az a mennyiség jobb végeredményt produkál vagy nem igényel annyi figyelést(rázást/keverést)
Jobban átjárja a forró levegő ha nem sok sok centi vastagon van -
bul07
nagyúr
Csütörtökön a Berettyóújfalusi Aldiba nyitási akció
Én megyek igaz 9-10óra felé, én nem veszekKb 3literes
-
bul07
nagyúr
válasz
werszomjas #7184 üzenetére
Gőzt mindegyikkel lehet csinálni, kis vizet kell önteni az alsó részébe sütés előtt
Amúgy maga az ár 5literesért jó, de ha azt nézzük hogy nemrég simán lehetett philips 6.2 literes(valójában kisebb) gépet ilyen 30e Ft magasságában venni inkább azt mondanám jobb választásnak
-
bul07
nagyúr
válasz
magmakocka #7179 üzenetére
Ez nem lehet kiszámolni, simán megeshetett volna hogy leveszik az akciót, vagy szülinapos kupont úgy változik hogy akciósra nem megy
-
bul07
nagyúr
válasz
AndrewBlase #7113 üzenetére
Nem tudom, nekem nincs 30%-os kuponom azt nem tudtam tesztelni, a KOSZI15 azt teszteltem és vitte rá
-
bul07
nagyúr
válasz
spleenszuru #7104 üzenetére
Philips -30% kuponnal jó áron
Cosori Amazon mert ott olcsóbb.Egy kuponnal 35e Ft-os Philips jó ajánlatt. Kicsitt fentebb én is meg mások is linkelték pontosan melyik.
Ablak nagyon ritkán hasznos, hasábnál meg pont felesleges is, mert időnként úgyis meg kell rázni vagy keverni és akkor rá lehet nézni.
-
bul07
nagyúr
Szerintem betekintő ablak nem nagy előny, ha meg két réteges tartanék tőle hogy közzé folyik valami és azt onnan kitakarítani
Úgyis időnkét ki kell húzni a kosarat vagy forgatni, vagy megrázniLinkelt Xiaomi gépek nem kivehető kosaras gépek, ha kicsit visszaolvasol vannak írva érvek hogy ki mi miatt nem tartja ezt jó megoldásnak
Méret, méretnél az a gond hogy később megköt, kipróbálnál mondjuk egy grillcsirke sütést, lehet nem találsz olyan kicsi egész csirkét ami rendesen elférne egy kisebb gépbe, ha meg ketté kell vágni az
Fizikai méretre kb 4-5cm-rel foglal több helyet hosszra és szélességre, magasságra meg szinte egykutya -
bul07
nagyúr
Nem írtad hányan vagytok, ha már ketten akkor a 4.2l akár kevés is lehet
Ha van hely és még kis plusz keret akkor nagyobbat venném meg, a 6.2l [link] , és természetesen ne feled a -30% kupon megszerzését és használatátNagyobba lehet kevesebbet sütni de kicsibe többet nem, meg amúgy is ugyan az a mennyiség a nagyobba hamarabb megsül hasábból mondjuk.
-
bul07
nagyúr
Véleményem tömören
ParasztvakításUgyan azt tudja mint a többi.
Mindegyiken van valami program, egyedül a hőmérő az ami nem sok másikon van.
De annak meg az értelme megkérdőjelezhető, főleg hogy nincs alsó fűtőszála ami olyan hús sütésnél ahol számít a maghő fontos lenne. -
bul07
nagyúr
válasz
scott_free #7027 üzenetére
-
bul07
nagyúr
Én csak az én Tefal nem kivehető kosaras gépemről tudok nyilatkozni.(Tefal EY111B15)
Egyszerűen nem sütött alulról. Mondjuk hasáb max közeli mennyiség a teteje már kezdett pirulni de alul még semennyire nem sült. Így sokszor kelet rázni.
De mirelit péksütemény alja se sült meg az is megkellet fordítsam hogy süljön a is.
Ha rákeresel a nevemre itt sok bejegyzés van képekkel hogy mi hogy sült, mennyire nem jól.Aztán lett Siguro AF-R550 és sokkal kevesebbet kell ráznom mert egyenletesebben sül.
Egyáltalán nem bántam meg hogy megvettem, annak ellenére se hogy garanciából visszakaptam a Tefal gépet és azóta a dobozában pihen.Amazon Cosori gépet nézted, lehet ott jönne ki árban mint a Philips születésnapos kuponnal
-
bul07
nagyúr
Hogy másoknak könnyebb legyen linkelem őket, ha már úgyis rákeresek hogy véleményt tudja mondani
Tefal EY905D [link]
Ninja AF400EU [link]
Philips 3000 series airfryer dual basket [link] (remélem jót linkeltem, nem színpontosra értem)Esetleg Cosori gépet nem néztél, az Amazonon szokott igen jó áron lenni
És csekkold a Ninja gépet is az Amazonon hátha sokkal olcsóbb
Philips esetén nézd meg az árát születésnapos kuponnal is (-30%)Fő kérdés hogy akarsz e nagyobb dolgot sütni mondjuk egész csirkét, mert akkor egyértelműen az aszimmetrikus kialakítás kell neked
Nálam ez lenne a sorrend
Philips
Ninja
Tefal
Nálam azért első a Philips mert aszimmetrikus, nekem pl több hely kellene a hasábburgonya sütéshez és a kisebbe meg menne a mirelit húsok
Én több burgonya kevés hús evő vagyokDe esetleges hátrány amit én gondolok
Ninja - az a tekerős gomb, tiszta kézzel tekergetés oké de ha nem utána letakarítani, én félnék hogy gomb mögé folyna a tisztítószer
Philips - tetején vannak a gombok kijelzők, ha magasabb helyre kerül akkor magasnak kell lenni hogy rálásson aki kezeli
Tefal - ez a legkisebb a három közül, a kisebbik kosara csak 3,1 literes, hát lehet ez már túl kicsiAmúgy Ninja gép itt nem sokmindeninek van, Philips igen bár főleg a sima egy fizikai kosaras, Tefal van de abból se sok(nekem is van de én megbántam azt a gépet(és nem amiat mert garanciáztatnom kellet) így lehet nem vagyok objektív teljesen a tefal márkával)
Amúgy talán még sose volt ilyen csönd ebben a fórumba, 6napig senki
-
bul07
nagyúr
válasz
DrDobos #6979 üzenetére
Saját ízlésednek megfelelően ki kell tapasztalni. Ki mennyire szereti megsütve
Én kicsit jobban szinte már ropogósraÁltalában mireliten van elég olaj a sütéshez, de ez is egyéni dolog. Pappírra szoktam kiborítani és van olajnyom, teát még ennyi is marad rajta hogy van mit leitatni
-
bul07
nagyúr
Nekem Tefal EY111B15 Ultra Fry Digital [link] van, használtam is több mint egy évig, ugye elmnet garanciális javításra és közben vettem mást és azóta a dobozában várja a sorsát
De nekem ez a kosár kialakítás nagyon nem jött be
Ha hasábot sütöttem benne és 2-3cm vastagon volt az alja a hasábnak egyáltalán nem sült, sokszor kelet rázni hogy egyenletesen süljön nem lehetett otthagyni mert 2-3percenként rázni kellet
Mirelit péktermékeknél is az alja a cuccnak nem sült meg a vége felé meg kellet fordítani hogy az alja is süljönLehet már fejlesztettek ezen vagy más a kialakítás vagy a méret miatt nem lesz olyan vastagon a hasáb hogy ne sülne az alja, de én szívem szerint nem merném ajánlani
Ugye az a gond hogy nem mindenki szereti visszaküldeni kipróbálás után és aztán éveket szenvedni mikkor érzi az ember hogy lehetne jobb is a sütésHm lehet tanultak kicsit, az én 4.2l esetén is 800 g mirelit hasáb volt a max megadott mennyiség, és most néztem hogy ennél a 5l-nél is 800g a megadott
És akkor ráírják hogy sok sok ember, most komolyan 800g hasáb sok sok embernek -
-
bul07
nagyúr
válasz
erdey_a #6854 üzenetére
Hát nálunk evolúció
-Régen nem vettünk mirelit hasábburgonyát, és ritkán is volt burgonya sütve. Ugye megpucolni szépen egyenlőre vágni hogy azért egyszerre legyen kész, na meg sok olaj is.
-Elkezdtük venni a mirelit burgonyát de még olajba sütöttem, akkor már sűrűbben volt, mert csak megsütni kellet, csak az olaj drágulásával sokba került mert azért 3-4-5dl olaj csak kellet hozzá, és mi nem használjuk többször az olajat. (Heti egyszer nagyon ritkán kétszer kb)
-Jött az airfryer. Lett vásárolva több fajta mirelit hasáb és fűszeres burgonya, így van hogy heti 3x-4x is sütök.Tehát igen is a airfryer köszönhetően többet készítek bizonyos dolgokból
-
bul07
nagyúr
Mondjuk van igazság abban hogy kényelmes használni, így sokkal hamarabb fogok sütni hasábot vagy mást, lehet rendes módon lusta lennék rá. És énnék meglévőből valamit.
Mint ma is, nem volt kedvem csak úgy reggelizni így sütöttem egy kis fűszeres burgonyát meg hozzá mirelit csirkemellből készült cuccot, na meg egy darab panírozott csirkemájat, egy kis majonézzel le is csúszott.(Meg vaníliás Coca Cola hozzá)
-
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #6828 üzenetére
Hát igen és sokaknál tényleg így van, itt a falunkba is van ilyen család gyerekekkel
Amúgy egyesek ezt is elfelejtik hogy nem mindenki teheti meg hogy megfizeti a minőségi élelmiszert.
Nálunk is a keret nem lett több az élelmiszerekre, így el lettek hagyva dolgok amit régen még megtudtunk venni. főleg a tejtermékek vonalán, gyümölcsös joghurt, egyéb tejes "deszertek", drágább felvágottak, csak akciós dolgok rendes áron semmi.
Bár annyira én nem is igénylem mert nem voltam hozzászokva soha a drága élelmiszerekhez, gyerekkoromba tényleg sokszor volt zsíros kenyér a vacsora, vagy kenyér meg egy kis házikolbász, mamámnál is cukros zsíros kenyér. Sose volt olyan hogy mi az hogy bármit amit megkívánhatok megehettek következmények nélkül(következmény hogy hó végén is csak kell enni).
Egy két luxus ami még megvan, ilyen az üdítő, meg némi édesség abból is az olcsó. -
bul07
nagyúr
válasz
PociAti #6816 üzenetére
Persze, és ha valaki megbetegszik akkor nem kell a szervezetnek tartalék
Édesapám 6hét alatt több mint 15kilót dobott le a kórházba, és ha nem lett volna rajta tartalék akkor miből tetette volna.Mindig jönnek az újabbnál újabb dolgokkal mi hogy és miért egészséges aztán eltelik valamennyi idő és vagy kiderül ez meg az, hogy mégse úgy van.
Mint a cukor gyűlölet is, aztán meg most sorra derüknek ki a hogy az ilyen olyan édesítőszerek mennyire károsak.
Nincs semmi baj a cukorral csak módjával kellene fogyasztani. -
bul07
nagyúr
Ácsi
Telefonról vagyok most de jól láttom képen hogy ez nem egykosaras gép hanem két kosaras, értve ez alatt hogy van egy üstrész meg van egy kosár rész ami kivehető.
(Telefonon nem akkarok szenvedni a visszakereséssel hogy hátha írtad már a te géped pontos típusszámát majd otthon asztalin megteszem)Na az egykosaras nállam meg úgy a fórum szokásai szerint az aminek van egy üst része meg van egy rács az üstben alul, és ennyi része van. Tehát mint a az én linkelt Tefal gépem.
-
bul07
nagyúr
Hát az én Tefal gépemnél mondjuk hasáb sütésnél nem sült az alja(ez a gép [link] )
Ha sütöttem benne mondjuk 6-700g hasábot akkor az 3-4 vastagságban volt, elkezdtem sütni az alja még csak ép kiolvadt de a teteje már pirult, így olyan 7-8perc magasságától 2-3percenként ráznom kellet, nem volt kényelmes vele sütni
De mirelit péksütinél is meg kell fordítsam mert a teteje már megsült de az alja középen nyers volt(raktam be ide képet is)
Ha van választás szerintem sokkal jobb a kivehető/két kosaras gép, én nem vennék egykosras gépet még egyszer az biztos
Míg a Tefal oda volt garanciáztatni vettem akkor jó áron lévő Siguro AF-R550 gépet, és bíztam benne hogy az árát kapom majd vissza, de nem
Eladni használtan nem tudtam így azóta a dobozában pihen mint vész tartalék -
bul07
nagyúr
Arra gondolok hogy egy marék hasábot megsüssek az egész nagy 10l üstöt emelgetni kell meg elmosni, mert mosószeres víz nem fog megállni az elválasztónál, és kiborításnál is az egészet mozgatni kell
Így értem
Szerintem sokkal élhetőbb egy aszimmetrikus fizikailag kétkosaras gép mint egy ilyen egybe. De lehet egyforma fizikai két kosár, de szerintem ott már nagyon nagy kel hogy legalább 4.5literes legyen egy kosár hogy nagyobb dolgot is lehessen sütni
Példa bár ez "csak" 4.25l/kosár Cosori Dual Basket -
bul07
nagyúr
Nem fizikailag két kosaras gépre gondoltam hogy nem láttam még két kosaras alulsó fűtésűt
Hanem hogy kivehető kosaras(üst és kosár külön) és még alulról is fűt, na olyat nem láttamAmúgy meg ez a Cosori Twinfry Dual Blaze nem is két kosaras hanem egy nagy egykosaras amit ketté lehet választani.
Na ebben aztán élvezet lehet egy marék hasábot megsütni mert ép annyi kell -
bul07
nagyúr
válasz
PociAti #6766 üzenetére
Egykosaras gépeknél nem fog mellette lemenni a levegő, sőt át se fog menni rajta hogy ott jöjjön fel(ha tele a kosár mondjuk hasábbal és nem tud elmenni mellette), nekem pont ez a bajom az egykosaras gépekkel
Na ott jól jön ha alulról is melegítÉs én még nem láttam két kosaras(kivehető kosaras) gépet aminél lett volna alsó fűtő rész, legyen az fűtőszálas van indukciós
-
bul07
nagyúr
Amúgy milyen pizzát
Mert mondjuk ha belefér mirelitet lehet, mert ahhoz elég a hőfok -
bul07
nagyúr
válasz
SaMURaIDrAkE #6747 üzenetére
Igen 60e Ft kicsit sok, ilyen 40-45e Ft az reálisabb lenne teli árnak, viszont ha tényleg jól működik és hogy alulról is melegít így egyenletesen megsüti alulról felülről még jó megoldás is lehet
Nem sok gép tudja ezt a funkciót, bár kétkosaras gépeknél annyira nem is fájó a hibájaDe az egykosaras vonalon, szerintem ez kiküszöböli szerintem meglévő csak felső réteg sütés problémáját(Tefal gépem tapasztalat alapján)
És külön gőz funkció is új vonal
Bár hát nem is tudom, aki nap mint nap gőzöl még csak csak, na de aki két hetente mondjuk egyszer használná, és addig ott poshad bene a víz, és nem is a tartályába mert onnan még ki is lehet borítani de ki tudja a rendszerébe mennyi marad
De érdekes megoldás -
bul07
nagyúr
válasz
SaMURaIDrAkE #6741 üzenetére
Az ilyen tetején vezérlősöknél a helyet is jól ki kell választani, mert elég macerás lehet ha amúgy magasra kerül vagy egy polcra ahova kis ráhagyással ép elfér. Tehát hogy nem lehet rálátni, vagy hogy még a kéz se fér be hogy vezérelni lehessen.
Sőt a víztartálya hátul van ahogy is hozzá kell valahogy férni tehát a helyet jól meg kel nézni hogy hova kerülAz meg hogy nem kivehető kosaras, mindenki maga dönti el hogy vesz e ilyen kialakítású gépet. Mondjuk ablakosba nem sok kivehető kosaras gép van.
Bár ennél van alsó fűtés is, talán indukciós alapon az ellensúlyozAmúgy ez nem is hagyományos gép, mert nem hagyományos fűtőszál van benne hanem ilyen vékony drót ami felizzik, mint a hajszárítógépekbe lévő fűtőszál
Na erről senki nem fogja lemosni a oda felcsapódó szennyeződéseket még ha el is távolítja a védő rácsotEgy videó [link] ahol látszik ez az
Amúgy két fűtés van benne és így 1450W-os és 6literes, nekem kicsit kevésnek tűnik, minden gyártó olyan 4literes gépei ekkora teljesítményűek.
De azok nem ilyen megoldású, se a fűtőszál, se nincs alulról melegítésGőz
Gőzt elő lehet állítani mindegyik Airfryer gépel, csak annyi hogy önteni kell alá egy kis vizet és az onnan szépen elgőzölög.Mindenesetre majd várjuk a beszámolókat hogy milyen is ez a gép, esetleg videót működés közben
-
bul07
nagyúr
válasz
Ajándékok #6729 üzenetére
Én nem ilyenre gondoltam, a rekeszes leválasztósnál
Hanem pl erre a COSORI gépre [link]
Oké hogy lehet két részt külön vezérelni(Már ha lehet), de akkor is egy a kivehető rész és nem lehet külön kihúzogatni, csak egyszerre és akkor a másik oldalba a sütés is megáll
Én csak tényleg akkor látom az ilyen gép előnyét ha valaki hosszú dolgokat is süt az elválaszdósdi meg ilyen kényszer megoldásként még benne vanAmúgy az első linkeden lévőnél is az a baj hogy ha bármit piszkál az ember az egyik tálcáján a másik tálcánál is áll a sütés, és hül
-
bul07
nagyúr
válasz
Ajándékok #6723 üzenetére
Nem is az elválasztás
Hanem hogy ha kihúzod nem tudod csak az egyik felét hanem az egészet.
Így még ha lehet is külön szabályozni akkor is egyszerre lehet kihúzni, na és egybe kel mozgalmi az egészet
És abból nem fogsz semmit kiborítani hanem csak kiszedni tudod mert egyszerre borul ki mind a két oldal
Mondjuk elkezdi sütni a csirkét, köret berakásához mozgatásához mindig ki kell húzni és akkor a csirke sütése megszakad
Elválasztós szerintem nagyon kényszer megoldás -
bul07
nagyúr
Egykosaras megoldás, és még ráadásul csak a hátsó falán megy ki a levegő ami kizárja az egyenletes levegő eloszlást
Hát elég kérdőjeles megoldásnak tartom......
Fizikai két kosarasba szerint az aszimmetrikus gép ami jó lehet, hogy miért mert nem kell kompromisszumot kötni a süthető méretbe, mert hogy ez egyik nagyobb abba lehet mondjuk egész grillcsirkét is sütni.
Mondjuk a Philips Dual Basket Airfryer, az egyik kosara 3literes ez jó köretnek, a másik kosara meg 6literes abban meg megsül egy grillcsirke is, na de ha 4.5-4.5 literes lenne elégé limitálná, nem is beszélve a kisebb fizikailag két kosaras gépek
De a Ninja [AF300EU], vicc, 2x 3.6literes kosár, most komolyan ez miAz elválasztósok meg hmm, az nem is két fizikai kosaras hanem egy nagy gép, talán csak akkor van értelme ha nagy húst kel sütni mondjuk egy nagy oldalast, de amúgy
-
bul07
nagyúr
válasz
CoroStar86 #6679 üzenetére
Fentebb vannak berakva képek amik ilyen 5.5literesbe sültek, grillcsirke
(4literesbe kicsi ha befér, de azt meg lehet egyedül egy étkezésre megeszed, vagy csak egy fél)Esetleg még
Philips HD9270/70
[link]
Kuponosba [link] kérj születésnapi kupont ami -30% és akkor 31.500Ft-ért meg is lehet venni, meg is lehet csinálni csak nehogy addig emelkedjen az alap ár (megszokták csinálni és míg megjön kérni szoktak hogy míg nem változik meg leehessen venni, majd ha megjön akkor felajánlják)Ez a gép volt jó pár napig most 21e Ft-ért
Siguro AF-R550
[link]
Általában 24-25e Ft-ra szokták akciózni
Alnapok akcióba most nem láttok semmi jó airfryer akciótAmazonon a Cosori gépeket nézd azok ott igen jó áron vannak, ilyen 100€ magasságában, itthon 55e Ft magasságában mennek
Ha rákeresel itt akkor link is lesz csak már nem fér bele a szerkesztési időbe hogy megtaláljamAnatoly
E két szó miatt egyből ő ugrott be
"Testépítő diétához" -
bul07
nagyúr
válasz
CoroStar86 #6676 üzenetére
Egy személyre olyan 4liter körülieket néznék, viszont mostanában jó akcióba a 5.5l környékiek voltak
Nagyobba lehet kevesebbet sütni, de kisebbe többet nem
Mondjuk egy 4literesbe nehezen fér bele egy nem kicsi grillcsirkeMirelit cuccokra egyáltalán nem kell plusz olajat rakni, mert mondjuk a mirelit hasábon is van olaj ami elég a sütéshez(én kiborításnál szoktam alá papírtörlőt tenni és nyomot hagy tehát még van mit leinni a hasábról)
Kivehető kosarasok közül néznék gépet
Ha van a közeledbe Aldi, Lidl elugranék megnézni hogy mi van készleten, mert mostanában sok gép volt kapható és hátha maradt
Aldi 5-től volt ez 5.5l verzió [link](itt most fut egy kupon akció ki kell nyomtatni és 10e Ft felett 1000Ft elengednek)
Lidl-be most lesz(12-től), de sajnos ez csak egykosaras gép, 4literes verzió [link]
De karácsonyig simán lehet még gép valamelyik üzletbenViszont az ízt az szokni kell, mert teljesen más íze van a cuccoknak mint olajba sütve
........
Amúgy én halálra rögöm magamat ANATOLY videóin
A mostani 32Kg-os felmosós videók meg aztán
Videók link [link] , [link] -
bul07
nagyúr
válasz
mulatosdj #6650 üzenetére
Philips gépek nagyon jól sütnek alulról, mármint a két kosaras gépek, itt olvasottak alapján
Siguro AF-R550 Air Fry Deluxe, ez is egy jó gép, kirívó hibája még nem jött elő senkinek, talán a kosár csavarjaira időnként érdemes ráhúzni aki szokta rázogatni főleg(mint én is)
Hogy megéri e a +~50% a Philips az neked kell érezni
Viszont az tudom tanácsolni hogy halgas a megérzésedre, és ne legyen később megbánás, inkább most kicsit többet költeni rá mint később megbánni hogy inkább azt kellet volna.
(Én elkövettem ezt a hibát a Tefal gépel kapcsolatba, megbántam hogy azt vettem meg, garanciáztatás óta a dobozába pihen használtan eladni szinte lehetetlen értelmes áron, és aktívan használok egy AF-R550)1700W kontra 2000W
Ez bemelegítésnél számít meg mirelit cuccoknál, meg biztos ki is lehetne mérni hogy mondjuk 800g mirelit burgonya esetén hogy alakul a fogyasztás
Méretnél viszont igen, nagyon nem mindegy hogy 5.5literre van a 1700W vagy 7literreAmúgy amit még számolgatni kel hogy mi van még azon az áramkörön ahova be lesz dugva. Egy 2800W-os tűzhely sütő meg egy airfryer nem fog elmenni egy mondjuk 16A kismegszakítón.(2800W meg mondjuk 1700W 230V mellet az 19.5A(ha meg nincs is meg a 230V még rosszabb))
Meg kell nézni hogy azon az áramkörön mi van még mi mehet egyszerreSiguro AF-R550 gép fogyasztását benne a hozzászólásomba láthatod [link](Na meg egy képet hogy milyen gyrost szoktam reccsinteni) , meg van mellette egy rendes 1830W-os tűzhely fogyasztása is összehasonlítás miatt
Én inkább a műszaki részében vagyok benne, sütés része nálam kimerül a mirelit sütésnél, hogy mit hogy kell sütni nem is igen szoktam hozzászólni
-
bul07
nagyúr
NA231/00
Itt egy videó jól látható hogy nem kivehető kosaras, hanem az üst alján van egy rács azt lehet kivenni
Nem kivehető kosaras, együstű, egykosaras kifejezés arra vonatkozik hogy
Van egy üst és annak az alján van rács
Példa erre a fajta gépre
Tefal EY111B15 [link]
És ehhez lehet venni külön a rács részt [link]
(Nekem van ilyen gépem)Két kosaras, kivehető kosaras, kifejezés arra vonatkozik hogy
A gép sütő része két részből áll, van egy üst meg van egy kosár, ami ugye kivehető az üst részből
Példa erre a fajta gépre
Philips HD9200/90 [link]
Ehhez külön lehet kapni a kivehető kosár részt ami ez [link] , de lehet külön venni az üst részét is ami ez [link]Két kosaras előnye hogy sokszor jobban sütnek alulról mint a nem kivehető kosaras gépek. Én ezt tapasztaltam az én Tefal egykosaras gépem esetén, mondjuk a hasáb burgonya esetén felső része már szinte megéget, de alul még szinte csak kiolvadt annyira nem sült.
Meg idővel előfordulhat hogy nem kivehető kosaras gépnél az étel kiborítása közben az alsó rács is kieseik, megkopik a rögzítése, általában valami kis szilikon izével rögzül. Meg ha kisül valami zsiradék sütés közben akkor kiborítás közben az is kiborítódik ha nem kiszedve van a cucc.Van még a fizikailag két kosaras gépek azok meg azok ahol két fizikai kosár van
És ebből is van még szimmetrikus, meg aszimmetrikus
Szimmetrikus mikkor két egyforma kosara van
Példa [link]
Aszimmetrikus mikkor az egyik nagyobb mint a másik
Példa [link] -
bul07
nagyúr
Úgy látom nem volt még ma említve
Siguro AF-R550 Air Fry Deluxe
[link]
kupon : GLAMOURNAPOK30
20.990 Ftteljesítmény 1700 W,
tartály térfogata 5,5 lÉs ne felejtsétek el bepipálni a Azonnali csere garancia opciót mert most az 0Ft
-
bul07
nagyúr
Ablakos Philips, de nem kivehető kosaras
Philips Airfryer 2000 Series NA231/00
[link]
Kupon : KOSZI15
29.750 FtViszont ha van szülinapos kupon ami -30% akkor 24.499Ft
Kapacitás 6,2 l
Tápellátás 1700 WViszont mivel nem kivehető kosaras így a 6.2l tényleg ekkora lehet, mert ha jól rémlik volt itt számolgatva hogy a 6.2l a kivehető kosaras esetén az üst kapacitása, tehát valójába kisebb kicsit
-
bul07
nagyúr
Az a Philips gép egy jó gép, ha jól emlékszek panasz még nem volt rá
Annyi hogy ha jól rémlik inkább lapos mint magas a kosara, ez szempont lehet mondjuk nagyobb egész csirke egyben sütésénélKuponosba [link] kérj születésnapost hátha van valakinek felesleges, ha nem jönne össze saját
-
bul07
nagyúr
Ma BB fórumból
Philips XL Airfryer (HD9270/70)
[link]
40.170Ft
2000 W
6.2lKupon : KOSZI15
Ezzel : 34.145 FtÉs ugye van még a születésnapos kupon azzal 28.119Ft
-
bul07
nagyúr
Akinek van kedve tömegjelenetek mellet 7literes sütőt venni
Lidl 21-től
Újság [link]
-
bul07
nagyúr
Amúgy nincs általános szabály a sütési időre meg a hőfokra, mert ki hogy szereti a sült burgonyát
Én pl úgy szeretem ha jól megvan sütve így a steak burgonyát van hogy 29percig sütöm hogy kicsit ropogós legyen
De ez igaz a sima hasábra is, van aki megeszi még fehéren sütve én azt szeretem ha az is kicsit sültebbKi kell tapasztalnod hogy neked nektek mi a jó sütési idő és hófok.
A bolti hasábok, steak burgonyák általában be vannak fújva valamivel valamilyen olajjal, lehet az akár repce olaj vagy más, és ennek lehet furcsa illata is, mint pl a Lidl piros hasáb esetén sokan ezt szóvá tették hogy büdös
-
bul07
nagyúr
Hát eberek én majdnem elhánytam magamat ettől a videótól.
Ezen részétől [link], most komolyan ilyet tokos csirkét megsüt valaki és meg is eszi, az igen. Evés közben szedegeti a szájából a tokokat.Amúgy látható mennyire összefröcsköli a belsejét, hát élvezet lehet takarítani utána.
Bár ha más takarítja utána.Burgonya sütés után ha nem figyel valaki milyen jó kis égési sérüléseket tud okozni mire kirázza a hasábokat.
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee #6419 üzenetére
Na csak összejött a kép
Siguro AF-R550 kosara, kb 14hónap után
Nem tudom mennyire látszik a kopásMost azon gondolkozok hogy erre él e a garancia, mert amikkor rendelve volt ingyenes volt a Azonnali termékcsere garancia, így ha vonatkozik a garancia rá akkor elméletileg küldeniük kell egy újat
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee #6392 üzenetére
Hát ez nem jött össze, tegnap este kiment a fejemből, most reggel meg megcsúsztam és nem volt időm.
Így majd csak holnap tudok képet csinálni ha otthon leszek.(Nem igérem hogy reggel felé mert akkor kómásan mindent nehéz fejben tartani.)#6415 Essej
Még milyen jó is lenne ez a 86eurós ár ha nem 410környékén váltanák hanem a sok évig standáló 330-350 közöttin. -
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee #6392 üzenetére
Megpróbálok ma képet lőni ha nem felejtem el
Reggel jöttem haza 24órából, aludtam vagy 3órát, nem szabad többet mert akkor este nem tudok aludni, mert holnap reggel fél hatkor megint megyek 24órára. És így most szétszórt vagyokHasábot én is airfryrben sütöm, csak a mirelit húsoknál hozzáad az ízhez ha olajban sütöm ki, nagyon észre lehet venni hogy mibe sül.
-
bul07
nagyúr
Nekem ugye Siguro AF-R550 van kb 14hónapja, megvagyok elégedve velle
De nem halgatom ell hogy biza a kosárba már megkopot a bevonat, ha gondoljátok majd lövök róla képet.
Pedig kézzel szivaccsal mossom és nem ám ráégett dolgokat hanem mirelit hasább uttán.Amúgy van olyan mirelit aminél visszatértem a olajba sütésre
Egyszerűen az olajba süttés add még hozzá ízt, jobb lesz az íze a végeredménynek. Nekem ez lett a tapasztalatom -
bul07
nagyúr
Nem ironizálás a melyik hogy süt, mert márkánként sőt márkán belül gépenként is lehet különbség.
Például az én Tefal gépem szerintem egyáltalán nem sütött jól alulról, én ezt a "egykosaras" mivoltának tudtam be
A mostani Siguro AF-R550 már sokkal jobb ebben, de még ez is lehetne jobbTulaj elmondások alapján a Philips gépek, a kétkosarasok, igen jól sütnek alulról.
-
bul07
nagyúr
Fú bakker ezt nem kicsit benéztem.
Pedig nem is egyszer néztem meg a képet. És nem és nem szúrta ki a szememet.Erről az jut eszembe mikkor a főnök mercijébe ütünk, főnök vezettet valamelyik pályán
Édesapám anyós ülésen, mi meg hátul
Egyszer édesapám megszólal, láttátok a rendőröket ott álltak lesben.
Erre a főnök. -Ó Lasjoskám miért nem szóltál akkor lassítottam volna.
Édesapám. -Miért szóltam volna csak 120-al megyünk
Ekkor kitört a röhögés
Mikkor lenyugodott mindenki főnök mondta édesapámnak. -Igen 120-al csak ép Mérföld/óra-val.
Amerikai piacra szánt merci és nagyba az a skála volt, alatta picibe ott volt hogy olyan 190 környékén repesztettünk. -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #6329 üzenetére
1590W egyik képes sincs
Igen maxra volt tekerve(250), amúgy ez is érdekes mert a hőmérő nagyon nem 250fokot mutatott [kép]
Képeken a Hi érték a legnagyobb érték, de ez nem igazán okos sütő szóval vagy megy a fűtőszál vagy nem ennyit tud
Másik kép hogy mennyi ideig ment az adott módba(kettőspont villogása miatt az hiányzik), harmadik meg az adott módba adott idő alatt mennyi energiát használtEnnek három fűtőszála van
Alul egy
Felül kettő, egy nagyobb és egy kisebb (nagyot a pirításnál használja)Ebben a fórumban főleg a légkeveréses érték ami mérvadó, mert azt lehet összehasonlítani a Airfryer fogyasztásával
Lehet itt vagy máshol téma volt hogy kel le Airfryer ha van légkeveréses tűzhely -
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee #6324 üzenetére
Meg is, én nagyon burgonyás vagyok, kicsi hús sok burgonya
Ha valahol veszek gyros tálat tuti az lesz a bajom vele hogy kevés lesz a hasáb
Nálam ilyen a Gyros tál sok hasábbal zöldségek hús meg egy kevés
.....................................
Ahhoz a témához hogy mi mennyit fogyaszt sütés közben
Előre berakom
Siguro AF-R550Olyan 800-900g mirelit hasáb sütése, előzetes melegítés nélkül
20perc, 200°C
0.396kWh fogyasztott [kép]
Legnagyobb pillanatnyi fogyasztás 1644W[kép]
Tehát egy ilyen periódus ~12Ft, ha belefér a normál árazásba, ha nem akkor ~24Ft
Bár az is igaz hogy most ezt a hasáb mennyiséget 33percig sütöttem, ha jól rémlik 0.485kWh lett a végeMa méregetem az új kombinált tűzhelyünket üresen, első kiégetés
Electrolux LKK520001W (videó [link])
1830W-os a sütője, és nem is nagy méretileg(legnagyobb fogyasztás, idő, össz energia fogyasztás)
Alul felül sütés : [kép] , [kép] , [kép]
Innen már meleg gép volt így ezt figyelembe kell venni
Felület pirítás(felülről melegít) : [kép] , [kép] , [kép]
Alsó sütés: [kép] , [kép] , [kép]
Hőlégkeverés alsó felső fűtéssel: [kép] , [kép] , [kép]Lehet értelmezni a fogyasztási adatokat
Azt azért hozzá kell tennem hogy sok ilyen elektromos sütő teljesítménye nem ilyen kicsi, például ami még ki volt nézve Gorenje az 2800W-os volt 53%-al nagyobb
(azért nem a Gorenje lett mert azt már nem bírta volna el a elektromos hálózat) -
bul07
nagyúr
Közben a BB fórumból
Philips Airfryer XL Essential HD9270/00
[link]
Kuponos ár 41.293Ft2000 W teljesítmény,
6,2 l-es űrtartalom (Valóságban ez kisebb kicsit mert valószínűleg az üst ennyi nem a kosár)(20,25 és 30 % kedvezmény a megjelölt termékekre, GLAMOURNAPOK20, GLAMOURNAPOK25 és GLAMOURNAPOK30 kóddal)
-
bul07
nagyúr
válasz
féldekás #6299 üzenetére
Siguro AF-R550 Glamour kuponnal 24e Ft
(20,25 és 30 % kedvezmény a megjelölt termékekre, GLAMOURNAPOK20, GLAMOURNAPOK25 és GLAMOURNAPOK30 kóddal)Na igen de ennek is a belsejét kitakarítani ha összefröcsköli az olyan cucc
Üstös verzióknál max felfelé a fűtőszálra tud fröcsögni ahogy meg is történik de ezeknél mindenfelé -
bul07
nagyúr
válasz
féldekás #6298 üzenetére
Ez többet tud
Melegen tartás funkció érdekes lehetHa vennél belőle az adatbáláját majd fényképezd már le hogy lássuk hogy valóságba hány wattos, mert a 2150W egy kicsit erős
Bár lehet már sehol nem kapsz ebből, mert a Lidl ilyen termékei akár az első délelőttön is elfogynak, ez meg már jó pár napja megvehető
-
bul07
nagyúr
Lidl
Azért a 2150W nem semmi, ha jól rémlik 5literes környékébe nem is láttam még ilyen nagy értéket, bár lehet elírás
Képet nézegetve kivehető kosarasnak nézem de nem biztosMelegen tartás funkció igen jó lehet
-
bul07
nagyúr
Ha valakinek jó az egykosaras megoldás, és jó nagy kell, újra van készleten nagyon jó áron
Siguro AF-S800
[link]
17990Ft
3év garancia
teljesítménye 1700 W
tartály térfogata 8 l
És ne felejtsétek vásárlásnál kipipálni a Azonnali cseregarancia mert most ingyenes erre a termékreEzen hozzászólásban egy tulajdonos tapasztalatai, sokk képpel
És úgy mellékesen
Akinek nagy konyhája van és amúgy kellene a nagy kapacitás 9-10l, akkor megoldás lehet két ilyen gép vásárlása. Csak ugye ez a két gép igen sok helyt foglal
méretek 30 × 27 × 47 cm -
bul07
nagyúr
válasz
Balázzs #6251 üzenetére
Jó de ha nem akarja egyszerre kivenni mert mondjuk köret már kellene valami máshoz
Mondjuk vad példa, sül egy grillcsirke vacsorára aminek ugye recepttől függően több óra is lehet sütési ideje, de közben ebédhez kellene egy kis hasáb, na ekkor nem egyszerre kell, és valamilyen eszközzel kell majd "kavargatni" meg kiszedni valamivel
Na meg hogy ha le van választva és hasáb van sütve, ott is hogy lesz az rázva, azért az elég emberes ha az egészet rázni kell még ha csak a fele is van használtbaMeg amúgy is állandóan használni az egész kosarat még ha csak 3-400g hasábot sütne az ember, oké hogy el lehet választani de mosogatásnál az egészet kell mosni
Én azt a gépet tényleg csak akkor tudnám itthon elképzelni ha nap mint nap ilyen tábla oldalasokat, vagy egyéb nagy húsokat sütnék, és köret sütés csak mellékes dolog
-
bul07
nagyúr
Itt a fórumon nem sokmindeninek van fizikailag két kosaras
Két lehetőség van
Valami olcsó itthonról valamilyen oldalról, 40-50e Ft magasságában vannak ezek
Vagy neves gyártó Cosori, Ninja, ami amazonon nem kicsit olcsóbb. Philips-nek is van kétkosaras gépe és aszimmetrikus is.Ha eldőlt hogy fizikailag két kosaras lesz akkor még talán az a kérdés hogy egyforma a két kosár, vagy aszimmetrikus mikkor az egyik nagyobb a másik kisebb.(pl az említett Philips [link])
Ha lenne nagy hús sütve mondjuk egy grillcsirke akkor jobb választás a aszimmetrikus, vagy ha köretből kell több akkor is jól jön ha az egyik nagyobb.Az elválasztós Cosori, maikkor el lehet választani és úgy lesz két részes szerintem kompromisszumos megoldás, mert ott ha elkészül az egyik oldal valamivel ki kell szedni nem lehet kihúzni a kosarat és kiborítani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Fujifilm X
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest