- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
Beni2360 #7204 üzenetére
Mi is kipróbáltuk a csirkecombot sütőzacskóban készítve Philips 9270 géppel (a krumpli Siguro gépben sült).
Javaslatod alapján mi 170 °C-on sütöttük 30 percig, majd kivettük a zacskóból és még további 15 percig 190 °C-on (félidőben forgatva).
Az eredmény a képen látható, tökéletes lett! -
PociAti
őstag
-
válasz
Beni2360 #7270 üzenetére
Okés, csak érdekelt volna hogy oldották meg.
Közben találtam az amazon.de-n a cosori shopban képet, szerintem ilyesmi lehetett a tiéd is. Ez egy másik fajta kosár, mert alapból középen keresztben és hosszában is egy kiemelkedő csík található, itt pedig lyukacsos középen is. A széleken pedig a kitüremkedés helyén is likas, ahova a fogantyúval szembeni oldalra beillesztettek egy szilikon (gondolom) távtartót.
-
erdey_a
addikt
válasz
Beni2360 #7237 üzenetére
eónokkal az air fryer feltalálása előtt, még sima gázsütőben is sütöttem fánkot, hogy elkerüljük az olajszagot. finom volt, szerettük, de az se fánk volt. nem lehet airfryerben olyan könnyűre, levegősre sütni. szalagosra meg pláne nem
de teszek ezzel a recepttel is egy próbát. -
spleenszuru
őstag
válasz
Beni2360 #7209 üzenetére
3000 Series Airfryer XL HD9270/70 | Philips
Egyébként, jóval a max ár ALATT-ot akartam írni, nem fölöttet.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Beni2360 #7164 üzenetére
Nem tűnik rossz vételnek, bár azt többen írják, hogy a takarítása (legfőképp a levehetetlen ajtó miatt) horror. Engem ez egy kicsit elriaszt.
Hasonló termékeket nézek, mert amit jelenleg használunk, az nagyon kicsi (3,6l), egyébként jó lenne. Ha vannak bevált típusok nagyobb méretben, a tippeket szívesen fogadom.
-
jozsi252
veterán
válasz
Beni2360 #6945 üzenetére
Házi kolbász volt sertésbélbe töltve, fagyasztóból kivettük előző este hogy engedjen ki teljesen, és úgy került bele a kosárba. 190 fokon sütöttük 20 percig. És a vége előtt nagyon picivel jött a füst.
h1mpi
És te használtál sütőpapírt alá vagy nem? Nem lett megszúrkálva egyáltalán. -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #6828 üzenetére
Hát igen és sokaknál tényleg így van, itt a falunkba is van ilyen család gyerekekkel
Amúgy egyesek ezt is elfelejtik hogy nem mindenki teheti meg hogy megfizeti a minőségi élelmiszert.
Nálunk is a keret nem lett több az élelmiszerekre, így el lettek hagyva dolgok amit régen még megtudtunk venni. főleg a tejtermékek vonalán, gyümölcsös joghurt, egyéb tejes "deszertek", drágább felvágottak, csak akciós dolgok rendes áron semmi.
Bár annyira én nem is igénylem mert nem voltam hozzászokva soha a drága élelmiszerekhez, gyerekkoromba tényleg sokszor volt zsíros kenyér a vacsora, vagy kenyér meg egy kis házikolbász, mamámnál is cukros zsíros kenyér. Sose volt olyan hogy mi az hogy bármit amit megkívánhatok megehettek következmények nélkül(következmény hogy hó végén is csak kell enni).
Egy két luxus ami még megvan, ilyen az üdítő, meg némi édesség abból is az olcsó. -
-
féldekás
aktív tag
-
teszt345
tag
válasz
Beni2360 #6477 üzenetére
Igazad van a kereső használatát illetően, ugyanakkor nem feltétlenül kötelező élménybeszámolót írni, ha veszel egy bármilyen gépet. Arra számítottam, hogy lesznek esetleg olyanok, akiknek van már, olvassák a topic-ot, de eddig nem éreztek késztetést beszámolni a tapasztalataikról, még akár arról sem, hogy vettek valamikor egy ilyet.
-
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #6329 üzenetére
1590W egyik képes sincs
Igen maxra volt tekerve(250), amúgy ez is érdekes mert a hőmérő nagyon nem 250fokot mutatott [kép]
Képeken a Hi érték a legnagyobb érték, de ez nem igazán okos sütő szóval vagy megy a fűtőszál vagy nem ennyit tud
Másik kép hogy mennyi ideig ment az adott módba(kettőspont villogása miatt az hiányzik), harmadik meg az adott módba adott idő alatt mennyi energiát használtEnnek három fűtőszála van
Alul egy
Felül kettő, egy nagyobb és egy kisebb (nagyot a pirításnál használja)Ebben a fórumban főleg a légkeveréses érték ami mérvadó, mert azt lehet összehasonlítani a Airfryer fogyasztásával
Lehet itt vagy máshol téma volt hogy kel le Airfryer ha van légkeveréses tűzhely -
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #6165 üzenetére
A régi alu kukták és a mai modern kukták köszönő viszonyban sincsenek egymással, és most nem az elektromosról beszélek.
Atválogatom a fél kg szárazbabot és megmosom két vízben, szó nincs egy éjszakai áztatásról. A kuktában lepirítok 1 fej kockára vágott vöröshagymát, ráteszem a leszűrt babot, hozzá teszem a darabokra vágott füstölt oldalastés annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Lezárom a kuktát a magasabb hőfokrra állítom és felforralom. Ekkor takarékra állítom a gázt és főzöm 40 percig. Közben megpucolom a zöldségeket és csinálok csipetkét. Ha lejárt az idő akkor lehúzom a tűzről, leengedem a gőzt, felnyitom és megy bele a zöldség a tészta és ízesítem is. Lezárom, megy vissza a tűzre, alacsonyabb (zöldség) hőfokra állítva, mikor felforr takarékra veszem a tüzet és főzöm 3 percig. Lehúzom a tűzről elengedem a nyomást kinyitom a kuktát, vissza rakom a tűzre, és megy bele a paprikás rántás, és kész is a bableves. Mindez kb 1 óra alatt. Mondom nem a régi Alu kukta, amikor vettük kb 5 éve volt 35000 Ft. -
csibe1
addikt
válasz
Beni2360 #6165 üzenetére
Igen, az utólagos "ízesítést" megette a fene, az már valahogy nem az igazi tartalmasabb ételeknél.
Akkor inkább nem főzök ilyen ételeket kuktában...Ez a Szoky féle "kuktás főzés" is azt juttatja eszembe, hogy mindent is hamar gyorsan készítsünk el. Pedig néha az lenne a lényeg, és jót is tesz az ételeknek; ha minél tovább készülnek, főnek, alacsonyabb hőfokon.
-
-
Viktor77
titán
válasz
Beni2360 #5977 üzenetére
Nem engem kérdeztél, de...
Nekem is nagyjából 1 éves, napi használatban van, de teljesen hibátlan. Felül sem vészesen zsíros, olajos, sőt. Pedig ott még nem takarítottam.
Csavarokat én még nem néztem, de megteszem, eddig nem volt gondom vele.
Takarítani rémálom és igen, kicsit hangos a csipogás a végén.
De ennyiért bőven BB. -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #5977 üzenetére
Nincs vele bajom, a kosár és üst csavarját kellet meghúzni már kétszer de ezen kívül nins bajom vele
Engem a nagyon hangos csipogása se zavar, bár és nem is szoktam megvárni hogy idő lejártával leálljon, hanem nézegetem és mikkor véleményem szerint meg van sülve lekapcsolom
-
Essejó
veterán
válasz
Beni2360 #5937 üzenetére
Megnyugtatlak, Nagyanyám a két háború közti mákdarálója is balmenetes volt. Egy nagy szárnyas anya volt rajta. Azzal leheftett szabályozni, hogy mennyire finomra őrölje a mákot. Minél jobban meghúztad annál finomabbra őrölt, igaz egyre nehezebb volt hajtani. A végén mindig kristálycukrot küldtünk át rajta, az kivitte a mákolajat, és nem avasodott bele.
-
erdey_a
addikt
válasz
Beni2360 #5929 üzenetére
a csavarokra meg tegyenek nyilat, hogy merrefelé kell betekerni igaz?
ha valami csak kanál, akkor az evőkanál. nálam. intuíció ugyebár.
keleszteni nem kell. a kenyérlángosnak nem kell olyan pufinak lenni. amennyit sütés közben kel, az elég neki.fradi81
Airfryerbe én csak kiflit, zsemlét sütök, ami kelt tészta. Az ilyen lapos cuccok (pizza, langalló) körülményesek szerintem. -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #5923 üzenetére
Ki hogy
Én magamból indultam ki, van mini sütőm aminél ilyen mechanikus az állítás, sose tudtam rendesen belőni mindig tekergetni kell hol felfelé hol lefelé. Én ebből tanulva még egyszer nem veszek ilyen mechanikusan beállítósat semmiből amit csak én használok, ezért írtam hogy nem biztos hogy kibékül vele mint ahogy én se
(viszont az őseim meg a digitális dolgokat nem tudnák megtanulni, így mikróból ha lesz új szóba se jöhet a digitális, csak a tekerős mechanikus) -
erdey_a
addikt
válasz
Beni2360 #5711 üzenetére
tessék, itt az 1,7 kilós csirke. gyakorlatilag elvész a kosárban (sütöttem már 2 kiló felettit is).
karikázd már be légyszi, hol égett meg -
Breki
veterán
válasz
Beni2360 #5665 üzenetére
Igazából nem is erről volt konkrétan szó, csak belekeverte magát
Mindegy én elengedtem.
Más, hátvégén megcsináltam az első Air Fyeres kacsámat.
A sous vide (ejtsd: szuvid) gasztronómiai főzési eljárás. Lényege, hogy lezárt, előzőleg vákuumozott, hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig, esetenként akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezelik az ételt.Ez a helyi Auchanban 30%-al leárazott kacsa így kb 3000 Ft, vettem egyet, de mivel siettem és éhes voltam nem sokat szórakoztam vele fogtam a húsvágó ollót kicsit körbevagdostam két részletbe megfűszereztem a híres Nagy Iván fűszersóval és kb 12 percig 200 fokon érzésre megsütöttem.
Mivel nem tömtem tele, fordítani se nagyon kellett, talán a vége előtt kicsit egyszer megforgattam.
Eredmény egy kinézetre ronda de nagyon finom kacsa lett omlós hússal, kívül kicsit ropogósan. Ha lesz még ennyiért én meg biztos veszek
-
Breki
veterán
válasz
Beni2360 #5645 üzenetére
Itt úgyse fogják elhinni hagyd rájuk.
Nagyobb csirke egyben nehezebben fog átsülni, jóval kevésbé érvényesülnek a fűszerek is.Nekik jó így is aki meg finomabbat akar pár fűszerezési tipp:
Fűszerezés tippek
- A legfontosabb a só és az őrölt bors használata. Ezek amúgy akár magukban is elegendők, nagyon finom lesz tőlük a forrólevegős-fritőzben készült grillcsirke.
- Nagyon egyszerű és ízletes megoldás valamilyen grillcsirke fűszerkeveréket használni.
- Ezeken kívül tényleg szinte bármilyen fűszer szóba jöhet. Mindegyik egyedi ízvilágot kölcsönöz a grillcsirkének, tehát minden alkalommal mintha egy-egy új receptet készítenél. Próbáld ki a pirospaprikát, fokhagymaport, provence-i fűszerkeveréket!
- Mindenképpen sokkal több fűszert, különösen sót tegyél a csirkére, mint amit elsőre gondolnál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest