-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
A drágább felvágottakat én ezzel oldottam meg. Pontosan tudom mi van benne és úgy fűszerezem, ahogy nekem tetszik.
Sonkaprések -
woodworm
veterán
válasz CoroStar86 #6693 üzenetére
Nem teflon, tapadásmentes bevonat, és igen kopni fog, ha napi szinten használod. A cosorit amerikában hívták vissza tápkábel probléma miatt. Mivel ott 110V-os rendszer van, szerintem a tápellátás, fűtés teljesen más, mint az európai készülékek. Nekem cosori és siguro van, napi szinten használva, de nincs szoftver vagy érintőpanel hiba és vetemedni sem vetemedik.
-
woodworm
veterán
Nem tudja senki, hogy konkrétan hol készülnek ezek a készülékek.
A két sütő nagyjából megegyezik a fiók magasságáig. Külső méretük teljesen ugyanaz, szabadon cserélgethetem a fiókot és a kosarat a két készülék között, nincs illesztésbeli különbség. Közelebbről megnézve azonban vannak különbségek. A siguró kosarának az alján van gumitappancs, így nem ér össze a fiókkal. A cosorin viszont viszont a fiókon van egy préselt kiemelkedés és azon támaszkodik fel a kosár. Ezen a ponton erősen kopik mindkettő. Ebből a szempontból a siguro tehát haladóbb konstrukció.
A felsőrész viszont teljesen eltér, más a műanyag burkolat, más a belső üst, más az elektronika. A sütés sem teljesen egyforma benne. Tapasztalatom szerint a cosori egyenletesebben süt. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz Mercutio_ #5277 üzenetére
Ha a (majdnem) tökéletes porlasztás a cél, akkor sajnos már csak nem kapható terméket tudok ajánlani. A delimano brava olajspray nálam bevált. A majdnem csak azért van a tökéletes előtt, mert ha sokat használod, akkor közben többször pumpálnod kell a túlnyomás fenntartásához.
A sima rugós, mechanikus sprayk porlasztása ugyanis kívánnivalót hagynak maguk után, sokszor csak egyszerű spriccolásra futja. A mechanikájuk is szétesik egy idő után, a kínai webshopos cuccokkal legalábbis ez a tapasztalatom.A delimano eltűnt a piacról, nem is láttam hasonlót, csak most, hogy direktben rákerestem a Küchenprofi említése után. Annak van pumpása potom 12e forintért. Ennyire azért nem fontos a porlasztás. Amazonon látni még hasonló megoldásút, de szállítással ott is 10e körül van.
Keef_Lee
Többször vettem a lidlben a fokhagymásból és a zöldfűszeresből, szerintem megéri a felárat, mert otthon soha nem jött össze a hasonló intenzív aroma és utána újrahasznosítható, még ha spriccol is. -
woodworm
veterán
Ma kipróbáltam ugyanazzal az elősütött, panírozott karaj és filézett csirkecomb kombóval. A paraméterek megegyeztek, 15 percre és 200°C-ra lett állítva. A cosoriban ropogósra sült, a siguroban még párásan lágy volt a bundája. Utóbbiban még visszaraktam 8 percre, de nem ellenőriízgettem percenként.
-
woodworm
veterán
Nem a ventilátor átmérője különbözik, bár megmérni én sem mértem, hanem a forgási sebessége. A hangja alapján ítélve legalábbis így van.
A kosár minden paraméterében megegyezik a két gépnél, egyedül a siguro két kis gumilába és a cosori kis púpja a különbség. Mosogatás után figyelni is kell, hogy a két kosár ne keveredjen a két fiókban. Amúgy teljesen random használjuk a két gépben, minden mérete megegyezik, nálam a cosori is pontosan illeszkedik, nincs ilyen deformáció. -
woodworm
veterán
válasz erdey_a #5052 üzenetére
Nem akarok vitába szállni veled, mert láthatóan nagyobb elutasítás van benned, mint a cosori tulajdonosok márkabüszkesége.
Amit megerősíteni tudok az, hogy a külsőségek nagyrészt stimmelnek, a fiók teljesen azonos, de a ventillátor és az elektronika nem. A cosori pl. hangosabb a nagyobb légszállítás miatt. Van akit zavar ez, de a tapasztalatom szerint egyenletesebben süt. A programok eltérnek, más idő és hőfokértékek vannak ugyanazon opciókhoz.Én 58-ért vettem akcióban a plusz kellékekkel együtt, tehát nincs bennem kellemetlen érzés, hogy nagyon ráfizettem volna. Természetesen a siguro 19 ezerért nagyon jó vásár volt, a cosorihoz majdnem ennyibe kerülne egy fiók.
A "teflon" kopása jelentkezik már a cosorin, mi napi szinten használjuk mindkettőt, sokat van mozgatva a fiók. A cosori kosár alján nincs gumiütköző, forgatáskor illetve a kivétel és a berakás során óhatatlanul összeér a fiók és a kosár. Ezen a helyen kopás látható.
A teflont azért tettem idézőjelbe, mert nekünk az összes teflonedény kopása jellegzetes feborzolódásként jelentkezett, ezen pedig úgy néz ki, mint amikor a festék kopik.
-
woodworm
veterán
Jól jártál a siguroval, elmondhatod nyugodtan, hogy vettél egy cosorival felérő gépet.
Annyi már most látszik, hogy a siguró kosarának alján van gumipapucs, a cosorién nincs. Utóbbinak össze a kosár és a fiók, és kopik azon a helyen. -
woodworm
veterán
A gyári recepteknél megadott idő és hőfok kombókra néha én is csak pislogok a cosori könyvben. De elég csak a cosori és a siguro gyári programokat összehasonlítani, a közük nincs egymáshoz.
Ezért jó működő példákat keresni, nálam ez vált be.#4206 Keef_Lee
Ha megnézed, akkor Mészi is szinte ugyanezekkel a paraméterekkel dolgozik és a kétszintes pakolás helyett inkább beleállítja a dobverőket.. -
woodworm
veterán
Nem szoktam a rácsot használni, mert akkor saját kútfőből kell módosítani a recepteket és forgatni a szinteket. Vagy kell keresni olyat, amiben szintén rácsos módszerrel készítik.
Én általában egész csirkét sütök szétnyitva, ha néha comb megy bele, akkor ugyanazokat a beállításokat használom, amit Szoky videójából lestem el (175 C fokon 35 perc, ezek után meg fordítva úgyszintén 175 C fokon 10 perc). Egyedül a súly arányában szoktam módosítani az első etap idejét.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Én is megrendeltem előző hétvégére, majd nyugtázás után jött egy üzenet a "Termék elérhetőségének változása" címmel és "Dolgozunk rajta" lett az állapotjelzés. Vasárnap jött ismét levél, hogy mégis küldik. Utána viszont piszok gyorsak voltak, mert kedd reggel postán volt a csomag.
-
woodworm
veterán
válasz Core2duo6600 #4089 üzenetére
Cosori Prémium cp158-af-rxb.
-
woodworm
veterán
Megérkezett a siguro. Igazából azért vettem, mert így a körettel nem kell várni, mehet a hússal egy időben. Első blikkre annyira cosori klón, hogy csereszabatos mind a fiók, mind a kosár. Ha azt nézem, csak az utóbbi 15ezer a cosorinál.
-
woodworm
veterán
Ismételten pulykaszárnyat sütöttem. Elég gány munkát végeztek a soron, ezért csinosítás közben jó pár darab nyesedék keletkezett. Vettem mellé egy kiló csirke farhátat és arról is leszedegettem a javát. Lett 60 dkg tepertőnek valóm. Ebből kisült 3-4 dl zsír és 20 dkg tepertő.
-
woodworm
veterán
Sültek alá feleslegesnek tartom a papírt. Legalább két üveg fűszeres sült zsír van a hűtőben. Sőt, a hús formázása közben levágott nyesedéket is dobálom a szárny vagy a comb mellé. Isteni tepertő van belőle.
Az NDK-s melegszendvicssütőben az egykörös szendvics alja megcsicsogósodik. Csak akkor lesz az igazi, ha előtte a kenyér elő van pirítva, ez airfryerben sokkal egyszerűbb és ugyanolyan finom.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ernyo15 #3533 üzenetére
Teljesen adhoc készült ma reggel. Beleraktam a kosárba a tortilla lapot, a széleinél egy kicsit felhajlott. Először két tojást vertem fel, beleöntöttem a közepébe, dobáltam bele kolbász és baconszelet darabokat. Kicsit kevésnek találtam a tartalmat, ezért reszeltem le egy kis sajtot és még egy tojással összekevertem, ráöntöttem a többire. Az sarkokba húztam a beledobált darabokból, hogy véletlenül se folyjon ki. Sajnos se paprika, se paradicsom nem volt itthon, csak a tetejére szórtam egy kis sót és színes borsot daráltam rá.
A sütőt 200°C-ra tettem és kipróbáltam 5 percre, ez kevésnek bizonyult, bár a széle már barnult. Visszatettem 180°C-on még 3 percre és a közepe jó lett, a széle (ahová nem jutott semmi) száraz és ropogós. -
woodworm
veterán
Gyakorlatilag egy kaptafa. Baj ha hasonlít a cosorira? Lassan már szitokszó itt a topikban, miközben használjuk itt ketten.
A szögletes kosár négyzetébe a 21-22cm-es pizzák férnek be, a 24cm-es már nem. Kiolvasztva egy kicsit gyűrődik a széle, de szerintem úgy már nem az igazi.
A tortilla lap viszont így első nekifutásra tökéletes rántotta alapnak. -
woodworm
veterán
A cosoriban pl. isteni melegszendvics készül. Igaz trükközni kell a hozzávalókkal, mert a sajtot reszelés helyett szeletelni kell rá. Korábban beszéltem itt egy topiktárssal, neki a lidl-ös lefújta azt is. A családban később beszerzésre került egy és a saját tapasztalat is ezt erősítette.
-
woodworm
veterán
válasz TomMusic #3469 üzenetére
Többször volt már szó róla, elég szabadon fog a ceruza a térfogat számításakor a gyártóknál. Ráadásul cm-ben soha nem tüntetik fel a kosár méretét. Hirtelen az árukeresőn találni egy a termékhez adott vásárló véleményt, ahol megemlíti, hogy a kosár mérete 22,5cm*21cm*9cm. A silvercrest kosarát ugyan nem mértem meg, de a hasonló cosori kosár 23cm*22cm*9cm.
Ami jobban számít, az a sütőtér kiképzése, hogy a levegő hogyan áramlik benne. A cosori pl. névlegesen 1700W, a silvercrest pedig 2100W. Hús sütésekor ugyanazokat a paramétereket használva a cosori egyenletesebben süt alul és felül, a silvercrest pedig felül túlsüt, alul pedig (viszonylagosan) sületlenül hagyja
-
woodworm
veterán
Jól mondja erdey_a, ez tényleg egy Cosori.
A recept egyszerű, paprikakrémmel bekenem a húst, majd tarkaborsot és sót őrlök rá. A sütés idő 2x15-20 perc a hús méretétől függően, a hőfok 185°C. Az esti adaggal betettem a szárnytövekről lógó bőrdarabokat, isteni tepertő lett belőlük. -
woodworm
veterán
Nekem ez vált be, légpumpás és szépen porlaszt, nem csak spriccel.
-
woodworm
veterán
Azért nehéz meghatározni a beletehető max súlyt, mert erősen függ, hogy mit tennél bele. Vagy ilyenkor mindig sült krumpliról beszélünk? A középső méretű cosori üstje, aminek az üstje névlegesen 5,2L a valóságban 4,7L. Ebbe belefér kb. 1,3 kg hasábburgonya (9x9) vagy egy 2kg-os, szétnyitott csirke.
Az 1700W pedig elég hozzá, az innen ellesett recepteket nem nagyon kell módosítani. -
woodworm
veterán
válasz Bigemperor #3117 üzenetére
Nem szokták visszavinni a maradékot, legalábbis nálunk.
-
woodworm
veterán
A napokban körbejártuk Békés megye majdnem összes lidl áruházát a meghirdetett 5,2 literes airfryer miatt. Gyakorlatilag nem találtunk sehol, mindenhol azt mondták nyitáskor még volt, de elfogyott. Elég kamu szagú volt, soha nem szokott elfogyni a kirakott készlet, hetekig lomolódik a polcon pár darab.
Erre a ma kezdődő akciós hétre ott volt 4-5 is. Tehát aki lemaradt hétfőn, talán pótolhatja. -
woodworm
veterán
válasz erdey_a #3052 üzenetére
Azért mert saját szóhasználatban malacnak és malackának nevezed, ettől ez nem lesz egyértelmű. Egy olyan topikban, ahol recepteket is megosztunk, a malac és a sertés nem ugyanazt jelenti. Ahogy a házityúknál sem mindegy, hogy csirke vagy tyúkhúst veszel. A marhánál is megkülönböztetik a borjú és növendékhúst.
Mindez erősen befolyásolja a sütési, főzési időket. -
woodworm
veterán
Köszi szépen!
A vastagságát képről nehéz megbecsülni, de a videóban pl. biztosan nem az van. A malachús jó ha van 2-2,5 cm vastag. A lapocka részen ha marad egyben, akkor ott lehet 4-5 cm.
Mindenesetre jól jött, mert ma így megakadt a szemem a Lidlben a leakciózott malachúson, sikerült féláron megvenni. -
woodworm
veterán
válasz Perillustris #3046 üzenetére
"Na, a páraelszívó süvít, az tény, de ott sem annyira a motorok, hanem a levegő, azzal meg szinte lehetetlen mit kezdeni."
Kinyitod résnyire az ajtót vagy az ablakot.
-
woodworm
veterán
válasz Soulfly842 #2976 üzenetére
Delimano Brava, de nemsokkal olcsóbb.
Az eldobhatóból múlt héten vettem a Lidlben kétfajta fűszernövényest. Akciósan 1100Ft volt darabja. -
woodworm
veterán
A topikot olvasgatva látom, hogy vissza-visszatérő téma a használható olajspray. Nekünk évek óta a Delimano Brava (aka topshop) pumpás spray teljesít kitűnően. Túlnyomásos, a kupakjával lehet felpumpálni, kb. 3-4-5 másodpercig folyamatosan porlaszt.
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Ontopik lettem egy Cosori xxl sütővel, ebédre már ki is próbáltuk. Jó kis grillcsirke sült benne ketté nyitva, mellé lidl-ös hasábburgonya. A sültkrumplit befújtuk egy kis fokhagymás oliva olajjal és megszórtuk petrezselyemmel. Pikkpakk elkészült és egy élmény volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN