- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Készül a sült krumpli, sült tök, sült édes burgonya, rántott hús.
A színek jók, a kóstolás is. De rögtön enni kell, mert kihűlve visszapuhul a krumpli.
Tegnap mini makrélák sültek benne. Az is, amíg forró volt jó volt, utána meg nyúlott rajta a paprikás liszt. De beraktuk ismét 2 percre. Aztán jó volt.
Jó lesz ez a gép. -
#20584850
törölt tag
-
lala666
őstag
válasz
#20584850 #4295 üzenetére
Hát attól még elfogok készíteni benne grill csirkét is, amúgy nincs szaga mert rendesen ráég...bőven sokáig lehet attól használni még.
És úgysem lehet vele bánni mint egy hímestojással. Ameddig nincs hátránya addig égjen rá ami oda megy. Viszont nem is arra van kitalálva, hogy mindent is bebugyolálva süssek benne és reszkessek mert ráég valami!
Ha meg zsíros húst sütök az felfröcsköl, ez van viszont jó ízű és ennyit megér! -
#20584850
törölt tag
válasz
lala666 #4294 üzenetére
Airfryer sütőknek megvannak a hátrányai, pl ha mindent is sütnek benne, akkor a fűtőszál mögé leégett lerakódást, nehéz eltávolítani.
A képeken lévőknek már biztos, hogy van szaga is és ahhoz , hogy rendesen kitakarítsák, szét kellene szedni, Így is lehet hagyni és szagolni de lehet, hogy már az ételekre is hatással lesz.
Úgy vagyok vele, hogy nem készítek benne mindent is főleg, hogy az olajban sütés kiváltására vettem pl hasábburgonya, fasírt, rántott, fagyasztott dolgok és szerintem nem ezektől lett olyan... -
#20584850
törölt tag
-
válasz
mikloss #4277 üzenetére
Nah meg is lett sutozacsi nelkul, nagyon finom szaftos belul kint pedig ropogos. Koszonom az utmutatasokat.
Recept roviden:
-1,7kg os csirke
-1 tasak HR fuszer(sómentes)
-kb 1dl olaj a fuszerhez
Egy ejszakat allt a fuszeres pacban a hutoben.
Utana 20perc 190fok mellevel felfele --> 20 perc 160fok mellevel lefele --> 20perc 170fok mellevel felfele.
Felhasznalt aram mennyisege: 0,89KW.h
Kezdes:pacolas:
sutes elott:
sutes utan:
-
Essejó
veterán
válasz
mikloss #4277 üzenetére
Én terített csirkét szoktam, Szoky után szabadon. A rácsra teszek sütőpapírt.
A csirkét a mellére fordítom és a gerinc mentén elvágom a csontokat. Nem szoktam a gerincet kivenni mert szeretem a csontos részeket, csak a zsír mirigyet vágom ki a püspökfalatból. Miután elvágtam, deszkára fordítom mellével felfelé és erőst mgnyomom, hogy a mellcsont eltörjön. Fűszerezni: vagy Aldis csirke grill keverék (nem kell külön sózni ekkor) vagy SPG (salt, pepper, garlic) vékonyan beolajozva, jobban tapad rá a fűszer.
Mellével felfelé kezdem sütni. -
#20584850
törölt tag
válasz
Polllen #4281 üzenetére
Annyira lesül a zsír és a étellé, hogy odaég az üst aljára?
A kosár alját ha lezárod akkor ott nem sok forró levegő fog feljönni.
Bundáskenyérnél szoktam alufóliát rakni az aljára, hogy a lecsöpögő sajt és a tojás ne süljön rá.
Az alufólia tesztnek is megteszi, hogy hátha jobban visszaveri a hőt általa. -
Polllen
nagyúr
Én legutóbb sütőpapírt raktam az alsó tálcára, hogy kevesebbet kelljen takarítani. Bevált, lehet a felső tálca aljára teszek inkább. Kialakítást tekintve a levegő inkább oldalt halad, nem alul. Ezzel van valakinek tapasztalata?
-
erdey_a
addikt
válasz
mikloss #4277 üzenetére
nem ég rá semmi. hétköznapi mosogatás kell, semmi több. nyilván nem napokkal a sütés után kell mosogatni és akkor nincs gond.
én a sütőzacskót az airfryerben nem is értem. pont a technológia lényege, a levegő keringetése lesz így kivéve a képből. Így nincs pirítás, nincs ropogós bőr. a hús inkább párolódik a saját levében.
szoktam zacsiban sütni......a gázsütőben.
-
ernyo15
csendes tag
válasz
mikloss #4274 üzenetére
Sütőzacsi nélkül erdey_a így készíti és jól sikerül [link] , én hasonlóan készítettem már párszor az is jó lett. Beni2360 szokott sütőzacskóban csirkemellet sütni, az ugye kisebb mint egy egész csirke így nincs a teteje olyan közel a fűtőszálhoz de azt írja 200 fokon már megfogja a hő a zacskót [link] . Bárhogy is fogod kipróbálni számolj be a tapasztalatodról.
-
Sziasztok!
Tudnátok írni egy bevált egész grillcsirkés receptet, lehetőleg sütőzacsisat? (idő, hőfok, pácolás idő stb.) most próbálnám ki először (sütőzacsis sütést és grillcsirkét is)
Az alany egy Philips HD 9270 XL. NutriU-ban csak zacsi nélküli van vmi mézes mustáros, nem tudom az mennyit változtat a történeten. (35p 160 fok aztán 10 perc 180fok)
Köszi! -
olle
senior tag
válasz
Beni2360 #4270 üzenetére
Az lesz el megyek majd a helyi bárkacsba valami minőségibb hosszabitóért abból jó kábel lesz.
Ha nem válik be akkor veszek egy olyat ami nem visszahívásos + kicsivel nagyobb is.
Így elsőre sütött fagyasztott Steak Burgonyát illetve csirke combot. Mind a kettő már már tökéletes lett. -
olle
senior tag
Üdv. Van egy ilyen forrólevegős sütőm COSORI CP137-AF (kép). Elvileg volt rá visszahívás. Csak se doboz se papírok. (ajándékba kaptuk) Használhatom-e vagy mit kell róla tudni vagy valami használati létezik hozzá?
Forró levegős sütő szűz vagyok még. Köszönöm a segítséget. -
bul07
nagyúr
Na a kukucskálós Philips gép jó áron van
53 490 Ft volt az ára mikkor beírtam ide kb két hete, most meg 42690 FtPhilips multifunkciós Airfryer XL HD9257/80
[link]
42 690 Ft
1700 W teljesítmény
űrtartalma 5,6 lAz a kérdés hogy ennek mi a piaci ára, mert ahogy kerestem magyarba még csak Alza kínálatában érhető el, elég friss gép így hogy milyen áron fogják nyomi
Amúgy Európában se nagyon találtam egy amazonos találat van 150font, amúgy Malajziai oldalakon megtalálható olyan 40-45e Ft magasságában -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #4257 üzenetére
Közi, jó kis gép ez
Nem tudok egyszerre két géppel sütni, még ha akarnék se
Sőt már mikrót se lehet kapcsolni mert lecsapja a kismegszakítót, azt az egy szem 12A-estSok sok pénzt kellene ellocsolni az elektromos rendszer felújítására, még úgy is hogy én magam is megtudnám csinálni
De új óraszekrénytől kezdve minden kellene -
bul07
nagyúr
Megvolt a bejárató működés, azért előtte a kosarat üstöt kimostam hogy amit lehet ne égésesen rá
Aztán toltam bele egy adag hasáb burgonyát, előre állított program(20perc 200fok), elég jó lett a végeredmény, bár én egy kicsit jobban megsütve szeretem de ugye ez még a tanulási fázis
Szerintem marad a gép
Na meg majd ha úgy alakul veszek mirelit péksütit és majd azzal is tesztelem, mert ott volt nagy hátrány a Tefal gépnek hogy alulról gyengén sütött
-
#20584850
törölt tag
Philips, esetén jól meg lehet pakolni és úgy is tökéletesen szép egyenletes lesz a végeredmény, mintha olajban sült volna. [link]
-
Beni2360
félisten
De arra tervezték 16 hónapja működik.
Én nekem van több db szilikon spatulyám avval szoktam megkeverni, kényelmesebb. Igen van lötyögése amikor helyére tolod akkor vezeti meg a kosarat belülről és áll vízszintbe. Kis reggeliző fa lapocskára veszem ki és az asztalon is vízszintes lesz.
Melyik volt a Wartburg hangja? -
bul07
nagyúr
Kibontottam a Siguro AF-R550 gépet
Kosár mérete 22x23x9.3 mm (Egy két milliméter eltérés lehet), ez alapján ha jól számolok a kosár Térfogata kb 4.7liter
Első benyomás Tefalhoz képest mintha nem lenne benne annyi anyag mint abban, de tényleg csak ahhoz a géphez viszonyítva sokkal másabb hangja kosár betolásánál, ahhoz tudnám hasonlítani hang különbséget mint mikkor egy Wartburg ajtaját csapják be majd egyből utána egy Astra (F) ajtaját, hangjából hallani hogy más
De ez csak első benyomásAmúgy jó szorosan zár, volt pár perces teszt járatás és nem jött ki a résen a meleg levegő, jól zár
Üst és kosár egymáshoz rögzítése, egy kicsit lötyög, mivel más ilyen géppel nincs tapasztalatom nem tudom hogy ez normális lötyögés vagy túlzottan nagy lötyögés
Amit woodworm írt kis gumipapucs[kép] tényleg jó hogy ott van az alján, mert most tapogatásnál éreztem hogy azon támaszkodik megHangja csipogása tényleg emberes bár ez nálam nem gond, viszont ha megy halkabb mint az én régi Teafal gépem
Csomagolása nem volt agyonbonyolítva semmi speciális kitámasztó nem volt
.....
Kérdés azokhoz akik két kosaras gépet használnak
Hasáb burgonya sütésnél az alsó üsttel együtt kell rázni, vagy üstöt leoldva csak a kosárral?
Ki hogy húzza ki?
Ahogy nézem két módja van,
Fogantyú megfog másik kézzel vagy hüvelykujjal gépen megtámasztva és kihúzni kirántani
Másik hogy fogantyú megfog majd azt a kis takaró műanyagot megnyomni és az kitolja a helyéről. Az a kis takaró műanyag ami a kosár kioldó gombot biztosítja a véletlen kioldástól.Második módszernél tartok tőle hogy azt a kis műanyagot nem erre tervezték, és idővel eltörik letörik onnan
-
attiati
veterán
csirkecomb pácolás abban is segít, hogy jobban átsül a hús és/vagy kevesebb ideig kell sütni?
-
woodworm
veterán
Jól jártál a siguroval, elmondhatod nyugodtan, hogy vettél egy cosorival felérő gépet.
Annyi már most látszik, hogy a siguró kosarának alján van gumipapucs, a cosorién nincs. Utóbbinak össze a kosár és a fiók, és kopik azon a helyen. -
-
bul07
nagyúr
válasz
#20584850 #4235 üzenetére
Jó gépek nem vitás, de ahogy írod túl vannak árazva idehaza
Külföldön meg nem tétel úgy általában, pár napi fizetésükAz hogy ajánlgatják hát valamilyen érdekük fűződik hozzá, ha más nem önigazolás, hogy nem követtek el hibát hogy túlárazva a név miatt olyat vettek, ha sokan veszik akkor már igazolva is vannak hogy olyat vetek
Az meg hogy videókba egyes emberek mivel főznek, egy szavukat se szabad elhinni, legtöbbje támogatásként kapja a gépet, ha csak a gépet kap és esetleg még pénzt is mellé, na tőlük objektív véleményt elvárni nem szabad(sose fogja elmondani hogy más gép mibe jobb, vagy mibe rossz az a gép)
Amúgy ez itt a PH-n is tapasztalható más fórumokon, jó pár éve a nyomtatós fórum ezért is halt ki, mert sokak csak egy márkát nyomtak, még ha nem is arról kérdezett a kérdező
Én ha elkezdem használni a Siguro gépet biztos le fogom írni ha hibát tapasztalok, mint ahogy a Tefal gépem esetén is tettem
(még kis sincs bontva a doboz)
-
#20584850
törölt tag
Marketing által befolyásoltak, vagy érdek fűződik hozzá, vagy már az algoritmus?
A Cosori olyan szinten van ajánlgatva a facebook csoportban, hogy már rendesen zavaró.
Megkérdi valaki, hogy milyen készüléket vegyen és ad 1-2típust, amire egyből mennek, hogy Cosori, Cosori... mikor szóba sem került.
Nem is lenne gond ha nem lenne túlárazott idehaza, és jelentősen drágább mint a kiszemelt termékek -
#20584850
törölt tag
Felrak valaki egy receptet és odaírja, hogy pl Ninjával készült akkor mi van?
Emberek töredékének lesz pont ugyan olyan készüléke...
A készülékek gyári megadott értékeinél is elég nagy a szórás, hogy kell pl elkészíteni egy sima sültkrumplit.
Azért van a fórum, hogy átbeszéljék az emberek, vagy le kell húzni a rolót, ha már ez is olyan nagy fáradság.
pl Hurkánál láttam, hogy 180C és 2X13 perc ami nálam teljesen jó, pedig gőzöm sincs, hogy milyen típusú gépe van. -
csibe1
addikt
válasz
ubyegon2 #4156 üzenetére
"Ebben igazad van, így a receptnél célszerű lenne feltünteni, milyen gépben készült. De például sültkrumplinál az alapanyagon is sok múlik. Nálam is van, ami 12 perc alatt tök ropogósra sül, de van ami még éppen csak a szélén kezd sülősre utaló jeleket mutatni! Mirelitekről van szó..."
Ezt mondjuk nem ártana beleírni az összefoglalóba, szép nagy, és aláhúzott betűkkel; akkor hátha kevesebben reklamálnának, hogy nem jó a leírt recept.
-
Viktor77
titán
válasz
Core2duo6600 #4230 üzenetére
A pénztárcámmal.
Simán boltban vettem. -
ggeleven
őstag
Attól is függ, hogy mennyi és milyen gép van a közeledben. Ha kevés jó és azok is drágán, akkor én is simán feldobnám bőven 20 felett. Mielőtt hirdetek valamit rákeresek arra a termékre vagy egy potenciális helyettesítőre és az alapján lövöm be az árat. Tőlem nem messze 40ért van fent egy pont olyan gép marketplacen, mint a tiéd.
Analóg cuccok gari nélkül is simán fent vannak 20 körül, alig garis vagy gari nélküli nevesebbek meg simán 30+ért is. Mondjuk nem az a hülye, aki ennyiért árulja, hanem aki megveszi.
-
-
#20584850
törölt tag
Túl variálod, komplikálod a dolgokat...
Siguro-t is visszaküldeném vagy eladnám és kihoznék egy Philips gépet 55eFt körül.
Annál már nem lesz nagyon jobb alsó sütésben, és lehet neked az sem tetszene...
Nem vált be a Tefal, pedig inkább pozitív visszajelzések vannak róla.
Csak azért mert két kosara, attól még nagy csodát nem várnék, legfeljebb nehezebb a mosogatása. -
bul07
nagyúr
Elhoztam a postáról a Siguro AF-R550 gépet
A alza ma jelezte hogy elkezdték a Tefal gép intézésétHa marad és majd bontom ki a Siguro AF-R550 gépet akkor majd csinálok képeket hogy hogy volt becsomagolva, mert ha mondjuk két év múlva vissza kell küldeni garanciáztatni fenne se fog emlékzeni hogy hogy volt becsomagolva, ha valakinek majd kellene szívesen átküldöm a képeket
Tefal gép becsomagolásánál is volt egy karton félkör lap, sehogy nem jöttem rá hogy az hol volt így kimaradt
Szerintetek van esély eladni használt gépet fél év garanciával?
Én 27e Ft-ért vettem, most az új ára valahol 35-43e Ft magasságában van, és gondoltam mondjuk 15e Ft-ra
Ez a gép[link](#4222) borix
Én visszaküldés előtt a Tefal gépet súrolópor[link] és vizes szivacs párosával takarítottam meg
Szépen lehozott mindent és a felületet se bántotta, persze nem ész nélkül dörzsöltem -
#20584850
törölt tag
A kosár oldalára odasült olajat, zsírt mivel lehet eltávolítani?
Hideg zsíroldó gondolom tönkre teheti a teflon bevonatot. -
-
#20584850
törölt tag
Az Aldi ezeket időszakonként árulja.
Valószínű, hogy visszaviszi és visszakapja a pénzét. Mit csinál 20k-val, tesz még legalább 15k-t mellé?
Vagy használja így tovább és pl sütőpapír, alufólia az aljába.
Mikor a grillrácson bundáskenyeret készítek és sajtot reszelek bele én teszek a grillrács alá, hogy ami lecsepeg nem süljön az aljára. -
Breki
veterán
válasz
Sterilzona #4214 üzenetére
Aldisról most olvastam .
-
#20584850
törölt tag
válasz
Sterilzona #4214 üzenetére
Az 5L-5,5L-6,2L-nek feltűntetett sütőknek a kosaraik, szögletes esetén kb 21-22,5cm X 21-22,5cm kötött terjednek. (Belső hasznos méret)
Felfelé magasabb valamelyik kosár, az annyira nem számít...
Ebből lehet következtetni, hogy neked megfelel e a kisebb. -
válasz
Sterilzona #4214 üzenetére
Az árát bőven megéri, a 3L pedig bőven kicsi.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Lesz egy aldis akció, 10k
Megér az annyit ? Nem lesz túl kicsi ? Jó, persze, az igazi számomra is egy nagy lenne, ~5literes. De kipróbálásra gondoltam ezt most, mert még sose használtam ilyen sütőt.
[link] -
Viktor77
titán
Bocsánat, hogy még egyszer beírom, hátha valaki lemaradt az előzőről, de jól jönne neki.
Most kaptam emailt, még 2 napig (31-éig) átvehetem a Siguro-t, 24K (elfelejtettem kuponozni, lemondtam, de kiküldték).
KöKi postán van.
Ha valakit érdekel, írjon, elmegyek vele.
Természetesen ingyen.
Privát és érkezési sorrend. -
#20584850
törölt tag
Nem lesz itt gond valószínű, hogy 20-30p 160C elősütöm a csirkecombot majd 200C rápirítok amennyit kell.
Bundáskenyér elég jól sikerül benne.
A tojásba tettem egy kis lisztet, hogy sűrítsem mert itt az olaj nem fújja fel a tojást a kenyéren.
Tojás, liszt, kevés olajat bele, sót és reszeltem bele sajtot, előmelegített sütőben 200C fokon 7 perc, felénél forgatva.
Most már, hogy van Airfryer és tesztelgetem 65-70K-t biztos, hogy nem adnék érte. -
Smiro
senior tag
Szasztok, klrdés: gyümölcs aszalásra használta már valaki? Aszaló gépet nézegetek és dobott fel 2:1-ben gépet, alapból airfryer. Szóval ha megoldható, akkor kihagyom a vásárlást. Nagy Philips a cucc, hozzá alis rács is van, tehát 2 emelet elvileg. Tehát valaki próbálta már erre használni?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
mi most a bestbuy AF 2 fő/3,5L körül? "természetesen" a 20k-s siguro af550 akció lejárta után futott be a kérdés
-
woodworm
veterán
válasz
#20584850 #4205 üzenetére
A gyári recepteknél megadott idő és hőfok kombókra néha én is csak pislogok a cosori könyvben. De elég csak a cosori és a siguro gyári programokat összehasonlítani, a közük nincs egymáshoz.
Ezért jó működő példákat keresni, nálam ez vált be.#4206 Keef_Lee
Ha megnézed, akkor Mészi is szinte ugyanezekkel a paraméterekkel dolgozik és a kétszintes pakolás helyett inkább beleállítja a dobverőket.. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
#20584850 #4205 üzenetére
A Mészi 1.5 kiló sült csirkét egyszerre, úgy hogy az első használata a gépnek, azaz tapasztalatlan. Közben még el is megy otthonról, aztán folytatja
Szóval ezen felbuzdulva, már magabiztosabb vagyok.
Nézd meg ezt is, hátha lehet valamire következtetni, time és hőfok ügyben. Mondjuk neki, csak 1350 W-os a gépe. (tehát elvileg a Siguroban gyorsabban sül.) A Szokyé egyforma, 1700 W-os. -
#20584850
törölt tag
válasz
erdey_a #4203 üzenetére
Eddig sütőben sütöttem és nem volt még ilyen gondom, hogy ne vált volna el a csonttól.
Valószínű, hogy itt sem lesz csak tovább kell sütni.woodworm
A combot is aszerint sütöd akkor 175 C fokon 35+10 perc=45p
A csirke gyári programja nálam 30p 160C, a kettő között elég nagy az eltérés.
Több videót is néztem a témában előtte és 25-30p alatt nem tudom, hogy lett kész és úgy átsütve... -
woodworm
veterán
válasz
#20584850 #4202 üzenetére
Nem szoktam a rácsot használni, mert akkor saját kútfőből kell módosítani a recepteket és forgatni a szinteket. Vagy kell keresni olyat, amiben szintén rácsos módszerrel készítik.
Én általában egész csirkét sütök szétnyitva, ha néha comb megy bele, akkor ugyanazokat a beállításokat használom, amit Szoky videójából lestem el (175 C fokon 35 perc, ezek után meg fordítva úgyszintén 175 C fokon 10 perc). Egyedül a súly arányában szoktam módosítani az első etap idejét. -
erdey_a
addikt
válasz
#20584850 #4202 üzenetére
4 alsó és 4 felső combot sütöttem múlt héten. asszem 20 percet volt bent 180 fokon (egyszer megforgattam), és még 8-10-et 200-on, hogy jó ropogós legyen a bőr.
hibátlan lett.a csontról leválás sokszor inkább a csirke korán múlik.
a rácsozás az airfryerben alapvetően gátolja a technológia működését. én sosem használok ilyesmit.
a "programokat" meg el kell felejteni. hőfok van, meg idő. a többi mókusvakítás.
-
#20584850
törölt tag
Csirkecombot, hogy szoktátok sütni, hogy belül elváljon a csonttól kívül meg ropogós legyen?
Egészben sütöttem 4 db-ot 2 alul, 2 felül a rácson.
Elnéztem, mert marhahús programra raktam 180C-20p igaz módosítva 24 percre, majd utána 200C-on még pirítottam kb 8-10 percet de nem lett az igazi.
A hús átsült és nem véres a csontnál de még nem válik el.
Nem jó egészben hagyni a felső rácson, mert lefogja a levegő áramlását és alul kevésbé sül.
A csirke programja 30p 160C lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest