Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 10:05:56

LOGOUT.hu

TP-Link WDR4300 - N750 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1501) agabe


agabe
addikt

Ket napja hasznalok egy 4300-ast gyari fw-el. Valoban jobban gyengul 5Ghz-en mint 2,4-en, de egyreszt termeszetes, masreszt 10meter tavolsagbol es 3 fallal is megy 10-12Mbit/sec -el, de miutan ez mar a lakas azon resze ahol ritkan vagyok es netezni meg ritkabban szoktam nalam nincs szukseg a 2,4Ghz-re (most ki is van kapcsolva...minek sugarozzon foloslegesen).
A ket nap alatt darabokban vegigolvastam a topikot, es nem ertem, hogy nehany tulajnal mi lehet a baj, hogy par meterrol meg egyetlen gipszkarton fal mogul is nagyon gyengul a jel ... ha lakas kozepen lenne a router, akkor 120-150 nm-es lakasban sem lenne gond sehol, persze tobb szintes haznal mar elhiszem, hogy mas a helyzet, de aki esetleg gyenge wifitol felne az ne tegye, mert ha nem kell vasbeton fodemeken atmennie a jelnek akkor boven jo lesz.
Vargalex fw-t mar csupan a miniDLNA miatt is ki fogom probalni (majd az USB-re akasztott vinyorol halozaton keresztul tervezem etetni a WD TV media player-t egy sima ext4-re particionalt vinyorol), meg jo az ha nem kell gepet bekapcsolni torrent eseten sem, de meg nem volt surgos, raadasul 1.5-os HW verziot irtak a dobozra, es ahogy olvastam az 1.4 vagy meg ujabbakkal keves a tapasztalat, de ez biztos nem fog visszarettenteni plusz at akartam nezni miket irtatok eddig. A wifi kikapcsolhatosag a hatso kapcsoloval talan meg jol jonne (nomeg azt hittem az a kapcsolo hardveresen lovi ki a wifi-t, de ezek szerint nem) viszont el tudok lenni nelkule is.
Ezen rovid idoszak alatt gyari fw-el stabilnak mutatkozott, igaz sok teendoje nem volt csupan a wifi szorasa es az is leginkabb 5Ghz-en, de meg at kell latnom, hogy amit hasznalani akarok hogy lehet a legjobban beallitani, es gyari allapotra visszallitas lehetosegrol is meg akartam bizonyosodni.
A tavalyi idoszakban sokkal tobb erdekes hozzaszolas volt mint mostanaban, nomeg nagyon sok mindenrol volt mar szo (sok tema tobbszor is ismetlodott), igy masnak is csak ajanlani tudom szanjon ra egy kis idot.
Nem kell varni csodat a routertol, de boven hozza az elvarhatot es az arat is megeri.

[ Szerkesztve ]

(#1502) PeLa87


PeLa87
aktív tag

Sziasztok!

Megyek külföldre és ugye linuxos partíció a külső vinyó mert a routerre volt rádugva. Mivel tudom elérni win7 alól?

TC-hez van kiegészítő, de nem tudom, hogy hogy hogyan kell használni. Segítsetek kérlek! :)

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#1503) kaszaf


kaszaf
aktív tag

Akit érint, új gyári firmware:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1504) agabe válasza kaszaf (#1503) üzenetére


agabe
addikt

ez csak a Tether miatt lehet erdekes, de akinek nincs apple cucca annak folosleges felrakni, legalabbis mas modosulast nem irnak.

(#1505) kleinguru válasza agabe (#1504) üzenetére


kleinguru
addikt

Ilyet írhatnának a DD-WRT-hez is, fizetnék is érte (értelmes kereteken belül):D

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#1506) Winne


Winne
nagyúr

Sziasztok!

Ha valaki torrentezik Alex firmjével a routerről nC***-on, akkor dobjon már egy privátot legyen kedves, ha rájött hogyan lehet működésre bírni, hogy ne az aktivitás füllel kelljen állandóan foglalkoznom. Azt mondják az oldalon, hogy a kliens hibája, ami a firmware-ben van.

Köszi

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#1507) vacs


vacs
veterán

Pár hónapja vettem egy új wifi router-t, egy TP-link TL-WDR4300-at.
Ár/érték arányban jó cucc-nak tűnt, és az elődje is TP-link volt, amivel maximálisan meg voltam elégedve, ezért esett rá a választásom.

De:
Nálam gyengébb jelet, kisebb hatótávolságot produkál, mint az előző egy antennásom !! :W
Egy nagy családiban lakunk, és ahol a régivel simán volt net, ott ezzel az újjal már nincs, vagy állandóan megszakad (pl az udvaron, illetve a saját szobámban). :(((
Egy informatikus ismerősöm megnézte, szerinte jól van beállítva. A közelben nincs más wifi jel, ami zavarhatná.

Lehet, hogy eladom, mert nagyon csalódott vagyok.
Egy másik firm, vagy bármi egyéb ötlet ?

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#1508) kleinguru válasza vacs (#1507) üzenetére


kleinguru
addikt

Nekem második routernek van beállítva, ezért engem nem zavar annyira, de sajnos a közös antennának e a hátulütője, hogy nem 2.4Ghz-es jel az nem az igazi...

Attól, hogy 1 antennáról váltottál 3ra, nem lesz 3 jobb a jelerősség természetesen, a sebesség növekedhet, de csak ha a vevő oldalon is megfelelően van támogatva a dolog:R

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#1509) PeLa87


PeLa87
aktív tag

Nem értem egyeseknél mi a probléma... vargalex segített beállítani nekem pár dolgot (dinamikus ip, meg hasonló) 5ghz-et kikapcsoltam mert nincs még olyan tv-m...

de 40-60 cm-s tégla falaknál 50m-re is tökéletes a jel igaz csak 2-es az egység

de az utcán kb. 50-100 m-ig okés

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#1510) vacs válasza PeLa87 (#1509) üzenetére


vacs
veterán

És hol találok valami leírást a vargalex féle beállításokról ?
Segítene valaki ?

(^)(>.<)(^)

(#1511) laktop


laktop
tag

Hogyan lehet (ha egyáltalán be lehet) beállítani, hogy egy bizonyos időben automatikusan rebootoljon a router? Pl. minden nap 02:00 órakor?

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1512) N0zer0 válasza laktop (#1511) üzenetére


N0zer0
senior tag

Gyári fw-t használsz vagy valamilyen Wrt-t?

(#1513) laktop válasza N0zer0 (#1512) üzenetére


laktop
tag

Még gyári, de a dd-wrt-n gondolkodom.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1514) laktop


laktop
tag

Aztán meg egy másik kérdés: hogyan tudom a facebook-ot tiltani? Hiába veszem fel a szokásos módon, egyszerűen nem tudom tiltani az elérést. Minden más weboldal tiltása megy, de a facebook oldala az nem.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1515) Pr3s válasza laktop (#1513) üzenetére


Pr3s
aktív tag

MIért dd-wrt? vargalex féle openwrt az egyik legjobb custom firmware

(#1516) laktop


laktop
tag

No .. megpróbáltam feltenni vargalex openwrt-jét. Fel is ment, de valamiért nem volt internet kapcsolat .. DNS hibát írt a Win7. Ezért, meg azért, hogy néhány korábbi beállítást, meg szűrést felírjak a gyári firmware-ből, megpróbáltam visszatenni a gyári firmware-t.(lehet, hogy nem a vágott firmware-t választottam ki, hanem félrenyúltam, és az egyik gyárit) Viszont a router restartja után nem tudok a routerrel kapcsolatba lépni, mert a böngészőben ez az üzenet jelenik meg. SSH kapcsolatfelvételt meg elutasítja. Ez már a téglásítás első jele? Vagy van valami megoldás? Reset gomb hosszú megnyomása után lett internet, de a routert még mindig nem érem el.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1517) laktop válasza laktop (#1516) üzenetére


laktop
tag

Még sem tégla ... csak kicsit fura.

Wifin csatlakozva a routerhez viszont minden OK volt. Láttam a gyári felületet a gyári alap beállításokkal. Ott újra feltöltöttem a gyári firmware-t, majd rányomtam a korábban lementett konfigot és csodák csodája, az asztali gépen is be tudtam lépni ezek után a routerbe. Nem értem, hogy mi lehetett. Most már minden OK.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1518) sepsi0 válasza laktop (#1517) üzenetére


sepsi0
őstag

Szerintem nem a wan interfészen állítottad a netelérest hanem a lanon én is benéztem elsőre de a reset segített. Gondolom ezért sikerűlt wifin elérned és reset után ezért volt neted....
Ha nem így volt akkor bocs.....
A gyári felület 192.168.0.1 ....
Te az openwrtre akartál belépni a kép szerint 192.168.1.1 a romcsere után.

[ Szerkesztve ]

(#1519) akom


akom
senior tag

Van egy 3 hónapos eladó WDR4300-am ha valakit érdekel.

(#1520) vacs válasza PeLa87 (#1509) üzenetére


vacs
veterán

"de 40-60 cm-s tégla falaknál 50m-re is tökéletes a jel, igaz csak 2-es az egység, de az utcán kb. 50-100 m-ig okés"

Segíteném nekem is, hogy mit/hogyan állítsak be ?

(^)(>.<)(^)

(#1521) laktop válasza sepsi0 (#1518) üzenetére


laktop
tag

No volt egy kis időm megint, ezért újból (2szer) megpróbálkoztam a vargalex firmware felrakásával, de a siker megint elmaradt. Megint ugyanaz a problémám.
Úgy látszik, hogy nagyon láma vagyok, de valahogy sehogy sem sikerül beállítanom, hogy legyen internet elérés. T-Home kábel net, rajta egy kábel modem (IP:192.168.0.1), erre van rákötve a TP-Link (IP: 192.168.1.1), ez osztja DHCP-vel az IP-ket. Valaki leírná, hogy egy olyan láma, mint én is megértsem, hogy hol és mit kell beállítsak, hogy a routerre kötött gépekről lássam a netet? A Win7 mintha mindig a DNS-re panaszkodna (de lehet, hogy ez csak félrevezetés).

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1522) vargalex válasza laktop (#1521) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Kábel modem, vagy modem+router egyben? Bár, az IP alapján azt mondanám, hogy utóbbi.
Ha ez így van és a T-Com-os routert a 192.168.0.1 címen éred el, akkor az OpenWrt alap config-jával kell, hogy legyen neted. A TP-Link-re kábelen csatlakozol? A PC-d kap DHCP-n IP-t a TP-Link-től? T-Com-os eszközt próbáltad újraindítani? Abban be van kapcsolva a DHCP? A TP-Link kap is DHCP-n IP-t a WAN interface-ra?

Alex

(#1523) csomi1977


csomi1977
tag

Sziasztok

Most tanulgatom a Vargalex féle OpenWRT-t.Port tartományt hol lehet megnyitni?

(#1524) laktop válasza vargalex (#1522) üzenetére


laktop
tag

Szia!

A modem egyben router is, de ezt a funkcióját nem használom. A DHCP a WIFI meg minden, ami a modem funkció mellett van, az le van tiltva benne. Mellette használom a TP-Link WDR4300-at DHCP-s routerként. Ennek a gyári konfigjában (és a régi Linksys WRT54GL-ben is) fixen be van állítva a LAN címnek a 192.168.1.1 és a maszk. A hálózaton lévő gépek IP címét MAC cím szerint rendeli hozzá a router. Így minden megy.

Viszont ha felteszem a openwrt-t, akkor alapból nem megy a hálózat. Pingelni minden hálón lévő gépet tudok, mert ugye alapként DHCP-n megkapják az IP-jüket.
Igazából azt sem nagyon tudom 100%-osan, hogy hol és mit kellene beállítanom. (Lámaságom gyökere, hogy távolról sem mondanám magam Linux hozzáértőnek ..). Pl. azt sem értem, hogy WAN-on belül mi az a sok interfész (ethn0, ethn0.1, ethn0.2 .. stb.)

TP-Linkre kábelen csatlakozom. A gépem kap IP-t, sőt ennél az egy gépnél még a MAC cím szerinti fix kiosztás is megy. A T-Com-os modemet nem indítottam újra, mert úgy gondoltam, hogy itt a firmware pakolásoknál lehet a hiba, mert visszarakva a gyári-t, akkor minden megy.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1525) vargalex válasza laktop (#1524) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Azért javaslom a szolgáltatói modem újraindítását, mert OpenWrt-t felrakva felcserélődhetnek (legalábbis az 1043ND-nél így van) a WAN és a LAN MAC címek. Ha a modem bridge módban van (abban van?), akkor nem szeret másik MAC-nak IP-t osztani.

És még egyszer megkérdezem: LuCI-ban a Státusz oldalon mit látsz a WAN-al kapcsolatban?

Alex

(#1526) laktop válasza vargalex (#1525) üzenetére


laktop
tag

Úgy látszik, hogy a modem újra indítása megoldotta a problémát :) Már van net :) Most éppen a wifi beállításával vacakolok. Az előbb még ment, most meg nem engedi csatlakozni a laptopot.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1527) laktop válasza laktop (#1526) üzenetére


laktop
tag

Hmm .. nem szereti, ha a csatornát automatikusra állítom. Most a 11-es csatra állítva fixen, megint jó a wifi.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1528) hunguru


hunguru
csendes tag

Szia!
Lenne egy olyan goldom hogy tp link wdr 4300 routerem van a te openwrtéddel de a transmission hibát ir ncorenál.

Activity
Have:
10.0 GB (100%)
Availability:
100%
Downloaded:
0 B
Uploaded:
4.84 GB (Ratio: 0.48)
State:
Seeding
Running Time:
16 minutes
Remaining Time:
Unknown
Last Activity:
22 minutes ago
Error:
Tracker gave HTTP response code 0 (No Response)
Details
Size:
10.0 GB (2,395 pieces @ 4.00 MiB)
Location:
/mnt/transmission/done
Hash:
b8e946ee58c82e48ede92c2c192bc1c5406ca499
Privacy:
Private to this tracker -- DHT and PEX disabled
Origin:
Created by uTorrent/1770 on Wed Jul 03 2013
Comment:
None
Köszi
Üdv:hunguru

(#1529) vargalex válasza hunguru (#1528) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Én is transmission-t használok, csak nCore-ról töltök, de azon kívül, hogy néha előjön 1-1 torrent ezzel a hibával (ami magától megszűnik), nincs semmi problémám. Folyamatosan megy max. sebességen a feltöltés és ha letöltök, az is.

A probléma egyébként nem a transmission-al van (minden kliensen előfordul), állítólag nCore szolgáltató oldali hiba.

Alex

(#1530) sepsi0 válasza laktop (#1527) üzenetére


sepsi0
őstag

Mert a legtöbb (régebbi) wifis eszköz 11-es csatorna fölöt már nem tudja kezelni a frekit. A router openwrt alatt auton 13-asra rakja. Gondolom azért mert ott tiszta a jel az előbb említettek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#1531) kali válasza sepsi0 (#1530) üzenetére


kali
legenda

nem régiség, hanem régió függvénye, a magyar régióban 13 csatorna adott, olyan is van, ahol 14, de a legtöbb régióban csak 11.
a routeren beállításra kerül bizonyos régiók alatt a 12-es vagy 13-as csatorna, de az ellenoldali eszköz meg csak 11-ig támogat (hardver, illesztés, régió...stb miatt), és már kész is a baj...

[ Szerkesztve ]

(#1532) Hiperhuje


Hiperhuje
aktív tag

Sziasztok!

Vargalex
Abban kérném segítségeteket, mikor ha beállítom a DDNS adatokat, megy tökéletesen. Kívülről minden gond nélkül el tudom érni a routert.
Bizonyos idő után azonban nem sikerül. Újra kell indítanom a DNS szolgáltatást a Dnsdynamic.org oldalon.
Vargaalex féle firmet használok.
Mi lehet a megoldás?

Segítségeteket előre is köszönöm.

HH

Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

(#1533) sepsi0 válasza kali (#1531) üzenetére


sepsi0
őstag

Ebben igazad van. Pl. Usa, China 11ch Hun 13 ch. Csak aza a kérdés hogy a blade 3 és voda smart tab miért látja 13 ch-t. Oké euba készült de made in china. Az epson nyomtatom meg az alcatel telo pl. csak 11-ig lát pedig euba szánták őket....
A szutyok concord one tab is látja a 13 ch-t ja és 150-es wifije van. Szerintem wifi függő de lehet tervezett régió is. Ha az apple tabokkal (usa piac) telokkal is ugyan ez van (max 11ch) akkor igazad van.

De nem vitakozni akarok mert Te vagy a szakértő :R csak nem látom az összefüggést......

[ Szerkesztve ]

(#1534) kali válasza sepsi0 (#1533) üzenetére


kali
legenda

nem a szakértőségen múlik, de azért is írtam például az illesztést, mert nem csak a régión múlik, és találkoztam már olyannal, hogy kintről hozott - eredetileg usa régióba szánt - notebook csak 11-es csatornáig látott/kezelt, de amint újrahúztuk az oprendszert hazai régiós beállításokkal, és megfelelő illesztés került rá, már kezelte is a 13-as csatornát is, szóval a hardver alapban tudta, csak a korábbi illesztés miatt lehetett eltérés.
mobiloknál még szórtabb a helyzet, ott több régiós elosztás van, viszont ott jellemzőbb, hogy nem hazai régiós is támogatja a 13-as csatornáig a kezelést, hardveresen legalábbis, mert nem régiózgatnak külön a wifi modulokkal, bár a firmware milyensége akkor is befolyásolhatja.
a telekom által adott epc3925 hgw nálam például csak 11 csatornát tud, hiába van rajta hazai szolgáltatós firmware.

(#1535) sepsi0 válasza kali (#1534) üzenetére


sepsi0
őstag

A szakértőséget én nem piszkálódásnak írtam, hanem azért, mert elismerem a hozzáértésed, ami ugye a neved alatt is szerepel, sajnálom, hogy félre értetted.
Még egyszer :R :R :R

"a telekom által adott epc3925 hgw nálam például csak 11 csatornát tud, hiába van rajta hazai szolgáltatós firmware." -ha jól látom ez minimum 3 éves vas, erre írtam hogy,

"Mert a legtöbb (régebbi) wifis eszköz 11-es csatorna fölöt már nem tudja kezelni a frekit. "

Még egyszer mondom, nem vitatkozni akartam, hanem a tapasztalatomat írtam le, ami az hogy általában a régebbi régionkba szánt wifis eszközök nem tudják kezelni a csatornát 11 ch felett.
És azt írtam még, hogy nem lehet kijelenteni azt, hogy az amerikai, illetve kínai piacra szánt eszközök problémáznak 11 ch felett, ez is saját tapasztalat. Szerintem ez inkább attól függ, hogy az adott gyártó mennyit szán az adott eszköz wifi chip-jére.....

Amúgy ezek miatt nem írok a fórumra, mert ha segítség kell, nem igazán kapok. Ha pedig valakinek írok általában kijavítanak.....
Ezért szoktam, HA TUDOK privátban segíteni, ha megkeres az aktuális fórumozó....

Amúgy mielőtt segítséget kérek mindig használom a fórumba a keresést, és ha nem találok semmit akkor szoktam írni..
Pl. utoljára WDS beállításban kértem segítséget, nem igazán kaptam csak annyit, hogy "ááááá nem lehet". Pedig sikerült, igaz két hét kellett, de sikerült...
Ettől még maradok lelkes fórumozó, igaz privátban 3* annyi hozzáoszlásom van mint a PH fórumon.

Ezt itt nem sértegetésnek szántam, csak kikívánkozott, ha mégis valaki magára venné SAJNÁLOM!

Még annyi, hogy nem vagyok szakértő és programozó, csak tapasztalataimat tudom megosztani, ha van az adott témában.

[ Szerkesztve ]

(#1536) kali válasza sepsi0 (#1535) üzenetére


kali
legenda

3 év nem olyan sok ebben a kategóriában, legalábbis szerintem...
arra írtam, hogy a cisco főként olyan régiókba dolgozik, ahol 11-ig adott a csatorna, ritkán foglalkoznak eltérő igényekkel - legalábbis csak úgy maguktól -, és ez a routereikben is megmutatkozik, viszont van régebbi típusuk, ami vélhetően célirányosan készült, és adott benne több 13 csatornás régió is.

a tp-link viszont szélesebb körben gondolkodik, illetve talán muszájabb nekik, benne is van minden szélsőséges régió a routereikben, a-tól z-ig.

(#1537) laktop válasza vargalex (#1525) üzenetére


laktop
tag

No megen nem jó valami ...

Annyit csináltam, hogy a Tűzfalnál a facebook.com tiltását beállítottam (kivettem a # jelet a sorok elöl, átírtam az IP-t benne és az időt .. küldés), de a router reboot után nem volt elérhető, és net sem volt megint.

Érdekes módon wifin keresztül elértem a routert egy laptopról.
Az asztali gép böngészőjében minden sütit, előzményt, stb. töröltettem, de semmi, a router még mindig nem elérhető.

Laptopról csatlakoztatva visszaállítottam a Tűzfal beálításait az eredetire, majd elküld, és reboot. De az asztali gépről még mindig nem elérhető a router.

A laptopról aztán visszaállítotam a korábbi, a már a jól működő konfigot az openwrt-ben és ezek után már az asztali gépről is elérhető lett újból a router, de net megint nem volt, ahogy korábban. Szokásos T-com modem újraindítás (nem is egyszer), router reboot, de semmi .. net még mindig nincs. Azt vettem észre, hogy nem kap a router IP-t a modemtől (gyári firmwarrel OK minden) még az újraindítások után sem. A Status->Overview->Network részben semmi sincs (Not connected).

Pedig korábban egyszer már volt net. Ezt a beállítást mentettem le, majd most töltöttem fel, de még sem jó valami.

"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"

(#1538) hunguru


hunguru
csendes tag

HI!
Valaki tudna nekem egy vargalexes openwrt-hez való transmission beállitást adni,irni,bemásolni hogyan állitsam be a max peer meg ilyenek.
Köszönöm.
Üdv:hunguru
Meg köszönöm ha esetleg még az illető priviben adja meg akkor nem kell keresgetnem itt.

(#1539) zistvan válasza n0rBee (#1368) üzenetére


zistvan
tag

Tudom nem vigasztal, de nálam is ez van kb. 1 , 1.5 hónapja.
Nálad is fenn áll azóta is ?

Köszi.

(#1540) krampuszka


krampuszka
csendes tag

Sziasztok!
Van egy ilyen routerem eladó, ha valakit érdekel esetleg.
1,5 hónapos, természetesen mindene megvan, még a fólia is rajta van.

(#1541) CaptionJack


CaptionJack
csendes tag

Sziasztok

A napokban vettem egy ilyen routert és nagyon szépen teszi a dolgát. A gond, hogy a gyári firmware nem támogatja a VPN-t (nem tudok távolról belépni). Elkezdtem olvasgatni a hozzászólásokat (az elejétől), de a 3. nap feladtam. A kérdésem egyszerű:
- melyik firmware-t érdemes rátolni? (vargalex, dd-wrt stb.)
Amit tudni kell:
Wifi (5GHz) - 2 telefon
Wifi (2,4Ghz) - 1 telefon és 1 laptop
LAN - 1 PC, 1 NAS, 1 Mediaplayer

Nem vagyok olyan guru a linux világában, ezért mindenképpen olyan megoldást keresek aminek a beállításához nem kell komoly tudás illetve stabilan működik.

válaszotokat és a segítséget előre is köszönöm.

Üdv

(#1542) hunguru


hunguru
csendes tag

Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy a vargalex féle openwrt van a routermen de a transmission 2.76 szeretem volna frissíteni de hibát irt mint utolag kiderült kevés a hely 132k.mint írtam már akkor láttam mikor letöröltem a 2.76 így most semmi nincsen rajta hogyan tudok helyet csinálni a trans... vers.mert 128mb van a routerben.
köszi üdv:hunguru

[ Szerkesztve ]

(#1543) vargalex válasza hunguru (#1542) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

A routerben a 128 MB az a RAM. A flash mérete 8 MB, amiből a firmware felrakása után kb. 500-600 KB marad szabadon (a felhasználható terület ennél kisebb).
A firmware-ban található csomagok közül fizikailag törölni nem tudsz, csak logikailag. Azaz hely nem fog felszabadulni, sőt a logikai törlés bejegyzése miatt valamennyivel csökkenni fog a szabad terület.
Így csak extroot használatával tudsz frissíteni.

Alex

(#1544) hunguru válasza vargalex (#1543) üzenetére


hunguru
csendes tag

Köszi
Akkor ha resetetelm akkor vissza áll alapa minden mert a rombol nem töröltem ki semmit?
És akkor csak ext tudom az új transmissiont fel telepiteni?

(#1545) vargalex válasza hunguru (#1544) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Igen, visszaáll minden alapra.
A transmission-t csak külső meghajtóra tudod telepíteni, mert a flash-ban nincs elég szabad hely.

Alex

(#1546) hunguru


hunguru
csendes tag

Azt hogyan kell le tudod nekem irni?
És ha felrakom az uj transmissiont akkor melyiket fogja használni felül irja?

(#1547) Loboda


Loboda
senior tag

Sziasztok!

Normális dolog ennél a routernél hogy hetente egyszer lefagy?
Kezd bosszantani! A régi Linksys routerem három év alatt talán kétszer fagyott le ez meg hetente!

(#1548) Hiperhuje válasza Loboda (#1547) üzenetére


Hiperhuje
aktív tag

Húha!

Nekem még nem fagyott le soha!

Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

(#1549) Loboda válasza Hiperhuje (#1548) üzenetére


Loboda
senior tag

Ja, kicsit sem bosszantó hogy nem tudom elérni a NAS-t távolról mert lefagyott a router!

(#1550) vargalex válasza Loboda (#1549) üzenetére


vargalex
Topikgazda

Szia!

Milyen firmware? NAS-on a torrent kliensben a peer-ek száma limitálva van?

Alex

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.