- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sugarforce
addikt
válasz
MikeRenton #2097 üzenetére
Mi a kliens szoftvere, szpoftver veziója, min fut a kliens? Milyen módon csatlakozik a hálózatra, milyen routered van? Ha wifin csatlakozik, akkor mennyi wifi van a krönyéken, mennyire telítettek a csatornák? Kábel megoldható? A kép-hang szinkron vagy kliens oldali hiba, vagy hálózati probléma.
Az egyetlen x265 sorozatot nem jeleníti meg a könyvtárban.Mi ez a sorozat? Egyébként teljesen mindegy, hogy milyen módon lett bekódolva az adott anyag, ez vagy fájlelnevezési gond lehet, vagy valami jogosultság gond, esetleg agent gond.
-
sugarforce
addikt
Hát azt én sem értem
Dehogy nehéz, beírod a historyban a search formba a film/sorozat címét és kidobja az összes azzal a filmmel/sorozattal kapcsolatos találatot, jelen esetben, hogy ki és mikor nézte meg, vagy hagyta félbe stb.
Persze ez így van, onnastól logolja a saját adatbázisába a plexpy a különböző adatokat, hogy felraktad, mivel a plex ezeket nem tárolja tudtommal sehol, vagy max nagyon minimális mértékben, ami nem is olyan egyszerűen kérdezhető le.
és ha ténylegesen plexben nézték meg és nem csak bejelölték hogy látták (watched státusz)
Hát igen, bár ugye ha szigorúan veszed, az nem is megnézés, mert nem nézte meg plexen, csak rányomott, hogy watched. Ez pl a trakt scrobblerben sem megy át, mint megnézett elem, ezzel szerintem nincs is baj. Persze ha az a cél, amit te is leírsz, akkor ez lehet probléma, bár ha nagyon helyszűkében van a szerver, akkor nem igazán érdekel, hogy ki és mit látott, majd ha kell, letölti magának, vagy letöltöm én újra.
Alapvetően én pl a plexpy-t azért raktam fel, mert kiváncsi voltam arra, hogy mennyi időt baszok el film nézésre/sorozat nézésre és tök király kis grafikonokon ki tudom mutatni, hogy jéé most hétvégén sem csináltam semmi értelmeset.
Plusz van egy barátom, akinek megosztom a szerverem, ha nem talál kedvére valót a sajátján, akkor átnéz az enyémre, aztán néha megnézem, hogy egyáltalán használta -e, vagy sem, vagy hogy mit nézett. -
Keksz
senior tag
válasz
sugarforce #2094 üzenetére
Én vhogy úgy értelmeztem a kérdést hogy arra kell a "megfigyelés" hogy melyik filmet ki látta és ha mondjuk mindenki, akkor lehet törölni. Nem tudom miért, vhogy így jött át.
Persze, ha nem ez a cél, akkor a Plexpy mindent megmond ami létezik infó. :-D
Tökéletes rá.
De ha mondjuk azt kellene megtudnom hogy az 5 useremből ki látta már a Vasember 1-et, akkor azt nem tudnám vele megcsinálni olyan egyszerűen, csak ha mindig is fent volt a cucc, és ha ténylegesen plexben nézték meg és nem csak bejelölték hogy látták (watched státusz) -
MikeRenton
tag
Üdv, új vagyok a plex felhasználók táborában. Egy újonnan vásárolt Synology DS418play-re került a szerver. Így pár nap után a következő problémákat fedeztem fel:
Plex Media Player: Pár perc után elcsúszik a hangsáv és a videósáv egymástól. Chromecastnél ilyesmi nincs (de sajnos Chromecast kiesik, bluray remux anyagok alatt nyilván meghal, csak teszt gyanánt próbáltam ki.)
Az egyetlen x265 sorozatot nem jeleníti meg a könyvtárban. Látom, hogy szkenneli a mappáját, de aztán semmi.
Mi lehet a gond? Tudnátok ezekben a kérdésekben segíteni? -
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #2095 üzenetére
Ha windowsra raksz fel python futtató környezetet, biztos.
Találtam ByteMyBits videót, a srác elég részletesen szokta elmagyarázni a dolgokat.
Vagy esetleg innen -
enginev3.0
félisten
válasz
sugarforce #2094 üzenetére
És ezt windowsra valahogy tudom is telepíteni?
-
Keksz
senior tag
válasz
enginev3.0 #2090 üzenetére
Nem lehet, plex pass után sem (teljesen más funkciókat tartalmaz)
Plexpy kell neked, bár azzal is elég körülményes a logokat nézni, hogy adott filmet ki látott
És ugye csak az van benne a logban, ami az után "történt" hogy felraktadViszont rákerestem és talán ez a cucc, Plex-Cleaner:
https://github.com/ngovil21/Plex-Cleaner/wikisegíthet neked, pl. először én azt csinálnám vele hogyha mindenki látta már akkor átrakja lokálban egy másik könyvtárba, pl. movies_watched
és ha működik, akkor ezt a könyvátárat lehetne törölni időnkéntés akár még egy plex library-t is lehet rá addig tolni, akkor plexben a movies-ból pl átkerülne a movies watched library-ba, és mondjuk a usereid ott még belenézhetnének x napig
majd törlésvan 1 csomó beállítása
amennyire beleolvastam működhet hogy a userek watch státuszát nézi
a home usereket meg külön fel lehet vinni a konfigban -
sugarforce
addikt
válasz
enginev3.0 #2090 üzenetére
Beepitve nem talaltam, lehet hogy plexpass eseteben van erre lehetoseg, en a plexpy-t hasznalom erre.
-
enginev3.0
félisten
Ha vannak barátok felvéve a plex szerveremre, nem lehet megnézni, hogy ki melyik filmet látta már?
-
enginev3.0
félisten
Jött egy frissítés
-
janes42
csendes tag
sziasztok !
Segítséget kérek abszolut laikusként
Regisztráltam a plexre, van otthon egy LG WEb okos tv( 42LF652V) viszont ugye kell egy media szerver a plexnek és az otthoni pc -m halott.-(
Mi a legolcsóbb de megbízható megoldás arra, hogy otthon a plex szervert telepítsem ?!
Lehet hülye kérdés, de tableteten ugye nem futna a media szerver?! -
Joker850403
csendes tag
Kikapcsoltam en is, de szerintem a tvn levo plex appal lesz a gond. Ugyanis a smartshare siman lejatszik mindent. Es igy hogy a plexxel van rendszerezve mar legalabb boritokat is ad a filmekhez meg a rendes cimet, nem pedig csak a file nevet. Mondjuk ugy h félsiker! 😉 de nem adom fel. Koszi a tippet.
-
Keksz
senior tag
válasz
Joker850403 #2083 üzenetére
-
Joker850403
csendes tag
Hali,
ezeket a beállításokat átnyálaztam és be is állítottam. A Scriptezéshez sajna nem értek, de lehetséges hogy a zyxelen ezt nem is lehet kivitelezni. Most jelenleg ott tartok, hogy ha hozzáadtam egy könyvtárat és újraindítom a szolgáltatást akkor beolvassa a filmeket is. majd miután végzett megint újraindítottam, akkor meg ráolvastattam a sorozatokra, így azokat is beolvasta. most már minden szép és jó, metaadatok is magyar leírások minden ok! De most a tv-n a plex azt írja hogy a szerver nem elég erős a videók konvertálására. Ez eddig ment, amíg csak egy könyvtárnyi film volt beállítva(kb 40 film) Ez lehet attól hogy mostmár több mint 100 film és jópár sorozat van beállítva? vagy még várnom kell, mert amúgy valamit még eszeveszettül csinál a háttérben de már nem dobálja fel a szerver hogy ezzel meg azzal végzett. TV: Lg web.OS 2.0. Szerver: Zyxel NAS326
-
Keksz
senior tag
válasz
Joker850403 #2081 üzenetére
Be lehet állítani több féle képpen
settings / server / library
(_) Update my library automatically
Your library will be updated automatically when changes to library folders are detected.(_) Run a partial scan when changes are detected
When changes to library folders are detected, only scan the folder that changed.(_) Update my library periodically
Library update interval (every 6 hours) --dropdownAz első minden könyvtár változtatás észlelésnél mindent frissít
A második csak az "új" könyvtárat
A harmadik pedig X óránkéntSzerintem elég az X óránként is
Főleg ha nem egyből akarsz vmit nézni ahogy hozzáadtadNekem pl. le van tiltva mindegyik opcíó és egy script frissíti mindig a plex DB-t, amikor hozzáad egy másik script valamit.
De sosem csekkolja át az egészet.
Így nálam a kuka ürítése is ki van kapcsolva, arra is script van, hogyha vmit törlök, akkor csak azt vegye ki.
Plusz ha elhalna vmelyik "forrás", akkor nem törlődne minden, hogy utána a plex server újrascannelhesse az egész tartalmat. -
Joker850403
csendes tag
Hali,
Igen van írási olvasási joga is . Az a fura hogy a Sorozatokat fel is ismerte, csak után adtam hozzá a filmek mappát amit már nem. Hiába kérem le a metaadatokat, vagy a könyvtárak olvasására kattintok is azt írja hogy y könyvtár üres. Most kitöröltem az összes könyvtárat, aztán újraindítottam a Plex-et, így most felismerte a filmeket. Egy hibát az előbbi előtt azt hoiszem elkövettem, ugyanis leállítottam a könyvtár frissítését. Lehetséges hogy ha egyszer leállítom akkor már sehogy nem indul újra akár melyik könyvtárat akarom olvastatni? ez csak tipp -
fravik
tag
válasz
Joker850403 #2079 üzenetére
Nekem ez gyanúsan jogosultság problémának tűnik... a plex usernek van legalább olvasási joga arra a könyvtárra (és a benne található mappákra/fájlokra), amit megadsz neki?
-
Joker850403
csendes tag
Sziasztok. Olyan szakit keresek aki tudna segiteni beallitani a szervert ugy hogy a filmeket is megtalalja. Van avi mkv vegyesen, de semmit sem talal! Esetleg otlet hogy hol rontom el? Beallitom h melyik mappakban keressen, es azt irja h a konyvtar ures. Lehet azert mert a mappan belul mappaban vannak a filmek? Ez regebbi verzional nem volt gond igaz akkor omv-n futott nem pedig zyxel nas326-on. Koszi 😉
-
Keksz
senior tag
válasz
sugarforce #2076 üzenetére
Linux
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 16.04.3 LTS
Release: 16.04
Codename: xenialÚj plex server verzió meg mindig magától megy fel.
Ez volt az utolsó:
Nov 28 03:43 plexmediaserver_1.10.0.4523-648bc61d4_amd64.debkorábban:
Nov 14 13:15 plexmediaserver_1.9.7.4460-a39b25852_amd64.deb -
Keksz
senior tag
válasz
sugarforce #2074 üzenetére
a Dockon/főképernyőn? hogy a másik user éppen mit néz?
vagy az Activity / Status / Now playing alatt? (mert itt már régen is ott volt)
nekem ez van fent, Version 1.10.0.4523
nem látok különbségetvagy nem érint a bug :-D
-
sugarforce
addikt
Most a legújabb frissítés (1.10) óta arra lettem figyelmes, hogy más userrel megosztott tartalmomon a más user által generált progress az én userem alatt is látszódik, ami elég nagy hiba, jeleztem is a fórumon, az 1.9-es updateben még nem volt ez benne, remélem ez nem feature, ezzel is terelgetve a népet a pass felé.
-
Keksz
senior tag
válasz
maddionmax #2070 üzenetére
nem akarok senkit sem bíztatni, de igen, ebben van a jövő
2-3 ember összeáll, beruháztok egy pl. scaleway serverbe (azon fut a letöltés, a plex media server), és egy google business cloud csomagba és töltitek ami kell, és használjátok, online nézitek a filmeket, ami nem kell kuka, ami kell az meg elfér, a google business accounthoz jelenleg kell 1 kamu cég (plusz domain és email), 1TB a tárhely limit, de senkit nem zavar ha 60TB van fent, csak direktben google linken ne legyen megosztva, plexben tök OK a megosztás
kindulásnak pl.
https://hoarding.me/
https://github.com/Cloudbox/Cloudbox
kicsit régebbi, de a logikát le lehet követni benne (csak az Amazon cloud tárhely helyett Google a nyerő):
https://enztv.wordpress.com/2016/10/19/using-amazon-cloud-drive-with-plex-media-server-and-encrypting-it/tárhely ügyben itt lehet olvasgatni kinek "Mennyi" van és hol a cloud-ban:
https://www.reddit.com/r/DataHoarder/ez pedig egy behalt projekt, de még hasznos infókkal:
https://www.reddit.com/r/PlexACD/ -
sugarforce
addikt
válasz
maddionmax #2070 üzenetére
hát ugye a direct play az kliens kérdése is, meg beállításé is, de ez, amit írsz nagyon nagyon szokás kérdése, is, amolyan téka szerű megoldás, mint pl egy netflix, hogy rákattintasz és már streameled is. Én csak azt nézem, amire kíváncsi is vagyok, nem szoktam böngészgetnini soha, a netflixet is ezért mondtam le, mert nekem kényelmesebb az, hogy leszedem azt, ami kell, olyan minőségben amiben csak akarom és onnastól kezdve semmilyen külső tényezőnek nem vagyok kitéve. Távolról bárhonnan elérem a torrent szerverem, aztán akár melóból is behúzom ami kell. Az viszont tény, hogy sok a tartalom, ezzel nehéz vitatkozni, nem kell letöltögetni, stb. kényelmesebb lehet.
Esetleg fb csoportot nézz, hátha ott összegyűltek páran ilyen célzattal. -
maddionmax
senior tag
válasz
sugarforce #2069 üzenetére
Megértem, bár most tapasztalom azt is, hogy mennyivel jobb, ha megfelelő netkapcsolattal rendelkező tagok, direct playben megosztják a gyűjteményüket. Hirtelen ott van 2000-3000 film és ami jól esik, nem kell töltögetni, csak play és mehet. A hiba egyedül a feliratokkal van, hiszen magyar szinkronos filmek nem túl gyakoriak amerikai szervereken
Egyébként meglepően jól működik a dolog és nem is terheli agyon a szervereket.
-
sugarforce
addikt
válasz
maddionmax #2068 üzenetére
Én nem tudok ilyenről, valaki már kérdezte itt pár hete, de semmi infom nincs róla.
Akár lehet jó is ez a megoldás, de nem látom sok értelmét, ha van hozzáférésed 1-2 virágbolthoz, meg van pár tera helyed, ráadásul így nem vagy kitéve a más külső tényezőknek, mint pl a megosztó fél internetkapcsolatának sebessége, az ember korrektsége/inkorrektsége, szerverének a minősége, sebessége, stb. Persze ha gigászi méretű gyűjteményt akarsz fenntartani és nem szeretsz letöltögetni ad-hoc filmeket, sorozatokat, amikor jól esik, akkor jól jöhet ha ott van elfekvőben pár film, ami nem nálad foglalja a helyet.
Nálam nem sok értelme lenne ilyenne, nem akarok nagy kollekciót fenntartani, 500-as nettel bármikor le tudok tölteni bármit pillanatok alatt, ha nem 1 seeder van hozzá, ígyis annyi remuxos és 1080p-s anyag van fent a vinyóimon, hogy a végére sem tudok jutni. -
maddionmax
senior tag
Magyar "share for share" létezik Plexhez? Külföldiekkel simán megosztjuk egymással a tartalmakat, de jó lenne egy magyar csoportot találni ugyanígy. Mivel a megosztás a megosztásért cserébe teljesen legális a Plexnél (amíg pénzt nem kér érte valaki), így lehetne könnyíteni egymás életét és kímélni a tárhelyeket.
Mi a vélemény erről?
-
adorjant
őstag
Plex Pass-ra szoktatok kuponokat találni? Lejár az előfizetésem, és csak annyit fizetnék, amennyit feltétlenül szükséges
-
Qlux
tag
válasz
sugarforce #2060 üzenetére
720p tartalom-al nem tudom mi lett, tegnap még jó volt, de most még a vlc se tolja le, nem értem. Megnéztem 1080p anyagokkal jol mennek, akadásmentes. Viszont 4k-nál már dög lassú. Itt már irja hogy transcodol HEVC-ről H264-re. CPU szegény itt már 100-on pörög. Tegnap még oké volt, 4K is ment, igaz megállt tölteni, gondoltam új router kell, de most még rosszabb lett
Ja és a Xplayen volt. Ennyivel jobb lenne? Lejárt a trial, ezért tolom a PLex kliensel. Nem lehetne kiszedni ezt a kodolást? Mondjuk eredetibe nyomja?
-
Qlux
tag
Sziasztok!
Ma megjött az úl routerem (tp-link c7), megy minden frankón: wi-fi, net, viszont valamiért plex-en akadnak a filmek. Előző routerem egy 54mbit-es régi vacak volt, de a 720p és filmek vígan mentek. Most viszont nem. Csak tölt és vár. Alacsonyabb minőségű anyagok mennek. Router beállítás lehet, vagy inkább plexen belül valami?
-
Biga123
addikt
Nincs értelme, a fakockát is elrontaná. Mindenki jobban járna ha VHS -t nézne CRT-n. Apropo a serviiot se tudja auto startra tenni. Kb olyan mintha nagyanyámat tanítanám programozni, bár ő legalább belátná h nem ért hozzá, és nem eröltetné. a nemszemetelem tele a tvm plex appal sztorinál én már feladtam, mire kihámoztam h a plexnek csak a dlna ját használja.
-
törölt tag
-
sugarforce
addikt
Ja, mert te beszeltel felre akkor is, persze azt mar ciki lenne utolag bevallani. Aki visszaolvas, az lathatja, aki meg benne volt, az tudja is. Mindegy. A jelenlegi problemadra a megoldast leirtuk, ha szarsz ra es inkabb besertodve puffogsz es vagdalkozol, aklor tedd azt.
-
sugarforce
addikt
Senki nem mondta hogy hazudsz, ezt te kepzeled bele. A tenyek azt igazoljak, hogy durvan szarul van beallitva a tavoli eleresed a routeren nincs kiengedve a plex , raadasul nincs accounthoz rendelve. Ezt mind az altalad beszurt kepekbol szurtuk le, illetve az altalad leirtakbol.
-
makoss
veterán
válasz
sugarforce #2046 üzenetére
"Mar egy honapja isbezzel szenvedtel, akkor is leirtuk mi a gond, tibben is es azt is, hogy mi a megoldas. Most is leirtuk, ha nem akarod beállítani, akkor igy jartal, ettol nem a program szar,"
Ez sem teljesen igaz, mert egy dolog elmondani de b*szhatod ha sokáig olyan dologról beszélsz ami nem DLNA, jó néhány hsz-en keresztül mindenki elbeszélt egymás mellett mikor később jöttünk rá, hogy 2 külömböző dologról beszéltünk.......na mindegy én a vitát befejeztem mára ennyi, én csak azt írtam le amit a gépem mutatott -
sugarforce
addikt
Ha neked ez jott le, akkor olvass vissza hogy mennyien probaltunk neked segiteni amire te nekiallsz fikazodni es szidni a programot a te halozati hibad miatt. Nem nem hisszuk el hogy gondod van, hanem leirtuk a megoldast, csak te nem vagy hajlando megcsinalni meg felfogni, hogy nem a program szar hanem nalad van a gond es nem nem altalanos ez a gond, hiaba allitod be ugy. Raadasul 3an 4en leirtuk a problemat es mit kell csinalni. Ha nem hagyod h segitsunk, akkor senki nem fog. Nem vagdalkozni kell, hanem tenni a problema ellen, ha nem ertesz hozza akkor meg megfogadni a masik tanacsat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo PLEX, mint Kodi alternatívaA legtöbb házimozis leírás az XBMC/KODI célszoftverrel foglalkozik, én azonban a kezdetek...
- RAM topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Asztalos klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Íme, a Pixel Watch 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest