Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
ERPY
őstag
válasz sugarforce #1690 üzenetére
Nekem a beállításokban ugye a magyar nyelv és felirat a preferált. Ha a felirat .hu.srt, akkor a magyar kódlap szerint vannak a karakterek, ha kiveszem ugyanazon felirat esetében a .hu-t, akkor kalapos ékezeteket kapok. Pár napja vettem észre, mert android alatt nem teszi a videó mellé a .hu.srt-s feliratokat, ezért átneveztem normál .srt-re. És elfelejtettem visszanevezni, így plex alatt kalapos lett.
-
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #1693 üzenetére
Hat attol fugg min. Egy 40"os full hd tv-n mondjuk 1.5-2meterrol a 480p mar nagyon banto tud lenni, sokszor a 720p is eleg kokany, persze ez fugg erosen a bitratajatol is. 200/100as nettel, amibol tudom csak a remuxokat toltom le. En 720p ala csak akkor megyek, ha nincs jobb. Pl batman tas.
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #1691 üzenetére
Hát igazából én még a 720p-vel is megelégszem azt hiszem, pedig mindenem adott a full hd sima 1080p-hez, de még sem vagyok benne biztos hogy akár az is kellene
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
makoss
veterán
válasz sugarforce #1689 üzenetére
Nem, a 4K videók közzül a 99%-a ami MP4, eddig nem ment. Amit tudtam átkonvertáltam MKV-ba, de a hang így sem jó. Ami jó 4K-ban az nem MP4 tuti! Jó mi?
Nem tudom most mi van ezekkel[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #1682 üzenetére
Hat ha nem fert bele a remux anyag bitrataja a net epp aktualis savszelessegebe ( most tekintsunk el attol h papiron 30mbitnek kene lennie, ugye mobilnet meg haklisabb sokmindenre mint a vezetekes), akkor mem is csodalom.
-
makoss
veterán
válasz Biga123 #1684 üzenetére
nCore-on van most pár UHD film, legutóbbi amit leszedtem sample érdekes, kiírta hibának azt amit fentebb írtam, annak ellenére lejátszotta az Utazók című UHD film Dolby Atmos változatát. Asszem 47GB (melóban vagyok, nem tudom megnézni pontosan mekkora)
És igen, kellően közel kell ülni hozzá, hogy lássuk a részleteket.
Sajna nekem sincs normális netem, 25/5-ös csak, meg helyem sincs annyira sok, hogy megengedjem, magamnak a 4K-t, de várok valami normálisabb konvertált változatra ami nem eszik ennyi helyet.A plex kliensben merre keresgéljek hang ügyben, és hogy legyen belőve?
(#1687) enginev3.0: Valahol itt a fórumon azt írták, hogy elég a 25 megás net, háát nem, + szolgáltató válogatja, az biztos, hogy nekem egy nevesincs vidéki f*stalicska netem van ami egy kalap sz*rt nem ér!
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
enginev3.0
félisten
Persze, bitrate függő, de a remuxoknak, uhd-nak már elég magas bitrateja van mindnek
Valahogy be lehet állítani hogy magyar címeket szedjen a filmekhez? Valamelyikhez azt szed valamelyikhez nem
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Na pont ez a baj a 4k tv vel. Se net hozzá se rendes anyag amivel megetnéd. Ezért vettem FHDt Elvagyok 15GBs filmekkel, nem youtubról konvertált tech demokat nézek.
Ja itt is 25/5 ös net, mégha találok rendes 4K forrást akkor is 1nap mire lecsorog az a 80-100 GB.
Amúgy nincs is értelme, 55" on 3m- ről már úgyselátod a különbséget 4K és FHD közöttValaki megmondaná mit kell állítani plexbrn hogy legyen Ő és Ű betü a feliratban ?
Makoss:
Amúgy a TV d plex kliensében babrálj az audió beállításokkal.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
makoss
veterán
válasz enginev3.0 #1682 üzenetére
Állítólag nem mindegy milyen az adott film bítrátája, van olyan amire sok időt kell várni míg betölti.
Én például Ezt a 4K videót úgy még nem láttam 4K felbontáson, hogy ne akadt volna megKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #1680 üzenetére
Én 30MBites mobilnettel próbáltam Remux 1080p filmet nézni és nem vitte, 4G-n
Feltöltési sebesség is elegendő volt hozzáA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
makoss
veterán
válasz sugarforce #1680 üzenetére
Én nem.
Van mikor még Full HD-t sem.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rozisoft_Bp
tag
Sziasztok!
Használja valaki Magyarországon a Plex új Tv tuneres szolgáltatását? Van valami tapwsztalqt ezzel kapcsolatban?
-
makoss
veterán
válasz Biga123 #1673 üzenetére
És azt hogyan állítsam be?
(#1674) sugarforce: Egyik legújabb: LG 55 UH 668V
(#1675) Biga123: Ha megmutatod, hogyan lehet 25/5-ös nettel 4K filmet nézni akadás nélkül, veszek neked egy ilyen tévét, vagy bármilyet ebben a méretben.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Talán ha a kliensben kiveszed az audióra vonatkozó direct play, direct stream -nél a pipát, lehet áttranscodeolja neked a plex a tv által emészthető formátumba.
Szerk: bocs ez a videónál van, de az AC3, DTS letiltásával megpróbálhatod.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
makoss
veterán
válasz sugarforce #1664 üzenetére
Megnéztem pendrive-val nem kezeli a hangot.
Létezik olyan beállítás ami ezt az elmaradott fos kodeket vagy mit kezelni tudja?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
justice84
aktív tag
-
longhair
csendes tag
válasz justice84 #1665 üzenetére
Köszi.
A libreelec-en már gondolkoztam, hogy kipróbálom, hátha az a hiba, a Rasplex-el az volt a baj, hogy nem lehetett annyira egyszerűen megosztani a Youtube videókat, mint az Osmc-n.Ezt a beállítást nem találom. A beállítások menüpont alatt nincs olyan, hogy főoldal...,
-
justice84
aktív tag
válasz longhair #1661 üzenetére
1.Tippre valamiért nem szinkronizál össze. rPi+rasplex, telo app, linuxon futó kodi+plex addon nálam jól működik.Osmc helyett én megpróbálnám rasplexel, vagy libreelec+plex addonal az egyik rPi-n. Weben elindítod beletekersz ,majd rPi-n folytatod és megnézed mit mutat a szerver ha vége.
2. Vedd ki a pipát innen Beállítások - Főoldal - Post Play Auto Play -
longhair
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Ubuntu 16.04.3 LTS-n fut egy Plex szerver, 2db Raspbrry pi Osmc-vel Plex kiegészítővel, természetesen 2 helységben , távvezérlésnek Andriodos telefonon Yatse.
Rendszeresen, szinte napi szinten belefutok abba, hogy egy sorozat rész, amit egyszer abbahagytunk, és mondjuk másik helységben néztünk tovább, egyszercsak megjelenik a Continue Watching felirat alatt, félig nézettként. Ilyenkor Yatse-ban az említett részen "Remove resume point", szerverre belépve "Nézettnek jelölés" és eltűnik.... egy időreJa és a másik, mi a @@@@-ér indul el a nézett sorozat következő része automatikusan?
Köszi
zsolt[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Biga123 #1658 üzenetére
Na most sikerült létrehozzak egy külön 4K mappát, 4K videóknak, lényegében ezért tettem fel a Plexet, de sajnos ugyan az a hiba mint a Serviio-nál, van egy 2160p MP4 videó ami a youtuberól van youtube konvertálóval leszedve, kép van, szép, de hang nincs, ezt írja ki: "A fájl csak a kimeneti képet támogatja, hangot nem"
Plexen belül lehet ezen változtatni?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Jó már nagy nehezen rájöttem, másik maillal regeltem be
Most már csak azt kéne tudjam, hogy miként tudnák kisebb mappákat létrehozni, ne 1 mappában legyen minden videóKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Biga123
addikt
Érdemes már a könyvtárstruktúrát úgy létrehozni hogy az alapján tudj a plexben könyvtárakat beadni.
Nem pedig csak a legfölső mappát berántani plexbe, mert akkor persze , hogy mindent beömleszt.
De a TV plex kliensében , ha már benne vagy az ömlesztett könyvtáradban jobb felül 6 kicsi kocka, és át tudod állítani könyvtár nézetre.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
makoss
veterán
Üdv!
Erről a Plex-ről van valami használati útmutató valahol?
Feltettem a win 10-es gépre de eddig nem nagyon tudtam használni.
Össze van kötve a gépem egy 55"-os LG tévével, 1 mappába belehalmozott vagy 1700 videót, kategórizálatlanul, .....és keressem amit nem találok
1× beállítottam, aztán újra beléptem a gépen, nem találtam semmit....pff
Be lehetne ezt állítani normálisan is, hogy mindent megtaláljak mint a sz.gépen?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Biga123
addikt
válasz dre@mer #1652 üzenetére
Elsősorban azokat a könyvtárakat nézném meg ahonnan nem tudja felolvasni a feliratokat.
Ehhez előb deritsd ki, hogy a plex minek a nevében fut, majd nézd meg hogy annak a usernek van e joga olvasni/írni a problémás könyvtárakban.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
dre@mer
csendes tag
-
justice84
aktív tag
válasz enginev3.0 #1645 üzenetére
Pedig nagyon sok minden le van fordítva már (53 Fordító van) ,de a transifex lelkivilágát nem ismerem hogy lehetne elfogadtatni őket 41db hiányzó fordítás van és 2052db Nem ellenőrzött.Vagy csak szavazni kellene mindenkinek még nem találtam meg rá a választ.
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #1645 üzenetére
A legalsót ha lejjebb veszed kevesebbet fog a kliens várni mielőtt elindul a film kb 20-30 ra.
A transcoder quality meg ahogy szeretnéd. Gondolom prefer higher speed.
A töbibinek nem vettem észre semmi hatását.[ Szerkesztve ]
-
dre@mer
csendes tag
válasz sugarforce #1644 üzenetére
A Plex egy asztali gépen fut. ami 24 órában üzemel.
A jogosultságokat, hol, hogyan tudom megnézni?Aki nem indul, nem érkezik!
-
rento
őstag
válasz sugarforce #1641 üzenetére
így van, köszönöm, közbe rájöttem én is magamtól, hogy egy barom voltam, elfelejtettem, hogy a plex létrehoz egy plex usert.
[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy feltettem egy xpenology-ra egy plex szervert. Működik, elérem, stb, egyedül amit nem tudok vele elérni, az az, hogy a download mappában található filmeket lássa. Beállítom és azt mondja, hogy üres a mappa. Ha a xpenology gyári video mappájába teszem a filmeket, akkor hibátlanul működik. Miért van ez?
MOD: Én voltam a figyelmetlen , nem volt joga a mappához....
[ Szerkesztve ]
-
dre@mer
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom ezzel a felirat kezeléssel többeknek van problémája.
Én is erősítem ezt a tábort.Leginkább Samsung smart tv-n, illetve iOS alatt használom(nám) a Plexet.
A feliratok.infos plugin telepítése nem a legjobb eredmény hozta számomra.
Miután feltelepítettem a plugint, a fent említett eszközökön, a már meglévő és eddig kezelt magyar felirataim nem szerepeltek a választható feliratok között.Valamint a másik probléma amire nem sikerült rájönnöm, hogy miért van, hogy egy általam a film mappájába másolt, rendesen átnevezett felirat egy adott sorozat mellet az Istenért sem akar megjelenni, sem weben, sem tv-n, sem iPhone-on. Mi okozhatja ezt?
Segítsetek nekem, legyetek szívesek. Hogyan kell ezt a felirat kezelést rendesen beállítani?!
[ Szerkesztve ]
Aki nem indul, nem érkezik!
-
ERPY
őstag
válasz sugarforce #1634 üzenetére
Igen. Van hogy nem Plex a lejátszó, mert azt csak otthon használom TV-ről.
Kipróbáltam a Sickrage-et is (ami szedi a sorozatokat is egyben), igaz az az Opensubtitles-t használja, le is szedi a feliratot, nem is lenne vele baj ha mindig a jó feliratot szedné le. Helyette az először feltöltött egyező feliratot szedi, ami lehet google fordítós, vagy valami félrefordított szar. Az utána feltöltött, egyébként már tökéletes feliratot nem tudom hogyan állíthatnám be. Szóval mindkettő működik, csak számomra egyik sem megfelelő.
-
ERPY
őstag
válasz sugarforce #1629 üzenetére
Azt nem lehet állítani, vagy valahogy megoldani, hogy a plugin által letöltött felirat a sorozat mellé kerüljön a saját könyvtárába?
-
ERPY
őstag
válasz sugarforce #1629 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Akkor lehet hagyom eredeti nevén őket.
-
Keksz
senior tag
https://github.com/balesz/SuperSubtitles.bundle/issues
itt rá tudsz kérdezni szerintem
én amikor használtam nem módosítottam a fájlneveket, eredeti release-nél működött
X.Y.SxxExx.720p.HDTV.x264-KILLERSde szerintem is a fájlnévből:
def filter_subtitles(results, filename):
version_pattern = re.compile(r'^.*\((.*)\)?$')
for result in results:
versions = version_pattern.match(result.name).group(1).split(', ')
for version in versions:
ver = version.replace(')', '').split('-')
found = len(ver) > 0
for v in ver:
found = found and (v.lower() in str(filename).lower())
if not found:
found = ver[-1].lower() in str(filename).lower()
if found:
return result
return None
def check_version(subtitle, filename):
version_pattern = re.compile(r'^.*\((.*)\).*$')
versions = version_pattern.match(subtitle).group(1).split(', ')
for version in versions:
ver = version.replace(')', '').split('-')
found = len(ver) > 0
for v in ver:
found = found and (v.lower() in str(filename).lower())
if not found:
found = ver[-1].lower() in str(filename).lower()
if found:
return subtitle
return None[ Szerkesztve ]
-
ERPY
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha szeretném a sorozatokhoz plex-el leszedetni a feliratokat a supersubtitles pluginnal, honnan fogja tudni hogy a több release közül melyik kell? Nálam minden rész a sorozat mappájában SxxExx.mkv néven szerepel. Így teszi helyére a sickrage letöltés után. Szóval így van esély a tökéletes felirat automata letöltésére, vagy állítsak át valamit? Köszönöm előre is.
-
Keksz
senior tag
Nekem volt 1x egy ilyen, akkor az SRT fájlt átkonvertáltam ASS-be
És egyből benyelteOXS-en "Aegisub" -bal, csak betöltöd, mentés másként és kész is
Amit még szoktak javasolni, átmozgatod az egész könyvtár tartalmát
Library rescan
Majd visszarakodNálam erre van egy script
Hogy ne az egész Library-t kelljen scannelnivhogy így néz ki:
#!/bin/bash
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/plexmediaserver
export PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR=/var/lib/plexmediaserver/Library/Application\ Support
/usr/lib/plexmediaserver/Plex\ Media\ Scanner --scan --refresh --section "1" --directory "/home/plex/media/Movies/Ice.Age.Collision.Course.2016/";
/usr/lib/plexmediaserver/Plex\ Media\ Scanner --scan --refresh --section "2" --directory "/home/plex/media/TV/Americas.National.Parks/Season.01/";Section 1 = Movies
Section 2 = TVHasonló fut nálam új tartalom hozzáadásánál is, a folyamatos és időközi scannelés nálam ki van kapcsolva.
-
justice84
aktív tag
A Szerver - Ügynökök - Sorozatok -TheTVDB/The Movie Database (attól függ melyiket használod) alatt a Local media assests kivan pipálva?
Ha igen:még az az egy tippem hogy áthelyezted egy olyan mappába ami nincs hozzáadva a plexhez.
Csinálsz egy "Csomagok tisztítása" és egy "Hulladék ürítése"-t és utána visszamásolod a ../Sorozatok/ mappába. Ha így se jó megpróbálhatod amit sugarforce írt, külön-külön mappa belerakni. -
mobbo
senior tag
válasz sugarforce #1621 üzenetére
egyforma (root)
shield-en a kodi-ban indítva van felirat
[ Szerkesztve ]
-
mobbo
senior tag
válasz sugarforce #1619 üzenetére
nvidia shield android tv, minden 777
-
mobbo
senior tag
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #1614 üzenetére
Ha van elég sávszéled és nincs felirat, és a kliens támogatja akkor mennie kell.
Bármiféle konvertálás nélkül.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #1614 üzenetére
Az mkv az egy konténer. Hogy azon belül mi van az a lényeg, lehet mpeg-4,avc, x264, vagy akármi.
Én nem szoktam konvertálgatni, úgyhogy passz, raspberry visz úgyis mindent amit eddig adtam neki, a telefonon meg external playernek vlc tolja ki aztán annyi. -
enginev3.0
félisten
Mire kéne konvertálni az mkv filmeket, hogy a plex szinte minden lejátszón direct playben játssza le?
-
Biga123
addikt
válasz Davebowman #1611 üzenetére
Qfile droidos app , és szintén tudsz a lejátszáshoz vlct is társítani akár, kikerülve mindenféle transcode ot.
Ha van elég feltöltésed.
Vagy ftp.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Davebowman #1611 üzenetére
Droidos plex app és külső lejatszokent vlc?
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok! Nem találtam volt-e már kérdés:
Van itthon egy ubuntus gépem plex serverrel. Itthon MINDEN lejátsza a filmeket, mobilon, laptopon, androidon, ami látja a plex-et DLNA-ként! A routeremen kiengedtem a 32400-es 1900-as potokat, de máshol, másik neten nem tudom elérni videoapp-ból(vlc, bsPlayer, ios. androidos appokkal, semmivel) A plex.tv-az megy bárhonnan, de azt szeretném, ha a filmjeimet bárhol egy vlc, vagy bsplayerrel, megnyitva is le tudnám játszani! Na ez nem megy, mit írjak a vlc-be? Hálózati stream.... na itt akadtam el
Dyndns is van és megy, mással frankón!Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
-
justice84
aktív tag
(#1606) xb12x :nincs automatikus bejelentkezés
(#1607) Biga123 : Az én accountomba és a tesómékéba is benne van a tv, mégis kéri. Local-ba lehet nem lenne gond ha megadnám a szerver ip/port párost de a tv máshol van mint a szerver .
Más nem megpróbálkozok a nyilvános ip-vel.[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Plex beállításokban hozzáadtam kézzel a server címét, és most már nem lép ki LG tv-n
Plusz manuálisan állítottam be ip címet a tv-nek
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz justice84 #1605 üzenetére
WebOS Tv LF662V, fw: 04.05.56 , plex kliens : 2.1.0 / 3.8.0
Plex szerver 1.8.4.4249 Qnap nason.
Akkor szokta bekérni ha szerver oldalon kitörlöm a lejátszó eszközöknél a tvt. Amúgy nem.[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz Biga123 #1603 üzenetére
Tesóméknál is folyton kilép Plex for LG 3.8.0 (LG 32LH6047 webOS 04.30.45) 3x volt alaphelyzetbe állítva a tv akkor is folyton kéri a pint, már megbékéltek vele. A legelső beüzemelésnél volt csak jó, utána jött frissítés azóta lett ilyen.Nálatok mi a plex verziója?
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz enginev3.0 #1602 üzenetére
Pedig nem kellene, csak 1x , az elején, mikor összepárosítod a plex fiókoddal.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz sugarforce #1601 üzenetére
Az egy jó kérdés, de minden alkalommal telefonon be kell írni a 4 betűs kódot amit kiír a tv
-
sugarforce
addikt
válasz enginev3.0 #1600 üzenetére
miért kéne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest