Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fravik
tag
Szerintem rátapintottál a lényegre. A szervernek futnia kell, hogy ki tudja szolgálni a klienseket. Ezért szokták a Plex-et és egyéb szerver appokat egy 0-24-ben futó gépre, raspberry-re, nas-ra... stb. telepíteni, mert így a NAS és egyéb hálózati meghajtók elérési útja nem függ a Windows beállításaitól. Szóval, lehet át kellene gondolnod még egyszer, hogy hogyan szeretnéd használni a rendszert. A szerver (jelen esetben Plex) mindig azon az eszközön legyen, ami a hálózatra van csatlakoztatva és állandóan fut.
Ha jelen esetben filmet szeretnél nézni, hiába nincs filmed a lokális gépen (win), attól még bekapcsolva kell lennie, mert a Plex ezt tekinti forrásnak, az összes elérési út ehhez képest van, valamint a Plex kliensek is ehhez csatlakozva tudnak lejátszani tartalmakat.
Remélem jól értettem, hogy mi a probléma, ha nem, akkor valaki majd kijavít."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
Szia!
A PLEX "csupán" a Cloud Sync szolgáltatásából vette ki az Amazon Cloud Drive-ot (ha jól emlékszem, mintha nem tudtak volna megegyezni, de lehet tévedek). Ettől még természetesen más módszerekkel használható a PLEX-szel
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
Szia!
A Samsung UE48H6400 tv nem Android operációs rendszert használ, szóval a Google Play felejtős...
Menj a Smart Hub-ba (kapcsolón ugyanez a gomb), majd Kiemelt, ezután a zöld színű SAMSUNG APPS lehetőséget válaszd.
Ha bejutottál a SAMSUNG APPS-ba, akkor a Legnépszerűbb alkalmazások (alul) között megtalálod a PLEX-et.
Telepítsd, társítsd az accountodhoz (plex.tv/pin egy böngészőben és a tv-n megjelenő kódot megadod) és már tudod is használni.Ez a TV tökéletesen alkalmas helyi hálózaton (megfelelő wifi router esetén) akár wifin keresztüli Direct Play lejátszásra transzkódolás nélkül.
A családnál otthon 2 szobával arrébb már azért érezhető a wifi gyengesége, ilyenkor kicsit akadozhat a dolog Direct Play esetén, szóval itt már transzkódra állítottam a TV-t, de az én szerverem külföldön van és bőven van rajta elég nafta a transzkódoláshoz, így ez nem para.[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Azért ezt cáfolnám...
Mai árfolyamon kb. 21ezer Ft-ért kapsz korlátlan tárhelyet egy évre pl. az Amazontól (Amazon Cloud Drive), amin tárolhatod az adataidat és a PLEX tudja ezeket használni mint Library. Az más kérdés, hogy ezt nem 2 perces dolog beállítani, de van értelme"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
De én nem a Plex Cloud-ról beszéltem, az teljesen más tészta, az Amazon-nal még a korai időszakban szakított a Plex (azt nem tudom miért).
Nyilván titkosítottan van fent a tartalom, ők sem most jöttek le a falvédőről, tudják, hogy nem a ballagási és esküvői videókat töltöd fel a szervereikre (plex cloudnál sem)."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz noorbertt #1136 üzenetére
Nekem van Plexpass-om és használom is a KODI plex plugint OSMC (raspberry pi-on). Alapvetően jól működik, amit a Samsung Smart TV-ben lévő plex transzkódolva tud csak lejátszani (pl. hálózati hibát ír) a plugin akadásmentesen és hiba nélkül le tudja játszani, szóval én elégedett vagyok vele
-
fravik
tag
válasz A_ScHuLcZ #1280 üzenetére
A NAS-od nem erősebb a RPi-nál? Mert ha nem transzkódolsz, alig használja a procit a szerver, bőven kiszolgálhatja (transzkódolás nélkül persze) a NAS-od is, ahhoz külön nem kell(ene) RPi.
A 4K-hoz erősebb processzor kell szerintem, de őszintén szólva sosem próbáltam rajta full HD-nál nagyobb felbontású filmet lejátszani."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz Mormota72 #1849 üzenetére
A beállításoknál az Agent beállítások "Local media assets" részében nézelődnék, hogy minden típusnál be van-e pipálva (fim/sorozat...) akkor nem szoktak a külső srt-k látszani, ha ez nincs bejelölve.
-
fravik
tag
válasz kovbandi82 #1927 üzenetére
Raspberry Pi-t csak olyan esetben használj Plex szerverként, ha ki tudod zárni a transzkódolást. Egész szervereket képes megfektetni, nem hogy egy ilyen mini pc-t.
-
fravik
tag
válasz Joker850403 #2079 üzenetére
Nekem ez gyanúsan jogosultság problémának tűnik... a plex usernek van legalább olvasási joga arra a könyvtárra (és a benne található mappákra/fájlokra), amit megadsz neki?
-
fravik
tag
válasz sugarforce #2310 üzenetére
Igen, nyilván az api változott, viszont úgy rémlik, hogy ez a plugin html bejelentkezést használt, ami captchával ment/megy csak, így elbukott az autentikáció rögtön.
Amúgy lehet meglesem, hogy lehet-e kezdeni valamit vele, aztán ha nagyon unatkozom nekiállok javítani..."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz Szomj4s #2395 üzenetére
Ki tudja tömöríteni az agent, legalábbis ki kellene tudnia, ha fent van a megfelelő zip/rar fájlokat kicsomagoló program és megfelelőek a társítások. Plusz a jogosultság megfelelő. Linuxon lehet érdekes ez inkább szerintem.
-
fravik
tag
válasz janosibaja #2398 üzenetére
Szia!
1) Nem lehet beállítani, de a PLEX tudja, hogy mit néztetek meg és egyszerűen állítsd be a szűrőben (sajnos ezt egyesével kell az összes olyan platformon - web, android, ios, tv... - amin van plex kliens), hogy ne mutassa a már látottakat. Az, hogy attól függetlenül az a film, amit láttatok ott marad a mappában probléma?
2) Hogy érted, hogy elvész a videó és a felirat szinkronja? Közvetlen adatfolyamra (Direct play) állítsd a tv kliensében a lejátszást, ne automatikusra, első körben ez tud segíteni. Ha így sem ok, akkor valami más gond lehet. Milyen tv-ről van szó? Alap esetben a nem kép formátumú feliratokat le kell tudnia transzkódolás nélkül játszani, bár ez lehet erősen tv függő dolog is, ezért lenne jó, ha tudnánk, hogy milyen tv-d van.
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
válasz janosibaja #2400 üzenetére
1.) Igen, létezik. Amikor belemész a filmeket tartalmazó könyvtárba, akkor minden platformon van lehetőség Filter / Szűrő használatára. Így többet nem fogod látni a már megnézett filmeket, de fizikailag attól még szerepelni fognak a könyvtárban és a merevlemezen is természetesen.
Ha fizikailag sem akarod, hogy ott legyenek, akkor eltávolíthatod/elmozgathatod őket máshova, ahol nem lát rá a PLEX, viszont ebben az esetben a következő ütemezett könyvtár ellenőrzés során (ha be van állítva) egy piros X fog megjelenni az eltávolított filmeknél és ezeket egyesével tudod eltávolítani. Ehhez, hogy automatikusan történjen be kell pipálnod a " Empty trash automatically after every scan " opciót a Szerver beállítások/Könyvtár beállítások lehetőségei között. Ez esetben amikor indul egy ilyen scan, magától eltűnnek ezek a filmek.2.) Ne direct streaming legyen beállítva, hanem Direct Play.
-
fravik
tag
válasz janosibaja #2406 üzenetére
Azt ugye tudod, a böngészőben lévő Player beállítások csak az adott böngészőre érvényes beállításokat állítják? Így a felirat ráégetésse/nem ráégetése beállítás sem fog a tévéden érvényesülni.
-
fravik
tag
válasz janosibaja #2411 üzenetére
Minden olyan beállítás, amit a böngésződben, a Beállítások -> Server fülén állítasz, globálisan lesznek érvényesítve. Ezen kívül az összes többi dolog, pl. ami a Web fülön található vagy a tévén, az lokális, kliens oldali módosítás, ezért csak ott lesz érvényes, mindenhol egyesével kell beállítani a preferenciáid szerint.
Valóban zavaró lehet, hogy ennek ellenére a fő oldalon tudsz úgymond szerver oldali beállításokat eszközölni - ahogy írtad a sorozatok, filmek Library beállításait (nyilván fura lenne, ha minden kliensben külön kellene könyvtárakat hozzáadni. )"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz janosibaja #3010 üzenetére
Elvileg, ha a fájlnév plusz “hun” a felirat neve, akkor tudja, hogy magyar és nem unknown-ként fogja kezelni.
Pl.
Arrow.S05E12.720p.x264.HDTV-SVA.mkv
Arrow.S05E12.720p.x264.HDTV-SVA.hun.srtUgyanígy a többi nyelvre is megy a 3 betűs módszer. Talán valahol a plex oldalon is fent van ez az elnevezési trükköknél.
-
fravik
tag
-
fravik
tag
válasz Devilstudio #3239 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Sziasztok!
Ti milyen gyakran frissítitek a PMS-t? Nekem egy távoli szerveren, Ubuntu-val fut a PMS, de leragadtam az 1.9.4... verziónál és ez viszonylag régóta stabilan fut. (azóta 1.13... körül tart a PMS)
Viszont így elesek az amúgy lehet, hogy tök szuper újdonságoktól + performancia javításoktól. (de ahogy látom, jó sok gyerekbetegségtől is, amit a friss verziók tudnak okozni esetenként)
Nem tudom mit tegyek, bevállaljam-e a frissítést és majd max visszatérek, vagy hagyjam így, hamár egyszer stabilan megy hiba nélkül?!Kíváncsi vagyok, ki hogy áll ehhez a kérdéshez
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4287 üzenetére
Nálam is... szintén Sub-Zero, de már kapcsoltam is ki, ez elég gányul néz ki így.
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4287 üzenetére
(bocs, már nem engedte szerkeszteni)
Nyitottam egy bug-ot githubon, biztos ami biztos, hátha valakinek lesz tippje, mondjuk fura, hogy egyik napról a másikra történt ez, lehet a feliratok.info-n módosítottak valamit:
https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle/issues/575"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4293 üzenetére
Neked is fent van a sima SuperSubtitles.bundle (Feliratok.info agent) ?
Mert gondoltam kipróbálom azt, hogy deaktiválom és azóta nincs gond a feliratokkal, valószínűleg ez okozza a hash-es problémát, nem a sub-zero."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
Azt esetleg meg tudná nézni valaki, hogy a hosszupuskáról is letöltődnek rendben a feliratok? Mert a logokban nekem ez a hiba van folyamatosan, ezért kihagyja a keresésből ezt a providert (és nyilván pont onnan kellene felirat).
2018-09-18 05:44:54,334 (7f6f066bd700) : ERROR (logger:36) - subliminal_patch.core: Unexpected error in provider 'hosszupuska': Traceback (most recent call last):
File "/var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/Sub-Zero.bundle/Contents/Libraries/Shared/subliminal_patch/core.py", line 174, in list_subtitles_provider
for s in results:
TypeError: 'NoneType' object is not iterable"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
Köszi, hogy megnéztétek, egy plugin restart megoldotta...
-
fravik
tag
válasz vampire17 #4334 üzenetére
Szia! Igazából a SuperSubtitles is tudta, de valami a kitömörítéssel el volt benne rontva, azt kijavítva szuperül ment.
Az elv mindkettőnél azonos, leszedi a csomagot, kitömöríti és beállítástól függően menti vagy a metaadatokhoz vagy a megfelelő fájl mellé.
De röviden, igen, tudja."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4337 üzenetére
Igen, valami ilyesmi is rémlik... Nálam egy kicsit speciális eset áll fenn, ezért kellett mókolni rajta kicsit.
De ha jól emlékszem, akkor a Sub-Zeronak is kellett valami csomag ahhoz, hogy működjön a kitömörítés."Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
Hosszupuska? Tartok tőle, hogy a kivételkezelésnél kellene felvinni a sorit, mint ahogy már pl. benne van a DC’s Legends of Tomorrow... nekem a Tom Clancy’s Jack Ryan-t kellett felvennem és azóta szedi szépen, nem tudom azt esetleg észrevettétek-e.
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Nekem szerintem a trakt plugin hiányozna a legjobban, de mivel azt mondták, hogy csak a web appról szedik le a lehetőséget / plugin menüpontot, attól szerver oldalon még használhatjuk ezeket a plugin-okat, szóval talán lesz megoldás rájuk (bár a trakt plugin elég erősen abandoned projektnek tűnik, de hátha...)
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4713 üzenetére
Nekem sem tölti le... 263-nak számolja a score-t és nálam 265 a minimum limit. De hogy mi zavar be pontosan, arra még nem jöttem rá.
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4721 üzenetére
Neked mennyin van alapból, ami hoz is találatot?
-
fravik
tag
válasz sugarforce #4853 üzenetére
Nekem is már egy ideje gyanús, ha lesz időm én is nézegetem, hogy mi a helyzet.
-
fravik
tag
válasz smekone #5259 üzenetére
Epizód: s01e01.Bevezető.rész.mkv --> Ehelyett ez kellene: Eureka.s01e01.Bevezető.rész.mkv, vagy esetleg még így: Eureka.s01e01.1080p.BluRay.x264.HUN.ENG-FOX (nincs jelentősége a rész címének, az ügynökök automatikusan kitalálják és úgy kerül fel)
És így tovább...
-
fravik
tag
Most kipróbáltam, nálam is fennáll az általad leírt probléma H6400 TV-n, a PLEX 1.15.6.1079 verziójú, korábban nem tűnt fel, hogy ez problémás lenne, így fogalmam sincs, hogy melyik update után romlott el.
Van rá fix, ahogy itt írják ebben a verzióban már ok (Plex Media Server 1.15.8.1163)
https://forums.plex.tv/t/resume-play-from-xx-xx-suddenly-not-working-on-my-samsung-smart-tv-app/417614/2[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Igen, a gépre kell, ez a szerver verziója. A windows/linux alapú PLEX szervert kell frissítened. Mert a probléma ott van, nem a kliensben. Az appok(tv, web, pms) verziója ebben az esetben nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
válasz konigjanos #6770 üzenetére
De van lehetőség
https://github.com/pannal/Kitana
Minden plugin config működik, subzero, trakt.tv... stb.Illetve a trakt képes újonnan, ha plexpass-od van.
https://trakt.tv/settings/scrobblers"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz sugarforce #6774 üzenetére
Nem, használom traktra és más pluginre is a sub-zeron kívül.
-
fravik
tag
válasz sugarforce #6808 üzenetére
A trakt plugin beállításaihoz pedig használjátok ezt:
https://github.com/trakt/Plex-Trakt-ScrobblerConfig felület:
http://trakt-for-plex.github.io/configuration"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz #54715584 #6884 üzenetére
Először is fontos lenne tisztázni, hogy mit értesz applikáció alatt...
Mert van itt egy szerver (Plex Media Server) és egy kliens (Plex Media Player) lehetőség is.
Ha belső hálózaton szeretnéd mindezt megoldani, akkor a Plex szervert kell telepítened a PC-re, amit ha jól látom meg is tettél (ezért nyílnak meg böngészőben a beállítások).
Ezután hozzá kell adnod legalább egy könyvtárat (pl. Film típusút) és ebbe kellene szépen behúzogatni a PC és NAS mappákat, ahonnan a Plex használni fogja a filmeket. Aztán ugyanez sorozatokra.
Javaslom próbálj egy guide-ot követni, mert úgy talán egyértelműbb lesz:
Pl. [link]Ha pedig már van Plex szervered a NAS-on, akkor ott kell beállítanod a fentieket amiket leírtam és minden eszközre csak a klienst kell telepíteni az eléréshez.
[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
Sziasztok!
A Sub-Zero nálatok talál feliratot (elsősorban feliratok pont inforól) a most kijött AppleTV+-os sorozatokhoz (See, The Morning Show, For All Mankind)? Egy az egyben ugyanaz a fájl neve, mint ami az oldalon a fájlnévnél szerepel, szóval a release rendben van, a logban nem látok pontozással kapcsolatos lepontozást vagy hasonló, nem értem miért nem szedi le a magyar feliratot... Lehet másik sorinál is jönne, most épp ezeknél vettem észre.
Ami megegyezik ezeknél, hogy a magyar névnél (Subrip) szerepel, nem lehet, hogy ez akasztja meg a plugint (ez amúgy valami újdonság az oldalon)? Ennél tovább nem jutottam, de gondoltam megkérdezem, hátha valaki hasonlóan belefutott és talált megoldást...
Pl:
(SubRip)
For All Mankind - 1x01 - Red Moon (WEBRip-ION10, WEB-DL.720p-TOMMY, WEB-DL.720p-RMTeam, WEB-DL.1080p-BTN, WEB-DL.1080p-TOMMY, WEB-DL.1080p-RMTeam)"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz sugarforce #6990 üzenetére
Neked működik még a supersubtitles?
Nálam hibával elszáll már egy ideje, ki is kapcsoltam emiatt... :/File "/usr/lib/plexmediaserver/Resources/Plug-ins-0f4abfbcc/Framework.bundle/Contents/Resources/Versions/2/Python/Framework/code/sandbox.py", line 108, in <lambda>
_getitem_ = lambda x, y: x.__getitem__(y),
IndexError: list index out of range"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
fravik
tag
válasz sugarforce #6995 üzenetére
Igen, angolt szedett le, de magyart nem egyes esetekben... az a baj, hogy a Debug log nem ad elég információt ahhoz, hogy lássam, hogy min hasal el... kb. úgy látszik, hogy a supersubtitles agentet inicializálja, majd leállítja, de nem történik közben semmi vele (a Hosszupuska megy mellette).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest