- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
3800 - 3701
20161 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
maddionmax
senior tag
-
gyugyo79
addikt
A jelentése lehet de ha az algoritmus csak a H-TAB vagy Half-TAB -ot fogadja el a leírás szerint és csak a kis nagy betű mindegy akkor hiába tudod te meg én is meg kb mindenki, hogy a half-ou vagy h-ou val is ugyan arra gondolt aki elnevezte.

-
sugarforce
addikt
-
sugarforce
addikt
-
Keksz
senior tag
-
Keksz
senior tag
A szerveremben a winyó elkezdett input/output read error hibákat dobni és mielőtt elveszett volna mindenem béreltem 1 másikat és átraktam rá a dolgaim, közte a plex media servert is.
Setup 1:1-ben ugyanaz, ugyanaz a linux OS, könyvtárszerkezet, scriptek, minden.
Minden ment, tautullitól kezdve, sonarr, stb.
Kivétel a PLEX.
A szerencsétlenje tegnap este óta scanneli újra az egész LIBRARY-t, hiába másoltam át neki, hiába adtam meg agentnek a local media-t. Darálja lefelé.
A régi gépen több mint 10GB volt a Media, Metadata miatt a LIBRARY. Több mint 370ezer fájllal/könyvtárral.
Sok beállítással, pl. minimal design cover képek, felirat/audio kombó előre beállítva, matchek fixelve. Playlistek...
Az egészet buktam. Ahogy most kinéz.
El...kakált egy rendszer.Ami megmaradt az a "watched status", azt szerencsére ki lehetett sqldumpolni és szépen vissza is tölteni.
De a többi halál...
Még mindig darálja, lassan 1 napja. Nem kellemes. :-)Erre azért igazán kitalálhatnának vmi egyszerűbb megoldást, a metadatara...
A plex oldalon van egy másold ide, állítsd le, jelentkezz ki, leírás. De nem sokat segített.Remélem nem kell mostanában ezt megint megtennem. Most volt az első.
Csak elsírtam a bánatom. A cucc attól még jó. :-)
Mást nem is tudok elképzelni. -
Ebisu68
csendes tag
Nekem az Amazon fire sticket ajánlották, de leírásokban nem találom, hogy alkalmas-e ilyenre. Gondolom igen, de esetleg valami más tipp eszközre?
-
maddionmax
senior tag
-
gyugyo79
addikt
Biztos jó a 'h-ou' is?
Q: Does your app support 3D content?
A: Yes, the app supportes Half SBS and Half TAB content. The app switches automatically in 3D mode when it detects 3D content but this works only if you name your files correctly. You must include in the filename H-SBS or Half-SBS for Side-By-Side content and H-TAB or Half-TAB for Top-And-Bottom content. This is not case sensitive. An example as filename would be: Kung.Fu.Panda.2.2011.half-sbs.1080p.mkv.
You can check under Preferences -> About Plex -> Systeminformation if your device supports 3D
-
maddionmax
senior tag
Ha átálltom, akkor Plex nem dolgozza be a képet, így letterboxot látok. Kell hogy a Plex felismerje, de nem teszi, akkor rendes teljes, szélesvásznú képet látnék.
És természetesen Plex sem ismeri fel, mint 3D tartalmat, ami gáz mert eddig nem volt gondom.
-
MasterMark
titán
Állítsd át manuálisan a 3D módot. Panánál át tudom állítani kézzel, ott beállítom hogy OU, és kész.
-
maddionmax
senior tag
Igen, xxx.h-ou.mkv lett. Próbáltam "half-ou"-val, "half-tab"-bal, "h-tab"-bal...semmi.
Samsung 3D plazmám van és nem először nézek vele Plexről 3D-t, H-SBS-nél sima ügy volt, de az OU-t nem viszi valamiért.
Mint írtam, ha csak bekapcsolom a 3D-t simán, akkor letterbox képméretben tudom csak nézni, ami annyit tesz, hogy összerakja a képet egy képernyő 40%át kitöltő kockában a TV képernyő közepén. Mérsékelten élvezetes így filmet nézni.
-
sugarforce
addikt
Xxx.h-ou.mkv lett?
Probald meg half-ou-val. Egyebkent milyen tv milyen szoftverrel?
-
MasterMark
titán
Ehhez minek a plex? Benyomod a tévéden, hogy 3D, kiválasztod a jó módot és kész.
-
maddionmax
senior tag
Srácok, nem tudja valamiért a 3D tartalmat értelmezni a Plexem.
A "h-ou" jelölést megkapta az mkv és semmi, nem úgy értelmezi, hogy 3D, hanem normál módon megjeleníti, így ha a TV össze is tudja rakni a két képet letterbox lesz belőle.
Mi lehet a megoldás?
-
sugarforce
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
Ebisu68
csendes tag
Oké, sorban akkor:
Jelenleg gyári UPC-s modem van csak, most akarom kiépíteni a hálózatot, de csak egybe vennék meg mindent.
A ház is eléggé nagy és az alapterület is amit le kellene foglalnia, sok szobával és melléképülettel is.
Egy wifi jel van csak, amit látok, szóval nem igazán van más hálózat a környéken.
7-8 kamerára gondoltam.
A tévéket megnéztem közben, kelleni fog okosító is.A nast mihez kell bekábeleznem? Routerhez vagy a tv-hez is? Mert a tvhez problémás lenne.
-
sugarforce
addikt
Elso kerdes, hogy milyen routered van, mekkora a lakas/haz es h mennyi es milyen wifi halozatok (csatornakkal) vannak a kornyezetedben. Ennek a fuggvenye minden mas is.
A nast azert mindenkepp kabelezd be, bar nem nagyon remlik wifis nas, de biztos van olyan.
Az ip kamerat siman birja, felteve, hogx nem 16-24 ip kamerat akarsz rogziteni a 0-24 letoltes streameles mellett, bar azert ehhez erdemes nornlmalis szoftver supportos nas-t venni, pl synology.
Milyen tv-d van? Ennek a fuggvenye, hogy kell -e okosito, vagy sem.
-
Ebisu68
csendes tag
Huhh először is köszi mindent.
Ahogy olvasgattam egy NAS szerver jobb lenne nekem. Viszont még mindig van néhány kérdésem. Ha jól értelmeztem, telepítek a ház egy pontjára egy szervert, erre telepítek egy plex rendszert és kötök netet? Erről pedig okos tv-vel vagy tv okosítóval streamelhetek. Ehhez szükséges kábelezés vagy ez megkerülhető? Ha igen, mivel és milyen hatótávon?
Olvastam még, hogy ip kamerákat is lehet telepíteni NAS szerverre, gondolkoztam néhány kültéri kamerán, ez mennyire terhelné meg a rendszert még pluszban? Vagy ezeket jobb külön helyen kezelni?
-
sugarforce
addikt
Ne nekem magyarazd hogy milyen egy jol megtervezett, megepitett halozat, csak annyit mondtam h nem ez az altalanos, amit leirtal. Vagy az altalad leirtak hianya miatt, es/vagy az altalam leirtak miatt. Nalad megy rendesen, tok jo, orulj neki. Nalam is megy rendesen, en is orulok neki, bar ennek ellenere en mindent ( is )kabelezek, csak a szukseges eszkozok mennek wifin, de ott sincs gondom a savszellel. Persze nem is szolgaltatoi eszkozeim vannak.
-
Gsx-rr
veterán
Akkor kicsit maskepp is megfogalmazom!
Alap egy jo router, de az is alap ,hogy egy jol megtervezett halozat legyen a lakasba vagy hazba. Ami azt jelenti,hogy minimum minden szoba legyen bekabelezve es akkor egy Ap-val mar minden eszkoz csatlakozhat wifin es meglesz a megfelelo savszelesseg.
Kabel nelkul is megoldhato termeszetesen! Persze egy nagy lakasban ,hazban egy kozponti eszkoz nem tud rendes halozati csatlakozast biztositani. -
sugarforce
addikt
-
enginev3.0
félisten
Erre a legegyszerűbb egy NAS, szinte minden nas rendszerre van media plex szerver, egyszerű beállítás, könnyű kezelés
Másik lehetőség egy kis számítógép vagy laptop használata
Ha nem kell transzkódolni akkor nem kell túl erős hardver. Nekem egy i5 4570T van, alacsony fogyasztás, elérhető használt ár, és elég erős hogy egyszerre több eszköznek is tudja transzkódolni a filmeket ha szükséges, pici itx lap és sok HDD
Meg lehet úszni az egész gépet ha ügyesen vadászol 50-60ezer forintból hdd nélkül, egy szép kis házbanVagy egy olcsóbb NAS, ebben annyira nem tudok konkrétumot írni, nekem NSA325 volt az utolsó NAS-om, de nem tudom hogy mire elég plex terén, akkor még nem használtam plexet
Én építés párti vagyok, nekem windows fut a gépen, torrent+autodl vagy rss, és mellé a plex media szerver + port.hu plugin
A kényelem megfizethetetlen, hogyha nem akarok rá se nézek soha a gépre, de plexben jelennek meg az új filmek rajta, sorozatok, és csak el kell indítani
-
MasterMark
titán
Most az hogy más mit mondott, engem mit érdekeljen? Én tudom, hogy csak normális AP-val lesz normális wifi.
-
enginev3.0
félisten
Na most akkor álljunk meg, és tisztázzuk le, hogy miről beszélünk
1.- Ő azt mondta, hogy olyan routert akar ami képes minden kívánságát kiszolgálni, ráadásul wifin, amire én leírtam, hogy wifin egyetlen router, sok szobába, sok tv-hez, nagyon sok bitrate-hoz teljesen felejtős
2.- Gsx-rr szerint alap egy jó router
3.- Te pedig most azt írod, hogy AP-t kell venniA felesleges belém kötés helyett a következő kommentben írhattok valami konkrétumot is, amiben elmagyarázzátok a segítségkérőnek, hogy nektek milyen "jó" eszközeitek vannak, amik majd számára is kielégítő lesz, hogy a megoldás felé is haladjunk az értelmetlen okoskodás helyett, mert eddig számára kézzelfogható dolgot nem írtatok, gondolok itt egy márkára, vagy akár egy konkrét eszköz típusra
(#3774) Gsx-rr@ Nem mondtam, hogy plex problémám van, bitrate és sebesség problémám van, WIFIN, és nem csak nekem, de apósomnak, sógoromnak, és bátyámnak is
és 5Ghz helyett próbáltam itthon 2.4Ghz-n is, hogy mindenki megnyugodjon
Illetve apósomnál 2.4Ghz-n megy(vagy is menne), egyetlen fal elválasztássalKiszálltam, segítsetek neki ahogy akartok, de remélem nem panelban laktok, (ahol ráadásul tv+router egy szobában), mert akkor még nem láttatok kertes házat
-
Gsx-rr
veterán
5 ghz-en falon keresztul ne csodalkozz ha nem jo!
De ez nem a Plex hibaja! Sima Dnla-n keresztul se menne!Merj egy speedtest-et az adott helyen! Ha nincs normalis wifi sebesseged akkor hiaba szeretned nem lesz normalis a lejatszas!
Tehat nem Plex problemad van hanem halozati! -
MasterMark
titán
Ha jó wifi kell, akkor nem feleslegesen drága routert kell venni, hanem egy jó AP-t.

-
enginev3.0
félisten
Telekom eszköz szobámban bridge módban, erre kábelen kötve egy
Xiaomi 3G router, router módban, 2.4+5Ghz
Egy szinttel lejjebb a TV (egy emelettel lejjebb, plusz sok fal)
TV-be épített Wifin akad a FHD, de lehet a 720p is
TV mellett még egy 3G router továbbító üzemmódban, 5Ghz-n csatlakozva az első 3G routerhez, erre kábelen rákötve a tv, és így megy, azt hiszem 720p-n, vagy talán FHD-n nézik rajta a filmeket, nem tudom mi volt az utolsó beállítás (igen, a két router wifin csatlakozik egymáshoz csak)(korábban volt egy RT-N18u, az első 3G router helyén, csak wifin ment a tv, akadt a 720p is)
Másik házban
Telekom eszköz 5Ghz-n, tv egy fallal arrébb akad a fhdHarmadik házban
UPC eszköz + tv szintén egyetlen fal elválasztás, akad a fhdNegyedik házban, telekom eszköz wifin + tv egy szobában, megy 720p (ott még sosem volt fhd-ra állítva a tv)
Tehát a két középső példát alapul véve, ahol csak egyetlen fal választja el az eszközöket és már nem megy wifin a film, az számomra értékelhetetlen, és nem ajánlható opció
Nálad lehet hogy egy szobában van a router és a tv is, ami ráadásul még nem is szolgáltatói, de (#3758) Ebisu68 -nak még ez sem jó példa, mivel ő írta, hogy nagy helyet kell lefednie (gondolom nem egy nagy szobából áll a ház, tele tv-kkel), sok tv-vel, és hiába ajánlunk bármilyen routert, ha több fal van, esetleg még külön szintek is, akkor nem csak a 4k, de szerintem már a fhd is elbukott dolog, de meg lehet vele vetetni egy 40-50ezres routert, csak aztán ha nem lesz stabil a dolog akkor majd abban is segítsetek neki
ui.: Próbáltam powerline-t is, nem volt egy nagyon drága cucc, de gondoltam hátha jó lesz (500mbites elméleti sebességű), végül semmire nem volt jó
-
Gsx-rr
veterán
Akkor szerinted mi?
Ird mar le milyen halozati eszkozeid vannak!
-
MasterMark
titán
Apple TV-vel nálam is megy wifin akár a 4K is. Jó kapcsolat kell hozzá, és normális wifi.
-
enginev3.0
félisten
-
Gsx-rr
veterán
Mai vilagban alap egy jo router! Aki a szolgaltato altal adott eszkozt hasznalja az csodat ne varjon!
Enginev3.0: a problema a te halozatodban van, nem a Plex-ben!
-
sugarforce
addikt
-
enginev3.0
félisten
-
Gsx-rr
veterán
Miert lenne felejtos? Full Hd siman atmegy wifin, nalam bizonyos 4k-s filmek is!
-
törölt tag
-
törölt tag
-
MikeRenton
tag
Igen az Android TV-s. Routert nem rég cseréltem. Cat5e kábelek mindenhol. Fogalmam sincs mi lehet a gyenge keresztmetszet.
Router:
https://www.arukereso.hu/router-c3144/d-link/dir-882-p390713582/ -
Ebisu68
csendes tag
Akkor mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy HDD-n lévő filmeket sorozatokat több tévén is tudjak nézni leginkább kábeles bekötés nélkül?
Eddig egy tv-n multimédiás lejátszót használtam, ezt szeretném kényelmesebbé tenni egy olyan routerrel, ami kezeli a eltöltéseket is, ahol nem kell a HDD-t átdugdosni a számítógép (ahonna nrámásolok vmit) és a lejátszó között.
Nem feltétlenül wifin szeretnék tévézni, inkább csak egy központi pont kellene, amire rácsatlakozhatom tv-vel.
Illetve milyen rendszert kellene összepakolni ehhez itthonra és mik a hardweres igényei ennek?űKöszi am a válaszokat.
-
sugarforce
addikt
Mi az, hogy plex kepes router? Ha arra gondolsz, hogy a plex szerver azon fut, akkor felejtos. Max ha raksz ossze egy pc-t, amin van tobb gigabites ethernet es fut rajta virtualis gepkent egy opensense vagy pfsense a router feladatoknak masik vortualis gepen meg a plex szerver.
Erre kotsz meg switchet meg access pointokat a wifinek es kesz a halozatod. Persze ehhez olyan ap is kell, meg megfelelo kornyezet, hogy a kornyeken nincs sok wifi ami bezavar.
-
enginev3.0
félisten
-
Ebisu68
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy plex képes routert? Leginkább filmeket sorozatokat szeretnék nézni tv-n 1080p-ben (később esetleg 4k-ban), amihez ha kell egy amazon fire sticket vennék még. Eléggé nagy helyet kell lefognia és több tv-t is.
Köszi előre is.
-
Hysterycs
tag
Köszönöm. Akkor a switchre rakom a TV-t, a szerver PC-t és a másik PC-t, valamint rákötöm a routert, hogy net is legyen az eszközökön. A set top boxok (köszönöm a pontos megfogalmazást, igen, ezekre gondoltam
) pedig maradnak külön a routeren. Ez így rendben van? -
MasterMark
titán
-
sugarforce
addikt
-
Hysterycs
tag
Megrendeltem, én is igazán remélem, hogy így már működni fog. Tippre már csak hétfőn hozzák ki, majd jelentkezem beszámolóval.
Utolsó kérdés, a többi eszköz maradhat a routeren (másik PC, mediabox), elég ha csak a szerver PC-t és a TV-t veszem le róla és teszem át a switchre? -
sugarforce
addikt
Nem lepődtem meg. Kodi alatt a plex katasztrófa? Ja az android tv-s kodiról beszélsz? A 4k-nál is közvetlen lejátszást ír? Ha igen, akkor hálózati gond lehet nálad is.
-
sugarforce
addikt
-
Hysterycs
tag
Gondoltam, hogy ma még veszek egy új kábelt hazafelé és kicserélem a szerver PC és a router között, és ha nem lesz jó, akkor szólok a UPC-nek, hogy kellene egy router csere.... Vagy túl naiv vagyok és ezek alapján nem fogják cserélni?
Végülis vehetek egy swichet is, lehet gyorsabb megoldás, ez pl jó lenne, ugye?TP-LINK TL-SG105
Köszi!
-
törölt tag
-
MasterMark
titán
Ha jól értem akkor ez sima osztottképes? Mert annak nincs köze a Plex-hez, annak a kezelés megegyezik a sima 2D-vel a lejátszó szempontjából.
-
maddionmax
senior tag
Samsung TV valamiért a Plexről sugárzott "3D.h-ou" tartalmat nem érzékeli 3D-nek.
Mi lehet az oka? Másnál is van ilyen gond? -
MikeRenton
tag
Közvetlen lejátszást ír.
Megint teszteltem. Plex android tv app botrányos. Kodi alatt Plex egy fokkal jobb, de még mindig katasztrófa.
SPMC Kodi fork alatt a Plex mindent visz, kivéve a 4K-t. Fél percenként bufferel. Tekerésnél is kifagy. -
sugarforce
addikt
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Elsőt igen, másodikat nem, ahhoz nem valami más fajta kábel kellene? Olyan lehet, hogy a PC-ből routerbe tartó kábel valahogy sérült/rossz és letölteni hibátlanul tud de feltölteni nem? Mert ugye én csak a Tv-router közti kábelt cserélgettem eddig, a másikról nem is feltételeztem, hogy rossz lehet, de a teszt alapján már el tudom képzelni.
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
UPC technicolor modem/routerre van kábelen rakotve a win 10es szerver PC és a tv is. És most már a win7es PC is. A router negyedik lan slotjaban is van egy kábel, de arra már egy ideje nincs rakotve semmi. Igazából ennyi. Plexben nincs korlátozás.
-
MasterMark
titán
-
sugarforce
addikt
-
Hysterycs
tag
-
Hysterycs
tag
Kikapcsoltam a Win tűzfalat és az avastot is, semmi sem változott.
Lassan megőrít. 
-
Hysterycs
tag
Sikerült lefuttatni az iperfet, eredmények:
https://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/11/293246_xnw7hzyafhsfzzst_iperf2.jpghttps://prohardver.hu/dl/upc/2018-07/11/293246_lpczrgkykod7dxpi_iperf1.jpg
-
sugarforce
addikt
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
A szervert létrehoztam és megnéztem az IP-t és azt használtam a klienses parancsnál is. De tényleg mindegy.
Ezt a speed checket köszi szépen, tegnap is ezt próbáltam sugallni, hogy nálam valami nem oké az upload speeddel mikor tvre küldte az adatot, mert ugyanazzal az értékkel töltött fel maxban, mindegy, hogy milyen bitratees videot játszottam le (32 vagy 57 Mbps), úgy tűnt, hogy van egy 25 mbites felső korlát.A kérdés hogy ezt mi okozhatja?
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Ok, az user error volt, sorry. A klienses parancsokra hibaüzit dobott, Unable to connect to server és akkor itt meg is állt a dolog.
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
A Win7es PC-ben nincs sata3, az egy több mint 10 éves gép fő elemeiben, csak most beletettem egy SSD-t. Az iperf nekem konkrétan el sem indul, pedig a win10 64bites verziót szedtem le

-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Köszi!
Hát ez az iperf nekem elég kínai volt, ezért nem erőltettem, de sikerült összehozni a kapcsolatot a 2 gép között és másolgattam mindegyikről ide-oda. A Win10-es gép a jellyfish videokat 100-120000 kbyte/seccel húzta át a Win 7-es gépről, A Win7 gép egy 7 GB-os videot először 90000 kbyte/seccel húzta át majd belassult 55000kbyte/secre. Bocs, a Total commander így írta a sebességet.
A Win7-es gépben egy régi SSD van, a Win10-es gépen is egy SSD-s mappát osztottam meg. És mindegyikben Gigabites LAN van természetesen.Mit jelentenek ezek az adatok? Minden oké a sebességgel?

-
MasterMark
titán
Ha be tudod állítani jól, akkor simán ide-oda másolgatással le tudod mérni.
Egyébként: iperf3. Itt egy kis segítség, a más kontextus ne zavarjon. (Te mindkét oldalt kábellel mérd, lehetőleg mindkét eszköz gigabites legyen.)
-
Hysterycs
tag
Gigabyte B85M-D3H,i5-4570, 8GB DDR3 RAM, 2x1TB WD Caviar Blue, Kingston A400 120GB SSD, Asus R9 270X VGA.
Win 10, Avast, hálózati és tűzfal beállításokat nem piszkáltam.
Mint írtam, tettem még egy régi Win 7-es PC-t a hálóra, még látják is egymást, de megosztottam mindegyiken mappákat, na azokat már nem sikerült elérni. Hogy lehetne legegyszerűbben megmérni a sebességet?
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Köszönöm szépen! Oké, én keresem, de fogalmam sincs mit vagy miket kellene ellenőriznem...Konkrét tippeket is tudnál adni? Vagy elsőnek mindkét UTP kábelt cseréljem le mégis? Wifin is lehet valahogy a TV-t csatlakoztatni Win10-ben a helyi hálózatra?
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Leteszteltem pendriveról a jellyfish videokat. Mivel az oldalon azt írták, hogy ha a 140 Mbps megy, akkor már vinnie kell a legtöbb contentet, ezért azzal kezdtem. Mindkettő verziót full simán lejátszotta, 160-asok már reccentek, 180 Mpbs videok pedig már nagyon. De tényleg ezer éves pendriveot használtam , lehet hogy ez volt a szűk keresztmetszet. De 140 Mbpst vitt szépen, szóval akkor kijelenthetjük, hogy valamilyen hálózati problémával küzdök?
Kábeleket tudnék újra cserélni, bár a PC-re tegnap 240 Mbittel töltöttem le, szóval nem hiszem, hogy baja lenne, a TV-n pedig gond nélkül megy minden más. (Youtube 4k, Netflix) A routerrre rákötöttem még egy gépet, de azon Win 7 volt, valahogy nem sikerült összehozni, hogy elérjem egyik gépről a másikat, szóval tényleg nem sok maradt a hálózatos ismereteimből
Látni látták egymást, de megosztani nem sikerült semmit. A direktben TV-szerver összekötéssel nem is próbálkoztam.A kérdésem az lenne, hogy mi legyen a következő lépés?
Köszi szépen!
-
Hysterycs
tag
Köszönöm, hogy gondolkodtok helyettem
Délután tesztelem. Az nem gond, hogy egy millió éves, nem usb 3-as pendriveot fogok használni? -
MasterMark
titán
Már linkeltem a jellyfish-es teszt fájlokat, azzal lehet tesztelni.
-
UberMutant
őstag
-
Hysterycs
tag
-
törölt tag
-
sugarforce
addikt
-
Hysterycs
tag
Én már annak is örülnék, ha kiderülne, hogy a tv lejátszója nem jó, vagy hálózati eredetű a probléma. A Netflix nem a tv beépített lejátszóját használja? Mert az szépen simán visz mindet 4K-ban is. Amúgy valaha, 10+ éve volt valamennyi közöm Local hálózatokhoz és állítottam be ilyesmiket, de mára ez a tudás eléggé megkopott...

-
sugarforce
addikt
Ilyenkor a plex szerver mit ír ki? transzkódolás, vagy közvetlen lejátszás?
Megoldódna, igen. Nekem tv váltáskor merült fel az igény, mert a samsung tizen-en futó plex ocsmány módon van megcsinálva a samsung szoftveres hülyeségei miatt, így a feliratos tartalmakat állandóan transzkódoltatta a szerverrel (95% ilyen tartalmakat nézek), így váltottam egy amlogic alapú cuccra, ráraktam a libreelecet, aztán azzal hasít azóta is. Kodi alatt ott a plex addon, vagy a plexkodiconnect, de most tesztelem egy pár hete az open pht-t, az egy plex home theater libreelec alapokon. Teszi a dolgát stabilan, gyorsan.
Igazából valami normálisabb s905x, vagy s905d procis lejátszó, pl MECOOL M8S Pro+, de gyere át az amlogic topikba, ott biztos tudnak ajánlani valamit.
-
sugarforce
addikt
-
Hysterycs
tag
Hát talán meg tudom oldani, ráteszek majd még egy PC-t. Miket nézzek majd meg? Amúgy tényleg nem értek hozzá, de az nem jó teszt, ha direktben összekötöm LAN-on modem/router nélkül a tv-t és a szerver gépet?
-
MikeRenton
tag
Sony Android TV-n az SPMC alatti Kodi addon sem vált be. 1080p filmekkel bír, de 4K alatt annyi. Lassúnak írja a forrást. Kötve hiszem, hogy a Synology NAS sebessége a gond:S Ráadásul cat5e kábelek és gigabites router. Vagy tévedek és mégis a NAS a ludas?
Ha beszerzek egy erősebb lejátszót a filmezéshez akkor megoldódna a dolog?
Milyen lejátszót ajánlanátok 4K HDR filmekhez úgy, hogy HDMI CEC képes is legyen? -
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Engedélyezni kellett a DLNA-t Plex szerveren, utána látta a tv. Az eredmény 100%-ban megegyezik azzal amit PLEX-en hozott, épp ott akad meg először ugyanaz a film, mint ott. És utána is. Teszteltem LAN speedet, az jó értékeket hozott. A modem UPC-s Technicolor TC 7200
https://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/342/~/technicolor-tc7200-modem-inform%C3%A1ci%C3%B3k
A kábelt mint említettem 2x is cseréltem, de hozok majd egy teljesen újat is és megpróbálom azzal is. A végső hibaforrás a tv lejátszója lehet csak? És ez azt jelenti, hogy egyik UJ63-as LG tv-n sem lehet 4k tartalmat nézni ilyen módszerekkel? Mert az annyira nem hangzana jól...

-
Hysterycs
tag
-
Hysterycs
tag
Sikerült megtalálnom közben ezt is, maximális 128-as értéken volt.
-
Hysterycs
tag
-
sagit
veterán
-
Hysterycs
tag
Win 10-en ezt nem sikerült megtalálni, de kicseréltem a kábelt (2x is), nem lett jobb. Azt hogy tudom legegyszerűbben elérni, hogy a tv wifin csatlakozzon a helyi hálóra?
-
MasterMark
titán
-
Hysterycs
tag
Ezt pontosan hol találom?
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800 - 3701
20161 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- BMW topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z790 i9 13900KF 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB be quiet DARK BASE 701 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB be quiet! Pure Base 500 Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung T7 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Újszerű MSI Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - i5 -13420H - 16GB - 512GB - Win11- RTX 3050 - 2+ év garancia
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lassan megőrít.