- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GGMPC
őstag
Ja... azt mondanom sem kell, hogy idegi instabilitasod elobb erkezett meg mint a kintrol rendelt dobozkad es gondoltam az USA-EU halozati fej/adapter hianya rontotta volna amugy sem makulatlan allapotodat - ugyhogy tovabb postaztak nekem!
Tenkju Zsolto - hasznalni fogom e tartozekok szeles arzenaljat!
(Igy marad nekem egy origi doboz a szekrenyben - hatha majd kelleni fog!?.)
Udvozlettel: GGMPC az Europai Viselkedeskutato Intezet alapitoja es elnoke illetve A Magyarorszagi Human Eroforrasok Kutatasa Office vezerigazgatoja. Es persze elfogult Moto Fan... ;-) -
GGMPC
őstag
Ja mar szinte latom is...
Intezet... feher kopenyes bizottsag a bélelt szobadban... es kerdezik: Zsolto - visszaengedhetjuk a tarsadalomba, nem borul ki aprosagokon stb...?
Igen doktor ur, ugy erzem keszen allok.
Noverke... hozzon ide egy Milestone2-t!
(Fuledhez teszik es feloldjak a kepernyozarat... zzz - zzz...)
AAAAAAAAAA k...a eletbe itt rohadok evek ota es nem javitottak ki a szoftvert?!. (Majd nekiugrasz az apoloknak!)
Vigyek a racsos gumis emeletre, de tustent - ez az ember igy nem mehet sehova!
Vegszo... Fogadjatok el az apro "hibakat" , mert ha egy valodi hibaval fogtok talalkozni... nem tudtok majd mit kezdeni vele!
(Es igy jartok mint Zsolto brada a 2 zizzenesevel!)
;-b -
-
norvik
aktív tag
válasz
fasirTTT #1684 üzenetére
Még valami. Én úgy állítottam be a telót, hogynyugalmi állapotban 300Mhz-en ketyeg. Amikor meg a teló úgy itéli meg, hogy most több nafta kell, akkor felmegy 1300Mhz-ig. Persze, hagyhatod alap ezren is, vagy vissza veheted kevesebbre is, ha spórolni akarsz az akku-idővel.
Tehát nálam így megy. Ezért például, ha utazok - és gyakran utazok -, utazás közben netezek, zenét hallgatok folyamatosan. Ilyenkor 7 óra alatt teljesen lehal az akksim, vehetem elő a tartalékot. -
norvik
aktív tag
válasz
fasirTTT #1684 üzenetére
Szívesen segítek.
De választ adni nem tudok mindenre. A kamera fotózásra működik. filmfelvételhez is, az imént próbáltam ki, de meg ne kérdezd, hogy HD-t tud-e. Én inkább rendes fényképezőgépet használok, ha fotózni akarok, ez csak a végszükség lehet.
A Wi-Fi teljesen OK. A 3G úgyszintén. A BT-t csak olyankor használom, ha másik telóval kell kommunkálnia, de pl. telefonálásra, zene hallgatásra nem tudom választ, mert nincs is BT headsetem, így ki sem tudom próbálni. Az appok, amiket használok, hibátlanul mennek rajta, de ez semmit sem jelent, ha te másokat használsz. és ennek nagy az esélye :-)
A billentyűzet is jól működik, én is az anysoftot használom. Egy hibája van, de ennek szerintem semmi köze a CM7-hez-
Ha írok egy emailt (erre a K9-et használom), akkor a mondat elejére csak úgy tudok ékezetes nagybetűt tenni, ha összecsukom, és azt az egy betűt tapizva írom be. A kisbetűkkel, és az ékezet nélküli nagybetűkkel nincs ilyen gondja. -
törölt tag
válasz
fasirTTT #1678 üzenetére
mi értesz ezalatt? miui rohadt jó, már ha szereted azt a fajta kinézetet.
A legtöbb főzött rommal nekem csak az a bajom, hogy a bill kinyitására feloldják a képernyőzárat... bár ez állítólag nem bug, hanem feature.
endless féle cm7 stabil és gyors, argen2stone állítólag jó, én nem próbáltam. -
Zsolto
őstag
ravebp:
settings - language & keyboard - AnySoftKeyboard settings - Keyboards - és itt választod, hogy Hungarian (qwertz), Hungarian (qwerty), 3 vagy négy soros.GGMPC:
Valahogy megóóóóddom, legfeljebb keresek egy jó agykurkászt -
nubreed
veterán
Úgy tudom ezt a gyári romban sehogy nem lehet kikapcsolni. Ha felteszel egy másik screen lockert akkor gondolom ki lehetne. Csak a képernyő feloldás/lezárás elég mélyen beágyazott része a rendszernek, és annak ellenére hogy tele van ilyen programokkal a market, nem árt óvatosnak lenni ezekkel.
-
Zsolto
őstag
válasz
premete #1672 üzenetére
Nekem qwertz-es van, picit fura, néha nem tudom, hogy y-t vagy z-t nyomjak-e, mert még variálok a smartkeyboarddal, hogy melyik legyen, de a fő hiányossága az ő és az ű hiánya, amit alapból nem tud. De a Smartkeyboard + HU pack megoldotta, így már nem izgat a kiosztás.
Hanem van egy kérdésem is: a képernyőzár feloldásakor nagyon bénán rezzen egyet-kettőt, amit nem bírok kikapcsolni. A haptic feedback ki van kapcsolva, de ilyenkor mindenképpen rezeg. Ezt nem lehet kikapcsolni valahogy? Nagyon utálom.
-
GGMPC
őstag
válasz
#42431471 #1669 üzenetére
Rendben... az itthoni M2 telefonok 80%-a nem UK - foleg mostansag!
Az elso M2-m nekem is UK volt a masodik Asia, mert kb. 20 helyen megneztem es nem is volt mas!
Ami meg most van az UK, de az hivatalos eu uzletbol (kintrol) es nem ilyen genny-gsm-bol van!
Tehat nem lehetetlen - csak nem jellemzo!
Igy mar jo?
-
premete
veterán
Vagy eleve hivatalos EU-sat kell venni, 139 euróért, és nincs ilyen gond.
-
GGMPC
őstag
válasz
nubreed #1666 üzenetére
Akinek az Asia retail van rajta az ne sajnaljon ra 5000Ft-ot , hogy a Moto szervizben ratoljak (nem RSD Lite-al) a hivatalos 2.3.4.-et UK formatumban!
Csak azert - mert a maskent felrakott ugyanaz a UK verzio nem ugy viselkedett mint a masodik felrakasnal!
Ez sajat tapasztalat! (amikor meg Asia telcsim volt)
-
nubreed
veterán
Nekem is volt mindig egy ilyen sanda gyanúm ezekkel kapcsolatban. Eleve érdekes az, hogy az Asia retailes telók eleve 10-15 ezer Ft-al ocsóbbak a többinél. Legjobb esetben is félhivatalos szürke imporból származnak, ettől még teljesen legális, a jogszabályi kiskapukat használják ki a kereskedők.
Az is érdekes, hogy a kolléga ugye ráengedte a software update-et a telóra és mégis azt írta ki neki, hogy nincs újabb változat, pedig tudjuk, hogy van. Már itt bukik az egész képlet, csak én eddig nem akartam elkeseríteni őt. Csak a szenvedés van ezekkel. -
nubreed
veterán
válasz
#42431471 #1658 üzenetére
Ezt most nem értem.
Én nem azt írtam a kollégának, hogy felül van a uk rom, amit ő keres hanem középtájt az oldalon, a fenti brazil, argentin, stb romokról nem is írtam semmit, azt látom, hogy van köztük egy uk is de én nem arra gondoltam.
Középtájt az oldalon ott vannak az európai romok "2.3.4 Service Version" alatt, UK az első. -
GGMPC
őstag
válasz
fasirTTT #1659 üzenetére
Urak holgyek!
Az asia retail-es telefonok matricajan egy ilyen felirat diszeleg: Use In Singapore
En nem vagyok jartas ebben, de e feliratos telefonnal mar szivtam meg amikor ratettuk (hangsulyozom gond nelkul) a 2.3.4.et egy ideig elment - noha voltak erdekessegek, majd zsakutcaba kerult!
Aztan ott megfagyott egy profilvaltas soran, hogy az RSD lite szoftverezes sem tudta visszazokkenteni!
A megoldas a Motorola szervizben volt, amikor is egy szerverrol elesben szoftvereztek meg!
Mindettol fuggetlenul valami fricska van ezekben az Asia Retail telefonokban!
Ugy nez ki mintha kompatibilis lenne mindennel, de ugyanakkor megsem...
-
törölt tag
válasz
fasirTTT #1653 üzenetére
így kell igen, előtte semmit sem kell csinálni a telefonodon.
a listádról ez az UK 2.3.4 : katt
nubreed: nem jól látod. Legfelül a brazil 2.3.6 romok vannak. Na azokat senki ne rakja fel, mert azzal kiüti a telefonját végleg. Legalábbis úgy néz ki az összes fejlesztő otthagyta a M2-t, szóval nagyon új főzött romokra, meg downgrade módokra nem nagyon számíthatunk.
-
fasirTTT
őstag
válasz
fasirTTT #1653 üzenetére
na találtam 1 listát, csak nem tudom melyiket kell leszednem
-
fasirTTT
őstag
válasz
#42431471 #1652 üzenetére
gondolom innen ezt kellene leszednem 2.3.4 Service Version -> UK na a megauploados link nemj ó, mivel nincs megaupload.
ezek a lépések alapján kell romot cserélni/frissíteni?
előtte a telót vissza kell rakni gyári állapotba ? gondolok itt a factory reset-re.
-
törölt tag
válasz
fasirTTT #1650 üzenetére
ez az üzenet rád is vonatkozik
A gyári állapot visszaállítása, felér egy frissítéssel ha későbbi romot teszel fel mint az aktuális. Asia retail-re bármit rátehetsz, aminek ugyanaz a bill kiosztása mint a tied.
geryrose90: a root eltűnik persze. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy a nem marketről leszedett programjaid közül van valamelyik, ami ezt csinálja. (főleg ha root is kelll egyiknek másiknak)
Lehet nehéz lesz, de próbáld meg használni a telót kicsit úgy, hogy nem lakod be teljesen. Főleg olyan progikat ne tegyél fel, amik nem marketről jönnek.
Vannak olyan programok amik belenyúlnak a statusbar megjelenítésébe (pl ikonok átrendezése, operátorlogó, anyámkínja), ha ilyenből "letöltött/lopott" van a telefonodon, ki tudja milyen hibát viszel be a rendszerbe.
Kezdetnek mondjuk a rootot is kihagynám, csak a teszt kedvéért.
Meg amit még biztosan: külső programmal a visszaállítást. (mondjuk ha nincs root, ez se lesz)
-
geryrose90
csendes tag
válasz
geryrose90 #1648 üzenetére
Viszont a tutorial alapján a 7estől nem csináltam meg mert azt írta hogyha a a telefon bebootol akkor minden ok, ha nem akkor a következő lépéseket csinálja meg. És ott leirja a hard reset módszerét. A telóm bebootolt, bekapcsolat miután lefutott a program rendesen. szóval nem vágom .... mi a gond. Vagy kellett volna egy hard reset miután lefut a program?
-
geryrose90
csendes tag
válasz
#42431471 #1647 üzenetére
Igen, onnan ahol az a rész van hogy gyári állapot visszaállítása. Le is futott a program megcsináltam , ha jól csináltam. És szerintem jól csináltam mert azok a programok visszakerültek amiket rootolással kitöröltem. Meg érdekes volt hogy a telóbol a rootolás eltűnt viszont a korábbi programok amiket marketről szedtem megmaradtak. És azthiszem azok is amiket nem marketről hanem netről.
-
törölt tag
válasz
geryrose90 #1643 üzenetére
Innen csináltad a gyári állapot visszaállítását?
Csak mert ha megkérdezed, hogy lehet flashelni, akkor max resetet csináltál, de attól nem jönnek vissza azok a dolgok, amiket root jogosultsággal letöröltél... csak a beállításokat nullázza le, meg az utólag telepített progikat törli.
Nézd meg a linken a tutoriált, és rsd-lite-al tedd vissza a gyári romot.
-
axioma
veterán
De megszaladt a topik! Jo az, en mar attol tartottam, hogy lassan a hardcore mobilfuggok mar eladogatjak, es nem marad itt senki. Pedig jo ez meg a mai telefonok kozott is
[Multkor valahol a szamitogepbillentyuzeten ketujjal es tizujjal gepeles sebessege kozott irtam a mobilon, utolag vettem eszre hogy amit az agyam megtanult a vakon gepeleskor, azt me'g ebben a meretben, ket ujj ellenere is hasznalom. Meg is lepett, es tuti, hogy ez nem menne a kepernyon tapicskolva.]
Na most kiderult, hogy mar nem is olyan olcson van az en szettem
De nekem nincs UK ismeros, pedig jo lett volna nekem is, ha sikerul uj, igazi unlocked-ot beszereznem, jobb aron menne el az elozo a kiegeszitokkel.
Esetleg postakoltsegosztas alapon valaki masodikat ha tud rendelni a sajatja melle, akkor beszallnek. -
GGMPC
őstag
válasz
geryrose90 #1635 üzenetére
En csak annyit fuznek ehhez, hogy azert, mert te belenyultal es szetcseszted a telefonod agyat - az nem a telefon hibaja!
Remelem tud majd segiteni valaki es megoldodik a problemad!
Ha a gallery cucc nem jon be, akkor ne hasznald, de mivel a szoftver resze ezert ne torold ki legkozelebb es az ehhez hasonlo programokat se!
Mivel 8GB van progikkal bohockodni ezert nem hiszem, hogy annyira kene az a helymennyiseg amit befoglalnak!?. -
törölt tag
válasz
geryrose90 #1637 üzenetére
hard reset nem segít, ha már belenyúltál a romba, és letöröltél/átírtál fontos dolgokat.
Vissza kell flashelni újra a gyári rom-ot. Ha ez sem segít, akkor passz. Ilyen hibáról én még nem hallottam gyári állapotban. -
geryrose90
csendes tag
válasz
#42431471 #1636 üzenetére
Rendben mostmár tudom
mostmár .... de ezek a programok visszakerültek a status bar mégis eltünik.... egyébként nemcsak a marketes progik maradtak meg hanem amiket leszedtem netről és úgy telepitettem fel. Szerinted most mit csináljak hogy rendben legyen a status bar? Hard reset ? vagy ..
-
törölt tag
válasz
geryrose90 #1635 üzenetére
őőő. Ha gyári rom van rajta, és van gmail fiókod, akkor egy reset után visszarakja a teló a marketről telepített programjaidat, ez normális.
Az meg, hogy általad fölöslegesnek ítélt gyári progikat leszedsz, és utána furcsaságokat csinál a telefon... nekem ez is normálisnak tűnik
Ebbe a telóba sok ram/rom van, nem hiszem el, hogy nem férnek el a gyári szoftverek az általad kedvelt helyettesítők mellett... ez nem egy belépő kategóriás telefon, hogy küzdeni kelljen a memóriáért...
-
geryrose90
csendes tag
Sziasztok! Sajnos megint csak vissza kellet jönnöm azzal a problémával hogy eltűnik a status bar. Ahogy Sethdobaloah mondta, megcsináltam a gyári állapot vissza állítását. Bár nemtudom hogy az volt e amit csináltam, azért mert azokat a rendszer programokat igaz visszatette amiket elötte kitöröltem root uninstallerel. ( ezek voltak a gallery mert lassú volt és úgy voltam vele felteszek egy jobb programot, egyes felesleges widgetek stb szóval olyan programok amiket feleslegesnek gondoltam kitöröltem, de aztán a status bar eltünt és azthittem a törlések miatt van, aztán a gyári állapot vissza tételével ezek a töröltek visszakerültek) viszont amik voltak rajta appok stb, ez a gyári állapot visszaállítás nem törölte le őket amiket előtte feltettem ( játékok stb... ) Arra gondoltam talán a gép csinált közben egy backupot és visszatette. Szó mi szó nem történt más változás a gyári állapot visszaállításával minthogy az általam kitörölt gyári programok visszakerültek, és ezzel együtt minden maradt a régi. A status bar néha fogja magát és eltűnik, és már nagyon bosszantó. Mit kellene tennem, légyszives segítsetek mert ez már nagyon dühítő. Ez az eddigi legproblémásabb telefonom 2 szer volt szervizben, amikor Froyo volt rajta állati lassú volt ráadásul sokszor befagyott. Mikor másodszor elküldtem akkor már 2.3.4 et tettek rá. akkor minden rendben volt vele, csak én hülye a root uninstallerrel töröltem cuccokat amiket azthittem nem kellenek. Aztán behalt telefonkönyv ezmiatt. Csináltam egy hard reboot ot aztán már a status bar is eltünt csak ugy, Utána csináltam a gyári állapot visszaállitást, de a status bar megintcsak eltünik...elegem van ebből a készülékből. Légyszives segítsetek, Köszönöm
-
GGMPC
őstag
A 2.2 nel nem is mehetett at BT-n a szamcim, mert meg a 2011nyaran gyartott auto BT-vel sem mukodott az M2!
Amiota ginger azota makulatlan - meg a zeneimet is ugy jatsza, hogy jajj!
Tehat a Sony amit mondott az ugy is volt, de mar elmult...
Vazzze - az a pakk megha 5-6penz mire ideer - hat akkor is nagyon megerte! ;-) -
Zsolto
őstag
válasz
nubreed #1623 üzenetére
nubreed:
Nekem se hozta ki sajnos, egy ismerős ismerősét kértem meg, hogy rendelje meg nekem és küldje ide. Általában nem szoktam ilyesmivel terhelni másokat, de ez annyira jó vétel volt, hogy nem tudtam ellenállni neki...
Az X10i-t a külseje miatt nagyon szerettem, de őszintén megmondva egy rakás szerencsétlenség az M2-höz képest. Nem részletezem itt, csak annyit mondok, hogy összességében nagyon lassú, akadozó, örökké gondolkodik, és még a hozzá csomagolt SE MW600-as sztereó BT fülessel is képtelen volt a folyamatos zenelejátszásra, még patchelés után sem. Azt pedig a SE központilag hiteti el a néppel, hogy az Androidon nem lehetséges a szám címét átküldeni a headset kijelzőjére. Nem kicsit lepődtem meg, hogy az M2-nek mégis sikerül...
Szóval ha most meglesz a dokkolós szett, nagyon meg fogom becsülni magam
Zs
-
nubreed
veterán
Akinek volt 2.2.2 -je és frissített a 2.3.4-re nem tapasztaltáok, hogy azóta jobban merül a telefon? Pedig sok helyen olvastam, hogy a 2.3.4-re frissítés óta jobban bírja az akksi, hát nekem sajnos pont fordítva. De még tesztelem, lehet hogy én nyomkodom túl sokat mostanában de akkor is ez az érzésem meg ezt tapasztalom, hogy jobban merül.
Most már erősen gondolkozom azon, hogy veszek egy bp7x akksit, amazono most láttam 15 dollárért. MEg hozzá 7-8 dollár az ajtó, csak ezzel az a bajom, hogy ott van rajta a Verizon logo is. Ilyen meg nem kell. Nem lehet valahol olyan ajtót kapni, amin nincs Verizon logo? -
Zsolto
őstag
Köszi
Ja, és hogy hozzátegyek valamit a kollektív tudáshoz, megmutatom, mit rendeltem hozzá. Eltart majd pár napig (hétig...), mire megjön, de asszem, nagyon megérte, pofátlanul olcsó volt.
Droid 2 dokkoló + autós tartó + egyéb ketyerék.
Zs
-
Zsolto
őstag
Üdv mindenkinek,
egy ideje nem írtam már ide, de mint érdeklődő, folyamatosan olvasom a topicot, és örömmel jelentem, hogy sok-sok várakozás és vágyakozás után én is beléptem az M2-tulajok körébe.
Egy öt hónapja újonnan vett SE X10i-t váltottam le vele, és hát... ég és föld az M2 javára. Gyári 2.3.4 van rajta, GSM Line-os példány még pár hónap garival. Küllemre és bellemre is hibátlan, és az eddigi két nap alatt csak kellemes tapasztalataim voltak vele. Gyors (véééégre egy gép, amire nem kell váááárni), stabil és masszív -- ahogy GGMPC kartárs (helló, köszi a bátorítást!) is oly gyakran hangoztatja. A billentyűzetét is nagyon élvezem, ez régi vágyam volt, mióta jó pár éve megváltam a HTC Tytan I-es gépemtől.
Szóval csak meg akarom köszönni a T. Topictársaknak, hogy megosztják itt a tapasztalataikat, mert ez sokat segített nekem a döntésben.
Zsolto
-
-
ravebp
senior tag
Vki írna pár szót a custom romokról, hogy mit használ tapasztalatok, stb..?
Én most gyárin vagyok, és gondolkodom a váltáson. -
GGMPC
őstag
Baxxxus... Adobe Flash ujra tamad!
:-( -
fasirTTT
őstag
ja és még annyi, hogy oldalet az IMEI számnál van szám, de a másik kettő így fest:
Model Number:
N / AOperator:
N / A -
fasirTTT
őstag
válasz
fasirTTT #1603 üzenetére
upolnám a telót, de ezt írja ki a szoftver:
There is no software update currently available for your mobile device. Please check back for new releases.
Thank you for using Motorola Software Update. Click here to visit the Motorola site.
na és akkor most ? (előtte rootoltam a telót)
-
nubreed
veterán
válasz
fasirTTT #1601 üzenetére
Előszőr telepítsd a Motorola USB drivereket innen
Utána töltsd le és telepítsd a Motorola software Update programot innen
Csatlakoztasd a telefont a géphez és indítsd el a software update-et.
Ja de előtte ha biztosra akarsz menni, csinálj mindenről biztonsági másolatot, sms-ekről, névjegyzékről, stb. Nekem semmi nem veszett el software update után, még a beállításaim is megmaradtak de nem árt biztosra menni. Minden ilyen backuphoz lehet találni programot a marketen. Illetve a névjegyzéket ki lehet exportálni sd cardra, ehhez nem kell feltétlenül külön program. Mielőtt neki ugrasz a software update-nek, unmountold az sd kártyát és vedd is ki! Ugyanez vonatkozik a rootolásra is, mielőtt rootolod a telefont, unmountolni kell az sd cardot és ki kell venni!
Itt van egy nagyon jó leírás, hogyan kell rootolni SuperOneClickel: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy XMG P406 laptop
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 512GB 1 év garancia
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest