Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  [Re:] Minecraft (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-01-31 10:30:54

LOGOUT.hu

A warez minden formában tilos a topicban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12401) .LnB válasza Serricon (#12400) üzenetére


.LnB
titán

Nagyon komoly, ezt megtervezni, és kordinálni a munkát nem kis dolog lehet. :) A nap-éj változás valós időben történik? Vagy szerver függő? Csak viszonyítás miatt kérdezem. De szorgosan sürögnek a kis kockák. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#12402) Serricon válasza .LnB (#12401) üzenetére


Serricon
senior tag

Elvileg 10-10 perc az éjszaka és nappal.

(#12403) .LnB válasza Serricon (#12402) üzenetére


.LnB
titán

Jaaa, akkor nagyon gyorsan készül egy-egy ilyen pálya :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#12404) Serricon válasza .LnB (#12403) üzenetére


Serricon
senior tag

Sokan vannak :) Nyilván az ötlet, meg az előre tervezés, domborzat is idő, bár az építést annyira részletesen nem tervezik meg, mert mindig látni olyat ahol többször is nekikezdenek, visszabontják, így szerintem menet közben ahogy jónak látják haladnak.

(#12405) PeL


PeL
addikt

Nem akartam napokat tölteni túrással a bányák után, ezért x-ray moddal kerestem pár mineshaftot a bázisom környékén amiket majd lassan felfedezek, íme az egyik szépség, asszem párszor el fogok benne tévedni:

[ Szerkesztve ]

(#12406) Amur válasza PeL (#12405) üzenetére


Amur
addikt

Én a nagyobb bányákat úgy szoktam felderíteni hogy a már "kifosztott" zsákutcákat mindig elfalazom, és egy idő után(legutóbb akkorát találtam hogy 4,5 óra alatt jártam be..) elfogynak a bejáratlan járatok.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#12407) PeL válasza Amur (#12406) üzenetére


PeL
addikt

Jó ötlet ^^

(#12408) Amur


Amur
addikt

Csináltam egy hardcore packot(kedvet kaptam hozzá, diablo3ban maxig sikerült húzni több karit is, ez más játszótér, de azt is imádtam, volt adrenalin bőven).
Ezeket raktam bele, inkább kényelmi szempontból mint könnyítésnek:
ATG
Armor status
backpack
chisel
craftguide
enderstorage
extrautils
ironchest
mapwriter(egész jó kis térkép mod, én nincs benne mob radar meg bánya térkép,mert az tényleg cheat lenne)
more sword
more pickaxe
tinkers

tipp még? Plusz mob-okat nem akarok,bőven elég az alap vanillás, plusz a tinkers hülye kék slime-jai.
(tényleg azokat nem lehet kikapcsolni? config-ban nem találtam rá opciót)

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#12409) PeL válasza Amur (#12408) üzenetére


PeL
addikt

Nem tudom ezt milyen verzióra pakoltad össze, de én Voxelmap-ot használok vagyis a korábbi Rei's (vagy Zan's?) minimap, annak is a no radar változata, vagyis nem lehet benne bekapcsolni a mob radart, és a teleport is csak creative módban működik, és nincs benne cave map és radar mód sem. Viszont waypointokat lehet lerakni, nekem ez nagyon jó feature hogy hazataláljak pl. jó messziről, vagy tudjam milyen messze vagyok 1-1 kiindulási ponttól.

Én még használok Bibliocraftot is, igaz még semmit nem épiítettem meg nagyon belőle, mert még nem álltam rá a kozmetikázásra. Plusz a Damage Indicators is elég jó cucc, kompakt és mutatja a mobok HP-ját akire éppen ránézek. Esetleg még egy Backpack mod, hogy kicsit több cuccot lehessen elcipelni mint alapból (ugye elég hamar feltelik az inventory 1-1 bányakör során)

Ezekhez mindhez van soartex textúra pack is, így szebb is valamivel mint az alap és nem esik vissza az fps sem észrevehetően.

Ja és lefelejtettem egy apró kis ChickenShed modot amitől a csirkék random időközönként dobnak tollat is, nem kell miatta leöldösni őket folyton.

[ Szerkesztve ]

(#12410) PeL válasza PeL (#12409) üzenetére


PeL
addikt

Hülye vagyok, látom a Backpack mod nálad is ott van a listában :DDD

(#12411) Amur válasza PeL (#12410) üzenetére


Amur
addikt

Korábban a Zans minimapot használtam, ezt a mapwriter modot az unfamy modpackban fedeztem fel.
Kis egyszerű,itt is lehet waypointokat lerakni,valamint egész nagyban kirakja a full bejárt területet,azon tudsz zoomolni, vagyis mindent tud mint a nagyok!

A kérdésem az hogy mivel magyarázátok hogy ez az core modokkal is alig 20 modot tartalmazó retek összeállítás miért zabálja fel 20percenként az összes ramomat és áll meg a játék?!
a 120 modból összepakolt is tovább bírja... egyszerűen nem bírok rájönni mi okozza ezt rendszeresen!
Amióta újraraktam a rendszerem az SSD winyó miatt, azóta van ez.
Lehet átrakom sima winyóra a minecraftot az SSDről. Logikát nem látok benne, de számítógép ide vagy oda, nem mindig a logikus dolgok müködnek......

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#12412) jonnyjoker01 válasza Amur (#12411) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Igen, egy próbát megér.

Üdv. Johnny

(#12413) PeL


PeL
addikt

Na. Mivel a mocsok pókok bejártak az égetett cobblestone block - fence - égetett cobble slab kerítés rendszeremen gond nélkül (ami eddig elvileg megakadályozta hogy bejárjanak), ezért csináltam egy hatásosabb spider-proof kerítést, ami sztem még jobban is néz ki egy standard kerítésnél :P

(#12414) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Sziasztok.

Az mitől van hogy eltűnik az ablak amikor belépne a játékba a minecraft? majd megint felugrik az ablak, rámegyek hogy Inditás, tölt és megint eltűnik. Majd megint megjelenik ujra.
Mi lehet a baj?

(#12415) DrojDtroll válasza DrojDtroll (#12414) üzenetére


DrojDtroll
addikt

videokártya frissítés megoldotta a problémát.

(#12416) Akhim


Akhim
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek :))
Lenne egy saját összeállított modpackom amit szeretnék szerverre felrakni, de sajnos itthon nem tudom megoldani mivel nincs másik gépem amit be tudnák erre foglalni. Jött az ötlet hogy valamelyik minecraft server hostingon béreljek magamnak helyet?! de nem tudok ezen eligazodni. melyik milyen jó... mire kell oda figyelni stb...
Valaki tudna e nekem ebben segíteni? :)

Elöre is köszönöm :R

(#12417) Serricon válasza Akhim (#12416) üzenetére


Serricon
senior tag

Ha saját pakk, akkor a legfontosabb, hogy olyan szerverre van szükséged, ahol teljes hozzáférésed van a fájlokhoz a konfigok miatt, és nem árt ha el tudod érni a konzolt is pl. PuTTY-al.
Sok helyen csak előre konfigolt szerverek vannak, vagy valami speciális irányítófelület ami esetleg nem mindennel kompatibilis, de akár működhet is.
Hogy melyik a jó fogalmam sincs, mindent itthonról hostolok. :)

(#12418) Akhim válasza Serricon (#12417) üzenetére


Akhim
csendes tag

Szia! Hát ez a server Host nem egy egyszerű dolog! :))
Ha itthon szeretnék házi szervert csinálni mire kell figyelni? RAM? Processzor? STB...
Eddig az asztali gépemen(AMD FX 8320,8 Gb Ram,Ati HD7770) játszottam, végül is teljesen jól fut de gondolom ez szerverrel kicsit másképp működik.

[ Szerkesztve ]

(#12419) Serricon válasza Akhim (#12418) üzenetére


Serricon
senior tag

Ugyanúgy működik, csak kevesebb cucc kell hozzá, Pl. VGA elég egy integrált is ami a lapon vagy prociban van, valamint a perifériákra sincs szükség, hiszen nem ülsz előtte.

Egy erős proci, sok ram, SSD/HDD, normális táp, megbízható alaplap, jól szellőző ház és meg is vagy.
Nálam az előszobában a TV alatti szekrényben ülnek a szerverek egy APC-vel, csak táp meg hálókábel van rajtuk. Jópár éve raktam össze, azóta kapott erősebb procit, pár kimaradt ram modult(3 különböző márka, sebesség, méret.. :DDD ), SSD-t, meg néha új vinyókat.

[ Szerkesztve ]

(#12420) Akhim válasza Serricon (#12419) üzenetére


Akhim
csendes tag

Hmmm...Az erős proci alatt mit gondolsz? Intel v.AMD alkalmasabb rá?És milyen oprendszerrel futnak a szervereid? Linux v. Windows?

(#12421) Akhim


Akhim
csendes tag

Kérném a többieket, hogy aki jártas valamelyest a Bérelt minecraft szerverekben és van tapasztalata róluk kérem írjon róla egy pár szót.

(#12422) Serricon válasza Akhim (#12420) üzenetére


Serricon
senior tag

Az erős attól függ milyen modok és hány ember mit épít, nehéz megmondani mennyi az elég, mert mindig változik.
Egy X6-os Phenom-on 5-10% alatt elmennek a szerverek nálam, a teljesítmény/ár arány miatt AMD van mindenben, OS-nek Ubuntu Server, 8-as Java.

[ Szerkesztve ]

(#12423) kmisi99


kmisi99
addikt

Monster modpack mennyire van jól összetéve? Eddig nagyrészt direwolfoztam aztán keresnék kis újítást több lehetőségeket úgy, hogy a direwolf jó cuccait se hagyjam el.

(#12424) apatyas


apatyas
Korrektor

Üdv, az fpu lebegőpontos teljesítményre mennyire érzékeny a minecraft? Jól sejtem hogy döntően arra támaszkodik? Brazos -> kabini váltásra készülök, lebegőpontosban dupláz és valamivel magasabb az órajele is. Magszám is négy lesz, azt gondolom nem használja.
A manapság sláger HSA integrálása a javába is be fog segíteni? Vagy az openCl?

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#12425) Serricon válasza kmisi99 (#12423) üzenetére


Serricon
senior tag

A szokásos lagtengeren kívül nem volt problémánk vele, mivel kimaradt pár régebbi instabil mod, így ha jól emlékszem nem is volt semmi ami megakasztotta volna a szerót. A többiek varázsoltak mindenfélét, abban sok új van az tuti, no meg a quarry plusz ha lustaságra vágysz.. :)
Fut még amúgy a szeró, bár mi már "kijátszottuk".

(#12424) apatyas:
Anno mikor még az i7-el toltam egész jól ment, most hogy az FX-re váltottam.. egész jól megy.
Bár gondolom ezzel nem sokat segítettem. ;]
Amúgy az újabb changelogokat nézegetve kezdenek többszálasítani, szóval valami előnye csak lesz a váltásnak.

[ Szerkesztve ]

(#12426) kmisi99 válasza Serricon (#12425) üzenetére


kmisi99
addikt

A varázslás alatt valódi varázs modra gondolsz vagy sok extra dologra?

[ Szerkesztve ]

(#12427) #19617792 válasza apatyas (#12424) üzenetére


#19617792
törölt tag

Brazos után bármivel jócskán meg fog nőni a tejlesítmény MC alatt.
maga a Minecraft a Java felett LWJGL-t használ (egy adott verziót, amivel megy), ami OpenGL-re épül. szerintem előbb leszek én a következő pápa, aki másodállásként kompletten új paksi erőművet épít, minthogy a Java profitáljon és iszonyatosat gyorsuljon a HSA-tól...

(#12426) kmisi99: két bestof packot tudnék mondani: TPPI és CrackPack, előbbi mondhatni a DW20 jóóócskán bővítve, itt-ott nerfelve, balanszolva, plusz Gregtech. tech és magic, új dolgokkal alaposan fűszerezve. eddigi legjobb Minecraft modpack, amivel játszottam. ezután a többi kicsit összecsapottnak tűnik.
a Monster... maga slowpoke közölte valahol ftb fórumon hogy ő személy szerint nem kedveli a Monster packot, amolyan muszájból létezik... és én tapasztalatom (TPPI + Reika modos szerveren), hogy nagyon nagy méretekben gondolkozva a Reika modok (RotaryCraft + ReactorCraft) nem kifejezetten megbízhatóak, TPS úgy beesett egy dedikált sokmagos, nagyonsokRAMos VPS-en, hogy ihaj. plusz ftb fórumon, redditen is van panasz, hogy szervereken nem túl jól mennek.
CrackPack meg szintén sok tech + sok magic, de inkább hadviselésre, PvP-re és mókára kihegyezve. elég szórakoztató. fegyók, jeepek, repcsik...

[ Szerkesztve ]

(#12428) kmisi99 válasza #19617792 (#12427) üzenetére


kmisi99
addikt

Ezt a TPPI-t le lehet valahogy tölteni? Eléggé keszekusza a honlap sehol semmi letöltő link.

(#12429) #19617792 válasza kmisi99 (#12428) üzenetére


#19617792
törölt tag

FTB launcherben private pack kódnál: MegaSharkPunch majd megjelenik a lista alján, vagy 3rd party packoknál.

[ Szerkesztve ]

(#12430) PeL


PeL
addikt

Elkészült a folyékony fém tárolórendszerem :D Teszt is megvolt (olvadt vas az első tartályban) :D

Már csak a kiöntő asztalokat kell elkészíteni és kész ^^

(#12431) kmisi99 válasza #19617792 (#12427) üzenetére


kmisi99
addikt

Ez nagyon jól hangzik vajon a most elkezdett dw20 mapom össze tudnám hozni vele? Csak pár órát játszottam még rajta.

(#12432) Teaway válasza PeL (#12430) üzenetére


Teaway
veterán

Dzsungel 4km :Y :C

Nincs itthon csokid??

(#12433) #56573440 válasza kmisi99 (#12431) üzenetére


#56573440
törölt tag

passz. item id ütközések lehetnek, és az előre generált területeken az okozhat gondokat. szerintem ha nem öltél bele egyébként se sok időt akkor simán jobban jársz ha újrakezded.

(#12434) PeL válasza Teaway (#12432) üzenetére


PeL
addikt

Ja elég érdekes helyre spawnolt a játék, sivatag is 2 km-re van az ellentétes irányban legközelebb, azt már megjártam a kaktusz miatt, majd a dzsungelbe is ki kell ugranom saplingért és kakaóbabért :D Mindenből akarok begyűjteni pár darabot, ha már survivalozok :D Falu is 1,4 km-re volt a legközelebbi

Egyébként valami gáz van a Tinkers Constructtal, rá vonatkozó crasht dob pl. az ExtraUtils legújabb verziójával és a Thermal Expansion 4-el is. Remélem ki fogják javítani :)

[ Szerkesztve ]

(#12435) #19617792 válasza PeL (#12434) üzenetére


#19617792
törölt tag

TE4 bugos jelenleg az okozza, dolgoznak rajta.

(#12436) PeL válasza #19617792 (#12435) üzenetére


PeL
addikt

Sajnos nem csak az, pl. az Extra Utilites legújabb verziója is crashel ugyanazzal a hibaüzenettel. Írtak valamit hogy a CoFH mappát törölni kell a .jar fájlból de nekem az sem segített.

(#12437) kmisi99


kmisi99
addikt

Ez a tppi nem tűnik rossznak de túlzottan ballanszolt a gregtechet teljesen lefojtják benne és szerettem azt, hogy nehezítette a dolgokat pl csak 2db fát kapok 1 rönkből meg egy fémcsákányhoz kell mindenféle hülye eszköz. Vagy nincs ezzel gond kellő nehéz lesz? Csak mert én a DW20 at sima GT el használtam ahol minden tök nehéz volt így több hét játék után még quarrym se volt nem pedig pár óra aztán már több chunk anyagot okád a bányagép.

[ Szerkesztve ]

(#12438) #56573440 válasza kmisi99 (#12437) üzenetére


#56573440
törölt tag

ha quarry-ra gyúrsz akkor itt is izzadni fogsz, de mivel van benne digital miner meg enderquarry így nem igazán éreztem soha létjogosultságát a quarry-nak. pár óra alatt összerakható az ae és a digiminer, mekanismos 3-4x-es feldolgozássa... persze az alap receptekbe is belenyúltak minernél, endernél is, nehezebbek, de nem annyira durvák

[ Szerkesztve ]

(#12439) kmisi99 válasza #56573440 (#12438) üzenetére


kmisi99
addikt

Az csak egy példa volt. Nekem az a lényeg, hogy a sima driewolf tól jóval több játékidő legyen azaz sokkal jobban kelljen dolgozni a cuccokért és nehezebb legyen a dolgok megcsinálása. Mint az alap gregtechbe de tppi be csak bele lestem és ott ugye rendesen 1 farönk 4 fa 1 vas csákány pl 3 vas és nem kell hozzá ilyen csavarhúzó meg kalapács.

De ezektől eltekintve még "nehezített" a TPPI alapjában? Szóval mégis próbálkozzak vele? Csak mert DW ban már untam azt, mikor ott vagyok pl 10 000 db vassal aztán már mindenem van és ezért használtam gregtechet.

(#12440) #56573440 válasza kmisi99 (#12439) üzenetére


#56573440
törölt tag

jaja egy jópár dolog nehezített, de pl energiatermelésen addig görcsölsz amíg rá nem jössz, hogy a bigreactors elhajtja universal cable-eken a gregtech gépeket mint a szél :D

próbáld ki. szerintem jól ballanszolt, jó móka. dw-nél nehezebb, de messze nem az ultimate hardcore grindolás

(#12441) kmisi99 válasza #56573440 (#12440) üzenetére


kmisi99
addikt

Lehet megpróbálom csak fosok tényleg, hogy beleölök sok órát aztán ott fogok ülni, hogy na mindenem van mit csináljak? Tényleg annyira jó, hogy megéri DW+GT helyett játszani ezzel? Bár a DW+GT néhol túl nehéz volt pl maceratort már addolnom kellett magamnak mert egyszerűen lehetetlen volt anyagot szerezni hozzá. :DDD

Nem tudom kicsit hackelni a TPPI-t hogy pár dolog az eredeti GT szerint menjen? Nem igazán értek hozzá valahogy az eredeti GT config fájlát kicserélem a TPPI GT fáljával?

(#12442) #56573440 válasza kmisi99 (#12441) üzenetére


#56573440
törölt tag

ohh hogy ez a baj:D akkor ne aggódj. az eredeti gt config van hozzá. talán iridiumból több van egy kicsit, de nem sokkal, a többi viszont csak durvább. titaniumhoz ha jól tévedtem akkor szinte maxos blast furnace kell, ami igen drága, és még az alap gt-ben se ennyire kemény. a gt-t nem könnyítették nyugi, a többit nehezítették kicsit meg. elindulni nem nehéz annyira, utána jön a feketeleves:D

(#12443) kmisi99 válasza #56573440 (#12442) üzenetére


kmisi99
addikt

:R Akkor tökéletes lesz nekem. Már indítom is szeretek baszakodni, hogy csináljak valamilyen anyagot ahhoz kell egy gép amihez kell 20 másik gép mire elkészítem a kívánt gép alapanyagát és azzal elkészíthessem a kívánt anyagot. :C Egyébként mi befolyásolja a MC betöltését? Barátnőm gépén csak böngésző fut és 10-15 perc mire elindul a MC míg én videót rendelelek netezek ftb szervert futtatok és úgy is fele annyi idő alatt elindul a játék. Megnéztem neki a cpu 50-70% on fut miközben indul a játék, ram is van 4gb az se kevés és a HDD se lassú annyira.

[ Szerkesztve ]

(#12444) Amur válasza kmisi99 (#12443) üzenetére


Amur
addikt

Ha sok mod van akkor bizony a 4giga ramot képes felzabálni..
Nekem is 4 giga ram van a gépben,és amikor olyan modpackot indítok amiben 120+ mod van akkor igen lassan tölt be.

mikor videót renderelsz nem hibázik a progi ha közben játszol?
(én tapasztaltam egy-egy "frame eldobást" ha közben más is szívta a procit, igaz egy régi kétmagos intel E6750 duruzsol csak a gépben)

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#12445) kmisi99 válasza Amur (#12444) üzenetére


kmisi99
addikt

Itt csak a játék laggolt a videó jó lett. Én régen 4gb rammal játszottam ftb vel úgy hogy szervert is futtattam így is gyorsabb volt nekem.

(#12446) Amur


Amur
addikt

Agrarian skiesban 2x jártam úgy hogy rewardként egy életet kaptam, jobb klikkeltem vele hogy hozzáadja a meglévő 2 életemhez, erre elvett egyet, másodjára meg is ölt, és kezdhettem elölről..
Ez miért van?

Már utána olvastam, az un. rotten heart miatt van, az nem ad,hanem elvesz.. kedves készítők! :DDD
Legközelebb figyelek rá hogy rohadt szívet ne egyek, mert árt az emésztésemnek..

[ Szerkesztve ]

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#12447) Teaway


Teaway
veterán

[ Szerkesztve ]

Nincs itthon csokid??

(#12448) kmisi99


kmisi99
addikt

Mennyi esélye lehet egy 2gb ramos gépnek elfuttatni az ftb TPPI-t? :DDD

(#12449) kmisi99 válasza kmisi99 (#12448) üzenetére


kmisi99
addikt

Kipróbáltam esélytelen. TPPI ban hogy tudok "csalni" azaz hiába tettem magam operátorrá nem jelenik meg az, hogy pl tudok kreatív módba váltani stb.

(#12450) Teaway válasza kmisi99 (#12449) üzenetére


Teaway
veterán

Jól elvagy itt magadban :)

Nincs itthon csokid??

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  [Re:] Minecraft (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.