- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
-
LOGOUT
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
Képernyő elszíneződéssel, erős nyomás hatására jelenséggel találkozott valamelyikőtök?
Én még nem, de ebben a topikban váltig állítják, hogy ez ilyen, ezért nem vesznek V10-et.
Köszi. -
E2E4
aktív tag
TIR NEWS: 1.1 verzió hibajavítás megtörtént.
Változások:
- Dizájn és kivitelezés képben a képmutatók PhotoShop-ban kiegészítve, majd a feliratok CorlDraw-ban kiegészítve: „Dura Guard szél: alul és felül egyaránt 316L rozsdamentes acélból” hozzáadva, egy helyen az elírás javítva. „duraskin” -> „Dura Skin”). TIR-ben a régi kép helyére beszerkesztve.
- Dizájn és kivitelezés rész átírva, újabb információkkal bővítve.
- Kijelző résznél az utolsó mondat átírva erre: „Ez az 5 legutoljára használt app érintés érzékeny piktogramját jelenti, amely a task váltást rendkívül elegánssá és gyorssá teszi.”
- Specifikáció – áttekintés részhez bekerült:
Adatkommunikációs szempontból, a megjelenéskor elvárható csúcskategóriás telefonok felszereltségét kapjuk. Van 802.11 a/b/g/n/ac-es kétcsatornás WiFi, A-GPS, GLONASS, Beidu képes helymeghatározás, Cat.6-os 4G/LTE is, mely elméletileg 300 Mbps sebességre képes, csak legyen szolgáltató, amelyik ezt biztosítani tudja. Apropó szolgáltató! A telefon NanoSIM kártyád fogad. Természetesen van 4.1-es Bluetooth is (amely pl. android wear esetén előnyt jelenthet, de alapvetően a rendszer sajátosságai miatt, ritkán még mindig előfordulhatnak sebességbeli problémák). Infra port is található a készüléken, amelyik - ha valaki még használni szeretné erre a célra, - akár adatátvitelre is képes; valamint előre programozott és tanítható távirányítóként is használható ez a "feature".- FAQ/GYIK részben:
Mennyi üzemidőre képes a V10?
Kiegészítve: „Az üzemidő ezek mellett 8 ~ 100 óra közötti szórásban van.”(Magyarázat ide a fórumba: Nálam 4 nap után még volt 15% „szufla”, tehát nekem akkor még 100 óránál is többet tudott volna.
)
- Újabb kérdés beillesztve a FAQ-ba:
Hogyan láthatom polarizált szemüvegen keresztül a telefon kijelzőjét? (Pl. vezetés közbeni navigációnál.)
90 fokos elforgatás esetén, (fekvő kivitelnél) tapasztalható egy enyhe fátyolosodás, melyek mellett még az apróbb feliratok is olvashatóak maradnak. (Ez a jelenség amúgy LCD technológiai sajátosság és készülék / LCD panel / panel beszállító függvénye.) Ebből a szempontból a V10 az élmezőnyben van. (Vannak olyan készülékek (pl. Sony Z3C, HTC 10) ahol ilyen esetben a kijelző teljesen elsötétül, s vannak olyan telefonok (pl. iPhone) ahol ez az effekt elő sem jön.) -
Első dolgom megköszönni az összefoglalót, és gratulálni az alaposságodhoz.
Másodsorban, a polarizált szemüveg témához szeretnék szólni.
Maximálisan egyetértek E2E4 sporttárssal, ez a torzulás - ha egyáltalán annak lehet nevezni - gyakorlatilag elhanyagolható.
Számomra ez sokkszerű élmény volt anno, mikor először találkoztam vele a Sony Z3C-n. Előtte iPhone-jaim voltak, azokon semmi ilyen jelenség nem volt érzékelhető, ezért teljesen paffá lettem, mikor a Sony-t elfordítva a navigációhoz, konkrétan eltűnt a tartalom a kijelzőről, csak a fekete űr tátongott a térkép helyén. Azt se tudtam, hogy ez most mi, rossz a telefonom, vagy mi van?Később, mikor rájöttem az okra, kutakodni kezdtem és az a tapasztalat, hogy készülékenként, de még inkább panelenként eltérőek az eredmények.
A V10 az egyik legjobb a mezőnyben, ez a kis árnyékolódás, ami itt fellelhető, a cipőjét se kötheti meg mondjuk a HTC 10 teljes elsötétítésének - ráadásul ott álló helyzetben jön elő! -, bár ott sem minden panelnél tapasztalható (több beszállító termékével szerelik a telefonjaikat). -
tothak
tag
Üzemidő:
Valójában ezt a kérdést azért mondtam, hogy esetleg érdemes megemlíteni, mert nálam pl egy meglepő változás volt. Arra készültem a forum alapján, hogy az üzemidő nem lesz túl acélos. Olvasgattam, hogy az átlag sot 2,5 és (akkor még) 4 óra között mozog. Gondoltam is magamban, hogy ezzel akkor nem lesz gond, mert az enyém is kb ennyit tud. Az egyetlen apró probléma csak az volt, hogy ugyanazt a SOT-ot 12-16 óra üzemidővel hozta.
Félreértések elkerülése végett, nem csapott falhoz a dolog, mert amúgyis mindig töltő közelben vagyok (vagy ha tudom, hogy kínos lehet, akkor viszek külső akkumulátort), csak ugye az őszinte meglepődés, hogy 8-10 óra üzemidő van, akor én 12-16-ra számítottam.. ez minden ok, ami miatt felvetettem a javaslatot
Alapvetően nekem sosem produkálta egyetlen telefonom sem a többiek által írt üzemidőket, szóval ilyen szinten nem áll szándékomban beleszólni a mindenki dolgába. De gondoltam egy viszonyítási alapnak jó lehet a dolog. Természetesen tény, hogy nem lehet megfogni a kérdést, mert ahogy írtad is, felhasználó és egyben felhasználás függő is a dolog.Polarizált szemüveghez:
Tény, hogy technológiai sajátosság, de az emberek alapvetően nem ismerik az aktuális technológiákat (tekintve, hogy lassan már annyi féle kijelző technológia van, mint amennyi telefon). Én sem tudtam, hogy ez a telefon ennyire el fog térni az előzőmtől. Bevallom őszintén, hogy én úgy voltam vele, hogy ha egyszer ezt már megoldották házon belül, akkor a folyatások már tudni fogják. Hát benéztem. Nem csap falhoz ez sem, mert spciel csak navigálásnál lehet gond, de mad állítva használom a telefont akkor is. Ellenben alapvetően az üzemidőhöz hasonlóan, ez is meglepetésként ért az elődje után. Valószínűleg lesznek páran így ebben a kérdésben is. Ezért javasoltam a megemlítését. (És azért azt se felejtsük el, hogy ez egy olyan kérdés, ami nem zavar addig amíg, bele nem futsz a problémába, ezért nem is keresel rá külön. De ha itt le van írva, akkor lehet döntő szempont a vásárlásnál is, és nem jöhet ide senki, hogy "mi ez a szar, miért nem mondta senki, hogy ez ilyen?")Android wear:
Nem közvetlen V10 téma ez tény, azért említettem csak meg, mert nálam pl hatalmas volt a várakozás a kérdésben. V10 téma amúgy azért lehet, mert rendszermódosításokban keresendő a probléma forrása (gondolok itt ugye arra, hogy hogyan lett átszabva az android az LG által). Ezt azéert tudom, mert az LG G3-on volt pl CM13 is, ami alatt tökéletesen és gyorsan működött a óra, ellenben a gyári rendszeren, lassú volt mint a veszedelem. Ebből számomra az következik, hogy valószínűleg LG szintű a dolog. Ezért gondoltam, hogy esetleg erről is lehet egy fél mondat akár a GYIK, akár a Specifikáció részben (ha kerül esetleg bele olyan hogy csatlakozási lehetőségek).
Gondolok itt valami olyan szövegre, hogy
"Adakommunikációs szempontból az időszak csúcskategóriás telefonjainak felszereltségét kapjunk. Van itt 802.11a/b/g/n/ac-es kétcsatornás WiFi, A-GPS, GLONASS, Beidu képes helymeghatározás, Cat. 6-os 4G/LTE mely elméletileg 300 Mbps sebességre képes (a telefon NanoSIM kártyád fogad), továbbá 4.1-es Bluetooth (ami android wear esetén előnyt jelenthet, de alapvetően a rendszer sajátosságai miatt még mindig küzködhet sebességbeli problémákkal) és ha valaki még használja erre a célra, akkor infra porttal is küldhet adatokat (de távirányítóként is használható ez a "feature").Összességében viszont csak ismételni tudom önmagam, miszerint szépen megszerkesztett munka és csak köszönni tudom a kitartásod és fáradozásod
-
MaxxDamage
félisten
Mai első "töltés" 7%-on csatlakoztattam a töltőt és 1hr 6min alatt lett 100% a telefon töltöttsége.
A telefont amire használtam: belakás - updatek, stb, messenger, chrome böngészés , wifi és 4g/lte-n <<--->> főként ezek voltak használva és SOT: 4hr+ kijelző idő (ami nagyon jó) így elsőre 90% -tól indult a merülés! (nem 100% -ról)/csak, hogy legyen valamiféle viszonyítási alapom a G4 -hez.... hát ez eddig talán jobbnak is mondható, mint a G4 volt (battery time) , mert volt nyúzva rendesen és a battery %-ok nem igazán mentek lefelé.... nagyon jól bírta! vagy mert még új a cucc?
(majd kiderül)
/
L
-
E2E4
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a köszönöm-öt.
tothak fóumtárs:
Mivel a TIR alján írtam, hogy "ha szeretnéd valamivel kiegészíteni, akkor vesd fel azt a topikban és a közösségben megvitatjuk!" így haragnak helye nincs, s amúgy sem lenne.Akkor vitassuk, ahol esetleg szükséges:
Dura Skin: nem találtam én sem egyértelmű utalást az öngyógyításra. Esetleg valaki tesztelte már? (Úgy tudom, a G2 flex-nél volt öngyógyító anyag, de az meg nem ezzel a megnevezéssel.) Ki tudja ezt?
nem a leggyakrabban használt 5 alkalmazás jelenik meg, hanem a legutoljára használt 5
Amit írtam, "Az 5 leggyakrabban használt app piktogramja, használtsági gyakoriság szerinti sorrendben."
Egyre gondoltunk, de tény, hogy tisztábban is fogalmazhattam volna, mert amit írtam, félreérthető. Javítani fogom.Továbbá nálam a 2,5 óra SOT a jellemző, de fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy max 8 óra üzemidővel.
Amit írtam: "Ez csak és kizárólag a felhasználó szokásaitól függ. Felhasználói visszajelzések alapján, tipikusan hozza az okos telefonos átlagot, amely használattól függően 2,5 - 6 óra kijelző idő."
Az üzemidőt is fel lehetne tüntetni, de erről a fórumban nem érkeztek visszajelzések, tehát legyen a te 8 órád az alsó határ, de mi legyen a felső? Nekem egyszer 4 nap volt az üzemidő, a SOT-ot meg sem néztem. Ez így most jelentheti a felső határt? Nem hinném. Mert hogy közben volt 2 nap repülő üzemmód is. Akkor miket vegyünk még bele a ebbe az elég szubjektív vizsgálódásba?
Persze vitassuk meg, csinálhatunk olyat, mint pl. más topikokban, ahol üzemidő/SOT (és még milyen használati tényező?) screenshotokkal tűzdelik tele a topikot. Ha kéri itt a nép, felőlem legyen úgy. Nép?polraizált napszemüveget használok: most próbáltam ki. Ez szerintem is technológiai sajátosság. Reprodukáltam az imént a "hibát":
a.) bent szobában,
b.) kint árnyékban,
c.) kint tűző napon.
Hát' ez szerintem távol áll a torzulástól. A karakterek szépen olvashatóak, csak van egy "fátyol" a kijelzőn, amely minél világosabb a háttér, annál számottevőbb. És ugye csak és kizárólag a 90 fokban elfordított készülék esetén. Szerintem még a "high-price" kategóriás Apple termékeinél is így van. Lehetséges, hogy csak néhány kijelzőnél jobb valamivel a helyzet, pl. az általad említett G3-nál. De ezt nem írhatom be a FAQ-ba a "Van a telefonnak ismert gyártási vagy használat közben jellemzően előforduló hibája?" kérdésre, csak akkor, ha a többi ilyen IPS kijelzővel rendelkező készülék tesztjénél is megemlítik.Android wear eszközt (Moto 360 1st gen): szintén nem érzem azt, hogy ez V10 specifikus hiba lenne. Mint írtad, más telefonnál is így van, tehát könnyen lehet, hogy a Moto-nál, vagy az alkalmazott BT technológiánál van a gubanc. Ezt le kellene tesztelni.
A többi kiegészítéseket fel fogom tüntetni, az elírási és értelmezési hibát javítom majd, amint lesz rá lehetőségem.
(Ahogyan koxx fórumtárs utalt az időre, már a javítások is (PhotoShop, CorelDraw, text) több időt fognak igénybe venni, mint "20 perc"... Az összefoglaló írásának, grafikai és képi szerkesztésének az idejét meg inkább meg sem említem...) -
tothak
tag
Igen, tényleg jól sikerült az összefoglaló. Igazán részletes.
Általában nem szoktam ilyet csinálni, de most kötözködnék egy kicsit, de csak azért mert szeretem ezt a telefont
Szóval:
- A szélén lévő keret 316L típusú acél, ami ha jól tudom mérsékelten karcálló is
- A durskin hátlap mintha mérsékelten öngyógyító is lenne, bár ebben nem vagyok biztos, úgyhogy az is lehet, hogy hülyeséget beszélek(tény, hogy most a keresések után sem találtam olyat, ahol egyértelműen kijelentették volna ezt, csak utalnak rá)
- Ja igen, Dura Skin, nem durskin
- A 8 és 13 mm széles részek neve Dura Guard, ami a 316L acél erősségével bír
- A másodlagos kijelzőn bekapcsolt állapotban nem a leggyakrabban használt 5 alkalmazás jelenik meg, hanem a legutoljára használt 5
- Továbbá nálam a 2,5 óra SOT a jellemző, de fontosnak tartom megemlíteni azt is, hogy max 8 óra üzemidővel. Tény, hogy sokat játszom, és netezek, de úgy gondolom, hogy ha üzemidőről van szó, akkor ne csak a SOT-ot emlegessük, hanem a hozzá tartozó teljes üzemidőt is, mert a SOT önmagában torzíthat.
Tudom, hogy ezek ilyen kukacoskodó felvetések, csak tényleg annyira részletes és jól megszerkesztett, hogy szeretnék a tökeéletességre törkedniAz infókhoz felhasznált [link].
Most pedig néhany személyes észrevétel:
- Az egyik legfontosabb számomra, hogy én polraizált napszemüveget használok, ami gyakran azt eredményezi, hogy amikor elfordítom fektetett módba a telefont, akkor elsötétül a kijelző, ha rajtam van a szemüveg.. sajnos ez itt is fennáll.. ez esetlegesen másoknak is kérdés lehet
- A másik észrevételem, hogy én használok android wear eszközt (Moto 360 1st gen) és sajnos néha itt is, mint a korábbi LG G3-nál, hajlamos belassulni a kapcsolat.. ez azt jelenti, hogy néha több másodperces késéssel jön a jelzés.. lehet olyan, akinek ez is szempontAlapvetően nem problémás a dolog, mert nagyon ritkán van, de érdemes lehet megemlíteni.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valakiben rossz érzést keltettem a kötözködésemmel, akkor előre is és/vagy utólag is sorry
-
E2E4
aktív tag
Figyelem!
Elérkezett a pillanat, megszületett az LG V10 téma-összefoglaló!
Ismerősök, és ismeretlenek, olvassátok, ha szeretnétek!(Akiknek hosszúnak tűnik, azoknak elárulom, hogy az ismeretanyag kb. 23%-a külön megnyíló alfejezetekben van, hogy rövidebb legyen a törzs anyag.
)
Kérek mindenkit, hogy ezután, kérdésfeltevés előtt, olvassa el a téma-összefoglaló-t, illetve használja a topikban a kereső-t!
Kérem továbbá a fórum használóit, és az ide látogatókat, hogy ezt követően, szakmai kérdésekben ne keressenek privátban, hiszen arra való a topik közössége.
Köszönöm.
A „Topikgazda”.
-
válasz
MaxxDamage #1882 üzenetére
125900 volt, gondolom +áfa ha kell számla.
Nem megy a mobilker weboldala, ott mennyit kérnek érte? Gondolom rendes garival és számlával adják. -
MaxxDamage
félisten
LooL !
Mennyivel ?
Nekem ma jött meg a V10 (mobilkertől) és eddig jó benyomást keltett, jelenleg Updatelem a rendszert, aztán be is lakom és kíváncsi leszek rá! G4-hez képest nem érzem a tömegbeli és méretbeli különbséget! (egy kézben is tökéletesen használható a G4 után)L
-
MaxxDamage
félisten
Tudtok ajánlani kék hátlapot a V10-re? (ahol érdemes venni és eredeti is)
L
-
Sziasztok!
A kapott tippeket felhasználva elkezdtem próbálgatni a készüléket, hogy mi válthatja ki a képernyő-feloldó anomáliát.
Ma még nem zártam le két koppal a képernyőt, csak a hátsó gombbal, valamint egyszerű békén hagyással. A bug még nem jelentkezett a mai napon, tökéletesen old a képernyőzár ujjlenyomatra, és smart módon is.
Lehet, hogy ez volt az ok? Délután megcsinálom az ellenpróbát is. -
E2E4
aktív tag
koxx Köszönöm. Ezek szerint Te ajánlottál?
zoleeno1 Köszönöm. Hát' ja! De vigyázz, mert most már lett nekem egy törlés meg egy OFF gomb is...
(De amúgy a zsiráfokat szeretem.
)
-
E2E4
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1867 üzenetére
Igen, ez biztos. A Hi-Fi üzemmód (Sabre DAC + AMP páros) már minden zenei alkalmazás esetén hozzáférhető Android 6.0 alatt. (Természetesen ez is benne lesz az összefoglalóban.
)
Köszöntök minden kedves fórumozót, mint "Topikgazda"!
Ahogy ígértem, hamarosan tisztességes összefoglalója lesz ennek topiknak is. (Jelenleg is dolgozom rajta...)
Addig még szíves türelmeteket kérem! -
Köszi a tippeket ismét.
Itt olvastam valami olyat, hogy a hatos droid alatt nem kell hi-fi app a dac életre keltéséhez. Ez biztos? -
E2E4
aktív tag
Vízöblítéses WC? Ugyan minek?
[természet on]
Amíg az angolok nem találták fel ezt a "világ megváltó" találmányt, addig (előtte) használták a jó öreg légöblítéses WC-t, avagy az árnyékszéket. Amikor valakinek valamilyen betegsége lett, az ürülék formájában közvetlenül érintkezett a földdel, s csodák csodájára, a település (élettér) határában csakhamar elkezdett nőni egy olyan gyógynövény, amelyik az adott betegséget gyógyítani tudta. Ennyire intelligens lényen élünk (Földanya) és ezt barbár módon "elmostuk" a vízöblítéses WC-vel. S megannyi más módon barmoljuk szét a mai napig azt az életteret, amiben élünk, mindezt a "fejlődés", "kényelem" és egyéb logikusnak tűnő, de globálisan, valójában teljes mértékben destruktív folyamatok által.
Köszönöm, hogy ezt megoszthattam veled illetve veletek.
[tremészet off]
Na ez már annyira off topik, hogy kirúgom magam innen.
Előtte még:
sixpak: Folyamatosan írom, szerkesztem az összefoglalót. Ebben a pillanatban éppen 14 oldalnál tartok a képekkel és címgrafikákkal együtt. (!)
A legnagyobb kihívás a jelenleg is íródó buhera fejezet. Pl. Dual SIM-es telefonra LTE B20 varázslása. Ezt esélyem sincs tesztelni, csak értelmezem az angol szöveget és fordítom magyarra. S bár az angol nyelvi szövegek általában a primitívség határán vannak, ebben azért vannak olyan részek, hogy az írójával élő csalánleveleket fogatnék, természetesen szigorúan a reumája gyógyításának szándékával. -
zoleeno1
veterán
válasz
Litván Zongora #1849 üzenetére
Az ujjlenyomatra mar sok valaszt kaptal, en sem tudok mast mondani, szerencsere nalam ilyen meg nem fordult elo. A smart settingshez: Az nalam is elo szokott fordulni, hogy az elore beallitott, "biztonsagos területen" megis keri az ujjlenyomatot. Szerintem ez azert lehet, legalabbis azt vettem eszre, hogy ezt olyankor csinalja, amikor lakasban/zart helyen vagyok. Ilyenkor nem talal muholdat a gps es nem tudja azonositani a koordinatakat. Szabadban meg sosem fordult elo, hogy ne mukodjon, ezert gondolom, hogy a zart ter/gps jel hianya okozza a problemat.
Szerk: most olvasom, hogy ugyanezt irta E2E4 kollega az uccso bekezdésben, szal mar ketten tettuk le a voksunkat e mellett
-
E2E4
aktív tag
válasz
Szia!
Jómagam nem tudok kellő számosságú tapasztalattal rendelkezni, de egyszer tapasztaltam már az általad leírtakat. (Fürdőben amikor letettem, elővigyázatosságból beélesítettem az ujjlenyomat zárat és ki is kapcsoltam a telefont. Bekapcsoláskor csak a kóddal engedett be. Én a tesztelés miatt még 5.1.1 Androidot használok, de amint lesz rá időn, teszem fel a 6.0-t (leginkább a Hi-Fi üzemmód miatt.)
Szerintem tothak fórumtárs hibakereső módszerét célszerű először kipróbálni. Olyat már én is tapasztaltam sima dupla koppos lezárásnál, hogy a marhabőr tartóban a bőr belső finom része csinál a telefon egy "dupla koppot" amikor betoltam vagy kihúztam onnan, persze ezen felület nyilván kellően érintkezik a kijelzővel. (Én megnéztem a proximity szenzor-t nálam az hibátlan.) De mivel még nem volt lehetőségem olyan sorozatos hiba produkálására, amiről te írsz, így eddig nem is nagyon foglalkoztatott az ügy.
Szoftveres hibakeresésnél (estleges összeakadás kiderítésére) ajánlott tesztelni a telefon Safe mod-ban való elindítással. Ha akkor is produkálja a hibát, akkor egy esetleges app akadás gyanúja kizárható.
Még egy kérdés: írtad, hogy használod a Smart setting-et, ami ugye hely alapú, ami lehet csak GPS jel alapján is beállítva. Egy kellően árnyékolt épületben akár ez is lehet egy probléma forrása, - Smart Settinges opcióban, hely alapú ujjlenyomat zárás esetén.
-
Köszi a válaszokat!
Launcher: már a kérdést sem értem...
Szerintem teljesen gyári launcherem van (ha létezik ilyen egyáltalán), pontosabban nem raktam föl app-ot erre. Mire jó amúgy egy launcher?
A gyári visszaállítást kerülném, az akksit viszont kiszedem majd. Bár ez a feloldós dolog sose működött úgy, ahogy szerintem kéne, tehát nem gondolom, hogy sok esélyem lenne ezzel a módszerrel... Egy próbát mindenesetre megér.
Ez a comb melletti feloldás-dolog érdekes koncepció. Az a kis bajom azért van vele, hogy a viselésérzékelőnek pont az lenne a dolga, hogy viselés közben ne zárjon le a képernyő. Én mindig kikapcsolt képernyővel teszem a telefont az övtokba. Mivel érzi, hogy nem vízszintesen van, nem kéne lezárnia szerintem.
-
tothak
tag
válasz
Litván Zongora #1852 üzenetére
Szia,
Lehet az is a probléma forrása, hogy a zsebedben fel akar oldódni a képernyőzár (gondolom arccal a combod felé szoktad eltenni a telefont), ám mivel többször egymás után is rossz a kód, ezért lezártak véglegesen.
Ha tényleg ez történik, akkor az a proximity szenzor hibája lehet, mivel az nem méri a közelséget és ezért engedi a képernyőt, hogy az érzékelje az érintést, amit a vékony anyagú zsebeden keresztül a comboddal véghez viszel.
Ugyan ez csak egy tipp, de bármi lehet
Ezt viszonylag egyszerű kipróbálni egy proximity tester alkalmazással, vagy a hidden menü ( *#546368#*960# ) megfelelő menüpontjával.
Természetesen az előttem említett megoldások bármelyike ugyanúgy célra vezethet
-
Yaksy
csendes tag
válasz
Szia!
Nálam az ujjlenyomatolvasó rakoncátlankodása, a NOVA launcher miatt törtenik, mikor a képernyő lezárását a 2koppos megoldással oldom meg (kivéve ha, az értesítési sávra kopogtatok). 2Kopp után mindig kódot kér. Tehát a nova akad össze a dolgokkal. Eddig 1 frissítés sem orvosolta eme problémát. -
k5.20
senior tag
válasz
sixpax kérdéséhez még:
milyen launchert használsz? -
manoarc
senior tag
válasz
Litván Zongora #1853 üzenetére
gyári visszaállítást próbáltál már ? Akkut szedted már ki amióta nem jó ? (akkus dolgot szerelő haver mondta)
-
-
-
válasz
Melyik droid, 6.0 vagy még az 5?
Nálam az elején néha szarakodott az ujjlegyomat azonosító, viszont mióta frissítettem villámgyors lett...és nincs ilyen gond, mint nálad. -
manoarc
senior tag
válasz
Nálam hasonlókat akkor produkált amikor elrontottam vagy a kódot vagy az ujjamat pl. rosszul helyeztem rá az olvasóra. Egy ilyen akció után mindig össsze vissza működött hol jó volt hol nem.
Ha sokáig nem rontottam el se a kódot se az ujjlenyomat leolvasást akkor volt,hogy napokig jó volt.Én sem vagyok biztos benne,hogy 100%-osan jól működik ez a dolog , de mivel Én nem használom ezt a fajta lezárást kikapcsoltam így nem is zavar. Persze ez nem megoldás ... -
Sziasztok!
Most jutottam el oda, hogy hangot adok az elégedetlenségemnek, és érdeklődnék tapasztalataitok iránt a képernyőzár feloldásának kérdésében.
Elvileg számos lehetőség adott a zárolás feloldására, vagy akár a zárolás megakadályozására. Ott az ujjlenyomat-olvasó, a Smart Settings-ben a viselésérzékelő és a biztonságos helyek megadása, biztonságos hálózat megadás, stb. Ezeket én mind beállítottam, ám a működésük helyességéről nem vagyok meggyőződve.
Először: az ujjlenyomat-olvasó. Napjában többször is előfordul, hogy a telefon közli: nem tudom használni az ujjlenyomatokat (eleve, tehát nem arról van szó, hogy nem ismeri föl), gépeljem be a kódot. Ez megtörtént már reggel, első oldási kísérletre, amikor még érteném is a dolgot, de ma pl. már harmadszor játssza el. Már volt feloldva ma kóddal, ujjlenyomattal, és most elvileg egy biztonságos helyen vagyok, ahol eleve le se kéne zárnia!
Egyszerűen nem értem ezt az egészet. Csak az én telefonom működik ilyen idióta módon, vagy ez általános jelenség? Ha az ember rá tudja az ujját helyezni az olvasóra, és az egy regisztrált ujjlenyomatot olvas le, miért nem elég ez a zárolás feloldásához? Nem ez az alapértelmezett funkciója - kvázi értelme - az egész dolognak?
Miért nem működik a Smart Settings? Itt a munkahelyen eleve le se kéne zárnia a képernyőnek - gyakran nem is teszi -, most viszont lezárt, és ujjlenyomattal se engedi feloldani magát. Létezik valami speciális együttállás, körülmény, ami ezt okozza? -
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1846 üzenetére
Köszönöm zoleeno1 fórumtárs finoman célzó kerítő írását, még akkor is, ha az abban foglaltak beteljesülése kevésbé valószínű, mint az 5-ös LOTTO telitalálata. (Természetesen a női oldal miatt.)
Apropó LOTTO! A zoleeno1 és m@xsys által adott számokat megjátszottam, azonban a főnyeremény elmaradt, szóval ezúttal sajnos nem kerülnek kiosztásra az AKG K3003-asok. Bennem meg volt a szándék…
-
E2E4
aktív tag
válasz
Aryon87 #1844 üzenetére
Jól látod. Sőt, még olyan is de "partolt", aki amúgy eredetileg G4-et szeretett volna venni, aztán összehasonlította a G4-et, a G5-el, és a V10-el, és akkor már nem is volt visszaút a V10 előtt. Utána meg azt vette észre, hogy - noha előtte még nem is volt LG telefonja - sőt, a MobilArenán is csak néha-néha írogatott, hogy hirtelen elkezdte írni az első téma összefoglalóját, V10-ből. Most meg már lassan oda kell figyelnie, nehogy túlzottan rabjává váljon a fórumnak, a V10-nek, meg a mobil Hi-Fi világnak.
Nagy csapda ez a V10 világ, felebaráti szeretetből mondom néked', menekülj innen, amíg tudsz.Amúgy sem járnál jó vele, ha szó szerint "hozzád vágnának egyet" - lévén a rozsdamentes acél oldalél önvédelmi eszközként sértene meg, és akár 8 napon túli sérülést is okozhatna. Sőt, a fentiek tudatában azt javaslom, hogy tüzetesebben ki se próbáld a V10-et. Ha óvó tanácsom ellenére mégis megtennéd, akkor viszont könnyen szembesülhetsz két dologgal:
1. Azon kapod magad, hogy a lehető legjobb áron tudd értékesíteni a G5-öt;
2. Hirtelen azt veszed észre, hogy egy V10-et használsz.Én szóltam előre...
Mindenki.
Tudtok egy jó terapeutát, - lehetőleg legyen "nőőő" és "szééép" és szeresse az "okos férfiak"-at- aki a V10 függőség gyógyításában, egy eredményes terápiában részesítené az írásban szereplő "tag"-ot? Személy szerint engem már egyre inkább kezd zavarni, amikor tükörbe nézve meglátom őt.
-
Aryon87
félisten
Hm, ugy latom egyre tobb G4 tulaj partol at ide
En az orokost valasztottam, sajna V10 nem lesz, hacsak hozzam nem vagnak egyet
A G5 sem rossz valasztas, kellemesen csalodtam benne. -
zoleeno1
veterán
Háááát az a "weboldal" tényleg vicces, ennél még én is jobbat dobnék össze
Ahogy azt E2E4 kolléga is írta, ha szerencséd lesz és bontatlan, EU-s készüléket kapsz, IMEI-el ellátott számlával, akkor jó lehet... Kérdés, hogy ennél az összegnél megéri e pár ezer forinton spórolni, ami cirka egy jobb tok ára
-
E2E4
aktív tag
Igazad van, magam is gondolkodtam az időn. A 15 évvel ezelőtti idősáv valóban reálisabbnak tűnik.
Egy próbát komolyan megérhet.
Arra azért figyelj oda, hogy - ahogyan többen is írtuk - a bontatlan doboz mellé a készülék IMEI számával ellátott készpénzfizetési számlát is kapj. Ha ezt biztosítják, és a készülék eredeti, akkor a szerencse fia lehetsz. -
E2E4
aktív tag
[szarkazmus on]
"Üzletünk azzal a céllal jött létre hogy kielégítse a rohanó világból fakadó idő hiánnyal küszködő leendő vásárlóink minden igényét s óhaját."
Az időhiány jegyében, weboldalunkat kb. 20 éves dizájn, valamint a céges adatok megadásának teljes hiánya jellemzi, amin az NFH bármely munkatársának szeretnénk kedveskedni, hogy az sírva röhöghessen.
Számomra az weboldal "kellemes felüdülés" volt a szakmai írogatások közepette, szóval köszönöm az élményt.
[szarkazmus off]
Az kínált ár nagyjából 4-6 ezer forinttal az elérhető legalacsonyabb ár alatt van. A kérdés csak az, hogy mi van a valóságban?
Itt a fórumon még nem bukkant fel ez a weboldal, tehát bármi lehetséges...
Ha kockáztatsz, és ott veszed, kérlek, mindenképpen írj ide egy hozzászólást a vásárlásról, én tényleg kíváncsi vagyok rá.
-
válasz
zoleeno1 #1838 üzenetére
Esetleg ez? A weboldal az hmm, finoman szólva nem túl modern, de árban jó lenne.
-
zoleeno1
veterán
Mobilkereskedés illetve Mobilvarázs. Tőlük többen is vettünk, gond nélkül. Ráadásul most nagyon le is van esve az ára ahogy látom
Előtte azért érdemes egy telefont elereszteni és mindent tisztázni velük, én ezt tettem
A 2 legfontosabb dolog, hogy EU (H960A) modell legyen és legyen rajta az IMEI a számlán. LG gyári garhoz ez kell.
-
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1836 üzenetére
-
E2E4
aktív tag
Üdvözöllek életed egyik legjobb döntse előtt.
Ajánlom figyelmedbe az LG V10 – VÁSÁRLÁS ÖSSZEFOGLALÓ-t.Az elég részletes topik összefoglalóba ez a rész is belekerül majd, természetesen rövidebb verzióban. (Így is már 12+ A/4 oldalnál járok. Egy kvázi referencia írás lesz lassan...
)
Taci Ugyanazt tapasztaltam, amit sixpak fórumtárs írt.
Litván Zongora és luimapeiz A "Hi-Fi audio" részt azóta bővítettem, és lehet, hogy még egy gyors teszt konkrét eredményével is ki fogom majd egészíteni.
Köszönöm mindenkinek a biztatást, dolgozom az összefoglalón, ahogy csak bírok. Részemről ez egy szolgálat, és a későbbiekben sem szándékozom más "titulus" elérésére.
Többek fórumos és privát javaslatára a topikgazda címért is folyamodni fogok, kizárólag azért, hogy az összefoglalót - amikor szükséges - frissíteni tudjam.
Az érem egyik oldala a tökéletesség, a másik pedig a mihamarabbi megjelenés, és az érme jelenleg pörög a játékasztalon. -
Aloha!
Már készül az összefoglaló, amit az utóbbi pár hozzászólásban meg is tárgyaltunk.
Vásárlás előtt érdemes felhívni a boltot es egyeztetni.
A számlát az LG Mo. elfogadja szervíz esetén, 1 évig.Múltkor előkapartam a telefon dobozát és szembesültem vele, hogy én még számlát sem kaptam, csak adásvételi szerződést. De nem foglalkozom vele, ráérek akkor hisztizni, ha valami baja lesz a készüléknek, de úgy még nem jártam, remélem nem is fogok.
-
Ahoj srácok
Lehet, hogy G4-ről átváltok V10-re, kinél lehet értelmes áron beszerezni rendes garival?
ps: ejnye, hogy nincs rendes topikösszefoglaló -
Taci
addikt
Hátha valaki már rájött:
Hogyan lehet auto-video módban 60FPS-t beállítani?
Auto Video mód: az auto fotó mód, csak ugye van egy külön gomb a videókészítésre.
A manual videónál csak úgy tudom az autómatikus beállításokat elérni, ha előbb minden beállítást egyenként autora állítok - ez pedig időbe kerül, és most legutóbb valamit el is állítottam, és csúnya lett a videó.
Van erre valamilyen megoldás? Vagy csak én bénázok és nem találok valamit? -
-
E2E4
aktív tag
Legyen akkor, ahogy a topiklakók szeretnék.
A "Hi-Fi audio" fejezet természetesen már elkészült teljes részletességgel, a teszt végül is mehet utánna is.
Még a Buhera fejezeten kell dolgoznom, illetve utazás közben újabb címsor grafikát álmodtam meg...
A lényeg:
Coming soon... -
gretzky77
veterán
Szia én is arra szavaznék,hadd szóljon! A hi-fi része gondolom sokkal kevesebb fórumtársat érdekel ilyen komoly szinten,de ha vállalod a topikgazda dolgot akkor bármikor kiegészitheted az első hsz-t vele és én is kíváncsian várom az összefoglalót!
Előre is köszönjük a ráfordított idődet!
-
E2E4
aktív tag
Ám legyen!
A MobilArena instrukciója alapján: "elkészíted a Próba topicban (de egyeztess a topiclakókkal, magadtól ne partizánkodj!), ..." fogok eljárni.
Akkor most egyeztessünk: kérdés, kérés, óhaj, panasz, bánat?
-
MaxxDamage
félisten
#1 tok --> ajánlották (majd kiderül)
#2 --> próba (remélem jó lesz)
#3 --> G4 -hez pl. kell. (vagy bármi máshoz, ha nanoSIM -re váltok miCroSIM-ről (T-be be kell mennem Hétfőn és kicseréltetnem a SIM-em nano-ra)
Ám döntsön a "nép":
Várjam meg a kütyüket, vagy élesítsem hamarabb az addig elkészülő összefoglalót?--> ne siesd el!
(vagy közben szerkesztheted is, akár!) - kérelmezd a "topikgazda" jogot és ez kivitelezhető könnyedén...!
L
-
zoleeno1
veterán
Szerintem elesitsd elotte is, kiegesziteni\valtoztatni barmikor lehet. Meg en mar kivancsi vagyok
Adaptert amugy en is rendeltem cirka 200 ft-ert ebayrol, nem a dragassszaghoz (V10), csak, ha ne adj Isten masik teloba kell rakni vmiert a simet. Jelenleg pl csak olyan van itthon, ami micro-s. Gondolom neki is ezert kellett -
E2E4
aktív tag
válasz
MaxxDamage #1814 üzenetére
luimapeiz
#1 tok
Miért pont a Verus High-Pro Shield Hybrid Dual Layer Slim-re esett a választásod?
A fém oldalkerete és a V10 oldalkerete között van kellő párnázás?
Nem fogja csikarni a telefon oldalkeretét?
A két fém közé bekerülő apró porszemek nem fogják csikarni a telefon oldalkeretét?#2 van erről a típusú üvegfóliáról (iVoler?) tapasztalatod? (A fórumon még nem láttam felbukkanni ezt a típust.)
#3 Miért is kell egy nano SIM adapter a V10-hez? (Mármint ugye a V10-hez nano SIM kártya kell, ha az meg van, milyen céllel kellene azt növelni?)
sixpak
Jelenleg már csak az utolsó fejezet hiányzik. (Tervezett cím: BUHERA (mélyvíz a „mókolóknak”))
Bár, - ahogy írtátok - "főzelék" híján lehet, hogy a víz annyira lesz csak mély, hogy a két éves unokaöcsipók is pancsolhatna benne.A Hi-Fi audio fejezethez szeretném megvárni az L extendert és az impedancia illesztőt is, mert ezekről még tervezek tesztet írni.
A küldemények beérkezési ideje június 29 és július 18 között várható.
Ám döntsön a "nép":
Várjam meg a kütyüket, vagy élesítsem hamarabb az addig elkészülő összefoglalót? -
gretzky77
veterán
válasz
stemplar07 #397 üzenetére
Szia!
Most találtam csak rá ezen irományodra! Én jelenleg 6.0-val használom a V10-et! Van egy AKG k845 bt fejhallgatóm ami bluetooth-os és van hozzá az általad említett 3,5-3,5 kábel. Kíváncsivá tettél ezzel a trükkel kapcsolatban így hát tettem egy próbát! Na nálam úgy néz ki a dolog,hogy ha a kábelt bedugom a telefonba majd utána a fülesbe akkor azt írja külső audió eszköz csatlakoztatva ha viszont bedugom a fülesbe és úgy a telefonba akkor azt írja nagy ellenállású készülék! Öszintén megmondom nem vagyok vájtfülű flac zenével próbáltam de hallható egyértelműen a különbség! Az igazság,hogy fogalmam sincs hány ohmos ez az akg fejes lehet 50 felett van és azért működik nálam fordítva ez a dolog de az is lehet 6.0 miatt!Lenne mégegy kérdésem,írtad ezt a ncore-n lévő headfi The ultimate test disc for headphones albumot,viszont én sajnos már nem találtam!? Illetve kíváncsivá tettél és meghallgatnék mostmár pár dsd fájlt is,ilyet merre találhatok? Így is érdemes ezt az extra poweramp cuccot leszedni vagy jó a sima poweramp vagy a gyári? Dsd-t mivel tudok meghallgatni?
Köszönöm
-
E2E4
aktív tag
válasz
zoleeno1 #1810 üzenetére
"viszonylag olcsón meg lehet úszni"
Őőőőő.... A GYIK és a Buhera rész még nincs teljesen kidolgozva, de már 10+ oldal...A telefon már majdnem 2 hetes, és még egyetlen karc sem látható a gyári fólián. Zsíros ujjlenyomat annál inkább. Szóval ha megjön az üvegfólia, azonnal felkerül a V10-re...
-
zoleeno1
veterán
Pont ezt akartam írni, hogy viszonylag olcsón meg lehet úszni, mert nem annyira nép telefon, nincs rá rakat főzet meg root xda-n
ettől függetlenül minden tiszteletem a tiéd E2E4, hogy bevállalod a nyitó hsz megírását
(#1808) E2E4: "A V10-en lévő gyári fólia is jól bírja addig, amíg megérkezik a megrendelt" - Háááát... nem tudom, ezt már többen írtátok... vagy az enyémen volt más, vagy nem tudom mi lehetett, de ami az enyémen volt, az pár nap után annyira karcos lett, hogy rossz volt nézni... Pedig vigyázok a cuccaimra, nem volt ütve-verve.
-
E2E4
aktív tag
előbb a védelemről gondoskodtam, aztán jöhet majd az élvezet
Hát hol marad így a spontán hevület?
Ha kibírod várni azt a jó pár napot, amíg megjönnek a kiegészítők, s majd csak utána rendeled meg a telefont és arra is vársz, az a Te döntésed. Mindenesetre elképzelhető, hogy közben egy másfajta emóció is megjelenik majd a várakozás alatt. (Főleg ha addig kézbe is veszel egy V10-et.)
Jómagam csak akkor rendeltem meg a kiegészítőket, amikor már a kezemben volt a készülék. (A G4-nél máshogy volt. Megjöttek az üveg fóliák, s közben a G4-ből V10 lett. Most meg hiába hirdetem a hardver aprón, nincs komoly érdeklődő.
)
A V10-en lévő gyári fólia is jól bírja addig, amíg megérkezik a megrendelt - számodra is ajánlott - üveg fólia, a fekete telefon pedig egy, szűccsel méretre készíttetett, tépőzáras, a kihúzást segítő bőr csíkkal ellátott fekete marha bőr tokban pihen, amit nadrág övre húzok. Egy előző telefon is 5,7"-es volt, csupán a 3,5 mm-es jacknek kellett egy újabb furatot vágatnom, és ezzel az updete-el a tok V10-re lett szabva. Így utcán haladva a zseb is szabad marad, és ha szükséges, zenét is lehet hallgatni - ekkor a V10 természetesen fejjel lefelé van a tokban. Olyasmi, mint másoknak a nagy magyaros tegez, csak esetemben egy "high-end" készülék lapul benne, ugrásara készen arra, hogy megszólaljanak benne a zenészek...Na, ennyit a locsi-fecsiről, megyek vissza összefoglalót írni...
(Annyit időm van már benne, hogy ha tisztességes órabérben fizetetlenének, már lehet, hogy vehetnék belőle egy minőségibb fülhallgatót - természetesen a V10-hez.)
-
Doller
tag
Azért úgy illene, hogy a nőőőőőőő, aki szőke és szebb, mint a V10, tegyen majd fel egy képet, amin a kezében a teló, hogy mi is megcsodálhassuk!
-
Kisbea
csendes tag
Nillkin 9H/9H+/9H+ Pro 2.5D Anti-Explosion Tempered Glass Film Protector For LG
Frosted Shield Hard Back Case For LG V10 Screen Protector Color Gold
megrendeltem őket ebayről, a telefont meg majd , ha ezek megjöttek.
köszi a tanácsokat, azért fekete tok helyett inkább arany színűt rendeltem
addig is olvasgatlak titeket, és ha majd megjött a telefon és elakadok, lehet kérdezek, amennyiben a kereső alapján nem leltem válaszra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest