- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Kedves Érdeklődő!
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglaló-t,
illetve használd a topikban a kereső-t!
LG V10 téma összefoglaló
Az is, ami a tesztből kimaradt…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
A V10 az nano simes?
Hogy tudok a leggyorsabban a micro simből nano simet "csinálni"? -
Faresz29
aktív tag
Sajnos a Mobilkereskedes.hu már nem vesz fel új rendeléseket a készülékre!
Másik bolt után kell nézzek!
Lehet, hogy a kolléga által linkelt mobilvarázs lesz a befutó... -
Én is zug gsm boltabn vettem, valami kézzel hányt papírral.
Viszont én be szoktam regisztrálni az LG oldalán, ha elfogadja, akkor nincs gond. Így egy évig van gari, utána meg úgyis megy a piacra...persze csak ha megjelenik a V11, mert másra nem váltok.Más: valami elképesztő, hogy mennyire nem tartja az árát a készülék.
Ilyen 130 ezreket beszél a kolléga felettem...hát aki ennyiért mást vesz, annál nincs rendben valami. -
zoleeno1
veterán
Srácok úgy alakult, hogy én is meg tudom venni ebben a hónapban, nem kell várjak (jött egy kis mellékes
)
A kérdés, erről a boltról mit tudunk? mobilvarazs.hu Az oldal szerint 27%-os számla, EU modell, 133-ért. Ez nem hangzik rosszul.
Én is mobilkereskedést néztem elsőre, de ott nincs jelenleg, csak előrendelést vesznek fel. Egyébként ott is 27%-ot írnak, nem nullásat...szerk: közben gyors felhívtam őket és minden válasz igen volt, vagyis EU modell, 27-es számla, rajta az imei szám a számlán. Viszont nekem azt mondta a srác, hogy ettől függetlenül az lg szakszerviz nem biztos, hogy beveszi, nem tudja garantálni, rajtuk keresztül kell intézni a gart. Ez létezik?
-
törölt tag
válasz
zozzzzzzzzzz #1279 üzenetére
0% afasat gondolom...
-
Faresz29
aktív tag
Megrendeltem a mobilkereskedéstől a készüléket!
Egy G2-tőt vált, persze ez is családban marad a feleségem kapja meg -
hito
nagyúr
Ooo, ez igy aranyos
Gondolod a GSM boltok majd megfizetik a markaszerviz oradijait es alkatresz arait? Ne legyenek illuzioink afelol, hogy nem ebayrol rendelik a filleres alkatreszeket es a paravan mogott pattintjak bele. Sajnos ez igy megy. Az elso ev gyari, a masodik takolos, heteket varos, magyarazkodos, agyverzest kapos "gari".
-
Faresz29
aktív tag
A pertnerogsm-től vásárolt már valaki? 1év garral ott 132 lenne a H960!
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Faresz29 #1270 üzenetére
Jól értelmezed. Viszont te magad csak az első évben tudod bevinni gariztatni az LG szervízbe, utána csakis rajtuk keresztül megy(az a nap kérdése a 2-ik évben hol javítják:lg szervíz v telemax(mert ugye az is márkaszervíz és az összes szolgáltató ide küldi javításra nem a váci útra))
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Hol érdemes most V10-et venni? Jó lenne 2év teljes körű garral EU modellt!
-
kiszu
senior tag
Na,hát én meg a Lenovo vibe z2 pro után pár hét alatt megjártam Note 5 dual,Galaxy A9 dual,Galaxy s7 edge -t.
Ami most Samsung fronton van az katasztrófa egy bizonyos dologban. Az értesítési sávban hihetetlen picik az ikonok. Szinte láthatatlan pl kocsiban. Én nem tudom,hogy ezt a Samsung miért csinálja,de pocsék. Talán a nagyobb felbontás miatt? De a Note 4 en jó volt még.
A betű méretét növelheted az egekig,de hol növekszik? A menüben,beállítasokban. Böngészésnél,vagy az állapot sorban extra hangyányi. Ha jön egy mailed a kijelzőre,pár soros tartalommal,az is nagyon pici.
A Galaxy A9 mivel full hd s az rendben volt ilyen téren. De annak a kamerája ,olyan semmilyen.
Mindezek elött akartam V10-et venni,de az akksi témával elrettentettek. De mostmár ott tartok,hogy meglépem,legfejjebb veszek mellé egy akkubankot. Én szememnek a 70 százalékos fényerővel tetszik a v10 kijelzője.
Keresek dual simest,csak sajnos mindenki bézs szíben árulja. -
-
Luser2000
addikt
Jók ezek a "mondások".
Én egy V10 kanyar után tértem vissza Note5-re. (Lásd a korábban általam erről írtakat).
Kutya baja. Kollégám is használ egyet, az is megy, ahogy kell. A topikban sincs panaszkodás (hogy mennyire nyűgös, problémás hardveresen).
Fasza készülék mind a kettő.
A V10-el sem nyúlsz mellé. -
zack
nagyúr
Fix helyről jön külföldről, de pár napot várnom kell. Azért köszi.
Az a baj, hogy ez a hüvely P8 lite egy rakás xar, és nem fogom tudni kihúzni vele túl sokáig.Note 5 biztos nem lesz. Olyat kérdeztem, aki nem 1-2db ad el egyikből sem, és azt mondta V10-et vegyek. A tudás egy dolog, de hogy mennyire nyűgös, problémás hardveresen, az egy másik.
-
gretzky77
veterán
válasz
Litván Zongora #1258 üzenetére
Sms hangot üzeneteken belül beállítások menüpont alatt állíthatod email hangot pedig a fiókok beállítások menüben!
-
A beállításokban is? Hol?
A Facebook-féle dolgokat csakugyan megtaláltam, de pl. az email alkalmazáson belül tuti nincs ilyen menüpont. A telefon beállítás menüjében a hangoknál alul van ugyan egy értesítések hangbeállítása, de az globális. Az alkalmazások fülön, a beállításon belül pedig nincs hang menüpont az értesítések kezelésénél. Szóval passz.
Más szóval: el lehet-e érni pl. azt, hogy az SMS értesítési hangja eltérjen a többitől, és általam választott legyen? -
aTe014
aktív tag
válasz
Litván Zongora #1256 üzenetére
A facebookban, a messengerben, és a sima beállításokban is van lehetőség külön-külön értesítési hang beállítására, illetve mindenhol lehet ugyanazt is!
Tehát van olyan, hogy "alkalmazásonként".
(nekem pl. a messenger twinkle, a facebook és a sima pedig ticket) -
Továbbra is vannak küzdelmes pontok a beállításokban...
Beállítok mondjuk egy értesítési hangot. Mivel olyan opció nincs - vagy legalábbis számomra megtalálhatatlan -, hogy alkalmazásonként külön értesítési hangot állítsunk be - pedig kéne! -, azt hinné az ember, hogy minden értesítés ezen a beállított hangon jelez majd.
De nem. A Gmail ezen jelez, az alapértelmezett Email kliens a telefon eredeti gyári beállításán jelez, a Facebook továbbra is csak rezeg meg pattan egyet...
Valaki tudja esetleg erre a megoldást? Hogy lehet itt rendet tenni? -
zack
nagyúr
Nincs V10 ahonnan jönne. Persze Note 5 van.
-
zack
nagyúr
válasz
gretzky77 #1252 üzenetére
U.a mint a Spotify, csak lossless és persze offline. Amikor legutóbb fent voltam rajta, voltak olyan számok, amik nem voltak fent, és hallgattam volna. Spotify adatbázisa akkor jobb, több minden volt fent akkor, csak a zenék minőségével nem vagyok kibékülve.
Azért is térnék vissza, hogy megnézzem mennyit változott. Most 1,5k vagy 3k, az mindegy, csak legyen minőségi, és nagy választék. -
gretzky77
veterán
Szia ez a tidal milyen? Múltkor már nézegettem,de a Hi-Fi része fizetős így nem próbáltam ki! Én is spotifyt használok ott szinte minden megvan amit hallgatok, de ezt a Tidalt nem ismerem,mennyire van zenével ellátva ill. mennyire éri meg a Hi-Fi része mert az ugye azt hiszem 3e havonta?! Ugyanúgy használható offline? Köszi
-
zack
nagyúr
Na ez így nagyon rendben van. Köszönöm!
Mondhatom le a Spotify-t, és re-aktiválhatom a Tidal HiFi-t. -
joco1977
tag
Üzenetként megjelenik rajta alapvetően minden olyan üzenet, amely az android értesítő sávjában is: SMS, email, Google Now kártyák üzenetei, instagram, facebook stb üzenetek.
Alapjában véve a másodlagos kijelzőn a következő slideok/oldalak vannak:
- Aláírás: ide rövid kis üzenetet lehet beállítani
- Futó appok: itt a jelenleg futó alkalmazások ikonja jelenik meg, így könnyen lehet közöttük váltogatni
- Alkalmazási hivatkozások: itt 5 olyan alkalmazást tudsz beállítani, amit a leggyakrabban használsz, pl. diktafon, QuickMemo, böngésző stb., és amire akár sürgősen is szükséged lehet
- Gyors névjegyek: itt 5 névjegyet tudsz beállítani, amit a leggyakrabban használsz
- Közelgő tervek: a naptárban lévő közelgő eseményeket és feladatokat mutatja
- Zene: a háttérben futó zenelejátszót lehet vele vezérelni.Amit én még szeretek a másodlagos kijelzőben az, hogy például böngészés, levélolvasás közben beérkező híváskor nem jelenik meg a teljes tárcsázó a fő kijelzőn, hanem a másodlagos kijelző két szélén a fogad és elutasít hívásikon bukkan fel, középen pedig a hívó neve, így eldönthetem, hogy fogadom vagy nem a hívást, miközben látom továbbra is a főkijelzőn futó alkalmazást.
-
zack
nagyúr
Na! Ez tök jó hír.
A folyamatos 2. kijelző mennyire húzza az aksit? Nem buzulom az aksiidőt, nincs időm ezzel foglalkozni, irodában tudom tölteni, és az autóban is. De azért reggeltől estig ki kellene bírnia, mert vannak szélsőséges helyzetek, amikor nem tudom tölteni. Melóban kevesebb a SoT, a navit kivéve. -
zack
nagyúr
Te látod a lényeget. Páran nem.Ők azt gondolták, ebben az a lényeg, hogy én vagyok valaki.
Kellene az értesítési led, és a jobb aksi idő. Ha kihasználom a 2. kijelzőt, szerintem nem menne el 1 töltéssel reggeltől estig.A 2. kijelző automatikusan megjeleníti az értesítéseket? Mert ez kiváltaná a led-et. Ha folyamatosan megy a 2. kijelző, mennyit bír? Napi 1,5-2 óra hanghívás, BT, 1,5 óra zene (Spotify), 1-2 óra navi (Sygic, Waze), email (5 fiók push).
-
gretzky77
veterán
válasz
Litván Zongora #1236 üzenetére
Hát nem tudom nekem is be van kapcsolva a névjegyek csengőhangja,de tudom szerkeszteni az egyéni csengőt! Mondjuk a névjegyek csengőhangjánál nekem írja a kedvenceket viszont kedvencek nekem nincsenek beállítva!
-
válasz
gretzky77 #1235 üzenetére
Csakhogy nem engedte...
De rájöttem közben, pont az a baj, ha be van kapcsolva a névjegek csengőhangja opció, mert ilyenkor valami random módon csengőhangot ad a névjegyes számokhoz - cserébe kiszürkíti a névjegy csengőhangjának szerkesztőmezejét. Tehát ezt ki kell kapcsolni, és megoldódik.
-
gretzky77
veterán
válasz
Litván Zongora #1234 üzenetére
Névjegyek ,szerkesztés ott rámész a csengőhangra és beállitod amelyiket szeretnéd!?
-
Én úgy gondolkodom ebben, hogy ami akadályoz a mozgásban, az már nem kényelmes. Be lehet tenni zsebbe, de akkor leülni már pl. nem tanácsos, mert esetleg összecsukom, mint a svájci bicskát. Vagy egy iPhone6-ot. :-)
Más: csengőhangok névjegyhez rendelése. Valaki már megtalálta, hogy ezt hogy kell? Mert ha bekapcsolom a névjegyek külön csengőhangját, akkor ő ad egy csengőhangot hozzájuk - de mi alapján? Mire föl? Én nem szólhatok bele, mi legyen ez a csengőhang? Mert állítani szerintem sehol nem lehet, legalábbis eddig nem találtam ilyen lehetőséget.
Ha új névjegyet veszek föl, ott megjelenik egy csengőhang beviteli mező, de a meglévőeknél nincs ilyen. -
válasz
Litván Zongora #1229 üzenetére
A méret kérdéssel nem értek egyet, nekem pont az az egy bajom van a készülékkel, hogy kicsit lehetne nagyobb is.
Mondjuk 6 inch+second screen.
Az meg, hogy zsebbe nem fér....nem értem.
Ennél nagyobb telefonon is volt már, de nem volt ilyen gondom soha.
Pedig vannak szűk gatyáim is, de ősszel/télen úgyis van rajtam egy hoodie vagy egy kabát.
Nyáron meg értelemszerűen rövidgatya, teljesen kényelmes.
Ez egy elég szűk gatya, még csak nem is látszik, az alját és a tetejét fogom.
Bocsi a divatfotóért
Mondjuk én bőven 100 kiló fölött vagyok, de egy 80 kilós embernek sem kihívás zsebben hordani, úgy gondolom. -
zoleeno1
veterán
válasz
Litván Zongora #1229 üzenetére
Köszi, nekem hasznosak az ilyen objektív infók, mert még vásárlás előtt vagyok.
Kérdés:
- Miről váltottál, hogy ennyire nagynak találod?
- Tudom, hogy ez erősen használat függő, de kb mennyi volt a képernyőidő 1 töltési ciklusban?Valamint ezt mindenkitől kérdezem: Van esetleg olyan funkció benne, hogy érzékeli ha pl. zsebben van és lekapcsolja a másodlagos kijelzőt, amikor elő veszem meg feléleszti?
-
Most, hogy pár napja már használom a V10-et, írok némi ritkábban olvasható tapasztalatot azoknak, akik esetleg ilyen készülék vásárlását fontolgatják.
A készülék hatalmas. Ez egyfelől nagyon jó, amikor használni kell, ám némileg gondot okoz, ha el kell helyezni a testen. Övtokot javaslok, a zsebek gyakorlatilag felejtősek. A mérettel együtt jár a súly is, ami érdekes jelenség: alig nehezebb érzésre, mint a lecserélt Z3C-m volt, ám a méret miatt máshogyan fogja az ember, nagyobb ujj-fesztávval. Emiatt alattomosan fárasztja az izmokat, míg egyszer csak bevillan, hogy de cseszett nehéz.
Nagyon hasznos a második képernyő, főleg az always on funkció - ami most ajnározott újdonság az S7-ben és a G5-ben -, ebben magától értetődően működik, a leghasznosabb tulajdonsága, hogy innen közvetlenül némítható a készülék és azonnal kapcsolható elemlámpa és kamera is.
Ugyanakkor a második kijelzőnél egyértelműen tetten érhető az IPS bleeding, főleg éjszaka. Kikapcsolható persze, de elég csúnya.
Az akkumulátorról elhamarkodottan nyilatkoztam, hogy sokat bír. Az a taktikája ugyanis, hogy 100%-ra töltve sokáig nem mozdul ebből az állapotból, még folyamatosan aktív kijelzővel sem. Így az a felületes benyomásunk támadhat, hogy ez így fog menni folyton folyvást. Hát korántsem; ha mondjuk 40%-on van, egy ilyen használattól az akku szabadesésbe kezd, és szinte percenként veszít egy százalékot. Úgyhogy az energia-ellátást igenis menedzselni kell a nap folyamán. Ki kell kapcsolni a fölösleges cuccokat - kinek mi számít annak, persze.
Nekem kifejezetten tetszik a kijelző színkalibrációja, van benne valami megnyugtató tónus. Ugyanakkor az automata fényerő sötétben gyakorlatilag lenullázza a fényerőt, ami már a láthatóság rovására megy. Ezt kézzel kell utánahúzni. Nem világosban van tehát probléma, hanem vaksötétben.
Az ujjlenyomat-olvasó gyorsan és pontosan működik. Nekem ez életmentő, mert a céges profil miatt állandóan képernyőzáraznom kell.
Az egyik legjobb fícsör a Smart Lock, bár ez nem V10-specifikus, mégis ideírom, mert erősen komfortnövelő tényező, hogy a tartózkodási helyedet megadhatod a készüléknek GPS alapon, és a jövőben ott nem fog lezárni a képernyőzár. Otthon, munkahely, egyéb gyakran látogatott helyek, stb. megadhatóak. Ráadásul viselkedés-alapú szenzor is van, ami érzékeli a mozgást, és ekkor sem zár le automatikusan.
Főleg autós használatban hasznos, hogy nincs az oldalán gomb, könnyen helyezhető autós tartóba - máshová a mérete miatt amúgy sem igen fér. A nagy képernyő áldás a navihoz, és jó, hogy az alján van az USB slot, töltésnél könnyebb a vezetékelést megoldani. -
zack
nagyúr
Először nem sikerült megértened, mit és miért emeltem ki. Amikor ezt megmagyaráztam, akkor sem.
E helyett, jössz azzal hogy te egy senki vagy. Én nem mondtam ilyet, de ha te ezt így érzed, akkor áldásom rá, nem akarok vitázni ezen.
Azt azért hozzáteszem, még nincs V10-em, de a G4 topikban valahogy barátibb a hangulat, és az új belépők üdvözlése. Lehet, először megnézem a topikokat, és utána döntök, hogy mit veszek. -
zombinyul
addikt
Sok sikert hozzá! Én is vennék egyet szívem szerint, csak most annyi kiadás szakadt a nyakamba, hogy inkább kihagyom. Egyedüli félelmem a méret lenne, néha a G4-et is túl nagynak érzem (viszont az i5s-t borzasztó jó kézbevenni, imádom hogy ilyen kicsi és minőségi, ezért az SE is nagyon bejövős), bár tartalomfogyasztásra tényleg remek dolog a nagy kijelző.
Majd írd le a tapasztalataid!
-
zack
nagyúr
Nem tartozom nekik, bár a G4 tényleg jó lett. Nehéz most jó telefont venni, és ahogy az évek telnek ez csak egyre rosszabb lesz. Note5 lenne a befutó, ha lenne bővíthetőség. P9 is egész jó lett, de annyit számomra nem ér, mint amennyiért adják. S7 meg úgy ahogy van, nem kell. Nexus 6P jó, de multimédiában nem túl erős.
-
zack
nagyúr
válasz
migabi24 #1216 üzenetére
Persze. Csak mindenhol azt olvasom, hogy "2x vettem elő a ceruzát fél év alatt". Gondolom azért, mert aki a Note szériát veszi, nem arra használja amire kitalálták, hanem sima telefonként.
Persze egy 12 éves gyerek is ki tudja használni, csak rétegtelefon. A vásrók többsége az 50% sem használja ki annak amit tud. -
zack
nagyúr
Megvan. Azt hittem az alatta levőre reagáltál.
Mivel a többség azzal jön, hogy a Note stylusát nem használja, példaként említettem eddig is, hogy azért van olyan, aki a melóba ki tudja használni. Tény, hogy a hétköznapokban normál felhasználás mellett a stylus szerepe megkérdőjelezhető, illetve a használata elég körülményes.
Biztos böki a csőrödet, ha ezt ki is emeled, de a lényeget nem sikerült leszűrnöd belőle, mert nem az volt a lényege amit kiemeltél. -
zack
nagyúr
V10-et veszek (H960).
Szerintem kedd magasságában már nálam lesz. -
Quqesz
nagyúr
Most olvastam, hogy ámerikában megkapott vmi biztonsági elismerést a teló, így mehet állami és katonai szektorban is. Ráadásul sok országban elfogadják ezt a minősítést(és nem timbuktuban)
a cikk -
zack
nagyúr
válasz
Ixion77 #1204 üzenetére
Telefonon (már) nem nagyon hallgatok zenét. Kocsiban spotify, FM transmitterrel, talán futás közben jönne jól, de oda meg nem Vsonic GR07-et viszem, hanem BT fülest (Sony SBH-52).
Zene miatt nagyon megérné, ha ki is van használva. G4-et szeretem, és ha már váltok, jó lenne valami olyan ami, nem csak "apróságokban" tér el, és a Note 5 ilyen lenne. Note 4 volt. Szerettem.(#1208) hito
Azért jól jött a Note4 amikor területen voltam, és rajzolgattam, mit hova szeretnék. Kényelmesebb felírni egy számot stylussal, és elmenteni a névjegyzékbe amikor nyugi van. Ujjal valahogy nem az igazi.
Feladatlistát írni megbeszélésen, szóval van szerepe a notesz funkciónak. -
hito
nagyúr
Vezető beosztásban vagyok, használnám a stylust.
Ha úgy nézzük én is a saját vállalkozásomban, de nem értem mi az összefüggés
Attól többet használja valaki a stylust? Bár ez tényleg csak szokás és felhasználás kérdése, ezzel nem akarok vitába szállni. Szerintem mérföldekkel jobban jársz a V10-zel, de ez csak az én véleményem
-
Ixion77
addikt
Én a V10 mellett döntöttem. Okok:
- Ha komolyabb felhallgatót használsz, sokkal jobb a hangja
- A második kijelző nem tűnt nagy fontosnak, de a gyakorlatban annak bizonyult: naponta min. százszor használom
- Sokkal strapabíróbb, könnyebben szerelhető, javítható
- Cserélhető az akku, ami hosszú távon óriási előny (nálunk mennek a családban körbe a készülékek, és ez a telefon használható lesz 5 év múlva is)
- Olcsóbb
- Nem ég be
- Van MicroSD slot, és gyárilag támogatja az ExtFat-ot is -
zoleeno1
veterán
Üdv,
Ha minden jól megy, jövő hónapban én is benevezek egyre, G3-mat váltaná.
Átolvastam az egész topikot, nem nagyon találtam ilyet, de azért megkérdezem: Van valami ismert, gyakran előforduló típushibája? -
hito
nagyúr
Nincs itt semmiféle döntéshelyzet. Egyértelmű, hogy V10
Vagy szeretnél -1 kijelzőt, -1 FM rádiót, fix tárhelyet bővíthetőség nélkül, rosszabb hangminőséget, rosszabb kamerát, nem törésbiztos kuckót? Mert ha igen, akkor mindenképpen a Note 5-öt válaszd
Cserébe kapsz egy stylust, amit ha úgy használod, mint a userek 95%-a, akkor 1 évben 3x talán ki is fogod húzni a helyéről.
-
zack
nagyúr
Jaj. Elérkezett a pillanat, döntenem kell V10 vagy Note5.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 : Fókuszban a Ventrue klán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- YouTube
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sorozatok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest