Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tothak

tag

válasz Fail3D! #2137 üzenetére

Igen sajnos az alap probléma az energiafelhasználás nyomonkövetésével, hogy elég sok olyan folyamat van, amit az android nem köt hozzá az adott alkalmazáshoz (ilyen például az, ha valamelyik alkalmazás lekérdezi a pozíciót), ezért van az, hogy az android rendszer az egyik legnagyobb fogyasztó. Viszont az is biztos, hogy valami csúnyán be van akadva. Legtöbbször amúgy pont a nagy alkalmazások rohadnak le, mint pl fb és/vagy fb messenger. Sajnos ezekkel nem tudunk mit kezdeni mezei userként, de gyakran még akkor sem, ha esetleg van root és alkalmazás a monitorozáshoz (ilyen lehet a wakelock detector), legalábbis én nem tudtam soha értelmezni, amit írt nekem az alkalmazás. További probléma még ilyen esetben, hogy gyakran annyira összevissza ágazó folyamatok vannak, hogy valamit megtagadsz az adott alkalmazásnak ami aztán emiatt más feladatot sem fog tudni ellátni. Ilyennel is találkoztam már.

Én úgy látom amúgy, hogy akiknek olyan jól bírja a telefon, azoknál főleg a fb és a messenger nincs se feltelepitve, se használva. De ugyanúgy a legtöbb üzenetküldő alkalmazás is hiányzik a telefonról. Tippem szerint kb csak a hangouts van fent, amit használnak is, és a többi kapcsolattartás a telefonálásra email-re és sms-re korlátozódik.

A böngésző ilyen esetben nem eszik lényegesen sokat, a zenehallgatás lehet még érdekes, de az is a megfelelő alkalmazással és a zenék telefonon való tartásával (tehát nem streamelt zene) kiküszöbölhető.

A játék egy eléggé szubjektív dolog, de a jó üzemidő általában az alacsony igényű játékokat feltételezi.

Hozzá kell, hogy tegyem, hogy nálam a 3 óra SOT és 6 óra üzemidő a jellemző, de én eleg aktívan használom a telefont. (Folyamatos bluetooth szinkron, semmilyen Google szarság sincs kikapcsolva, erős igényű játék, ha zene akkor stream, skype, whatsapp, viber , messenger, fb, gmail, időjáráselentőnek Weather Timeline, és még sorolhatnám.)

Csak a szemléletes kedvéért:

Nem mondhatnám, hogy meg vagyok elégedve, az üzemidővel, és engem is rohadtul zavar, hogy álló helyzetben merül a telefon, de a felhasználási szokásaim mellett be kell látnom, hogy ez egy ilyen erdő. Tény, hogy az előző telefonoknál is ilyen volt a felhasználás és ott nem merült üresjáratban így, de minden bizonnyal ennek is megvan az oka. Bár még nem tudtam, hogy pontosan mi lehet az.

Új hozzászólás Aktív témák