Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1043) freemanone válasza Szent Petya (#1041) üzenetére


freemanone
őstag

Hi,
a jelenséget az úgynevezett "pagefile" okozza. Amikor te azt látod, hogy elfogyott a szabad memória, akkor darálja a vinyót, ami ugye random írás/olvasás-nál elég lassúcska. Namost, erre van 3 lehetőséged amit megpróbálhatsz.
- BIOS-ban átkapcsolod a video módot 'discrete mode'-ba, ha van rá lehetőséged. Ez az opció sajna nem mindig van jelen. Az optimusos bohóckodás meg nem fog memóriát felszabadítani. Mondjuk azt hozzátenném, hogy az intel VGA-nak a ram-ját is dinamikusan kezeli a win7 és én nemigen várnék túlzott javulást ettől.
- Cseréled az egyik 2GB-os ramot 4GB-os modulra és page file-t kis is kapcsolhatod azzal a lendülettel. Ez tuti megoldja az ilyen gondjaidat.
- SSD-re váltás HDD helyett. Ha nem bírod a user input lag-ot (1-X sec várás), akkor mindenképp ezt ajánlom. Viszont én itt sem használok pagefile-t, de játékoknál a 4GB ram nem mindig lesz kielégítő ha ki van kapcsolva!

Ha esetleg szeretnél erről magad meggyőződni mielőtt pénzt ölsz bele, nézd meg a lemez I/O értékeket amikor elfogy a fizikai ram-od! Azt fogod látni, hogy abban a pár másodpercben megnövekedett lemez aktivitás történik.
Én biztos ramot bővítenék és a vinyón lévő lapozó file-tól megszabadulnék. már az is sokat dob a teljesítményen, de egy SSD hozza a legnagyobb áttörést!

Aztán még az is lehet, hogy valakinek van okosabb ötlete :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.