Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1041) Szent Petya válasza Wind-Storm (#1017) üzenetére


Szent Petya
csendes tag

Szia!
Az a gondom, hogy az új laptopom néha begondolkozik. Az erőforrás figyelő szerint(mozilla van nyitva, skype fut,meg pár apróság) van 4GB RAM, ebből 90MB hardverek számára fenntartva, használatban kb 2GB,gondolom ebből használ az alaplapi videókártya is,módosított 13MB,készenléti 2GB, és csak 20MB szabad.
Például nyitok egy új ablakot böngészőben, picit begondolkozik(1-2sec), vagy megnyitok pl total commandert, nem mindig, de van hogy 5-10sec között kell várni. Ez akkor van, amikor a szabad memória elfogy. Ez átkerül a készenléti memóriába, és ilyenkor akad a gép, gondolkozik. De van, hogy marad fég giga szabad. ASUS K53S típus, optimus rendszerű grafikus kártya. Én azt szeretném, ha csak a saját memóriával rendelkező Nvidia kártya menne, mert az alaplapi kártya a RAM-ot használja.1gigát elvisz. Vagyis gondolom hogy sokat használ.Gondoltam én. Aztán ide irányítottak, hogy biztosan a háttér progik miatt nem áll le a winyó, stb. Több mindent írtak már.
Ez volt az utolsó válasz:
Az nvidia vezérlőben be lehet állítani fixre, hogy melyik videót használja egy adott alkalmazás. Ezek a megakadások, egyik barátom asusa csinálja, nincs rá gyógymód. Olvastam már hasonló hibát vinyó miatt, wd blue és wd greennél főleg a 320-asnál. Szintén nincs megoldás. Talán az, hogy külső progival meg kell próbálni letiltani a merevlemez, belső energiagazdálkodási app-ját.
Ha ez így van, erre keresek programot. Ha más a gond, akkor arra lennék kíváncsi. Az elképzelhető, hogy az alaplapi videókártya mindig működik, és vagy az használ 1GB-ot, vagy bekapcsol az Nvidia is, és ekkor az alaplapi nem használ szinte semmit, mert a másik átveszi a szerepét? Rakok fel két képet is.
üdv

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.