Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Én olyat láttam csak eddig, hogy pár hetes keto, és az alatt nem állt vissza. Olyat ahol az illető 6+ hónapja ketozott volna, és egyértelműen kimutatható lett volna a teljesítménycsökkenés, nem láttam (ami nem jelenti azt, hogy nincs ). Persze az megint külön kérdés, hogy hogy számítja ebbe bele az ember a 6 hónap edzését, mert nyilván közben fejlődött az illető, lehet ch-n többet fejlődött volna, lehet kevesebbet... olyan kutatást meg megint senki se fog csinálni, hogy mondjuk 8 hónapos kísérlet, élsportolókkal, adott étrenddel és kontrollcsoporttal, ráadásul a két csoport ugyanazokon az edzéseken vesz részt...
-
Cathfaern
nagyúr
Jah értelek, ez így jogos.
De én itt mondanám, hogy ott a csomó low carbbal kapcsolatos kutatás meg pozitív (rész)eredményeket hoz ki, ami alapján azt gondolnám, hogy mégse olyan egyszerű a grafikon.
Persze nyilván Arpee78 erre meg azt mondaná, hogy ez a grafikon bizonyíték arra, hogy azok a kutatások (valahol) hibásak -
consono
nagyúr
De, csináltam, csinálok. Nem vagyok statisztikus, de egy ideje foglalkozom regresszióval és klaszifikációval, meg a környékükkel Persze amit a függvényről írtam ahhoz csak középiskolai matek kell, semmi más
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Igen, de regresszió sem csak lineáris meg mondjuk statisztikai van... Ha mondjuk harmad, negyed, sokadfokú a függvény, ami leírja a diagrammodat, akkor nem csak az általad berajzolt zöld vonal lehet a megoldás, hanem a másik kettő is.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
Teasüti
nagyúr
A dohányzásról sokkal régebb óta készítenek tanulmányokat, sokkal inkább benne van a köztudatban is. Mégis dohányoznak az emberek. Csak tippelek, de szerintem senkit nem hatnak meg a statisztikák amíg hosszú, teljes életet élhetnek sokan. Ha egy dohányzást lehet "büntetlenül" művelni öreg korig, akkor pont egy LCHF diétába halnánk bele? Nem tartom valószínűnek. Főleg, hogy a ketósok többsége nagyobb gondot fordít a mikrotápanyagokra éppúgy, ahogy a makrókra. Konvencionális étkezésnél általában a mikrókat letudják pár vitamin tablettával és azt hiszik azzal el van intézve. Szerintem a nem tudatos táplálkozás sokkal károsabb az egészségre, mint a "hivatalos ajánlás" vagy akár egy jól kivitelezett ketó. Értem ez alatt a junk food evőket éppúgy, mint az átlag - táplálkozástudományban nem jártas - ember otthoni "változatos" főztjét (ami változatosan hiányos többnyire).
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Hallottam már olyan állítást, hogy a testkompozíció adaptálódik hosszú idő alatt. Azt értem ez alatt, hogy a "természetes" testzsírszázalék nincs kőbe vésve senkinél. A testnek van egy megszokott állapota, amihez igyekszik tartani magát. Nem tudom úgy visszaadni, ahogy hallottam, de kb arról van szó, hogy ha mondjuk egész életedben 25%-os voltál, aztán történik vmi rendkívüli és lecsökken mondjuk 15%-ra, akkor a test utána a lehetőségekhez képest mindent megtesz, hogy visszanyerd a normális állapotot. Mert így élted addig az életed, ez a normális a testednek. Viszont ha tudatosan megváltoztatod a testkompozíciódat és azt tudod is tartani (a fogyókúrák és az ideiglenes megoldások ezért hatástalanok) hosszú időn keresztül, akkor egy idő után az lesz a normális és a természetes a testednek és onnantól arra a szintre fog beállni magától. Ez az adaptáció viszont évekig is eltarthat állítólag. Ezért van az, hogy pillanatok alatt visszajön minden, ha csak kúraszerűen fogyunk és edzünk.
Én is ösztönösen annyit eszek, hogy szinten tartsam magam. Gyakorlatilag a testzsírom nem változott semmit az évek alatt. Amíg számoltam a kalóriákat, addig volt egy kis nyoma az erőfeszítéseimnek, de ahogy abbahagytam a számolást beállt a testem megint a normális testzsírra. A nekem normális testzsírra.
Ezért is nehezebb az elhízott emberek dolga, mert ők már évek óta abban a testben élnek, nekik ahhoz adaptálódott a testük.
És állítólag ezért is tudnak néhányan olyan látványos változásokat elérni igen rövid idő alatt - mint pl. Christian Bale -, mert a "kúra" befejeztével rövid idő alatt visszatér a teste a normális testkompozícióra.Nem emlékszem honnan szedtem ezt a megállapítást, ha megint megtalálom majd belinkelem.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Elég sok ketos, zerocarbos, low carbos, vegetáriánus, vegán, fitness oldal / fórum / akármi végigböngészése után én azt látom, hogy ez igazából nem genetika kérdése, hanem "pillanatnyi" állapoté. Az állapotban legerősebben a különböző (krónikus) betegségek szólnak bele, ebbe beleértek olyanokat is amiket nem feltétlen diagnosztizálnak és kezelnek, mert nincs olyan szinten, vagy nem is hozzák összefüggésbe súllyal (ideértem a diagnosztizálatlan IR-t, alergiát, asztmát, krónikus bőrproblémákat, mindenféle gyulladásokat szervezetben, autoimmun folyamatokat, stb.). Emellett azt gondolom, hogy összefüggésben van étrenddel is (bár lehet az csak az előzőn keresztül közvetve). Ez utóbbinál persze tényleg közbeszól a genetika, van aki sokkal jobban tolerál bizonyos dolgok túlevését (ideértem úgy a makrokat, mint szervezet számára nem szükséges vagy káros anyagokat). Pl. ha a topicban korábban emlegetett Dr. Angela A. Stantonnak igaza van, akkor a migrén (nem fejfájás, migrén) alapvetően genetikai adottság, és együtt jár a szénhidrátok rosszabb feldolgozási képességével.
Tehát nem azért eszi túl magát valaki 25%-ra, mert "így született", hanem azért mert jelenleg olyan folyamatok zajlanak a szervezetében, amihez a szervezet úgy ítéli, hogy szüksége van erre a tartalékra. Illetve azt gondolom, hogy a sok szénhidrát (főleg finomított és főleg cukor) és sok zsír együtt teljesen megborítja ezeket a szervezeti folyamatokat. Itt a "sok" pontos mennyisége mind a két makrora vitatható (meg az arányuk is).
És mégegyszer: a fenti is saját személyes vélemény, nem tudományos tény.
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Ezt úgy kell érteni, hogy szinte kizárólag genetikától függ, hogy valakinek használható-e az éhségérzete vagy sem? Tehát adott ember mindegy mit csinál és mit eszik, automatikusan pont szintentartó kalóriát eszik, más meg ugyancsak mindegy mit csinál és mindegy mit eszik, ha teltségérzetig eszik, akkor kalóriatöbbletet fog enni?
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
-
addikt
Köszi a tippet, recept az kb. EZ?
Cathfaern: sajtot vagy sonkát vajazni nekem olyan, mint mikor a napköziben a májkrém alá vajaztak... pfujj Még húst oké, elvégre van fűszervajas hús. Ha nincs kenyér, nincs, ami laktasson vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Annak az lesz a vége, hogy akkor több kolbászt meg húst eszek, hogy "mennyiségileg" meg legyek.
Egyébként reggelire és vacsorára általában szendvicset eszek, sonka, sajt, zöldségek + reggel 1 zsömle, este 2 zsömle. Lehet, hogy már azzal is segítenék magamon, ha a két adagot felcserélném, elvégre este kéne kevesebbet zabálni.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Scholes9
nagyúr
Ok, lehet, de, hogy nem egészséges az biztos. A parizerben meg biztos, h nem éppen a szervezet számára hasznos anyagok vannak. De mindenki azt eszik, amit akar, mindenki a saját egészségéért felelős
De az is tény, h folyamatosan nő a cukorbetegek száma és az is biztos, h ez nagyrészt a nem megfelelő táplálkozásnak köszönhető.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
-
Scholes9
nagyúr
Azért olyan távol nem állhat az igazságtól De egyen parizert, akinek 6 gyomra van
Holnap megyek temetésre, kolléganő férje hunyt el elég fiatalon - az biztos, h még nem volt 60 - gyomorrákban
Amúgy csak gondoljunk bele: mennyi ember eszik a világon reggelire péksüteményt, persze nem teljes kiőrlésűt, me' az drága kijelentéssel! Ja, hogy ennyi a cukorbeteg? És van, aki még csodálkozik is?
A másik nagy része meg fehér lisztből készült zsemle, parizer, meg a ki tudja miből készült margarin. Ez a reggeli. 0 hasznos tápérték, rengeteg mérgező anyag.
És ez nagyon szomorú Sajnos ilyen szempontból nagyon buták rengetegen
Bocs, nem válasznak akart menni, csak már kikívánkozott ez belőlem
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
joysefke
veterán
Az uszas az oke, a bringan lehet szerintem elfogyni igazan.
úszással nincs tapasztalatom, de a bringa elméletileg úgy kéne kinézzen / / , hogy ha országúton mész és nincsen szint (ez itt egy nagy ha) akkor messze a legnagyobb energiafogyasztó a légellenállás, sokkal nagyobb mint a gördülési vagy a hajtási (lánc, csapágyak) ellenállás.
A légellenállási erő a sebesség második hatványával arányos, tehát a légellenállás által felemésztett teljesítmény a sebesség harmadik hatványával arányos (P=F x V) illetve (F~c*V²). A ketózisnak nyilván van egy nem túl magas max teljesítménye amivel energiát tud felszabadítani, ez nyilván nagyon erősen függ a sportolótól. Ha ezt a határteljesítményt átléped akkor én úgy gondolom, hogy az erő elég hamar el fog fogyni (miután a cukorraktárak lemerülnek). Ha a ketózis által biztosított teljesítményt nem léped át, akkor úgy gondolom kis túlzással a világ végéig de legalábbis elég sokáig el lehet menni. Na és a lényeg: ha visszaveszel a sebességedből 10%-t (V -> 0.9V) akkor a légellenállás által felemésztett teljesítmény már csak 73%-a lesz a 10%-kal magasabb sebességhez tartozó légellenállás-teljesítménynek. Megfordítva ha 10%-kal növeled a sebességet, akkor a légellenállás 33%-kal több teljesítményt fog felemészteni...
Kis sebességet beáldozva sok teljesítményt lehet megspórolni. Ezzel taktikával persze nyerni nem fogszMondjuk nem tudom, hogy az úszás és a bicaj egymáshoz képest mennyire fontos egy ilyen versenyen, melyikkel lehet jobban elhúzni, melyikkel lehet nagyobbat bukni, ha elengeded...
A fenti levezetés csak elméleti okoskodás volt, a gyakorlat mint oly sokszor itt is lehet teljesen más...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest