Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6951) tuki2200 válasza Harcsai (#6946) üzenetére


tuki2200
senior tag

En sem ertem, a Samsung topicba is ez szokott menni..az emberek meg vannak veszve, hogy nagyobb legyen a verzioszamuk egy eldugott 3. al-menube ahova sose lepnek be amugy :D aki laikus minek remeg ennyire egy frissitesert? Meg ugy alapbol, minek kell ennyit gorcsolni egy frissitesen? Semmi egetvero nagy ujdonsagot nem hoz... arrol nem is beszelve, hogy a csaladba kijott mar a MM-os telefonokra, szoval hamarosan minden keszuleken elerheto lesz gyarilag...

(#6952) knox83


knox83
senior tag

Az adaptert most vettem az mm-be, nem gondolnám, hogy szar. A csomagot szedem újra, esetleg a pendrive lehet fos..Anno s4 / lg / p9 romolgatás meg volt, szóval nem ismeretlen a téma, persze nem vagyok pro, csak vicces, hogy most ennyivel is szívok.

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6953) Tybor99 válasza brian1974 (#6947) üzenetére


Tybor99
tag

Kis kapu mindig van de wipe reset azért van mivel ez fő vérzio váltás így muszáj gondolom sok gyári app keresztbe pofázna épp ezért nem telepítűnk pc re is csak 1 vírus írtót. Viccet félre téve ha full verziós frissítés azaz több gigás általában akkor reset lesz sajnos de ez nem véletlen ;)

(#6954) knox83 válasza Sumptuous (#6944) üzenetére


knox83
senior tag

Siker :D Letöröltem a pendriveról a partíciót majd utána exfat és a többi. Már telepít.

[ Szerkesztve ]

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6955) Sumptuous válasza knox83 (#6954) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Gondoltam én, hogy menni fog! Gratula :))

Az előzőkhöz. Mivel nem kell bootloadert nyitni, meg számomra (és szerintem sokaknak) gyerekjáték volt felrakni, ezért bátorkodtam megosztani. Meg előzőleg is volt egy rinyaparty, hogy miért nincs frissítés, aminek ugyan én nem adtam hangot, de mégiscsak idegesített a dolog.. Nem is azért mert lényegi dolgokat hoz a pie, vagy jobban aludnék tőle, de az ember szeret új dolgokat kipróbálni (nyílván nem mindenki) és hajtja az újdonság(ok) iránti vágy. Sajnos sokan vagyunk így ezzel a fórumon, és szerintem aki ph.-t olvas, az nem feltétlen a laikus kategória... :D Itt azért több hozzáértő felhasználó van, mint mondjuk a huawei fb oldala alatt pie- frissítés után kuncsárgó fiatal népek közzött.

Békesség!

(#6956) Pistike1985 válasza Sumptuous (#6955) üzenetére


Pistike1985
aktív tag

Remélem nem haragszol, de én továbbosztottam a Facebookon p20 pro csoportban. Ott is páran ráugrottak. Köszönjük szépen a segítséget! 👍

Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy Watch 4 Classic

(#6957) Tybor99 válasza Sumptuous (#6955) üzenetére


Tybor99
tag

Köszönjük a segítséget ;) így végre működik a 4d focus ;)

9.0 a kamera beállításoknál nincs képstabilizator beállítás semmilyen felbontason ez csak nekem fura?

(#6958) pool46 válasza Tybor99 (#6957) üzenetére


pool46
csendes tag

Nekem sincs stabilizátor kapcsoló illetve még utalást sem találokrá + a GPS beállításokat teljesen megváltoztatták és sehol sem találom hogy csak WiFi és mobil tornyokat lehessen helymeghatározásra használni.

[ Szerkesztve ]

(#6959) andrys83


andrys83
aktív tag

Amugy ezt a szervizes verzio témât honnan szedtètek? Van erre valami bizonyitèk? Valaki belinkelnè ahol megemlitik hogy ez hivatalos 9es verzió? Mivan ha nem fog jönni frissitès râ?

(#6960) laci1892 válasza andrys83 (#6959) üzenetére


laci1892
senior tag

Ad 1,
Ad2, én is sokat gondolkodtam rajta hogy így felteszem...
De elég sokat bamkolok telefonról...
Kicsit félek az ilyentől..

(#6961) Pompi válasza andrys83 (#6959) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Már jött rá frissítés azt írták páran. És ez csak egy teoria, majd kijavítanak, de szerintem zárt bootloader mellett csak hivatalos cuccot lehet rá feltenni.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#6962) andrys83 válasza Pompi (#6961) üzenetére


andrys83
aktív tag

Mert volt itt valaki aki azt irta szervizes cucc.. De furán fogalmazott. Szerintem ezt csak magával akarja elhitetni na meg mással mert külföldi oldalakon sem találtam semmit... De ha valaki megerősiti elhiszem Ha utanna lehet olvasni.

[ Szerkesztve ]

(#6963) badmad válasza Pompi (#6961) üzenetére


badmad
senior tag

Igen telepítés után kiírta rögtőn ,hogy telepiti a szolgáltató konfigurálásához azt a száz egynéhány megát... :)

(#6964) simonjoe


simonjoe
senior tag

Nem tart itt senki senki fejéhez pisztolyt, h ez kötelező!! Hát nem az! Minden eszközön minden szoftveres frissítés hordoz magában buktatót, és ezt értelmes emberek tudják. Szóval mindenki a saját felelősségére. A feltöltőnek köszönet a kétkedőknek türelmet.

Joe

(#6965) joker1220 válasza andrys83 (#6962) üzenetére


joker1220
őstag

Szia!

Az eredetileg linkelt oldalon írják hogy service firmware..

Itt a válasz hogy mi a különbség;

A leírás alapján a service firmware telepíthető ezzel a dload mappába másolós metódussal, pont arra szolgál hogy a szoftveresen hazavágott telefonokat életre tudják kelteni. Nekem egy Honor 7 volt előtte, ott is pont ugyanígy működött a dolog.

Üdv

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6966) Harcsai válasza joker1220 (#6965) üzenetére


Harcsai
senior tag

És vajon egy ilyen rom használható lesz majd downgradere is?

iPhone11; iPad Air 3; Lenovo Yoga 510-14ISK i3-6006u 8gb

(#6967) joker1220 válasza Harcsai (#6966) üzenetére


joker1220
őstag

Az eredeti oldalon azt írták hogy a service fw annyiban különbözik a genuine fw től hogy telepíthető ezzel a dload mappás módszerrel. Ezen kívül nem írták hogy lenne más különbség.

A sima P20 hoz készült genuine fw changelog -ban le van írrva hogy vissza lehet állni 8.1 es főverzióra. Gondolom Pro esetében is ugyanígy van.

http://update.hicloud.com:8180/TDS/data/files/p3/s15/G3267/g1699/v199322/f1/full/changelog.xml

,,Ezt a rendszerverziót az EMUI 8.1-s hivatalos verzióra lehet visszaállítani a Telefonkezelőben. A rendszerverzió visszaállítása törli a személyes adatokat. További információért forduljon az ügyfélszolgálathoz.''

Nyilván nem kötelező ezt a megoldást választani, én várok még vele egy kicsit, ha lesznek tapasztalatok vele és nincs negativ visszajelzés akkor felrakom így, ha meg közben jön OTA akkor meg úgy :)

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6968) knox83 válasza joker1220 (#6967) üzenetére


knox83
senior tag

Elsőre gyorsabb a pie, valahogy gördülékenyebb. A gesture nem rossz, de az ujjlenyomat olvasós vezérlésnél nincs jobb. Lehet benézem de mintha kevésbé merülne a telefon..

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6969) joker1220 válasza knox83 (#6968) üzenetére


joker1220
őstag

Állítólag sokkal jobban kezeli az erőforrásokat és javul az akku idő is..

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6970) Sumptuous válasza joker1220 (#6967) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Hát mindenki döntse el maga, hogy mennyire szeretne pitét használni. Főképp az érdeklődő embereknek van ez, nem mindenkinek.. Akinek tökmindegy, hogy pl.: min fészbukozik, instázik, az nyugodtan várja meg a OTA-t, az a legtisztább.. Aki szeretné már használni a pie-t, mert mondjuk témákat gyárt rá (mint mondjuk én) vagy egyébb androidhoz közelebbi tevékenységet végez, ők nyugodtan felrakhatják. ( Vagy csak szimplán elég ügyes hozzá, és érdekli a dolog..) Nem akarom itt ennyit tépni a szám, de aki ennyire nem bízik az ilyen fw-ben, azokat egyáltalán nem értem, hogy a sok huawei botrány után miért használja még ezt a készüléket. Tele van a letöltött fálj hivatalos infókkal, kínaiul, angolul.. nyugodtan lehet olvasgatni.. Akinek az a célja, hogy megszerezze a bakkártya adataitokat,
nem valószínű hogy egy ilyen szoftvert fog gyártani.. ha már ennyire értene hozzá, valószínűbb, hogy máshogyan kamatoztatná a tudását (legálisan..)

Egyébként legális, eredeti fw-ről beszélünk, amit hivatalos huawei szervizekben is használnak..

Hogy válaszoljak is:

Nagyon jó lett a pie. Van benne egy teljesítmény mód, ami elképesztően jól működik.. Nagyon szépen fut tőle a rendszer, és alig fogyaszt többet. Az akkumulátor szerintem sokkal jobban bírja, mint az előző rendszeren. Tegnap volt egy 7 órás sot 70%-ról merítve 5%-ig..
Az egész rendszer sokaz változott, a futó appok rész szvsz. elég bugos még. Olyanokat is berak, amik eddig nem jelentek meg ott..

Összességében nagy előrelépés, negatívumot alig vettem még észre. Az az egy iddgesít, amit korábban mutattam ( az indítón a keresés háttere lila.)

Szép napot! Ne veszekedjünk! :DD

@Pistike1985: Nem haragszom hogy megosztottad ott, nem lenne okom rá :D

Nem jó helyre ment a válasz. Bocsi!

[ Szerkesztve ]

(#6971) Pompi válasza Sumptuous (#6970) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én köszönöm, hogy megosztottad a módszert. Már meg is kerestem a sima P20-hoz való állományokat és ugyan idő hiányában én még nem, de a P20 topikban már páran meg is csinálták a frissítést.

Azt pedig szerintem teljesen egyértlmű, hogy ilyet mindenki csak saját felelősségére csinál - remélhetőleg annak tudatában, hogy tudja, hogy mit csinál ;)

Feel Good Inc.

(#6972) joker1220 válasza Sumptuous (#6970) üzenetére


joker1220
őstag

Szia!

Köszönöm a megosztást, én örülök a lehetőségnek :)

Az előttem író fórumtársnak válaszoltam azok alapján amit olvastam az eredetileg megosztott angol oldalon.

Én még egy kicsit várok vele, hogy gyűljenek a tapasztalatok az új verzióval kapcsolatban, ha nem jön elő semmi égbekiáltó dolog akkor feldobom én is :)

Egyébként az ''az indítón a keresés háttere lila'' nem változik a képernyő háttérkép váltással? Ha jól rémlik annak nem változik a színe csak homályosan mutatja a képernyő háttér színét...

Üdv

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6973) winben


winben
aktív tag

Nekem most ment fel délelőtt az új rendszer (OTA) .
Mintha gyorsabb lenne, de gyanítom, hogy csak az animációk sebességén módosítottak. A kinézet nem sokban tér el, ezt is megszokom majd.
Az viszont biztos, hogy nem tökéletes. Példának okáért: AOD módban 13:30 helyett 1:30-at mutat...
Viszont pozitívum, hogy semmilyen adatom nem veszett el, a digitalizált bankkártyám is megmaradt.

[ Szerkesztve ]

(#6974) Sumptuous válasza joker1220 (#6972) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Szerintem nem lesz nagy hiba, bízok benne :D

Sajnos nálam nem változik a lilaság.. már témát is cseréltem, hátteret is.

Ez másnál is ilyen?

(#6975) winben válasza Sumptuous (#6974) üzenetére


winben
aktív tag

Jé, tényleg :D

(#6976) joker1220 válasza Sumptuous (#6974) üzenetére


joker1220
őstag

Mondjuk ez legyen a legnagyobb baja hogy ott lila, én azt a keresőt akkor látom ha véletlen nem az értesítési sávot húzom le :D

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6977) vidaila


vidaila
aktív tag

Akinek nem frissült, próbálta már PC-n hisuittal frissíteni?

http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/

(#6978) Janaboy


Janaboy
veterán

Nekem a pitere most jött egy 2 mbos nfc frissítés.

Janaboy

(#6979) kocsij válasza vidaila (#6977) üzenetére


kocsij
tag

Én próbáltam, de semmi.

Galaxy S23 Ultra

(#6980) sirály69 válasza vidaila (#6977) üzenetére


sirály69
őstag

Szintén semmi, így sem...

Szerver Hosting Debrecenben

(#6981) sirokipatrik


sirokipatrik
aktív tag

Én is felraktam a Pie-t, csak Funky-val. CLT-L09C432-höz nincs még fent náluk a 9es, viszont írták hogy az L29-es is jó hozzá. És valóban jó, teljesen egyszerű volt. Kellett venni egy kreditet, kiválasztani hogy CLT-L29C432 ott pedig a legfrisebbet. Majd a DNS-t átállitani és ennyi, már töltötte is lefelé az erecovery-ből. Amikor végzett, a Vodafone frissült 9. 0.0.5-re.

A kereső az lila, semmit sem lehet vele csinálni. De én az sose használtam, csak ha nem találtam valamelyik alkalmazást.

Az always on display tényleg furcsa, csak 12 órás formátumban működik.

Az animációk nagyon egyben vannak, szépek, alkalmazás váltóban érdekes néha, de nem döccen meg, csak még nem egészen fluid.

A 4d fókusz újra működik, viszont videóban eddig fhd+-ban is ment szerintem, na itt már csak fhd-ben lehet használni. A stabira nincs külön kapcsoló, állandóan aktív.

Gyári visszaállítás után az sms-eket nem tudja vissza állítani. Se a Google, se a Huawei mentés. Erre figyeljetek.

A billentyűzet is új témát kapott. Illetve a gyorskapcsolókat is átszabták, szerintem szebb mint a fekete volt,csak érdekes hogy ha lehuzom, akkor a noccs körül fekete és onnan kezdődik a fehér, lehetne egybe az egész fehér, hogy szebb legyen.

Jó, hogy a hangerő szabályzó jobb oldalra került, nagyon kézre áll. Be lehet állítani, hogy a média vagy a csengő hangot állítsa alapértelmezetten.

A GPS beállítása nekem nem tetszik: mostmár alkalmazásonként kell beállítani, hogy nagy pontosság vagy energia takarékos.

Van teljesítmény mód, ami elvileg engedélyezi a hardvert rendesen kihasználni. Majd ráengedem a fortnite-ot, az eddig játszhatatlan volt, megnézzük hatásos-e.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, még a vezeték nélküli deskop módot ki fogom próbálni,mert nagyon ígéretesnek tűnik fényképeket vissze nézni, praktikus.

YouTube-ban van végre hdr!

[ Szerkesztve ]

(#6982) hmatthew19


hmatthew19
tag

Sziasztok! Mindenképp exfatnak kell lenni a pite telepiteshez a pendrivenak vagy jó az NTFS is?

HM

(#6983) joker1220 válasza hmatthew19 (#6982) üzenetére


joker1220
őstag

Szia

A korábbi hsz -ek alapján fontos hogy exfat legyen :)

Üdv

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6984) knox83


knox83
senior tag

Csináltam antutu tesztet teljesítmény móddal és nélküle:

8.1 alatt kb 207 ezer volt, itt van egy kevés plusz. Viszont nélküle elég karcsú.

[ Szerkesztve ]

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6985) joker1220 válasza knox83 (#6984) üzenetére


joker1220
őstag

Egyébként ez a teljesítmény mód nem azt csinálja egyébként hogy ha bekapcsolod akkor figyelmen kívül hagyja a túlmelegedés elleni védelmet a teszt idejére és így overclockolja a cpu+gpu -t hogy minél jobb legyen az eredmény? Eddig ugye az AI érzékelte ha tesztprogram futását észlelte automatikusan, csak miután lebuktak vele és a 3dmark leszedte az eredményeket akkor azt mondták hogy elérhetővé teszik mindenkinek hogy bekapcsolhassák amikor akarják...

Üdv

Szerk:

https://napidroid.hu/csalt-huawei-benchmark-tesztekben-es-az-kiderult-miert/

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6986) andrys83 válasza sirokipatrik (#6981) üzenetére


andrys83
aktív tag

milyen animációk?hol lehet ezeket észre venni?

(#6987) sirokipatrik válasza andrys83 (#6986) üzenetére


sirokipatrik
aktív tag

Amikor az alkalmazásból kilépsz pl úgy, hogy hosszan nyomod az ujjlenyomat olvasót. Szerintem jól néz ki. Vagy amikor megnyitsz egy mappát, gyorsabb az animáció. Amikor belépsz az alkalmazás váltóban, gyorsan teszi ezt és az is jól néz ki. De ez szubjektív, hardcore felhasználók úgyis kikapcsolják vagy 0.5re csökkentik a sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#6988) knox83 válasza joker1220 (#6985) üzenetére


knox83
senior tag

Jó kérdés, volt korábban cikk, hogy "csalnak" a teljesítmény tesztnél. Nekem az nem világos 8.1 alatt akkor végig "teljesítmény mód" volt?

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6989) feri1014 válasza knox83 (#6988) üzenetére


feri1014
senior tag

Nem. Észlelte a rendszer, ha egy benchmark appot indítottál és olyankor tekerte fel a teljesítményt.

(#6990) joker1220 válasza knox83 (#6988) üzenetére


joker1220
őstag

Az AI érzékelte ha tesztprogramot futtattál és automatikusan felpörgette a cuccot hogy jobb legyen a pontszám. De nyilván ez meg volt adva hogy milyen programokat kell érzékelnie. Viszont te nem mondhattad meg hogy mondjuk a kedvenc játékod közben pörögjön ''fullon'' a cucc.

Más kérdés hogy így ha egy gombnyomásra bekapcsolhatod teljesítmény módba akkor mennyi idő alatt fogja megfőzni magát a telefon..

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6991) knox83 válasza joker1220 (#6990) üzenetére


knox83
senior tag

Azt gondolom még a teljesítmény mód sem a csúcs, pont azért, hogy ne süljön meg a telefon. Remélhetőleg Huaweiék gondoltak erre. Aztán lehet naiv gondolat..

Honor Magic 5 Pro -- Huawei P30 Pro -- Huawei P20 Pro -- Huawei P9

(#6992) Sumptuous válasza joker1220 (#6990) üzenetére


Sumptuous
senior tag

Én így használom már egy napja, folyamatosan be van kapcsolva. Szerintem az butaság, hogy kikapcsolja a cpu throttling-ot. Inkább csak fentebb engedi a hőfokot, de mindenképp moderált körülmények között tartja azt. Nem játszom rajta, de az összes app gyorsabban nyílik így meg, illetve maga a rendszer sokkal fluidabb. Ezt inkább akkor lehet észrevenni, ha így, bekapcsolt teljesítmény móddal használod, majd egy idő után kikapcsolod. Egyből érezni fogod, hogy az animációk olyan dadogósak, akadósak, az app megnyitások meg sokkal lassabbak. Én nem hívnám túlzott melegedésnek, de azért érezhetően melegebb ilyenkor a telefon. Most vettem fel 10 percnyi 60fps videót, és kb: 45°C-os lett a telefon hátulja. Ami persze érezhető, de messze van a kényelmetlenűl melegtől.. Nekem volt snapi 810-es telefonom. Attól még így is hűvösebb a masina :DD

(#6993) pool46 válasza sirokipatrik (#6981) üzenetére


pool46
csendes tag

A GPS beállítása nekem nem tetszik: mostmár alkalmazásonként kell beállítani, hogy nagy pontosság vagy energia takarékos. Mindent át néztem amit csak tudtam de sehol nem találom a lehetőséget hol tudom változtatni nagy pontosság illetve akutakarékot.

(#6994) joker1220 válasza knox83 (#6991) üzenetére


joker1220
őstag

Amikor megvettem a telót és lefuttattam rajta az antutu -t, azt hittem hogy eldobom, olyan forró lett tőle :) A honor 7 en is lefutattam, de az nem lett ilyen forró. Mondjuk az full fémházas, ez meg üveg, lehet az jobban vezeti a hőt :)

Egyébként itt le is tesztelték:

https://www.anandtech.com/show/13318/huawei-benchmark-cheating-headache

[ Szerkesztve ]

,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''

(#6995) sirokipatrik válasza pool46 (#6993) üzenetére


sirokipatrik
aktív tag

Magától csinálja alkalmazásonként. Van olyan hogy Google helymeghatározás pontossága, ha ezt kikapcsolod akkor csak a GPS-t használja.

(#6996) Yager01


Yager01
senior tag

Frissítés után megváltozott a képernyő kép készítésének módja. Most már dupla koppintással is lehet print screent csinálni. eddig viszont úgy fejeződött be a művelet hogy gyakorlatilag azonnal tudtam szerkeszteni a képet vágni vagy firkálni rajta. Ez a hasznos funkció most nem elérhető .. meg tudjátok mondani hogyan lehet az elkészített képernyőképet azonnal szerkeszteni úgy hogy ne kelljen belépegetni galériába ide oda?

(#6997) andrys83 válasza sirokipatrik (#6987) üzenetére


andrys83
aktív tag

Mindig tanul az ember:))Hol állítod?Beállítom én is ugy hogy látszódjon,

(#6998) badmad válasza Sumptuous (#6970) üzenetére


badmad
senior tag

Szia...abszolult egyet értek veled!A teljesítmény módot hol találom? :)

(#6999) hmatthew19 válasza joker1220 (#6983) üzenetére


hmatthew19
tag

Köszi!

HM

(#7000) Sumptuous válasza badmad (#6998) üzenetére


Sumptuous
senior tag

A beállítások-> Akkumulátor alatt van :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.