Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35851) bambano


bambano
titán

nekem anno megjött az sgs9-em, volt rajta gyári védőfólia, azóta is az van rajta, oszt jónapot.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#35852) solena válasza hobizoli (#35849) üzenetére


solena
tag

Magamnak azért felpakoltam most utoljára (direkt két üveget vettem, hogy ha elbaszom az elsőt, akkor "van máásik!", de elsőre sikerült. Van tartalék), de előtte vagy egy évvel ezelőtt csináltam. Főnök szerencsére megszabadult ezen profiltól, már nem fóliázunk:DDD Ahhoz kell öt perc meg teljes nyugi, hogy kellően zen állapotba kerüljek hozzá, és ne basszam el (nagyon), annyi haszon meg nincs rajta, hogy foglalkozzunk vele. Abban az öt percben egy fél telepítési sort összerántok meg félig szétkapok egy laptopot:))

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35853) solena válasza hcl (#35850) üzenetére


solena
tag

A teljes szösztelenítés a trükkje, meg hogy csak arra fókuszálni. Rátétel előtt hatszor átnézni, hogy akkor tényleg nincs alatta szösz, a fólia/üveg aljáról csak akkor lehúzni a védőt, mielőtt ráteszi az ember a kijelzőre, de ha pici, lassú levegővel aláfúj, még jobb. Nekem ez vált be, de legközelebb akkor csinálok ilyet, mikor legközelebb telefoncsere lesz, remélhetőleg 4-5 év múlva:DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35854) opr válasza hcl (#35850) üzenetére


opr
veterán

Esküszöm nem értem, mi ezen a nehéz. Csomagban ott vannak a takker rongyok, töröl, töröl, üveg illeszt, elereszt, 1-2 bubit a szélén 20mp alatt kinyom, örül, következő bő 3 évben nem kell újra hozzányúlni, ha nem törik be.
Még az olcsó kínai fosok is 2p alatt max fent vannak, az ilyen komolyabb easy fit (vagy mi) spigen üvegek meg aztán pláne.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#35855) hcl válasza solena (#35853) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Igen, de itt olyan poros a levegő, hogy 0mp alatt odaszáll bármi is :D

Amúgy ja. Nekem a mostanin nincs is, előzőn se volt. Az SE2016-on is azért, mert annak tök sík a kiejlzője.

@opr : Én sem értem, de általában nem sikerül :D De olyan is volt, amit levettem.visszatettem, és jó maradt, de bárki másnak feltenni, az borzalmas lesz :D :C

Mutogatni való hater díszpinty

(#35856) solena válasza hcl (#35855) üzenetére


solena
tag

Számítógépszerviz, dél-alföld, itt azátn folyton száll a por, meg minden is, néha elgondolkodom egy pormentes kamrán, ahol a ventik és a filterek megoldják az ilyen jellegű problémát, de mivel tényleg már csak szökőévben egyszer van ilyen, arra meg kár fenntartani. A többi meg bírja:DDD

opr: ha jól emlékszem, még a ködös Albiont tartod otthonodnak, ott egy kicsit magasabb a páratartalom, az jobban köti ezeket a szálló mikro-pöszmötyöket ;] :))

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35857) i400 válasza opr (#35854) üzenetére


i400
senior tag

Úgy úgy! Talán 2013-14 körül hardveraprós arc a brfk előtt a parkolóban rakta fel az üveget a telefonomra tökéletesen... Pedig ott aztán nem volt párás fürdőszoba h ne legyen szállópor :DDD

(#35858) opr válasza solena (#35856) üzenetére


opr
veterán

Bár úgy lenne... Olyan mennyiségű por van itt, ahol lakunk, hogy arra szó nincs. :(
Budapesti panelben esküszöm fele ennyi por volt. Felporszívózol, felmosol, elugrasz valahova, este hazaérsz, kocsi lámpája bevilágít az ajtón, és azt látod, hogy végig lepi a por a földet... Mondjuk relative közel vagyunk a sinekhez, az meg mindig ilyen sajnos.

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#35859) Tim82 válasza opr (#35854) üzenetére


Tim82
nagyúr

Random Alis matt fólia volt a legjobb a Steam Deckre, még műanyag keretet is adtak a felhelyezéshez, konkrétan ennél hülyebiztosabb gyártói segédletet elképzelni sem tudok.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#35860) E.Kaufmann


E.Kaufmann
addikt

Linux guruk, egy kérdés. Milyen szutyok USB-SATA átalakító az, amit egy Debian kernel nem lát, de a Windows 7 (igen az) kezeli?
Ismerősnél vendégeskedtünk, de segítséget kért , hogy régi Toshiba netbook-jába lecserélhesse a HDD-t SSD-re. Mondjuk az SSD se volt nagy márka, de amit vett átalakító, az olyan németes nevű kínai, amiről a tapasztaltabb infós kapásból látja, hogy csak szutyok lehet ;] . De azért azt gondoltam, hogy egy frissen töltött Debian 686-PAE kerneles Clonezilla csak fog látni mindent abban a laptopban, ami klónozáshoz kell. Hát pont az átalakítós SSD-t nem. Mondtam a srácnak, bontsunk ki egy külső vinyót és tegyük bele az SSD-t és láss csodát azzal már látta az SSD-t. Csak érdekelne, hogy mi a fene az a csodatechnika ezen USB-SSD átalakítón, amiről egy ilyen mindentbele kernel mégse lát? Lehet, Ubuntu alapuval ment volna? :D

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#35861) totron válasza E.Kaufmann (#35860) üzenetére


totron
addikt

Linu.gz topikban is tedd fel a kérdést. Ezt a végtelenbe és tovább való klónozást én nem támogatom. Jó pont a klín installra egy hardvercsere. Egyébként sem árt néha egy klín, menet közben beleszokik az ember mindenféle lassultságba és kutyultságba, tolerálja azt, nem is tudva/meg is feledkezve arról, hogy mennyivel jobb lehetne neki egy tisztázott állapot. Aki ezt nem fogja fel kérem lépjen bele egy szakadékba (nem te).

(#35858) opr, same. Legjobb mikor megjelenik valaki és szóvá teszi, hogy gyakrabban is lehetne takarítani. Miközben pont előző nap volt takarítva, de az is inkább csak polfelverés, még vizes tisztítással is, amit ugye szintén nem érdemes túlzásba vinni, mert akkor még egy penészességet is a nyakatokba vesztek. Mondom megfogom hátulról a lábad és talicskázunk egyet, felnyalhatod, ha annyira zavar. Valaki, ugyanarról a környékről - tehát bizonyára náluk a jelenségnek nyoma sincs... A szonnszéd fűje mindig zöldebb, a szara pedig mindig barnább. Ja nem.

(#35853) solena, ez kvantumfizika, meg Murphy-törvény elegye. Minél jobban ügyelsz a por témára annál jobban lesz ott valami, csakazért is. Nem árt éjjel csinálni, fürdés után (mozgásoddal is hullajtasz a pikkelyeidből). Ha goromba asszony is van a légtérben, azt odébb küldeni (sárkány mivolt, mégtöbb pikkely). Ajtó ablak természetesen csukva, leülsz, nem mozogsz 1-2 percig, mert a ruháddal is csak a kibocsájtást csinálod, tehát inkább meztelen. Sokfrizura esetén hajzacskó, nemfölé hajol. Ha minden megvan és nem szorult alá semmi, akkor műanyag keret hiányában elbasztad a precíz illesztést. Nem tartom magam ügyetlen kezűnek, de kell az a keret. Eltérések is vannak kinek mennyi ferdeség/decentralizáltság fér bele.

Negatív nyomású helyiségben nem szabad sokat lenni, mert rákap az immunrendszer a henyélésre, aztán a külvilágban meg meghalsz.

(#35862) hcl válasza solena (#35856) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na de annyi por? :Y

@opr : Na az itt is volt, mikor Pécsen közel laktam a vasúthoz, minden fekete kormos volt D

@E.Kaufmann : Linux-firmware-nonfree csomag (vagy ahogy éppen hívják) szokott hiányozni, ha egzotikus hardverek nem mennek. (Legtöbb USB-s és egyéb fifi is...)

Mutogatni való hater díszpinty

(#35863) pn4hvq válasza totron (#35861) üzenetére


pn4hvq
senior tag

"Jó pont a klín installra egy hardvercsere."
Van benne igazság, de pont egy háttértár cseréjekor nem látom semmi értelmét az újratelepítésnek és a használt programok újra beállításának.

(#35864) solena válasza opr (#35858) üzenetére


solena
tag

Azért kitartást. Szobanövényzet, ha nincs, esetleg beszerezni? (csak nehogy úgy járjatok mint én, hogy még a kaktuszt is kiszárítom(!) :)) )

totron: "Ha goromba asszony is van a légtérben, azt odébb küldeni (sárkány mivolt, mégtöbb pikkely)" - nemnyert, én vagyok a sárkány;] És a szűzvért kihagytad a képletből, amit vaporálni kell a légtérben, hogy az ősi istenek is segítsenek, de nem mindegy, hogy az óramutató járásával megegyezően kavarod a levegőben, vagy visszafele;] :DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35865) solena válasza pn4hvq (#35863) üzenetére


solena
tag

Alapesetben tényleg nem indokolja, de igazából a rendszer állapota és az ügyfél kora határozza meg, hogy mi a nyerő:) Ha a rendszer ép, látszik rajta, hogy csak HDD-ről kell átállítani SSD-re, valamint a gép gazdája is erősen konvergál a 70 és a koporsó felé, akkor klónozás. De ha a rendszer alapból is csinál fura dolgokat, amit nem magyaráz a HDD, akkor klín install. Meg amit az ügyfél óhajt (az meg amit mi tartunk jobb megoldásnak, mert 150 esetből 149-nél hallgat a szép szóra) :)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35866) E.Kaufmann válasza totron (#35861) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy milyen nem szabványos USB-SATA vezérlő az, amit egy konzervatívabb Linux nem támogat? Wifi esetén még értem is (sok zárt driver és fw), de pl ha nincs hw RAID vagy valami spéci, azért az USB-s és egyéb külső/belső tároló cuccokat szokták látni mindenféle trükközés nélkül a különféle disztribúciók.
Láttam már gpu-t/vezetékes és vezeték nélküli hálókártyát/webkamerát nem működni, de általában akár pendrive, akár külső/belső hdd, mind látszódtak, meg valamilyen elterjedtebb protokolt hardveresen támogattak.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#35867) BiP válasza solena (#35865) üzenetére


BiP
nagyúr

Meg amit az ügyfél óhajt (az meg amit mi tartunk jobb megoldásnak, mert 150 esetből 149-nél hallgat a szép szóra) :)
Ha ilyen jó lenne az arány, a topik fele nem létezne.

(#35868) totron válasza BiP (#35867) üzenetére


totron
addikt

Jó, de hallgatnak, hisz' nő, unikális eset. Pszichológia ez, az idők során szorgosan begyűjtögetett és leülepített szakmai tapasztalat és az ebből automatikusan fakadó magabiztos kommunikáció elvileg nem ütközik ellenállásba, a gyakorlatban meg sokszor csak katalizátornak használja az ember a másikat önmagához: megerősítést vár, kicsapja az asztalra a Dunning–Krugerségét, káoszoskodik. Ilyenkor sem kell fűnyíróval helyreigazítani az ügyfelet, de tud energiaigényes lenni, az biztos.

(#35866) E.Kaufmann, persze, értelek. Nem tudom uram, a hcl által említett pakk megoldást szokott nyújtani. Bevallom, nem is követem már annyira, a kínai nónémeket meg csak tippelni lehet. Barkácskedvhez pont ideális felállás és ugye linux terepen nem haragudhatunk, ha szembe jön egy ilyen (a biztos siker bárminemű ígérete nélkül).

(#35864) solena, áh, párdon!

(#35863) pn4hvq, na jó, de most képzeld el, hogy nem vagy a nulláról való nekiugrásnak kifejezett híve, meglévő hardverrel nincs az az időpont amit alkalmasnak éreznél (extrém eseteket kivéve).

(#35869) solena válasza BiP (#35867) üzenetére


solena
tag

Ügyesnek kell lenni, az ügyfél bőre alá kúszni, és elhitetni vele, hogy ezt akarja. Némi manipulációs készség nem árt, szem előtt tartva, hogy tényleg mi lenne neki jó. Az ingyen kéne, de tegnapra rész az más tészta:D

Minap beesett huszonéves kiscsaj, bár közelebb a harminchoz, nem tudom biztosra, a vakolat az arcán nem volt egyértelmű, sokat öregített a megjelenésén. De amilyen elvarászolt volt, lehet, hogy inkább a húszhoz állt közelebb. :F Ahogy öregszem, egyre kevésbé tudom jól belőni a kort...
Szóval, arra érek vissza az üzletbe, hogy ominózus kiscsaj teszi magát kiskollégának, hogy haaataaalmas szívesség kéne: a kezében tartott dokumentumot kéne digitalizálni. Srác vakarózik, mert nem nagyon akaródzik neki ilyen melót csinálni (megértem, ha 3D-s lennék, én sem vállalnám), ingyen meg pláne. Kollégától átveszem a dolgot, közben a kiscsaj tekintetéből sugárzik a csalódás, hogy ez nem lesz ingyenmunka (szerintem, ha tekintettel ölni lehetne, akkor ott haltam volna szörnyet:DDD). Forgatom a papírt: egy kétoldalas vállakozói szerződés személyes adatoktól festékkel megszabadított fénymásolata. Fosul kihúzva, sűrű kétoldalas. Csajnak elmondom, hogy ezt manuálisan kell felgépelni, formázni, egy gyorsabb gépírónak kábé egy óra, óradíjas mutatvány, óradíjunk annyi amennyi. Hápog, de hát... Dehát ezt be lehet szkennelni is.. Jah, de ilyet nem nagyon lehet ocr-ezni, mert a szövegfelismerő megbolondul a magyar ékezetes karakterektől meg a zajt okozó csíkoktól, időben ugyanott van, mert át kell nézni a formázást és a hibákat. Szóval, bármi van, egy embert ki kell vennem a szervizből legalább egy órára. Addig meg áll munkája, ennek ez az ára. Csaj átment gömbhalba (felfújta magát és tátog), éppen, hogy csak el nem küld anyámba. Mondja, hogy ez sok. Nem, ennek ez az ára. És akkor ez mikorra lenne kész? Még a mai nap folyamán, ha 11-ig kitalálja, hogy neki ez kell. Hátöö... még átgondolja. Azóta is, mert nem jött vissza.

Kislány kapott egy leckét abból, hogy műszempillarebegtetéssel nem fog tudni lehúzni, mert a férfiak nem csak a gatyájukban hordják az eszüket, az az idő elmúlóban van. Főleg, ha az én környezetemben van.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35870) opr válasza solena (#35864) üzenetére


opr
veterán

Van pár dudva. (Az a pár, ami nem halt ki...) Azok is porosak, asszony állandóan törölgeti szerencsétlen gazokat. :DDD

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#35871) solena válasza totron (#35868) üzenetére


solena
tag

"Jó, de hallgatnak, hisz' nő, unikális eset."

Pont, hogy nehezített pálya vagyok az ügyfél szempontjából, mert ugyan egyre ritkábban, de még mindig előfordul, hogy azzal kell kezdenem, hogy meggyőzöm, igenis, kompetens vagyok a témában. Még mindig bizonyítanom kell az ügyfél felé, míg a bizalmat a szakmaiság szempotnjából a férfi kolléga automatikusan megkapja. És mindezt úgy kell átfordítanom, hogy ne tépjem le a fejét;] De amikor más szervizzel beszélek, akkor szerencsére ezzel nem kell megküzdenem, elég jól fogadják létezésem a vonal túlvégén:)

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35872) BiP válasza totron (#35868) üzenetére


BiP
nagyúr

Jó, de hallgatnak, hisz' nő, unikális eset.
Én azt hittem, pont fordítva működik. A legtöbb emberben az a zsigeri hozzáállás, hogy nő nem érthet az IT-hoz, ergo nem hallgatunk rá. (ahogy festéshez, szereléshez, bányászathoz, autószerelés, stbstbstb.)
Úgyhogy a kommunikáció, módszer lehet itt a "trükk". Abban meg azért genetikailag jobbak a nők.

#35871 solena : Szerk, na, erre gondoltam, hogy alapból nem hiszik el, hogy Te, mint nő is érthetsz a dologhoz.

#35869 solena : Szembejött neki a valóság :)
Amúgy ha ez egy nyomtatott szöveg volt, akkor mi a túróért kellett neki digitalizálni?
Az eredetit nem lett volna egyszerűbb megszerezni, akár némi szempillarebegtetéssel?

Amúgy pl. az Abbyy Finereader viszonylag tud magyarul, ha jó minőségű a forrás, akkor kevésbé zavarja meg az ékezet, de ettől még ugyanúgy át kell nézni a végeredményt. Ami szerintem is több idő, mint újragépelni.

[ Szerkesztve ]

(#35873) KROK640 válasza hcl (#35850) üzenetére


KROK640
veterán

Lehet, hogy piaci rést találtam :Y
Simán felrakom a fóliát, a héten még 5 ezer, aztán 100 euro. :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35874) E.Kaufmann válasza KROK640 (#35873) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ablakot nem vállalsz? Most nincs rá pénzem, de megadom majd, cserkészpácsó :DDD . Ja és hozzál már fóliát is, mert az sincs nekünk ;]

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#35875) solena válasza BiP (#35872) üzenetére


solena
tag

Azért kellett volna újradigitalizálni, mert nem volt meg neki, csak ez a nyomorult papír, amit szerintem szintén szempillarebegtetéssel szerzett meg valami ismerőstől, akinek szintén csak nyomtatott példányban volt meg (talán a szerződés másodpéldánya?), mert ahhoz már nem elég okos, hogy a Google-t tudja használni. És nem is kitartó, hogy még ha úgy is gépel, mint a sas, fél nap alatt akkor is végzett volna vele.

Hát, elintéztem neki a reality checket:)) Lehet, még egy kicsit rosszindulatú is voltam vele (nem volt nehéz), mert hogy jön ez a picsa ahhoz, hogy amit én kemény munkával és edukációval elérek (aka: a tudásomat nézzék, ne a dekoltázsomat), azt ő le akarja rombolni... Meg a faszomat, azt. :P

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35876) totron válasza hobizoli (#35846) üzenetére


totron
addikt

Van, hogy mindkét (1, 2) kendő nedves és akkor be van nedvesítve szakszerűen, de nem túl, meg nincs ott ásványi anyag, meg egyéb szennyeződés a konyhai csapból és akkor úgy meg van ágyazva valamilyen szinten az esélyeknek. Már persze ha nincsenek kiszáradva..

(#35848) solena, inkább csak ráállni nehéz, mint a vasalásnál. Ha elébem tennének egy 100-as fóliázni való pakkot simán belejönnék, szerintem selejt nélkül. De egyért teljesen átszellemülni.. Kívül-belül ideális állapotokat kíván.

(#35872) BiP, igazatok van. Abból indulok ki, hogy a betérő egy olyannyira szürreális helyzettel találja szembe magát, hogy még hitetlenkedni is elfelejt, elengedi a kőbe vésett konvenciókat. Egyben én olyan büszke tudok lenni ismeretlenül is, mikor emberi pozícióban látok egy nőt, legyen az vezetői vagy egyéb, kompetenciát megkívánó munkakör. Az arányokat persze nem tudni, hogyan jutott el odáig, mennyi volt a környezet segítsége, sorozatos szerencsés csillagállás, és mennyi a kezdetektől jelen lévő saját érdem, de akkor is.

solena szerintem kedvenc mondata: "nincs itt más, akivel lehetne beszélni?" :D

#35871) solena, elég jól fogadják létezésem a vonal túlvégén:)
Nem egy hátrány..

A sminket meg elképesztő, hogy milyen árakon is bevállalják, túllövik, de az elbújási opció amit belé látnak mindent visz. A korhatározás ne aggasszon, a Mónika Show idejében itt is flottul ment, később kevésbé.

(#35877) qnadam válasza totron (#35876) üzenetére


qnadam
veterán

az utóbbi 2-3 telefonomon nem volt fólia, előtte talán gyári, azelőtt meg szintén nem. nincs hiányérzetem :) amit szimpla bénaságból lezúztam, azon nem segített volna úgyse, a többin meg nem lettek használat közben látható karcok. pedig zsebben hordom (azért nem kulcs mellett), és nem párhavonta cserélek telefont.
valamelyiken (talán az előző onepluson) volt gyári fólia, de rettentő kellemetlen tapintású, azt hamar leszedtem róla... a mostani (mi note 10) viszont annyira csúszós, hogy azon mindenképp kell legyen valamilyen tok. ha meg már van tok rajta, akkor olya, ami a kijelző fölé ér, az sok helyzetet mentett már meg.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#35878) Pötyi válasza totron (#35861) üzenetére


Pötyi
őstag

Csaxólok, hogy pormentességhez pozitív nyomású, túlnyomásos szoba kell, oda jut be nehezebben a por. Veszélyes vírus- és baktériumkutatáshoz kell a negtív nyomás, hogy a levegő befelé szivárlgjon és ne jusson mi a veszélyes anyag.

QNX is cool!

(#35879) KROK640 válasza solena (#35856) üzenetére


KROK640
veterán

Hm, akkor gondolom Békés megyei lehetsz, vagy méginkább Csongrád Csanád környéke. Arrafelé meg tényleg sok a por, bár tullajdonképp minden nagy és kisvárosra igaz ez, csak max a por szerkezete másabb.
De nem kell pormentes kamra, vízporlasztóval befújsz (de fognak örülni a hardverek :D ) és már mehet is :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35880) solena válasza totron (#35876) üzenetére


solena
tag

Amikor belecsöppennek egy szürreális helyzetbe, pont akkor kezdenek el ragaszkodni a saját kis valóságukhoz. Nem egyszerű lebontani a falat. Egy ilyen helyzet általában így kezdődik:
- Üdvözlöm/Jó napot, miben segíthetek?
- XY [főnök, általában] itt van? [azt, hogy esetleg köszönni, már elengedtem...]
- Nem, külső munkán van, miben tudok segíteni?
- Nem hiszem, hogy tud. Biztos nincs bent XY?
- XY tényleg nincs bent, de ha szakmai kérdése van, kérdezzen nyugodtan.
Általában erre jön egy lemondó sóhaj, amolyan minden mindegy alapon, aztán két mondat után meglepődik...

Kiskolléga lepődött meg nemegyszer. Az egyik legmeredekebb "tudtam, hogy létezik, de nem hittem el, amíg nem voltam része" helyzet még betanuló időszakában volt. Azaz, ha ügyfél jön, kint van az eladótérben, de köszönésen felül még semmi komolyat nem kommunikálhat az ügyféllel. Én a kinti gépen éppen a rendelést pakoltam össze. Eseti ügyfél bejön, én köszönök rá a fenti frázissal, felé fordulok... De a kollégához lép oda, az én jelenlétemet le sem szarva. Persze kolléga kapásból hozzám irányítja, hogy ő még betanuló, jelenleg én vagyok az illetékes. Mikor ügyfél elment, megállapította, hogy tudta, hogy létezik, csak más megtapasztalni, és egyáltalán, én hogyan bírom ki, hogy ne küldjem a halál faszára a bunkó parasztot. Ha eleve ebben nő fel az ember lánya, akkor nem megszokja az ember, hanem megtanulja felhasználni.

KROK640: Csongrád megye:) sok por, kevés eső, páratartalom a béka segge alatt:DDD

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35881) hcl válasza E.Kaufmann (#35866) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

" milyen nem szabványos USB-SATA vezérlő az, amit egy konzervatívabb Linux nem támogat? "
Ezt rtam, rakás kínai cucc ilyen. Amint felkerülnek a fw + stb csomagok, megy.

@solena, klónozás : :K
A kiscsaj meg... Miért nems canneltétek be neki, azt' kezdjen vele amit akar :D De különben ezt nem értem, ő miért nem tudta begépelni :D (Persze, értem, csak fel nem foghatom. Két oldal, az lóf*.)

"- XY [főnök, általában] itt van? [azt, hogy esetleg köszönni, már elengedtem...]"
Itt ugyanez userekkel. Megáll az élet, ha a valaki nincs bent, mert persze b*szott átadni a melót, a usernek büdös hogy hivatalos úton intézze, én meg általában csak arra vagyok hajlandó ;]

@KROK640 : Hajrá :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#35882) KROK640 válasza solena (#35869) üzenetére


KROK640
veterán

Azt ne hidd, hogy férfiaknak könnyebb : Rengetegszer járok úgy, hogy gyönyörűen elmesélem az ügyfélnek, hogy miért arra van szüksége amire, és miért nem arra amit gondolt. Felcsillan a szeme, és értelmes fejet vágva bólogat, majd elmegy és megveszi amit eredetileg gondolt. Mert mire a boltig ér minden józan és ész érv kisurran a fejéből, ha egyáltalán bármikor is megfontolta, hogy ő valóban rám hallgat, és nem csak kikéri a véleményem.

Jajj, ilyen "haaataaalmas szívesség"es emberek minket is rendszeresen megtaláltak a boltba, de nekünk a közös légtér és a főnök (akit amúgy nagyon bírtam) szinte állandó jelenléte miatt szóba se jöhetett az ingyen meló. Sőt, kidolgoztam egy módszert, hogy a pult melyik részéhez kell álljak, (nagy L alakú volt és nem az ajtóval szemben hanem az ablak mellé) ahol a sorban előrébb kerülő szervízesgépekért kapott történelmi személyek arcképeit be tudtam gyűjteni. :D

A másik, mikor még a nyelviskolában dolgoztam, akkor bejött egy nő, hogy kellene neki egy kis német szöveget angolra fordítani. Vártam úgy 2-3 sort. Elővett 6 oldalnyi gépelt A4-es lapot, hogy ez kéne, még mára, de legkésőbb holnapra. Mondtam neki, hogy X ezer. Erre hápog gyorsan, hogy jó nem ingyen gondolta, de ez azért mégiscsak vastag ceruza ... Mondtam neki, hogy keressen meg fordító irodákat ők kb ennek a duplájáért fognak dolgozni. Hogy utánanézett-e vagy sem azt nem tudom, de másnap jött és kifizette, sőt : utána rendszeresen visszatért ugyanilyen jellegű igényeivel, és volt olyan hónap, hogy még egy fizetésem(!) összejött a neki csinált fordításokból. Aztán egyszercsak ahogy jött, úgy tűnt el egyik pillanatról a másikra, nagy bánatomra, mivel addigra már hozzászoktam, hogy a gyengébb hónapokban is összejön egy minimum harmad-fél fizetés még tőle.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35883) BiP válasza KROK640 (#35882) üzenetére


BiP
nagyúr

Fordításra: talált valaki lúzert, aki még olcsóbban megcsinálta neki. Esetleg munkahelyet váltott, és már nem volt szükség fordításokra.

kellene neki egy kis német szöveget angolra fordítani. Vártam úgy 2-3 sort. Elővett 6 oldalnyi gépelt A4-es lapot, hogy ez kéne, még mára, de legkésőbb holnapra.
Mégis hol élt??
Remélem sürgősségi felár is volt rendesen. Hiszen egy ilyenhez (ha jól akarod csinálni) félre kell tenni mindent, hogy másnapra meglegyen.

Hcl: jaja, tuti akkor döbbent rá, hogy még így is jól jár.

[ Szerkesztve ]

(#35884) hcl válasza KROK640 (#35882) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"Mondtam neki, hogy keressen meg fordító irodákat ők kb ennek a duplájáért fognak dolgozni. Hogy utánanézett-e vagy sem azt nem tudom, de " tutira, mert különben nem jött volna vissza :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#35885) KROK640 válasza E.Kaufmann (#35874) üzenetére


KROK640
veterán

Dehogynem! :)
természetesen fóliát is viszek. :D
A cserkészpácsó pedig már nagyon hiteles, azzal a bank is fog neked hitelt adni, és ugyebár még annak a kamataival is jobban jársz, mintha én hitelezném meg neked ;]

Szóval írjad a címet more, elmegyek megnézem a munkát (az csak 10 ezer lesz) aztán mondom a matekot :D a biztonság kedvéért azt is beleszámítom, hogy Gyurinak mennyi kellene, ha bele kéne téged dobjon a napba. ;]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35886) KROK640 válasza solena (#35880) üzenetére


KROK640
veterán

Erről az jut eszembe, amit sok sok éve (úgy 16-17), az egyik CPU tuning versenyen tapasztaltam, hogy mindenki ezerrel tuningol (természetesen én is), és feltűnt egyszercsak egy tőlem egy fejjel alacsonyabb igencsak dekoratív kiscsaj, aki bőszen öntögeti a folyékony nitrogént a konfigjára, és a Biosban állítgat, szemmel láthatóan tudva, hogy mit csinál. Nem bírtam ki, szóba elegyedtem vele, és tényleg tudta mit csinál, ráadásul kiderült, hogy a szomszéd városban lakik és a tágabb szockörünk összeér, több közös ismerős, szóval kész csoda, hogy addig még nem találkoztunk. Utána összefutottam még vele párszor, de aztán eltűnt mint az aranyóra, 10+ éve még csak nem is hallottam róla, fogalmam sincs mi lehet vele. (nem bírtam ki : most rákerestem face-en, család, gyerekek stb. úgy látom, megvan jól elvan)

kb két évvel ezután meg egy olyan barátnőm volt, akivel simán meglehetett beszélni a torrenten történő passkey okosításokat, vagy, hogy hogyan érdemes beállítani a routert aktív módhoz, esetleg mennyi plusz feszültséget adjon a CPU-jának tuningkor. A Csaj később egy ISPnél dolgozott sok évet, épp nemrég lépett ki, pár hete futottam vele össze a városban.

De tudnék egy harmadik példát is említeni, aki tizenévei elején rendszeresen rakta össze a saját gépét, amit az apja büntetésből szedett neki szét, ha valami rosszat csinált :D

Szóval igen, van ilyen, de elég ritka ahhoz, hogy az ember meglepődjön rajta.

Csongrád megye : Onnan leginkább Szeged amit vágok, ott egy párszor megfordultam, de inkább tizenéve. Manapság az országnak leginkább azon nyugati felén szoktam átsuhanni ami Ausztriába vezet, vagy éppen visszafelé ami Hajdú-Biharba. És igen, Szeged a napfény városa, szóval a páratartalom arrafelé csakugyan a béka hátsója alatt is kevés.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35887) TESCO-Zsömle válasza solena (#35880) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Igen, ilyen velem is volt. Ember bejön, én köszönök rá, ő meg egy lesajnáló nyögésse átfordul főnökhöz és odamegy. Ezzel nem jár jól, mert én vagyok a szakember, a főnök különleges képessége a behízelgés és a vízfolyás-szerű spontán hazudozás. Mióta egyszer ledurungolt, amiért vevő előtt kijavítottam, én nem szólok bele, bármekkora f*sságot is mond az embernek. Folt a zsákját direktíva. :P

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#35888) solena válasza KROK640 (#35882) üzenetére


solena
tag

Nem könnyebb, más. Csak míg nálad téged megtalálnak, hogy egyáltalán megkérdezzenek, addig én az utolsó utáni opció vagyok. És mivel nekem is érdekem, hogy nálunk költsön pénzt, nem mondhatom azt, hogy "akkor baszdmegmagad, a nyomorult előítéleteiddel együtt!". Pedig néha tökjó lenne.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35889) KROK640 válasza BiP (#35883) üzenetére


KROK640
veterán

Mindkettő lehetséges, mindenestre utolsó alkalommal nem említette, hogy többet nem jön.

Persze, ami sürgős volt, az mindig drágább is volt. Én meg örültem neki, mert akkoriban a munkaidőm nagyrésze az irodában amúgyis banánreszeléssel meg fórumozgatással telt, úgyhogy jó volt, a korlátozottan értékes munkahelyi szabadidőmet némi extra pénzre váltani.
Ami kiakasztó volt, ha akkor esett be valami sürgőssel, mikor az a bizonyos havi 5 kemény nap volt, mert akkor általában reggeltől estig volt mit csinálnom, még telefoncsörgés nélkül is. De megvolt az előnye is, mert ennek a végén kezdtem osztani a fizetéseket, és sokan hálásak voltak (ha mással nem pár(száz) ft-nyi apróval).

Volt egy tanárunk, emlékszem, ő kibulizta magának, hogy mindig ő kapjon elsőnek fizetést, és rendszeresen meg is hálálta, volt, hogy egy üveg piával, vagy hasonlóval. Igazi vagány csávó volt, egy régi nagy tepsi Ford Galaxie-val járt, ha pedig jó idő volt akkor egy Harley Davisonnal, amúgy akkor 50 körüli volt, de fuh, milyen MILFeket akasztott le, szinte mindig másik csajjal láttam, 35-45-ös kategóriákban, de mind tetszetős volt (pedig én akkor még huszas éveim közepén jártam). Kedvenc kollégám volt, és napi szinten találkoztunk.

A másik véglet meg az a 60 körüli, nagydarab, eldohányzott hangú banya volt, akinek az érkezését már az utca végéről hallottam, ahogy a babakék kombi kétütemű trabija pöfékelt gyök kettővel az utcában. Na ő soha még egy köszönöm-öt se tudott mondani, alapjáraton is olyan stílusa volt, hogy minden mondata után azt hitted, hogy valami komoly baja van veled. Lenéző és mogorva volt. Szerencsére ő ki volt helyezve valahová, és csak fizetésadáskor találkoztam vele, mondjuk az is elég volt. BTW lehet mai napig nem tudja, de mindig ő kapta meg legutoljára a fizetését.

De a befizetéseket is szerettem, olyankor jöttek a diákok, fizettek, - és persze nem mindtől de - jó pártól kaptam ezt-azt, csokit, üveg bort, de volt aki 20 tojást hozott nekem faluról stb.
Jó kis melóhely volt, nagyon szerettem, ha rajtam múlik szerintem még most is ott dolgoznék...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35890) solena válasza TESCO-Zsömle (#35887) üzenetére


solena
tag

Nálunk, ha a főnökhöz fordul oda (mert kivételesen bent van), az automatice visszairányítja hozzánk. Már nem nagyon van képben, hogy milyen munkák vannak a szervizben (tevékenységileg igencsak bővül a cég, inkább azzal foglalkozik, ami érthető). De a két kezem összeteszem, hogy normális főnököm van.

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35891) bambano válasza solena (#35869) üzenetére


bambano
titán

és mi történt, amikor bekúsztál a huszonéves kiscsaj bőre alá?
;]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#35892) KROK640 válasza TESCO-Zsömle (#35887) üzenetére


KROK640
veterán

Erre vigyázni kell, mert erre nagyon érzékenyek.
Volt egy nagyon f*s munkahelyem, már korábban írtam a topicban róla, ott volt a főnöknek az a szokása, hogy bármit hibázott, azt azonnal ránk kente. És simán mások előtt helyből úgy letolt az ő hülyesége miatt, hogy majd kiestél a cipődből is. Mindig minden rögtön a mi hibánk volt, ha valami nem klappolt, és az alapos ledurungolás után mint egy függelékként kötelező jelleggel feltette a "milyen nehéz manapság jó alkalmazottakat találni, látod milyen semmirekellőek vannak..." c lemezét. Mind a haverjai mind az ügyfelek előtt simán. Azt persze nem dicsekedte el senkinek, hogy a semmirekellő emberei minden második héten még vasárnap is bent ültek este 6-7-8ig, a szabad szombat meg ismeretlen fogalom volt. Mindezt a 2000-es évek közepén.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35893) KROK640 válasza solena (#35888) üzenetére


KROK640
veterán

Igen, más. De az sem olyan jó, amikor nyilván rögtön téged talál meg, és fáraszt mindenféle 1 perc alatt ki googlezhető sz*rsággal, te meg már haladnál a munkáddal de nem tudsz miatta.
"akkor baszdmegmagad, a nyomorult előítéleteiddel együtt!". - megértem, ez eléggé idegesítő tud lenni.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#35894) solena válasza bambano (#35891) üzenetére


solena
tag

A nyers idegein fogta fel, hogy milyen fájdalmas dolog szívességet kérni;]

[ Szerkesztve ]

Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare

(#35895) hcl válasza KROK640 (#35886) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ilyeneket asszony is tudott :D Mostanra meg Power admin nerd :D

" ott volt a főnöknek az a szokása, hogy bármit hibázott, azt azonnal ránk kente."
Igazi vezető na :D

@TESCO-Zsömle : "Mióta egyszer ledurungolt, amiért vevő előtt kijavítottam, én nem szólok bele, bármekkora f*sságot is mond az embernek. "
Csak utána meg neked kell megoldani? :DDD

@solena : "nem mondhatom azt, hogy "akkor baszdmegmagad, a nyomorult előítéleteiddel együtt!". Pedig néha tökjó lenne."
Van az a fajta vevő, aki inkább ne jöjjön, mert több vele a gond, mint amit hoz... :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#35896) TESCO-Zsömle válasza KROK640 (#35892) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az enyémnek volt egy Freud-i elszólása, mikor rosszul lett kiadva árú: Ő nem hajlandó senki elbaszásaiért sem fizetni, de legfőképp a sajátjaiért nem. :DDD

Illetve visszatérő téma, hogy ő nem tartja a hátát senkiért.

Kicsit furán veszi ki magát, miközben mások irányába meg azt hallgatod, hogy 120%-osan kiáll értünk és megtesz mindent az érdekünkben.

Nyilván, mikor "udvarolt" más volt a helyzet, de ahogy mondják: Lakva ismeri meg az ember a másikat. Addig egy szimpatikus, őszinte embernek tűnt, aztán 1-2 év alatt ténylegesen megismertük. ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#35897) TESCO-Zsömle válasza hcl (#35895) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Olyan is volt, illetve mikor 1:1-be kimaradt valami bonyolultabból, mert feljebbről jött a megkeresés, aztán az ügylet felénél magyarázzam meg a fogalmatlannak, hogy most épp mi a helyzet.

De úgy, hogy van amikor egy nap képes 4x is megkérdezni ugyanazt, mert anynira nem érdekli, hogy 5 perccel a kérdés után már fogalma sincs. :(((

Aztán jön a kérdés, hogy erről ő miért nem tudott? És nem mondhatod meg, hogy azért, mert nem érdekelte, hisz egyből rávágja, hogy olyan nincs, és te vagy a paraszt, amiért nem tájékoztattad, többet ne forduljon elő. :D

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#35898) koby11h válasza TESCO-Zsömle (#35897) üzenetére


koby11h
aktív tag

Van olyan ügyfél, akivel már csak írásban kommunikálok és még az sem elég, mert amit leírok azt is rosszul adja tovább... kivág egy részt vagy újrafogalmazza és így elveszik a lényeg :O És nem mondhatom, hogy ne mondjon már hülyeséget...

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#35899) hcl válasza TESCO-Zsömle (#35897) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Sima ügy, bármelyik managernél :D

"Aztán jön a kérdés, hogy erről ő miért nem tudott? És nem mondhatod meg, hogy azért, mert nem érdekelte,"
Én simán megmondanám, aztán keresnék másik helyet :D (Ezért jobb az ilyesmi írásban ha lehet. Ld. @koby11h)

Mutogatni való hater díszpinty

(#35900) totron válasza bambano (#35891) üzenetére


totron
addikt

Mindeg es utáltam az ilyen köztiszteletben álló vagy közbaszás alatt álló személyeket, teljesen más világban élnek, más játékszabályok szerint játszanak. Nem az ellentéteket kell keresni persze, de akárhányszor semlegesen álltam hozzájuk, egyfajta közelítésként, ők ugyanerre nem voltak képesek. Vagyis a jól bevált séma mentén, a szocreál-like szivességbanki életvitel volt műsoron. Cserébe nem sok semmi. Mondjuk a csaj még kinőheti.

(#35888) solena, jár pedig mindenkinek a disszonanciától mentes lét. Vagyis ha kiengeded a beszólni valót, akkor felcsillan a szemük, hogy na ugye, UGYE hogy megmondtam? Mindvégig ilyen volt, most kibújt a szög a zsákból! Ééééés nincs vége az előítéletnek, csak lefele tudod mélyíteni a gödröd, amit kaptál. Közben dúdolhatod a [link]-et, Na persze ezeket a példákat csak kiragadod, a fórumozás kedvéért, fentebb írtad, hogy ritkák ma már.

(#35887) TESCO-Zsömle, ezt má' írtad régebben is. Akkor is sajnáltalak miatta. Most is. ;)

(#35889) KROK640, de a diákok miért jutalmaztak téged, ki voltál te ott? Vagy annyira elragadó volt a személyiséged, hogy mindegy is volt a pozíció?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.