Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Így sehogy. Előbb-utóbb eljön az a pont, amikor azt mondja, inkább felveszem a hitelt, és fizetem magamnak.
Erre utaltam, hogy ha valaki ennek ellenére 20-30 év után is az albira szavaz, az vagy tudatos vagy nem jól csinálja.
A mai albérletárak mellett egy idő után ablakon kidobott pénznek tűnik. Azért havi átlag 150e Ft túl sok pénz arra az 1 célra, hogy legyen fedél a fejem felett.Átmeneti megoldásnak oké (pl. amíg egy kis önerőt összevakar az ember, mert úgy jobb feltételekkel kap hitelt), de ha komolyabb megtakarításra nincs lehetőség, akkor is át kell gondolni, melyik a jobb megoldás. Fizetni a feneketlen kútba az albidíjat vagy sajátot fizetni, és beleugrani egy durva hitelbe.
A mai ingatlanpiac mellett nincs egyszerű megoldás sajnos. (ilyenkor veszteségminimalizálás lehet csak) -
őstag
válasz KROK640 #19046 üzenetére
Ismerős történet. 20 éves voltam, amikor a katonaság alatt meghalt anyukám, és apám egyedül maradt. Mire leszereltem a bátyám már elköltözött, családot alapított, rokkant nyugdíjas apám meg összehaverkodott a környék kétes egzisztenciáival. Kiléptem ebből a szarból fél évre, albérlet az akkori párommal, de nem tartott sokáig, mert nem tudtam fizetni az albit, és apám lakásának rezsijét ( anyám után megörököltem a negyedét, így úgy gondolta, hogy nekem is be kell szállni a rezsibe). Mire hazaköltöztem a gyerek koromból félre rakott TT terepasztal darabjai huss, közös költség hátralék egy év, villany kikapcsolva. Elkezdtem kifizetni mindent, de még vásároljak be, miért lakik ez a nő a lakásomban (a párom), ha kaptam egy jobb piát, akkor miért dugdosom, kell a "vendégeknek". A fenti cimborák munkaidőben nálunk tobzódtak.... Hát szerveztem egy baráti találkozót, hétköznap szabi, amikor ott voltak a apám "cimborái", akik csak az pénzére, kajára, piára utaztak, meg én és néhány punk barátom.... Apám haláláig nyugalom volt. Szerintem a 2000 évek elején buktam ezen százezreket, de legalább a lakás megmaradt. Ez a lakás alapja, amibe most élek és nevelem kölkeim.
Szóval: "kelj fel, állj fel, te is légy szabad!"
Ne akarj megfelelni csak magadnak! -
-
Es a minimum 20, de inkabb 30% onresze honnan lesz? Mert a tunderek nem hordjak ossze, ket szep szemere hitelt nem kap, amugy meg also hangon 20 ev osszeszedni, es akkor lezerpontos fokusszal semmi mas eszedbe se jutott 20 evig, csak ez lebegett a szemed elott. Aztan utana mar csak 30 evig fizeted a maradekot. Tehat ha 50 evig rafokuszal, akkor vegulis jah, sima ugy.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
bambano
titán
na megvolt a telepítvény10.
volt benne egy pillanat, amikor messziről mintha felderengett volna a könyv. de a pillanat és a derengés szertefoszlott és orbitális katyvaszt hagyott maga után.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
Az. Ugy lehet konnyen elerni, hogy onnantol se sajat, se albi ne legyen nagyon hamar.
Amugy latom es ertekelem a /s-t, jot rohogtem a kommenten.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #19042 üzenetére
asztali gép volt, Lubuntu ment rajta, leginkább szöveg írás meg webböngészés. az utóbbi rendkívül lassú vol rajta, főleg hogy a Matrox nem tudott gyorsítani szóval a P3-asnak kellet izomból tekernie.
Nem voltak illúzióim a dologgal, de amire kellett arra elég volt. Az volt a nagy trükk hogy az amúgy JS-szaturált weboldalaknak a mobil verzióját kellett használni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
BiP
nagyúr
Hát nem, és azt is értem, hogy szalagsori fizetésből vagy 2 tanári fizetésből nem lehet egyről a kettőre jutni.
A mostani ingatlanhelyzet meg egyszerűen siralmas. (áldom az eget, hogy nekünk előtte volt aktuális a dolog, és magunknak letudtuk a dolgot egy életre). Most már a gyerekeinknek gyűjtünk, hogy ha majd ők lesznek felnőttek, akkor nekik lehetőleg ne legyen opció a 20évnyi albérlet.
De ha nekem kéne most összevakarni valamit, és az albi+egyéb kötelezők után a hó végére nem tudnék félretenni, akkor az csak helyben toporgás. Átmenetileg elmegy, de hosszútávon beleőrülnék, és valamerre csak lépni kéne. (vagy keresnék valami jobban fizető állást, vagy külföld.). Meg akkor lehet, hogy ráfanyalodnék én is az állami csöcsre. Ha van gyerek, akkor csok, ha nincs, de tervben van, akkor babaváró.[ Szerkesztve ]
-
-
Top cat
addikt
Meg lesz az a 480, ha így haladunk elég hamar.
-
Ezzel egyetértek, én se bírnám. Mondjuk őszintén szólva itt Londonban se látok rá olyan rengeteg esélyt, hogy belátható időn belül össze fog jönni az a szükséges 300.000 gbp, ami egy normális házba a beugró, de annyira nem gáz, mert abban se vagyok biztos, hogy az egész életem itt akarom leélni, szóval végülis belefér.
-
Após most éppen Win11 + Office2021 akar venni 40 ezerért
Van egy 4 magos i5-e 16GB RAM-mal, de TPM nélkül. Amire használja, arra bőven elég. Hogy minek kellhet neki 11?Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
-
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #19078 üzenetére
Én is ezt javaslom mindenkinek. Hová ez a nagy rohanás?
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
hobizoli
nagyúr
a nagyatlag ezzel nem fog ennyit szenvedni
foleg, amikor a 6gen technika aranal nem sokkal tobb egy 10gen sem
alaplap kb ahhoz is annyi, a RAM is
meg a CPU se sokkal tobb
16-18k korul adnak egy i3-6100-t, mikozben egy i3-10100F ~20-25k
es az 2c4t helyett 4c8t is egybol
10-12k-val tobbert 4 generaciot lehet lepni, es az IPC-je is eleve nagyobb, plusz az orajele is, meg a dupla szalakkal tud buveszkedni
Core2Duo meg amugy is regitöbb drón kell ;P
-
válasz koby11h #19079 üzenetére
Én mondjuk frissítettem mind az itthoni, mind a munkahelyi gépen, de a Zen+ és a 12gen Intel úgy is támogatott, utóbbinál meg egyenesen javasolt. Amúgy nagy előnye nincsen régebbi HW-kon és nekem szimpibb a Win10 egyszerű stílusa, és ezek az újra színes ikonok nagyon nem jönnek be.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #19081 üzenetére
Nekem ameddig a Win10 teljes támogatást kap, addig nem nagyon izgat.
Majd ha nem lesz támogatása vagy ha kézzelfogható előnyt jelent bármiben, akkor majd frissítek."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
-
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #19090 üzenetére
legalább annyira mint a win10 volt
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #19090 üzenetére
neki az életéből nem múlik el.
hogy mennyire érték, azt ne firtassukEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Lenry
félisten
válasz bambano #19086 üzenetére
egyrészt nem rajtam múlik, másrészt nem tartom rosszabbnak, mint bármelyik korábbi Windowst, szóval nincs vele bajom.
VM-ben néztem már, most a gépemre is csont nélkül felment, eddig rendben van.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
fatpingvin
addikt
ezt amúgy hadd kérdezzem már meg, tudom hogy valahol egyszer beszéltük de elfelejtettem... te komolyan egy hipervizort használsz bare metal OS-nek az asztalidon?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Lenry
félisten
nem elég.
akkor lesznek meg a nyűgjei, trükkjei, apróságai, ha napi szinten, elsődleges rendszernek használom. akkor fognak előjönni a bajai, az újdonságai, hogy miben más a korábbi Windowsokhoz képest.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
válasz fatpingvin #19098 üzenetére
Nem.
Nincs is "asztalim".
- T430 és T400 saját laptopok, valamelyik előtt ülök.
- Asztali házas Athlon II X2 a NAS
- SFF méretű 4 magos AMD LLano procis KVM host (korában volt Core2-es rack-es gép, meg asztali házas Phenom II X4 Vmware-el), ezen vannak a virtuálgépek (a laposon is van egy virtuál Win10, de az leginkább csak a helyet foglalja)
- Kiherélt T410 a home server@Lenry : Na ezekre amúgy sem vagyok kíváncsi, de kérdeznek eleget ismerősök, és a megoldást a virtuálon túrom ki. Elsődleges rendszerként elég Windows a cégesre, mert ott az a kötelező, de az előző helyen lehetett Linux is, tehát ott az volt.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest