Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #9725 üzenetére
ilyenkor nem árt ha a management egy kicsit együttműködő. apáméknál van ilyen, akivel probléma van az mehet ilyen továbbképzésre.
nem opcionális, kötelező jelleggel. aki nem tudja elvégezni illetve elvégzés után ugyanazok a problémák vannak vele azzal jön az elbezélgetés hogy bélám/mariskám, az a helyzet hogy nem vagy alkalmas arra a feladatkörre amire alkalmazunk. kezdjél magaddal valamit különben következményei lesznek.
érdekes módon egy elég jól működő rendszer.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz qqcqqc #12157 üzenetére
mulatságos hogy pont most lett ez téma, ma procicsere apropóján beépítettem az asztalimba az IDE-SATA vezérlőkártyát meg a harmadik optikai meghajtót ami történetesen IDE-s... a drótmalac egyre csak hízik de abban eléggé biztos vagyok hogy kevés Ryzenes gép van amiben ugyanúgy van oldschool szalagkábel. az SCSI vezérlőnek már nem jutott slot :/
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #12210 üzenetére
PB-okat. viszonylag sokat, bár itt ugye már az a gond hogy egy leveestányér méretű mágnrslemezen nincs az a mechanika ami korszerű tracksűrűség mellett is helyben tartaná a fejet. szval nem véletlenül nincsenek mosógép méretű merevlemezeink.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #12219 üzenetére
ez nem egészen igaz. a nested virtualization nem annyira dark magic, a mostani hipervizorok jó arányban tudják. inkább az alatta levő vas a jó kérdés hogy tud-e erre segíteni hardverből. elsőre nekem az Intel VT-x és az AMD-v kulcssazvak ugranak be. hogy a POWERVM (leánykori nevén APV) támogatje-e a nestinget azt nem tudom fejből de szerintem igen. nyilván a hipervizoron is sok múlik, a Linux KVM tudtommal ismeri, az ESXI meg a Xen is elvileg, illetve emlékszem hasonló opcióra a virtualbox menüjéből is nyilván nem vagyok profi meg nem igazán foglalkozom komolyabb szinten a virtualizációval szval fenntartom a tévedés jogát
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #12222 üzenetére
baszki network modeling gyakon pont erről csinálunk most egy járványterjedési modellt hogy mennyit dob a terjedésen ha a tünetmentes emberek leszarják az izolációt/maszkot
spoiler alert: sokat. aggasztóan sokat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #12225 üzenetére
meg ne lepődj: hálózati modelleket készítünk.
anélkül hogy mélyebben belemennék, amin most dolgozunk (nyilván úgy értsd hogy négy hallgató ezen tanulja a dolgot) az lényegében egy gráf alapú járványterjedési modell, kb a SIR modell komplexebb értelmezése. az alap SIR modell ugye nagyon homogén rendszert ír le ami nem igazán reális, ezt lehet némileg granulárisabban kezelni azzal hogy átlag gyakoriságok helyett gráfélekkel értelmezzük az egyes interakciókat, a jelenlegi ismert adatok alapján nézünk egy átadási valószínűséget, illetve a mindent leszaró random mászkáló maszkot nem hordó embereket lehet különféleképpen paraméterezhető random élgenerátor függvényekkel szimulálni illetve azzal hogy az átadási valószínűséget gráfcsúcsonként ezzel párhuzamosan változtatjuk. ez nyilván nem a valós helyzet adatpontszintű követése de egy modellnek nem is ez a lényege, sokkal inkább az a cél hogy legyen egy szimulációs motor amibe adott esetben bele lehet tolni egy kazalnyi paramétert amik egyenként valamilyen valós életből vett jelenség vagy viselkedés számszerűsítései, a motor meg eből csinál egy dinamikus terjedési modellt. a praktikus lényege ha van ilyen az leginkább az hogy ténylegesen illusztrálni lehessen vele hogy ha valami paraméter változik (emberek többet mozognak, nem hordanak maszkot, megjelenik egy fertőzőbb törzs, satöbbi, ezeknek a változása egész jól számszerűsíthető) az hogy befolyásolja a terjedés ütemét/lokalizációját.
ez most nyilván egy eléggé pongyola megfogalmazása volt a témának, ha lesz valami véglegeshez közelítő akkor szerintem felrakok az eltés weboldalamra egy szemléletes szimulációt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
ez félig igaz félig nem. nyilván a legjobb az lenne a járvány szempontjából ha mindenki a seggén maradna és nem kontaktálnának, viszont a másik fele meg az hogy szabad téren se baj ha nem köhögi szét az esetleg még/már tünetmentes de adott esetben fertőző személy a vírust. többek között ezt is szeretnénk beletenni a modellbe.
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #12242 üzenetére
az első részét jól látod, nyilván input nélkül elég nehéz szimulációt készíteni.
a második részére annyit tudok mondani hogy leszállhatnál a magas lóról ha egy olyan témára reagálsz amihez láthatóan nem csak nem értesz de a hozzá kapcsolódó rövid leírást se tudtad értelmezni.
egyrészt a modell használhatósága és az input paraméterek becslése két külön kérdéskör, a járványterjedési predikcióknak valóban az egyik legnagyobb akadálya az hogy baromi keveset tudunk ezekről a kérdésekről, de ha figyelmesen és értően elolvastad volna azt amire nagy mellénnyel reagáltál akkor egyértelműen kiderült volna számodra hogy jelen esetben nem a valós terjedés minél pontosabb szimulációja a lényeg hanem annak a megjelenítése hogy az egyes paraméterek _változása_ hogyan befolyásolja a terjedés dinamikáját. ehhez pedig nem szükséges ismerni a pontos számadatokat (komplex rendszerben amúgy is tudjuk (már aki) hogy átlagértékekkel számolni gyakran erősen félrevisz) csak azt hogy az egyes különbségek az emberi viselkedésben milyen paramétereket fognak változtatni és milyen irányba.
q.e.d.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz bambano #12284 üzenetére
nem ugyanazt írtam és erre most megint csak ráerősítettél. hogy te ezt értetted belőle azzal nem tudok mit kezdeni, bár egyre inkább az az érzésem hogy igazából csak bele akarsz magyarázni valamit hogy a végén meglegyen az a kép hogy jól megmondhattad a tutit.
ez nem egy realtime járványkövető modell, nem az a célja hogy az aktuális pillanatnyi helyzetet kövesse. lehet hogy nem sikerült ezt elég egyértelműen leírnom, bár úgy gondolom kiderült. ebből kifolyólag az "annak a bizonyítása, hogy..." kezdetű gondolatmeneted tárgytalanná válik a kérdés vonatkozásában.
akármilyen megdöbbentő, elég sok paramétert egész jól lehet becsülni a real life statisztikák alapján, de amint ezt leírtam, _még mindig_ nem az a lényeg hogy populációs szinten meg tudjuk-e mondani hogy az átadási valószínűség most átlagban 0.6 vagy 0.62 hanem mondjuk az, hogy egyrészt józan paraszti ész alapján illetve korábbi kis rendszeres modellekből pl azt tudjuk hogy ha Sanyi néni nem vesz fel maszkot a közértbe menet akkor az az átadási valószínűséget növeli (végletekig lebutított és sarkított példa nyilván), és itt jön be a képbe az hogy miért nem egy egyszerű SIR modellel számolunk ami csak populációs átlagokat kezel ugyanis az valóban rendkívül érzékeny a bemeneti paraméterek pontosságára, nem véletlen hogy gyakorlatban járványmodellezésre már csak egyetemen használják az oktatásban, első félévben.
nem véletlen hogy nem azok foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel akik statisztika címszó alatt csak átlagot tudnak számolni meg jobb esetben valószínűségeket összeszorozni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #12317 üzenetére
ú ezek jók. nekem elég sok motyóm van lomtalanításról. szeretem a gazdagabb mint okos embereket, főleg ha a közelemben vannak, csomó jó cuccot lehet így szerezni.
-
fatpingvin
addikt
válasz Moleman #12322 üzenetére
verseny mindenhol van, nem kell meglepődni. akinek ez komoly tétel a megélhetésben az nyilván küzdeni fog a cuccokért. én magam részéről nem sajnálom tőlük, nem szorulok rá. az a réteg persze megint egy másik kérdés akik szétvernek mindent és mindenhol a szemét marad utánuk, de ez sztem alapvetően nem a lomizás problémája.
pár éve a kerületi lomisokkal egész jóban voltam, leadtam nekik a rendeléseket kb hogy mit keresek, amit találtak azt nekem aprópénzért megvettem tőlük, mindenki jól járt vele.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
ez nagyon tetszik. nekem eddig az volt a háziszabály hogy csak olyan géppel vagyok hajlandó foglalkozni amin általam telepített oprendszer van.
család/ismerősök egyszerűen nem voltak képesek felfogni azt a kurvaegyszerű alappontot hogy nem, vindózhoz NEM értek, semmilyen szinten, tényleg, soha nem volt, nem is lesz, nem érdekel és a te szarjaid miatt 100% hogy nem is fogok utánanézni.
úgyhogy ezt fogalmaztam át arra hogy csak általam beüzemelt cuccokkal vagyok hajlandó foglalkozni. meglepően sok fejfájást megspóroltam magamnak...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #12365 üzenetére
nocsak ilyet még a windows is tud? némileg meglepett.
mondjuk tegyük hozzá ehhez az kell hogy pontosan meg tudd mondani hol vannak a hibás címek.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
te meg a totemállatom lehetnél mert nálam is halomra állnak az Atom, Via, C2D, Geode meg hasonló kis procis vasak, egyiket se tartom kukaérettnek csak meg kell neki találni a megfelelő felhasználási területet és az ehhez tartozó szoftveres megoldást.
konkrétan egy Atom procis lapot használtam évekig routernek (azóta lett Geode) az "írós" gépem (amit akkor szoktam használni amikor distraction-free környezetben akarok írni valamit) pedig pont egy Via Epia deszka, 40 gigás IDE vinyóval és 1 GB DDR1 rammal. Alpine Linux, framebuffer konzolban egy menő LG Flatron CRT monitorral. tökéletes.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz E.Kaufmann #12394 üzenetére
tudom, ismerem, vanm is itthon ROS ha rá kell nézni valami NT-natív őskövület device driverre. legutoljára egy fotométert üzemeltem be ReactOS-ről. egyébként Btrfs-ről még bootolni is tud. csak hogy szedjük össze miben jobb már alpha stage-ben is a windowsnál
az a baj hogy a MS már csak azért is felszippantja a piacról a NT-hez értő embereket hogy a konkurenciának ne jusson. ez _is_ a ROS csuigatempójának a magyarázata. mindenesetre én szoktam nekik donatelni ha már belefejleszteni nem tudok.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #12463 üzenetére
hát, mit mondjak. a jótét magávban hordozza a büntetését. ilyen dealt én csak nagyon régi, sokat próbált cimborával mernék megcsinálni, olyasvalakivel akiről tudom hogy röhögve fogja mesélni ha elbarmolja és eszébe se jut rajtam leporolni.
mondjuk hogy miért akarta Tivadar kolléga megjavítani azt aminek semmi baja nem volt, főleg úgy hogy még ki se fizette... ebben az élethelyzetben úgy gondolom amíg ki nem fizettem addig úgy vigyázok rá hogy nem az enyém a cucc.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #12505 üzenetére
" ha valaminek nincs baja akkoris nekiül "megjavítani"."
na az ilyenektől óvjon minket a jóisten. én már csak tudom hiszen én is ilyen voltam, de azóta benőtt annyira a fejem lágya hogy ami napi produktív használatban van azt nem kell megszerelni amíg nincs valami konkrét baja.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz qnadam #12538 üzenetére
nekem az a jokerem hogy windowshoz abszolút semmilyen szinten nem értek, szval windowsos helphez inkább kérdezze meg a nagymamát, valszeg több tapasztalata van vele.
néha komoly visszatartó erő tud lenni hogy egy kizárólagos terminálpatkány lett belőlem az évek során Linuxon meg BSD-n kívül tényleg nem értek más oprendszerhez és az is biztos hogy egyszeri sanyinénik kiatt nem fogom magam kiképezni vindózból.ez általában hatásos. a legszebb az egészben az hogy teljesen tényszerű ugyanis általános iskolás koromban volt utoljára winsowsom (az opensuse mellett) de azt se használtam
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz Diabolis #12558 üzenetére
ez amúgy azért is big brain mert utólag nem lesz jogalapja követelőzni.
én amikor valamit szervizelek mindig azzal kezdem hogy nem vagyok szerelő, magyarán nem tudok rá garanciát vállalni hogy működik. minap is a szomszéd lány PS4-ét "szervizeltem", neki is mondtam hogy szívesen megcsinálom (nem kértem érte pénzt, a kíváncsiság is hajtott mert még nem láttam belülről PS4-et) de tudjon róla hogy nem tudok garanciát vállalni rá, ha valami elbaszódik így járt. így is jó volt, szétszedtem, kipucoltam (a nikotinköd még mindig gusztustalan) újrapasztáztam, megszűnt a hibajelenség (kurvahangos volt) mindenki boldog. most én vagyok pluszbanA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
ANNYIRA TUDTAM hogy valaki be fogja dobni ezt az élelmes poént...
amúgy meg nem, nem vagyok orvos biológus volnék vagy mifene de megbontani csak gépeket merekA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
ezek a legjobbak, értek a számítógépekhez... ha értenél annyira hogy el tudjam neked magyarázni és megértenéd akkor magadtól is meg tudnád csinálni. (mondjuk én nem automatizáltam ennyire túl mert még a végén rajtam kívül más is kedvet kapna hozzá hogy használja. én meg elvagyok a ssh-scp-sshfs-git kombóval.)
amúgy pacsi a "Debian szerver otthon" történethez, szintén zenész.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
uuuuubammeg... ez erős. mindkettő.
többféle rémálom júzer van, érdekes módon nehéz eldönteni hogy melyik a rosszabb: amelyik bátrabb mint amennyire okos vagy aki hülyébb mint amennyire merész.
az előző rendszeresen taccsra vágja a hardvert, az utóbbi meg egy nagy piros gombot sem tud egyedül megnyomni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
élek a gyanúperrel hogy ez még abból az érából származik amikor a gyártó okkal feltételezte hogy a júzer elolvassa a manualt, felfogja ami benne le van írva és nem áll neki ész nélkül belegányolni.
-
fatpingvin
addikt
válasz Kisgépkezelő #12798 üzenetére
*visible disgust*
najó nem, de ez mondjuk egy olyan dolog amit soha neem fogok megérteni. ha a villanyt el lehetett odáig vinni akkor biztos vagyok benne hogy az UTP-t is el lehet, főleg hogy nem kötelező befalazni.
kiskölyökként emlékszem úgy volt nálam kábel hogy kukáztam magamnak egy 30 méteres tekercset és a plafonon meg a falak élein átvittem három szobán keresztül... anyám eleinte nem örült túlzottan a dolognak de elég hamar megbékélt veleA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz qnadam #12809 üzenetére
ja olyanom nekem is van, egy Geode-s alaplap, csak a blank pin jelzi hogy merre micsoda... mondjuk az inkább egy embedded eszköz szval nem rovom fel neki
-
fatpingvin
addikt
válasz Kisgépkezelő #12818 üzenetére
"there is nothing more permanent than a temporary solution that works"
nyugi az én routerem is ilyen... "majdcsakegyszer átköltöztetem egy normális célhardverre"... aha, három éve szutyok Realtek ethernet vezérlők amiket mindig valami fájdalmasan low-end proci kezel. nem véletlenül nem csináltam meg rajta a VPN-tA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
azért majdnem dobtam egy hátast amikor írtad hogy Linuxon alig van bloat...
nyilván vindózhoz képest igaz, viszont önmagáhozt képest... tekintsd referenciának mondjuk az OpenBSD-t és rögtön más a leányzó fekvése. vagy ha maximalista vagy : KolibriOS. na azt überelni szép teljesítmény.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz hobizoli #12926 üzenetére
most akkor mondok neked olyat hogy sztrókot kapjál: az én jelenlegi Ryzenes asztali gépemben van kisflopi meghajtó, illetve vettem bele egy ATA vezérlőkártyát is (2 SATA, 1 IDE busz) hogy tudjam használni a cimborámtól kapott régi IDE-s ODD-t a másik kettő satás mellett
SCSI vezérlő csak azért nincs benne mert a PCIe-PCI bridge nem tudta kezelni, viszont nem adom fel, ha találok normálisat kerül bele egy PCIe-s SCSI HBAA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
unalmasabb napjaidon nézd meg mondjuk hogy a GNOME vagy KDE desktop mekkora helyet foglal és mennyi erőforrást eszik összehasonlítva egy plain WM grafikus környezettel. elég látványos a különbség.
egyébként az egyik dolog ami főleg eszemben volt a dolog kapcsán az a webböngészők voltak. én pl minimál vason Midorit használok, kicsit szomorú vagyok hogy azt is átrakták webkit alapokra de még így is egy viszonylag barátságos darab.
az OpenWRT, TCL, SliTaz, Puppy meg barátaik nyilván ennek az antitézise.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #12992 üzenetére
nagyobb tételben rippelni DVD-ket határozottan gyorsítja ha van több meghajtód. IDE meg azért mert szeretem azt a konkrét meghajtót és tud LightScribe-ot is ha valamiért kéne.
amúgy be akartam építeni a ZIP meghajtómat is csak nem találom momentán. a flopi hasonló okokból, nem szeretek külső adapterekkel szórakozni, a gépházban meg elfér.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #13008 üzenetére
most én is megpróbálom rábeszélni egy cimborámat hogy a jelenlegi hardverárak között ne akarjon már teljes gépcserőt főleg hogy nem áll úgy anyagilag.
a barma vett anno valami Asus ROG tuning deszkát, brutál tápot, elég jó csak kevés ramot... és egy középkategóriás unlocked i5-öt stock hűtővel (4. gen)
most próbálom rávenni hogy nézzen magának innen a hardverapróról egy combosabb Xeont meg egy normális, nagy sebességű 2x8G RAM kitet, procihűtőt adok én neki de most ne álmodozzon Zen3 konfigról hogy nincs pénze rá... meglátjuk mi lesz. megúszná az upgradet szerintem 50k alatt ha egy kicsit gondolkodik a dolgon de nagyon be van neki akadva ez az upgrade.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #13016 üzenetére
de érted a legszomorúbb a történetben az hogy azon a platformon amin most van még bőven volna hova fejleszteni generáción belül... de nem hiszi el nekem hogy sokkal jobban járna vele. ráadásul nála is betalált egy gAmEr aEsThEtIcS címszó alatt futó förmedvény, minap is szórakoztatott vele hogy talált 90k-ért valami használt házat mert hogy azmilye menő. szerencsére nem vette meg de én már a falat kaparom tőle hogy amikor erről beszélünk akkor mintha egy teljesen más alternatív valóságban létezne a koma. az ő élethelyzetében egyszerűen nem reális hogy összespórol egy ilyen zen3-RTX30xx konfigra de valamiért ezt úgy tűnik kettőnk közül csak én látom be. közben meg persze a jelenlegi gépe elfogy alóla ami egy négymagos HT nélküli i5 mellett annyira nem meglepő (játékfejlesztéssel foglalkozik)
egyébként nekem ez az egyik legnagyobb bajom ezzel az RGB agymosással: eljutott oda hogy a nem hideg racionalitással gondolkozó júzereknél konkrétan ilyen módon elviszi a fókuszt arról hogy ha egy nasználható gépet akarnak akkor mire is van szükség. a cimborám ért annyira azért a vashoz hogy tudatosan belátja hogy ez mekkora undorító lehúzás de aztán persze bejön a képbe hogy de hát ő ezt szeretné. most meg ott van hogy nem hajlandó fejleszteni a jelenlegi gépét, pedig bőven lenne hova, inkább azt mondja hogy gyűjt egy új csicsakonfigra ami persze nem fog megtörténni mert 100% biztos vagyok benne hogy el fogja baszni hülyeségekre..
na mindegy ez már nagyon off de ki akartam írni magamból, tényleg az egyik legjobb cimborám és szeretnék neki segíteni (ő azon kevesek egyike akiknek számtech dolgokban akármilyen hülyeség, ha tudok szívesen) de most leginkább a saját hülyeségétől kéne megóvni...[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
jó amit a melóban csinál meg amit hobbiból az két külön dolog, előrevetítem én ehhez nem értek különösebben. nem a tesztekre szokott panaszkodni amúgy hanem a buildelésre hogy tetűlassan megy.
a szakemberségéről annyit hogy self-taught, úgy volt vele hogy megvan mit akar csinálni és részletekben alápakolta ami ehhez hozzáértésben kell. nem tudom megítélni ezeket, nem is akarom. beletanult a dologba mert érdekli és most ebben is dolgozik.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #13025 üzenetére
hát... nem tudom. ennél szerintem már sokkal meredekebben elszállni nem fognak a hardverárak, mindenesetre a mostani az bőven eléggé drága. én is anyázok erősen hogy anno sajnáltam a tizenpárezer forintokat azokra a csákányokra amik most 50-60e között vannak. ez tnem láttam előre és beszoptam. cimbora hasonlóan járt, csak ő mondjuk a mostani gépén ténylegesen tudna hova fejleszteni.
éhen nem fog halni de momentán nem reális hogy sokat összegyűjtsön rá. amit a mostani melójával keres az arra pont jó hogy kényelmesen fenn tudja tartani a jelenlegi életét de csak több éves távlatban reális hogy egy félmilliós gépre összespórol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Projektor topic
- xDefiant
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest