Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz fatpingvin #35788 üzenetére
"ez viszont nem szimpátia hanem éppen hogy a kőkemény üzleti szemlélet megnyilvánulása,"
*puhulása Különben igen, pontosan, amit írtál."valójában nem, én 8 előtt a bejárati ajtómon nem akarok kimenni"
Én sem akarni szoktam, csak úgyis be kel menni, akkor már inkább korábban megyek, korábban jövök Nyáron reggel 8kor már dögmeleg van, inkább ott vagyok negyedre, négykor sziasztok@bambano : Meg az eleje is, gyere korábban
Nálunk nem. Van törzsidő, ezen kívül amúgy akkor jössz-mész, amikor akarsz, hó végén legyen meg a minimum órád. (Az meg úgyis megvan.)
Ha tovább vagy bent, fizetik. Túlóra, fizetik.Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #35788 üzenetére
a rugalmas munkaidő sok helyen azt jelenti, hogy a munkaidő vége rugalmas.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz fatpingvin #35781 üzenetére
Most pl. ki kellett szaladnom egy csomagért. Míg vártam a futárt, válaszolgattam az üzenetekre a céges telefon.
Senkinek nem lett baja, csak a macera lett kevesebb.@fatpingvin : "nem a sarki kebabos vagyok hogy szimpátia alapon rakjak rá egy kis pluszt."
Pedig simán. Ha a cég úgy áll hozzá, akkor én is. Különben marad a kemény üzleti szemlélet@KROK640 : Az ilyenekről kell menekülni.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
Életemben nem volt még olyan meló helyem, ahol a túlóra opcionális lett volna.
Sőt a legtöbb helyen az adott reggelen sem tudtam h később fogok végezni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
Ha idáig fajul a dolog, az már rég nem egy jó munkahely szerintem.
-
bambano
titán
mekkora csodálkozás van, mikor nem kéred a céges mobilt...
vagy távozáskor berakod a fiókba...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
válasz fatpingvin #35704 üzenetére
" NOAA meteorológiai műholdak jelének vételére tökéletes. "
Mibe kerül egy ilyen? Amikor utoljára néztem 2020 körül, még 15k körül mentek, az sok.
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #35702 üzenetére
konkrétan mit?
itt vettem egyébként a hardveraprón, te is megvehetted volna, ha akarod...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #35510 üzenetére
a nagyvasak nem csak azért tetszettek anno, mert fizikailag nagyok voltak, hanem azért is, mert architekturálisan sokkal jobbak voltak, mint egy pc. akár a nagyobb vaxok, akár a nagyobb sunok, mind szuper cucc volt bennük.
hogy csak egy példát mondjak: mekkora gond manapság a multihome fájlrendszer, vagyis az, hogy fel tudsz mountolni egy diszk területet két gépre. na ezt a vax hardverből tudta.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #35504 üzenetére
Szerintem maga a csatlakozó fizikai kialakítása még el is menne, de a mindenféle kábeltípus valamint a sok veszélyes gagyi, ami pl laptopot tudott tönkrebacni, na az volt a tévedés.
Lett volna két féle kábel, egyik olcsó alap USB3.0-ás működésre a kék USB A helyett, egy másik drága meg thunderbolt+200W gyorstöltés+minden másra, mindezt szigorú hitelesítési rendszerrel megspékelve (ha nincs plecsni és megsül valami, akkor megy IJ). De ez a kavarás, hogy vannak fokozatok, az marhára pofáncsapta az USB-C-t.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #35501 üzenetére
Én nem büszkélkednék nagyon egyik USB csatlakozó típussal sem.
-
i400
senior tag
válasz fatpingvin #34660 üzenetére
Régen az ecdl vizsga megléte volt ilyen aduász
-
Top cat
addikt
válasz fatpingvin #34660 üzenetére
" majd megnézi "
A látás képességének, azért csak birtokában van.
-
-
napocska2
senior tag
válasz fatpingvin #34657 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy mindenki úgy énekel, ahogy tud, Dimash meg ahogy csak akar. A szokatlanul széles énekesi eszköztárával eleinte barátkozni kell és nála semmi sem történik ok nélkül, mint ahogyan stílusok sincsenek. Előfordul, hogy valakinek első hallásra nem tetszik igazán (akár pont egy olyan részlet miatt, amit említettél), de aztán ez megváltozik, ha nyitott rá és hajlandó többet hallgatni, jobban megérteni. Számtalan nehéz élethelyzetben lévő embernek adott reményt és erőt a különleges hangjával, előadásmódjával, de emellett ugyanennyire szórakoztató is tud lenni.
Köszönöm szépen a válaszodat és a ráfordított idődet! -
Diabolis
aktív tag
válasz fatpingvin #34400 üzenetére
Ékes anyanyelvünket ismerve, akkor már nagy a baj
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #34372 üzenetére
Kellenek peer-ek botnetbe
-
Nem kell, de lehetseges
Nem hasznalom egyebkent a feature-t, annyira nem izgatott halalra.https://www.coreinfinity.tech
-
BiP
nagyúr
Az ilyenekre mondják, hogy a világ megérett a pusztulásra.
Vagy hogy jó dolgokban nem tudják mi a fszt találjanak már ki. -
KROK640
nagyúr
Egyetértek
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #34366 üzenetére
Nem tudom, de pl. lehet töltöttségi állapotot telefonról ellenőrizni, le lehet kérni, hogy mostál-e előző este fogat (bab@szás után pl.), lekérhető statisztika, hogy az elmúlt 30 napban mikor és mennyi ideig mostad a fogad, wifin át kerestethető a fogkefe...
Egyébként ki a frászt érdekel. Fut rajta a Doom!!!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Na hogy az minek.
Egyáltalán színes LCD.Mutogatni való hater díszpinty
-
Gondolom wifin keresztul tudod konfigolni. Nekem bluetooth-os van.
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz fatpingvin #34362 üzenetére
"az más kérdés hogy amikor a takarítás jön akkor mi még általában bőven bent vagyunk "
Szerintem ez összefügg
Pár melóhellyel ezelőtt a nappalos takával jóban voltunk. A mostaniakkal is el lehet lenni, de nem bandázunk.Mutogatni való hater díszpinty
-
senior tag
válasz fatpingvin #34347 üzenetére
"becsületes szándék"
Volt munkahely ahol inkább elkértem a porszívót, és kitakarítottam az irodámat, nem engedtem be őket. Két munkahelyen loptak meg, mindkettő őrzött hely volt, zárt irodákkal persze mindenki széttárta a kezét. A korábbi helyemen rendszeres volt, hogy vagy a gépem, vagy a monitorom reggel nem indult, mert azt húzták ki a porszivóhoz, és cseszték visszadugni.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
salaud
aktív tag
válasz fatpingvin #34342 üzenetére
Próbálkoztam a felirattal: Tilos kihúzni!
Piros színű kábel + felirat.
Piros színű kábel + felirat + személyesen elmondani.
Valakinek a valakijének az ángya-térdekalácsa volt, leszarta, őt úgysem fogják kirúgni. Ekkor ragasztottam bele, kirángatta a falból olyan szinten, biztosítékot leverte az épületben. Ezt sikerült hálistennek péntek kora este eljátszania, én 100 km-re, a másnapi utazási költség, megszakított utazás térítése, hétvége, szállás, stb ki lett számlázva. Ezenkívül személyesen meséltem el a helyzetet a tulajnak. Kb a takcsinéni kéthavi bére volt bruttóban, megkérdezték tőle, kifizetni akarja, vagy távozik?A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Top cat
addikt
válasz fatpingvin #34330 üzenetére
Azt hitték, véletlenül maradtak bekapcsolva.
Ha nem találkozunk velük, azon a hétvégén sem jött volna le semmi.
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #34330 üzenetére
"egy csomó csaj"...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #34291 üzenetére
Én sem tartom magam annak, programozóként végeztem, csináltam jó pár évet, de beleuntam, aztán inkább üzemeltetés, az változatosabb, most local support, mert az már kicsit "nyugodtabb".
Az egyik ottani sráccal dolgoztam együtt, akkor sem egy észlény volt. Én tanítottam Win95-öt telepíteni, kevés sikerrel, pedig az sem volt már űrtechnika. Nem tudom, hogy most a Win 7/8.1/10 korában (mert ott még ezek vannak) hogyan boldogul . Tesóm mondjuk inkább ír nekem vagy guglizik, de tőle nem kérdez..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #34285 üzenetére
Dehogy nincs... közszférában olyan simán elvannak informatikus beosztásban, csak Win-es desktopokkal, mint a huzat.
Tesóm mesélte, hogy jött hozzájuk az informatikus lecserélni az Office 2007-eket, Office 2019-re (2024-ben...).
És az irodai 4 gépből 2-re nem tudta felrakni, mert nem volt támogatott a gép...
Oda elég ez a tudás, hidd el és aki ott van, az néha nem is vágyik másra."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
vince
őstag
válasz fatpingvin #34285 üzenetére
Olyan informatikus, aki csak győzni képes
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
-
válasz fatpingvin #34242 üzenetére
Szerintem neked értelmesebb környezeted van
De már akkor is boldog lennék, ha lenne értelmes multikliens. Mint a Trillian volt, vagy az IM+. Meg persze ha a nagyobb platformok nem zárnák a cuccaikat. Az igen kényelmes, hogy van 1 kliensed, abba behúzva az ICQ MSN (amígy volt) Facebook Google Chat, Skype, minden, és nem kell vele foglalkoznom, hogy min kerestek
[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #34238 üzenetére
Vagy a család csak Google Chaten hajlandó kommunikálni
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #34238 üzenetére
meg van az a réteg, aki "tisztában vagyok vele és leszarom"
pl énGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #34235 üzenetére
Ezt nem én keresem, csak ha paranoia, akkor maxoljuk ki
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #34018 üzenetére
100-as benya (jobban eláll) vagy dízel üzemű cucc
Amúgy meg havonta egyszer be kell röffenteni így-is úgy is, bár én sem üzemeltettem ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #34011 üzenetére
újrakezdem...
nem végzünk félmunkátEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #34013 üzenetére
Aggregátor is kellene... csak a biztonság kedvéért. Csak mondom.
-
E.Kaufmann
veterán
Akkor nem ismered a viccet. A kissebségihez kimegy a biztosítós, mert kirabolták.
-Mit vittek el?
-Két tévét, három videómagnót, két mosógépet....
-Na de Gazsi! Be sincs vezetve az áram!
-...ja és két aggregátort...[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
válasz fatpingvin #34013 üzenetére
UPS ugyanmá. Kell egy ilyen, oszt jóvan.
-
Oldman2
veterán
hogy fog így zavartalanul végigfutni a memtest?
Azért tart „sokáig”, mert gyakran újra kell kezdeni...
-
válasz fatpingvin #33995 üzenetére
Desktopon is jól tud jönni De mondjuk az ilyen tee-zés LOL (Meg azért az is, hogy egyes műveletekre tudsz jogot adni, mivel azért egyes paraméterezések szintjén is tudsz vele szabályozni.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz fatpingvin #33963 üzenetére
Van a sudo-nak is értelme: pl. sudoers-be belerakom, hogy a helpdesknek legyen joga újraindítani a webszervert, amin a dahsboardok futnak, így ooo-ra nem kell oncall díjat fizetnem, ha ledöglik.
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
válasz fatpingvin #33961 üzenetére
Atmentettek a baromsagot magukhoz is mondjuk a doas helyett..
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #33904 üzenetére
Ezt nagyon "bírom", mikor a Linuxosok minden második postban beírják, hogy a Windows nem normális, szar stb.
De ha én csak olyat merek írni, hogy a Linux azoknak való akik szeretik 10 parancsban elintézni azt amit Windows alatt 2 kattintás alatt is lehet, akkor rögtön öten jönnek hogy mégis hogy képzelem én ezt? Különösen akkor finom ez, amikor olyan emberek írják ezt akik saját bevallásuk szerint még életükben nem használtak Windowst ...
Pedig részemről a Linux már ott esélytelen napi vagy kizárólagos oprendszernek, hogy még normális mai játékokat sem képes futtatni.
(igen, írom mindezt úgy, hogy dolgozni is szoktam a géppel, sőt... kapaszkodni van egy Linux is a gépemen már jó ideje, ugyanis ismerkedek vele. A véleményem ennek fényében is fentartom).Van egy haverom Zoli, ő is ilyen volt, mindig szidta a Windowst amikor csak lehetett, aztán mikor jött a Win 7 akkor kipróbálta szép lassan áttért rá, majd Win10, most épp Win 11-ezik és már esze ágában sem lenne visszatérni Linuxra, pedig szakmáját nézve webfejlesztő.
Vagy ott van Sanyi haverom, akiről épp tegnap derült ki, hogy évek óta Windowst használ fő rendszernek, és a Linuxot csak a régi laptopján használja, amin egy XP is döcögősen menne. Pedig ő is mindenhol pingvines avatar, meg még a telefonján is Linuxos háttér.A Sudoval kapcsolatban viszont egyetértünk.
Én sem értem mi a francnak copyzik a Windows mindenhonnan, a 11-nél látszik, hogy valami döntéshozó kipróbálta a Mac-et.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #33904 üzenetére
Mondjuk ahhoz amúgy is tiszta lap kellene, de a visszafele kompatibilitás miatt úgy is meg vannak lőve.
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #33885 üzenetére
Jó, zárjuk, de akkor végül is hány évesen menesztenéd az öregeket a tajgetoszra?
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #33883 üzenetére
Az elmének (agynak) van egy olyan sajátossága, hogy az először/fiatalon megélteket részesíti előnyben (érzelmi fröccs, s annak utólagos, ösztönös kergetése). Vannak adaptálódó-modernizálódó öregek, de nem mindenki ilyen, lásd: generációs szakadékok témaköre. Egyik verzió sem jobban elítélendő a másiknál.
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #33881 üzenetére
Nem ezen a ponton van vita köztünk, hanem az van, hogy nem pontosan életkor-függő, hogy kinek mi fér bele agyilag. Mondom, a generált önfelmentés semmilyen - egyébként alkalmas - ponton nem elfogadható. Ha tudja magáról az egyén, hogy süsü a témához, de próbálkozik mellé, az megint más.
Szerk.: ha fokozottan süsü és azért engedi el, talán az a legitim, de ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz fatpingvin #33879 üzenetére
Jó, de öregen nehezebben mennek be a dolgok, cserébe könnyebben ki is esnek, majd megtudod te is. Szóval van ott mentség. Aki meg szellemileg fresh, de visszaél a nyuggerstátusszal vagy bármely életszakaszában lusta, mert a proli miliője megtanította, hogy a zinformatikus az egy jó és készséges szolga, az persze lépjen bele az ipari darálóba, szó se róla. De nem csak ők vannak.
-
válasz fatpingvin #33877 üzenetére
Nekem is van. Az az a 2 darab itt, amin táp is van.
Az egyik csomó USB3 vezérlővel nem működik De 2-n igen A másik mindennel is.
Van mellette pár USB2-es is, azok mindennel mennek, csak hát USB2.Sebességben elméletileg nincs nagy eltérés, 5Gbit/s a 3.0 USB, 6 az eSATA, de azért ezek a gyakorlatban vagy igazak, vagy nem, főleg egy SSD-t ráakasztva
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #33408 üzenetére
Sejtem, hogy hogy készülnek ezek.
Jó sok-sok éve egyszer átmentem egy haverhoz, épp akkor vett új gépet, 2500@3200+-os Barton volt vagy két napos a gép.
Házban nem túl nagy tisztaság, de azért elment. Haver persze bent cigizik a gép mellett. Gépház oldala levéve, és egy bazi nagy álló ventilátor ráfújja a levegőt, mert hogy nyár volt, 30 fok, haver meg játszott. Elszívta a cigit majd egy laza mozdulattal betette a ventilátor és a levett oldalú gépház közé az amúgy púposra rakott hamutálat, aminek a teljes tartalma azonnal a gépben landolt! Haver csak elmormolt annyit félhangosan "b*ssza meg! már tegnap is így jártam". És játszott tovább mintha mi sem történt volna. A gépház meg tele volt csikkel, meg hamuval.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #33423 üzenetére
nekem ez inkább smoke war-nak tűnik
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
hobizoli
nagyúr
nekem is hoztak egy PC-t eccer ujratelepiteni
meg a regi, beige szinu PC hazak voltak, de ahogy idehozta a haver (akinek vmi haverjae volt a gep), mondtam is neki, hogy ezt itt se hagyd, vidd innen
total besargult a haz, olyan massziv cigi szaga volt, hogy vmi elkepeszto
nem fogom en orakig jaratni itt a gepet, amig vegzek vele, hogy ventije szerteszet fujja a lakasban...
jajdehatenmegigertem...nem erdekeltöbb drón kell ;P
-
megott
aktív tag
"a laptop teljes belső térfogata gyakorlatilag mint egy fröccsöntő forma tele volt ilyen gumicement állagú borzalommal aminek a három fő komponense szerintem macskaszőr, házipor és cigarettafüstből származó kátrány volt, sötét okkersárga színben."
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #33164 üzenetére
Én előtte nem is tudtam, hogy ilyen egyáltalán létezik. Nem volt mit eszembe juttatnia. De sajnos már nem lehet visszacsinálni.
Mondjuk az kezdett el foglalkoztatni, hogy miért ez a szokatlan név a dologra.
Hogy miből jöhet. Mármint oké, odáig visszavezettem, hogy mélységmérés, ez is sounding (és a hosszú és vékony mérőeszköz a kapocs), de hogy miért pont sounding a neve a mérésnek. De aztán meglett.
Segített a megértésben a szinonima: szondázás.
Amúgy az óangol úszásból jön a szó, semmi köze a hangokhoz.
Wiki -
F.E.K..
senior tag
válasz fatpingvin #33041 üzenetére
"
vagy esettől függően megfordítva, mennyire értelmetlenül fizetnek embereknek néha igen sok pénzt nagyon egyszerű scriptekkel automatizálható munkákért.
"Hosszú hétvégén rendszer upgrade. Írjuk a SAP-os embernek, hogy ok, ekkor és ekkor zárd ki a dialog usereket, kivéve a listán szereplő tesztelőket. Ne, ismétlem NE zárd ki a technikai usereket, hogy a háttér job-ok ettől még fussanak.
Eljön az idő (azt hagyjuk is, hogy a többszörösen kihirdetett időpont ellenére nyilván dolgozott ben pár user, mert csak, őket pár figyelmeztetés után kirugdaltuk), a SAP-os küldi a listát, hogy kész, kizárta a felhasználókat.
Lista elején kapásból az egyik default technikai user..
Írjuk neki, hogy hé, arról volt szó, hogy a nem technikai dialog usereket zárod ki (kivétel megjelölt tesztelők).
Ja, hát ő azt nem tudja kiválogatni..
Ember, ahol nincs kitöltve az user vezeték és keresztnév, no azok lesznek a technikai userek...
Ja... Hát erre nem is gondolt...
Mindezt nem kevés pénzért követte el természetesen...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
válasz fatpingvin #32917 üzenetére
Nem feltétlen, tényleg macera, hogy mindenhova MFA-zz, miközben elvileg annyira single sign on minden
-
válasz fatpingvin #32915 üzenetére
Tudjuk, kik a hülyék
Másik jóképességű mancika, aki megkérdezi, hogyan lehet a kétfaktorost kikapcsolni
-
F.E.K..
senior tag
válasz fatpingvin #32872 üzenetére
Emelem a tétet...
(Jó, ram, usb és lan upgrade azért került bele, az igaz, és nem ez a fő nyomtató, de használatban van azért ez is)Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32854 üzenetére
Bambano™, mer'megérdemled
Hogy ON is legyen. Mi nálatok a legyűlöltebb hw eszköz? Nálam a DisplayPort-HDMI kábel, mert amikkel találkoztam, egy se bírta 4-5 újracsatlakozásnál tovább. Mindig költözik valaki, ezek a szutyok meg hullanak
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32827 üzenetére
már csak arra kellene magyarázat, hogy miért jobb egy tákolt ethernet kártya, mint maga a pc...
a többieknek kösz az ötleteket.
-
válasz fatpingvin #32827 üzenetére
Hm, ez jó. A kártyának sima 5V adva már megy a WoL? Köszi (Pedig logik... az alaplaptól se kap mást off-ban.)
(Pont árulok 3c905-öt, lehet nem adom el )
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #32650 üzenetére
valami belsős kiberbiztonsági teszten (kamu email az IT-től...)
Mondjuk én ezektől falnak megyek. Így is k sok emailt kapunk, aminek így is tetemes része belső senkisemolvassael kommunikációs bullshit, vagy valami rendszerstátusz email, ami kb. szökőévente 1x fontos. Erre meg még az IT is spammel ilyenszarokkalfontos tesztemailekkel... -
válasz fatpingvin #32650 üzenetére
Mondtam neki, hogy nem érdemes az ilyesmit hanyagolni, mert előbb-utóbb betartatják a szabályokat az emberrel...
...illetve ha meg annyi a meló, hogy nem ér rá megcsinálni, akkor jelezni bossnak, hogy melyik a fontosabb? Párszor már bevált.Mutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32614 üzenetére
Csak nyugodtan, mert nem tudom, mi volt a baj azzal, amit írtam...
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #32479 üzenetére
Nekem anno kettő napon múlott, hogy nem lettem katona.
De mivel a körülöttem lévő idősebb férfiak fele élete nagy élményeként festette le, a másik fele sokat szidta, de mindannyian tele voltak jó kis katona történetekkel, úgyhogy úgy álltam hozzá : ha menni kell, hát megyek. Persze azért sírva sem fakadtam amikor kiderült, hogy már meg nem kell...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
az a diffi, hogy akik meg a '70-s evekben voltak katonak, es ma 70+ evesek, azok azt hiszik, hogy na a mai fiatalok is ott tanulnak meg a rendet meg fegyelmet
hat a '80-s, de foleg a '90-s evekben qrvara nem errol szolt mar a katonasag....
akkor, ha addig nem voltal alkoholista, akkor 90%-ban ugy jottel ki, hogy mar az vagy
seprőből* pancsolt 20 literes kannas vorosbor egy este elfogyott egy-ket korletben
ha addig nem cigiztel, akkor napi 1 doboz cigi lett a fejadagodzulles-zulles minden fokon
a tisztek meg ballisztikus ivben leszartak mindent IS, azok kozul is volt aki ugy be volt allva mar delelott, hogy szazadfolyoson a falat fogva ment a WC-re hanyniezek utan....mit varnal? rendet meg fegyelmet? mivan?
*Kiskőrös-n voltam katona, ott es a kornyeken azert egy kicsit nagyon-nagy leptekben ment a borhamisitas
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
koby11h
őstag
Én is örülök, hogy fiamnak már nem kell, életem legelcseszettebb 11.5 hónapja volt!
-
válasz fatpingvin #32436 üzenetére
Kemény
@bambano : OK, de a "mindig működnie kell" nem azonos a csúcshardverrel Neked akkor betonstabil Intel lapos brand gépek kellenének, kettő.
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32436 üzenetére
"koncepcionálisan egyszerűbb dolgot csinálok... egy kb 20M dimenziós mátrixon": lerajzolnál nekem egy példát?
-
válasz fatpingvin #32406 üzenetére
Ja, ez desktop? Azt hittem, szervert veszel/worksztésönt.
Mit fog csinálni ez a cucc?
@bambano : Az a mikrotyúk marha jó
Mi mostanában pár Dell R7** szervert vettünk, Broadcom SFP-s kártyák vannak benne, de 2x20GBit elég fizikai gépenként a storage+hálózat felé.
A meredek az, hogy ideiglenesen van pár gép, ami 2-3 rézen van bekötve, mert nem volt más, és még ezzel is elfutnak Vmware-n a virtuálgépek (Windows/Linux vegyesen), úgy, hogy a storage-n van a diskje, nem panaszkodik senki.
Illetve volt, ami panaszkodott, de az meg akkor se megy normálisan, ha optika van a storage felé; csak local diszken, olyan jó minőségű a kód. Természetesen kritikus gép, a hajunk hullik ki, hogy nehogy kidőljön alatta a vas (OK, van backup, de akkor se jó az úgy.)Itthon a 16GB két gépben tök elég; most, hogy az Android appjaimat kellett updatelni, és beletenni az új Billingclient-et, volt kevés, amikor az Android Studio mellett egy virtuálgépen futott egy virtuális Android emulátor is; de ott is gyanús, hogy nem a RAM -ot használja túl, és swappel, hanem egyszerűen az Android futás közben állandóan reszeli a háttértárat. Az meg winyó.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32416 üzenetére
oké, legyen igazad, de mikor rájössz, hogy az aquantia chipsetes 10 gigás kártyák nem sokat érnek, a rendes kártyák meg ennél többe kerülnek, akkor majd jusson ez eszedbe
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32410 üzenetére
te se ismered a piacot
az elmúlt két órában ma te vagy a másodika mikrotiknek van olyan routere, ami pcie-x8-as kártya foglalatú. kifelé van két darab 25 gigás sfp28 foglalata, belül meg a host gép oprendszere négy darab ethernet kártyának látja. ezt fel lehet úgy programozni, hogy az egész kóceráj egy darab 50 gigás ethernetnek látszik.
ebben nem ez a nagy truváj, hanem az, hogy az ipon ezt a cuccot most 80 rugó-epszilon összegért adja. én nem tudok olyan beszerzési forrást, ahol ennyiért kapok egy 2x25 gigás ethernet kártyát, kis sallanggal. mindenféle mellanox cuccokat lehet venni, csak drágábban.
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32408 üzenetére
"ne az intézeti gerinc gigabites csigapostájával kelljen terabyteokat pingpongozni.": erre tökéletesen megfelel két mikrotik router, és, ismereteim szerint, ez a legolcsóbb verzió mostanában.
ha véletlenül nem jönnek be az álmaid anyagi számításai, akkor neked is tudom javasolni az asus w680m alaplapot. ez 192 gigáig tud ecc ramot fogadni.
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32403 üzenetére
én harakirit hajtanék végre, ha csicska 10 gigás ethernet kártyát vennék...
vagy van pénz lóvéra, akkor mellanox, és legalább 100 giga, de inkább több. vagy nincs pénz lóvéra, és akkor vennék egy mikrotik routert, ami tud summa 50 gigabitet.egyébként kinek mi a nagyon sok ram. mikor a gyereknek vettem utoljára gépet, akkor azt hittem, a 128 giga az már elég sok desktopba. hát nem...
tartott neki 3 percig telerakniszerk: elolvasva a #32406-os hszted, nem írtad korábban, hogy sima xt-t veszel... a 2x1T nvme ssd az kb. entry level, nem a komoly szint.
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #32403 üzenetére
Engem érdekelne, hogy majd mit tudsz kihozni
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32398 üzenetére
Én meg kimaradt UTP-vel feszítettem ki a zuhanyfüggöny tartót
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz fatpingvin #32306 üzenetére
Ha már úgy is mész, vidd vissza a játékát is, mert ide nem kell.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
válasz fatpingvin #32171 üzenetére
Olyat nem nehéz, nekünk is akad, csak alapból nem adminként vagyunk.
De az illegál progik kibuknak, van sw inventory.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz fatpingvin #32140 üzenetére
A Pájton, R, legalább programozássy nyelv
Van, aki szerint a CSS is az...
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32116 üzenetére
Akkor máskor nem kell ilyet kirakni...
Ha más ráhívhatta a politikára a modikat én meg kifejezhetem legalább a nemtetszésemet ilyesmihez.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32114 üzenetére
Azt tényleg nem kellett volna szerintem se, ezért is hoztam szóba...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32112 üzenetére
Miért? Nem az volt alapból?
opr: Szerinted ez egészséges lábhossz és forma? BN is határeset, de valahogy formára sokkal jobban kijött.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32081 üzenetére
merugye az a kérdés, hogy a négy napnyi nyugalom megér-e annyit, hogy négy napig nem mutatta meg a bélyeggyűjteményét az asszonynak.
hajrálány ruhában...
nyilván az asszonyon (se)
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #32078 üzenetére
Ezen én is elgondolkodtam, hogy van aki ezért a rálépésért fizet, Diabolisnak meg meg van ingyen...
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #32055 üzenetére
intézem az autópályát...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #32055 üzenetére
Róla nevezték el a települést
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #32043 üzenetére
Nem, ezt főleg nem lehet, nem férne oda senki Erre nagyon figyeltem... de tény, nincs rá kiírva.
-
válasz fatpingvin #31990 üzenetére
Asszony szerint a manageri képzés feltétele valójában a lobotómia
@Diabolis : Cégnek mennyi költség is ilyenkor a felesleges időd, meg az utazás? Amit elkerülne, ha bele bírnák írni a jegybe, hogy ja, bocs, már jó?
@E.Kaufmann : Azok sima hülyék
-
salaud
aktív tag
válasz fatpingvin #31982 üzenetére
az emberi ostobaságot pedig továbbra se legitimáljuk már kéremszépen. már így is felmérhetetlen és visszafordíthatatlan károkat okozott minden létező szinten.
[ Szerkesztve ]
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #31979 üzenetére
Nem mondom, hogy ne legyen változás. Legyen. Csak nem lehet ezt olyan drasztikusan, hogy "elcsapja a villamos, akkor majd megtanulja a parasztja" hozzáállással lerendezni.
Ill. ha az egyik változásnál ennyire radikális és széleskörű intézkedést akarunk, gyors eredménnyel, akár életek árán is (nyilván más élete árán, persze),
akkor mire fel ez a vehemencia valami mással kapcsolatos trend ellen?[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz fatpingvin #31973 üzenetére
Nézzük másik irányból: a világ arrafelé halad, hogy a sulis dolgokat a facebookon osztják meg, mert így egyszerűbb, könnyebben elérhető, gyorsabb a kommunikáció.
(zajmentes villanymotor)
De van, aki csakazértse regisztrál, ő szembemegy a változásnak, ragaszkodik a megszokott életviteléhez stb. (várja a motorhangot, ez alapján közlekedik megszokásból)
Emiatt lemaradhat infókról. (emiatt elütheti az autó)Most akkor ki is a helikopter?
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #31971 üzenetére
másrészt vagyunk elegen
és már el is jutottunk a nagy kupac csontokig.
csak valahogy mindig valaki más csontjairól van szó.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
addikt
válasz fatpingvin #31969 üzenetére
Értem, de itt a nincs hang holnaptól azt okozná, hogy páran meghalnak emiatt (mert megszokta hogy van hang, most meg nem hallja és megy, közben meg csatt és R.I.P.)
Erre akartam rávilágítani, ebben az esetben nem fehér és fekete, itt nem lehet hiphop dönteni, itt életek vannak.
Nyilván egy szabálykövető világban nem lenne erről szó, ezt itt csak fokozatosan lehet megszüntetni, büntikkel amiket írtok is, hogy igenis oda kell figyelni aki nem értette meg.Órákat lehetne zengeni erről, hogyan és mint, itt eleve vesztes helyzetben van a döntéselőkészítő, mert több a joga az egyénnek mint a kötelessége, azt kéne megszüntetni elsőként sok dolog tekintetében.
-
Lenry
félisten
válasz fatpingvin #31943 üzenetére
ha a jelennlegi rendszerben
a jelenlegi rendszer 8 milliárd emberből áll.
tetszik vagy sem, minden szabályt a nagy tehetetlenséggel rendelkeződ társadalomhoz vagy kénytelen igazítani ha azt akarod, hogy foganatja legyen.
úgyhogy de, a hülyékhez kell igazodni.minden más próbálkozás csak papíron mutat jól
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning