Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
Részletes leírás a Time Machine működéséről:
[link] -
Ulkesh
őstag
válasz
dr faustus
üzenetére
"Hát épp ez az, pont ugyanúgy néz ki a folder, mint a mellette levő dmg file ikonja"
Ezzel két gondom van:
- Ki és minek rakna a dokkra egy lemezképet
- Nekem nem sikerült az istennek sem reprodukálni a dolgot, mert mindenképp látszik a Stack folder kék ikonja és azon jelenik meg a belepakolt tartalom jelképe kicsiben"Elképzelhető, hogy megtévesztő tud lenni az, hogy a folderek ikonja állandóan változik."
Nem megtévesztő szerintem, ellenben zavaró
én át is állítottam, hogy simán név szerint rendezze a tartalmat, így nem mutatja az előképet.. -
dr faustus
senior tag
Pl. kifogásolja, hogy a Downloads folder ikonja olyan, mint a dmg file-é, de az nem tűnt fel nekik, hogy azért olyan mert be van állítva, hogy mutassa a legutoljára bele került elem ikonját és az éppen egy dmg file volt
Hát épp ez az, pont ugyanúgy néz ki a folder, mint a mellette levő dmg file ikonja, azzal a különbséggel, hogy a fájl ikonja egy picit nagyobb méretű. Elképzelhető, hogy megtévesztő tud lenni az, hogy a folderek ikonja állandóan változik.
Tigerem ilyet nem tud, bár a folderek ikonja rondább, ezzel egyetértek.
-
Ulkesh
őstag
"Miért van az, hogy a legtöbb progi OSX-re íródott változata kétszer annyit foglal, mint a windózos?"
Mert kétszer annyi kód van benne..
Universal binary, tehát tartalmazza a PPC és az Intel kódot is, így bármelyik gépen lefut..
(Segédprogrammal kigyomlálható a felesleges cucc) -
Ulkesh
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
"Érdekes módon pont a parasztvakító vizuális csicsázásokat húzta le nagyon"
Én azért éppen ezeken lepődtem meg..
Pl. kifogásolja, hogy a Downloads folder ikonja olyan, mint a dmg file-é, de az nem tűnt fel nekik, hogy azért olyan mert be van állítva, hogy mutassa a legutoljára bele került elem ikonját és az éppen egy dmg file volt
Ezektől az apróságoktól eltekintve tényleg egész jó..
-
Hali!
Miért van az, hogy a legtöbb progi OSX-re íródott változata kétszer annyit foglal, mint a windózos?
-
dekoninck
aktív tag
Na, nem tudtam kivárni tiv83us tesztjét, így elolvastam ezt az ars technologia-n. Korrektnek tűnik. Érdekes módon pont a parasztvakító vizuális csicsázásokat húzta le nagyon
Érdemes átfutni! -
snecy
senior tag
Hmm, állítólag a cucc PC-re is megjelenik, bár abszolút nem vagyok kompetens a témában, lehet csak félreolvastam..
-
Xero
nagyúr
válasz
dekoninck
üzenetére
Maga a bolt: www.macbolt.hu bár nyilván hozzátartozik a magazin is.

Amúgy igen Joe egy rendkívül kiváló és megbízható kereskedő. Nem egy gépem származik tőle.
Legújabb húzása pl hogy az összes 2007-ben nála vásárolt gépre biztosítja a Leopard upgrade-et nem úgy mint más dealerek akik csak október 1-ig visszamenőleg. A magyarázat rá: Sok dealer elzárkózik a sok adminisztrációtól ami az upgrade rendeléssel jár, így inkább beszűkíti az időt, míg Joe úgy van vele, hogy ő anno úgy készült, hogy lesz Leo májusban és ennek fényében árulta a gépeket. Így aki azért vett hamarabb gépet mert úgy volt vele, hogy mindjárt itt van azt is kárpótolja. Ezt hívom én korrekt üzletembernek. Jah és mielőtt valaki azt vélné felfedezni, hogy bármilyen üzleti érdek kötne a fentebbi sorokhoz: nem nem vagyok vele üzleti kapcsolatban, pusztán egy megelégedett vásárló vagyok a sok közül. -
törölt tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
sötét üveg: a növénynek kell a fény fotoszintézishez, ellenben álló víz napon könnyen algásodik. És algás, moszatos vízben a gyökerek nem tudnak fejlődni. ennek kivédésére van a sötét üveg.
Öntözni a földben levő hibiszkuszt olyan cirka két háromnaponta kell, nagyon forró környezetben naponta. Elásztatni soha, de a földjét jó nedvessé tenni igen. Nálunk ez úgy szokott menni, hogy a cserép tetjéig öntünk vizet, amit majd beszív a föld. És melegebb időben ez elgé neki kétnaponta. De látszik rajta, ha már vízigénye van, lógnak a levelei.
-
dekoninck
aktív tag
Ez itt egy korrekt bolt www.macmagazin.hu, ami ha kell, be is szól az Apple-nak (szétégő MagSafe kábel, használhatatlan iWeb), pláne a totál segg magyar forgalmazónak (apple.hu), akik honlapján a címlapon még meg sem említik a Leopardot...
-
Tim82
félisten
Van rá igény, természetesen. Több szem többet lát. Még ha egy háztartásban is vannak azok...

Jut eszembe, tipp, hogy Magyarországon mikor lesz általános a Leopard-dal adott Mac? Mennyi szokott lenni egy új OS X-verzió megjelenése után az átfutási idő, amí után kis hazánk Apple-forgalmazói is azzal forgalmazzák a gépeket? Bár gondolom, mire én eljutok addig, hogy vegyek egy Mac-et (jövő tavasszal talán), addigra már az itthon kapható Mac-ek is Leopard-dal lesznek kaphatóak...

-
tiv83us
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Miert fontos a sotetebb uveg?
-
tiv83us
veterán
Annyit azert leirok, amiket az elmult egy napban tapasztaltam a Leoval.
Eloszoris a Spaces nagyon franko dolog, hasznos, kenyelmes es jo, hogy nem kell 1000 ablakot egy 13"-as kepernyore rendezgetni.
A TimeMachine-t meg nem uzemeltem be, varom hogy megerkezzen a Newegg.com-rol a 360G-s kulso vinyom, arra megy majd a backup.
A Safari 3.0 suhan mint az allat, van benne egy nagyon franko funkcio, amivel tok egyszeruen Widgetekkent hasznalhatsz egyes weboldalak reszeit, nem is tudom hogy magyarazzam el, talan a kep segit...Tehat peldaul ha a Logout.hu fooldalan kijelolok egy reszt /lasd fent/, azt kirakja nekem widgetkent es egy gombnyomasra csak az a resz elougrik, frissul, es egy kattintassal mar oda is direktal az oldalra. Ugyanez a Yahoo mail-nel is.
A Finder is nagyon pofas es gyors lett, a QuickLook jo dolog, bar sok hasznat meg nem vettem.
Nekem a 3D-s Dock is nagyon tetszik, a Stocks is egy tok jo dolog, kenyelmes.
Hat egyelore ennyi, majd osszefoglalom valamikor, ha kicsit tobbet tapasztalgatom a rendszert. -
Kidus
őstag
válasz
üzenetére
Pontosan hogy is van ez a sotet uveges megoldas?
Csak az on kedveert: en is elkezdtem hasznalni a leopardot, eddig nalam tokeletes, par plusz, kis aranyos ( izleses ) csicsa, erezhetoen gyorsabb, es ez alatt a par ora alatt 1-2 hasznos dologra is bukkantam, amikrol mar itt esett szo, ugyhogy nem sorolom

Majd irok en is par nap mulva, ha van ra igeny
Nade a hibiszkusz... meg az uveg... nem ertem, mi log hova?
-
tiv83us
veterán
válasz
üzenetére
"Egy hét ismerkedéas után egy összehasonlító elmezést a korábbi cicához képest megejtenél? miben nyújt neked többet, miben lépett előre. Ergo volt-e értelme az upgradenek. mennyit tudsz kihasználni belőle, stb..."
Of korz, de ahogy mondtad egy het minimum kell hozza, amig atragom magam a "300+" uj ficsoron /amibol jo ha 10-15-ot megtalalok, illetve tenyleg forradalmi
/.#482: Igen, a kedvesem mar meg is tette, holnap viszont el is vegzem a tobbi operaciot.
Milyen gyakran ontozzem? -
Thrawn
félisten
válasz
Printszkrín
üzenetére
Nos, a módszer amit olvastam pofonegyszerű

szerk: most nézem a két hsz idejét, óraállítás rulz

-
-
törölt tag
Ez lenne a kaján it just works megjegyzés.
komolyra fordítva, akkor lehet megéri várni rá egy kicsit másoknak és nem sietni?Egy hét ismerkedéas után egy összehasonlító elmezést a korábbi cicához képest megejtenél? miben nyújt neked többet, miben lépett előre. Ergo volt-e értelme az upgradenek. mennyit tudsz kihasználni belőle, stb...
-
tiv83us
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
Kosz az infot.
A Leopard meg ugy befagyott mint a picsa, el is szallt egy 600 megas letoltesem

-
rii
nagyúr
válasz
dekoninck
üzenetére
katódsugárcsöves (Cathod Ray Tube)
a hagyományos monitor
két ilyen monitorunk is van, de csak mint kieg.monitor a kétmonitoros gépeken.
nekem mákom van, és bár az egyik monitoromon 2 LED is van, másikon csak egy, észre sem veszem őket.amúgy én viszont kimondottan szeretem a funciókkal bíró LEDeket.
monitoron, és a gépen. Vagy csak nem zavar.ezen a gépen (Be) pld. a 2 db CPU foglaltáságt jelző LEdsor is van a ház elején.
A munkánk során van amikor onnan tudjuk, hogy lefagyott-e a gép mentés közben, ha megnézzük a CPU terheltségét. Persze MACen lehet nincs ilyenre szükség

-
rii
nagyúr
[OFF]
akkor nézd meg a lagujjabb LG 17" CRT monitorokat
olyan erős kék LEDet tettek az alsó-középébe, hogy le kellett ___ragasztani___, mert ha nézed a monitort (már'pedig azé'van) kiégeti a retinát, és lyukat üt a tarkón ;-(
este, ha én zárom az irodát, a villogásától kék-fényárban úszik minden O.o
munkára jó,végül is, baszott randán néz ki, vasvillával vakarnám meg a gerincét az ilyen tervezőknek, méghozzá a gyomrukon keresztül[/OFF]
-
Ulkesh
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
"Ezzel is meg lehet spórolni pár miliwattot"
Inkább azért nincsenek ledek, mert az emberek nagy többsége utálja, ha karácsonyfaként villog minden a keze alatt.. (Én spec Dell TFT használok itthon és én is utálom, hogy folyamatosan zölden világít a led a bekapcsológombján)..
-
Ulkesh
őstag
"Installáláskor ki lehet választani, hogy mely összetevők kerüljenek fel a gépre?"
Pár dolgot (nyelvi változatok, nyomtató driverek, nemzeti fontok) ki lehet kapcsolni, hogy ne telepedjenek. Alkalmazás szinten erre nincs lehetőség, de telepítés után egy mozdulattal törölheted, amire nincs szükséged..
-
dekoninck
aktív tag
Szép, de a növényedet ápold gondosabban!
Operenciás rendszer
Most jöttem rá, hogy milyen szimpatikus az a tulakdonsága a Mac notiknek, hogy nem LED-ek garmadája mutatja a Bluetooth, wifi, stb. bekapcsolt állapotát, hanem a menüsoron lévő ikonok. Ezzel is meg lehet spórolni pár miliwattot
-
válasz
üzenetére
Köszi, ha nem, hát nem.

Buta kérdés, de engem érdekel:
Installáláskor ki lehet választani, hogy mely összetevők kerüljenek fel a gépre? pl.: levelezőprogi nekem nem feltétlenül kellene, és az AIM kompatibilis csetelő sem izgalmas túlzottan... Ilyenek telepítését ki lehet kapcsolni?
(Tudom, biztos nem foglal sokat, és ha nem akarom, nem használom, de most nem erre vagyok kiváncsi.
) -
válasz
üzenetére
"OSX mewgy állítólag nemhivatalosan szintén szintwe midnenre"
Úgy hallottam, hogy jelenleg csak Core2-vel, és intel lappal megy fel PC-re.
"Egyébként mivel az apple zárt rendszer, sztem teljesen mindegy, hogy milyen a vas alatta, úgysem tudod alábuherálni otthon, "hivatalosan""
De nem is vehetem meg, ha nincs MAC-em?
Ja, és valami, ami mindig is érdekelt: Az OSX UNIX lévén kompatibilis a Linuxos driverekkel, és progikkal?
-
tiv83us
veterán
Nos, par oraval az apple.com cimlapjan levo visszaszamlalas lejarta elott 5-6 oraval hazhoz is erkezett az uj operencias rendszer, ha ugy alakul, talan meger majd egy ujabb irast...
ps: Szorri a fos minosegert.
-
törölt tag
Háát, amíg nem jelenik meg ténylegesen, addig inkább kétkedve fogadom a doglokat.
Egyébként mivel az apple zárt rendszer, sztem teljesen mindegy, hogy milyen a vas alatta, úgysem tudod alábuherálni otthon, "hivatalosan". Akkor meg nem mindegy, hogy mire rakták?
Egyébként a proci nem határozza meg, hogy melyik platformot válaszd: UNIX is van sokféle, gyakorlatilag minden RISc procin elszalad, Linuxot is midnenre tehetsz manapság, OSX mewgy állítólag nemhivatalosan szintén szintwe midnenre, Xp is procifüggetlen az x86-on belül.
Proci csak igen spec esetekben határozza meg az oprendszered. De ot meg asszem már nem te játszol, meg nem is én, utóbbi tuti. -
válasz
üzenetére
Én egyértelműen a négymagos AMD-kre gondoltam, és már valahol láttam egy előzetes tesztet róla. A sokszálú dolgokban erősebb volt az intelnél, máshol meg gyengébb. Vagyis szervernek, és graf. munkaállomásnak jónak igérkezik. Persze csak akkor, ha igaz a teszt. Az OSX meg pláne jó grafikai munkára, meg általában annak, aki úgy akarja használni a gépet, hogy az a keze alá dolgozzon, vagyis önfeledten a munkára koncentrálva.
Nyilván jó az intel is, de jobb lenne, ha nem az operációs rendszer határozná meg, hogy melyik platformot, és nem a processzor határozná meg, hogy melyik oprendszert választom. -
törölt tag
Bar szerverekbe allitolag jok az AMD-k a "belepo" kategoriaban, de workstationben gyakorlati megvalositast eddig inkabb Intelt lattam. Mondjuk majd minden egyartonak van Opteron WS-e is, de amikor nezegettem a konfigokat az Intel erosebbnek tunt. Nem prociban, hanem a komplett rendszert tekintve.
Tudtommal az OSX eloszeretettel hasznalja az Intel bioskivaltojat, ami meg nem biztos, hogy AMD chipsetben van. Talan mintha alaplap teren lenen elonye az intelnek, ez meg eleg lehet a dolgok eldontesehez.
A masik, azert megvarnam mit fog tudni az AMD quadja az intel Xeon Quadok ellen, mielott be akarnam tetetni egy markaba... Es eddig azert nem vmi sok osszevetesi lehetoseg adodott.Ha a VGA frontot erositenek az sztem tobbet erne.
-
Ezt miből gondolod? Megérzés? Laptop gyártók is kezdik használni az AMD procikat, olyanok, is akik eddig csak Intel cuccot használtak. Gondoltam, hátha az Apple is meggondolja megát hosszútávon...
Nem lenne rossz egy Quad FX-re épülő gép MacOSX-el 3D grafikai munkára...

philoxenia: Erről tudnál valami linket mutatni? Érdekelne!

-
philoxenia
MODERÁTOR
Pedig manapság ez pc vonalon úgy néz ki, hogy AMD és Intel
procik is dolgoznak már együtt egy gépben. -
Hali!
Van arról hír, hogy a MAC kezdene érdeklődni az AMD procik, csipszetek iránt? Az új négy magos AMD többszálú dolgokban elég jónak ígérkezik, ami 2D/3D grafikai programokban jól kihasználható, a Leopard meg egy kiváló környezet az ilyen fajta munkára. A kettő együttese nagyon ütős munkaállomást alkothatna.
-
Tim82
félisten
válasz
üzenetére
Matekhoz én sem értek, de ez az én egyéni problémám (meg a gimnáziumi oktatásomé, ahol a matektanár alapból utálta az osztályt
). És büszke sem vagyok rá - ez hiányosság és nem a büszkeség tárgya... 
Mellesleg van egy ismerősöm, aki elvégezte a történelem és a török (
) szakokat, és most matematikára jár a TTK-ra. 
Szerintem több ilyen bölcsész van, mint gondolod. De nem bántottál meg senkit (engem sem), csak az általánosítás veszedelmére próbáltam felhívni a figyelmet.

Na tényleg befejezem, elvégre a Leopard-ról (illetve annak kapcsán néha a PC-világ vs. Mac-világ vitáról) szól a topik.

-
rii
nagyúr
válasz
üzenetére
igen ... céges szinen nálunk is úgy van, hogy van kb 4 PC. nagyobb telejsítményű
3 file "server" (a HDD-k raid-ban)
1 mail server (a HDD-k raid-ban)
2 backup-"server" (HDD-K raid-ban) (a 4 "server" kapacitású HDD-kkel)és a Back-Up szerverek 3 naoera visszamenőleg képesek visszaállítani az aadatokat, úgy hogy csak a változások vannak rögzítve.
én csak arra akartam utalni, hogy _szerintem_ magánembernek nincs szüksége ilyen back.up bigyóra, vagy ha mégis, akkor jobb, ha saját módszert dolgoz ki rá.
PC-s quark 3.32-vel például óránként kellett mentenem egy biztonásági másolatot még 2002-ben ;-D
-
törölt tag
Sztem visszakeresni nem sok értelme van benne, mert az a fileelnevezéssel szokott menni, és akkor valóban ránézésből tudni lehet a módosításokról. Hogy naponta műveljen backupot, az nem biztos, hogyrossz automaticében. Nálunk a cégnél ha jól vettem ki a hálózatot naponta többször mentik automatice. Hogy hogy, azt nem tom, de gondolom ott sem mindig midnent telibe...
-
rii
nagyúr
próbáltam nyomon követni a vitátokat erről a back-up izéről.
amikor én dolgozm valamivel,
1. naponta, minden reggel BACK-UP-ot mentek
2. ha napközben valami fontosabb változás van, ujra back-up -ot mentek.innentől kezdve számomra feleslegessé válik, hogy a gép mentegessen nekem, és abból próbáljam visszakeresni azt az állapotot, amire szükségem van.
-
Ulkesh
őstag
"hoppá, IE effektus."
A Safari esetében nem egészen..
IE magába a rendszerbe épül bele, gyakorlatilag szerves része, itt erről nincs szó.Azért írom, hogy a Safari esetében nem, mert a Quicktime más kérdés, ugyanis annak az engine-jét maga a rendszer is felhasználja elég rendesen, ott valóban csak a frontend távolítható el, a több a rendszerbe van beágyazva..
-
tiv83us
veterán
No, felmentem az apple.com-ra, latom ma delelott FedEx 2nd day shipping-el feladtak a legujabb nagymacsekot, a Fedex szerint, meg a visszaszamlalas elott a kezeim koze kaparinthatom olyan delelott 10:30 korul

-
moonman
titán
"maga a webmotor nem kerül törlésre, teljes joggal, mivel azt más alkalmazások is használják, köztük több külsős fejlesztésű böngésző is"
hoppá, IE effektus.
egyébként látom, megemlítettétek a registry-t, hát azzal kapcsolatban nekem is vegyes érzéseim vannak, néha nagyon fasza dolgokra képes, de állítólag a jövőben megszabadulnak tőle. -
dekoninck
aktív tag
Végre kibékült a két sárgafej
Nekem nagyon szimpi az OSX-ben a Safe Delete vagy valami hasonló nevű "igazi törlés". Van ilyesmi a Vista alatt is vajon? -
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Ez a kereses utan midnen kukaba ez eleg?"
Igen, elég..
"Nem okozhat gondot, hogy csak elvileg lett torolve es a renszerbol teljesen kiemelve nem? Vagy ez ilyenkor uninstall is?"
Néhány kivételtől eltekintve ez teljes uninstallnak felel meg..
Itt nincsen registry, meg ezer fele szétpakolt file-ok tömege.."A kukabol meg visszahozhatod az alkalmazasod, ha megis kell?"
Ha már kivitted a kukát (Empty Trash), akkor már normál esetben nem hozhatod vissza..
(Az más dolog, hogy itt is vannak undelete alkalmazások, de ez nem a hétköznapi felhasználás része) -
törölt tag
Ne akarok senkit megbantani, mellekesen jobaratom az illeto. De ha szamok, meg gepek, es egyebek jonnek elo, rendre azzal intezi el, hogy o bolcsesz, ne magyarazam neki... Sztem te vagy a feher hollo a sok bolcsesz tengereben, aki erdeklodik a termeszettudomanyokhoz kotodo dolgok irant, es nem azzal buszkelkedik, hogy nem ert a matekhoz. Beloletek kellene sokkal tobb.
-
Tim82
félisten
válasz
üzenetére
Azért nem minden bölcsész ilyen. Én pl. nem szégyellek utánakérdezni nálam informatikában jártasabbaktól vagy utánajárni a dolgoknak (a Gugli nekem is évek óta a barátom).
Ez, azt hiszem, inkább hozzáállás kérdése. (A .doc fájlok konvertálásával pedig azért azóta tisztában vagyok, mióta Word-ot használok, azaz a Windows 3.1/Word 6.0 vs. Windows 95/Word '97 korszak óta.
)És amint látod, a bölcsészdiplomám ellenére
itt vagyok az oldalon, figyelek és tanulok. Például ezt a topikot is követem napok óta, mert érdekel a Mac és az Os X, valamikor szívesen beruháznék egy utolsó generációs PowerBook-ba vagy egy MacBook-ba, amellett, hogy nem cserélném le a jelenlegi gépemet (IBM T40, Win XP) sem szívesen egyelőre, mert hozzám nőtt és amire én használom otthon a gépemet, mint átlag otthoni felhasználó (egységsugarú júzer
), egyelőre elég is.
Nem tudok sokat, de nyitott vagyok és egyre többet tanulok. 
Sorry az OFF-ért, csak ez a "bölcsész, ezért is olyan, amilyen" előítélet és kész. Ebből a szempontból is változó már egy ideje a bölcsészek és a bölcsészeti oktatás hozzáállása - némi alapvető informatikai ismeret nekik is szükséges, ha más nem, az Office és a net. (Az, hogy a Te egységsugarú júzered úgy tűnik, csak azt hiszi, hogy tud valamit, nem a bölcsészségéből fakad.
) Én meg védem a tágabb szakmámat, ha már sikerült ilyen nem-piacképes területen továbbtanulnom. 
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Hmm. nem kötözködésből, de ha szerinted könnyen értelmezhető, akkor vajh miért kell körbelőni a backupra szánt foldereket?"
Azért könnyen értelmezhető, mert alapból csak be kell kapcsolni és megmutatni, hogy hova mentsen, a felülete pedig teljesen egyértelmű. Átlagfelhasználónak ez így tökéletes.
Az hogy nehezebben lehet konfigurálni az nem a megértéséből adódik..--
"Vmit írtál azzal kapcsolatban, hogy nem tudtad megnézni a file méretét. Van sejtésed róla mi korlátozott le benne?"
Valószínű jogosultság hiánya volt az ok (bár olyanról még nem hallottam, hogy írhatom, olvashatom, csak az attribútumait nem kérdezhetem le)..
"Ez azért érdekes és zavar pl engem, mert sokszor a fileméret alapján tudom megmondani, hogy egy mentés tökéletesen sikerült-e ,vagy sem."
Ez könnyen ellenőrizhető, mert a Quick Look működik a TM felületén is, így egy space leütésével már láthatod is mit mentett és mikor..
--
"Szintén nem kötekedés, de biztos vagy benne, hogy ha pl Safarit kukába vágod akkor azza le is pucoltad a rendszerből, a vinyóról teljesen? Én vhogy ilyen téren egyetlen programban sem bízom..."
Jogos a kérdés és Safari esetén igaz is..
OSX alatt az Applications mappában láthatóak az alkalmazások ikonjai, amikre duppla klikk és indulnak. De ezek az ikonok nem az alkalmazást rejtik, hanem az alkalmazás csomagját, ami az ahhoz tartozó ősszes file-t tartalmazzák (kivéve a preferences file-okat és néhány esetben a külső, több alkalmazás által is használt pluginokat pl. Adobe programok esetén). Így ha ezt az ikont behúzod a kukába, akkor a program 99%-a törlésre kerül (bevett szokás, hogy Spotlight-ba beírom a program nevét és amit talál az mehet a kukába, így teljes a törlés, bár erre vannak célalkalmazások is).
A Safari esetében azért jogos a kérdésed, mert a csomag törlésével maga a webmotor nem kerül törlésre, teljes joggal, mivel azt más alkalmazások is használják, köztük több külsős fejlesztésű böngésző is.
-
törölt tag
És megosztanék egy mai élményt az egségsugaú kúzerrel kapcsolatosan. Nem tom enyhít, vagy súlyosbít, hogy bölcsész.
munkahelyi gépét újra kellett rakni, mert már nem tudott dolgozni a win200 office 2003? párossal, uis a többieknek xp 2007 kombója volt. És ő a saját rendszerét tette felelőssé a hiba miatt, ahelyett, hogy utánajárt volna pár kérdésnek, miszerint a 2007 tud menteni régebbi formátumban is, így ha vkinem olyan lusta, meg egyégsugarú, akkor le tudja menteni .doc-ban is az infót. különösen, hogy nagy eséllyel még nem váltott midnenki a 2007-re a megrendelők között sem. A konvertálást szerinte az oprendszer végzi. leginkább a 2000.
A másik: a hálózat a hibás, mert bizonyos oldalakat csak ie alól tud elérni, firefox alól nem. A hálózat.
Állítása szerint a mai munkaideje felét a rendszerbeállításokkal töltötte... na, mondjuk nem vok egy nagy guru, de egy munkahelyi gépen a max beállítás nálam a háttér, esetleg a képernyővédőa felbontás. Pont azért, mert a cég tudja milyen rendszerben akarja, hogy dolgozzak. lehet én vok túl óvatos, de amíg nem kotorászok általam nem ismert felépítésű rendszerben, addig az tuti működni fog a kezem alatt, míg a belenyúlással nagy eséllyel elrontok vmit.Anyway: miért kellett az xp-t elcseszni a 2000-hez képest ha folderekben mászkálok és az adott folder beállítását változtatom? 2000 megjegyzi, hogy egy folder hogy lett utoljára beállítva, de az alatta, felette levő levelek már lehetnek mások. És váltáskor a nézetet is váltja. Xp nálam eddig csak úgy csinálja, hogy vagy minden ilyen, vagy midnen olyan, néha magától ad egy filmszalagot, ha vanak képek... De folderszintű váltásoknál nem engedi a variálást...
-
törölt tag
Hmm. nem kötözködésből, de ha szerinted könnyen értelmezhető, akkor vajh miért kell körbelőni a backupra szánt foldereket? Sokkal egyértelműbb lett volna a fordítottja.
Vmit írtál azzal kapcsolatban, hogy nem tudtad megnézni a file méretét. Van sejtésed róla mi korlátozott le benne? Ez azért érdekes és zavar pl engem, mert sokszor a fileméret alapján tudom megmondani, hogy egy mentés tökéletesen sikerült-e ,vagy sem. Ha mentés után úja be kell ovlasni vmit, az sok esetben hosszú idő, ellenben ennyi infót megnézni pillanatok műve. Volt eddig az általam hazsnált rendszeren.
Szintén nem kötekedés, de biztos vagy benne, hogy ha pl Safarit kukába vágod akkor azza le is pucoltad a rendszerből, a vinyóról teljesen? Én vhogy ilyen téren egyetlen programban sem bízom...
-
moonman
titán
kétségtelen, én azonban arra reagáltam, hogy a shadow copy-t folyamatosan backup megoldásként hasonlítottuk a TM-hez. mondhatni részleges backup, vagy időszakos, használni mégis egyszerűbb, ellenben nem tud mindent, pl egy névjegyet, vagy naptárbejegyzést visszahozni, szóval tökmás.
-
-
moonman
titán
"bár azok 4-500 KB-osak, csak 30 KB-ot mentett a log szerint"
Windows world-ben van egy olyan, hogy Single Instance Storage (SIS) meg differential copy, szerintem ezekhez hasonló technológiát használhatnak itt is.
a sis azonos fájlokat fizikailag csak egyszer tárol, de mindenhol "látszik" - helytakarékosság, a diff. copy meg csak a változásokat menti a fájlba.
egyébként ismétlem önmangam: a shadow copy NEM backup megoldás, de a mindennapokban pont megfelel a célnak. backupolni backup programokkal kell.
a low priority jó dolog, végre Windows-on is észrevétlen a defrag meg az indexelés, gondolom Mac-et is megfektetné, ha hdd művelet közben elkezdené zúzni a fájlrendszert backupba...
-
Ulkesh
őstag
"kérdés, hogy mi egszerűbb, egy külső hdd-vel szórakozni, vagy hozzá sem nyúlni és hagyni, hogy csinálja magától."
Backup esetén, márpedig a TM egy backup megoldás más lehetőség mint egy különálló adattároló nem jöhet szóba.
Az egyéb megoldások meghibásodás esetén lótúrót sem érnek, mert a mentés az élő adattal együtt veszik el..-------------
No, most volt időm, hogy élőben kipróbáljam a TM-t..
Pár dolgot vissza kell vonnom, amit írtam (amit egyéb tesztekből olvasva készpénznek vettem)..
Nem valós időben ment, hanem adott időközönként (óránként, naponként, hetente, backup vinyó csatlakoztatásánál)
Létrehoztam egy pár tucat dokumentumot tartalmazó foldert és azt engedtem csak backupolni, utána átnéztem mit csinált.
A célvinyón létrehoz egy Backups.backupdb foldert, amiben dátum szerint sorakoztak (pl.: 2007-10-24-181116) a létrehozott mentési pontok, ebben van a log file, az exlusions beállítások, TM chekpoint file és maga a mentések.
No itt már érdekessé válik a dolog. Mindegyik mentési pont alatt megtalálható a teljes mentés, nem csak azok a file-ok, amik változtak, hanem az összes, de a magánál a backupnál és a log file szerint is csak a változások kerülnek mentésre.
Valószínű linkeléssel pakolja a többi file-t oda. (Megpróbáltam megnézni az adott folderek méretét, de ezt nem engedte a rendszer)..--
Nem minden esetben másolja a teljes file-t, valószínű a TM-nek ismernie kell a formátumot ahhoz, hogy ki tudja hámozni csak a változásokat. Jpeg képet konvertáltam át CMYK-ból RGB-be, azt mindenestől mentette, Pages és Numbers dokumentumokat módosítottam, de bár azok 4-500 KB-osak, csak 30 KB-ot mentett a log szerint..
--
Maga mentési folyamat teljesen észrevétlen a rendszer használata közben. Valószínű lekorlátozza valahogy a sávszélességet amit a vinyó fele használhat, mert mentés mellett lazán lehetett dolgozni írni/olvasni a backup vinyót is, nem érződött lassulás. Viszont bármilyen kevés is volt a mentendő terület, emiatt a korlátozás miatt nagyon lassan zajlott le a folyamat (15 mega 3 perc alatt mentődött). Látszik, hogy nem a gyors mentésre, hanem a észrevétlen háttérben maradásra helyezték a hangsúlyt..
--
Ami nagyon nem tetszett, az az, hogy nem azt mondhatom meg, hogy mit menthet, hanem azt, hogy mit nem. Így ha csak egy munkafoldert szeretne mentegetni az ember, akkor szabályosan körbe kell lőni, hogy minden mást kizárjunk..
-
azbest
félisten
Bár nem mindig tetszik az egymással szembeni lekezelő stílus, azért ébresztettetek gondolatokat bennem mindegyikőtök szemszögéből

----
Kopi31415:
Nos kíváncsi lettem, hogy a szuperszámítógépek mire épülnek:
http://www.top500.org/stats/list/29/procfam/
Persze nem csak a %okat kell nézni (azok ha jól értem a szuperszámítógépek számára vonatkozik), hanem azt is hány prociból állnak ezek. Sokféle statisztikát le lehet kérni az oldalon...Érdekes az oprendszerek statiszikája is:
http://www.top500.org/stats/list/29/osfam/Gyártók
http://www.top500.org/stats/list/29/vendors/Ahogy nézem a a leggyorsabb három:
BlueGene/L PowerPC G4 440 procikra épül,
a Cray Jaguar az AMD Opteron Dual Core
Cary Red Storm is AMD Opteron
----Time machine:
a videóban ők is bizonyos időközönkénti mentést írnak... majd ha a gyakorlatban látjuk, akkor lehet megmondani mit is csinál valójában. Ha tényleg olyan egyszerű, akkor is hasznos, de nem annyira nagy szám.
----------Moonman: az Ms marketingje béna
Eddig kb az Origami reklámjuk tetszett leginkább
http://www.youtube.com/watch?v=CJQpUenJCq0
Vannak jó dolgok a Vistában, de valahogy nem jön át ez annyira
Vagy MCE-s reklám, de ez sem Ms-től van...
http://www.youtube.com/watch?v=Dzme-nCXkrw&mode=related&search=Az Ms szerintem túlságosan irodai stílusban prezentálja magát... olyan mintha az üzletember aki csinálja a businesst napközben a rendszeren, munka után rövidgatyában próbálna áradozni a szórakoztató voltáról... túl erőltetett (legalábbis azok a reklámok amivel találkozom). Az átlagemberek számára akiket nem a technikai részletek érdeklik valami látványos és gyakorlatias, laza megközelítés kéne talán.
míg a Mac/OsX/Apple elsősorban szórakoztató eszköz benyomását kelti és mellékesen lehet vele komolyan dolgozni is...
kelti. Szórakozni mindenki akar, dolgozni viszont nem

--------
Kipróbáltam osx-et, de nem rendes mac-en
túl off lenne, akit érdekli a szubjektív tapasztalatom, elolvashatja itt. -
dr faustus
senior tag
es nem massza vegig a file-okat, hanem a journalbol tudja, hogy mi valtozott meg.
Viszont minden info, amit talaltam, azt mutatta, hogy ha egy file megvaltozik, akkor az egeszet ujra lementi, nem csak a diffet.Én is ilyesmit találtam a TM-ről. Persze, hogy nem mássza végig a fájlokat, a spotlight indexelője is így működik.
-
törölt tag
"A kész termék használhatóságában viszont talán ráveri a köröket, ez még nem dőlt el."
Na ez sztem rengeteg embernek a baja a Macesekkel: meg mielott megismernek a sajat oldaluk termeket, mar elkezdik modnani, hogy koroket ver re minden masr,a amikor megjelenik vmi, azonnal joob, mint midnen addig, sot, ilyen meg nem volt, nem leet megcisnalni, stb. stb. Aztan amikor szembesitik oket vele, hogy bizony nemisannyiraujes annyivaljobb, amit szajkoznak, akkor meg fel vannak haborodva.
Sztem az ellentaborbol senki nem az oprendszer vagy a programok tudasat fikazza, hanem a hozzaszoloket, macrajongok stilusat...Tudom te nem tettel ilyet, csak pont most pont jol jottek a reagjaid, hogy ezt leirjam egyben.
-
WN31RD
addikt
"de akkor csak eljutottunk oda, hogy nem vert rá köröket, csak jól hangzott ellőni ezt a poént is."
A műszaki részleteket tekintve nem, de szerintem ilyen téren felkészült ember ilyet nem is gondol. A kész termék használhatóságában viszont talán ráveri a köröket, ez még nem dőlt el. -
moonman
titán
hát igen, de ennél jobban szerintem már nem lehet a szájukba rágni, végülis a felhasználó felel a saját dolgaiért, gondolkodni már ne kelljen helyette.
de akkor csak eljutottunk oda, hogy nem vert rá köröket, csak jól hangzott ellőni ezt a poént is. mégegyszer: nem a szoftverrel van a baj, hanem azzal a hozzáállással, hogy az Apple bármit talál ki, az egyből köröket ver mindenkire, és ezt anélkül puffogtatjuk, hogy ismernénk a másik oldal lehetőségeit. magas ló effektus ismét.
-
WN31RD
addikt
Vistás átlagfelhasználókkal kapcsolatban még nincs tapasztalatom. Kíváncsi leszek, változik-e a helyzet backup fronton a Vista nagyobb arányú elterjedésével.
"az átlagátlagfelhasználó tudna hasznosítani az átlagátlag hétköznapokban?"
Szerintem az érdekes kérdés nem az, hogy tudná-e, hanem az, hogy fogja-e (a Mac esetében is erre leszek kíváncsi), lesz-e kellően magától értetődő, egyszerűen használható és barátságos a felület. Mellesleg szerintem ezek a - bizonyos szempontból - külsőségek jelentik a Mac fő erősségét. -
WN31RD
addikt
"ne bután csak a megváltozott adatterületekről készítsen mentést, hanem a belső adatszerkezetekkel valamennyire tisztában legyen"
Ezzel kapcsolatban a következőket találtam:
link1 -> What's missing
link2 ld. Address BookEzekből nem egészen egyértelmű, hogy hogyan is működik valójában. Lehetséges, hogy a Time Machine mégsem képes a file-ok belső szerkezetét figyelembe venni, csupán az Address Book-ot módosították úgy, hogy külön file-t készítsen minden Contact számára. Szóval a fenti mondatom talán nem áll.
Szerk.: Vagy maga az Address Book az, ami a Time Machine által rendelkezésére bocsátott korábbi verzióból kiválogatja a keresett információt. -
moonman
titán
nem tudom, hol szóltam le, csak rettentően hasonlít a shadow copyra. de ha már itt tartunk a shadow copy miért nem tett le messze az asztalra olyat, amit az átlagátlagfelhasználó tudna hasznosítani az átlagátlag hétköznapokban? meg aztán automatikus backup a Vistában, amire még figyelmeztet is? nem akarok folyton a Vistával jönni, de ezek azért eléggé elérhetők az átlagátlagnak is.
kérdés, hogy mi egszerűbb, egy külső hdd-vel szórakozni, vagy hozzá sem nyúlni és hagyni, hogy csinálja magától. ettől függetlenül persze üdvözlendő, hogy végre Mac-re is van normális backup lehetőség.
-
WN31RD
addikt
Mint az szerintem az előző hozzászólásomból látszik, ilyen esetben a Time Machine - vélhetően, mert, mint írtam, nem ismerem alaposan - együttműküdik az alkalmazásal annak érdekében, hogy ne bután csak a megváltozott adatterületekről készítsen mentést, hanem a belső adatszerkezetekkel valamennyire tisztában legyen.
Ha ezzel az Apple egy olyan megoldást tesz le az asztalra, amely egyszerű júzerek számára a hétköznapokban jellemzően jól, hasznosan működik, és amelyet az egyszerű júzerek nagy számban használni is hajlandóak, akkor ezzel messze überelte a Microsoft minden eddigi hasonló próbálkozását, amelyek lehetnek jó vagy érdekes technológiák önmagukban, de az átlagfelhasználó számára gyakorlatilag nem léteznek. Egy átlagfelhasználó nem készít mentéseket az adatairól, nemhogy rendszeresen és gyakran, de egyáltalán nem, vagy maximum elvétve. Ha ezen a hozzáálláson a Mac világban sikerül változtatni, az bármiféle technikai részlettől, vagy "melyik részötlet kinek a fejéből pattant ki először?" megfontolástól teljesen függetlenül, szerintem nagy teljesítmény lesz. Meglátjuk, ezt történik-e.
Egyébként nem értem, miért kell a Time Machine-t azért leszólni, mert a felhasznált technológiák, vagy azokhoz hasonló megoldások, máshol is előfordulnak. Szakmailag felkészült ember számára teljesen egyértelmű, hogy a Time Machine nem valamilyen egetrengető újítás, hanem jelentős részben régi technológiák és öltetek összefogása és barátságos felületen való megjelenítése.
-
Na, meg egy kicsit banyasztam TM ugyben, es ket ponton megint javitanom kell magamat: nem symlinkeket hasznal, hanem hard linkeket, es nem massza vegig a file-okat, hanem a journalbol tudja, hogy mi valtozott meg.
Viszont minden info, amit talaltam, azt mutatta, hogy ha egy file megvaltozik, akkor az egeszet ujra lementi, nem csak a diffet.
Ha valaki tud barmi konkret technikai infot, batran linkeljen, mert kezd egyre jobban erdekelni a dolog
-
WN31RD
addikt
Nem ismerem alaposan a Time Machine működését, csak olvasgattam róla picit. Az általad vázoltnál minimum annyival bonyolultabb rendszerről van szó, hogy nem kizárólag file szinten dolgozik, hanem van valami API, amelyen keresztül az erre felkészített alkalmazások file-nál kisebb objektumokat is "elmenthetnek" a Time Machine segítségével.
-
Ulkesh
őstag
"A dolog igazabol eleg egyszeru, nagyjabol annyit csinal, hogy eloszor lementi a komplett mentendo konyvtarat egy pl 2007-10-25_01-11 nevu konyvtarba, aztan a kovetkezo oraban/napon/heten/akarmi csinal egy 2007-10-25_02-11 nevut,"
Nem éppen..
"vegigmassza a mentendo meg a legutobbi mentett konyvtarat, ami file nem valtozott, arra csak egy symlinket tesz (mondjuk azt nem tudom, hogy a symlinkeket hogy backupolja ), ami meg valtozott, abbol meg egy teljes uj peldanyt elment. GOTO 20."
Ha így csinálna, akkor seperc alatt megtelne az egész backup vinyó. Tekintve, hogy alapból a teljes HDD-t menti mindenestől..
Feljebb leírtam, hogy működik valójában.."A dolog teljesen primko volta arra jo, hogy minden hokuszpokusz nelkul lehet igy hasznalni az elmentett cuccokat (akar pl Linux ala bemountolva)"
A Linuxod elég pöszén nézne a dologra, mert spec formátumban van minden, hisz az első mentés után már csak az eredeti file-hoz képesti változást menti.
-
Ja, Time Machine.
Kicsit utananeztem a dolog technikai hatterenek, es eleg sok dolgot kenytelen vagyok visszavonni abbol, amit mondtam.
A dolog igazabol eleg egyszeru, nagyjabol annyit csinal, hogy eloszor lementi a komplett mentendo konyvtarat egy pl 2007-10-25_01-11 nevu konyvtarba, aztan a kovetkezo oraban/napon/heten/akarmi csinal egy 2007-10-25_02-11 nevut, vegigmassza a mentendo meg a legutobbi mentett konyvtarat, ami file nem valtozott, arra csak egy symlinket tesz (mondjuk azt nem tudom, hogy a symlinkeket hogy backupolja
), ami meg valtozott, abbol meg egy teljes uj peldanyt elment. GOTO 20.A dolog teljesen primko volta arra jo, hogy minden hokuszpokusz nelkul lehet igy hasznalni az elmentett cuccokat (akar pl Linux ala bemountolva), masreszt ez igy eleg sokat elvesz a dolog bajabol, a lenyegi reszet barmelyik masnapos linuxos rendszergazda fel ora alatt implementalja egy nem tul hosszu shell scriptben.
-
tiv83us
veterán
válasz
üzenetére
Lehet, hogy emeszt az eroforrasbol az oprendszer design-ja, de amig igy meg tudjak oldalni, hogy a rendszer is gyors legyen es a rendszer is csilli-villi, hat miert is elleneznem. A nejem G4-es Mac-e 512MB-al gyonyoruen, akadasmentesen futtatja a Tigert, igaz neha porog a kis gomb, ha sokat taszkol, dehat ennyi belefer. Raadasul a Leopardot meg gyorsabbnak igertek, hat ugy legyen, nekem nem letfontossag a tukrozodes meg a 3D-s dock, de ha van, akkor legyen, annak tetejeben meg mutatos is.
-
asysoft
aktív tag
válasz
dr faustus
üzenetére
Szerintem itt megtalálod a 64 bites kérdésedre a választ.
-
asysoft
aktív tag
Most akkor kell a Time Machinehoz második HDD, vagy sem?
(Régebben úgy tudtam, hogy kell, aztán mondták, hogy mit gondolok, nem fog kelleni... Videó alapján pedig igen.) Egyébként nem találtam benne semmi olyat, ami nagyon megragadna, bár a hálózaton való keresés és az iChat hátteres mókája néha jól jönne-pl ha rumli van a szobában 
-
törölt tag
Vkinek nicns véletlen egy PCI-os SATA vezérlő kártyája? Sajna vettem egy vinyót, hogy adatmásolás után rendszerpucolást tartok, mert kissé összekaadt magával, de sajna a vinyó nem passzol a gépbe... és most itt vok a világ végén egy géppel, meg egy vinyóval, a kettőből meg nem tok semmit összehozni...
-
Ulkesh
őstag
"ettől függetlenül a mai HDD-k üzembiztonságát nézve fölöslegesnek tartom ezt a külső lemezes bohóckodást"

Én éppen ezért tartom fontosnak, tudnék örülni egy hasonló megoldásnak XP-re is, de mivel nincs, így marad ott a hagyományos mentegetés és DVD írás..
Sajna a mai HDD-k nem éppen a hosszú élettartamukról híresek. Minél precízebb technológiára van szükség az egyre nagyobb adatsűrűség miatt, annál inkább rövidül az élettartamuk. A szekrényemben van jó pár a mai napig hibátlanul működő 80-100 megás HDD, míg fél, háromnegyed évente dőlnek ki az új több száz gigás vinyók, gyártótól függetlenül.. -
törölt tag
Sztem nem ferdítek, csak összeraktam miket írtál. Szép és jó a csicsás környezet, de hogy olyan vki hangsúlyozza ki, aki saját bevallása szerint többre értékeli a működést. Ez azért érdekes, mert asszem pont Ulkesh- bocs, ha nem jól írtam, mnajd javítom akkor- bemásolt olyan újításokat is a reagok közé amik a látványnál valóban izgalmasabbak érdekesebbek, és mwgítélésem szeirnt igen jól használhatóak. legalábbis az én munkakörnyezetemben lenne értelme.
mod: sztem tökéletes az 50*50 pixel, 1600*1200 mellett kit érdekel, hogy akkora? pont úgy lesz jó. Színre meg perpill tök szürke a képernyő a munkagépemen, és imádom, hogy nem színesszagoszenélőbeszélő akármi, hanem csak egy "frame" a munkaprogramoknak...
Sőt, az kifejezetten idegesít pl, hogy akik konfigurálták a rendszert azok egy órűát beállítottak a jobb felső sarokba, cirka 5cm*5cm méretben a 22" monitoron, meg a bal felsőbe egy hasonló lakatot, hogy lezárhassam a gépet. Ezeket rühellem, mert elérhetőek az egérgombokkal is.
De ha szereted a látványos dolgokat, akkor nyugodtan értékeld, én nem vitatom el a hatékonyságukat a vevőmegfogásban, de más értelmét nem látom, így csak marketingnek tartom. A marketing meg számomra egy oylan dolog, hogy rettwntően nem kedvelem, és felesleges energiapocsékolásnak tartom.
-
törölt tag
lehet, a kérdésem továbbra is a priorizáláson megy, mit fog éppen menteni a progi? maikor uazt az adatot mentem? melyik hova fog akkor menteni? mit képes kiolvasni ugyanabból a szektorbó,, amikor épp átírásban van? Jó, most ms-eken szőrözök, de ezt el tudom képzelni normál esetben, hogy pont akkor művel ilyet. Olyankor hogy van a priorizálás?
-
törölt tag
Ja, még egy: Win alatt is tudok dolgozni, arra léteznek a programok, amiket haználok. Egyetmen rendre azon futtatják őket. Sőt, cégek is dogloznak Win alatt CATIAval, meg NASTRANnal, pl. Ahogy a ProE es az Ansys is megy igen sok helyen X86 alatt. kollektív megelégedéssel.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
szerintem a zidőgép a raid és a shadow copy egyfajta ötvözéseként működik, így valószínűleg tényleg nem fogyaszthat annyi erőforrást. ettől függetlenül a mai HDD-k üzembiztonságát nézve fölöslegesnek tartom ezt a külső lemezes bohóckodást, kliensoldalra elég a shadow copy, ha meg szerver, akkor általában úgyis raid.
vagy akkor már alapból árulhatnák az összes új Mac-et raid-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
én át is állítottam, hogy simán név szerint rendezze a tartalmat, így nem mutatja az előképet..

komolyra fordítva, akkor lehet megéri várni rá egy kicsit másoknak és nem sietni?

) szakokat, és most matematikára jár a TTK-ra. 
túl off lenne, akit érdekli a szubjektív tapasztalatom, elolvashatja
(Régebben úgy tudtam, hogy kell, aztán mondták, hogy mit gondolok, nem fog kelleni... Videó alapján pedig igen.) Egyébként nem találtam benne semmi olyat, ami nagyon megragadna, bár a hálózaton való keresés és az iChat hátteres mókája néha jól jönne-pl ha rumli van a szobában