Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
veterán
válasz
üzenetére
Nos ami a CAD rendszereket illeti a gepeszeti tervezes valoban nincs annyira jelen Mac+es oldalon mint a rendering vagy zenefeldolgozas. DE ez jelenleg van igy, es azert van igy mert jelenleg a win-es alkalmazasok vannak leginkabb elterjedve.
Ami a profi progikat illeti en egy szoval sem mondtam hogy minden egyes programot atirtak, es nem is fognak mint ahogy win-re sincs minden atirva.....
Az atlagfelhasznalo alatt az ujonnani mac-es embereket ertettem akik eloszor hasznaljak ezt a platformot, mobil szinten pedig a MacBook az alap. Ennyi, jo lenne ha nem mennenk bele a szorszalhasogatasba, mert kar ossze vetni akarmelyik win-t az OSX-el. -
dr faustus
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A reakció a #15-ös hszben sokkal értelmesebb. Ez a kijelentés max. annak humoros, aki nem ért hozzá.
-
WonderCSabo
félisten
Ezek a vadállatokról elnevezett service packok nem fognak azon a tényen változtatni, hogy ez már egy 6,5 éves operációs rendszer. from 5. hsz.
Van benne vmi. -
törölt tag
válasz
Raysen623
üzenetére
"Nos ha vegzel egy egyszeru szamitast akkor arra fogsz jutni hogy igencsak megeri Macit venni foleg ha monitorra is van szukseged. Az atlag felhasznalok szinte kivetel nelkul IMac-et vesznek ami monitor es gep egyben."
Ez alapjan hol van az az atlag felhasznalok szinte kivetel nelkul? mutasd mar meg nekem benne azt a rengeteget, kerlek.
Programok amik profik: toväbbra is varom, merre van CATIA; NAstran, stb. vagy azok nem profik?
-
törölt tag
válasz
Raysen623
üzenetére
Nem olvastal figyelmesen. Fusd at megegyszer, es akkor megertheted miert irtam ennek. Eleg regen lattam, akkor meg nem volt 3D-je. Es ha olvastal volna rendesen, akkor le van irva, hogy nem vok otthon AC-ben, nem ismerem. Azert kifejthetned hogy miert lett megirva MAC-re, kivancsi vok ra.
CAD alatt soha nem az AtuoCADre gondolok, hanem az altalam korabban felsorolt programokara.
Mas program nem tamogatja a MAC-et az senkit nem erdekel. Dehognyem, ha epp azt a mas programot akarom hasznalni munkahoz. Ha figy<elmesen olvastal az itteni reagok folyaman vegig, akkor emlekeznel ra, hogy mennyien mondtak, hogy csak az OSX hasznalhato munkara. Mert ok mind grafikai munkara hazsnaljak. Ellenben gepeszeti munkara peldaim alapjan, amiket elohoztam kifejezetten alkalmatlan. Na ez az, ami miat rengeteg helyen nicns MAC. Es ez valszeg igen sokakakt erdekel, sztem vilagviszonylatban lenyegesen tobbeket, mint pl a AZ meglete MACre. Gepeszeti tervezes kicsit szelesebb ipari teruleten folyik, mint epiteszeti. Sot, tudok olyan projectet, amihez epiteszeti tervezeshez sem az AC-t vagy a Nemecheket hasznaljak- bocs ha elirtam- hanem pl CATIA-t. Konkretizalva: Barcelona allando e befejezetlen Gaudi munkaja a Sagrada Familia. S pont a CATIA volt az a szoftver, amelyik segitett nekik elorejutni, nem az epiteszetiek... -
Raysen623
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ingyenes kepszerkesztot hirtelen nem tudok Mac-re, medialejatszonak ott van a DVD player, QuickTime a flipfor mac-el es divx-el amiket persze kulon kell telepiteni. Videovagashoz ott az IMovie, zenehallgatasra az iTunes szerkesztesre a Garageband.
Daemon Tools nem kell ra mivel a Mac-es image filok default kiterjesztese dmg, de az iso-t is hasznaljak ugyanugy es sima duplaklikkel bemountolja neked.
Flash-ek siman futnak rajta, a JAVA pedig alapbol benne van ugyanugy minmt a pdf olvasas. -
Raysen623
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Olvastam a konyvet, ajanlom mindenkinek.
-
Raysen623
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nos ha vegzel egy egyszeru szamitast akkor arra fogsz jutni hogy igencsak megeri Macit venni foleg ha monitorra is van szukseged. Az atlag felhasznalok szinte kivetel nelkul IMac-et vesznek ami monitor es gep egyben.
De akkor jojjenek a valaszok a kerdeseidre :
- programok amik profik azok igazan csak erre vannak pl.
hotoshop, sok zeneszerkeszto es videovago program, valamint renderelo progik is.
- jatekok es segedprogramok is vannak ra boven, es most hogy az Apple is Intel procikat hasznal megtobb jatek fog ra keszulni hiszen konnyebb lesz portolni a programokat. Amit pedig megsem irnak at azt pedig lefuttatod windows-on ugyanazzal a hardwer-el.
- mas eszkozokkel csodalatosan ossze lehet kotni, a windowst peldaul siman latja, de meg sok mast is
- mobilok, pda-k sem gond kiveve ha a gyarto nem tamogatja az OS-t, de amin rajta van a matrica a termek dobozan az mukodik vele miutan radugod
- internethasznalat pedig lehet a Safarival ami mar winre is at lett irva, de hasznalhatsz Firefox-ot is. IExplorer fejleszteset mar leallitotta az MS, de a -
Raysen623
veterán
válasz
üzenetére
Kedves Kopi31415! Mi az hogy az AC egy rajzoloprogram???? Kikerem magamnak!
Ha lattad volna a program 11-es verziojat akkor tudnad hogy a program egyik legnagyobb elonye hogy a lerakott elemeket egybol latod 3D-ben is egy sima ablakvaltassal. Beepitett renderelo alprogramja van ami igencsak sokretu fotokat tud neked generalni az adott epuletrol. A CAD alatt ha az AutoCAD-re gondolsz, akar legyen szo az Architectural Desktopjarol akkor is joval nehezebb azt hasznalni. Raadasul az AutoCAD soha nem epulettervezesre lett igazan kitalalva elentetben az AC-val vagy a Nemetchek-el.
Ja es epiteszmernok vagyok, es a diplomam is AC-val keszult.
Radasul azert mert mas program nem tamogatja a MAC-et az senkit nem erdekel. Az AC tobb okbol lett megirva OSX-re amit most nem fejtek ki mert hosszu, de akarhogyan is nezem az Apple igen nagy piac amit erdemes kihasznalni. -
törölt tag
válasz
Major Major
üzenetére
konkretan wikipedian neztem, de a legjobb, ha megkerdezed a GraphIT-t. cimuk kb uez es hu. I-DEASszal eleg reg baratkoztam, o kimarad mar lassan eletembol. Atlovagoltam CATIA-ra.De Teamcentert kernek mindenhova, ahol fejlesztes zajlik.
Neked hova, miert kell? 
-
dekoninck
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Rendes vagy, hogy meg is vennéd!

Mindenki a saját lovár dícséri, az MS is, persze. A bal-blát nem kell mindig szó szerint érteni. A kedvenc vakításom az, mikor csúcsprofi fotósok képeivel/filmjeivel demózzák az átlagfelhasználó (is) számára készült iPhoto-t vagy akármit, és az egyszer user azt hiszi, hogy azzel az alkalmazással az ő képei, videói is gyönyörűek és prfi kinézetűek lesznek.
Amúgy lehet, hogy kevesebb szoftver van, de lefedi az egész vertikumot és horizontot. -
Major Major
senior tag
válasz
üzenetére
CATIA, I-DEAS, ProE, egy halom FEA szoftver, nem tom honnan vetted eme okos allitasodat. Pl EDAG Linuxot hasznal a FEA reszlegen. Lehet mashol is. Na?
I-DEAS Linuxon téma érdekelne, elég sokat kerestem a dolgot, de nem találtam. Tudsz esetleg valami forrást adni hozzá? (Nem warezra gondolok, weboldal, fórum, bármi ahol ezzel foglakoznak. Mielőtt valaki félreérti.)
Közben a Gutsy szépen csordogál lefelé
-
philoxenia
MODERÁTOR
Elnéztem a magyar képviselet oldalára.
Hát a legjobb, a legszebb, a legfejlettebb és talán a legszerényebb
platform ez.
Ők mondják és ők csak tudják
Kicsit olyan nekem mint a Z..ter az is jó, lehet, hogy a legjobb,
de nagyon drága. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
A linkeden szétnéztem gyorsan, de kevés free program van.
Ugyanott winre sokkal több. -
dekoninck
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Talán sokat segítene, ha szétnéznél a google segítségével...
vagy itt http://www.versiontracker.com/macosx/
A programjaid egy részéről nem is hallottam.
Gimp van, PF, nemtom. Winamp?
Macamp biztos. Audacity, pont tegnap töltöttem le a Win kiadást, és láttam hogy van. A többit nem tudom fejből.
De ha mégsincs valami, akkor ott a MacOSx-be épített bootcamp, és tehetsz fel Vistát is a z OSx mellé, natívan fut.
A Flash meg platformfüggetlen, persze hogy megy, player mindenesetre van hozzá
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Ingyenesen például a képszerkesztéshez: Gimp, PhotoFiltre,
Médialejátszónak a Media Player Classic, Winamp
Hangszerkesztéshez: Audacity
Médiafájlok konvertálásához: SUPER
Daemon Tools működik-e Macon?
Ezeket gyakran használom.
Flashjátékok pl. mennek-e? -
dekoninck
aktív tag
Nincs natív magyar verziója, de van egy ráhúzható magyar csomag, ami állítólag néha kicsit fura tüneteket produkál, de teljesen jól használható. A bugokról pont a macmagazin.hu címlapján olvashatsz. Jó példa arra, hogy nem minden mac-fan van kritika nélkül elszállva a rendszerétől

A hardver otthon magyar billentyűzettel (is) kapható. -
dekoninck
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Mi az, hogy nem profi program?

Az Apple által gyártott, és a géppel együtt szállított programok "alapszintűek", de sokkal többet tudnak, mint a Vistás (ugyan ingyenes) megfeleőik, talán azt is mondhatnám, hogy félprofik, de rosszabb szint sajnos nincs
A kb 18000 forintos iLife 08 csomag része pl. az iPhoto, iDVD, iMovie (utálom ezeket az i előtagokat). Az éppen nemrég megjelent Windows Live Photo Gallery ingyenes, alakulgat, de messze elmarad funkcionálitásban az iPhoto-tól. Intuitív és nagyon hasznos és kiválóan használható eszközöket kínál a fotók rendezéséhez, javításához.
iMovie + iDVD szintén zenész. Előbbi pl profi menüszerkesztést kínál, a Windowsos, hát nem igazán. De nem papolok, inkább nézz el ide: iLife vagy akár ide: Macmagazin.hu.
A profibb programok, pl fotókezelésre az Aperture meg végképp csúcs megoldás, a fotók téma szerinti automatikus csoportokba rendezésétől a workflow-on át a nemdestruktív szerkesztésig.
És még sorolhatnám. Mondom mindezt úgy, hogy nekem nincs is mac-em
de legalább elég sokat dolgozgathattam vele.
Lényeg, hogy egy kezdő is tudja kezelni, mert mentes minden felesleges sallangtól, és minden kézre áll. Windows után persze van megszoknivaló, pl a programok közös menüsora, de nem vészes.
Aki meg kreatívabb, az meg használhatja a konzisztens kinézetű, nagyon jól kezelhető, logikus szoftvereket, ha épp az kell neki. Inkább azt mondanám a kérdésedre, hogy nemigen találsz gagyi szoftvert...Open, erről nem tudok nagyon nyilatkozni, mi kellene? http://www.opensourcemac.org/ Pl. Openoffice X11 alatt fut, de készül (?) a natív Aqua alapú.
Játékkal még Win alatt sem foglalkozom, passz.
Java persze, hogy van.
Szinkronizálás: ha jól sejtem, bármivel. Win alatt pl a Nokia 6600-asomat csak a gyári szutyok szoftverrel lehet szinkronizálni, itt meg a beépített iSync alapból kezeli, ennek alapján feltételezem, bármi mást is
Windows Mobile ha jól tudom, külön segédprogrammal működik együtt.
Firefox, Thunderbird van Mac-re is, természetesen.
Ami nekem a szívem csücske, hogy egy rakás tudományos szoftver létezik Mac-ra, ami Winre csak álom, sajnos.Kicsit drágább persze, mint a Win/PC kombó, legalábbis hazánkban, csak a pénztárcádon múlik a dolog.
Ismerőseim, akik váltottak, mind elismerően nyilatkoznak. -
dr faustus
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem most már jöhetnének a kis rágcsálók. Milyen jól nézne már ki ez a terméknév:
MacOS X 10.6 Menyét.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Most akkor a Lion jön?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Megint laikusan, mert nem láttam még működő Mac-et
Most az az előnye akkor, hogy egy teljesen kezdő is kezelheti,
viszont programok amik nem profik nem nagyon vannak rá?
Mennyi open program létezik OSX-re ?
Játékok, segédprogramok vannak?
Milyen könnyen köthető össze más eszközökkel:?
Mobiltelefon, PDA például. Java fut rajta?
Internetre ugyanolyan könnyen csatlakozhatok más böngészővel is,
vagy csak a beépítettel?
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy a komplett rendszert megvéve gépestől
jobban járok-e mint egy Vistás géppel. -
dr faustus
senior tag
válasz
üzenetére
Raersz idoziteni: akkor gyk orok elet varhatsz, mert midnig jon vmi jobb, ujabb, gyorsabb, modernebb.
Az Apple kb. félévenként frissíti a modelljeit, kisebb - nagyobb csúszással, és mivel a hardverpiac gyorsan változik, a modellek ára viszont nem szokott, ezért tényleg igaz az, hogy legjobban moddelváltáskor éri meg megvenni.
-
khk
újonc
...jaguar, panther, tigris, leopard... mind mind német páncélosok, nem tudom most ez az apple hozzáállása a userekehez?
végülis mindegy a harmadik birodalom is elbukott
-
törölt tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Raersz idoziteni: akkor gyk orok elet varhatsz, mert midnig jon vmi jobb, ujabb, gyorsabb, modernebb. Neked is meg kell adnod azt az idopontot, amikor azt mondod most veszem es kesz.
Haz, hutes, stb. Sztem a Pro az nem homepc-nek lett szanva, hanem prousereknek, nekik megalt tokmindegy hogy nez ki a gep. Itt van mellettem vmi 20 kilo vas, huzi alig birom, nem lett semmihez igazitva, hogy ATX, vagy BTX, vagy akarmi, es marha jol nez ki, sot, funkcionalisan is perfekt. IBM termek.Es benne van a gep araban, mint a MAcnel is. A HP ugyanigy. Ezek a cuccok mindnekinel funkciora vannak tervezve, nem kinezetre. Szamomra pl a Pro haz ritka ronda. De ez szubjektiv.
Szal akkor a listadbol kihuzhatjuk a haz, tap, hutes arakat, azt masok is adjak. Munkagepre meg folosleges kepmanipulalo, ha nem az a munka, de akkro valszeg mar photoshop vagy egyeb pro szoftver lesz amit hazsnalnak, munkagepre max a zenelejatszo szoftver ami felmehet. A tobbi ertektelen.A varunk x hetet a gyorsabb vasert tortenet a szoftverek miatt valszeg kevesebbet ad, mint amit gondolni lehetne rola, amennyiben cutting edge a rendszerunk. Mert a fejlodeshez a progiknak is fejlodni kell, anelkul nem megy elore.
Azzal egyetertek, hogy VAN olyan terulet, ahol a MAC a legjobb alternativa, ellenben itt rengetegen ugy beszelnek, mintha csak es kizarolag az lenne midnen teruletre a megoldas. mikozben alig ismernek mas felhasznalasi teruletet, mint a sajatjuk, es igy nem tudjak, hogy masra miert nem jo esetleg...
-
dekoninck
aktív tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
A szintén nem drága Apple iWorks-ről meg nem is beszélve... most néztem meg a laborunk egyik gépén az 05-ös verziót: a Keynote (~PowerPoint) valami elképesztő effekteket és megjelenési minőséget produkál, leesett az állam. A Pages meg nem profi felhasználására szintén baromi jó, pláne az Apple design templátokkal.
Átlagfelhasználónak tehát szerintem pont jó az OSX, mert tényleg csak működik, és az ember a feladatra koncentrálhat, amit már az ingyenes vagy olcsó gyári programokkal is bőven elintézhet.
Professzionális programok felhasználóinak (Motion, FinalCut és társai, ha épp ez kell) meg azért jó, mert a szoftverek (pl. DTP, zeneszerkesztés) nyilván minőségiek, az oprendszer meg egyszerűen csak ott van és teszi a dolgát, nem zavar semmiben. -
törölt tag
ha jol tudom az ArchiCAD meg mindig csak rajzoloprogram, nem vok epitesz, nem isemrem. Ellenben a CAD, amit en emlitettem az egy mas kategorisa, 3D tervezes, es nem poligonokbol. Az osszes iparilag worldwide hasznaltat megneztem, egy sem modnta, hogy OSX-et kedveli. Majd minden mast igen, azt nem.
-
gegee
csendes tag
Én nagy Macfan vagyok. Szerintem valami állatkirály lett a Leopard. Megnéztem vagy 5ször a WWDC07-t, nekem tetszik! Minden tetszik amit az Apple csinál. iPod tulajdonosként (is) pedig csak azt tudom mondani, hogy a következő nagy befektetésem egy MacBook Pro lesz.
Az írás jó!
Köszönöm! -
M@trixfan
addikt
válasz
üzenetére
Teljesen igazad van, ha egy cégnek most kell Mac Pro nem fog szórakozni vele, azonnal vesz. Mégpedig azért mert kizárólag a használni kívánt alkalmazáshoz veszik a gépet és nem fordítva. A szoftver adja el a gépet. Különben eszébe sem jutna az adott cégnek ezt venni. Ráadásul meg fogja venni a garanciabővítést is kemény pénzért ami home user szemmel "tiszta hülyeség". Azért remélem az világos, hogy ha cégről beszélünk akkor első sorban nem a haverommal alapított 2 személyes bt a meghatározó, bár ha visszahozza az árát a tevékenység folyamán akkor akár az is lehet.
Mivel az Apple nem aktualizálja 3 hetente a MP-t, mindig a megjelenés pillanatában megvett MP a legjobb ár/érték arányú. Amikor kijött, amerikai nagyáruházakból nem lehett olcsóbban összerakni darabonként. De még egyszer mondom: Alkalmazáshoz veszik a gépet, nem a hardver, mégcsak nem is az Os X miatt. Pl. zenei vagy stúdió alkalmazások közül sok programnál a mac verzió lényegesen jobban használható, illetve nincsen Windowsra.
Adott esetben igencsak pozitívan venném ha az IT szakember értelmesen felvázolná, hogy ha két héttel később ruháznánk be akkor mennyivel nagyobb teljesítményű és jobb ár/érték arányú rendszert vennénk az adott alkalmazások alá ugyanannyiból. Ezt a helyzettől függően dönti el a gazdasági vezető.
Pont a "home user" a leg árézékenyebb vásárló és a legkevésbé időhöz kötött, én aztán ráérek időzíteni. Az már más kérdés, hogy hülye vagyok ha nem teszem, mert nekem soha nem fog semmi megtérülni, az "élvezetért" veszem és legfeljebb veszteséget minimalizálok. Más a veszteség nekem és más egy cégnek.
Az összehasonlítás pedig elég szubjektív attól függően, hogy mit akarok kihozni. Ha pl. a házzal és a hűtéssel kezdem: legalább 50000 Ft a ház, 25000 Ft a tápegység, 20-30000 Ft a minőségi léghűtés. Hozzáteszem nem létezik olyan pc ház ami ennyire ízlésesen funkcionális mert egyedi tervezés az egész és nem kötött semmi féle ATX-BTX mizériához. Elég csak megnézni a hűtőrendszert. Szoftver fronton pedig 33000 Ft az OS X és jön egy iLife 24000 Ft értékben. Utóbbi egy olyan funkcionalitású multimédiás csomag amiben a benne levő 6 programért egyenként is el lehetne kérni 15-20000 Ft-ot is. Sőt, a GarageBand esetében még többet is. Messze nem Moviemaker és társai szintű cuccok. Ezzel már kapásból 150000 Ft-nyi értéket elhelyeztem és ezután jön a többi.
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Szted egy eloretelepitett rendszerrel menni gondja lesz barkinek is? Veszek egy elore telepitett XP-s, vagy Vistas, netan Solarisos rendszert, akkor miert jelentkeznek nem OSX alatt a problemak?"
Ez egy kicsit zavaros

De a lényeg, egy Apple géppel nem csak egy előre telepített OS-t kapsz, mint mondjuk egy DELL, vagy Lenovo gépnél, hanem komplett alkalmazáscsomagot, ami lefedi a teljes otthoni felhasználást a netezést, szövegszerkesztést, zenehallgatást, chatelést, képszerkesztést, videóvágást, zeneszerkesztést stb. Mindezeket olyan egyszerűen kezelhető szoftverekkel, amikkel 75 éves anyám is teljesen gond nélkül elvan..
Egy Linux distrib is tartalmaz több száz alkalmazást, de sajna ezekkel az a gond, hogy profik készítik profiknak, a legtöbb program tanulást és megszokást kíván, arról nem beszélve, hogy az alkalmazások között nincs meg az egységesség es az a profi átjárhatóság, ami az OSX alatt alap dolog.. (Pl.: a Garageband zeneszerkesztő együttműködik az iTunes-al, az iMovie egységet képez az iPhoto-val és az iDVD-vel stb..)
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Sorolnal egyebkent akkor CAD-et FEA-t OsX-re?"
Picit megfogtál, mert ebben a témában piszok nem vagyok otthon, de a Graphisoft és az ArchiCAD szavak beugranak. Többet valóban nem tudok sorolni, de ez nem jelenti azt, hogy nincs, csupán engem nem érint ez a kérdéskör..
Ha tényleg érdekel, akkor itt nézelődj: http://architoshforums.forest.net/index.php
-
törölt tag
Szted egy eloretelepitett rendszerrel menni gondja lesz barkinek is? Veszek egy elore telepitett XP-s, vagy Vistas, netan Solarisos rendszert, akkor miert jelentkeznek nem OSX alatt a problemak?
Nem ertelek, amikor vmi mast kezdunk el dicserni, akkor jossz az OSX-hez midnen van stb dumaval, hogy bezzeg amott ezt telepits, azt telepits, mig az apple ezt mar megtette helyetted. De akkor miert nem egy elore telepietett linux, vagy XP, vagy egyeb esettel veted ossze? Akor lenne fair a viszonyitas.
-
törölt tag
nem, midnket gepnel direkt a ket procit jeloltem be, alaposan oda kellett figyleni a hp-nal, mert eleg rosszul volt ez felepitve. De en csak dual coret neztem, nem quad coret, a 2,66 GHz-seket, meg csak egy vinyot. kvazi megprobaltam a legolcsobb MAc Prohoz loni a Hp-t, ill vmi kompromisszumot nezve, hogy azert a VGa emberi legyen a Proban. Annal nem talaltam kozos nevezot sajna.
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Ha leteszel egy gepet a hugod vagy a nagyanyad ele, akkor fog tudni telepiteni ra OSX-et?"
Ha láttál volna valaha OSX-et akkor nem kérdeznél ilyet..
Egyébként a válasz: igen..
"Fog tudni talalni drivert a nem tamogatott VGA-hoz?"
Ezt gondold át mégegyszer...
(Tudod, zárt hardverkörnyezet, hardverhez illesztett OS)"Vagy mar midnent feltelepitett vki neki?"
Ha megvásárolod a gépet akkor már telepítve van rá minden, bekapcsolás után csak a felhasználói paramétereket kell megadni..
--
Az OSX telepítését akár egy 8 éves gyerek is meg tudja tenni és a telepítés után azonnal tudja használni is a gépet.
-
törölt tag
-
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Mindig akkor lehet osszehasonlitani vmit, amikor van. Most lehet hasonlitani. Ha most kell egy cegnek gep, nem var meg x ideig, hogy mit fognak ujitani."
Én is összehasonlítottam, de nekem a HP lett majd 1000 dollárral drágább..
Konfig:
HP xw8400 Workstation
Genuine Windows Vista® Business 64-bit (note)
Quad-Core Intel® Xeon® Processor 5365 3.00 GHz 1333 MHz FSB 8MB L2 cache 1st
Quad-Core Intel® Xeon® Processor 5365 3.00 GHz 1333 MHz FSB 8 MB L2 cache 2nd
NVIDIA Quadro FX4600 768MB PCIe
HP 2GB (2x1GB) DDR2-667 ECC FBD
HP 500GB SATA 3Gb/s NCQ 7200 (1st)
HP 500GB SATA 3Gb/s NCQ 7200 (2nd)
HP 16X DVD+-RW SuperMulti SATA 1st Drive
HP USB Standard keyboard
HP USB Optical Scroll Mouse
Integrated High Definition audio with Jack Retasking technologyEz 7.375 dolcsi..
Mac Pro esetében: 6.403 dolcsi..
-
-
törölt tag
nincs, mert nem kell. alapvetoen otthon nem modositgatok annyit,plusz a datumos fileneveket egyeb megjegyzeseket hasznalom. Otthon inkabb tarolom az adatokat, meg zenet filmet futtatok... Nincs szuksegem kulon otthoni bacupra, mert otthon nem dolgozom. Kepszerkesztes. Ha nem tetszik akkor nem mentem el, ill megtartom mindig az eredeti verziot. Ennyi.
-
törölt tag
mikor eddig CAD-re dolgoztam a CAd gep kulon volt, net nelkul, igy egyeb dolgok nem zavartak, csak a celszoftver futott, max a Teamcenter mellette. Egyebkent teljes kepernyos ablak eseten ahogy sasoltam ugyanugy katintgatni kell a workspacevaltashoz, mint egy masik ablakhoz...
-
törölt tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Miert a leheto legroszabbkor?Mindig akkor lehet osszehasonlitani vmit, amikor van. Most lehet hasonlitani. Ha most kell egy cegnek gep, nem var meg x ideig, hogy mit fognak ujitani. Munkanal az ido tobbszorosen penz. Otthonra egyebkent majd mindegy. Es procik, memoria minden dierkt azonos parameterure lett allitva. Akkor milyen modellvaltas kellene, hogy legyen az azonossaghoz?
-
"Usability 1 = Utility - the thing can be used to complete the desired task. E.g. Digging an allotment with a spoon
.
Usability 2 = Goal / Task support - the thing is designed to help you complete your task.
.
Usability 3 = Accommodation – the thing is designed to accommodate different user populations
.
Usability 4 = Adoption – the thing exhibits significantly more usability than its competitor designs – and therefore will be adopted by users
.
Usability 5 = Extensibility/ Adaptability – the thing has features that allow it to be adapted or extended to suit a new (unpredicted) task or goal."Na, ebbol kb usability 3-nak a felet/harmadat emlitetted.
-
Ulkesh
őstag
Pár újdonság aminek több értelme van az EyeCandy-knél:
16+1 hasznos funkció a Leopárdban
[sitening.com] 1, TextEdit: támogatja a Word 2007 és OpenDucment formátumok olvasását és írását.
2, Workspaces: elmentheted az összes megnyitott ablak beállítását (helyzet, ablak beállítások, shell beállítások, stb.), amelyet azonnal vissza is hívhatsz majd.
3, .Mac szinkronizálás: segítségével az összes beállításod szinkronizálható lesz akár több Macintosh számítógépen keresztül is. Bármelyik Mac-hez is ülsz le, olyan lesz mintha a sajátodat használnád.
4, Vendégek hozzáférése: megengedheted a vendégeidnek, hogy leellenőrizzék az emailjüket, vagy böngésszék a webet. Miután kiléptek a rendszerből, a Mac OS X törli a felhasználót és az addigi aktivítását. Tehát minden vendégedet egy frissen nyitott felhasználói környezettel láthatsz majd.
5, Helyesírás: beépített helyesírás-ellenőrzés (angol).
6, Háttérben levő ablakok görgetése: bármely megnyitott ablakot tudsz majd görgetni, még akkor is, ha azok nem aktívak. Csak föléállítod az egeret a kívánt ablaknak és mehet is a görgetés.
7. Nyomtató meghajtók frissítése Software Update-en keresztül: lehetőség lesz a nyomató meghajtószoftverének frissítésére a Software Update-en keresztül.
8, PDF manipulálást Preview-ben: lehetőség lesz az oldalak mozgatására, törlésére, több PDF kombinálására egyszerű drag-n-drop útján.
9, Magát beállító TCP: megengedheted, hogy a Leopard saját maga állítsa be a TCP buffereket. Ezzel optimálisabbá válnak a hálózati programok sebessége, főleg a nagy sávszélességű / nagy késleltetésű környezetekben.
10, Levelezőláda archiválása: le tudod menteni a fontosabb leveleidet és természetesen át tudod majd helyezni azokat egy másik számítógépre is.
11, SMS továbbítás AOL Mobile Forwarding szolgáltatás segítségével mobillodon keresztül is chatelhetsz még akkor is, ha éppen távol vagy a számítógéptől.
12, Esemény-láda: oszd meg a hasznos találkozóhoz szükséges információt, képeket, videókat, vagy más dokumentumokat. Másoknak küldhetsz meghívót, amelyben mellékeled ezeket a fontosabb dokumentumokat.
13, Betűtípusok automatikus aktiválása: automatikusan aktíváld a betűtípusaidat, ha szükséged van rájuk. Amikor egy program lekér egy telepített, de épen nem aktív betűtípust, a Leopard aktiválja, majd deaktiválja amikor a program kilép.
14, Azonnali képernyő megosztás a Finderből: interaktív kilejző megosztást kezdeményezhetsz másik, a hálózaton levő Macintosh számítógéppel. Csak válaszd ki a Mac-es az oldalsó menüből és ha van rá engedélyed, akkor láthatod, vagy kezelheted azt mintha csak a tied volna. Megváltoztathatod a rendszer beállításokat, iPhoto könyvtárakat változtathatsz meg, vagy létrehozhatsz iTunes dal-listákat is.
15, Wikipedia is van a Dictionary-ben: a Dictionary alkalmazásba belekerült a Wikipedia támogatás is (ha van interneted). Mindez persze gyönyörű, Mac-es felületen jelentkezik.
16, Yahoo! szinkronizálás: a Macintosh Address Book bejegyzéseket ezentúl a Yahoo felhasználói neveddel is szinkronizálhatod.
+1, AutoFS: az AutoFS automatikusan felcsatolja és lekapcsolja a hálózati file-rendszereket és mindezt végre több-szálas feldolgozással. Tehát nem kell többé a színes forgó labdát figyelned, miközben újabb hálózati egységeket csatolsz a rendszerhez.
--
Mondjuk ezek közül sem mindegyik világrengető újdonság (pl. a helyesírásellenőrzést nem értem, mert már rég a rendszer része és magyarul is tud)..
-
sghc_toma
senior tag
megváltoztatod a file-t, csinál shadow copy-t.. ezután jobb klikk file-on, Properties -> Previous versions.. itt meg tudod nézni az előző verziókat, és ha kell valamelyik, vissza tudod állítani.. többet nem nagyon tudok róla írni.. it just works

dabadab: ez nem ér; szépen bepötyögöm, Te meg elintézed egy linkkel

Pontosan..
Mégpontosabban, telepítésnél a hardverednek megfelelő rendszer kerül fel a gépre..
okk, így már értem.. tetszik, ez tényleg egy jó megoldás.. -
Ulkesh
őstag
válasz
sghc_toma
üzenetére
" itt csücsülök a Vista előtt, és három klikk után meg tudom nézni és vissza tudom állítani egy file előző változatait... és bárhogy nézem, egy fia szerver nincs a szobában..."
Erről írjál légyszi, mert érdekel..
"az az M$-fikkantó mondat (... és ha megveszed, akkor meg is kapod, nem úgy mint MS-nél ...) azt jelenti, hogy ha megveszed a Leopard-ot, akkor kapsz egy 32, illetve a 64 bites rendszert is?"
Pontosan..
Mégpontosabban, telepítésnél a hardverednek megfelelő rendszer kerül fel a gépre.. -
Ulkesh
őstag
"akkor meg max ott volt egy masik gep Synergyvel rakotve a Visual Studio futtatasara."
Hurrá, akkor fejlesztés esetén használható..
De én mint creative eszköz használom munkára a gépet, ebben a témában meg egy 0 a Linux.."Nem lattam meg olyan WM-et, ami jobban kezreallt volna, mint az IceWM."
Akkor visszadobnám az általad pattogtatott labdát

A húgod fel tudna telepíteni egy Linux distribet? A nem támogatott videókártyájához le tudna tölteni drivert és telepíteni is tudná? A kedvenc fontkészletét tudná könnyedén telepíteni és magyar ékezetes lenne a végeredmény? Nyomtatni elsőre tudna a legújabb Canon tintás csodájával?
Ugyanis nekem nem azt jelenti a felhasználóbarátság, hogy Te mint expert felhasználó kézreállónak tartod az IceWM-et, hanem az, hogy egy teljesen kezdő, akár 75 éves édesanyám is azonnal tudja használni a rendszert és kézreálljon NEKI..
Az OSX ilyen (sőt megszorításokkal a Windows is), a Linux nem.."Tenyleg jobb lenne, ha nem osztanad azt eszt ennyire olyan rendszerekrol, amiket nem ismersz."
Ismerem..
De mint írtam az a lényeg, hogy az olyan ember aki NEM ISMERI a rendszert, az is könnyedén tudja használni. Ezt jelenti a felhasználóbarátság.. -
sghc_toma
senior tag
Ahha, szóval a gépem mellé kell még vennem egy szervert is, hogy ezt elérjem..
miva'? itt csücsülök a Vista előtt, és három klikk után meg tudom nézni és vissza tudom állítani egy file előző változatait... és bárhogy nézem, egy fia szerver nincs a szobában...Olvass figyelmesebben...
az az M$-fikkantó mondat (... és ha megveszed, akkor meg is kapod, nem úgy mint MS-nél ...) azt jelenti, hogy ha megveszed a Leopard-ot, akkor kapsz egy 32, illetve a 64 bites rendszert is? Mindenhol azt látom, hogy 64 bites lett a rendszer, azt hittem, nincs belőle 32-es...
Vagy rossz helyen tapogatózok, és máshol keressem azt a részt, amit nem olvastam el elég figyelmesen? -
válasz
üzenetére
"Teamcenter, normálisan felépített mentési struktúrával."
Van neked otthon ilyened? Es a hugodnak (ha van, ha nincs, akkor a kepzelt hugodnak
)?Na latod, errol szol a dolog: ugyanis a home userek 99,5%-anak semmilyen backupja sincs. Az OSX felhasznaloknak meg ezek utan mind lesz, es ez jo dolog.
-
Akkor biztosan azt is csak kepzelem, hogy az elmult nyolc evben (miota dolgozok), a fo desktopom ott is Linux volt - ha az adott projektnek Windowsos vonatkozasai is voltak, akkor meg max ott volt egy masik gep Synergyvel rakotve a Visual Studio futtatasara.
"Ha a felhasználóbarátságot nézzük, akkor is.."
Nem lattam meg olyan WM-et, ami jobban kezreallt volna, mint az IceWM.
Tenyleg jobb lenne, ha nem osztanad azt eszt ennyire olyan rendszerekrol, amiket nem ismersz.
-
"Erre ott az ALT-TAB."
Szerintem soha az eletben nem hasznaltal multi-workspace feluletet, ha ilyeneket mondasz. A tobb workspace arra jo, hogy egyreszt ketdimenziossa teszi az ablakok elrendezeset, amivel egyreszt csokkenti az egy ablak eleresehez szukseges gombnyomasokat (atlagosan meg worst-case is), masreszt szepen be lehet oket rendezgetni es egy gombnyomassal valtogatni koztuk.
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Mert CAD-re bőven jó az XP is, sőt, a 2000 is majdnem tökéletes. Te ne röhögtess már."
Én DTP-zem mindkét rendszer alatt és hidd el az XP-n néha ugyanaz a munka egy kínszenvedés a Windows ostoba taszk és memóriakezelése miatt.. Úgyhogy a tökéletes szó és a Windows együtt egy mondatban tényleg elég vicces..
"Egyébként honnan fogod tudni, hogy a két hónap múlvai állapotból melyik fog kelleni, melyik napi? Ésm elyik napit tartotta meg a rendszer neked?"
A lényeget nem érted..
Ez gyakorlatilag olyan funkció, mint adott programban az undo, az összes változását tárolja az adott file-nak, bármelyik pontjára visszaléphetsz a létrehozásáig, vagy a beállított idő mélységéig..
Szóval nem kell pontosan tudnod, mert akár lépésenként megnézheted.."Sőt, ha manuáklisan mentek, a fileneveket aszerint szerkesztve, hogy épp mit tartlamaz, akkor kell a fanak a TM, mert tudom mit keresek, és merre kell keresnem."
Ez igen jó dolog, amikor egyetlen munkád mérete 4-500 mega, így a te módszered szerint csupán egyetlen munka visszakövetéséhez több külső vinyó kéne a mentésekhez..
Mint írtam, a TM nem komplett file-okat menteget, hanem csupán pár KB-ot, amiben a két állapot közötti változások szerepelnek.."a, otthoni XP-m otthoni célra vígan elszaladt az Athlon 2000+, 256MB, ATI9600 120GB kombón"
256 MB RAM esetén megnyitok két komolyabb (pl.: index.hu) oldalt és letérdel a géped, nem kéne butaságokat beszélni, itt olyanok írnak akik láttak már PC-t

" Egyébként még játszani is tudtam igen kellemesen."
Persze, egy XT-vel is kellemesen el lehet játszani, csak a megfelelő játékot kell választani a vashoz..
Egy komolyabb FPS nem igazán menne 1600x1200-ban a konfigodon, de egy falbontóval szépen el tudsz játszani vele
"És visszatérve a munkéhoz: Solaris, AIX, UX, kell még?"
Szép felsorolás, de én spec semmire nem tudnám használni őket, mert a munkámhoz szükséges alkalmazások nem léteznek rájuk..
-
Ulkesh
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
"Laikus kérdés, mennyi időre visszamenően, milyen mélységben
marad meg a mentés, ha Time Machine-t használsz.
Mennyi hely kell ehhez?"Az adott file létrehozásáig tudsz visszamenni, illetve, beállítás kérdése..
Hely kell hozzá, de nem annyi, mint elsőre tűnik, mert nem backup-okat készít az állományról, hanem csak a változásokat menti el, ami a fő állomány méretének csak töredéke.. -
Ulkesh
őstag
"Akkor minden bizonnyal csak kepzelem, hogy az elmult tiz evben ez volt a desktopom.
Ha mar a tulzottan sommas velemenyek miatt szolsz be masoknak, akkor ne tedd te is ugyanazt."Mivel Linuxra irodai és home alkalmazásokon kívül professzionális szoftverek (CAD, DTP, video, grafika, zene stb.) nem léteznek, így lehet, hogy Te otthon ezt használod netezésre és multimédiára, de munkára mint desktop workstation a Linux sajna ma még egy vicc. Ha a felhasználóbarátságot nézzük, akkor is..
-
dekoninck
aktív tag
válasz
Gordiann
üzenetére
Nem érzem úgy, hogy ha gépelek, akkor belesüllyedek a masinába, hanem csak egy segédeszköz a céljaimhoz...
Szerintem ez azért van, mert világos színekre épít a GUI dizájn, sőt maga a notebook is az, tiszta színpszichológia az egész.
Nekem valamiért az OpenOffice-val hasonló jó érzésem az MS Office-szal szemben
-
rii
nagyúr
létezik 64 bites program MAC-re?
pölö Adobe CS3?
Major Major: nemtom milyen ablak le-fel nyitogatás enne MAC-en workspace-k nélkül is ... ALT-TAB (ALT-SHIFT-TAB meg visszafele lép, ha túőllépsz) de MAC-en csak lynomod az ALT-TAB-ot, lenyomva tartod, és az egérrel is bírsz választani ... .. vagy mitn lentebb írták .. CRTL-TAB ... (de az nemtom mi, PC-nél a Programon belül válttogat a dokumentumok vagy a böngészőfülek közt )
ennél gyorsabb megoldást ....
én már vagy 10 éve trudsok erről a workspace dologról, de még sose bírtam kiahzsnálni .. pedig nekem aztán van, hogy 10-20-40 programis megy -
Major Major
senior tag
Én is jól elvoltam workspace-ek nélkül, míg nem tudtam a létezésükről
De aztán egyszer odakerültem fél évre egy Solaris munkaállomás elé, és megszerettem. Sokkal jobban rendbentartható vele a munka. (Furcsa, hogy fentebb pont egy CAD designer nem osztja ezt a nézetet) Konstans futtatsz egy programot, de közben a járulékos dolgokat is csinálni kell (filekezelés, levelezés), ezzel nem kell állandóan föl-le nyitogatni, mindíg újrarendezni.
Ha meg csicsa is kell, akkor Compiz Fusion.Time Machine-ra kiváncsi vagyok, beválik-e. Van egy nagyon jó indikátora ennek. Ha jó egy feature, megcsinálják open source-ra is

-
rii
nagyúr
-
Gordiann
őstag
válasz
üzenetére
Hm..igazad van, tényleg elég zavaros...
A lényeg, hogy egyszerübb kezelni. Nálam most Tigerben az abszolút nyerő dolog az ablakkezelés pl: beállítottam, hogy ha az egeret jobb alsó sarokba viszem akkor a megnyitott ablakok a teljes képernyőt kihasználva mindegyik feljön, és én rányomok egyre, ekkor az lesz elől. a ugye erre van a win tálca. De vmi kegyetlen jo, hogy nem is nézek le a képernyő aljába, nem olvasok el semmit, csak kicsapom az egeret a sarokba, és minden ami meg van nyitva látható lesz. Kiválasztom mi kell és kész. Mindez "akadásmentesen animáltan becsúszva".Meg ilyen apro kis kellemes cuccokkal van tele az osx, ezért csodálom ennyire. Windowsban valahogy látom szinte egy programban hogy az meg van irva. Itt viszont grafikusan elémnyomják a lényeget....
-
tiv83us
veterán
-
rii
nagyúr
válasz
Raysen623
üzenetére
Az NT-t valamilyen szinten vette az MS, vagy ujraírta. E kettő közül valamelyik.
Jelentése az én tudásom szerint: NEW TECHNOLOGY
a DOS prompt az meg a DOS operácisó rendszer PROMPT-ja.
de ez egy kialakult fogalom, hogy "dosprompt".Linuxban, OS/X-ben, és minden OS-ben, ahol be lehet vinni karakteres mezőben parancsot, és villogo kuroz, és az előttelevő karakterhalmazt nevezik együttesen PROMPT-nak.
-
Major Major
senior tag
Ma érkezik egy másik állatos oprendszer is, nevezett Gutsy Gibbon. Szerintem érdemesebb azzal próbálkozni

-
törölt tag
válasz
Gordiann
üzenetére
kifejtenéd, mit értesz az alat, hogy ha gépelsz belesüllyedsz a masinába? Számomra totál zavaros amit írsz. Pl számomra semmi nem volt soha átláthatatlan a winben, amikor kezdtem max akkor, mert elsőre midnen rendszer az, de amióta a dosból kinőtten a winnel soha nem volt oylan gondm, hogy nem látom át. Amit akartam, megtaláltam benne. Ez a ráklikkelek és megvan megitn mi? Ha már ráklikkelsz akkor máshol is megvan, nem? mind1, amit leírtál vélemény, de az értelmezhetetlen kategóriából sztem.
-
törölt tag
válasz
csepelball
üzenetére
Hmm. TC alatt is működik nekem a drag and drop, nem tom miért olyan nagy szó ez...
Bár én pl leszoktam róla, gombokkal gyorsabb vok sok esetben, mint egérrel, azaz a drag and drop sehol nem nyerő már lasssan számomra. -
törölt tag
Deifiniáld már milyen munkáról beszélsz?
Mert CAD-re bőven jó az XP is, sőt, a 2000 is majdnem tökéletes. Te ne röhögtess már.
két hónappal ezelőtti állapot kell vmiből? Teamcenter, normálisan felépített mentési struktúrával. Egyébként honnan fogod tudni, hogy a két hónap múlvai állapotból melyik fog kelleni, melyik napi? Ésm elyik napit tartotta meg a rendszer neked? Ha dolgozol, akkor meg ott van a napi backup dolog, és ki tudsz keresni mindent.
miért nem csinálok a munkámról backupot, még az elvetettekről is? Abban nem lehetnek felhazsnálható ötleteim? Itt midneki grafikus szemszögből nézi a világot, ahol a renderelés a fontos? Bakker, CAD alatt ott vannak a kül revíziójú munkák, és megoldható aa problémák lekövetésére a dolgog. Sőt, ha manuáklisan mentek, a fileneveket aszerint szerkesztve, hogy épp mit tartlamaz, akkor kell a fanak a TM, mert tudom mit keresek, és merre kell keresnem. Mert ha csak azt tudod, hogy egy x változtatás kell neked, akkor a TM-mel végignyálazhatod a teljes archívot, mire megtalálod. Egyébként meg egy keresés az egész.
próbálj már meg egy CAd rendszerbeli munkát lezavarni TM-mel, amikor revíziókkal, kapcsolódó fileokkal, azok jogosultságaival, a jogosultságütközéesek kezelésével, stb-vel kell foglalkozndo, realtime, pl automata revízióemelés, midnen csatlakozó fileban, rugalmas keresés, megtekintés a célszoftver indítása nélkül pl. És lehetőleg legyen több programot kezelő. Mert CAD-hez van ilyen, úgy hívják Temcenter.Ja, otthoni XP-m otthoni célra vígan elszaladt az Athlon 2000+, 256MB, ATI9600 120GB kombón, sőt, most is azon futna, ha nem ruháztam volna be nagobb méretű memóriára, ami a tanulásomhoz kellett, CAD szoftver mellé... Egyébként még játszani is tudtam igen kellemesen. Ja, felbontás 1600*1200, és nem éreztem alapjában véve gondot sebességileg. Otthonra bőven elég. Na? Mi is olyan nagy akkor a fél giga memben?
És visszatérve a munkéhoz: Solaris, AIX, UX, kell még?
-
Gordiann
őstag
Vicces, ahogy lehordjátok egymást....

[OFF]Amit én tudok:
Macbook-ot vettem. Azóta minden szebb és jobb. Nem keveredek bele a windows "átláthatatlanságába". Ha akarok vmit: ráklikkelek, és megvan. Semmi bonyodalom, és egy életérzés az egész. Nem érzem úgy, hogy ha gépelek, akkor belesüllyedek a masinába, hanem csak egy segédeszköz a céljaimhoz....[/OFF]
Na ez jó általános volt...
A leo-t én is várom, de sztem ha apple megvalósít egy "xy"-t akkor az olyan amilyennek lennie kell. Win lehet 1-2 dolgot előbb csinált, de nem ilyen szinten. Ilyen komplexen, és korrekten windows-ban nagyon kevés dolog van megcsinálva!!sztem
-
sghc_toma
senior tag
Vagy valaki tud mutatni olyan eszközt másik desktop OS alá, amelyik az éppen készülő munka (grafika, video, zene stb.) előző állapotait vissza tudja hozni lépésenként?
izé.. shadow copies?Linux? Fogom a hasam a röhögéstől..
most már én is fogom...... a rendszer ful 64 bites lett.
A Leopard elfut egy 6-700 MHz-es gépen fél giga rammal használható sebeséggel..
és ezt milyen procival tudod prezentálni? 600-700MHz-es 64 bites asztali procc.. van ilyen
-
philoxenia
MODERÁTOR
Laikus kérdés, mennyi időre visszamenően, milyen mélységben
marad meg a mentés, ha Time Machine-t használsz.
Mennyi hely kell ehhez?
Tíz év múlva hogyan emlékszel arra, mikor is történt az ominózus
eset amit vissza szeretnél hozni.
Ha ez a Time Machine az egyetlen lényegi és nem kinézeti újdonság,
akkor kár volt az új verzióért.
A mentésekkel és régi dolgaimmal az a legnagyobb gondom általában,
hogy időben sem tudom elhelyezni hónapok múlva a régen történteket.
Kereshető-e a TM-ben más kritériumok szerint valaminek a régebbi változata,
vagy csak időpont szerint? -
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"És akkor ha jól vettem ki itt sokak szavaiból: istenítjük az Applet, mert beharangozva kiad dolgokat, amiket mások, korábban már szép csendben prezentáltak, esetleg jóideje léteznek."
Mikre gondolsz?
Mondj egy másik desktop OS-t amit valóban lehet munkára is használni és az OSX tudását hozza..
XP, Vista? Ne nevettess..
Linux? Fogom a hasam a röhögéstől.. (Kiváló szerver OS, de desktopnak használhatatlan)Nos?
--
TimeMachine..
Annyi baromságot összeírtak itt páran rendszer visszaállításról és backup-ról, pedig ehhez nem sok köze van a TimeMachine-nak..
Vagy valaki tud mutatni olyan eszközt másik desktop OS alá, amelyik az éppen készülő munka (grafika, video, zene stb.) előző állapotait vissza tudja hozni lépésenként?
Kész projectnél szól az ügyfél, hogy szuper a dolog, de megbeszélte a társával és az a verzió kéne mégis amit 2 hónappal ezelőtt elvetettek.. XP-n kezded a munkát elölről, mert nem csinálsz backupot minden állapotról, főleg nem az eleve elvetettekről. Leopard alatt meg két klikk és viszontlátod a munkát, 10 perc múlva kész vagy vele.. No erre való ez nem rendszer visszaállításra, ami OSX alatt eleve egy hülyeség lenne, mivel nincsenek olyan gyerekbetegségei, ami miatt szükség lenne rá..--
Más, itt mindenki az EyeCandy cuccokat emlegeti mint újítást (3D-s dock, átlátszó menübár stb.) de azt nem említi senki, hogy a rendszer ful 64 bites lett (és ha megveszed, akkor meg is kapod, nem úgy mint MS-nél, ahol minden verziót külön vásárolhatsz meg, ugye mennyi Vista változat is van?
), egy csomó újítás került bele rendszerszinten és a Leopard megkapta a hivatalos UNIX minősítést..--
A Leopard elfut egy 6-700 MHz-es gépen fél giga rammal használható sebeséggel (home célokra), ugyanezt prezentálná nekem valaki Vistával?

-
csepelball
tag
Üdv minden win és os x felhasználónak is!
Az eredeti cikkhez :
- Tetszik, mert részletes!
- Kiemeli az eddig nem megjelent ficsöröket,
- nálam a képek linkjei nem mennek!!!Továbbá:
- kb 100 hozzászólást átolvasva, annyi sok butaságot olvastam, hogy jó volt nevetni.
- Még dos alatt kezdtem nortonnal meg dos navigátorral, mai napig ha windowsos gépen vagyok akkor total commander vagy hasonló! Képtelen vagyok használni az intézőt. Amióta megvan a kis iMac G3 350es kis masinám(kb 3hónap), nem kivánom osx-rei a TC-t. Finder egyszerűbb és a drag and drop igazi értelmet kapott egy exposéval társitva. Könnyedén dobálgatod a dolgokat és észre sem veszed hogy nem total commander. Windows alatt az intéző kesze kusza és nem használható könnyedén.
- Aki nem ült még 1-2hónapot osx op rendszer alatt az szerintem ne fikázza. Teljes véleményem megváltozott amióta használom.
- A pc vs. mac ár meg mindent felejtsük el. Ez nem az a topic.("kijön a pc meg legális windows annyiból mint egy imac,meg még jobb is"). Van akinek ez van akinek az. Nem kell napiszinten vita abból, hogy szar a win vagy az osx vagy pc vagy apple. Más világok.
- Számomra a windows már csak arra van hogy másoknál újratelepitsem. Az osx-nél ilyen gondok évekig nem lesznek. -
törölt tag
Először: miért nem jelent meg tegnap az írásaim között született többi reag? Miért csak ma láttam őket, holott jópárszor frissítettem az oldalt.
Tuti nem én voltam. Egyébként Ma meglestem, a számomra fontos programok közül egyik sincs OSX-re. Sorolom őket: CATIA, I-DEAS, ProE, NX.
Ja, direkt összevetettem ma a HP munkaállomásait, meg a Macpro-t. Konfiguráltam, hogy a választható elmeek azonosak legyenek, a VGA-t nem sikerült, mert Apple csak Quadro 4500-at ad, míg a HP-nél van 4600-is. Előbbi nem tom minek a pro változata, utóbbi a 8800GTX-é.
Azonos mennyiségű memória, processzor, egyebek, és a két gép között a 30"-os monitort is beszámítva mindkét odlalon volt kb 1100$ a HP javára. pro felhasználásra grafikán kívül nem tom, hogy miért kéne másoknak erőltetni.És akkor ha jól vettem ki itt sokak szavaiból: istenítjük az Applet, mert beharangozva kiad dolgokat, amiket mások, korábban már szép csendben prezentáltak, esetleg jóideje léteznek. Csak másokat vhogy szeretünk lehúzni.
Egyébként vki továbbra is modnja máér meg miért jó a több desktop.
Szerk:
Má megint miért nem látok egy halom kommentet?
-
dr faustus
senior tag
válasz
Raysen623
üzenetére
A BSD kinézet dolgot Sipi jól leírta, a második dologhoz, az NT kerneléhez pedig annyit írnék, hogy ha az NT kernel valamihez akarjuk hasonlítani, akkor leginkább a VMS-re hasonlít több szempontból is, az előbb belinkelt cikkben szépen le van írva, hogy került át jópár VMS fejlesztő a Digitaltól a Microsofthoz.
A parancssor egy command prompt interfész, semmi több. Parancssori konzol van OS X-en, és Unixokon is, mégsem Dosnak hívják azokat sem. A kernelnek semmi köze nincs a doshoz, max a parancsok szintaktikája hasonlít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- iPhone-t használók OFF topikja
- Elektromos autók - motorok
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Be Quiet Straight Power 1000W Platinum Moduláris Tápegység
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Van benne vmi.
hotoshop, sok zeneszerkeszto es videovago program, valamint renderelo progik is.

vagy itt http://www.versiontracker.com/macosx/