Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, meg egy kicsit banyasztam TM ugyben, es ket ponton megint javitanom kell magamat: nem symlinkeket hasznal, hanem hard linkeket, es nem massza vegig a file-okat, hanem a journalbol tudja, hogy mi valtozott meg.
Viszont minden info, amit talaltam, azt mutatta, hogy ha egy file megvaltozik, akkor az egeszet ujra lementi, nem csak a diffet.
Ha valaki tud barmi konkret technikai infot, batran linkeljen, mert kezd egyre jobban erdekelni a dolog
-
WN31RD
addikt
Nem ismerem alaposan a Time Machine működését, csak olvasgattam róla picit. Az általad vázoltnál minimum annyival bonyolultabb rendszerről van szó, hogy nem kizárólag file szinten dolgozik, hanem van valami API, amelyen keresztül az erre felkészített alkalmazások file-nál kisebb objektumokat is "elmenthetnek" a Time Machine segítségével.
-
Ulkesh
őstag
"A dolog igazabol eleg egyszeru, nagyjabol annyit csinal, hogy eloszor lementi a komplett mentendo konyvtarat egy pl 2007-10-25_01-11 nevu konyvtarba, aztan a kovetkezo oraban/napon/heten/akarmi csinal egy 2007-10-25_02-11 nevut,"
Nem éppen..
"vegigmassza a mentendo meg a legutobbi mentett konyvtarat, ami file nem valtozott, arra csak egy symlinket tesz (mondjuk azt nem tudom, hogy a symlinkeket hogy backupolja ), ami meg valtozott, abbol meg egy teljes uj peldanyt elment. GOTO 20."
Ha így csinálna, akkor seperc alatt megtelne az egész backup vinyó. Tekintve, hogy alapból a teljes HDD-t menti mindenestől..
Feljebb leírtam, hogy működik valójában.."A dolog teljesen primko volta arra jo, hogy minden hokuszpokusz nelkul lehet igy hasznalni az elmentett cuccokat (akar pl Linux ala bemountolva)"
A Linuxod elég pöszén nézne a dologra, mert spec formátumban van minden, hisz az első mentés után már csak az eredeti file-hoz képesti változást menti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest