- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
Pl. kifogásolja, hogy a Downloads folder ikonja olyan, mint a dmg file-é, de az nem tűnt fel nekik, hogy azért olyan mert be van állítva, hogy mutassa a legutoljára bele került elem ikonját és az éppen egy dmg file volt
Hát épp ez az, pont ugyanúgy néz ki a folder, mint a mellette levő dmg file ikonja, azzal a különbséggel, hogy a fájl ikonja egy picit nagyobb méretű. Elképzelhető, hogy megtévesztő tud lenni az, hogy a folderek ikonja állandóan változik.
Tigerem ilyet nem tud, bár a folderek ikonja rondább, ezzel egyetértek.
-
Bici
félisten
-
rii
nagyúr
[OFF]
akkor nézd meg a lagujjabb LG 17" CRT monitorokat
olyan erős kék LEDet tettek az alsó-középébe, hogy le kellett ___ragasztani___, mert ha nézed a monitort (már'pedig azé'van) kiégeti a retinát, és lyukat üt a tarkón ;-(
este, ha én zárom az irodát, a villogásától kék-fényárban úszik minden O.o
munkára jó,végül is, baszott randán néz ki, vasvillával vakarnám meg a gerincét az ilyen tervezőknek, méghozzá a gyomrukon keresztül[/OFF]
-
Bici
félisten
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"maga a webmotor nem kerül törlésre, teljes joggal, mivel azt más alkalmazások is használják, köztük több külsős fejlesztésű böngésző is"
hoppá, IE effektus.
egyébként látom, megemlítettétek a registry-t, hát azzal kapcsolatban nekem is vegyes érzéseim vannak, néha nagyon fasza dolgokra képes, de állítólag a jövőben megszabadulnak tőle. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hmm. nem kötözködésből, de ha szerinted könnyen értelmezhető, akkor vajh miért kell körbelőni a backupra szánt foldereket? Sokkal egyértelműbb lett volna a fordítottja.
Vmit írtál azzal kapcsolatban, hogy nem tudtad megnézni a file méretét. Van sejtésed róla mi korlátozott le benne? Ez azért érdekes és zavar pl engem, mert sokszor a fileméret alapján tudom megmondani, hogy egy mentés tökéletesen sikerült-e ,vagy sem. Ha mentés után úja be kell ovlasni vmit, az sok esetben hosszú idő, ellenben ennyi infót megnézni pillanatok műve. Volt eddig az általam hazsnált rendszeren.
Szintén nem kötekedés, de biztos vagy benne, hogy ha pl Safarit kukába vágod akkor azza le is pucoltad a rendszerből, a vinyóról teljesen? Én vhogy ilyen téren egyetlen programban sem bízom...
-
moonman
titán
kétségtelen, én azonban arra reagáltam, hogy a shadow copy-t folyamatosan backup megoldásként hasonlítottuk a TM-hez. mondhatni részleges backup, vagy időszakos, használni mégis egyszerűbb, ellenben nem tud mindent, pl egy névjegyet, vagy naptárbejegyzést visszahozni, szóval tökmás.
-
dabadab
titán
-
moonman
titán
"bár azok 4-500 KB-osak, csak 30 KB-ot mentett a log szerint"
Windows world-ben van egy olyan, hogy Single Instance Storage (SIS) meg differential copy, szerintem ezekhez hasonló technológiát használhatnak itt is.
a sis azonos fájlokat fizikailag csak egyszer tárol, de mindenhol "látszik" - helytakarékosság, a diff. copy meg csak a változásokat menti a fájlba.
egyébként ismétlem önmangam: a shadow copy NEM backup megoldás, de a mindennapokban pont megfelel a célnak. backupolni backup programokkal kell.
a low priority jó dolog, végre Windows-on is észrevétlen a defrag meg az indexelés, gondolom Mac-et is megfektetné, ha hdd művelet közben elkezdené zúzni a fájlrendszert backupba...
-
törölt tag
Vkinek nicns véletlen egy PCI-os SATA vezérlő kártyája? Sajna vettem egy vinyót, hogy adatmásolás után rendszerpucolást tartok, mert kissé összekaadt magával, de sajna a vinyó nem passzol a gépbe... és most itt vok a világ végén egy géppel, meg egy vinyóval, a kettőből meg nem tok semmit összehozni...
-
moonman
titán
-
törölt tag
"Ki mondta, hogy nem alkalmas?
UltraSpark és Power5/6 worksationokról beszéltünk, amikor erről írtam.."épp ne,m, mert ez akkoriban volt, amikor az árakat hasonlítottuk össze. Legalábbis számomra akkor azokhoz kapcsolódott, mert pl nemtomki is akkoriban opteronos Sunt emelt be.
Nem az a bajom, hogy rámutatsz vmire, ami tényleg jó. hanem az, hogy a nagyon istenített Mac pro gépe miért nem ilyen?
"Az ObjectDock-nak kábé annyi köze van az OSX dokkjához, hogy hasonlóan néz ki.."
Akkor miben különbözik működésében kizárólag ez a program az eredeti docktól? Miben tér el a taskok kezelése benne? A Megjelenítés, és elhelyezés?
"Itt jön képbe az OSX spotlight-ja és a Vista gyorskeresője (gyorsbillentyű - első pár karaktere a kívánt programnak és enter).."
Xp, 2000 futtatás, pár karakter, és ha egyzer már votl hazsnálva megadja mint opciót. Vagy legördülőmenü. Ha ez lett fejlesztés akármelyikben, akkor a korábbiakhoz képest sztem semmiféle előrelépést nem ad. Pláne, hogy billenytűsen navigálok a start menüben is, ha gyorsan akarok dolgozni és soikat használom egy adot időben, ergo napi sokat. Akkor egy idő után ráállok.
"Vegyük alapul az általad használt Power5-ös munkaállomást, az emberek túlnyomó része mit tudna kezdeni vele szögbeverésen kívül? És Mac-el? Melyik gép használhatóbb többek számára? És ez szerinted minősíti az adott hardvert?
Adott feladathoz kell választani a gépet, ha én úgy látom, hogy a mindennapi használatra és a munkámhoz gyorsabb, kényelmesebb a Mac (úgy, hogy vele párhuzamosan más alternatívát is használok), akkor ez miért fáj másoknak? Miért kell látatlanul, ismeretlenül sommás véleményt alkotni bármiről?"Akkor ne azt mondd, hogy csak az a jó munkaOS, hanem azt, hogy neked jó. Nekem nem az OSX-szel van a bajom ,hanem a stílusoddal, amiben minden mást lehúzol a földig, míg az OSX-et az egekig magasztalod.
Ha a TM-et külső vinyóval használod, akkor nem működik neki a McMini esetében a just works kategória, amit előszeretettel hangoztattok az egségsugarú, bár talán inkább nevezném nullsugarú júzer esetében is.
"Azon kívül, hogy PC-ből több van és az általad végzett munkához szükséges szoftverek nem találhatók meg rá, nem igen olvastam értékelhető kritikát.."
mivel soha nwem az Os-t kritizáltam, csk amikor vmit forradalmi újításnak harangoztatok be, akkor előhoztam más lehetőségeket is, hogy mégsem olyan új dolog.
Nem válaszoltál pl: miért is zsákutca a power pc vonal? Bluegene, szuperszámítógépek milyen rendszerre épülnek? Mert én úgy tudom a legtöbbjük IBM procis.
többszálas futás: ok, rendben, de elvileg egy vinyóterületen van az adat, ahhoz meg egyszerre nem férhet két progi hozzá. Melyiké a prioritás?
-
törölt tag
Na most megitn ömlesztve fogod kapni.
elkezdtél anno célgépeket emlegetni, meg mutogatni alapgépekhez viszonyítva, hogy egyik milyen jól néz ki, másik milyen nem. Majd jöttél azzal, hogy ugyanez lakalmas otthoni munkára, meg doglozni is, mert midnen telepítve van. Kérdezem ehhez: ha megveszel egy Hp x86 munkaállomást, és bekonfiguálod: akkor miért is nem alkalmas netezére, meg minden egyébre? kérhetsz hozzá neked tetsző és kénylemes tűzfalat, vírusírtót, stb.
később kilőtted ezeket a gépeket, hogy célgépek, te meg egzerű gépről besézltél. visszakérdezek: a MacPro az miafasz? Műanyag játékdoboz?
Azzal jöttem, hogy vinyócseréhez le kell szedni a gép oldalát. Erre te: inkább azt modnanám, hogy menet közben is cserélhető a vinyó. miért Apple alatt nem? Egy pro gépen ez nem megodlható? Akkor miért vered annyira, hogy überfasza?
milyen jó is a dock. feltettem Xp-re az erre írt objectdockot, egy ideig bírtma, aztán levakartam, nem szerettem meg. idegesített. Sehol nem volt jó helyen. És vhogy nekem az XP gyorsindítója kényelmesebb volt. Megjegyzem, rühhelem az egész ilyen szervezést, ellenben imádom az AIX alatt már két helyen látott csodát: asztalon középső gomb bal gomb jobb gomb konfig alapján előad gyorsindító menüt, nem kell bolyongani semerre...
mod:
milyen jó, bármilyen balkattintásnál komoylabb egérművelethez a klavi is kellett igen sokáig sőt, ha jól sejtem sok mac gépen még most is? Tők jó... Éljen az egyszerűség. Ha meg a klavihoz nyúlunk akkor már minek az egér?
Rendre azt hajtogatod, hogy milyen jó az OSX munkára, a legjobb. Mikor fogod végre felfogni, hogy max neked jó, a te területedre, mert pl számomra egy kalap szart nem ér az egész vas. oprendszerestül, OSX-estül, csicsástul, TM-estől. hiába tökéletes pl neked, vagy egy zeneszerzőnek, de mérnökök mnagyrészének egyáltalán nem.
TM-hez: hol van két vinyó a Macminiben? Amikor azt mojdjátok, hogy just works ,akkor egy macmininél hogy értsük alatta a just works TM -et normális backupként?
Rendre úgy állsz itt midnenhez hozzá, hogy csak az OSx az istenkirály, csak az tud midnent. holott már jópár példát hoztunk, hogy mégsem annyira...
Volt pár kérdésem korábban hozzád, amiket nem válaszoltál meg, mikor fogod?
mod2:
milyen jó, hogy a Tm amikor átkurkássza a rendszert akkor nem eszik a rendszer tlejesítményéből. Akkor hogy cisnálja? Légbőlkapott eredményként?
Ezzel kapcsolatoan a komoly kérdés: mihez kezd a TM, ha éppen egy mentés közben vagy, amikor az adott filet kurkássza változásért? mit ment le? Vmi köztes állapotot, vagy mit? Ha mondjuk egy mentés kicsit tovűább tart, mint fél perc, akkor ennek megvan a reális esélye. -
moonman
titán
a program nem végeztet semmilyen műveletet a gpu-val, azt az operációs rendszer teszi, az pedig minden grafikus matematikai műveletet a gpu-val végeztet, erről szól a DirectX.
de szerintem hagyjuk, mert most már nem csak azzal jössz, hogy még csak képen láttam Mac-et, de lassan ott tartunk, hogy a Windows-hoz is hüje vagyok.
-
moonman
titán
hogy kattintasz jobb gombbal egy gombbal?
világ életemben Explorer-t használtam, teljesen jó az.
CD írás Windows-on: fájl ráhúz CD meghajtó ikonjára, lemez berak, felírja, kiadja, ennyi. Mac-en annyira egyértelmű, hogy a gép gazdája is csak nézett, hogy mi az a burn folder...
"bárhova lehet helyezni alapból, csak felülre nem. Miért is?"
gondolom azért, mert még mindig ott figyel az a buzi menüsor, aminek az ablakokban kéne figyelnie. kérem a csokim.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
basszus olyan dolgokra mondod, hogy az MS "próbál" erre menni, amik már évek óta részei a rendszernek. tényleg nem sokat dolgozhatsz Windows-zal.
amúgy a shadow copy nem backup megoldás, ezt sokan tévesen gondolják. a backup az a Complete PC Backup/Restore.
a core image meg biztos jó dolog, de látszik, hogy fogalmad sincs a Direct3D-ről. igen, ugyanúgy a GPU számol mindent, és tökre mindegy, hogy mi van a képernyőn, (desktop vagy alkalmazás) ugyanis a teljes képernyőpuffer D3D pipe-on megy keresztül.
kérdezted a virtuális asztalkezelőt XP-hez: Virtual Desktop Manager nem olyan látványos, de legalább házon belülről. de van még több is.
-
dekoninck
aktív tag
Igen, a Mac az Isten, Te annak a földi helytartója, én meg egy féreg vagyok, mert nekem nincs ilyenem.
A második Sun példám már nem Suzuki-kategória, az első meg csak a legolcsóbb Sun volt, ami azért szintén nem gyenge.
Alázatosan esedezem kegyelemért, valóban nem figyeltem, hogy a belinkelt kép url-jában szerepelt, hogy "ultra45", ami valóban Sparc masina és drágább. Az ultra40 is kb így néz ki belül.
Basszus, nincs jobb dolgom???? -
dekoninck
aktív tag
Szerintem már előben is hasonlíthatsz erre az egzaltált avatarodra ahogy ugrásra készen várod az újabb alacsonyrendű hozzászólásainkat
azt a szőrszálhasogató mindenit!Persze, nem is írtam, hogy egy súlycsoport, csak azt írtam, hogy a Sun szerinted "célgép", mindenki más szerint meg nem is annyira, hanem akár otthoni használatra is bárki vehet, ha akar.
Az árat a www.apple.hu -ról vettem, bár lehet, hogy a macbolt.hu olcsóbb, csak ott nem világos a konfig. (Amúgy az ugyanitt lévő macmagazin.hu nagyon korrekt kis lap, iJoe lelkiismeretesen bővíti, naprakészen, újabb és újabb infókkal, sokszor a hibákat is kiPCzi
Mindegy, itt egy másik Sun konfig, hogy ne örülhess annyira:
Sun Ultra 40 M2 Workstation, 2 AMD Opteron Model 2214, 2.2GHz, Dual-Core
1 GB (1 x 1 GB) DDR-667 ECC memory,
1 x 250 GB 7200 rpm SATA Disk Drive with Solaris 10 preinstalled,
NVIDIA Quadro FX 560 entry 3D graphics card (~ megfelel a szintén belépő 7600-nak)
DVD-Dual, 2 x 10/100/1000 Ethernets, two x16 PCIe slots, two x8 PCIe slots, 1 legacy PCI slot
560000 HUF
Ennyit a célgépekről. -
dekoninck
aktív tag
Én csak arra akartam utalni, hogy míg egy Sun gép gyakorlatilag célgép, egy Mac Pro-val bármit meg lehet csinálni az otthoni netezéstől a DTP-n át a filmes stúdiómunkákig
Legolcsóbb "mindenes" MacPro: kb 560000 HUF:
2x kétmagos 2.00 GHz Intel Xeon, 2x256MB RAM, 250GB Serial ATA - 7200rpm HDD, NVIDIA GeForce 7300 256MBAkkor nézzünk egy Sun "célgépet": Sun Ultra 20 M2 Workstation: 185000 HUF.
[link]
1 AMD Opteron 1210 Dual Core 1.8 GHz Processor, ATI ES1000 2D Graphics controller, 512 MB (1 x 512 MB ECC DIMM) Unbuffered DDR2-667 Memory, 1 x 160 GB SATA 3Gbps 7,200 RPM Disk, 1 DVD-ROMBocs most nem mentem bele a részletes konfigurálásba, de ez a Sun "célgép" akár Vistával is kapható, szóval otthon netezhetsz, DTP-zhetsz és filmet szerkeszthetsz. Ja, ennyiből még egy Mac mini is épphogy kijön
És ez mégiscsak egy Sun!
Amúgy egy kétprocesszoros konfig is kijön félmillióból (sokkal erősebb grafikus gyorsítóval, stb)...Lehet, hogy legközelebb ilyen asztali gépet veszek?

Jó, a Sun Ultra 45 és 25 (Sparc processzorral, bármi is legyen az
)már inkább célgép, és az áruk is 6-700E HUF-nál kezdődik. -
törölt tag
nem vitatja senki, hogy az applenek igen profi cuccai vannak, de miért van akkor rendre úy beállítv,a mintha kizárólag nekik lenne olyan? Szoftverre is értve ezt.
mod:
na lépek aludni, holnap nem tom mikor mennyit tudok ide figyelni, meg reagolni...Szép éjet annak, aki még kuruttyol.
mod2:
Még vmi a proval kapcsoaltban: a vinyók elhelyezése nem túl szerencsés. Le kell bontani a ház oldalát cseréhez. Ez az IBM-en egy ajtó kinyitása, és már ki is kattintható a dolog.
Visszatérve a gépösszerakáshoz: sajna nem tudtam más közös nevezőt öszerakni, és ez em tökéletes. A kisebb proicinál még nagyobb votl a diffi, Hp-nál nem láttam más olyan memkonfigot, ami egyezett volna az Applevel, ezért lett ez.
-
törölt tag
-
törölt tag
Háát, ajánlom figyelmedbe a szoftverek fejlesztőit. Csak a CATIa kapcsolódik az IBM-hez, mitn általa árult termék. De nem ő fejleszti, hanem a Dassault Systems.
Ami meg kimondottan Winre írja a V5-öt. Ennek ellenére a progi sztem AIx alatt sokkal stabilabban fut.minek nevezném az applet: elektronikkai termékárulónak. Ahogy a Hp-t, Dellt, többit is. Gyártónak semmiképpen sem.
apple csekk: kollégáid-értsd applefanok- itt jöttek, hogy csak bedugom és kész. megy a menet.
öncélú csicsák:ami a cikkben is le van írva: tükröződések, meg nyújtva, egyéb módon le és felpakolgatott ablakok. Ezek mik, ha nem öncélúak? mert mi hasznuk van?
Ebben a vírusos témában nem vok annyira biztos: lehet vhol már kitenyésztették őket, csak még nem szabadultak rá a világra...
Ahogy tökéletes szoftver sincs, csak annak hangzó marketing, úgy tökéletesen biztonságos rendszer sem létezik. meg lehet találni minden rendzer gyenge pontját. pláne, hogy ha teljes értékű UNIX az OSX, akkor különösen esélyes, elvileg a rootkitek is oda indultak először... Gondolom azóta sem alszanak a megfelelő fekete emberek.mod:
"Ezt a kérdést így is lehet vizsgálni, de úgy is, hogy igazából hol is használnak Unix alapú rendszereket? Egy rosszindulatú, haszonra éhes cracker mit szeretne igazából? Pistike PC-jéről, vagy valamelyik bank, katonai szervezet stb. rendszeréből adatot halászni?" nem nagyon hallom, hogy bankok meg egyéb szervezetek Maceket használnának.... miért akkor, ha annyira biztonságos?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
törölt tag
SGi-re sincsenek ezek a rendszerek, ill egy részük még igen, holott az is UNIX. és nem mennek rajta. Szal azért azt az evlileget kicsit fenntartással illik kezelni.
Nem én neveztem az applet hardvergyártónak, hanem te. Már megbocsáss ember...
Hogy holnap bemegyek munkahelyre: nem csak Mo a világ. kinyithatnád a szemed végre az Eu-n belül. okt 23 csak egy szűkt területen nemzeti ünnep.
Na a köv rendszert vetettem össze, épp most: 2* Xeon 2,66GHz, dual core, 4*2GB RAM, 667,ddr2, 250GB SATA winyó, 30" monitor, eddig azonos. Ami különbség:VGA. Apple QuadroFX 4500 512MB, HP: Quadro FX 4600 768MB az összes többi alap. És itt van most 300dollár diffi. Megjegyzem 2,66-os procikkal uez volt kb 1000 dollár diffi, nem a MACnek. Azért ennyit tettem bele, mert ezeket tudtam tényleg azonosként kezelni benne. Ha most jössz majd kollégádhoz kapcsolódóan a plusz programokkal, akkor neked is leírom, előre: ezek professzionális gépek, ami szoftver nem kell munkára, az inkább értékcsökkentő. és felesleges, helyet és egyebeket foglaló vmi. Szal kidobandó.
Jéé, korábban miért emlegettétek azt, hogy osx-re csak rádugom és kész, megy midnen magától? most az Ms-től meg elváérnád, hogy ne menjen semmi, csak amit lecsekkolt. Ez marhára kétféle mérce, amikor azért dícsérsz vmit, mert zárt, miközben fél modnattal később meg kihozod, hogy nem zárt, mert midnent rá lehet aggatni állításod szerint. Máskor meg azért szidod az Ms-t, mert nyitott....Bocs, de nem vagy komolyan vehető.
Nem ismerem az OSX-et, ezért magát a szoftvert soha nem is szidtam, mint olyat. Csak titeket, elvakult OSX fanokat, hogy vegyétek már le a szemellenzőt, más oprendszerek is tuják azt, mait ti annyira ajnároztok, sőt, lehet már korábban is tudták. Vagy hogy menynire istenítetek teljesen felesleges csicáskat, miközben uezeket leszóljátok pl a Vistában.
nicns vírus OSX-re, meg UNIX-ra? Mert oylan kcisi a piaci részesedése, hogy senkinek nem éri meg erre mozdulni, aki ilyenekkel foglalkozik. Mert ha van egy hatalmas torta, akkor inkább a legnagyobb szeletet akarod te is megcsípni, nem a morzsákon tengődni.
-
törölt tag
Azt kérdeztem volna, hogy van-e olyan az Intelnél, hogy C2D- MAC series. Csak Macben elérhető. Nézd meg mit írtál abban a reagodban, amire írtam, és értlemezd utána.
Egyébként idézve:"Az alkatrészek azonosak, de a tervezésük és kialakításuk között fényévnyi különbségek vannak.."
Na, hol az az macsreies C2D????
-
törölt tag
Egy másik.
Sztem meg szebbek ezek, mint a MacPro.
Hogy mennyire nincs jövője azt lehet át kellene gondolnod. Elég sok helyen még mindig ez a rendszer él. És ha jól tudom vmelyik konzolban is ilyen alapú procik szaladnak, nem is lassan, nem is rossz teljesítményt nyújtva.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Úgy midnenre reagálok most: Bammeg ember, kurvakirály az OSX, rengeteg tudok rajta dolgozni. CATIA, IDEAS, PROE, NASTRAN mind fut rajta, mi? Olvasd már vissza a korábbi írásokat kérlek. Írtam már, IBM ház, ami munkhaelyemen pihen mellettem, sztem jobban néz ki, legalább ilyen igényesen van megtervezve, csak nekem jobban bejön. Hanjga a gépnek nulla.
előwször az Apple harvcergyártó, és ezért jobb mint a XP, meg a Vist,a meg midnenki más. kibaxott jót röhögök rajtad.
milyen hardver gyártanak? Memóriát? TFT-t? VGA-t? procit? Alaplapot? Tápegységet? mit? vagy csak a dobozt, netalántán azti s vki mással készíttetik?
Árak: olvass vissza, pár napja írtam öszehasonlítást. Hp vs Apple, teljesen uazt a hardveropciót öszerakva több, mitn 1000 dollár előnye volt a HP-nek.
Csak az apple kínál mindent leőretelepítve? Miért Hp-nál, Dellnél, Lenovonál, IBMN-nél, Sunnál nem modnhatod meg a gépet, amit professzionális munkára akarod hazsnálni milyen programokkal előretelepítve kéred?
Előretelepített a Photoshop pl Macen? Vagy csak kérésre?
"másrészt az IBM híresen randa gépeket gyártott"
Kénytelen leszek neked linkelni egy képet majd, holnap bemegyek dolgozni, lefotózom, és lesheted majd. Melékesen a házban a légcsatornák ugyanúgy élnek, virulnak, mint nálad a Proban. Megint élteted a spanyolviaszt, gratula.
honnan veszed, hogy midneki a gány PC-t akarja hasonlítani az applehez? Mert csak ők tudnak minőséget előállítani? Vagy mert ennyire begyöpösödött az agyadba a MAC felsőbbrendűsége? És mert neked DTP-re ez jobb, mint a PC már mindeki más aki nem használja az hülye és haljon meg?
Agyrém vagy és még elfogulatlanságról beszélsz...Mod:
Ja, és azért is a Ms a hibás, meg az Xp, hogy a rengeteg hardvergyártó nem tud a saját terméke mellé normális drivert írni, mi? a Vista hibája a nem megfelelő driver NVidia és ATI esetben is, mi?
-
dekoninck
aktív tag
[OFF]Én fel akartam hozni a VAIO és HP Balckbird meg a Dell XPS profin megtervezett gépeket. De akkor már úgy éreztem volna magam, mint ahogy a Te avatárod kinéz
és hát biztos te sem véletlenül választottad ezt a félőrült pofát, nem?
Szóval neked hiába mondana az ember bármit, úgyis csak hajtogatnád a magadét. Vártad a kérdést, hogy aztán abba is beleköss, elég gyerekes.Ha már mégis itt vagyok, akkor elárulom: szerintem a fehér MacBook leginkább egy olcsó fehér wc-csempére hasonlít, a MBpro meg a legolcsóbb Sony VAIO N-sorozatra, egyik se egy nagy durranás.
Ja, miért nincs pl az Apple-nek subnotija? És ami van, miért olyan dárga? Japánban a 11 colos Sony TZ sorozat olcsóbb, mint az alap MacBook, pedig többmindent belezsúfoltak. A Dell XPS 1330 meg a legkirályabbul néz ki minden laptopok között, és ez a megfellebezhetetlen igazság!!!!
Az IBM gépek meg technokrata kinézetűek voltak, van akinek az jön be, van akinek az (de ezzel együtt nem hiszem, hogy egy alap Mercury ház bárkinek is tetszene). El tudom képzelni, hogy egy ilyen kinézet iradai környezeteben erőt is biztonságot sugall, azért tervezték így.[/OFF]Most néztem meg a Leopard ismertető kisfilmet. Az valóban király és felhasználóbarát, ahogy a rendszer egyes elemei együttműködnek: pl az iPhoto-ból a Mail templát fényképkeretébe bele lehet húzni egy fotót, és ott átmeretezni, mozgatni... a vicces iChat effektek... nem a legnagyobb horderejű dolgok, de impresszív!
Miért nincs ilyesmi a Vistán? Nem hinném, hogy lehetetlen megalkotni!
Uff, és inkább össze kellene szedni olyan progikat, ami szerencsétlen Vistásoknak megadja azt az élményhelyettesítőt, ami a Maceseknek alapból jár. -
rii
nagyúr
-
asysoft
aktív tag
"A többi gyártónak sincs igazán nagyobb kínálata.."
Itt ([link]) kis túlzással több típust láthatsz, mint ahány fajta konfigurációban vásárolhatsz Apple notebookot... De hogy konkrét legyek, év elején, amikor notebook vásárlás előtt álltam, Apple gépek kb 2 mp alatt kiestek, mivel csak felsőkategóriában érhető el 15.4"-os notebook (nomeg belépőszintű (<200e) modell egyáltalán nincs). -
moonman
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
eziskamu
addikt
Azért most konkrétan ha szeretnél a Mac/Apple mellett érvelni, miért nem érvelsz olyanokkal mint:
-EFI
-Jobban kézbevett/tesztelt driverek
-Olyan gyártókkal gyártat mint pl: Foxconn
-A legfelhasználóbarátabb Unix klón kifejlesztése
Amúgy én sem hiszem hogy hardverileg a mai MAC-ek többek lennének, mint egy jóminőségű márkás wintel PC, csak ugye buhera nélkül fut rajta a Macos -
moonman
titán
-
moonman
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
moonman
titán
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Két kérdésem volna:
Mennyit hozott a Tiger az Applenak és mennyit az XP az MS-nek?
A Lambóval hamarabb érsz-e Békéscsabára mint a Suzukival?
/ Arra gondolok, hogy a feltelepített Win-re nem teszel fel semmi
hülye progit és nem netelsz, a Mac-et gondolom a grafikusok sem arra
használják, nem kell újraraknod semmit, évekig./ -
moonman
titán
egyébként bocs, de ha te rendszergazda vagy, akkor nem az a dolgod, hogy használd, hanem igenis a lelkivilágát kell ápolgatnod. vagy ha nem tetszik, hagyd ott.
én 200+ gépen rendszergazdálkodom, mégis többnyire eseménytelenül telnek a napjaim, holott a userek tudjuk, mire képesek. ez hogy van?
van élet vírusok és spyware nélkül? van, nálam sincsenek. tudod a vírus az nem úgy működik, hogy hopp ráugrik a gépedre, azt le kell tölteni és el kell indítani, ráadásul rendszergazdaként. hogy a Mac-re szarik mindenki, mert alig érik el a 6%-ot? jakérem, így könnyű dumálni. valószínűleg Jobs sem szeretné ha túl sokan kezdenék el használni a Lamborghini-ját, mert akkor egyből kiderülne, hogy mennyire szart sem ér az állítólag biztonságos rendszere, vagy emlékeztesselek a röhejesen rövidre sikerült "törjük fel a Mac-et" contest-re?
te most azt hiszed, hogy megvilágosodtál, mert nem azt használod, amit a "nagy tömeg", holott csak mész a többi megvilágosult után, mert játszod a nagy lázadót és marhára divatos akarsz lenni.
igen, most én voltam a felsőbbrendű. jól esett?
-
moonman
titán
-
dekoninck
aktív tag
Én (sajnos?) Wint használok, és sose volt vírusom, spyware-em, bár évi 6000 forintot ki kell fizetnem a megfelelő védelemre, valamint nincs Outlook/+Express és MS Office, meg warez/pornóoldal. By the way, a Windowsra milyen gépeken írják a vírusokat? Csak nem Mac-en? Vagy Windowson, és maguk alatt vágják a fát ezzel?

Széteső vinyó? Percekig kiépülő képernyő? Hm, van itt a laborban egy régebbi "lámpa" iMac, valami 700 MHz-es procival, és valaki felrakta rá az OSX 10.4-et... nem biztos, hogy nagyon jó 5let volt, azaz működik, de a "homokóra" azért gyakran feltűnik... Ja, és az alkalmazások sem indulnak el annyira gyorsan egyik Mac-en sem, legfeljebb az idétlen, Dock-on pattogó ikon eltereli erről a figyelmet
Na, és a kegyelemdöfés: nem tűnt még fel senkinek, hogy a Leopard simán nyúlt a Vistától valamit? Nevezetesen, hogy a menüsor átlátszó!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
moonman
titán
hüjének lenni minden rendszerhez lehet, az más kérdés, hogy aki Mac-et vesz, az fanatikus és eleve jobban érdekli a dolog, míg Windows-t mindenki használ. ettől függetlenül a "nincs ilyesmire szükség"-et meséld el az unokatestvéremnek is, aki kb. hetente kétszer hív, mert mindig valami kínja van vele, a "just works" airport routert 2 és fél óra alatt sikerült beállítani, de amikor megkérdeztem, hogy miért nem vett egy normális eszközt, mondjuk egy linksys-t, amit 3 perc alatt felkonfigolok neki és miért kellett 35 ezret kidobni egy ultradizájnos szarért, akkor azt a választ kaptam, hogy mer a boltban azt mondták, hogy csak bedugja és menni fog. konfigurálás a tökegyértelmű zűrzavaros felületen? ilyesmire, nincs szükség. ja, de.
amúgy a félelmed jogos, de rossz végén fogod a témát, inkább attól tarts, hogy ha elterjed, akkor a Mac-esekhez is járhatsz majd szart takarítani. nem a rendszer szar, hanem a user hüje, mindegy hogy mi előtt ül.
-
törölt tag
-
WonderCSabo
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
Én se hívnálak, mert a Win nemcsak egy oprendszer számomra,
hanem életem része.
Láttam felnőni készáz megáról három gigára.
Most is röpke két három perc alatt megtudtam a méretét.
Ablakaim használata közben annyit tanultam már, hogy alig fér a fejembe.
Ő nem egy rendes kis unalmas úrifiú, hanem igazi
vásott lurkó aki mindig képes meglepetéseket okozni
felhasználóinak.
A világegyetemben létező égitestek számánál,
csak az általa produkált hibaüzenetek száma nagyobb.
De akkor is szeretjük, mert a miénk. -
adm
őstag
A TM-t piszokul hidegen hagyja, hogy mivel dolgozol és mit mentesz éppen, egy dolgot figyel, az elmentett dokumentumod a következő mentésnél változott, a változásokat rögzíti és figyel tovább..
adott egy 300 megás *.* fájl. 1 módosítást végzek minden nap a fájlon. járjon ez méret növekedéssel vagy csökkenéssel (azt már tisztáztuk(?), hogy nem képes összehasonlítani a verziókat -> új verzióként kezeli
akkor a TM - munkakörnyezetben - mennyivel nyújt többet, mint ha minden reggel [mentésmásként]-el nyitom a munkafolyamatot? (aki dolgozott már pénzért, annak szinte evidens)
-
törölt tag
ha jol tudom az ArchiCAD meg mindig csak rajzoloprogram, nem vok epitesz, nem isemrem. Ellenben a CAD, amit en emlitettem az egy mas kategorisa, 3D tervezes, es nem poligonokbol. Az osszes iparilag worldwide hasznaltat megneztem, egy sem modnta, hogy OSX-et kedveli. Majd minden mast igen, azt nem.
-
törölt tag
Szted egy eloretelepitett rendszerrel menni gondja lesz barkinek is? Veszek egy elore telepitett XP-s, vagy Vistas, netan Solarisos rendszert, akkor miert jelentkeznek nem OSX alatt a problemak?
Nem ertelek, amikor vmi mast kezdunk el dicserni, akkor jossz az OSX-hez midnen van stb dumaval, hogy bezzeg amott ezt telepits, azt telepits, mig az apple ezt mar megtette helyetted. De akkor miert nem egy elore telepietett linux, vagy XP, vagy egyeb esettel veted ossze? Akor lenne fair a viszonyitas.
-
törölt tag
nem, midnket gepnel direkt a ket procit jeloltem be, alaposan oda kellett figyleni a hp-nal, mert eleg rosszul volt ez felepitve. De en csak dual coret neztem, nem quad coret, a 2,66 GHz-seket, meg csak egy vinyot. kvazi megprobaltam a legolcsobb MAc Prohoz loni a Hp-t, ill vmi kompromisszumot nezve, hogy azert a VGa emberi legyen a Proban. Annal nem talaltam kozos nevezot sajna.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
dabadab
titán
-
törölt tag
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
"Usability 1 = Utility - the thing can be used to complete the desired task. E.g. Digging an allotment with a spoon
.
Usability 2 = Goal / Task support - the thing is designed to help you complete your task.
.
Usability 3 = Accommodation – the thing is designed to accommodate different user populations
.
Usability 4 = Adoption – the thing exhibits significantly more usability than its competitor designs – and therefore will be adopted by users
.
Usability 5 = Extensibility/ Adaptability – the thing has features that allow it to be adapted or extended to suit a new (unpredicted) task or goal."Na, ebbol kb usability 3-nak a felet/harmadat emlitetted.
-
sghc_toma
senior tag
megváltoztatod a file-t, csinál shadow copy-t.. ezután jobb klikk file-on, Properties -> Previous versions.. itt meg tudod nézni az előző verziókat, és ha kell valamelyik, vissza tudod állítani.. többet nem nagyon tudok róla írni.. it just works

dabadab: ez nem ér; szépen bepötyögöm, Te meg elintézed egy linkkel

Pontosan..
Mégpontosabban, telepítésnél a hardverednek megfelelő rendszer kerül fel a gépre..
okk, így már értem.. tetszik, ez tényleg egy jó megoldás.. -
dabadab
titán
-
sghc_toma
senior tag
Ahha, szóval a gépem mellé kell még vennem egy szervert is, hogy ezt elérjem..
miva'? itt csücsülök a Vista előtt, és három klikk után meg tudom nézni és vissza tudom állítani egy file előző változatait... és bárhogy nézem, egy fia szerver nincs a szobában...Olvass figyelmesebben...
az az M$-fikkantó mondat (... és ha megveszed, akkor meg is kapod, nem úgy mint MS-nél ...) azt jelenti, hogy ha megveszed a Leopard-ot, akkor kapsz egy 32, illetve a 64 bites rendszert is? Mindenhol azt látom, hogy 64 bites lett a rendszer, azt hittem, nincs belőle 32-es...
Vagy rossz helyen tapogatózok, és máshol keressem azt a részt, amit nem olvastam el elég figyelmesen? -
dabadab
titán
Akkor biztosan azt is csak kepzelem, hogy az elmult nyolc evben (miota dolgozok), a fo desktopom ott is Linux volt - ha az adott projektnek Windowsos vonatkozasai is voltak, akkor meg max ott volt egy masik gep Synergyvel rakotve a Visual Studio futtatasara.
"Ha a felhasználóbarátságot nézzük, akkor is.."
Nem lattam meg olyan WM-et, ami jobban kezreallt volna, mint az IceWM.
Tenyleg jobb lenne, ha nem osztanad azt eszt ennyire olyan rendszerekrol, amiket nem ismersz.
-
dr faustus
senior tag
-
törölt tag
Deifiniáld már milyen munkáról beszélsz?
Mert CAD-re bőven jó az XP is, sőt, a 2000 is majdnem tökéletes. Te ne röhögtess már.
két hónappal ezelőtti állapot kell vmiből? Teamcenter, normálisan felépített mentési struktúrával. Egyébként honnan fogod tudni, hogy a két hónap múlvai állapotból melyik fog kelleni, melyik napi? Ésm elyik napit tartotta meg a rendszer neked? Ha dolgozol, akkor meg ott van a napi backup dolog, és ki tudsz keresni mindent.
miért nem csinálok a munkámról backupot, még az elvetettekről is? Abban nem lehetnek felhazsnálható ötleteim? Itt midneki grafikus szemszögből nézi a világot, ahol a renderelés a fontos? Bakker, CAD alatt ott vannak a kül revíziójú munkák, és megoldható aa problémák lekövetésére a dolgog. Sőt, ha manuáklisan mentek, a fileneveket aszerint szerkesztve, hogy épp mit tartlamaz, akkor kell a fanak a TM, mert tudom mit keresek, és merre kell keresnem. Mert ha csak azt tudod, hogy egy x változtatás kell neked, akkor a TM-mel végignyálazhatod a teljes archívot, mire megtalálod. Egyébként meg egy keresés az egész.
próbálj már meg egy CAd rendszerbeli munkát lezavarni TM-mel, amikor revíziókkal, kapcsolódó fileokkal, azok jogosultságaival, a jogosultságütközéesek kezelésével, stb-vel kell foglalkozndo, realtime, pl automata revízióemelés, midnen csatlakozó fileban, rugalmas keresés, megtekintés a célszoftver indítása nélkül pl. És lehetőleg legyen több programot kezelő. Mert CAD-hez van ilyen, úgy hívják Temcenter.Ja, otthoni XP-m otthoni célra vígan elszaladt az Athlon 2000+, 256MB, ATI9600 120GB kombón, sőt, most is azon futna, ha nem ruháztam volna be nagobb méretű memóriára, ami a tanulásomhoz kellett, CAD szoftver mellé... Egyébként még játszani is tudtam igen kellemesen. Ja, felbontás 1600*1200, és nem éreztem alapjában véve gondot sebességileg. Otthonra bőven elég. Na? Mi is olyan nagy akkor a fél giga memben?
És visszatérve a munkéhoz: Solaris, AIX, UX, kell még?
-
sghc_toma
senior tag
Vagy valaki tud mutatni olyan eszközt másik desktop OS alá, amelyik az éppen készülő munka (grafika, video, zene stb.) előző állapotait vissza tudja hozni lépésenként?
izé.. shadow copies?Linux? Fogom a hasam a röhögéstől..
most már én is fogom...... a rendszer ful 64 bites lett.
A Leopard elfut egy 6-700 MHz-es gépen fél giga rammal használható sebeséggel..
és ezt milyen procival tudod prezentálni? 600-700MHz-es 64 bites asztali procc.. van ilyen
-
philoxenia
MODERÁTOR
Laikus kérdés, mennyi időre visszamenően, milyen mélységben
marad meg a mentés, ha Time Machine-t használsz.
Mennyi hely kell ehhez?
Tíz év múlva hogyan emlékszel arra, mikor is történt az ominózus
eset amit vissza szeretnél hozni.
Ha ez a Time Machine az egyetlen lényegi és nem kinézeti újdonság,
akkor kár volt az új verzióért.
A mentésekkel és régi dolgaimmal az a legnagyobb gondom általában,
hogy időben sem tudom elhelyezni hónapok múlva a régen történteket.
Kereshető-e a TM-ben más kritériumok szerint valaminek a régebbi változata,
vagy csak időpont szerint? -
dabadab
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azt a szőrszálhasogató mindenit!
és hát biztos te sem véletlenül választottad ezt a félőrült pofát, nem?