Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
"maga a webmotor nem kerül törlésre, teljes joggal, mivel azt más alkalmazások is használják, köztük több külsős fejlesztésű böngésző is"
hoppá, IE effektus.
egyébként látom, megemlítettétek a registry-t, hát azzal kapcsolatban nekem is vegyes érzéseim vannak, néha nagyon fasza dolgokra képes, de állítólag a jövőben megszabadulnak tőle. -
moonman
titán
kétségtelen, én azonban arra reagáltam, hogy a shadow copy-t folyamatosan backup megoldásként hasonlítottuk a TM-hez. mondhatni részleges backup, vagy időszakos, használni mégis egyszerűbb, ellenben nem tud mindent, pl egy névjegyet, vagy naptárbejegyzést visszahozni, szóval tökmás.
-
moonman
titán
"bár azok 4-500 KB-osak, csak 30 KB-ot mentett a log szerint"
Windows world-ben van egy olyan, hogy Single Instance Storage (SIS) meg differential copy, szerintem ezekhez hasonló technológiát használhatnak itt is.
a sis azonos fájlokat fizikailag csak egyszer tárol, de mindenhol "látszik" - helytakarékosság, a diff. copy meg csak a változásokat menti a fájlba.
egyébként ismétlem önmangam: a shadow copy NEM backup megoldás, de a mindennapokban pont megfelel a célnak. backupolni backup programokkal kell.
a low priority jó dolog, végre Windows-on is észrevétlen a defrag meg az indexelés, gondolom Mac-et is megfektetné, ha hdd művelet közben elkezdené zúzni a fájlrendszert backupba...
-
moonman
titán
hát igen, de ennél jobban szerintem már nem lehet a szájukba rágni, végülis a felhasználó felel a saját dolgaiért, gondolkodni már ne kelljen helyette.
de akkor csak eljutottunk oda, hogy nem vert rá köröket, csak jól hangzott ellőni ezt a poént is. mégegyszer: nem a szoftverrel van a baj, hanem azzal a hozzáállással, hogy az Apple bármit talál ki, az egyből köröket ver mindenkire, és ezt anélkül puffogtatjuk, hogy ismernénk a másik oldal lehetőségeit. magas ló effektus ismét.
-
moonman
titán
nem tudom, hol szóltam le, csak rettentően hasonlít a shadow copyra. de ha már itt tartunk a shadow copy miért nem tett le messze az asztalra olyat, amit az átlagátlagfelhasználó tudna hasznosítani az átlagátlag hétköznapokban? meg aztán automatikus backup a Vistában, amire még figyelmeztet is? nem akarok folyton a Vistával jönni, de ezek azért eléggé elérhetők az átlagátlagnak is.
kérdés, hogy mi egszerűbb, egy külső hdd-vel szórakozni, vagy hozzá sem nyúlni és hagyni, hogy csinálja magától. ettől függetlenül persze üdvözlendő, hogy végre Mac-re is van normális backup lehetőség.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
szerintem a zidőgép a raid és a shadow copy egyfajta ötvözéseként működik, így valószínűleg tényleg nem fogyaszthat annyi erőforrást. ettől függetlenül a mai HDD-k üzembiztonságát nézve fölöslegesnek tartom ezt a külső lemezes bohóckodást, kliensoldalra elég a shadow copy, ha meg szerver, akkor általában úgyis raid.
vagy akkor már alapból árulhatnák az összes új Mac-et raid-ben.
-
moonman
titán
a program nem végeztet semmilyen műveletet a gpu-val, azt az operációs rendszer teszi, az pedig minden grafikus matematikai műveletet a gpu-val végeztet, erről szól a DirectX.
de szerintem hagyjuk, mert most már nem csak azzal jössz, hogy még csak képen láttam Mac-et, de lassan ott tartunk, hogy a Windows-hoz is hüje vagyok.
-
moonman
titán
hogy kattintasz jobb gombbal egy gombbal?
világ életemben Explorer-t használtam, teljesen jó az.
CD írás Windows-on: fájl ráhúz CD meghajtó ikonjára, lemez berak, felírja, kiadja, ennyi. Mac-en annyira egyértelmű, hogy a gép gazdája is csak nézett, hogy mi az a burn folder...
"bárhova lehet helyezni alapból, csak felülre nem. Miért is?"
gondolom azért, mert még mindig ott figyel az a buzi menüsor, aminek az ablakokban kéne figyelnie. kérem a csokim.
-
moonman
titán
basszus olyan dolgokra mondod, hogy az MS "próbál" erre menni, amik már évek óta részei a rendszernek. tényleg nem sokat dolgozhatsz Windows-zal.
amúgy a shadow copy nem backup megoldás, ezt sokan tévesen gondolják. a backup az a Complete PC Backup/Restore.
a core image meg biztos jó dolog, de látszik, hogy fogalmad sincs a Direct3D-ről. igen, ugyanúgy a GPU számol mindent, és tökre mindegy, hogy mi van a képernyőn, (desktop vagy alkalmazás) ugyanis a teljes képernyőpuffer D3D pipe-on megy keresztül.
kérdezted a virtuális asztalkezelőt XP-hez: Virtual Desktop Manager nem olyan látványos, de legalább házon belülről. de van még több is.
-
moonman
titán
azt a részt nem is neked céloztam, inkább az Ulkesh-féle userekről van szó, akik a Lamborghini-ből önelégülten vigyorognak a másikra.
a legtöbb felhasználó gépét ugyanúgy nem kéne újratelepíteni, csak ugye itt jön képbe a nemértekhozzá de belepiszkálok szindróma, aztán meg szarozzuk, mert összedőlt. most gyorsan megnéztem, a céges XP-met (amin aztán járt már minden, azon tesztelünk nyomtatót, szoftvereket, és még terminal server is) 2004. márciusában telepítettem.
az unokatestvérem tökéletes példája az elszállt Mac-usernek, szarfosozza a Windows-t, isteníti a Mac-et (just works), de a routerrel, mint említettem múltkor is egy fél napot elcsesztünk és ha nem vinném a laptopomat, néha igen nagy szarban lennénk. és persze mikor Vistán sikerül megoldani valamit, amivel ő egy hete szenved, akkor jön az ultimate indok: "jó mert te értesz hozzá". jah, bocs.

egyébként észrevehetted, hogy jószerivel nem is a szoftveren vitatkozom, az olyan amilyen, ezzel a fent vázolt hozzáállással van bajom - restecp a kivételnek.
-
moonman
titán
vicces, de ismerek valakit, aki classic kocka dizájnnal és fekete háttérrel használja a Vistát

ezt a használhatóság témát egyszer valaki elmagyarázhatná. nekem az nem használhatóbb, hogy nincs jobbkattintás, nem tudok teljes képernyőre tenni ablakot, fogalmam sincs, fizikailag hol van a fájl, mert a Finder kész káosz, hogy fél óra, mire rájövök, hogy kell egy szaros CD-t megírni, hogy nem látom egyértelműen, mely programjaim futnak és milyen dokumentumok vannak nyitva, és hogy azt a kurva dokkot nem lehet eltűntetni vagy legalább felülre helyezni. őszintén szólva az egész kicsit káoszos nekem.
egész biztos, hogy egy kicsit más felfogás kell hozzá (think different vagymi), de ettől még ne mondja senki, hogy az az egyetlen és a frankó.
-
moonman
titán
válasz
dekoninck
üzenetére
"nem hirdeti ezeket a dolgokat ekkora arccal"
neviccelj, a szaros Vista Capable/Premium Ready matricákért beperelték őket, ahelyett, hogy a T. vásárló megtanulna olvasni.
ha ezeket ilyen világrengető újdonságként hirdetnék, jönne valami nyomorult és beperelné őket, mert elveszett a barátnője menstruációs naptára, pedig a Microsoft megígérte, hogy meglesz.
persze ez most röhejes, de sajnos valahol itt tartunk.
-
moonman
titán
én sem írtam, hogy az OS X szar lenne, sőt aki elolvassa és nem csak visszaböfög valamit, az látja, hogy mi az igazi véleményem a dologról. összehasonlításokat azért írtam, mert én ezt az oldalt ismerem és rávilágítottam a két világ közti átfedésekre. a Windows mindig is produktív renszernek volt tervezve, mostanában kezdték csak el igazán kellemessé is tenni a környezetet, míg az OS X már régóta a user experience-t helyezi előtérbe és elsősorban nagyon látványos, "cool" felülettel nyeri meg az embereket.
ettől még aki jól érzi magát Windows-on az nem hiszem, hogy begyöpösödött suzuki tuningoló lenne, az ilyen jelzőket - mindkét oldalról - csak az idióták dobálnak egymásra, mert ízlésekről kár vitatkozni.
nem is a jól összerakottságával van a bajom, őszintén szólva sokkal konzisztensebbnek is tűnik, mint a Vista, egységes ablakok, mindenhol minden ugyanúgy néz ki, hanem a "nagy durranást" vártam, ami végül elmaradt. Vistánál ugye azért voltak csalódottak az emberek, mert a kezdeti tervekből - kényszerűségből - igen sokat kidobtak, aztán végül kijött egy nagyon jó rendszer, de itt is elmaradt a "wow". a Leopard-ot meg azzal hirdették, hogy redmond így másolja meg úgy másolja, ehhez képest egy évvel később jön ki és egy csomó dolog emlékeztet a Windows-ra. szóval itt most mindenki döntse el, hogy hogyan értelmezi a dolgokat, ha a propagandát leszámítjuk, akkor csak a user jár jól, mert kezdenek egyfelé tartani a fejlesztési irányvonalak.
személy szerint egyébként mindig is többre tartottam az evolúciót, mint a revolúciót, a forradalmi újítások néha bejöhetnek, de baromi nagyot is lehet velük bukni - lásd Longhorn. ezért is gondolom világméretű átbaszásnak az iPhone-t és a Leopard túlhájpolását is, egyszerűen egy új verzióról van szó, ettől nem fog nyugaton kelni a nap.
-
moonman
titán
válasz
dr faustus
üzenetére
ennél azért értelmesebb reakciót vártam volna, de mondjuk, hogy nem csalódtam.
-
moonman
titán
hát én megnéztem, de nem igazán győzőtt meg semmiről. semmi mást nem látok, minthogy próbálnak a Vista újításaira egy-egy lapáttal rátenni, ami néha valljuk be, igen jól sikerült, de sok esetben meglehetősen tévúton járnak, és ezen az übercsicsa, parasztvakító animációk sem segítenek.
ha már az animációkkal kezdtem: Vistában ehhez a barbie-házhoz képest semmi vizuális effekt nincs, a userek fele mégis egyből azon sírt, hogy hol lehet kikapcsolni, mert lassítja. kíváncsi leszek ugyanerre a Mac-nél. (persze tudom, azt nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll) engem egy idő után rohadtul idegesítene, hogy állandóan izeg-mozog a desktop, itt példát vehetnének a Microsoft-tól, pontosan eltalálták azt a határt, ahol még jól néz ki, tetszetős, de még nem zavaró. (most a Beryl meg hasonló marhaságokat hagyjuk, az tényleg a fanatikus tizenéveseknek való)
Stack: ez nem tudom, kinek jutott eszébe, de ritka nagy hüjeség. komolyan úgy gondolták, hogy ettől átláthatóbb lesz? meg, hogy mindig csak a legutóbbi dokumentumokat listázza. szóval ez felejtős.
Desktop effektek: az ablakok alatti árnyékolást, meg az áttetsző ablakfejléceket ha jól emlékszem, már láttam valahol...
Coverflow: erőforrászabálás felső fokon (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll), szintén fölösleges csicsa, ettől szerintem sehol nem lesz könnyebb a navigálás, öt percig jól néz ki, aztán visszaváltanék listás vagy részletes nézebe.
Home networking/public folder sharing: már XP-ben is volt publikus mappa, a Vistában még egyszerűbb lett a megosztás, szóval ezt akár vehetjük egy-az-egyben koppintásnak is. de ne legyünk rosszindulatúak, biztos ugyanúgy gondolkodtak, jó dolog.
Spotlight: itt is hasonló a gondolkodásmód, Vistában ezt úgy hívják, hogy Virtual Folders, illetve a végleges verzióban egyszerűen mentett keresés(i eredmény). szintén jó, persze a csicsa itt is mindent visz.
Quick Look: Vistában úgy hívják Preview Pane, már ott is baromságnak tartottam, de tény, hogy Mac-en sokkal látványosabban van megoldva.
Time Machine: na ettől mindig rámjön a röhögés. először is külső merevlemez kell, amit jópénzért megvehetsz, aztán meg erőforrászabálás, mert óránként átnéz mindent, hogy mi változott. (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll). az óvodás űr-animációs mizéria meg aztán végleg kicsapja a biztosítékot. amikor a kétségbeesett user keresi az elveszett dokumentumot, nyilván a csillagkapu 83. részében szeretné érezni magát. ehhez képest Vistában kapsz egy listát a korábbi verziókról, rákattintasz arra, amelyik kell és kész. nem túl látványos, de annál hatékonyabb, mindezt külső hardver nélkül. (ja és már 2003 óta létező fícsör)
Spaces: Linux-ra a kezdetektől, Windows-ra kb időszámítás előtt 50-től léteznek virtális desktop kezelők, itt is csak a csicsát látom újnak. (vajon miért csak most jutott eszükbe?) amúgy a virtuális asztal a kezdő felhasználók réme.
Mail: account autoconfig - Outlook 2002 óta tudja, hogy e-mail cím és jelszó birtokában felkonfigurálja a fiókod, jó hogy végre bekerült.
mail-note-todo kombinálás: Outlook szintén száz éve képes mindenféle objektumhoz mindenféle más bejegyzést csatolni, meeting request-ről nem is beszélve, ami egy time managerben elengedhetetlen dolog.
Data detector: ez tényleg nagyon jó, bár gondolom nem mindig működik 100%-osan megbízhatóan. Outlook-ban ehhez kapcsolódó funkció talán az, hogy a feladót egy kattintással kontaktok közé lehet tenni.
iChat: szép szép, de megnézném, milyen sebességgel megy pl a videómegosztás, azért ebben a bemutatóban valahogy minden gyanúsan simán futott.
telepítés: bármelyik "modern" Mac két kattintással felfrissíthető... naja, a Windows Service Pack-ek is hasonlóképp települnek.

összegezve nem rossz, sőt elég jó, de még mindig csak azt látom az egészből, hogy a régi OS X lemaradását hozzák be és a fícsörök hiányát próbálják pótolni, ezen kívül semmi eget rengető újdonságot nem mutattak be. a dizájn - az áttetszőségtől eltekintve (amit korábban többször hangsúlyozták, hogy kipróbálták, nem jött be, és lám most mégis lett valamiért) - maradt a régi, az idióta dokk még mindig ott van és ha jól látom, még mindig nem lehet teljes képernyőre tenni az ablakokat. szép új apróságok, de maga a rendszer mintha nem akarna fejlődni.
amit hiányoltam, hogy a biztonságról egy mukkot nem szóltak, pedig arra szoktak olyan büszkék lenni (lám, Microsoftnál is az egyik fő érv a biztonság volt), megaztán mi van a BootCamp-pel? egy árva szó sem esett róla, pedig szerintem ez az egyik legértelmesebb dolog az egészben. (azért az is elgondolkodtató, hogy egy Mac usernek néha szüksége lehet Windows-ra, míg fordítva ez nem jellemző.)
és mielőtt bárki azt hinné, hogy Jobs ezzel most világuralomra tör, és 5 éven belül mindenki Mac-et fog használni, közlöm, hogy téved.
pontosan tudja, hogy amíg második, addig nagy lehet az arca, addig játszhatja a messiást, akit csak egy kisebb megvilágosult csoport követ. nem hüje ő, a partvonalról könnyű bekiabálni, hogy így szar, úgy szar, de amint a sereg élére kell állni, rögtön megnő a felelősség is. valahol megértem, lehet, hogy az ő helyében én is ezt a stratégiát követném, mindössze azt kéne észrevennie a lelkes szurkolóknak, hogy ez is csak egy számítógép, és ez is csak egy szoftver. attól, hogy valaki A helyett B-t választ, még nem lesz több vagy kevesebb, nem lesz felsőbbrendű vagy tömegfogyasztó, és nem kell élből kioktatnia és lenéznie a másikat. arról, hogy a termék mennyire jó vagy sem, majd akkor beszélhetünk objektíven, ha 50-50% lesz a részesedési arány közte és a Microsoft rendszerek között, addig nevezhetjük divatnak, kiváltságnak, gizdázásnak, hozzáállástól függően.mégvalami: az új OS X szarrá van tömve jobbnál-jobb alkalmazásokkal, de a Microsoft-ot már egy nyomorult Media Player-ért megbasszák - ami mellesleg szintén 10 éve része a rendszernek. ezhogyvanez?
-
moonman
titán
válasz
eziskamu
üzenetére
mert a divatmac-esnek fontosabb, hogy hogy néz ki.
amúgy ezek sem nagy érvek, efi-re konkrétan mi szükség? mármint mi lesz más tőle a gyakorlatban? amúgy Vista SP1-től pc-n is támogatott.
a jobban tesztelt driverek aztán nagy durranás, mivel minden házon belül készül. ha nyolcszázmillió eszközhöz kéne drivert írni, máris nem lenne annyira betesztelve.
a gyártókkal mit akarsz mondani? pc-t "mindenki" gyárt.
unix klón..... nagy érv.
-
moonman
titán
egyébként bocs, de ha te rendszergazda vagy, akkor nem az a dolgod, hogy használd, hanem igenis a lelkivilágát kell ápolgatnod. vagy ha nem tetszik, hagyd ott.
én 200+ gépen rendszergazdálkodom, mégis többnyire eseménytelenül telnek a napjaim, holott a userek tudjuk, mire képesek. ez hogy van?
van élet vírusok és spyware nélkül? van, nálam sincsenek. tudod a vírus az nem úgy működik, hogy hopp ráugrik a gépedre, azt le kell tölteni és el kell indítani, ráadásul rendszergazdaként. hogy a Mac-re szarik mindenki, mert alig érik el a 6%-ot? jakérem, így könnyű dumálni. valószínűleg Jobs sem szeretné ha túl sokan kezdenék el használni a Lamborghini-ját, mert akkor egyből kiderülne, hogy mennyire szart sem ér az állítólag biztonságos rendszere, vagy emlékeztesselek a röhejesen rövidre sikerült "törjük fel a Mac-et" contest-re?
te most azt hiszed, hogy megvilágosodtál, mert nem azt használod, amit a "nagy tömeg", holott csak mész a többi megvilágosult után, mert játszod a nagy lázadót és marhára divatos akarsz lenni.
igen, most én voltam a felsőbbrendű. jól esett?
-
moonman
titán
nem haragszom, de heti kettő hardveres hiba? egyszerűen azt próbálom elmagyarázni, hogy fölösleges megint a magas lóról leszólni a néphez, hogy Mac-en "arra nincs szükség". lófaszt nincs már bocsánat. én is tudnék olyan embert említeni, akinek 3-4 évvel ezelőtt feltettem a Wint és azóta ha megkérdezem, hogy géppel minden rendben van-e, csak annit mond, hogy persze, tök jól megy. ettől még nem fogom kategórikusan kijelenteni, hogy a Winnel nincs tennivaló. irritál ez a Mac-es felsőbbrendűség az az igazság, mintha ők szarták volna a világot. az áttetsző dock az kurvajó, a flip3d meg hüjeség.
-
moonman
titán
hüjének lenni minden rendszerhez lehet, az más kérdés, hogy aki Mac-et vesz, az fanatikus és eleve jobban érdekli a dolog, míg Windows-t mindenki használ. ettől függetlenül a "nincs ilyesmire szükség"-et meséld el az unokatestvéremnek is, aki kb. hetente kétszer hív, mert mindig valami kínja van vele, a "just works" airport routert 2 és fél óra alatt sikerült beállítani, de amikor megkérdeztem, hogy miért nem vett egy normális eszközt, mondjuk egy linksys-t, amit 3 perc alatt felkonfigolok neki és miért kellett 35 ezret kidobni egy ultradizájnos szarért, akkor azt a választ kaptam, hogy mer a boltban azt mondták, hogy csak bedugja és menni fog. konfigurálás a tökegyértelmű zűrzavaros felületen? ilyesmire, nincs szükség. ja, de.
amúgy a félelmed jogos, de rossz végén fogod a témát, inkább attól tarts, hogy ha elterjed, akkor a Mac-esekhez is járhatsz majd szart takarítani. nem a rendszer szar, hanem a user hüje, mindegy hogy mi előtt ül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egyébként látom, megemlítettétek a registry-t, hát azzal kapcsolatban nekem is vegyes érzéseim vannak, néha nagyon fasza dolgokra képes, de állítólag a jövőben megszabadulnak tőle.