Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"kérdés, hogy mi egszerűbb, egy külső hdd-vel szórakozni, vagy hozzá sem nyúlni és hagyni, hogy csinálja magától."
Backup esetén, márpedig a TM egy backup megoldás más lehetőség mint egy különálló adattároló nem jöhet szóba.
Az egyéb megoldások meghibásodás esetén lótúrót sem érnek, mert a mentés az élő adattal együtt veszik el..-------------
No, most volt időm, hogy élőben kipróbáljam a TM-t..
Pár dolgot vissza kell vonnom, amit írtam (amit egyéb tesztekből olvasva készpénznek vettem)..
Nem valós időben ment, hanem adott időközönként (óránként, naponként, hetente, backup vinyó csatlakoztatásánál)
Létrehoztam egy pár tucat dokumentumot tartalmazó foldert és azt engedtem csak backupolni, utána átnéztem mit csinált.
A célvinyón létrehoz egy Backups.backupdb foldert, amiben dátum szerint sorakoztak (pl.: 2007-10-24-181116) a létrehozott mentési pontok, ebben van a log file, az exlusions beállítások, TM chekpoint file és maga a mentések.
No itt már érdekessé válik a dolog. Mindegyik mentési pont alatt megtalálható a teljes mentés, nem csak azok a file-ok, amik változtak, hanem az összes, de a magánál a backupnál és a log file szerint is csak a változások kerülnek mentésre.
Valószínű linkeléssel pakolja a többi file-t oda. (Megpróbáltam megnézni az adott folderek méretét, de ezt nem engedte a rendszer)..--
Nem minden esetben másolja a teljes file-t, valószínű a TM-nek ismernie kell a formátumot ahhoz, hogy ki tudja hámozni csak a változásokat. Jpeg képet konvertáltam át CMYK-ból RGB-be, azt mindenestől mentette, Pages és Numbers dokumentumokat módosítottam, de bár azok 4-500 KB-osak, csak 30 KB-ot mentett a log szerint..
--
Maga mentési folyamat teljesen észrevétlen a rendszer használata közben. Valószínű lekorlátozza valahogy a sávszélességet amit a vinyó fele használhat, mert mentés mellett lazán lehetett dolgozni írni/olvasni a backup vinyót is, nem érződött lassulás. Viszont bármilyen kevés is volt a mentendő terület, emiatt a korlátozás miatt nagyon lassan zajlott le a folyamat (15 mega 3 perc alatt mentődött). Látszik, hogy nem a gyors mentésre, hanem a észrevétlen háttérben maradásra helyezték a hangsúlyt..
--
Ami nagyon nem tetszett, az az, hogy nem azt mondhatom meg, hogy mit menthet, hanem azt, hogy mit nem. Így ha csak egy munkafoldert szeretne mentegetni az ember, akkor szabályosan körbe kell lőni, hogy minden mást kizárjunk..
-
WN31RD
addikt
Vistás átlagfelhasználókkal kapcsolatban még nincs tapasztalatom. Kíváncsi leszek, változik-e a helyzet backup fronton a Vista nagyobb arányú elterjedésével.
"az átlagátlagfelhasználó tudna hasznosítani az átlagátlag hétköznapokban?"
Szerintem az érdekes kérdés nem az, hogy tudná-e, hanem az, hogy fogja-e (a Mac esetében is erre leszek kíváncsi), lesz-e kellően magától értetődő, egyszerűen használható és barátságos a felület. Mellesleg szerintem ezek a - bizonyos szempontból - külsőségek jelentik a Mac fő erősségét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen házat vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest