- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Ki mondta, hogy nem alkalmas?
UltraSpark és Power5/6 worksationokról beszéltünk, amikor erről írtam.."épp ne,m, mert ez akkoriban volt, amikor az árakat hasonlítottuk össze. Legalábbis számomra akkor azokhoz kapcsolódott, mert pl nemtomki is akkoriban opteronos Sunt emelt be.
Nem az a bajom, hogy rámutatsz vmire, ami tényleg jó. hanem az, hogy a nagyon istenített Mac pro gépe miért nem ilyen?
"Az ObjectDock-nak kábé annyi köze van az OSX dokkjához, hogy hasonlóan néz ki.."
Akkor miben különbözik működésében kizárólag ez a program az eredeti docktól? Miben tér el a taskok kezelése benne? A Megjelenítés, és elhelyezés?
"Itt jön képbe az OSX spotlight-ja és a Vista gyorskeresője (gyorsbillentyű - első pár karaktere a kívánt programnak és enter).."
Xp, 2000 futtatás, pár karakter, és ha egyzer már votl hazsnálva megadja mint opciót. Vagy legördülőmenü. Ha ez lett fejlesztés akármelyikben, akkor a korábbiakhoz képest sztem semmiféle előrelépést nem ad. Pláne, hogy billenytűsen navigálok a start menüben is, ha gyorsan akarok dolgozni és soikat használom egy adot időben, ergo napi sokat. Akkor egy idő után ráállok.
"Vegyük alapul az általad használt Power5-ös munkaállomást, az emberek túlnyomó része mit tudna kezdeni vele szögbeverésen kívül? És Mac-el? Melyik gép használhatóbb többek számára? És ez szerinted minősíti az adott hardvert?
Adott feladathoz kell választani a gépet, ha én úgy látom, hogy a mindennapi használatra és a munkámhoz gyorsabb, kényelmesebb a Mac (úgy, hogy vele párhuzamosan más alternatívát is használok), akkor ez miért fáj másoknak? Miért kell látatlanul, ismeretlenül sommás véleményt alkotni bármiről?"Akkor ne azt mondd, hogy csak az a jó munkaOS, hanem azt, hogy neked jó. Nekem nem az OSX-szel van a bajom ,hanem a stílusoddal, amiben minden mást lehúzol a földig, míg az OSX-et az egekig magasztalod.
Ha a TM-et külső vinyóval használod, akkor nem működik neki a McMini esetében a just works kategória, amit előszeretettel hangoztattok az egségsugarú, bár talán inkább nevezném nullsugarú júzer esetében is.
"Azon kívül, hogy PC-ből több van és az általad végzett munkához szükséges szoftverek nem találhatók meg rá, nem igen olvastam értékelhető kritikát.."
mivel soha nwem az Os-t kritizáltam, csk amikor vmit forradalmi újításnak harangoztatok be, akkor előhoztam más lehetőségeket is, hogy mégsem olyan új dolog.
Nem válaszoltál pl: miért is zsákutca a power pc vonal? Bluegene, szuperszámítógépek milyen rendszerre épülnek? Mert én úgy tudom a legtöbbjük IBM procis.
többszálas futás: ok, rendben, de elvileg egy vinyóterületen van az adat, ahhoz meg egyszerre nem férhet két progi hozzá. Melyiké a prioritás?
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"ha megveszel egy Hp x86 munkaállomást, és bekonfiguálod: akkor miért is nem alkalmas netezére, meg minden egyébre? kérhetsz hozzá neked tetsző és kénylemes tűzfalat, vírusírtót, stb."
Ki mondta, hogy nem alkalmas?
UltraSpark és Power5/6 worksationokról beszéltünk, amikor erről írtam..---
"Azzal jöttem, hogy vinyócseréhez le kell szedni a gép oldalát. Erre te: inkább azt modnanám, hogy menet közben is cserélhető a vinyó. miért Apple alatt nem? Egy pro gépen ez nem megodlható? Akkor miért vered annyira, hogy überfasza?"
Ez már ne haragudj, de a hülyeség csúcsa...
Rámutatok valami pozitívumra, ami miatt tényleg jó az általad említett eszköz és ezért én vagyok a hülye????????---
"milyen jó is a dock. feltettem Xp-re az erre írt objectdockot"
Az ObjectDock-nak kábé annyi köze van az OSX dokkjához, hogy hasonlóan néz ki..
---
"Megjegyzem, rühhelem az egész ilyen szervezést, ellenben imádom az AIX alatt már két helyen látott csodát"
Ez valóban jó dolog (LiteStep alatt sokáig használtam ilyesmit XP alatt), de csak addig, amíg a gyakran használt alkalmazások vannak ott (ugyanúgy, ahogy dokknál), sok alkalmazásnál egyik sem áttekinthető. Itt jön képbe az OSX spotlight-ja és a Vista gyorskeresője (gyorsbillentyű - első pár karaktere a kívánt programnak és enter)..
---
"milyen jó, bármilyen balkattintásnál komoylabb egérművelethez a klavi is kellett igen sokáig sőt, ha jól sejtem sok mac gépen még most is? Tők jó... Éljen az egyszerűség."
Nekem sem tetszett ez, úgyhogy kezdetektől sokgombos egérrel használom a gépeimet (Logitech MX Revolution, MX1000, LX7)..
Egyébként igen, az egyszerűséget hozták fel indoknak és azt, hogy a Classic MacOS-ben nem volt funkciója..---
"max neked jó, a te területedre, mert pl számomra egy kalap szart nem ér az egész vas. oprendszerestül"
Ez egy jó gondolat..
Vegyük alapul az általad használt Power5-ös munkaállomást, az emberek túlnyomó része mit tudna kezdeni vele szögbeverésen kívül? És Mac-el? Melyik gép használhatóbb többek számára? És ez szerinted minősíti az adott hardvert?
Adott feladathoz kell választani a gépet, ha én úgy látom, hogy a mindennapi használatra és a munkámhoz gyorsabb, kényelmesebb a Mac (úgy, hogy vele párhuzamosan más alternatívát is használok), akkor ez miért fáj másoknak? Miért kell látatlanul, ismeretlenül sommás véleményt alkotni bármiről?---
"TM-hez: hol van két vinyó a Macminiben?"
Én is külső FW vinyóval tesztelem, ez minden gépen elérhető..---
"Rendre úgy állsz itt midnenhez hozzá, hogy csak az OSx az istenkirály"
Ezt sosem állítottam, ha figyelmesen olvasnál, akkor láthattad volna, hogy a Leoparddal kapcsolatban is írtam pár kritikát..
"csak az tud midnent. holott már jópár példát hoztunk, hogy mégsem annyira..."
Azon kívül, hogy PC-ből több van és az általad végzett munkához szükséges szoftverek nem találhatók meg rá, nem igen olvastam értékelhető kritikát..
---
"Volt pár kérdésem korábban hozzád, amiket nem válaszoltál meg, mikor fogod?"
Elvileg válaszoltam minden kérdésre.. Mikre nem?
---
"milyen jó, hogy a Tm amikor átkurkássza a rendszert akkor nem eszik a rendszer tlejesítményéből."
Semmit sem kurkászik, ezért nem eszik..
Párhuzamosan a file változásaival rögzül a TM adatbázisában is a dolog..---
"Ha mondjuk egy mentés kicsit tovűább tart, mint fél perc, akkor ennek megvan a reális esélye."
Többszálú programfutásról még nem hallottál? Miközben módosítja/esetleg felülírja az adott program a mentett állományt, vele egy időben párhuzamosan megtörténik a mentés is..
Úgy képzeld el, mintha a backup vinyó egy Raid tükör lenne, de nem csak az eredeti vinyó másolata van meg rajta, hanem az előzmények is.
Pontosabban, a TM aktiválásának pillanatában létrehozza az eredeti vinyó tükrét és utána egy adatbázisban az ehhez képest történt változásokat.. -
törölt tag
ha nem számít a kinézet számodra, akkor nem értem miért kellett annyira kihansúlyozni a tükröződést a docknál... mindegy, ha neked ez mégis fontos.
Egyébként számomra a legjobb munkafelület eddig az AIX totál fapadosa volt amihez képes sztem a 3.1 vmi agyoncsicsázott izé. Tök egyértelmű, átlátható és garantáltan keveset eszik.
-
törölt tag
Na most megitn ömlesztve fogod kapni.
elkezdtél anno célgépeket emlegetni, meg mutogatni alapgépekhez viszonyítva, hogy egyik milyen jól néz ki, másik milyen nem. Majd jöttél azzal, hogy ugyanez lakalmas otthoni munkára, meg doglozni is, mert midnen telepítve van. Kérdezem ehhez: ha megveszel egy Hp x86 munkaállomást, és bekonfiguálod: akkor miért is nem alkalmas netezére, meg minden egyébre? kérhetsz hozzá neked tetsző és kénylemes tűzfalat, vírusírtót, stb.
később kilőtted ezeket a gépeket, hogy célgépek, te meg egzerű gépről besézltél. visszakérdezek: a MacPro az miafasz? Műanyag játékdoboz?
Azzal jöttem, hogy vinyócseréhez le kell szedni a gép oldalát. Erre te: inkább azt modnanám, hogy menet közben is cserélhető a vinyó. miért Apple alatt nem? Egy pro gépen ez nem megodlható? Akkor miért vered annyira, hogy überfasza?
milyen jó is a dock. feltettem Xp-re az erre írt objectdockot, egy ideig bírtma, aztán levakartam, nem szerettem meg. idegesített. Sehol nem volt jó helyen. És vhogy nekem az XP gyorsindítója kényelmesebb volt. Megjegyzem, rühhelem az egész ilyen szervezést, ellenben imádom az AIX alatt már két helyen látott csodát: asztalon középső gomb bal gomb jobb gomb konfig alapján előad gyorsindító menüt, nem kell bolyongani semerre...
mod:
milyen jó, bármilyen balkattintásnál komoylabb egérművelethez a klavi is kellett igen sokáig sőt, ha jól sejtem sok mac gépen még most is? Tők jó... Éljen az egyszerűség. Ha meg a klavihoz nyúlunk akkor már minek az egér?
Rendre azt hajtogatod, hogy milyen jó az OSX munkára, a legjobb. Mikor fogod végre felfogni, hogy max neked jó, a te területedre, mert pl számomra egy kalap szart nem ér az egész vas. oprendszerestül, OSX-estül, csicsástul, TM-estől. hiába tökéletes pl neked, vagy egy zeneszerzőnek, de mérnökök mnagyrészének egyáltalán nem.
TM-hez: hol van két vinyó a Macminiben? Amikor azt mojdjátok, hogy just works ,akkor egy macmininél hogy értsük alatta a just works TM -et normális backupként?
Rendre úgy állsz itt midnenhez hozzá, hogy csak az OSx az istenkirály, csak az tud midnent. holott már jópár példát hoztunk, hogy mégsem annyira...
Volt pár kérdésem korábban hozzád, amiket nem válaszoltál meg, mikor fogod?
mod2:
milyen jó, hogy a Tm amikor átkurkássza a rendszert akkor nem eszik a rendszer tlejesítményéből. Akkor hogy cisnálja? Légbőlkapott eredményként?
Ezzel kapcsolatoan a komoly kérdés: mihez kezd a TM, ha éppen egy mentés közben vagy, amikor az adott filet kurkássza változásért? mit ment le? Vmi köztes állapotot, vagy mit? Ha mondjuk egy mentés kicsit tovűább tart, mint fél perc, akkor ennek megvan a reális esélye. -
Ulkesh
őstag
"de szerintem hagyjuk, mert most már nem csak azzal jössz, hogy még csak képen láttam Mac-et, de lassan ott tartunk, hogy a Windows-hoz is hüje vagyok."
Sajnos ezt kell hinnem..
--
Egy egyszerű teszt:
XP-n nyisd meg az Explorer-t és egérrel mozgasd gyorsan össze-vissza a desktopon, közben nézd a CPU használtságot.. Szépen fog látszani, hogy a proci dolgozik a feladattal, mégpedig nem is picit.. OSX-en a CPU nem foglalkozik ilyenkor semmivel, nem változik a kihasználtság értéke, mert mindent a GPU csinál.
Vistán, ha megfelelő kártya van a gépedben és aktív az Aero, akkor ugyanez az eredmény, inaktív Aero-nál, vagy nem támogatott kártyánál ismét a procid fogja kiizzadni az ablakműveleteket..---
"az pedig minden grafikus matematikai műveletet a gpu-val végeztet"
Kezdesz rájönni a lényegre..
A Core Image arról szól, hogy a NEM GRAFIKUS matematikai műveleteket is megosztja a GPU-val, így mondjuk egy megfelelően megírt konvertáló program, vagy zip tömörítő stb. szintén profitálni tud az egyébként kihasználatlan GPU erőből.. Gondolj úgy erre, mintha hirtelen lenne egy új matematikai társprocesszor a gépben, amit eddig nem használtak volna az alkalmazások.. -
moonman
titán
a program nem végeztet semmilyen műveletet a gpu-val, azt az operációs rendszer teszi, az pedig minden grafikus matematikai műveletet a gpu-val végeztet, erről szól a DirectX.
de szerintem hagyjuk, mert most már nem csak azzal jössz, hogy még csak képen láttam Mac-et, de lassan ott tartunk, hogy a Windows-hoz is hüje vagyok.
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"hogy kattintasz jobb gombbal egy gombbal?"
ctlr-klikk
De már jó 2 éve nem tudsz venni Apple gépet egygombos egérrel.."CD írás Windows-on: fájl ráhúz CD meghajtó ikonjára, lemez berak, felírja, kiadja, ennyi. Mac-en annyira egyértelmű, hogy a gép gazdája is csak nézett, hogy mi az a burn folder..."
Te hülye vagy, már ne haragudj..
Én úgy írtam le a folyamatot, hogy nincs a gépben egy üres CD, ha van, akkor pontosan úgy működik ahogy leírtad.. (OSX csak azokat a meghajtókat mutatja, amik fizikailag elérhetők)"gondolom azért, mert még mindig ott figyel az a buzi menüsor, aminek az ablakokban kéne figyelnie."
Pontosan, de miért is kéne az ablakokon lennie?
Ha nincs a fókuszban az ablak, akkor nincs szükség a menüjére, nem?
Ha odapakolod, akkor hasznos felületet veszel el, nem?"kérem a csokim."
Rossz voltál, nem kapsz

-
Ulkesh
őstag
"basszus olyan dolgokra mondod, hogy az MS "próbál" erre menni, amik már évek óta részei a rendszernek. tényleg nem sokat dolgozhatsz Windows-zal."
Ennek olvass utána..
A Vista Aero egyik újdonsága, hogy hardveres gyorsítást használ, eddig nem volt ilyen (tudom mi a Direct3D, de egyrészről a desktop nem használta, másrészt megnézem azt a Windows-os programot, ami matematikai műveleteket a GPU-val is végezteti Direct3D-n keresztül)Az a gond, hogy ismét olyasmiről nyilatkozol, amiről nem tudsz semmit..
"kérdezted a virtuális asztalkezelőt XP-hez"
Nem használható semmire, mert hibás, két váltás után a Photoshop szétszóródik, pár menü az egyik desktopon, pár a másikon.. Egy kalap szar az egész..
-
moonman
titán
hogy kattintasz jobb gombbal egy gombbal?
világ életemben Explorer-t használtam, teljesen jó az.
CD írás Windows-on: fájl ráhúz CD meghajtó ikonjára, lemez berak, felírja, kiadja, ennyi. Mac-en annyira egyértelmű, hogy a gép gazdája is csak nézett, hogy mi az a burn folder...
"bárhova lehet helyezni alapból, csak felülre nem. Miért is?"
gondolom azért, mert még mindig ott figyel az a buzi menüsor, aminek az ablakokban kéne figyelnie. kérem a csokim.
-
dearbear
tag
Spaceshez:
Eleg sokszor elhangzott mar, es szerintem eleg rosszul hozza ki magat ahogy itt szidjatok, hogy hat ilyet meg a windows is tud, hogyhogy a macen csak most erkezik rancfelvarraskent? Szerintem itt igazabol azt akartak ujitaskent hangsulyozni hogy most az OS alapbol adja ezt a szolgaltatast mint a legtobb linux distro. Ha jol tudom windowson meg mindig nem az OS-sel szallitott feature ez hanem kulon letoltheto az MStol, bar mar 6-8 eve nem neztem windowst. Ugyanakkor az apple gepeihez is eleg regota elerheto ez a funkcionalitas, pl:
Elso megoldas 86-bol
Es egy utolso megoldas a leopard elott
Szerintem ugyenilyen linkeket barmelyik OShez tud mutatni aki kicsit belemegy. -
moonman
titán
basszus olyan dolgokra mondod, hogy az MS "próbál" erre menni, amik már évek óta részei a rendszernek. tényleg nem sokat dolgozhatsz Windows-zal.
amúgy a shadow copy nem backup megoldás, ezt sokan tévesen gondolják. a backup az a Complete PC Backup/Restore.
a core image meg biztos jó dolog, de látszik, hogy fogalmad sincs a Direct3D-ről. igen, ugyanúgy a GPU számol mindent, és tökre mindegy, hogy mi van a képernyőn, (desktop vagy alkalmazás) ugyanis a teljes képernyőpuffer D3D pipe-on megy keresztül.
kérdezted a virtuális asztalkezelőt XP-hez: Virtual Desktop Manager nem olyan látványos, de legalább házon belülről. de van még több is.
-
Ulkesh
őstag
"ezt a használhatóság témát egyszer valaki elmagyarázhatná. nekem az nem használhatóbb, hogy nincs jobbkattintás"
Miért nincs? Hol nincs?
Itt jön a képbe hogy úgy beszélsz valamiről, hogy még életedben nem használtad.." fogalmam sincs, fizikailag hol van a fájl, mert a Finder kész káosz"
Pedig ennél egyszerűbb fapadosabb megoldás nem létezik..
De ezek szerint az Explorer-rel ugyanígy elveszett ember vagy.."hogy fél óra, mire rájövök, hogy kell egy szaros CD-t megírni"
Ez a Te szegénységi bizonyítványod..
- File menu/New burn folder
- Kiírni kívánt file-ok belehúz
- Klikk a Burn gombra..De CD író alkalmazások is vannak szép számmal, ha te csak a Neróval tudsz PC-n is CD-t írni..
"hogy nem látom egyértelműen, mely programjaim futnak és milyen dokumentumok vannak nyitva"
Ezen még 75 éves anyám is könnyen eligazodik, hisz épp azért olyan a dokk, hogy bárki értelmezni tudja.
Veled az a gond, hogy OSX alatt is a Windowst keresed, pedig ez nem az.."és hogy azt a kurva dokkot nem lehet eltűntetni"
Alma-Alt-D
"vagy legalább felülre helyezni."
No igen, a dokkot bárhova lehet helyezni alapból, csak felülre nem. Miért is? A helyes választ adó virtuális csokit kap..

-
Ulkesh
őstag
"ettől még aki jól érzi magát Windows-on az nem hiszem, hogy begyöpösödött suzuki tuningoló lenne, az ilyen jelzőket - mindkét oldalról - csak az idióták dobálnak egymásra, mert ízlésekről kár vitatkozni."
Ohh, köszönöm ezt a kedves jelzőt...
De aki tud olvasni és amit olvas még értelmezni is, az nem ír ilyen hülyeséget, mint te..Én nem szoftverekre értettem a Suzuki vs. Lamborgini-s hasonlatot, hanem hardverre (még képpel is illusztráltam, hogy az ilyen nehezebb felfogású egyének is megértsék.)
A hasonlat, csak, hogy most talán megértsed azoknak szólt, akik a sarki közértben összeválogatott legoPC-jük mögül leszólják az Apple gépeit, mert az _drága_ és mert az szar, holott életükben nem láttak még 2 méterről közelebb ilyen eszközt és nem bírják felfogni, hogy a kékneonos, 8 ventilátorral hűtött legoPC-jük nem igazán a minőséget képviseli.. -
Ulkesh
őstag
"ha már az animációkkal kezdtem: Vistában ehhez a barbie-házhoz képest semmi vizuális effekt nincs, a userek fele mégis egyből azon sírt, hogy hol lehet kikapcsolni, mert lassítja. kíváncsi leszek ugyanerre a Mac-nél. (persze tudom, azt nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll)"
Most eltaláltad, tényleg magasabb szinten áll

A varázsszó a Core Image, ami azt jelenti, hogy ezeket a csicsákat és a desktop illetve a grafikus dologok jelentős részét a GPU számolja, a CPU-nak köze nincs hozzá, így nem igen lassít semmit sem.
A MS a Vista esetében szintén ezen az úton halad, de mivel még aránylag friss rendszerről van szó, így a desktopon kívül másra nem igen használják ezt, míg az Apple és az arra fejlesztő cégek az alkalmazásokban is igen komolyan felhasználják ezt.."engem egy idő után rohadtul idegesítene, hogy állandóan izeg-mozog a desktop"
Engem is idegesítene, ha így lenne, de nincs így. Az ablakok dokkra küldésén és felugrásán kívül nem igen van izgés mozgás.. De épp a Spacesnek köszönhetően már ezt sem igen használom, mert inkább átugrom egy másik desktopra.. Szépen beállítottam 4 desktop között a feladatokat, egyre mennek a chat és internetes dologok, egy a grafikáé egy meg a tördelésé, egy meg marad ideiglenes dolgokra.. Mindez fixre beállítva, hogy adott alkalmazások a megfelelő helyre nyíljanak meg alapból.
"Stack: ez nem tudom, kinek jutott eszébe, de ritka nagy hüjeség. komolyan úgy gondolták, hogy ettől átláthatóbb lesz?"
Nemcsak gondolták, hanem tényleg az is. Igaz semmi újdonság nincs benne, mert a foldereket eddig is le lehetett rakni a dokkra és jobb gombra megmutatta a tartalmát, sőt még valamivel jobb megoldás is volt, mert az alkönyvtárakba is továbblépett..
"meg, hogy mindig csak a legutóbbi dokumentumokat listázza. szóval ez felejtős."
Nem figyeltél.. Az összes dokumentumot listázza, csupán a legutolsó ikonját jelzi a dokkon..
"Desktop effektek: az ablakok alatti árnyékolást, meg az áttetsző ablakfejléceket ha jól emlékszem, már láttam valahol..."
Ez szerintem s hülyeség, egyrészt árnyékok eddig is voltak, attól, hogy most jobban kihangsúlyozzák, attól még nem újdonság..
Egyébként az ablakfejlécek nem átlátszóak, picit kevered a Vistával
A menubar ami átlátszó, először azt gondoltam, hogy zavarni fog, de igazából nem érdekes, ha ki lehet majd egy külsős programmal kapcsolni, ki fogom, de nem zavaró nagyon így sem, csak szerintem nem illik a képbe.. (amíg csak a desktop látszik, addig jól is néz ki, de ha már vannak ablakok nyitva és mivel azoknak nem ilyen a megjelenésük, így nagyon idegenül fest..)"Coverflow: erőforrászabálás felső fokon (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll)"
Core Image..
Megnyitottam egy több ezer képet tartalmazó foldert ebben a nézetben, röccenés nélkül lehet beletekerni, a proci használtság 10-15% körül mozgott, nem egy vészes dolog..
"szintén fölösleges csicsa, ettől szerintem sehol nem lesz könnyebb a navigálás, öt percig jól néz ki, aztán visszaváltanék listás vagy részletes nézebe."
Részben igazad van. Programoknál abszolút felesleges fél képernyőnyi ikonokat bambulni, de adatoknál nagyon hasznos, hogy átlátható méretben végig lehet lapozni (psd-ket is szépen mutatja)..
"Spotlight: itt is hasonló a gondolkodásmód, Vistában ezt úgy hívják, hogy Virtual Folders, illetve a végleges verzióban egyszerűen mentett keresés(i eredmény). szintén jó, persze a csicsa itt is mindent visz."
Amiről írsz az nem a Spotlight.. Hanem a Smart Folder, ami nem újdonság, mert már a Tiger-ben is megvolt..
Magáról a Spotlight-ról vegyes érzelmeim vannak.
Egyrészről iszonyúan gyors lett, aki itt egy időben emlegeti a Vista keresésével az még élőben nem látta (a Vista megoldásához képest a Tiger-es Spotlight is fénysebességű)..
Másrészről eddig ha egy összesített listát kértem (Show All), akkor a Tiger okosan kategorizálva, típus szerint szépen elválasztva, típusokat ki/be kapcsolva mutatta meg a találatokat. Most meg egy natúr Finder ablakba ömlesztve elém dobja, hogy nesze, csinálj vele amit akarsz.. Ez visszalépés szerintem.."Quick Look: Vistában úgy hívják Preview Pane, már ott is baromságnak tartottam, de tény, hogy Mac-en sokkal látványosabban van megoldva."
Az alap funkció azonos, a megvalósítás teljesen más..
A Vista nem véletlenül hívja preview-nek, mivel csak arra jó, hogy előnézeti képet kapj egy dokumentumról.
A Quick Look viszont megmutatja teljes valójában, kinagyítható, akár teljes képernyőre is. Anélkül tudsz átnézni egy PDF, Word, Excel stb. file-t, hogy meg kéne nyitnod a szülőalkalmazását.
Igazából itt sincs semmi újdonság, a képekkel eddig is ezt tettük bármely platformon, az Apple csak kiterjesztette ezt a könnyedséget a legtöbb ismert formátumra is."Time Machine: na ettől mindig rámjön a röhögés. először is külső merevlemez kell"
Mint minden épkézláb backup megoldáshoz, vagy te a másik partícióra backupolsz?
"aztán meg erőforrászabálás, mert óránként átnéz mindent, hogy mi változott. (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll)."
Nem itt nem a technológia, hanem a józan ész a megoldás

Mi a jó büdös francért nézegetne időszakonként? File művelet történ? Változott a file tartalma? Igen? Ok, akkor változások mentve a TM adatbázisába is..
Mivel külön meghajtóra ment, így sem a rendszert, sem az alkalmazást nem lassítja.."az óvodás űr-animációs mizéria meg aztán végleg kicsapja a biztosítékot. amikor a kétségbeesett user keresi az elveszett dokumentumot"
Itt az elsődleges cél, hogy könnyen átlátható legyen, ezt a visszakeresést még nyugdíjas nagymamád is megérti, ellenben az általad egyszerűnek tartott Vistás megoldást.
A TM a nagy tömegeknek készült, nem az expert informatikusoknak."Vistában kapsz egy listát a korábbi verziókról, rákattintasz arra, amelyik kell és kész. nem túl látványos, de annál hatékonyabb, mindezt külső hardver nélkül."
Ami egész addig használható, amíg egy szép reggel nem arra ébredsz, hogy elszállt a vinyód egyik feje és fájdalmasan konstatálhatod, hogy a Vistás backupod lószart sem ér..
TM esetén két klikk és a teljes rendszeredet, adatostól, programostól visszahozza az új vinyódra. Ott folytatod a munkádat, ahol abbahagytad..
"Spaces: Linux-ra a kezdetektől, Windows-ra kb időszámítás előtt 50-től léteznek virtális desktop kezelők, itt is csak a csicsát látom újnak."
Valóban, tényleg nincs új a nap alatt. Eddig a Virtue nevű alkalmazást használtam, most ezt. Annyi azonban igaz, hogy kicsit jobb megoldás a Spaces, mint az eddigi hasonló programok erre a platformra..
Egyébként XP-re te mit tudnál mondani, ami felveszi a versenyt a Spaces-el?
NEM kötekedésből kérdem, hanem jól jönne a munkahelyen. Az eddig kipróbált alkalmazások mindegyike irtó gagyi volt ehez képest."Mail:"
No comment!
Itt teljes az egyetértés..
A Mail kezd felzárkózni az Outlook-hoz, de van még mit behoznia.."iChat:"
Szép-szép, nem lassú, pofás, de nekem semmire sem jó...
A csicsán kívül inkább az MSN, ICQ, Skype kompatibilitást rakták volna bele. Ezek nélkül nem használható semmire nekem.."telepítés: bármelyik "modern" Mac két kattintással felfrissíthető... naja, a Windows Service Pack-ek is hasonlóképp települnek."
Vicces fiú

De azért az XP-ről Vistára nem ennyire zökkenőmentes az áttérés..Egyébként telepítésnél éppen nem ez a jó dolog amit bemutattak, mert ha sok külsős alkalmazásod van, akkor ugyanúgy gubanc lesz, mint bárhol máshol..
Éppen az a funkció a dicséretes, ami már régóta benne van az OSX-ben. Mégpedig az Archive and Install. Nincs szabadon egy külső vinyód, hogy elments mindent egy rendes újrainstallálás előtt? Semmi baj, a rendszer megoldja, fogja az összes cuccodat és átköltözteti egy Previous Install folderbe, és szépen felpakolja az új rendszert. Kapsz egy szűz rendszert anélkül, hogy bármid elveszne, vagy neked kéne másolgatnod előtte. Most csak szépen visszahúzod a szükséges alkalmazásokat és adatokat helyükre és kész is vagy.."összegezve nem rossz, sőt elég jó, de még mindig csak azt látom az egészből, hogy a régi OS X lemaradását hozzák be és a fícsörök hiányát próbálják pótolni, ezen kívül semmi eget rengető újdonságot nem mutattak be.'
Ezen kívül is rengeteg újítás van, ami csak használat közben derül ki, vagy mélyen a "motorházban" van. Csak azt nem lehet ilyen színes-szagos reklámmal eladni.
Ha jobban belegondolsz a Vista esetében is csak a külsőségek lettek hangoztatva, minden más a fejlesztőkre tartozó dolog nem került a nagyközönség elé óriásplakaátokon
"a dizájn - az áttetszőségtől eltekintve (amit korábban többször hangsúlyozták, hogy kipróbálták, nem jött be, és lám most mégis lett valamiért) - maradt a régi"
Igazából nem maradt, de annyira kicsi az eltérés, hogy kívülállóként ez neked nem tűnik fel.. A legnagyobb fejlődés az, hogy VÉGRE egységes lett a felület, nincs szálra csiszolt alumínium és fehér műanyag ablakok, hanem mindenhol egységes megjelenés lett (akit ez zavart az eddig is megoldott az UNO nevű kis alkalmazással)..
"az idióta dokk még mindig ott van"
Lenne is lázadás, ha eltűnne... Sokaknak (nekem is) sokkal jobban bejön, mint a Win tálcája..
"ha jól látom, még mindig nem lehet teljes képernyőre tenni az ablakokat."
Mégis minek kéne?
Nyissa akkorára mint a tartalom ami benne van.. Ez a rendszer 20-24-30"-os kijelzőkre van tervezve, a teljes képernyős megjelenés felesleges és zavaró ekkora kijelzőknél.."amit hiányoltam, hogy a biztonságról egy mukkot nem szóltak, pedig arra szoktak olyan büszkék lenni"
Mert ezek sem látványos újítások..
"Az Apple egy teljesen új részben magyarázza a Leopard biztonsági funkcióit, amelyek a következőek:
A letöltött alkalmazások megjelölése: ez olyasmi, mint amit a Microsoft is próbál csinálni a Vista-val. Amikor először indítunk el egy letöltött alkalmazást, a Leopard megkérdezi valóban el szeretnénk-e indítani és megjeleníti, hogy honnan jött az almalmazás. Tehát, ha egy fura internetes címet látunk, akkor nem biztos, hogy el fogjuk majd indítani.Szoftverhez kötött tűzfal: programonként is beállíthatjuk a tűzfalunkat és akár meg is tagadhatjuk egy program számára a csatlakozást.
Könyvtárak véletlenszerűsítése: véletlenszerű memória címekbe pakolja a rendszer könyvtárait.
A megosztott mappák egyedi hozzáférése: megoszthatjuk a mappáinkat és egyszerű módon beállíthatjuk a hozzáférési jogosultságokat is. A hozzáféréseket akár az Address Book-ban található kapcsolataink alapján is meghatározhatjuk.
Airport menü: az Airport menü ezentúl megmutatja, hogy a kiszemelt hálózat biztosítva van-e. Minél többet tudunk erről, annál többet tudunk erről. :-)
Folyamatok nyomonkövetése: ez a funkció egy picit félelmetesen hangzik, de ugyanakkor biztonságos is. Szerintem mindenképp rekem megoldás. A szülői kezelőfelület részeként (valószínű a gyerekek nyomonkövetése céljából) lehetőség lesz a gyerekek által látogatott weboldalak nyomonkövetésére. Szintén figyelhető lesz, hogy a fiatalok kivel csevegnek. Ezeket a chat-eket akár el is menthetjük.
Hozzáférés vendégeinknek: korlátozott hozzáférését biztosíthatunk vendégeink részére. Ezentúl bármely ismerősünknek átadhatjuk a Mac-et, anélkül, hogy hozzáférnének a dokumentumainkhoz. Csak egy vendég fiókt kell létrehoznunk, amelynek tartalma megszűnik azonnal, miután a vendég kilépett a számítógépből. Az íróasztal tiszta maradhat, a Mail-ben nem lesz valaki másnak a beállítása, a vendégek pedig nem hiszik azt, hogy saját fiókjuk van a számítógépünkön."
"megaztán mi van a BootCamp-pel? egy árva szó sem esett róla, pedig szerintem ez az egyik legértelmesebb dolog az egészben."
Kit érdekel? Neked, mint Win felhasználónak lehet, hogy ez a legértelmesebb dolog, de a legtöbb Mac-est hidegen hagyja.
Ha szüksége van Win-re, akkor nem boot-ol újra ezért, hanem Parallels, vagy VMWare alatt futtat Windowst.
A BootCamp csak a játékosoknak jelentene valamit, de a vérbeli játékos az nem vesz Mac-et, mert per pillanat ez nem az a platform, ahol Dunát lehetne rekeszteni játékokkal, bár ahogy a pillanatnyi fejlesztési terveket nézegeti az ember, a PC sem sokáig lesz már az, mert a konzolok elragadják ezt a lehetőséget a PC-től is.."egy Mac usernek néha szüksége lehet Windows-ra, míg fordítva ez nem jellemző.)"
Erről beszélgess el egy zenésszel, vagy videós emberkével is, lehet meg fogsz lepődni..
"mégvalami: az új OS X szarrá van tömve jobbnál-jobb alkalmazásokkal, de a Microsoft-ot már egy nyomorult Media Player-ért megbasszák - ami mellesleg szintén 10 éve része a rendszernek. ezhogyvanez?"
Egyszerűen.. A MS beledrótozza, a rendszer részévé teszi a kifogásolt alkalmazásokat, míg az Apple a felhasználóra bíz mindent, bármit letörölhetsz, bármit használhatsz, nincs rád erőltetve, hogy pl. csak kizárólag a Safarit használhatod (egy mozdulat a kuka fele és már meg is szabadultál tőle)..
-
moonman
titán
azt a részt nem is neked céloztam, inkább az Ulkesh-féle userekről van szó, akik a Lamborghini-ből önelégülten vigyorognak a másikra.
a legtöbb felhasználó gépét ugyanúgy nem kéne újratelepíteni, csak ugye itt jön képbe a nemértekhozzá de belepiszkálok szindróma, aztán meg szarozzuk, mert összedőlt. most gyorsan megnéztem, a céges XP-met (amin aztán járt már minden, azon tesztelünk nyomtatót, szoftvereket, és még terminal server is) 2004. márciusában telepítettem.
az unokatestvérem tökéletes példája az elszállt Mac-usernek, szarfosozza a Windows-t, isteníti a Mac-et (just works), de a routerrel, mint említettem múltkor is egy fél napot elcsesztünk és ha nem vinném a laptopomat, néha igen nagy szarban lennénk. és persze mikor Vistán sikerül megoldani valamit, amivel ő egy hete szenved, akkor jön az ultimate indok: "jó mert te értesz hozzá". jah, bocs.

egyébként észrevehetted, hogy jószerivel nem is a szoftveren vitatkozom, az olyan amilyen, ezzel a fent vázolt hozzáállással van bajom - restecp a kivételnek.
-
tiv83us
veterán
En sosem mondtam, hogy legcoolabb meg franko, van hibaja - nem kerdes - , de neke nagyon bejon a mukodese, az egyszerusege, hogy miota megvan a MacBook-om, masfel eve, egyszer nem kellett ujratelepiteni.
Tudom, van aki "eleterzes"-ezik, meg ez+az. en ezt lefXsom,/ bar van benne valami/ engem ez a gep kiszolgal, szamomra design-os is, hat nekem ennel nem kell tobb.
A Finder nekem is problemat okozott kb 15 percig. aztak rajottem, hogy tulprobaltam csak bonyolitani, egyszeru mint a pofon

-
moonman
titán
vicces, de ismerek valakit, aki classic kocka dizájnnal és fekete háttérrel használja a Vistát

ezt a használhatóság témát egyszer valaki elmagyarázhatná. nekem az nem használhatóbb, hogy nincs jobbkattintás, nem tudok teljes képernyőre tenni ablakot, fogalmam sincs, fizikailag hol van a fájl, mert a Finder kész káosz, hogy fél óra, mire rájövök, hogy kell egy szaros CD-t megírni, hogy nem látom egyértelműen, mely programjaim futnak és milyen dokumentumok vannak nyitva, és hogy azt a kurva dokkot nem lehet eltűntetni vagy legalább felülre helyezni. őszintén szólva az egész kicsit káoszos nekem.
egész biztos, hogy egy kicsit más felfogás kell hozzá (think different vagymi), de ettől még ne mondja senki, hogy az az egyetlen és a frankó.
-
tiv83us
veterán
"ettől még aki jól érzi magát Windows-on az nem hiszem, hogy begyöpösödött suzuki tuningoló lenne, az ilyen jelzőket - mindkét oldalról - csak az idióták dobálnak egymásra, mert ízlésekről kár vitatkozni"
Ezt en is olvastam es nem is ertek vele teljes mertekben egyet.
" és elsősorban nagyon látványos, "cool" felülettel nyeri meg az embereket."
Ezzel viszont abszolut nem, nalam nem a kinezet, a design szamit, hanem a hasznalhatosag. Sokaknal biztos nincs igy. Aki meg divat Mac-es, az nem is fogja soha ugy hasznalni a Mac-et, mint egy pro, csak anyuci fenykepeibol fog torzonborz kepeket eloallitani. Persze az sem egy utolso dolog, hogy az oprendszer szep vizualisan, elvegre senki nem dolgozna szivesen egy 3.1-es feluleten.
-
moonman
titán
válasz
dekoninck
üzenetére
"nem hirdeti ezeket a dolgokat ekkora arccal"
neviccelj, a szaros Vista Capable/Premium Ready matricákért beperelték őket, ahelyett, hogy a T. vásárló megtanulna olvasni.
ha ezeket ilyen világrengető újdonságként hirdetnék, jönne valami nyomorult és beperelné őket, mert elveszett a barátnője menstruációs naptára, pedig a Microsoft megígérte, hogy meglesz.
persze ez most röhejes, de sajnos valahol itt tartunk.
-
moonman
titán
én sem írtam, hogy az OS X szar lenne, sőt aki elolvassa és nem csak visszaböfög valamit, az látja, hogy mi az igazi véleményem a dologról. összehasonlításokat azért írtam, mert én ezt az oldalt ismerem és rávilágítottam a két világ közti átfedésekre. a Windows mindig is produktív renszernek volt tervezve, mostanában kezdték csak el igazán kellemessé is tenni a környezetet, míg az OS X már régóta a user experience-t helyezi előtérbe és elsősorban nagyon látványos, "cool" felülettel nyeri meg az embereket.
ettől még aki jól érzi magát Windows-on az nem hiszem, hogy begyöpösödött suzuki tuningoló lenne, az ilyen jelzőket - mindkét oldalról - csak az idióták dobálnak egymásra, mert ízlésekről kár vitatkozni.
nem is a jól összerakottságával van a bajom, őszintén szólva sokkal konzisztensebbnek is tűnik, mint a Vista, egységes ablakok, mindenhol minden ugyanúgy néz ki, hanem a "nagy durranást" vártam, ami végül elmaradt. Vistánál ugye azért voltak csalódottak az emberek, mert a kezdeti tervekből - kényszerűségből - igen sokat kidobtak, aztán végül kijött egy nagyon jó rendszer, de itt is elmaradt a "wow". a Leopard-ot meg azzal hirdették, hogy redmond így másolja meg úgy másolja, ehhez képest egy évvel később jön ki és egy csomó dolog emlékeztet a Windows-ra. szóval itt most mindenki döntse el, hogy hogyan értelmezi a dolgokat, ha a propagandát leszámítjuk, akkor csak a user jár jól, mert kezdenek egyfelé tartani a fejlesztési irányvonalak.
személy szerint egyébként mindig is többre tartottam az evolúciót, mint a revolúciót, a forradalmi újítások néha bejöhetnek, de baromi nagyot is lehet velük bukni - lásd Longhorn. ezért is gondolom világméretű átbaszásnak az iPhone-t és a Leopard túlhájpolását is, egyszerűen egy új verzióról van szó, ettől nem fog nyugaton kelni a nap.
-
tiv83us
veterán
Szia moonman,
Sok erdekes dolgot leirsz, de akarmennyire is nem az ultimate ujitasokat tettek bele a Leopardba, azert egy igen jo es jol osszerakott rendszer.
Mint ahogy fentebb irtam, 2 percnel tovabb nem hasznaltam a Vistat, ezert nem is akartam ilyen osszehasonlitgatos cikket irni, mivel milyen alapom lenne ra.
Nem tudom azt irni, hogy a Vista szar, vagy jo, mert nem ismerem.
Viszont az eddigig OS X-ek nekem nagyon bejottek /mint irtam 16 evig PC, 3 eve Mac/ es en boldog vagyok vele.
Nem szeretnem ha a ket tabor osszeugrana emiatt. -
dekoninck
aktív tag
[OFF]Közben talán rájöttem, hogy mi lehet az oka annak, hogy néha nagyon ellenséges a hangulat a Mac-userekkel szemben: nem az a baj, hogy az OSX ilyen/olyan, meg régebben/csak most realizált néhány "ficsört", sőt még nem is az, hogy valaki szereti a Makkját (én is szeretem az @$#!-emet, de nem rajongok érte - talán savanyú a szőlő??
.Inkább az a kicsi, de annál nagyszájúbb kisebbség az irritáló, akik - mivel az Apple-t körüllengi (na jó, Siegfried-vonalként körülveszi) hagyományosan (és joggal) egy "laza de ultrakreatív" imidzs - azt hiszik magukról, hogy az OSX telepítésével rájuk is települt egy pont ilyen lazaság, pláne ultrakreatívság. Közben meg egy frászt: láttam már olyan usert, aki a Macján ultrabéna fényképeket retusált és a még ócskább dizájnú weblapjára rakta fel, de persze "pár egérkattintással", közben üdvözült mosoly volt az ajkán. (Közben meg az iPhoto hirdetésekben lévő National Geographic-szintű fényképek ugyanazok maradtak...) Ehhez hasonló lúzerek persze a Win világban is szép számmal előfordulnak, biztos még több is van, csak ők meg annyira gyökerek, hogy még nagyarcúskodni sem tudnak, meg aztán nekik tényleg nincs mire felvágni.
A profi kreatívok meg rendszerint szép csendben alkotnak, bármelyik platformon. [/OFF]Peace! Nézzük úgy a dolgot, hogy eddig az OSX ultrastabil és jó volt, de ezexerint sokminden hiányzott belőle, és a felhasználók örülhetnek, hogy most már ez is van meg az is van...

Moonman: hasznos az oldalad!
Az animációk biztos jó érzést keltenek a használóban, de ha zavaró, ki lehet kapcsolni. Engem a (Ken-ház) Vista átlátszó ablakkeretei idegesítenek, mert baromi rondán tűnik át az alatta lévő akármi, amúgy feleslegesen. Az OSX animációi nincsenek túlcsicsázva, biztos, hogy pszichológusok hada segített a csicsa kalibrálásában. (Vesd össze pl: NTI CD-Maker "Dragon burn" animáció...
) Ezek nagy részét meg állítólag a videokártya számolja, tehát nem vesz el sokat a CPU-tól.Coverflow: szerintem ez nagyon is előremutató dolog: 20 év múlva, mikor a számítógépek már csak a háttérben működnek és észre sem vesszük őket, az ember-gép interakció részben más alapokon fog nyugodni.... tuti, hogy arra alkalmas fájlt vagy akármit nem a nevük alapján böngészünk majd egy holografikus polcon, hanem valahogy úgy, mint ma a könyveket a borítójuk alapján, persze megspékelve valami keresőfeltétellel.
A CF a QuickLook-kal kombinálva meg tényleg hasznos, csak szokni kell, hogy nem nyitogatunk fájalokat. Az ilyen igényesen megvalósított fícsör mindenesetre ennek a jövőnek egy előfutára, és mint ilyen, szerintem üdvözlendő.
Én már a WMediaplayerben is a borítók szerint keresem a lemezeket, és tetszik.
BTW: a Preview Pane is bele tud tekinteni a fájlokba, komolyan, hogyan? Nekem csak a képeket tudja megmutatni... ja, hogy OpenOffice-m van.. meg PDF exchange viewerem az én bajom... de a többi tényleg oké! Nem is tudtam
iChat (de utálom ezeket az i-ket): azért a Skype-ba vagy más üzenőbe el tudnék fogadni egy ilyen StarWars hologramos effektet... elvégre szórakozni is kell egy keveset! Az effektek egy MacBook-on is simán futnak a PhotoBooth-ban (csak ebben tudtam még tesztelgetni), nem látom, hogy a videokonferenciában miért akadna, ha a fotó előtt real-time perview sem akad.
Time Machine: hol van a Vistában ez a Previous Versions??? Ez a baj a csóró Microsofttal: nem hirdeti ezeket a dolgokat ekkora arccal, mint az Apple! Csoda, hogy eddig eljutottak....
Az Apple marketingje valóban túlhangsúlyoz amúgy nagyon jó és szép és hasznos (máskor meg apró) dolgokat és ezzel, hát fanatizálni is képes. -
moonman
titán
válasz
dr faustus
üzenetére
ennél azért értelmesebb reakciót vártam volna, de mondjuk, hogy nem csalódtam.
-
moonman
titán
hát én megnéztem, de nem igazán győzőtt meg semmiről. semmi mást nem látok, minthogy próbálnak a Vista újításaira egy-egy lapáttal rátenni, ami néha valljuk be, igen jól sikerült, de sok esetben meglehetősen tévúton járnak, és ezen az übercsicsa, parasztvakító animációk sem segítenek.
ha már az animációkkal kezdtem: Vistában ehhez a barbie-házhoz képest semmi vizuális effekt nincs, a userek fele mégis egyből azon sírt, hogy hol lehet kikapcsolni, mert lassítja. kíváncsi leszek ugyanerre a Mac-nél. (persze tudom, azt nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll) engem egy idő után rohadtul idegesítene, hogy állandóan izeg-mozog a desktop, itt példát vehetnének a Microsoft-tól, pontosan eltalálták azt a határt, ahol még jól néz ki, tetszetős, de még nem zavaró. (most a Beryl meg hasonló marhaságokat hagyjuk, az tényleg a fanatikus tizenéveseknek való)
Stack: ez nem tudom, kinek jutott eszébe, de ritka nagy hüjeség. komolyan úgy gondolták, hogy ettől átláthatóbb lesz? meg, hogy mindig csak a legutóbbi dokumentumokat listázza. szóval ez felejtős.
Desktop effektek: az ablakok alatti árnyékolást, meg az áttetsző ablakfejléceket ha jól emlékszem, már láttam valahol...
Coverflow: erőforrászabálás felső fokon (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll), szintén fölösleges csicsa, ettől szerintem sehol nem lesz könnyebb a navigálás, öt percig jól néz ki, aztán visszaváltanék listás vagy részletes nézebe.
Home networking/public folder sharing: már XP-ben is volt publikus mappa, a Vistában még egyszerűbb lett a megosztás, szóval ezt akár vehetjük egy-az-egyben koppintásnak is. de ne legyünk rosszindulatúak, biztos ugyanúgy gondolkodtak, jó dolog.
Spotlight: itt is hasonló a gondolkodásmód, Vistában ezt úgy hívják, hogy Virtual Folders, illetve a végleges verzióban egyszerűen mentett keresés(i eredmény). szintén jó, persze a csicsa itt is mindent visz.
Quick Look: Vistában úgy hívják Preview Pane, már ott is baromságnak tartottam, de tény, hogy Mac-en sokkal látványosabban van megoldva.
Time Machine: na ettől mindig rámjön a röhögés. először is külső merevlemez kell, amit jópénzért megvehetsz, aztán meg erőforrászabálás, mert óránként átnéz mindent, hogy mi változott. (persze tudom, a Mac-et nem lassítja, mert magasabb technológiai szinten áll). az óvodás űr-animációs mizéria meg aztán végleg kicsapja a biztosítékot. amikor a kétségbeesett user keresi az elveszett dokumentumot, nyilván a csillagkapu 83. részében szeretné érezni magát. ehhez képest Vistában kapsz egy listát a korábbi verziókról, rákattintasz arra, amelyik kell és kész. nem túl látványos, de annál hatékonyabb, mindezt külső hardver nélkül. (ja és már 2003 óta létező fícsör)
Spaces: Linux-ra a kezdetektől, Windows-ra kb időszámítás előtt 50-től léteznek virtális desktop kezelők, itt is csak a csicsát látom újnak. (vajon miért csak most jutott eszükbe?) amúgy a virtuális asztal a kezdő felhasználók réme.
Mail: account autoconfig - Outlook 2002 óta tudja, hogy e-mail cím és jelszó birtokában felkonfigurálja a fiókod, jó hogy végre bekerült.
mail-note-todo kombinálás: Outlook szintén száz éve képes mindenféle objektumhoz mindenféle más bejegyzést csatolni, meeting request-ről nem is beszélve, ami egy time managerben elengedhetetlen dolog.
Data detector: ez tényleg nagyon jó, bár gondolom nem mindig működik 100%-osan megbízhatóan. Outlook-ban ehhez kapcsolódó funkció talán az, hogy a feladót egy kattintással kontaktok közé lehet tenni.
iChat: szép szép, de megnézném, milyen sebességgel megy pl a videómegosztás, azért ebben a bemutatóban valahogy minden gyanúsan simán futott.
telepítés: bármelyik "modern" Mac két kattintással felfrissíthető... naja, a Windows Service Pack-ek is hasonlóképp települnek.

összegezve nem rossz, sőt elég jó, de még mindig csak azt látom az egészből, hogy a régi OS X lemaradását hozzák be és a fícsörök hiányát próbálják pótolni, ezen kívül semmi eget rengető újdonságot nem mutattak be. a dizájn - az áttetszőségtől eltekintve (amit korábban többször hangsúlyozták, hogy kipróbálták, nem jött be, és lám most mégis lett valamiért) - maradt a régi, az idióta dokk még mindig ott van és ha jól látom, még mindig nem lehet teljes képernyőre tenni az ablakokat. szép új apróságok, de maga a rendszer mintha nem akarna fejlődni.
amit hiányoltam, hogy a biztonságról egy mukkot nem szóltak, pedig arra szoktak olyan büszkék lenni (lám, Microsoftnál is az egyik fő érv a biztonság volt), megaztán mi van a BootCamp-pel? egy árva szó sem esett róla, pedig szerintem ez az egyik legértelmesebb dolog az egészben. (azért az is elgondolkodtató, hogy egy Mac usernek néha szüksége lehet Windows-ra, míg fordítva ez nem jellemző.)
és mielőtt bárki azt hinné, hogy Jobs ezzel most világuralomra tör, és 5 éven belül mindenki Mac-et fog használni, közlöm, hogy téved.
pontosan tudja, hogy amíg második, addig nagy lehet az arca, addig játszhatja a messiást, akit csak egy kisebb megvilágosult csoport követ. nem hüje ő, a partvonalról könnyű bekiabálni, hogy így szar, úgy szar, de amint a sereg élére kell állni, rögtön megnő a felelősség is. valahol megértem, lehet, hogy az ő helyében én is ezt a stratégiát követném, mindössze azt kéne észrevennie a lelkes szurkolóknak, hogy ez is csak egy számítógép, és ez is csak egy szoftver. attól, hogy valaki A helyett B-t választ, még nem lesz több vagy kevesebb, nem lesz felsőbbrendű vagy tömegfogyasztó, és nem kell élből kioktatnia és lenéznie a másikat. arról, hogy a termék mennyire jó vagy sem, majd akkor beszélhetünk objektíven, ha 50-50% lesz a részesedési arány közte és a Microsoft rendszerek között, addig nevezhetjük divatnak, kiváltságnak, gizdázásnak, hozzáállástól függően.mégvalami: az új OS X szarrá van tömve jobbnál-jobb alkalmazásokkal, de a Microsoft-ot már egy nyomorult Media Player-ért megbasszák - ami mellesleg szintén 10 éve része a rendszernek. ezhogyvanez?
-
tiv83us
veterán
De, koszi, hogy szoltal

12 sor utan az ember ejjel kettokor mar/meg nincs a toppon

ps: Kb akkor valtoztattam meg...de most hogy szoltok, a "lunch" is jo lenne

BTW: mi a velemenyetek a Guide Videorol amit linkeltem?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egy érv a Mac mellett, használtan jobban tartja az értékét,
bár ez a beszerzési ár függvénye is valószínűleg.
Használtan a drágábbak elérik az olcsóbb újak szintjét,
legalábbis nálunk. -
philoxenia
MODERÁTOR
Most, hogy lecsitultak a kedélyek, volna egy kérdésem.
A Mac oprendszereket is fel szokták törni?Ha nem, mi az oka?
-
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
Nem igaz, pretty much a topik tagjainak ugy 70-80%-al egymasnak ugrott, amit nagyon szeretnek elkerulni, foleg azt, hogy idolegesen /netan vegleg/ ki kelljen hogy tiltsak valakit.
Sracok, beszeljunk a temarol. Ha valakinek szemelyes gondjai vannak egymassal, beszeljetek meg priviben! -
azbest
félisten
Moonman:
Nem hinném, hogy OsX-hez minden drivert az apple emberei gyártanának... gondolom a hardvergyártók embereivel együttműködve készül (féltik azok eléggé a hw-jük titkait, hogy kiadják másoknak).
MS-nél talán a WHQL tanusítvánnyal tudnék párhuzamot vonni. Perszeaz biztos, hogy sokkal több féle hardver kombinációját nehezebb összhangban tartani. Egyébként OsX-hez is vannak olyan hardverek, amihez külső driver szükséges.EFI: egy magányos gép esetében nem nagyon tudok előnyt mondani (bár azt hiszem pl olyat is támogat hogy a hardver tartalmazza a magához szükséges drivert), viszont van pár érdekes képessége ami engem megfogott: oprendszer indítása nélkül is képes akár telnetes bejelentkezésre, távmenedzselés... egész géppark hozzáférhető, elindítható,...
http://en.wikipedia.org/wiki/Extensible_Firmware_InterfaceAzért hatnál kicsit több féle hardveren fut az OsX:
http://www.everymac.com/systems/by_capability/maximum-macos-supported.html
Ahogy látom a "current" jelzésűek Leopard kompatibilisek.Valahol azt hiszem te tetted fel a (költői) kérdést, hogy mikor van kész egy program: amikor már nem fejlesztik tovább

---Ulkesh:
"Mac is OsX"
"The big secret about Apple is that Apple views itself as a software company."
- Steve Jobshttp://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2007/05/30/d-gates-and-jobs-live-on-stage/
iTunesból ingyen letölthető (1 giga), érdekes együtt látni őket, és néha kissé érdekesre sikerülnek a mosolyok
---
Azt meg kell hagyni az Apple Os-ei azért mindig előbbre mutatóak voltak mint más kortárs asztali os... Általában Ms oprendszereit használom, és nálam is elég hosszú időt kibír már egy telepítés (98se 3 hónapokat bírt, bár akkoriban éltem a "próbáljunk ki minden progit" korszakomat). Persze idővel érzem, hogy valahogy lomhul.. de azért a lustaság meggyőz, hogy ááá jó ez még.. nem sietek sehova

Az biztos hogy 3 Giga ramtól az XP-m igencsak megfiatalodott (viszont használtam már p1esen is 80 mega rammal)... legközelebbi reinstallkor biztos ütős lesz
Kíváncsi leszek Leopardra... amit láttam az eddigi OSX-ekről azok elég pozitív benyomást tettek rám. System 7.5-tel játszogattam már, de az ugye egy más világ
Tetszik, ha sokféle dologra van megoldás a rendszerben és nem akar okosabb lenni nálam. Ms esetében pedig nem értek azzal egyet, hogy korlátozzák mnopóliumra hivatkozva, hogy miket tesz be a rendszerébe.Steve Jobs vitathatatlanul kiemelkedő CEO... nem nagyon találkoztam még ilyen jól kivitelezett és érdekes előadásokkal mint amiket ő szokott tartani.
A Mac-ek dizájnja és "filozófiája" pedig szimaptikus nekem... Vista világa érdekesnek tűnik, de még nem az igazi... de javuló tendenciát mutat (várom sp1et).
Árakról sem érdemes vitázni, mert bármelyik gyártót nézzük, hasonló képességű és felszereltségű (os is) gépeik hasonló árban vannak. A linuxot sem venném ki ez utóbbiból... mert terméktámogatás jól jöhet az átlagfelhasználónak.Jókat mosolyogtam, ahogy mindenki a maga lovát dicsérte
Viszont azért a stílusban lehetne még fejlődni a többségnek... az érvelésnél kár hogy szemlyeskedésbe szoktak csúszni a dolgok. -
dekoninck
aktív tag
De Papa, Ulkesh kezdte, ő tehet mindenről!!!!!!

-
tiv83us
veterán
Tenyleg sracok ne csinaljatok mar ezt, kinek a pap, kinek a papne. A cikket nem propagandabol irtam, nem osszehasonlitasnak, nem azert, hogy Win vs Linux vs OS X legyen belole. Tudom vannak mindketto /harom/ mellett erverk, ellenerver, de ne tepjuk egymast, mindenki azt hasznalja ami jo. En tavaly szeptemberben bekapcsoltam a MacBook-om, azota install CD-t nem latott, nem fagyott. Neke, ez tetszik. Van akinek a Vista jon be. Kar ezen vitazni - bar megmondom oszinten erdekes dolgokat olvasok - de ne flameljunk, ha nagyo szukseges hozzuk fel az erveket, tamasszuk veluk ala a mondanivalonkat, de ne szidjuk egyik tabort sem.
-
Ulkesh
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
"Igen, a Mac az Isten, Te annak a földi helytartója, én meg egy féreg vagyok, mert nekem nincs ilyenem."
Szerintem aludj még egy picit, mert eléggé szétszórt vagy

"A második Sun példám már nem Suzuki-kategória,"
A Suzukit nem is arra írtam, de már látom te tényleg csak írni tudsz olvasni nem

"az első meg csak a legolcsóbb Sun volt, ami azért szintén nem gyenge. "
Egy Mac Pro-hoz képest, amihez hasonlítottad harmatgyenge..
"Alázatosan esedezem kegyelemért, valóban nem figyeltem, hogy a belinkelt kép url-jában szerepelt, hogy "ultra45""
Most az egyszer....

-
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
Sajnos a biologiai oram ilyen. minden nap 4-kor kelek hajnalban, 5kor kezdodik a muszokaom, csakhat a hatulotoje, hogy mikor szabados vagyok akkor is mar felebredek hajnalok hajnalan automatice.
Mindjart belenezek a blogodba, de szeretjuk nagyon az ilyesmi irasokat, kalandokat, kulfoldi kulturarol, nyugodtan irj es majd a mi telapon mek akar cimlapra is kiteszi, ha erdekes

Na de ne offoljunk ide tobbet. -
dekoninck
aktív tag
Igen, a Mac az Isten, Te annak a földi helytartója, én meg egy féreg vagyok, mert nekem nincs ilyenem.
A második Sun példám már nem Suzuki-kategória, az első meg csak a legolcsóbb Sun volt, ami azért szintén nem gyenge.
Alázatosan esedezem kegyelemért, valóban nem figyeltem, hogy a belinkelt kép url-jában szerepelt, hogy "ultra45", ami valóban Sparc masina és drágább. Az ultra40 is kb így néz ki belül.
Basszus, nincs jobb dolgom???? -
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
En nagyon Sonys voltam, de 3 gep utan nagyon kiabrandultam..

Pedig esztetikailag jo gepek, jol kezeljhetoek jo a supportjuk, de behalt, szetesett mind nehany honap utan...
Ha neadjisten (
) PC-re kene valtanom, akkor valoszinuleg vennek egy kozepes kategoriaju Dellt. Egyik jobaratomnak is Vaio-ja van, azota mar o is kulon monitoron nezi a kepet, mivel a laptop kepernyoje eleg pszichedelikus kepet ad 
ps: Hatalmas almom Japanba kijutni, ha van kedved irhatnal rola egy cikket a Logoutra, nagyon erdekelne

-
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
Mar a hetedik soromet bontom, ugyhogy segitsi, Te most tenlyeg Japanban vagy, vagy en kezdek homalyosodni?

Megfogom irni a beszamolot, mar ket napja elorendeltem a Family Pack-et a Leobol, elvileg 26.-an este mar az apartmanom ajtaja elott kell, hogy igyeljen /ami nalatok mar 27., foleg ha Japanban vagy
/, szerintem egy napig minimum eljatszogatok vele, hogy tudjak irni egy epkezlab, nagyjabol atfogo cikket.Egyebkent megmondom oszinten, eddig 3 Sony Vaiom volt /igaz nem subnotik/ egyik sem tartott tovabb 1 evnel, pedig nem vagyok egy hires jatekmaster, illetve rugby-zni se szoktam a laptopokkal, de az egyikrol a gombok kezdtek hullani, a masiknak a kepernyoje mondta fel a szolgalatot, ra ket hetre a vinyo fosott be, a harmadiknal meg az akksi mondta fel a szolgalatot 5 honapos hasznalat utan. Lehet csak en vagyok peches, de soha tobbe Sony...

-
Ulkesh
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
"Szerintem már előben is hasonlíthatsz erre az egzaltált avatarodra"
Ez inkább a lustaságom reprezentálja, mivel ez az alap avatar, amit nem változtattam meg

"Persze, nem is írtam, hogy egy súlycsoport"
Akkor értem, már megint a Suzukit hasonlítjuk a Lamborginihez, miközben annak az árát kritizáljuk..
Miért nem írtad, hogy bontóban már 20.000-ért is kapni IBM, vagy Dell PC-t?"azt írtam, hogy a Sun szerinted "célgép", mindenki más szerint meg nem is annyira, hanem akár otthoni használatra is bárki vehet, ha akar."
Nem figyelsz, nem olvasol, csak írsz..
Amire ezt írtam, az egy UltraSparc gép volt......"Az árat a www.apple.hu -ról vettem"
Az árral nem is volt gond..
-
dekoninck
aktív tag
[OFF]
A lényeg az elégedettség, ez tény!
Ideát nálunk Japánban?
Akkor inkább egy Sony VAIO subnote, ami feleannyiba kerül itt, mint akárhol máshol a világban!Nagyon kíváncsian várom a beszámolót a Leopárdról.
Arra is kíváncsi vagyok, hogy itt is frissítik-e hamarosan a Mac-eket, és akkor én is írok majd kommentben
de nem leszek lágyszívű! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is eddig szoktam fennmaradni rendszerint
[/OFF] -
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
Tobbe-kevesbe meg is ertem, mivel odaat Nalatok igen elkerik az arat egy kisebb kategoriaju Mac-nek is. Kedvesem jelenleg egy G4-es Mac Mini-t hasznal, en egy C2D MacBook-ot, mind a ketten tokeletesen elegedettek vagyunk es hat ugye ez lenne a lenyeg.
Ugyan a Mini mar kezd egy kicsit keves lenni. ugyhogy Karacsonyra ugy dontottunk befektetunk egy "24-es iMac-re asztali gepnek, MB-m pedig marad mobil gep. Gondolkoztam is anno. hogy Pro legyen belole, nem is nagyon az ara tartott vissza, hanem a merete es az, hogy ugysem tudnam kihasznalni...Zenere, netre, levelezesre, videovagasra, amator-szintu kepszerkesztesre ez is boven eleg es nekem fontos volt, a mobilitas, mivel sokat vagyunk uton.
Most csunya fiu leszek, de mindenki torolje a segget azzal a wc papirral, ami szamara a legpuhabb es jol erzi magat tole
En ezt valasztottam, inmaron 2-3 eve es azota is nagyon boldog vagyok vele.Mivel az irasom a mai reggel alkalmaval meghaladta az 2500 feletti olvasottsagot, igy ha lesz ra igeny, 27.-en /26.-an hozzak hazhoz/ irok egy elso kezbol szerzett tapasztalatokbol meritett sokkal reszletesebb cikket

ps: Szorri a helyesirasert, de jelenleg korom sotet van, 4:44 hajnal es mar az 5. soromet kortyolom belfele

-
dekoninck
aktív tag
válasz
dekoninck
üzenetére
Ott a Windows a lista alján. Wifi, BT külön kapható, sorry.
De ennyi már legyen elég. Egyáltalán nem alábbvaló egy Sun vagy HP vagy akármi, mint a Mac, és tényleg nem is az oprendszerről beszélünk

A MacOSX valóban jobban össze van rakva, felhasználói élmény szempontjából, ez nem vitás. -
dekoninck
aktív tag
Teljesen igazad van abban, hogy nem kellene itt a húrt feszíteni, csak hát Ulkesh...

Én csak azt írtam, hogy még a Mac-re fejlesztők agya is néha elszáll, és olyanokat írnak, mint amit pl. bemásoltam az Papers szoftverről...
Azt meg végképp nem mondtam, hogy bajom lenne az OSX-szel, épp ellenkezőleg, szimpatikus, tényleg lehet szeretni, szoktam vele dolgozni (kénytelen vagyok
)
De nem hiszem, hogy vennék magamnak Mac-et, mert költséghatékonyság szempontjából annyival nem ér többet (számomra) mint amennyivel drágább (MacBook 340E HUF >< Acer TravelMate 12" 240E, Vista, és működik!).
Másnak ugyan ajánlgatom, de én már tudok élni a Windows-zal
-
dekoninck
aktív tag
Szerintem már előben is hasonlíthatsz erre az egzaltált avatarodra ahogy ugrásra készen várod az újabb alacsonyrendű hozzászólásainkat
azt a szőrszálhasogató mindenit!Persze, nem is írtam, hogy egy súlycsoport, csak azt írtam, hogy a Sun szerinted "célgép", mindenki más szerint meg nem is annyira, hanem akár otthoni használatra is bárki vehet, ha akar.
Az árat a www.apple.hu -ról vettem, bár lehet, hogy a macbolt.hu olcsóbb, csak ott nem világos a konfig. (Amúgy az ugyanitt lévő macmagazin.hu nagyon korrekt kis lap, iJoe lelkiismeretesen bővíti, naprakészen, újabb és újabb infókkal, sokszor a hibákat is kiPCzi
Mindegy, itt egy másik Sun konfig, hogy ne örülhess annyira:
Sun Ultra 40 M2 Workstation, 2 AMD Opteron Model 2214, 2.2GHz, Dual-Core
1 GB (1 x 1 GB) DDR-667 ECC memory,
1 x 250 GB 7200 rpm SATA Disk Drive with Solaris 10 preinstalled,
NVIDIA Quadro FX 560 entry 3D graphics card (~ megfelel a szintén belépő 7600-nak)
DVD-Dual, 2 x 10/100/1000 Ethernets, two x16 PCIe slots, two x8 PCIe slots, 1 legacy PCI slot
560000 HUF
Ennyit a célgépekről. -
tiv83us
veterán
válasz
dekoninck
üzenetére
Van a szart /mar bocs/, 16 evig PC-t hasznaltam, 3 eve vagyok Mac-es es nem azert, hogy "sznoboskodjak" hanem mert beleszerettem a rendszerbe, az OS X-be /most ne gyertek azzal, hogy "dehat ilyen meg olyan chipsetes PC-re is fel lehet hackelni, nagy cucc..."/ mert epp ez a lenyege a dolognak, megveszed, kibontod, es mar a kezed alatt is van egy stabilan es gyorsan mukodo rendszer, egy igen gazdag programcsomaggal. Megmondom ha eddig 2 percet hasznaltam a Vistat, akkor sokat mondok, ezert nem is fikazom, de egyszeruen nem is erdekel, a Mac minden /szamitastechnikai!
/ vagyamat kielegiti. Nem is szerettem volna, ha MS vs Apple topikka fajul a dolog. de amig erdekes/ertelmes ervekkel megy a vita szivesen olvasosm.
En olyan ember vagyok, aki el tudja fogadni ha szar van a csalafintaban mindket reszrol, ezert is irtam a Leopardrol, nem pedig a Mac VS. PC temarol. -
Ulkesh
őstag
válasz
dekoninck
üzenetére
"Bocs most nem mentem bele a részletes konfigurálásba, de ez a Sun "célgép" akár Vistával is kapható, szóval otthon netezhetsz, DTP-zhetsz és filmet szerkeszthetsz. Ja, ennyiből még egy Mac mini is épphogy kijön És ez mégiscsak egy Sun! "
Egy apróságot azért nem veszel figyelembe, mégpedig, hogy a két gép nem egy súlycsoport teljesítmény terén..
A legkisebb MacPro-ban is 2 db 2 magos 2 GHz-es Xeon van, amiből egy is csúnyán elkalapálja az 1.8-as Opteront. A konfigot nem tudom honnan vetted, de a minimum az 1 GB memória és FB-DIMM..
A bemásolt Sun gép tetszetős jószág valóban, de prociból nagyobb kellene bele, a videorendszere csak 2D-s gyorsításra képes ezért a gyártó is csak szerverekbe ajánlja, tehát azt is cseréljük, RAM kevés, HDD kevés (nem véletlen, hogy a HP-s összehasonlításnál is 2x500 GB-ot vettem figyelembe), DVD-ROM 2007-ben?
Szóval fogtam és a SUN oldalán bejelöltem, hogy mit kérek még a gépbe (prociból sajna nincs lehetőség nagyobbra, kettőre meg végképp nem, wifi és BT sem vásárolható hozzá és Vista, ill. XP sem választható a géphez), így a végösszeg 2600 dollár, a gép teljesítménye még így is bőven a Mac Pro alatt maradt, mondhatni egy iMac kategóriájú géped lett (drágábban), csak még ehhez monitort is venned kell ..
Szóval nem árt azért, ha ismered, hogy miről is írsz

-
dekoninck
aktív tag
Én csak arra akartam utalni, hogy míg egy Sun gép gyakorlatilag célgép, egy Mac Pro-val bármit meg lehet csinálni az otthoni netezéstől a DTP-n át a filmes stúdiómunkákig
Legolcsóbb "mindenes" MacPro: kb 560000 HUF:
2x kétmagos 2.00 GHz Intel Xeon, 2x256MB RAM, 250GB Serial ATA - 7200rpm HDD, NVIDIA GeForce 7300 256MBAkkor nézzünk egy Sun "célgépet": Sun Ultra 20 M2 Workstation: 185000 HUF.
[link]
1 AMD Opteron 1210 Dual Core 1.8 GHz Processor, ATI ES1000 2D Graphics controller, 512 MB (1 x 512 MB ECC DIMM) Unbuffered DDR2-667 Memory, 1 x 160 GB SATA 3Gbps 7,200 RPM Disk, 1 DVD-ROMBocs most nem mentem bele a részletes konfigurálásba, de ez a Sun "célgép" akár Vistával is kapható, szóval otthon netezhetsz, DTP-zhetsz és filmet szerkeszthetsz. Ja, ennyiből még egy Mac mini is épphogy kijön
És ez mégiscsak egy Sun!
Amúgy egy kétprocesszoros konfig is kijön félmillióból (sokkal erősebb grafikus gyorsítóval, stb)...Lehet, hogy legközelebb ilyen asztali gépet veszek?

Jó, a Sun Ultra 45 és 25 (Sparc processzorral, bármi is legyen az
)már inkább célgép, és az áruk is 6-700E HUF-nál kezdődik. -
dekoninck
aktív tag
Azért tényleg van valami nietzsche-i felsőbbrendűségtudata a Mac-használóknak.
Sok tudományos desktop szoftvertényleg csak Mac-re létezik, gondolom mert régebben Mac-eket használtak a kutatók, mert akkoriban valóban stabilabbak voltak a PC-knél, aztán meg megszokták.
Mindegy, egy-két progi azért nem ártana, ha létezne Win-re. Ilyen pl. a Papers nevű, ami az orvostudományi (vagy egyéb) folyóiratokból letöltött PDF cikkeket képes rendezni és indexelni a számítógépen, a PubMed adatbázisból a cikkekhez letöltött szabványos adatok alapján, meg jópár egyéb trükkre is képes. Mivel egy kutatónak általában több száz-ezer letöltött cikke van, ez nagyban megkönnyíti az életet.Na, e program fejlesztői itt http://mekentosj.com/programs/how.html kijelentik, hogy csak Mac-ra feljesztenek, ami önmagában nem baj, mert szívük joga ezt tenni (ez fordítva is előfordul
). De amilyen stílusban ezt teszik...
ez azért sokat elárul a tisztelt Mac-fanok lelkivilágáról (utolsó két mondat):Mac OS X Only!?
Many people have asked us why we don't make our programs for Windows as well. The answer is easy, we love Mac OS X. We rather use the time and effort it would take to port them to expand our current programs and build new ones. In addition, we feel that our programs would never get the look-and-feel they have on a Mac if they would have to run on Windows. So people, stop asking us, it simply won't happen...Mindegy, a fejlesztők biológusok, ők is nulláról kezdték pár éve. Asszem veszek egy Java (vagy akár .NET könyvet), és megtanulok programozni, és írok egy jobbat. Van még egy pár ötletem, hogy mit lehetne beletenni; aztán meg a súgóban ez a kép is fel fog tűnni:

-
tiv83us
veterán
-
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"nem vitatja senki, hogy az applenek igen profi cuccai vannak, de miért van akkor rendre úy beállítv,a mintha kizárólag nekik lenne olyan? Szoftverre is értve ezt."
Mert sok témában zene, videó tényleg egyedülálló szoftverekkel rendelkezik..
Profi videózás témában PC téren az AVID-ot szokták ellenfélként felhozni, de jónéhány szakmai cikkben nehézkesebbnek, kevésbé kézreállónak titulálta a szakma (én nem foglalnék stabil állást, mert nem használom egyiket sem)..
Zenei téren meg szinte egyeduralkodó a Mac, ez spec nem hit kérdése, hanem tény. Profi stúdiókban vagy célgépek dolgoznak vagy/és Mac-ek, PC-k igencsak elvétve.."Még vmi a proval kapcsoaltban: a vinyók elhelyezése nem túl szerencsés. Le kell bontani a ház oldalát cseréhez. Ez az IBM-en egy ajtó kinyitása, és már ki is kattintható a dolog."
Az IBM több szempontból jobb megoldást nyújt. Mondjuk én nem azt emeltem volna ki a helyedben, hogy könnyebb cserélni, hanem azt, hogy menet közben is lehet cserélni

A szervizproci meg csak hab a tortán."Hp-nál nem láttam más olyan memkonfigot, ami egyezett volna az Applevel, ezért lett ez."
4x1 GB mindegyiknél van és azonos az ár is..
-
Ulkesh
őstag
Szerintem hagyjuk ezt a vitát, mert teljesen kilátástalan..
Nagyjából úgy vitatjuk meg ezt a dolgot, mintha egy vaknak kéne elmagyarázni a színeket.. Olyan dolgokban foglaltok állást amit nem ismertek, nem használtatok soha, csupán olvastatok róla. (Ezt ma már leírtam párszor :I )
Így nehéz érvelni és mostanra rájöttem, hogy teljesen felesleges is. Legtöbben azt hiszitek, hogy én itt téríteni akarok, meg lehülyézni aki nem Mac-et használ, holott csak megpróbálom elmondani a véleményemet egy olyan rendszerről, ami sok szempontból jobb, mint az amit a MS kínál..
Részemről mindenki azt használ, amit akar, de vicces, hogy egy igazából Mac-es topicban, ha a Mac-ről ír az ember, akkor néhány PC-s mindenáron kirobbantja a vitát, hogy melyik gép a jobb, és bődületes butaságokat ír úgy, hogy fingja nincs az egészről (tisztelet a kivételnek)... -
törölt tag
nem vitatja senki, hogy az applenek igen profi cuccai vannak, de miért van akkor rendre úy beállítv,a mintha kizárólag nekik lenne olyan? Szoftverre is értve ezt.
mod:
na lépek aludni, holnap nem tom mikor mennyit tudok ide figyelni, meg reagolni...Szép éjet annak, aki még kuruttyol.
mod2:
Még vmi a proval kapcsoaltban: a vinyók elhelyezése nem túl szerencsés. Le kell bontani a ház oldalát cseréhez. Ez az IBM-en egy ajtó kinyitása, és már ki is kattintható a dolog.
Visszatérve a gépösszerakáshoz: sajna nem tudtam más közös nevezőt öszerakni, és ez em tökéletes. A kisebb proicinál még nagyobb votl a diffi, Hp-nál nem láttam más olyan memkonfigot, ami egyezett volna az Applevel, ezért lett ez.
-
törölt tag
Háát, ajánlom figyelmedbe a szoftverek fejlesztőit. Csak a CATIa kapcsolódik az IBM-hez, mitn általa árult termék. De nem ő fejleszti, hanem a Dassault Systems.
Ami meg kimondottan Winre írja a V5-öt. Ennek ellenére a progi sztem AIx alatt sokkal stabilabban fut.minek nevezném az applet: elektronikkai termékárulónak. Ahogy a Hp-t, Dellt, többit is. Gyártónak semmiképpen sem.
apple csekk: kollégáid-értsd applefanok- itt jöttek, hogy csak bedugom és kész. megy a menet.
öncélú csicsák:ami a cikkben is le van írva: tükröződések, meg nyújtva, egyéb módon le és felpakolgatott ablakok. Ezek mik, ha nem öncélúak? mert mi hasznuk van?
Ebben a vírusos témában nem vok annyira biztos: lehet vhol már kitenyésztették őket, csak még nem szabadultak rá a világra...
Ahogy tökéletes szoftver sincs, csak annak hangzó marketing, úgy tökéletesen biztonságos rendszer sem létezik. meg lehet találni minden rendzer gyenge pontját. pláne, hogy ha teljes értékű UNIX az OSX, akkor különösen esélyes, elvileg a rootkitek is oda indultak először... Gondolom azóta sem alszanak a megfelelő fekete emberek.mod:
"Ezt a kérdést így is lehet vizsgálni, de úgy is, hogy igazából hol is használnak Unix alapú rendszereket? Egy rosszindulatú, haszonra éhes cracker mit szeretne igazából? Pistike PC-jéről, vagy valamelyik bank, katonai szervezet stb. rendszeréből adatot halászni?" nem nagyon hallom, hogy bankok meg egyéb szervezetek Maceket használnának.... miért akkor, ha annyira biztonságos?
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
" De egy pro otthoni területre akkor is vadbaromság,"
Erre vannak az Apple nem pro megoldásai (Mini, MacBook, iMac). Én csak arra akartam utalni, hogy míg egy Sun gép gyakorlatilag célgép, egy Mac Pro-val bármit meg lehet csinálni az otthoni netezéstől a DTP-n át a filmes stúdiómunkákig. Nem azt mondtam, hogy valaki otthonra levelezéshez 3000 dolláros gépet vegyen

-
Ulkesh
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
"Azért Hollywood-i film az túlzás, mondjuk olyan szőke kapitány szintű filmeket.
A többihez egyenlőre még kellenek színészek is. "A vágáshoz, utómunkákhoz, hangosításhoz, stúdiómunkákhoz stb. meg a fenti programok..
Gyakorlatilag akár hiszed, akár nem a nagy filmek jó 80%-a ezekkel a szoftverekkel készül..Keress rá a google videon a Final Cut demo reel szavakra, vagy nézd meg az Apple oldalán a felsorolt szoftvereket..
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"SGi-re sincsenek ezek a rendszerek, ill egy részük még igen, holott az is UNIX. és nem mennek rajta. Szal azért azt az evlileget kicsit fenntartással illik kezelni."
Ami nem csoda, mert ha jól vettem ki ez az IBM saját szoftvere.
Final Cut se lesz IBM gépre..--
"Nem én neveztem az applet hardvergyártónak, hanem te. Már megbocsáss ember..."
Már bocsi, de mégis minek neveznéd Te?
--
"Hogy holnap bemegyek munkahelyre"
Ezt egyedül is kitaláltam, gondolom nem tűnt fel a smiley..
--
"Na a köv rendszert vetettem össze"
Nézegetem a konfigokat és igen, megvan a ludas..
Valóban, az Apple a RAM-okat drágán méri, amíg 4x1 GB kerül mindkét gépbe, addig azonos konfig esetén (videókártyát leszámítva) 2,66-os procikkal a HP a drágább 300 dolcsival, 4x2 GB-nál viszont a MacPro lesz annyival drágább
3 GHz-es Dual Core-os Xeon esetében fej fej mellett vannak, viszont a HP-be nem választható 3 GHz Quad Core-os Xeon..--
"Jéé, korábban miért emlegettétek azt, hogy osx-re csak rádugom és kész, megy midnen magától? most az Ms-től meg elváérnád, hogy ne menjen semmi, csak amit lecsekkolt."
Az OSX-ben sem megy semmi (driver), amit az Apple nem csekkolt le..
--
"más oprendszerek is tuják azt, mait ti annyira ajnároztok, sőt, lehet már korábban is tudták."
Ez így van, de ezek az OS-ek nem MS termékek és nem igazán használhatók a mindennapokban (tudom a Linux-osok most nekem esnek, de akkor is tartom a véleményem, hogy ma még a Linux nem igazán használható mint desktop OS, azt viszont nem tagadom, hogy rövidesen, főleg az MS impotens hozzáállása miatt a Linux áttörése várható ezen a téren)
"Vagy hogy menynire istenítetek teljesen felesleges csicáskat, miközben uezeket leszóljátok pl a Vistában."
A Vista csicsái igazából öncélúak, nem igazán hasznosak, vagy jól használhatóak..
"nicns vírus OSX-re, meg UNIX-ra? Mert oylan kcisi a piaci részesedése, hogy senkinek nem éri meg erre mozdulni, aki ilyenekkel foglalkozik. Mert ha van egy hatalmas torta, akkor inkább a legnagyobb szeletet akarod te is megcsípni, nem a morzsákon tengődni."
Ezt a kérdést így is lehet vizsgálni, de úgy is, hogy igazából hol is használnak Unix alapú rendszereket? Egy rosszindulatú, haszonra éhes cracker mit szeretne igazából? Pistike PC-jéről, vagy valamelyik bank, katonai szervezet stb. rendszeréből adatot halászni?
1,5 éve ki volt tűzve 50.000 dollár jutalom annak aki életképes vírust tud készíteni OSX-re. Nem vitték el a pénzt....
Mindenki azt szajkózza, hogy a Mac-esek milyen nagyképűek, ne mond, hogy nincs a világon egy vírus író emberke, aki ebben nem lát kihívást, hogy megmutassa, már csak azért is.. -
törölt tag
Egyébként tök jó, hogy uaz a gép alkalmas otthonra netezni,filmet nézni, csetelni meg profi munkára. Az előbbihez kibaxottul drága, az utóbbihoz meg értelmetlen a sok otthoni júzernek kitalált funkció. hiába lenne jó különben tényleg mindekttőre. Ha csak oprendszert adnának és öszeválogatom miket kérek, akkor sztem értelmes variáció lenne mindkét célcsoportnak. De egy pro otthoni területre akkor is vadbaromság, értelme mint az Intel V8-nak.
-
törölt tag
SGi-re sincsenek ezek a rendszerek, ill egy részük még igen, holott az is UNIX. és nem mennek rajta. Szal azért azt az evlileget kicsit fenntartással illik kezelni.
Nem én neveztem az applet hardvergyártónak, hanem te. Már megbocsáss ember...
Hogy holnap bemegyek munkahelyre: nem csak Mo a világ. kinyithatnád a szemed végre az Eu-n belül. okt 23 csak egy szűkt területen nemzeti ünnep.
Na a köv rendszert vetettem össze, épp most: 2* Xeon 2,66GHz, dual core, 4*2GB RAM, 667,ddr2, 250GB SATA winyó, 30" monitor, eddig azonos. Ami különbség:VGA. Apple QuadroFX 4500 512MB, HP: Quadro FX 4600 768MB az összes többi alap. És itt van most 300dollár diffi. Megjegyzem 2,66-os procikkal uez volt kb 1000 dollár diffi, nem a MACnek. Azért ennyit tettem bele, mert ezeket tudtam tényleg azonosként kezelni benne. Ha most jössz majd kollégádhoz kapcsolódóan a plusz programokkal, akkor neked is leírom, előre: ezek professzionális gépek, ami szoftver nem kell munkára, az inkább értékcsökkentő. és felesleges, helyet és egyebeket foglaló vmi. Szal kidobandó.
Jéé, korábban miért emlegettétek azt, hogy osx-re csak rádugom és kész, megy midnen magától? most az Ms-től meg elváérnád, hogy ne menjen semmi, csak amit lecsekkolt. Ez marhára kétféle mérce, amikor azért dícsérsz vmit, mert zárt, miközben fél modnattal később meg kihozod, hogy nem zárt, mert midnent rá lehet aggatni állításod szerint. Máskor meg azért szidod az Ms-t, mert nyitott....Bocs, de nem vagy komolyan vehető.
Nem ismerem az OSX-et, ezért magát a szoftvert soha nem is szidtam, mint olyat. Csak titeket, elvakult OSX fanokat, hogy vegyétek már le a szemellenzőt, más oprendszerek is tuják azt, mait ti annyira ajnároztok, sőt, lehet már korábban is tudták. Vagy hogy menynire istenítetek teljesen felesleges csicáskat, miközben uezeket leszóljátok pl a Vistában.
nicns vírus OSX-re, meg UNIX-ra? Mert oylan kcisi a piaci részesedése, hogy senkinek nem éri meg erre mozdulni, aki ilyenekkel foglalkozik. Mert ha van egy hatalmas torta, akkor inkább a legnagyobb szeletet akarod te is megcsípni, nem a morzsákon tengődni.
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Egy másik.
Sztem meg szebbek ezek, mint a MacPro."Igen, ez egy tényleg szép darab..
De ezzel és az IntelliStation-nel is az gond, hogy ezek igazából célgépek, meghatározott területre amiben nagyon kimagasló teljesítményt nyújtanak, DE általános felhasználásra egyrészt nagyon drágák, másrészt nem igen használhatók.
Az Apple pro gépei nekem éppen ezért is szimpatikusak, hiszen lehet velük akár Hollywood-i filmet is gyártani 5000 dolláros szoftveren, de ugyanúgy elműködik családi mindenesként is. Megtartva ezeknek a munkaállomásoknak jónéhány kedvező tulajdonságát:
- kiemelkedő teljesítmény
- hosszú rendelkezésre állás (van, hogy eltelik 2-3 hónap két újrabootolás között)
- megbízható és biztonságos üzemeltetés
- és bár sajnos itthonra nem igaz, de ahol van hivatalos Apple ott igen, megbízható és gyors szervizellátottság -
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Hogy mennyire nincs jövője azt lehet át kellene gondolnod. Elég sok helyen még mindig ez a rendszer él. És ha jól tudom vmelyik konzolban is ilyen alapú procik szaladnak, nem is lassan, nem is rossz teljesítményt nyújtva."
Egy komplett gépcsalád esetében írtam, hogy nincs jövője.
Az Apple azért váltott, mert a Power architektúra nagyon lassan fejlődik és bár az iparág húzóága a mobil gépek lettek, ennek a platformnak nincs ilyen megoldása. Ezért ragadt meg az Apple elég hosszú ideig az elavultnak számító G4-es Powerbook/iBook megoldásoknál, mivel nem volt más hordozható eszközbe szerelhető megoldás..Egyébként jól tudod, a MS XBOX 360-asban van Power proci..
(a vicc az egyébként hogy az XBOX fejlesztőkészlete Apple gépekre van kiadva /PowerMac G5/ és a konzol első bemutatásakor ilyen gépeken mentek a demók is, mert nem volt még legyártott konzol) -
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Azt kérdeztem volna, hogy van-e olyan az Intelnél, hogy C2D- MAC series. Csak Macben elérhető. Nézd meg mit írtál abban a reagodban, amire írtam, és értlemezd utána."
Passolom a kérdést..
Egy dolgot tudok, hogy a MacPro belső design-ját és az alaplapját az Intel tervezte, gyaníthatóan más gépbe nem elérhető, de hogy ez valahol dedikálva van-e, azt nem tudom. A többi Inteles Mac esetén is tuti egyedi megoldások vannak, de részleteket itt sem tudok.. -
törölt tag
Azt kérdeztem volna, hogy van-e olyan az Intelnél, hogy C2D- MAC series. Csak Macben elérhető. Nézd meg mit írtál abban a reagodban, amire írtam, és értlemezd utána.
Egyébként idézve:"Az alkatrészek azonosak, de a tervezésük és kialakításuk között fényévnyi különbségek vannak.."
Na, hol az az macsreies C2D????
-
törölt tag
Egy másik.
Sztem meg szebbek ezek, mint a MacPro.
Hogy mennyire nincs jövője azt lehet át kellene gondolnod. Elég sok helyen még mindig ez a rendszer él. És ha jól tudom vmelyik konzolban is ilyen alapú procik szaladnak, nem is lassan, nem is rossz teljesítményt nyújtva.
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"bocs, de az Intelnek van MAc sereies C2D-je? még nem hallottam róla...."
Légy szíves ellenőrizd amit írsz, mielőtt elküldöd, mert nem érthető..
Ha az akartad kérdezni, hogy Intel Core 2 Duo-t használ-e az Apple, akkor a válasz igen.
Az összes gépében Minitől az iMac-ig C2D procik vannak, kivéve a Mac Pro-kat, azokban Xeon-ok vannak.. -
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Bammeg ember, kurvakirály az OSX, rengeteg tudok rajta dolgozni. CATIA, IDEAS, PROE, NASTRAN mind fut rajta, mi?"
Pontosan neked címeztem, hogy a Leopard-tól az OSX dedikált UNIX rendszer.. Ha Unixra megvannak ezek az alkalmazások, akkor mostantól elvileg futtathatók itt is..
"előwször az Apple harvcergyártó, és ezért jobb mint a XP, meg a Vist,a meg midnenki más. kibaxott jót röhögök rajtad."
Basszus te is csak azt érted meg amit meg akarsz érteni..
Hardvergyártó cég, amelyik a saját hardveréhez illesztett OS-t készít, mi ebben a számodra nem érthető?
Persze, hogy jobb mint az XP, vagy a Vista. Egyrészt az OS jóval fejlettebb technológiai szinten áll, másrészt a hardverelemekhez maximálisan optimalizálják az egész rendszert, XP-nél, Vistánál még a brand gyártók sem tudják ezt ilyen szinten megoldani.."milyen hardver gyártanak? Memóriát? TFT-t? VGA-t? procit? Alaplapot? Tápegységet? mit?"
Ezt ma már kérdezte egy másik értetlenke is..
Miért a Dell, HP, Lenovo, Sony stb. az mit gyárt?"Árak: olvass vissza, pár napja írtam öszehasonlítást. Hp vs Apple, teljesen uazt a hardveropciót öszerakva több, mitn 1000 dollár előnye volt a HP-nek."
Amire felmentem a HP.com-ra és összeállítottam ugyanazt a hardvert mint a Mac Pro, érdekes módon a HP lett 1000 dolcsival drágább, valamit te kihagyhattál..
"Csak az apple kínál mindent leőretelepítve? Miért Hp-nál, Dellnél, Lenovonál, IBMN-nél, Sunnál nem modnhatod meg a gépet, amit professzionális munkára akarod hazsnálni milyen programokkal előretelepítve kéred?"
A Mac-el adott programok a rendszerhez kapcsolódnak, összhangban vannak egymással, ezt nem tudod más gyártótól kérni..
Az a baj, hogy én próbálok egyedül úgy érvelni, hogy mindkét rendszert ismerem, Te max. videót láttál róla, így nem igazán értheted a lényeget.."Kénytelen leszek neked linkelni egy képet majd, holnap bemegyek dolgozni, lefotózom, és lesheted majd."
Nem tudom hol dolgozol, de holnap munkaszüneti nap van elvileg, úgyhogy csak ezért ne menj be

"Melékesen a házban a légcsatornák ugyanúgy élnek, virulnak, mint nálad a Proban. Megint élteted a spanyolviaszt, gratula."
Olvass vissza, pont én írtam, hogy ez nem egyedi dolog, csak sajna kizárólag a legdrágább PC-knél van használva, míg az Apple az összes gépben felhasználja..
"honnan veszed, hogy midneki a gány PC-t akarja hasonlítani az applehez? Mert csak ők tudnak minőséget előállítani?"
Nem mindenki, de akik az árral jönnek azok legtöbben igen..
"És mert neked DTP-re ez jobb, mint a PC már mindeki más aki nem használja az hülye és haljon meg? "
Írtam én itt ilyet? Légy szíves idézzed..
Mindenki azt használ amit akar, csupán irritál, ha valami olyasmiről nyilatkoznak amiről fingjuk sincs.."Ja, és azért is a Ms a hibás, meg az Xp, hogy a rengeteg hardvergyártó nem tud a saját terméke mellé normális drivert írni, mi?"
Igen, pontosan a MS hibája..
Könnyedén megtehetné, hogy kizárólag általa ellenőrzött és letesztelt, szignózott driverekkel működjön csak a rendszer. Így elkerülhető lenne a jelenlegi káosz.. -
törölt tag
Nézd meg, de még keresek.
-
törölt tag
Úgy midnenre reagálok most: Bammeg ember, kurvakirály az OSX, rengeteg tudok rajta dolgozni. CATIA, IDEAS, PROE, NASTRAN mind fut rajta, mi? Olvasd már vissza a korábbi írásokat kérlek. Írtam már, IBM ház, ami munkhaelyemen pihen mellettem, sztem jobban néz ki, legalább ilyen igényesen van megtervezve, csak nekem jobban bejön. Hanjga a gépnek nulla.
előwször az Apple harvcergyártó, és ezért jobb mint a XP, meg a Vist,a meg midnenki más. kibaxott jót röhögök rajtad.
milyen hardver gyártanak? Memóriát? TFT-t? VGA-t? procit? Alaplapot? Tápegységet? mit? vagy csak a dobozt, netalántán azti s vki mással készíttetik?
Árak: olvass vissza, pár napja írtam öszehasonlítást. Hp vs Apple, teljesen uazt a hardveropciót öszerakva több, mitn 1000 dollár előnye volt a HP-nek.
Csak az apple kínál mindent leőretelepítve? Miért Hp-nál, Dellnél, Lenovonál, IBMN-nél, Sunnál nem modnhatod meg a gépet, amit professzionális munkára akarod hazsnálni milyen programokkal előretelepítve kéred?
Előretelepített a Photoshop pl Macen? Vagy csak kérésre?
"másrészt az IBM híresen randa gépeket gyártott"
Kénytelen leszek neked linkelni egy képet majd, holnap bemegyek dolgozni, lefotózom, és lesheted majd. Melékesen a házban a légcsatornák ugyanúgy élnek, virulnak, mint nálad a Proban. Megint élteted a spanyolviaszt, gratula.
honnan veszed, hogy midneki a gány PC-t akarja hasonlítani az applehez? Mert csak ők tudnak minőséget előállítani? Vagy mert ennyire begyöpösödött az agyadba a MAC felsőbbrendűsége? És mert neked DTP-re ez jobb, mint a PC már mindeki más aki nem használja az hülye és haljon meg?
Agyrém vagy és még elfogulatlanságról beszélsz...Mod:
Ja, és azért is a Ms a hibás, meg az Xp, hogy a rengeteg hardvergyártó nem tud a saját terméke mellé normális drivert írni, mi? a Vista hibája a nem megfelelő driver NVidia és ATI esetben is, mi?
-
dekoninck
aktív tag
[OFF]Én fel akartam hozni a VAIO és HP Balckbird meg a Dell XPS profin megtervezett gépeket. De akkor már úgy éreztem volna magam, mint ahogy a Te avatárod kinéz
és hát biztos te sem véletlenül választottad ezt a félőrült pofát, nem?
Szóval neked hiába mondana az ember bármit, úgyis csak hajtogatnád a magadét. Vártad a kérdést, hogy aztán abba is beleköss, elég gyerekes.Ha már mégis itt vagyok, akkor elárulom: szerintem a fehér MacBook leginkább egy olcsó fehér wc-csempére hasonlít, a MBpro meg a legolcsóbb Sony VAIO N-sorozatra, egyik se egy nagy durranás.
Ja, miért nincs pl az Apple-nek subnotija? És ami van, miért olyan dárga? Japánban a 11 colos Sony TZ sorozat olcsóbb, mint az alap MacBook, pedig többmindent belezsúfoltak. A Dell XPS 1330 meg a legkirályabbul néz ki minden laptopok között, és ez a megfellebezhetetlen igazság!!!!
Az IBM gépek meg technokrata kinézetűek voltak, van akinek az jön be, van akinek az (de ezzel együtt nem hiszem, hogy egy alap Mercury ház bárkinek is tetszene). El tudom képzelni, hogy egy ilyen kinézet iradai környezeteben erőt is biztonságot sugall, azért tervezték így.[/OFF]Most néztem meg a Leopard ismertető kisfilmet. Az valóban király és felhasználóbarát, ahogy a rendszer egyes elemei együttműködnek: pl az iPhoto-ból a Mail templát fényképkeretébe bele lehet húzni egy fotót, és ott átmeretezni, mozgatni... a vicces iChat effektek... nem a legnagyobb horderejű dolgok, de impresszív!
Miért nincs ilyesmi a Vistán? Nem hinném, hogy lehetetlen megalkotni!
Uff, és inkább össze kellene szedni olyan progikat, ami szerencsétlen Vistásoknak megadja azt az élményhelyettesítőt, ami a Maceseknek alapból jár. -
Ulkesh
őstag
válasz
Kalandor
üzenetére
"a kiváltó ok egy brand pc és egy otthoni gány összehasonlítása volt a te prezentálásodban."
Nem én hasonlítottam, ez már csak válasz volt..
Itt mindenki a gányPC-t (jó szó
) akarja az Apple gépeihez hasonlítani, amikor az árakról van szó, de ha minőséget is szóvá tesszük, akkor előkerülnek a Dell és HP brand-ek is, csak az a probléma, hogy hasonló konfig esetén kiderül, hogy mégsem drága az Apple, sőt ..."homepc vs brand ugyanaz mint desktop pc vs. server, ugye érzed?"
Nem ugyanaz, mivel a barkácsPC-t, brand PC-t és a Mac-eket is hasonló feladatokra használjuk, a szerverek teljesen más kategóriát képviselnek, az általad és később általam is belinkelt blade-ek főként..
---
Egyébként vártam a design kérdéskört feszegetve, hogy valaki felemlegeti a HP XPS, vagy a Sony Vaio sorozatát, amik tényleg egyedi és tetszetős készülékek, de csak tőled jött említés az IBM-re ami két okból vicces. Az egyik az, hogy IBM PC már nem létezik, mivel a Lenovo-é az egész cuccos, másrészt az IBM híresen randa gépeket gyártott (minőségüket, tartósságukat teljes mértékben elismerem, de kívül-belül randák
) -
asysoft
aktív tag
"A többi gyártónak sincs igazán nagyobb kínálata.."
Itt ([link]) kis túlzással több típust láthatsz, mint ahány fajta konfigurációban vásárolhatsz Apple notebookot... De hogy konkrét legyek, év elején, amikor notebook vásárlás előtt álltam, Apple gépek kb 2 mp alatt kiestek, mivel csak felsőkategóriában érhető el 15.4"-os notebook (nomeg belépőszintű (<200e) modell egyáltalán nincs). -
eziskamu
addikt
Vazze új rekord, fél perc alatt magamra haragtottam mindkét tábort
Na sebaj, ez van ha pártatlan akarok lenni. -
Ulkesh
őstag
"az, hogy összesen hat féle hardver van mac-hez az érv?"
Minek több?
Ezek is skálázhatók igény szerint..
A többi gyártónak sincs igazán nagyobb kínálata..
Vicces amikor az Apple-t, mint egyetlen gyártót szembeállítasz egy teljes iparággal..
Ha hasonlítgatni akarsz, akkor az egy gyártóhoz pl. Dell, HP, Lenovo tedd.."vedd már észre magad, a hüje apple reklámpropagandát puffogtatod. nincs vírus meg jól néz ki és ilyen baromságok.."
Tényleg baromságok...
- Van vírus? Nincs
- Jól néz ki? A legtöbb embernek tetszik..
- Gyorsabb, mint hasonló hardverelemekből összerakott PC XP-vel, vagy Vistával? Alkalmazása válogatja, de az én munkámban használt szoftverek esetében igen.Ezek miatt jobb érzés dolgozni vele? Igen..
Akkor már ne haragudj, de magasról tojok a marketingrizsára. Ha nem papíron, hanem a valóságban tapasztalva jobb, akkor miről is beszélünk..
15 éve használok PC-t, 4 éve Mac-et. A véleményemet a mindennapi használat alakította ki. Te mennyi időt töltöttél el Apple eszköz használatával, hogy tapasztalataid alapján értékelhető véleményed legyen?
--
Az itt hozzászólók nagy része jó, ha fotón látott Mac-et (lásd. Mac Pro ellen belinkelt blade server
) de mégis teljes a meggyőződés, hogy csak nekik lehet igazuk, mert hát ha a szomszéd pistikének is PC-je van, akkor csak az lehet jó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Ezek nagy részét meg állítólag a videokártya számolja, tehát nem vesz el sokat a CPU-tól.

) PC-re kene valtanom, akkor valoszinuleg vennek egy kozepes kategoriaju Dellt. Egyik jobaratomnak is Vaio-ja van, azota mar o is kulon monitoron nezi a kepet, mivel a laptop kepernyoje eleg pszichedelikus kepet ad
azt a szőrszálhasogató mindenit!