Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WN31RD

addikt

válasz moonman #420 üzenetére

Mint az szerintem az előző hozzászólásomból látszik, ilyen esetben a Time Machine - vélhetően, mert, mint írtam, nem ismerem alaposan - együttműküdik az alkalmazásal annak érdekében, hogy ne bután csak a megváltozott adatterületekről készítsen mentést, hanem a belső adatszerkezetekkel valamennyire tisztában legyen.

Ha ezzel az Apple egy olyan megoldást tesz le az asztalra, amely egyszerű júzerek számára a hétköznapokban jellemzően jól, hasznosan működik, és amelyet az egyszerű júzerek nagy számban használni is hajlandóak, akkor ezzel messze überelte a Microsoft minden eddigi hasonló próbálkozását, amelyek lehetnek jó vagy érdekes technológiák önmagukban, de az átlagfelhasználó számára gyakorlatilag nem léteznek. Egy átlagfelhasználó nem készít mentéseket az adatairól, nemhogy rendszeresen és gyakran, de egyáltalán nem, vagy maximum elvétve. Ha ezen a hozzáálláson a Mac világban sikerül változtatni, az bármiféle technikai részlettől, vagy "melyik részötlet kinek a fejéből pattant ki először?" megfontolástól teljesen függetlenül, szerintem nagy teljesítmény lesz. Meglátjuk, ezt történik-e.

Egyébként nem értem, miért kell a Time Machine-t azért leszólni, mert a felhasznált technológiák, vagy azokhoz hasonló megoldások, máshol is előfordulnak. Szakmailag felkészült ember számára teljesen egyértelmű, hogy a Time Machine nem valamilyen egetrengető újítás, hanem jelentős részben régi technológiák és öltetek összefogása és barátságos felületen való megjelenítése.

Új hozzászólás Aktív témák