- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
es nem massza vegig a file-okat, hanem a journalbol tudja, hogy mi valtozott meg.
Viszont minden info, amit talaltam, azt mutatta, hogy ha egy file megvaltozik, akkor az egeszet ujra lementi, nem csak a diffet.Én is ilyesmit találtam a TM-ről. Persze, hogy nem mássza végig a fájlokat, a spotlight indexelője is így működik.
-
Na, meg egy kicsit banyasztam TM ugyben, es ket ponton megint javitanom kell magamat: nem symlinkeket hasznal, hanem hard linkeket, es nem massza vegig a file-okat, hanem a journalbol tudja, hogy mi valtozott meg.
Viszont minden info, amit talaltam, azt mutatta, hogy ha egy file megvaltozik, akkor az egeszet ujra lementi, nem csak a diffet.
Ha valaki tud barmi konkret technikai infot, batran linkeljen, mert kezd egyre jobban erdekelni a dolog
-
WN31RD
addikt
Nem ismerem alaposan a Time Machine működését, csak olvasgattam róla picit. Az általad vázoltnál minimum annyival bonyolultabb rendszerről van szó, hogy nem kizárólag file szinten dolgozik, hanem van valami API, amelyen keresztül az erre felkészített alkalmazások file-nál kisebb objektumokat is "elmenthetnek" a Time Machine segítségével.
-
Ulkesh
őstag
"A dolog igazabol eleg egyszeru, nagyjabol annyit csinal, hogy eloszor lementi a komplett mentendo konyvtarat egy pl 2007-10-25_01-11 nevu konyvtarba, aztan a kovetkezo oraban/napon/heten/akarmi csinal egy 2007-10-25_02-11 nevut,"
Nem éppen..
"vegigmassza a mentendo meg a legutobbi mentett konyvtarat, ami file nem valtozott, arra csak egy symlinket tesz (mondjuk azt nem tudom, hogy a symlinkeket hogy backupolja ), ami meg valtozott, abbol meg egy teljes uj peldanyt elment. GOTO 20."
Ha így csinálna, akkor seperc alatt megtelne az egész backup vinyó. Tekintve, hogy alapból a teljes HDD-t menti mindenestől..
Feljebb leírtam, hogy működik valójában.."A dolog teljesen primko volta arra jo, hogy minden hokuszpokusz nelkul lehet igy hasznalni az elmentett cuccokat (akar pl Linux ala bemountolva)"
A Linuxod elég pöszén nézne a dologra, mert spec formátumban van minden, hisz az első mentés után már csak az eredeti file-hoz képesti változást menti.
-
M@trixfan
addikt
"OSX mint kompromisszum nelkuli valasztas? Persze, ha nem akar jatszani a t. user, ha akar, akkor kb azzal is ott van, mint a Linux-szal."
Az az igazság, hogy Os X után még Windows alatt is erős ergonómiai és funkcionális kompromisszumot kell kötni az embernek még drag and drop szinten is. Már az is tök furcsa, hogy minek kell bezárogatni állandóan a programokat, a tálca, ha akarom 20 tab 6 böngészőablakban és közben tömörítek, stb... Mivel párhuzamosan használom 2 éve minden nap két Windowss-os géppel együtt, egyre több használati különbséget veszek észre és szembeötlőek. Játékok közül nagyságrendileg több játék jelenik meg a Mac OS-ek alá mint Linuxra, de még mindig kevés. Most hadd ne soroljam mi nincs Linuxra a nagy felhasználói progik közül, ezt úgyis tudod, mert olyasféle fából faragtak Téged.

-
M@trixfan
addikt
Hát ja, "csak" az USA retail, nem lényeges piaci szempontból.
Az sem, hogy beelőz egy Sonyt. Viszonyítás nélkül semmit sem érnek pusztán a számok. Sohasem a műszaki dolgokon vagy specifikáción dől el el bármi is, ez nagyon nehezen emészthető de egyszerűen így van. Egyébként az Apple-nek nem igazán kell félnie semmitől az iPod és az ITMS miatt. A lényeg nem a százalékok nagyságában, hanem abban van, hogy hol jelennek meg a százalékok. Bizony a kreatív vonalon, a tudományos vonalon és az oktatásban. Azaz a húzó végfelhasználói piacon jelenik meg. Igen, a Microsoftnál vagy az Applenél sokkal valószínűbben dolgoznak többen összehangoltan egyszerre szoftverergonómiai kérdéseken mint az általad vázolt cégeknél akik inkább hardveresek vagy szerver, illetve adatbázis oldallal foglalkoznak.Sosem szabad elfelejteni, hogy desktop piacról, végfelhasználói piacról van szó. Ez van, jelenleg egy végfelhasználó kompromisszumok nélkül Windows és Mac Os között választhat, egyszerűen ezekre vannak programok. Szerverpiacon, adatbázis piacon nem is domborít olyan jól az Apple mint pl a Novell. Az is más tészta, hogy teljesen másként kell vizsgálni az Apple-t mint egy IBM-et stratégiai és pozicionálási szempontból, de ez már annyira menedzsmentbe nyúlik, hogy egy baromi nagy off.
-
törölt tag
a forrás, linketlem egy általam ma du meglesett mac odlalt, én onnan szedtem a 6,3%-ot. Eggyel korábbi cikkben emlegettek 8,1?-et, és vhol egy statisztikában ott szerepel, hogy 15,5%. #195 reagom.
Asszem te írtad a több desktop jóságot. jelenlegi munkahelyemen a AIX nem tölti be a cde-t, nincs több munkafelület, csak egyetlen egy. És vhogy a cde sem hiányzik, egyedül a terminál, hogy diagnosztikákat nézegessek meg rendszerstatokat...
-
adm
őstag
ha az rsync-hez hasonló elven működik a TM az nyilván sokat javít a használhatóságán. így legalább a technikai része - akár profi szinten is - megvalósíthatónak tűnik.
azt tekintve, hogy az rsync unix vonalon már több mint 10 éve jelen van, míg windowsra is elérhető évek óta ingyenesen, a TM csak azoknak jelenthet megoldást akik még nem kényszerültek komolyabb/összetettebb megoldások használatára.
-
M@trixfan
addikt
[link]
Hogy miért nem? Ez nagyon egyszerű, mert pusztán gazdasági kérdés és nem műszaki. Sokkal több mérnökórát, innovátort és neves designert tudnak kifizetni teljes foglalkoztatásban. Pont tíz éve ugyanezt hittem én is de amikor pár éve még nem ismert fel magától egy fireweire külső vincsit akkor láttam, hogy ez még odébb van. A másik meg egyszerűen az, hogy még nagyon kevés a gyári hivatalos driver az eszközökhöz, hogy élesben lehessen használni. Egyre jobb a helyzet és szurkolok a Linuxnak, mert mindennek meg van a maga helye, de desktop rendszernek széles értelemben még mindig kevés bizonyos felhasználási területen. Szerencsére egyre gyorsabban fejlődik, de nem állnak egy helyben a nagy cégek sem. -
rii
nagyúr
végülis, ha a fájlt, mint bite-ek soroaztát nézzük ... akkor összhasonlítja a kettőt, és a (label 1) legelső bitnél, ahol a változás van, megy egészen addig, ameddig még különbséget talál, legyegyzi ennek a résznek az kezdő éas végpozícióját, majd köveztkezik a módosított rész, és megy tovább a file-on. Ha megint különönbséget talál, akkor goto :1
-
adm
őstag
- a timemachine boldogulna olyan formátumokkal amit csak 1-1 program használ? *.max(3dstudio) *.pla(archicad)
- a timemachine megtudja különböztetni archicadben, hogy a 14-15-dik szintet töröltem és -2-(-3) szinteket hoztam létre? (4 művelet)
- a timemachine megtudja különböztetni, hogy 3dsmax scene-ben elforgattam 90 fokkal a modellt? vagy hogy megcseréltem két textúra UWW mapjét? (3 művelet)
- a timemachine képes megkülönböztetni hogy a *.pdf tervdokumentációban kicseréltem a feliratok szinét világos szürkéről sötétszürkére? (2 művelet)számomra nehezen elképzelhető. ilyen mértékű nyomonkövetésre az adott - akár professzionális - program sem képes.
mod:
jobban belegondolva, általános felhasználásnál is megkérdőjelezhető az újdonság varázsa.
logikus használattal jelentősen beszűkül a felhasználási területe pl a TM-nek.
a statikus fájlok -> egy relatív egyszerű archiváló program képes volt már évekkel ezelőtt kimenteni különböző adathordozókra
szerkesztett fájlok -> ha 1-2 lépésnél bonyolultabb a folyamat akkor, az előbbi problémák miatt szintén használhatatlan. -
törölt tag
nincs, mert nem kell. alapvetoen otthon nem modositgatok annyit,plusz a datumos fileneveket egyeb megjegyzeseket hasznalom. Otthon inkabb tarolom az adatokat, meg zenet filmet futtatok... Nincs szuksegem kulon otthoni bacupra, mert otthon nem dolgozom. Kepszerkesztes. Ha nem tetszik akkor nem mentem el, ill megtartom mindig az eredeti verziot. Ennyi.
-
törölt tag
mikor eddig CAD-re dolgoztam a CAd gep kulon volt, net nelkul, igy egyeb dolgok nem zavartak, csak a celszoftver futott, max a Teamcenter mellette. Egyebkent teljes kepernyos ablak eseten ahogy sasoltam ugyanugy katintgatni kell a workspacevaltashoz, mint egy masik ablakhoz...
-
Ulkesh
őstag
"akkor meg max ott volt egy masik gep Synergyvel rakotve a Visual Studio futtatasara."
Hurrá, akkor fejlesztés esetén használható..
De én mint creative eszköz használom munkára a gépet, ebben a témában meg egy 0 a Linux.."Nem lattam meg olyan WM-et, ami jobban kezreallt volna, mint az IceWM."
Akkor visszadobnám az általad pattogtatott labdát

A húgod fel tudna telepíteni egy Linux distribet? A nem támogatott videókártyájához le tudna tölteni drivert és telepíteni is tudná? A kedvenc fontkészletét tudná könnyedén telepíteni és magyar ékezetes lenne a végeredmény? Nyomtatni elsőre tudna a legújabb Canon tintás csodájával?
Ugyanis nekem nem azt jelenti a felhasználóbarátság, hogy Te mint expert felhasználó kézreállónak tartod az IceWM-et, hanem az, hogy egy teljesen kezdő, akár 75 éves édesanyám is azonnal tudja használni a rendszert és kézreálljon NEKI..
Az OSX ilyen (sőt megszorításokkal a Windows is), a Linux nem.."Tenyleg jobb lenne, ha nem osztanad azt eszt ennyire olyan rendszerekrol, amiket nem ismersz."
Ismerem..
De mint írtam az a lényeg, hogy az olyan ember aki NEM ISMERI a rendszert, az is könnyedén tudja használni. Ezt jelenti a felhasználóbarátság.. -
Ulkesh
őstag
"Akkor minden bizonnyal csak kepzelem, hogy az elmult tiz evben ez volt a desktopom.
Ha mar a tulzottan sommas velemenyek miatt szolsz be masoknak, akkor ne tedd te is ugyanazt."Mivel Linuxra irodai és home alkalmazásokon kívül professzionális szoftverek (CAD, DTP, video, grafika, zene stb.) nem léteznek, így lehet, hogy Te otthon ezt használod netezésre és multimédiára, de munkára mint desktop workstation a Linux sajna ma még egy vicc. Ha a felhasználóbarátságot nézzük, akkor is..
-
törölt tag
De miért jó? CAD munkáknál az égegyadta világon semmi értelmét nem láttam.
Miért van előre telepítve vmi? én egy oprendszert veszek, ill akarok venni, nem egy komplett programcsomagot.Innentől nem értem a dolgot. pláne, hogy oskan szidták, szidják a MS-t, sztem az applet védők közül is, bár ez csak tipp, hogy belerak multimédialejátszót, meg midnent a winbe. Az applenél ez miért nem baj?
Backup. Muinkahelyen véletlenül delt nyomtam az end helyett, és kérdés nélkül letörölt a hálózatról egy komplett mappát a rendszer. Win 2K a gépemen, egyébként meg a többi desktopn XP, a hátteret nem tom. lebattyogtam It-hez, megkérdeztem ilyenkor mi van, három kattintás és ott volt a legutóbbi backup, sőt, s régebbiek is, válogathattam melyik kell, mit akarok visszaállítani, melyik állapoból, és furcsa mód a legbonyolultabb alkalmazás az intéző volt, semmiféle külön probgram. Akkor most mi is van ezzel a nagy előnnyel?
Ne értse félre senki, nem akarom lehúzni az applet, csak kicsit túllihegettnek tartom ezt a nagy appleimádatot, és winútálatot. munkám során eddig AIX alatt több bajom volt, mint win alatt.Holott én az AIX-et jobban szeretném, nekem jobban tetszik. MAC OS-hez még nem volt szerencsém, valszeg soha nem is lesz munkából kifolyólag, révén azá ltlaam használt szoftverek nem olyan húdenagyon OSX alatt is létezőek, ha meg igen amire megjelent már minden valamirevaló cég kiépítette a saját UNIX környezetét más céggel. -
t72killer
titán
igen, én valami ősrégi linux disztribúció alatt csodálkoztam el, hogy csak úgy válogathat az ember a különböző desktopok és munkakörnyezetek között
valami 5-6 éve történt
Tényleg hasznos cucc.Nem tudom, engem alapjában elég nehéz rávenni, hogy szoftware-esen backupoljak
, ami fontos, az manuálisan megy a szerverre és a mobilwincsimre + alkalmanként DVD-re. Szóval a time machine körüli hercehurca hidegen hagy
Aki filemanagert használ+rendet tart a gépén (minden projekt a megfelelő könyvtárba, stb) annak sztem sokkal kézenfekvőbb a nap végével átmásolni a melót egy F5 gombnyomással...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- LG LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Projektor topic
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valami 5-6 éve történt