- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajosnagy17
senior tag
Ha Királyrétig beoptikázták, akkor ez azt jelenti nálam, hogy ott a környéken biztosan kivezetik a rezes hálózatot mindenhol. Köszönöm az updatet.
-
frici69
tag
Pápai járásban Adásztevel községre is megadva az építési engedély: [link]
-
XPSThomas
újonc
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy Cserszegtomajon mikor kezdődik az optika kiépítése?
MVM Net terület, Keszthelyi-járáshoz tartozik, pár utcával arrébb már van Telekom optika.
Elvileg metALCOM a kivitelező. Írtam is nekik, de persze nem írtak vissza.
MVM Net oldalán az van kiírva, hogy ez év végén befejezik itt a munkát.
Több mint 10 különböző Telekom szerelővel is beszéltem, ők kivétel nélkül azt mondták, hogy ebben az évben mindenképpen be kell fejezniük a munkát.
Telekom központ szerint 2022-ben kezdik meg a munkát, ezt mondták tavaly előtt.A helyi szolgáltatók, a rák kategória, főleg a csodálatos Znet meg Mikrotti.
Telekomnak a tornya használhatatlan egésznap, 0.07-0.5-3 Mbps, kivétel éjszaka, olyankor 110 Mbps körül van.
Telenor egy fokkal jobb, ő náluk 35-50 Mbps meg van egész évben.
Vodafone meg 1-3 Mbps hasít...
Ja és persze mindegyiknél röpködnek a 55-180 ms pingek, meg 5-120 ms Jitter értékek....
Mostanság meg az új divat, Telekom esetén 5-15-45% packet loss 5G / 4G / 4G+ alatt is.
Agyamra megy már egész story.
Remélem tudtok valami jó hírrel szolgálni.
Előre is köszönöm!
Üdv Tamás. -
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4642 üzenetére
Vácon nagyon mozgolódik a digi. A volánbusz pályaudvar környékén kötikbe kötődobozokat.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4642 üzenetére
Magyarbánhegyesen már régóta kész a Digi FTTH, de tudtommal még most sem működik.
De közben ránéztem a digi.hu-ra és van köthető cím! -
the.odzsy
aktív tag
válasz
the.odzsy #4617 üzenetére
Közben meg lett mit csinálnak. Az van amit a kisfőnökömmel gondoltunk. A csapat már benn van kis falunkban Kaszaperen és sikerült a főnöküket meginterjúvolni. Azt mondta, hogy az Invitechnek dolgoznak, korszerűsítik a gerincet, magas nyomású technológiával. A csöveket húzzák most be és azon keresztül küldik nagy nyomással az optikai kábelt. Elmondása alapján a szomszédos Tótkomlóson gőzerővel építi az optikai hálózatot az Invitel a saját oszlopain. Makóra menet láttam is, hogy ott már fenn vannak az optikai kábelek a póznákon, szinte mindenhol. Már csak dobozolásra várnak. A főnök szerint nálunk Kaszaperen is várható az optikai hálózat kivitelezése, ehhez kell az új gerinc. Talán lesz is belőle valami.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17 #4636 üzenetére
-
draco31
veterán
-
Lajosnagy17
senior tag
Balatongyörökön is több helyen már kész az optika, de még elég sok munka hátra van.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4626 üzenetére
Ma jártam egy kört az erdősebb területeken ahol van még telefon rezes hálózat. Oda nem húzták be az optikát. Ahogy nézelődtem a faluba kb olyan helyeken a van Digi optika húzva ahol Telekomos hálózat is van. Nagyon sok helyen nem húzták ki az optikát ahol most is van DSL hálózat.
A rezes hálózat bontással is bajba lesznek mert több helyen kereztezik az optikát.
-
Sarandon
újonc
válasz
Lajosnagy17 #4605 üzenetére
Ezt a választ kaptam néhány napja a KIFÜ-től. Talán valaki még érintett a dologban. Somogy megye Marcali járás, becsődölt Vidékháló Kft.
Az ügyfélszolgálatunkra 2021.06.30-án írott levelére válaszolva tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott címre (Tapsony) vonatkozóan valóban hálózatfejlesztési támogatási szerződés (GINOP-3.4.1-15-2016-00195) megkötésére került sor a Szupergyors Internet Program keretében a Vidékháló Kft-vel 2016-ban.
2018-ban azonban az említett szolgáltatóval szembeni hatósági vizsgálat indulása miatti eljárás következtében a fejlesztés nem folytatódott, a támogatási szerződés hatálya elállás miatt megszűnt.
2020-ban a tárgyi címet tartalmazó Felhívás megjelent, azonban a Marcali járásban fejlesztést végző kedvezményezett szolgáltató nem vállalta Tapsony településen a hálózat fejlesztését.
Tájékoztatjuk, hogy a 2020. év végén a hatóság (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, NMHH) irányításával végzett országos internet lefedettségi felmérés során 2 szolgáltató is hivatalos, hatósági adatközlés során az Ön által megjelölt címet szupergyors internettel lefedettnek jelölte meg: vezetékes (réz érpáras), valamint vezeték nélküli (WLAN 5GHz) technológiával. A szolgáltatókról, ill. a felmérés egyéb eredményéről információt igény esetén a felmérést irányító Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) tud nyújtani.
Alternatív lehetőség a SZIP Mobil internet szolgáltatás igénybe vétele, amely szintén teljesíti a SZIP minőségi követelményeit. Ezt a szolgáltatást a Telenor mobil szolgáltatónál tudja megrendelni. Az Ön által megadott cím a szolgáltatásra jogosult és a szolgáltató honlapján közétett térkép alapján a technológia (4G) lefedettség is biztosított.
Üdvözlettel,
Tehenes Dóra
Ügyfélszolgálati asszisztens, Ügyfélkapcsolati Iroda, Ügyféltámogatási Főosztály
KIFÜ Ügyfélszolgálat
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
cím: 1134 Bp. Váci út 35.
tel: +36 1 450 3070
e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu, hibabejelento@kifu.hu -
badb
tag
Kitartás fiuk van remény nálunk a szerencsi járásban vagy 3 faluban csinálják az optikát saját erős beruházás nálunk Tállyán vagy 1,5 honapja kezdték, már majdnem kész vannak, 31. en muszaki átadás utana indul a bekotes
-
kory1987
tag
[kép] Sziasztok. Véleményt tud valaki róluk? Szerintetek még lesz más szolgáltató is? Ők építették ki a hálózatot a digivel karöltve.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4620 üzenetére
Közben kisfőnökömmel kiokumláltuk mi lehet ez. Ott a fotók alapján egy 2000 évi gyártású, régi típusú optikai kábel van. Mellé csövet húztak be (ld.fotó: zöld , és piros csíkos), melyen keresztül nagy nyomású levegővel továbbítják az optikai szálat. Ez nyugaton egy bevett technológia. Úgy hogy olybá tűnik, hogy az Invitel gerinc vezetéket fejleszt.
-
mufuee
csendes tag
Balatonfüred járás Pécsely. Jó hogy megint a PR nyert és nyeli a milliárdokat, munka meg nulla.
"
Tisztelt Bedő Marcell!
A felmérést nem tudjuk hogy készült, mi már csak az igényhelyeket kaptuk meg a Magyar államtól, ettől függetlenül tervezzük a lakosság kiszolgálását is!
Előre láthatóan idén már nem csak jövő évben kezdődik meg a kiépítés!
Bármilyen felmerülő kérdés esetén hívja a 1231-es ügyfélszolgálati telefonszámunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!
Tisztelettel:
Kupecz Róbert
PR-Telecom Zrt. -
taki01
őstag
válasz
madagaszkar #4623 üzenetére
Csak infot írtam. Engem nem nagyon érdekel, hogy mikor indul, mert nekem van Telekom HFC 1000/25 Mbps-s netem. Verőcén elég hamar elindult a Digi-s szolgáltatás a kiépítés után.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4620 üzenetére
Kismaroson és Szokolyán már fent vannak a kötődobozok gondolom hamarosan indul. Nagymaroson is fent vannak a kábelek de ott még nem láttam kötődobozokat.
-
Orlin
addikt
Fejér megyei fejlesztés nem lesz nem tudja itt valaki?Mint írtam fentebb a Telekom megvette itt a régi kábelt tv-s hálózatot.Nagyon komolyan megy az ügyfél vadászat.Van itt kis Telekom konténer ott lehet a falu központjában szerződést kötni.Kocsik járják az utcákat és hangosan hirdetik.Tegnap személyesen jártak házról házra itt az utcába...Jó lenne a Digi akarna nálunk fejleszteni a jövőbe a régi Invitel hálózatot és ezt kiszagolva van a Telekom invázió. 😁
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
the.odzsy #4619 üzenetére
Azt tudom, hogy Esztergomban és most már Vácott is elkezdték a rezes Invitel hálózatot lecserélni, de a többi Inviteles területről nincs semmilyen információ. Még az Inviteles SZIP fejlesztésekről sem, pedig Zirc környékére kértek engedélyeket.A legutóbbi települések Algyő és Tés volt, amelyek mostanában kerültek a DiGI-hez. Arról olvastam még, hogy Ásotthalom régióban is gerincet fektetnek.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #4618 üzenetére
Kaszaperen, Tótkomlóson megy mindkét torony, jó lefedettséggel és sebességgel. Nem lehet hogy esetleg Inviteles optikához készítenek elő gerincet?
-
Orlin
addikt
válasz
KROK640 #4615 üzenetére
Kivárok a tapasztalatokra.
Hát néha láttam pár szerelőt fent ,de semmi.
Kérdés a Novicom Kalasznet párosnál hol volt a hiba.
Mert lehet a hálózat még jó is lenne de mashol volt baj.
A Telekom azért rendelkezz infrastruktúrával egy jobb minőségű szolgáltatás kivitelezéséhez.
Köszönöm. -
KROK640
nagyúr
Ha tényleg ugyanaz maradt a hálózat, és nem lett modernizálva, akkor saját tapasztalatból mondom, hogy kb semekkora csodát sem szabad várnod.
Anno mikor 8Mbites ADSL vonalam volt, jött az invitel hogy 10-et ígérjen, aztán ugyanazon a hálózaton ugyanazt a (gyakorlatilag) 4Mbitet sikerült szolgáltatni mint a T-nek 8Mbites címen... Mindkét szolgáltató arra hivatkozott, hogy a garantált minimum megvan meg ennyit bír a hálózat. Annyi volt a különbség, hogy az egyik esetben papíron(!) 8 helyett 10Mbites net volt, de az eredmény tök ugyanaz.
-
user12
őstag
Csak nem megy a Digi optika az 57-es körzetbe?
-
KROK640
nagyúr
"Tele van a falu Telekomos reklámmal van kihelyezett Telekom pont is pár napja és Giga erős netet reklámoznak."
Itt (Ebes, 4211) ugyanezt csinálták február 1-től.
A bökkenő csak az, hogy a UPC azaz a Vodafone ezt sejthette, mert januárban végighívogatták rengeteg felhasználót, és mindenképp kötöttek a userek nagyrészével (velem is) egy 1 éves hűséget, függetlenül éppen hol állt a szerződés (nekem augusztusban lett volna esedékes).Amikor a T megjött (kínál sokkal gyorsabb netet is) rájöttem, hogy az árak is érdekesen vannak beállítva egy ugyanilyen (300Mbites net) kb semmivel nem lenne olcsóbb a T-nél (sőt, a hűség bontása miatt nagyjából duplájára jönne ki). A T az 1-2Gbit miatt lenne érdekes, de a hűség bontásával és 2Gbites nettel (1 Gbit nem éri meg ár/telj viszonyban 500ftal olcsóbb), majdnem 3× annyiba kerülne a net mint jelenleg. így már nem akkora buli
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Fejér megye 2433 irányítószámon most lett valami fejlesztés?!
Tele van a falu Telekomos reklámmal van kihelyezett Telekom pont is pár napja és Giga erős netet reklámoznak.
Érdekes mert nálunk régi rézvezetéken dübörög az Invitel volt volt hálózatán a 12 Mbps-el.Szóval nem tudom hol vagy hogyan fejleszt a Telekom itt ekkora netet.
Semmi mocorgás nem volt.Van egy Kalásznetes hálózat ami a kábel tv jön,de ismerősök azt mondják inkább nem jön.
Lehet azt vették meg?! -
Sarandon
újonc
válasz
Lajosnagy17 #4605 üzenetére
Úgy legyen!!!!
-
Sarandon
újonc
válasz
Lajosnagy17 #4601 üzenetére
Ez esetleg igaz lehet a többi Vidékhálós járásra is? Mert szintén Somogy megye, de Marcali járást is a Vidékháló csinálta meg már több mint 2 éve, de működő szolgáltatás még nem indult róla eddig.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17 #4600 üzenetére
Az jó lenne; aztán mehetnének nyugat felé is pl. Celldömölk, Sárvár ill. kisebb falvak arra felé igaz az ott mind SZIP-es szinte pár kivétellel...
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4600 üzenetére
Sűrűn nem járok Pápán, eddig még nem láttam csapatban Digiseket! De, majd érdeklődök ismerősöktől!
-
Lajosnagy17
senior tag
A Fonyódi járást a Znet azután kapta meg, hogy a Vidékháló elkezdte, de csődbe ment. Szerintem minden egyes település, amely az eredeti szerződésben benne volt számíthat gyorsabb internetre.
Új hozzászólás Aktív témák
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest