- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Árnyékos sarok
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Bundás)
addikt
Szia!
Hátrány: nincs hozzá nagyon már alkatrész utánpótlás
Előny: retro autó , nem játék autó, hanem modell autó!, de gyereknek, kezdőnek, bárkinek ház körül stb játszani kiváló, nem törik annyira mint az új olcsó modellek.Ár: nagyban függ az állapottól (törések, javítások, hiányok, gumik stb), felszereltségtől (táv, vevő, gondolom gyári mechanikus szabályzó, akku stb)
Sajnos, nem sajnos már a modellek is jóval ár alatt vannak, szóval nem egyszerű "normális" áron eladni bármit is. -
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
válasz darkdead #611 üzenetére
Annyiért maximum játékautót kapsz, talán 12e körül Vaterán kifoghatsz liciten egy idősebb járgányt modell kategóriában (rtr-ben), maximum az alkatrész utánpótlással lesznek gondjaid ha töröd. A régebbi vasak között van jópár elnyűhetetlen példány, mint a Tamiya Fighter RX.
Persze később újabb akkura majd szükséged lesz és egy normálisabb töltőre, de azokat is ki lehet fogni jó árban, csak bújni kell az aprót. -
(Bundás)
addikt
válasz enginev3.0 #561 üzenetére
Nézd, azt csinálsz amit akarsz.
Mint teljesen kezdő jobb ha kevesebb dologra kell odafigyelni tanulás közbe, és kevesebb dolgot tudsz elbarmolni az elején az elektromossal. Ott "nem kell" törődni a motorral.Tényleg látogass el egy modell boltba, kérj tanácsot, nézd át miket árulnak, melyik mennyiből jönne ki, írd le a pro és kontra érveket majd dönts. Vagy "vedd meg most!".
-
(Bundás)
addikt
válasz enginev3.0 #559 üzenetére
Hát a robbanós fenntartása többe kerül és több tapasztalatot, odafigyelést igényel, mint az elektromos, szerintem.
Ha fórumon veszel egy jó állapotú használt autót, akkor a legnagyobb deficites károd robbanósra váltáskor az egykoron újonnan vásárolt akkukon lesz. Ezek 25-40%-os áron kellhetnek el állapottól függően, viszont mégis lesz értékük az elhasznált üzemanyaggal szemben.Olyan nincs, hogy biztosan megvan egy évig, pontosan ezért szükséges a tapasztalat a motor karbantartással kapcsolatban. Amúgy bármi megtörténhet, akár az elektromossal is, törés, leégés, stb.
Az elektromos olyan szinten egyszerűbb, hogy ott egy "egyszerű" elektromotor van, amit vezérel egy szabályzó. Nincs mit állítgatni rajta, maximum a fogaskerekeken. Ha túlmelegszik baj van, de erre tapintással egyből rá jössz, bordázod, áttéten módosítasz, néha meg-meg állsz a nyárra való hőség miatt stb.Szerintem nézz el egy modell boltba, beszélgess, autókat fogdosd, kérj tanácsod, olvass át apróhirdetéseket, nézd meg mit árulnak mennyiért stb.
Nem olyan egyszerű hobbi ez.
-
(Bundás)
addikt
válasz enginev3.0 #556 üzenetére
Egy elektromos autón keresztül talán könnyebben meg tudod ismerni a modellezést. Mindjárt robbanóssal kezdeni szerintem nagy falat, azért ott van egy komolyabb motor, amit karban kell tartani, érezni, hallani, szagulni. Stb.
A sógor robbanósba is nagy penge? (csak mert nem mindegy) Ő mit ajánlott neked? -
(Bundás)
addikt
válasz enginev3.0 #554 üzenetére
Ezek hallatán a helyedben elektromos autóval kezdenék.
-
(Bundás)
addikt
Csapágyas kérdés: azt hallottam offroad autókba nem a legjobb a golyós csapágyazás, legalábbis bizonyos részeiben. Igaz ez? És ha igen hova érdemes golyósat, hova siklót rakni?
-
(Bundás)
addikt
Akku téma:
- Nimh vs LiPo: megfelelő odafigyeléssel van-e élettartam különbség (márkafüggetlenül)
- Ha már márka: melyiket érdemes, mi a bevált, jó ár/érték aránnyal bíró, nem verseny célra
- Egy Turnigy LiPo-t példázva, mit jelent:
Constant Discharge = 20C
Peak Discharge (10sec) = 30C
Max Charge Rate (C) = 2Köszi
-
(Bundás)
addikt
válasz Gergőke88 #475 üzenetére
Nem a fogaskerék zakatol? Nézd már újra eladásra került a DF-02 amit találtunk a RCmodell-en... csak most 15-ről indul a licit mindenestül, de még a 26-os villámár se kutya.
Egyébként a hatótávolságot mi befolyásolja? Olyan 30 méter környékén már elvesztem a kontrolt. A távirányító antennája olyan 60-65 cm, az autóé ~25 cm.
-
(Bundás)
addikt
rcmart-ról mi a tapasztalat, kis dolgok mennyi idő alatt repülnek hazánkba?
-
(Bundás)
addikt
válasz Tripower #448 üzenetére
És a DF-01-hez van még utánpótlás, vagy melyik modell alkatrészei "kompatibilisek" vele?
Ha jól tudom a Dirt Trasher, Manta Ray is DF-01 alapos, vagy tévedek? Azokból van 1-2 vaterán is jó áron RTR-ben.(#447) RCPortal: ezt jó tudni, köszi az infokat.
btw: Tamiya Baja King. Baja Champ és Twin Detonator, mint TL-01B.
-
(Bundás)
addikt
válasz Gergőke88 #445 üzenetére
Mert a Futaba-n túl nincs távirányító? Persze ha jó áron találsz az apróban érdemes, de ezért heteket várni, vagy sokkal drágábban venni távot, mint amennyit használnád nem érdemes szerintem.
(#437) Tripower: mindkét típus, az egyik biztosan Tamiya bél, szóval nem épp névtelen.
-
(Bundás)
addikt
válasz RCPortal #426 üzenetére
Jól hangzik, de a producerem eltiltott mindenféle forgatástól.
Sajnos nem vagyok budapesti, de az elkészült anyagot mindenképpen megnézem, főleg ha "<3 bundás" A4-es papírral a kezében integetnek a kérdezők. No de félre a hülyéskedéssel...
Amúgy pont a mai nap gondolkodtam, hogy annyi kérdésem volt nekem is, lenne is, amit fel se mertem tenni, vagy nem fogtam fel mint rá adott választ így kezdőként. Kéne egy információs adatbázis, akár a Ti oldalatokra is, ami részletezné az alapoktól levő dolgokat képekkel (mechanikus-elektronikus szabályzásról, "motor kör" jelentéséről, stb, akár egy GyIK-ban is). Nem mindenki űzi e sportot apáról fiúra szálló örökségként.
-
(Bundás)
addikt
válasz Gergőke88 #428 üzenetére
Én egy Tamiya TL-01-et vettem végül, buggy verziót. Nem mai konstrukció, de elég masszív.
Pár helyen még árulják, csak más néven, pl. Reely Cross Tiger, valamint ez is Ő lenne szerintem.
Használtan vettem RTR-ben, két aksival (3000+1200 mAh), töltőkkel, távval 21 ezer Forintért. Nem volt több pénzem és nem is akartam 40-50 ezret szánni autóra úgy, hogy még sose vezettem ilyen "sebességen", de mivel megtetszett és fejleszthető nemsokára költök rá.
Most egy elektromos szabályzót kap, később pedig új akkumulátort rendes töltővel.
Addig is a hozzá kapott aksikat töltöm a nem ajánlott adatperes töltéssel (ezeknek "úgyis mind1") és gyakorolok, valamint tovább olvasgatok a témában.Esetleg látogass el pár modell boltba, mit ajánlanak, nézd meg, olvasgass neten, és kérdezz. Szépen lassan tisztulni fog a kép, böngészd a hirdetéseket is.
-
(Bundás)
addikt
válasz Gergőke88 #420 üzenetére
Alapnak ott van 26-ért a Plasma Edge, tökéletes.
Ahogy mondták, használtan van táv, vevő, szervó is. Fele, vagy harmad annyi is lehet az áruk, mint az újnak.
Ajánlom figyelmedbe az rcmodel.hu és az rcoffroad.hu apróhirdetéses fórumát.
Érdemes átolvasni, ahogy észrevettem nagyon pang a használt piac, alig akar valaki venni valamit és nagyon lenn vannak az árak.
Vannak táv+szervó+vevő kombók is, van aki a vadi új gépét eleve "verseny" szintre emeli és eladja a hozzá járó stuffokat, amik olykor kezdő autózáson túlra is alkalmasak.A többiekkel ellentétben, mint szintén kezdő merem mondani, hogy megbízható embertől (régi fórumos, stb) használt aksit is érdemes venni, ha kevés a pénz. Persze nem leharcoltad, de van akinek kevés a gyárilag hozzá adott, vagy csinált eggyel 10 töltést és LiPo-ra váltott, miegymás. Ha pici pénzért sikerül aksit szerezned így, ahhoz még az adapteres töltő is megfelelő.
Ha megtetszik az RC-zés úgyis kell másik aksi is, ahhoz meg veszel normális töltőt, ha lesz pénzed. -
(Bundás)
addikt
válasz RCPortal #406 üzenetére
Gyári specifikáció szerint 21 körig bírja a HPI, sok felhasználói véleményt nem találtam róla, persze külföldi fórumokat még nem kutattam át.
20 körös mocihoz mi lenne az ideál belépő szinten? Lehet bírná az említett HPI, vagy a Tamiya is, 15-20 perc autokázásra gondoltam. -
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
-
(Bundás)
addikt
válasz RCPortal #365 üzenetére
Hm, 20e Ft alatt használtan, menetkészen milyen off-road autót lehetne venni így kezdésre.
Tamiya Gravel Hound-ot néztem eddig, valamint egy TL-01-et. Előny-hátrány?Mire érdemes figyelni használt cucc vásárlásánál, az akkumulátor élettartamán, kocsi látható állapotán, eladó megbízhatóságán túl?
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
köszi, most már van miről keresgetni
-
(Bundás)
addikt
válasz RCPortal #360 üzenetére
Köszi!
Esetleg a fogaskerekek, difi és az egész hajtásról úgy összességében tudsz valami cikket elektromos autók esetén?
Érdekelne hogyan képesek egyes autók menni 9.6 Voltos aksival 20-30 km/óra körül.Úgy tudom, hogy fogaskerekek cserélgetésével érnek el esetekben nagyobb sebességet, túlfeszelni szokták esetleg a motort, vagy nincs értelme?
-
(Bundás)
addikt
hm. Esetleg telefon akkumulátorokat fel lehet használni, sorba kötni !játékRC-k! buherálása esetén? Lehet lenne pár felesleges, és könnyebb mint 4-6 darab tölthető ceruza.
-
(Bundás)
addikt
Komoly UAZ házilag, aki még nem látta volna.
Én nagyon amatőr vagyok a témában, de sokadik gyerekkorom élem. Pár hete kaptam egy kis Nikko off-road autót (nagyon alap, felfüggesztés sincs, 6km/óra ), de szeretném megtenni a következő lépést.
Sok pénz nincs rá, lényeg hogy gyorsabb legyen, kicsit erősebb, 20e alatt van lehetőség valami cuccra? Akár használtan is. Jobban szeretem az eredetihez hasonló maketteket, főleg a kocka formát, de bármire ráizgulok.Amúgy: piacon szokott néha lenni távirányító nélküli autó, ezekhez lehet vásárolni, készíteni, készíttetni vezérlést? Elektronikai ismeretek akadnak, de van ember is aki segítene, önfejlesztés meg főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Napelem
- ASUS routerek
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest