- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Nem feltétlen olcsóbbra gondoltam
Inkább minőségibre.
Inkább úgy értettem 30-40-50E-ig van-e jobb mint a Tamiya.
Persze tudom kell mellé akku, töltö, táv...
Szerintem arra hogy néha autózzak egyet elég a Tamiyja is, még csak belépő vagyok az RC hobbiba. Ezért ameddig nem vagyok benne biztos megfog-e addig nem akarok sokat költeni. -
carl18
addikt
Üdv!
Csak úgy benéztem érdeklődnék, mit ajánlotok egy kezdőnek. Tamiyát szabad venni? csak egyik tag azt irta nagy rossz ár-érték arányú... Csak néha egy kis Onroad mokára lenne használva. 30-40E lehet kapni újanta ilyen épithető pakkokat.
Esetleg milyen alternativák vannak külföldről, aliexpress/bangood?Kezdőnek milyen onroad márkát ajánlotok elérhető árban? (ne egyből a 300E ft-os kategóriára gondoljuk
)
-
carl18
addikt
válasz
HummeRC #5325 üzenetére
1/14 az autó mérete. Ez az első épitésem, azért rendeltem aliexpressről alkatrészeket. Csak kezdő vagyok a témában, ezért érdeklődtem.
A servo már meg van beépitettem, az esc szállitás alatt de még nem jött meg. 6 cellás Nihm Batteryt néztem 7,2 volt és 2800 mah, ezzel a ESC amit néztem meddig birná?
A motor emlékeim szerint 260/280-as a gyári ami a kocsiba van. -
carl18
addikt
Üdv!
Kicsit amatőrként de itt teszem fel kérdésem?
Aliexpressről rendeltem egy ESC-t motorvezérlést. Autót épitenk, érdeklődnék ennek milyen az akkumulátor csatlakozása?
Sajnos a leirásba nem találtam semmit csak a müködési frekvenciát.
[link] -
carl18
addikt
Üdv!
Úgy házilag barkácsolgatok RC fronton, és érdeklődnék hogy lehet belőnni az ESC jó méretét.
Egy sima 280-as motor mellé akarok ESC-t rakni de nem tudom hány amperest rakjak mell.
Egyébként ez a ESC nem baj ha nagyobb? nem égeti le a motor? A motor meg csak annyit vesz fel amennyi a fogyasztása. Még Friss hall vagyok és ezekkel nem vagyok tisztában -
carl18
addikt
válasz
Petya25 #4598 üzenetére
Kikötöttem semmi se változott, hát gondolkozok hogy Ebayról vegyek-e pár alkatrész és átalakítsam.
Olcsó van fent szervó, és ESC amihez már csak egy vevő kell. Még érdeklődnék hogy ugyebár van az Motorvezérlés, ez annyi energiát add le amennyit a motor igényel? Egy 260S motor is ugyan úgy el tud írányítani mint a 540 ?Tegnap szét kaptam az autót 260S van a DC motorra írva, itt csak az a kérdés a motor a gyenge? Vagy az autó elektronikája korlátozza az erejét. De ez majd kiderül ha átépítem, ha a motor nem elég erős akkor cserélem.
Bár 1/14-es a méret, annyiból jó volna ha vennék pár alkatrész azt később át rakhatnám nagyobb autóba is.
De gondolkozok hogy majd jövőre lehet veszek valamit jobbat. Idén meg le leszek ennek a szerelgetésével, tunningolni ezt is fel tudom szerintem. -
carl18
addikt
válasz
Petya25 #4588 üzenetére
Még vamamelyik nap darabokra szedtem az autót jól megnézzem mi merre hány méter
A gyári motorja egy asszem egy 260-280-as motor lehet, egy ellenállás is be van kötve az alaplap és a motor közé. Tudtommal feszültség korlátozásra való, ha azt kikötném az autó lehetséges többet is menne? -
carl18
addikt
válasz
Petya25 #4586 üzenetére
Ez egy Tescos Lamborghini 1/14-es méretben, már szét szedtem a távírányitott és az Antennát is. Akkor lehetséges a Kábel van megtörve amit antennának használ? Ha azt cserélek valószínűleg javul a helyzet?
Még arra gondoltam hogy tovább fejlesztem, kap egy Servot egy ESC-t és egy 370-es motort és ahhoz egy egy vevőt és akkor már is menetkész.
Sajnos így nagyon lassú 6-7 km/h lehet a sebessége de így borzalmas használni. 15-20-at menne már elégedett lennék -
carl18
addikt
Üdv! Szereztem egy Rc autót 27 mhz-es egy a hibája rövid a hatótáv :S Hol lehet a hiba ha 2 métertől távolabb nem érzékeli? Durván 2 méter ahol még működik ott is akadozva:S
-
carl18
addikt
válasz
Necronom #4518 üzenetére
Na vagyok most értem haza kondiból
Úgy akartam írni hogy az a kínai Aventador nem mehet 20-nál többet úgy se
Azt tudom simán jobb rc autók simán mennek 40-50 km/órát
A leggyorsabb amit láttam az a Traxxas 0 vagy mi volt márTraxxas XO-1 100 mph felett megy
160 km/h +
De ez már valóban overkill kategória, ember legyen a talpán aki így elvezeti
Ezt néztük pár napja unokaöcsémmelö 20 éves én 25
Itt 190 km/h sebbeséget hoztak ki belőle
[link]Nekem 30-35-nél nem igazán kéne több végsebbeség. Az volna a lényeg hogy tovább bírja akkuval a gép
Amúgy megkimélném
Odakint lenne használva de itt esetleg az út mellet fú és árok van. Egy kisvárosba lakom ahol néha-néha 0 a forgalom. Szóval itt is lehetne csapatni.
Sajnos Aventador Body kittet/karosszériát nem találtam Ilyen Hobbi autóhoz. De NIssan GTR igen, ami ugyan úgy tetszik
És ezeknek a Hobbi autóknak tartósabb a anyaga mint annak a kínai vacaknak?
-
carl18
addikt
válasz
ADAM1337 #4516 üzenetére
Hát még hagyján nem a külföldi árra volna a baj.
Magyarba találtam egy helyet ahol árulja ezt az autót 22E forintértNa annyit én se adnák érte. Főleg hogy itt írtátok hogy ez nem egy igazán tartós autó.
Még erősen elgondolkozok de lehet veszek inkább egyet használtan, vagy építek egy elektromosat.
Így sacc per kb ha olcsón meg akarom úgyni és mindenből a legolcsobbat veszem így "Hobbi" Kategóriába mennyiből jövők ki? Esetleg ha kéz alól vadászok egy komplett autót amihez jár minden. Még úgy látszik ez is jobb választás mint hogy vegyek egy kínai kérdőjeles rc autót.
Ez a kínai RW Aventador se volna rossz. De 10E-nél többet nem adnák érte, amennyiért megy itthon elég zsíros árazás. Azért én nem tartok attól hogy az könnyen törne. 20 Km/h felet nem megy a 1/10-es méretű se .d
-
carl18
addikt
Se baj de kicsit nyomoztam, csak nem hagyott nyugodni a gondolat az Aventador felöl
Szóval kilyukadtam az alibabán, és 1/14 Aventadorok 13 dolláros áron mennekAkkuval távírányítóval
1/10 Aventador 19 dolcsiEzek az árak a pisztolyos távírányítóra jellemzőek
A sima Joystick controlleres valamivel olcsóbb. Ezek mennek magyarba 10-12E forintort (1/14-es méret) Rastar a Brandje.
Ez a CW márkáju Aventador poén hogy egyik magyar oldalon 15E forintot elkérnek érte. Nem kis haszon van ezeken az RC autókon
Mikor unokaöcsém Carrera autóját kezembe vette, éreztem én hogy filérekért dobták összeEbből a CW Matt Fekete Aventadorból simán rendelnék
Valaki rendelt már Alibabából ?
ahogy elnéztem vennem kell egy készletet ami 6 db-ból áll
Magyarba ez a Rastar megyeget, 1/14-es méretben kb ugyan abba az árba megy mint a CWA felvásárolt olcsó kínai autók nagy része simán átmegy 3-4X áremelkedésen
Szerintem méretbe 1/10-et akarok ez a CW pont csinál ilyet, és matt feketébe kéne
Aventador a kedvenc autómA CW-s még azért is jó mert 5 cellás akku van hozzá 6 volton. A Rastarok között van elemes verzió is. Aki ilyet akar venni annak jól körül kell néznie, ezek még olcsóbban szerezhetőek be.
A fent említett 13-19 dolláros árak az akkumulátoros verzióra értendőek, amibe benne van a pisztolyos írányító + akku. -
carl18
addikt
Oké kösz majd körül nézzek
Igazat megvallva írtam hogy egyenlőre 10E a keret
Szerintem majd lehet berendelem a bangoodról ezt a sárgát amit linkeltem
Hát néha-néha játékra meg dekórációnak a polcon jó lesz.Egyenlőre amíg nem tudom mennyire fog meg engem az a dolog addig nem akarom egy vagon pénzt belekölteni. Ha meg megfog és valóban leköt, akkor ha ezt az olcsóbbat kinövőm majd veszek valami jobbat, komolyabbat !
-
carl18
addikt
válasz
FuRiONight #4506 üzenetére
És mi az ami ezen a forumon nem számít játéknak? model? Márka?
Mitől függ hogy egy RC autó meddig bírja ?
RC autókba mi számít jó márkának?
-
carl18
addikt
válasz
FuRiONight #4504 üzenetére
Hát akkor hagyom az egészet a fenébe, azért kösz a gyors választ. Én csak kezdőként akartam valamit, de ha 50-100E alatt " nem lehet kapni értelmes autót akkor nem veszek semmit.
-
carl18
addikt
Üdv! Na a témát átnézve átkutatva, két kategória van. Amit magyarba árulnak nagy részt 10E alatt mind játék kategória, nem hobbi. Szóval élettartalom és minőség elég gyatra lehet
Megnéztem pár ilyen olcsó rc autót youtubon mit mennek. Az a 8-10 km/h megfogja őket
Egy motor cserével simám kétszer gyorsabbak lesznek:
+ Találtam egy rc autót bangoodn, ami már simán hívható hobbi kategóriának. 7400 ft, van hozzá akku, autó és távírányító. Elég erős, terepet is bírja aránylag. Huajia 1/16 a neve, bangoodról rendelt már valaki ?
itt egy kép róla. Ezért az árért igazán jónak tűnikEzt idehaza simán 20E vagy 20 felett adnák.
Esetleg még ezt néztem ki, 35 km/h-t megy
Ettől gyorsabb semmikép se kéne
(HS 18311) Ez a neve bangoodon. [link]
Erről a kettöről mi a vélemény? A haza olcsó vackoktól biztos jobb, meg a tescos műanyag hulladékból
Sajnos úgy látszik még is csak le kell mondanom a Lamborghinis RC álmomról .d -
carl18
addikt
válasz
ADAM1337 #4499 üzenetére
OKé kösz a gyors választ!
akkor átnézzem a kínálatot.
Akkor a hazai kinálat nem olyan jó ?Magyar webshopból nem annyira ajánlatos. ?
Amúgy érdeklődnék mi van akkor ha mondjuk beszerzek egy sima autót kéz alól, és abba cserélnék motort.
Ugyan akkora feszültségről jobban-Többet menne? -
carl18
addikt
-
carl18
addikt
válasz
ADAM1337 #4492 üzenetére
Hát néha-néha poénból eljátszanák rajta
ilyen ritkán unokaöcsémmel játszanák.
Ö is vett tegnap egy RC autót, így nekem is megjött hozzá a kedvem.Az övé amit vett a doboz szerint 10 kmh/h-át megy.
Carrera RC Red Bull RC2 buggy 1:20 [link]
Neki ilyen van pontÉn Leginkább egy Lamborghini Aventadort szeretnék
De mivel ha alapból nem menne úgy ahogy szeretném házilag egy kis kokányolástól megtáltosítom én azt a autót
Szoktam itthon szeretni,kokányolni
Még 2-3 éve a tescoba láttam egy fekete rc Aventadort akcióba 5,000-ért
Csak akkor azért nem vettem meg mert gyerekesnek néztek volna.
Majd ha legközelebb a tescóba járok jobban megnézzem az ott lévő RC autókat.
Átmenetileg elég ez a 10E forintos kategória, aztán ha leköt vagy érdekel majd beruházok egy komolyabbra.
Még ezt néztem Ebayról
Egy Countach
[link]
-
carl18
addikt
Üdv!
Valami RC autó kéne nosztalgiázásra.Lehetőleg Lamborghini. Mit ajánlotok, sebbeségre menjen 15 km/h 20 km/h
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged