- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
V.Stryker #21129 üzenetére
Jessi alatt én még próbáltam a chromiumot, de sandbox elszállt az indításkor, nyilván ezért szedték le repoból is állítólag a 44.xxx frissítés előtti működik. Ugyanezt tapasztaltam arch alatt, csak ott meg régi verziót felrakni nem tudtam, mert a függőségek verziója túl új volt viszont máshoz meg az új kellett. (Pl ICU-k) armv7h, RPI2
Szerintem keress mást, amúgysem egy erőgép a pi, midori teljesen jól működik, gyorsabb a firefoxnál tapasztalataim szerint. Bár ha képkockánként akarsz youtube-ot nézni, akkor ff kell, midorival nem játszott le sokmindent, codec hiányában, amint felraktam a gstreamer ugly,bad, stb codeceket akkor meg összeomlott. Firefox az ffmpeg-el így előnyben van.
-
pivi.l
tag
válasz
V.Stryker #21045 üzenetére
Az FDH-nál elég drága.
Én inkább az EBAY-ről rendelnék.
pi3 heatsink -
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #20987 üzenetére
A 2-3 közt nem tudok különbségről, de utána kell nézni. Elérhető minden információ a raspberry-s oldalakon.
Persze hogy van mindenféle kiegészítő hozzá, anno a gertboard volt az egyik első, de azóta az újabb pi-kre külön shield "szabványt" is csináltak
raspberry pi hat boards [link] -
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #20984 üzenetére
Alapesetben mindig a konkrét feladathoz kell eszközt választani. Nincs olyan, hogy általánosan ideális megoldás. Arduinos vonalon is van sokféle képességű eszköz, egészen az arm magosokig. De van sok más fajta beágyazott cucchoz való mikrokontroller is.
Az más, amikor már megvan az eszköz és azon próbálgat az ember kíváncsiságból mindenfélét
(#20986) tibi-d
az biztos, hogy pi-n sokkal könnyebb kész, pécés megoldásokat használni, hiszen vetekszik az ereje egy régebbi pécéjével. Cserébe nem megy el egy gombelemről. -
szasanyi
félisten
válasz
V.Stryker #16926 üzenetére
Rendben, megpróbálom holnap aztán csak megmondják mi is a helyzet.
(#16928) odipapa: néztem az ebay-es ajánlatokat és árakat, de a hazai garancia miatt a kis többlettel nekem jobb lenne a fenti lehetőség.
To all: azt esetleg tudja-e vki, hogy milyen 300Mbps-esUSB WiFi-vel működik jól? Vmi olcsó kellene (2-3k) amiből van sok, csak nem biztos, hogy mind jó lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
V.Stryker #16901 üzenetére
Ha a hálózaton Samba megosztáson keresztül éred el, akkor közvetlenül a Userdata nevű folderben kell létrehozni a fájlt.
Ha SSH-n lépsz, be akkor pedig az említett /storage/.kodi/userdata/ az elérési út.Onnan tudod, hogy jó helyen jársz, ha olyan fájlokat találsz ugyanitt, hogy guisettings.xml meg profiles.xml
De ez a javasolt megoldás akkor nem segít, ha lassú a wifi.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
V.Stryker #16780 üzenetére
A VC-1 eléggé ritkán használt formátum Blu-ray-en. Körülbelül egyeduralkodó a H.264/AVC és idén jönnek a H.265/HEVC 4K Blu-ray-ek.
VC-1 lemezből a blu-raystats.com-on 751 darab van a listában, H.264/AVC-ből 3393 és van még 240 MPEG-2-es Blu-ray lemez 2011 és az előttről.
-
Kroni1
veterán
válasz
V.Stryker #8320 üzenetére
Miket állítottál be?! Ha esetleg véletlenül nem tetted volna, akkor tedd a rendszer beállításoknál Profi-ra a beállitások szintjét (igy több menüpontot lehet állitani) és a lejátszásnál állítsd be hogy képfrissités igazítása a filmhez: Mindig.
Nálam a 20GB-os 3D Avatar sem akadt, és a szintén 3D Gravitáció sem DTS hangal! Igaz nálam most maximális az overclock: 1000/500/500/6 és a force turbo is 1-re van állitva, de ha jól emlékszem alacsonyabb értéken sem volt gond.. Milyen eszközról játszod le? Hálózaton nekem a TP Link 3600-ról nem ment olyan jól mint most a My Cloudról, lehet ez is a hiba forrása..
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
V.Stryker #8314 üzenetére
A film velhetoen DTS hanggal van, es nem passthroughban adod ki a hangot, hanem a pi dekodolja.
Ha igazam van, akkor ennyit tud a pi. Ha passthroughban adod at, vagy nem halozaton nezed a filmet, akkor nem kellene neki akadni. Ebben az esetben probalj regebbi openelecet vagy xbiant.
Sajnos nincs DTS licensz a hardware dekodolashoz benne, pedig a raspberry-s sracok nagyon dolgoznak rajta(es a hardware tudna), hogy egyedileg is lehessen venni licenszet hozza, de...Itt erdemes elolvasni a peticiot es a beszelgetest.
-
-
stopperos
senior tag
válasz
V.Stryker #8130 üzenetére
Az XBMC felületen engedélyezni kell, hogy upnp-ről lehessen vezérelni.
A tab-on csak a kezelőfelület jelent meg (hangerő, megállítás, indítás), a videó és a hang pedig a Raspberry-n. Wifi vitte át, és nem akadozott.
Mondjuk egy dolog hiányzik nálad, nem tudom hogy a raspberry tud e kliensként működni. Mert most két szervered biztos van. De úgyis újra kell indítani a monitoring gépet, megnézem neked az este folyamán, hogy tudok e szerverről csak rpi-vel lejátszást indítani. -
stopperos
senior tag
válasz
V.Stryker #8128 üzenetére
...DLNA-val és a Galaxy Tab kódolt...
szerintem ugyanarról beszélünk.
Galaxy Tab sd kártyájára felmásoltam a nézendő dolgot. A Raspberry Pi-n openelec futott. Galaxy Tab-on a beépített DLNA-val felismertem az openelec-et, és kiválasztottam azt kijelzőnek, míg a Tab-ról a filmet. És minden szépen ment. -
harry
veterán
-
golya87
őstag
válasz
V.Stryker #8065 üzenetére
Rossz filmhez társította a te általad birtokolt fájlt? Információ az adott filmen és frissítés, ekkor te is kiválaszthatod, vagy begépelheted az adott film címét.
Az első kérdésedet nem igazán értem. Van olyan opció valahol, hogy ne a médiainformációt hanem a lokális elnevezést használja.
-
harry
veterán
válasz
V.Stryker #8044 üzenetére
Nem tudom RPi / adott os / program alatt hogy van, de amikor én lirccel játszottam, minden gombot egyesével tanítottam meg a vevőnek, tehát el kellett indítani a vevő konfigurálását, beírni a gomb nevét, majd nyomni a gombot pár másodpercig, eltárolta, következő neve stb, egy parancssoros felületen, noha lehet ez már kulturáltabban megy manapság.
-
-
bigdee888
tag
válasz
V.Stryker #7792 üzenetére
SD kartya mindenkeppen kell, a boot-olast a Raspberry csak az SD kartyarol tudja megoldani...
A storage resze (jukebox kepek, egyeb letoltott cuccok) pedig egy pendrive-rol megy.http://wiki.openelec.tv/index.php/Installing_OpenELEC_on_Raspberry_Pi
Ezen az oldalon (a Windows (USB) resznel) lehet elsajatitani a telepitest. Bocs a linkert, mobilrol vagyok.
-
Kavinton75
senior tag
válasz
V.Stryker #7781 üzenetére
Van még pár kompromisszum is.
Nem árt, hogy észrevétlen legyen, ez ugyebár elég kicsi, így bárhova el lehet rejteni.
Jó, hogy mobilis, így másra is lehet használni (time lapse, stb).Egy dome kamera elég feltünő, ha elmegy az áram, akkor nem müködik.
A Pi-t meg összetudom kötni a risztóval, így mindig kap áramotAmúgy sok kamerát megnéztem, de ennek a minősége teljesen jó, relative kicsi árért.
Ha tudsz olyan WiFi kamerát, ami nem túl drága, és el lehet érni bárhonnan, lehet bele SD kártyát rakni és a minősége is jobb, mint ami "egy dohányboltba" van, akkor linkeld be.
Megnézném. -
Kavinton75
senior tag
válasz
V.Stryker #7777 üzenetére
Azt nem hinném, mert nekem 15.000 Ft-ba került kamerával, 8GB kártyával, házzal, WiFi modullal egy A modell.
A rögzitőhöz pedig még kellene kamera is, aminél az ár igen mgas lehet, ha nem 540 TV soros (ez lássuk be elég rossz) kell.
Ezt a témát már körbejártam, így most nem ez a kérdés, de azért köszi -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
V.Stryker #7759 üzenetére
nalam az xbian bugosabb, es kicsit lassabb is mint a legutobbi stable openelec. (persze az xbian mentsegere szoljon, hogy azalatt egy full linux fut, es hogy bevallottan beta
Egyebkent sokaig xbiant hasznaltam, es nem bantam meg, de ha csak xbmc-re kell, akkor jobb az openelec talan. Ha masra is szeretned hasznalni, akkor xbian.(pl munin)
-
-
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #7357 üzenetére
"Mondjuk én a két licenszet megvettem, full hd-nál azért gondolom számít."
Csak ha mpeg2 vagy vc-1 tömörítésű filmet nézel. A dvd például mpeg2-es, a blu-ray pedig mpeg2 / vc-1 / mpeg4 (h264) is lehet. Többségében azért mpeg4 jellemző, ezt pedig alapból tartalmazza a pi ára. A divx és xvid is tipikusan mpeg4, kivéve a régi div3-as, ami hackelt microsoft codec volt. Itt egy használhatónak tűnő összefoglaló [link]
-
Kroni1
veterán
válasz
V.Stryker #7358 üzenetére
Köszi az infót, akkor én is ilyesmivel próbálkozom majd. Ha a két licensz megvan akkor kevésbé terheli a pi-t a filmezés? akkor megveszem őket én is..
Van itthon egy 12V-os VGA ventim, azt ráteszem abból baj nem lesz.. Ugyis el lesz rakva a cucc a tv alatti állványba, nem lesz semmi hangja 5V-ról meghajtva, csak halkan fuj egy picit..
-
csimpas
tag
válasz
V.Stryker #7336 üzenetére
én vettem egy ilyen távirányítót
ezzel "váltottam le" a tv távirányítóját
tökéletesen működik OpenElec alatt, (RaspBMC alatt is)
és egy kicsivel gyorsabban is megy a gépelés pl ha youtube videót akarok böngészni...2 kis ceruzaelemmel működik, de mióta megvan, még nem cseréltem elemet benne, van benne vmi védelmi funkció, 1 perc után off-olja magát, ha 2x megnyomok bármilyen gombot akkor lesz újra aktív.
van play, pause , www, stb gombok rajta
gyönyörűen kézre is áll, én mindenképp javaslok egy ilyet azoknak, akik openelecet használnak.kép:
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
V.Stryker #5747 üzenetére
Én is hasonlót kezdtem el csinálni, bár én egy CD játékosba próbálom a Málnát belehegeszteni...
Én egy 23017-es IC-t használok, ami ugyanez, csak 2×8 bittel. Erre azért van szükség, mert a kijelző mellet van 15 db gomb is az előlapon.Viszont én elakadtam az elektronikánál: A kijelzőt meg lehet úgy építeni, hogy +5V-ról tápláljuk, és a Málna-féle +3.3V-os jeleket kapja, ahogy te is csináltad. Az én esetemben viszont a billentyűk jeleit vissza kell vezetni a Málna felé, és ugye a Málna bemenetei nem bírják a +5V-ot. Ezen agyalok már egy ideje...
A lehetőségek:
- Feszültségváltó, ami oda-vissza konvertál a +3.3V és a +5V között. eddig ez a legszimpatikusabb, bár az I2C-t is bíró áramkör elég drága az adafruit-nál...
- Meghajthatnám az egészet +3.3V-ról, (valahogy így) bár azt a Málna +3.3V kimenete valószínűleg nem bírná el...Meg még az LCD-t keresem, mert a jelenlegi VFD előtt egy bordó plexi van...
-
ivjoe
tag
válasz
V.Stryker #5764 üzenetére
Nem jó helyre raktad az i2clib-et, kezdetben rakd a saját python fileod mellé:
Install i2clib
Install quick2wire+1 tipp: ha git-tel letültöd, alapból létrehozza neki a mappát, nehogy így nézen ki a file path: i2clibraries/i2clibraries/...
-
ivjoe
tag
válasz
V.Stryker #5762 üzenetére
Ezt:
lcd = pylcdlib.lcd(0x21,0)
Erre:
lcd = pylcdlib.lcd(0x27,1)De sokkal jobban jársz, ha kidobod a francba és ezt használod helyette:
http://think-bowl.com/raspberry-pi/i2c-python-library-lcd-with-the-raspberry-pi/ -
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #5755 üzenetére
Ja megvan...python ora.py
Viszont a script nem jó.
Traceback (most recent call last):
File "ora.py", line 8, in <module>
File "/lib/pylcdlib.py", line 30, in __init__
self.lcd_device = i2c_device(addr, port)
File "/lib/pylcdlib.py", line 8, in __init__
self.bus = smbus.SMBus(port)
IOError: [Errno 2] No such file or directory -
sonar
addikt
válasz
Összedobtam egy ilyent próba képpen
2 percig frissiti az időt.
Azért csak addig mert amig nem végleges addig jobb ha nem végtelenített a kód.
futtatás előtt legyen telepítve amit a blogon írtak, illetve mentsd le az ottani kódot pylcdlib.py -ként (és javaslom a lib mappába berakni)
#! /usr/bin/env python
# -*- coding: Utf-8 -*-
from datetime import datetime
import time
import pylcdlib
x = 0
while x<120:
datum = datetime.now().strftime('%Y-%m-%d')
ido = datetime.now().strftime('%H:%M:%S')
lcd.lcd_puts(datum,1) #datum elso sorban
lcd.lcd_puts(ido,2) #ido masodik sorban
# print 'datum: ', datum, "\n", "ido:",ido
time.sleep(1)
x +=1
# print "vege" -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Akartam írni: ez alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest