- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
UsagiYojimbo
tag
válasz
V.Stryker #5747 üzenetére
Én is hasonlót kezdtem el csinálni, bár én egy CD játékosba próbálom a Málnát belehegeszteni...
Én egy 23017-es IC-t használok, ami ugyanez, csak 2×8 bittel. Erre azért van szükség, mert a kijelző mellet van 15 db gomb is az előlapon.Viszont én elakadtam az elektronikánál: A kijelzőt meg lehet úgy építeni, hogy +5V-ról tápláljuk, és a Málna-féle +3.3V-os jeleket kapja, ahogy te is csináltad. Az én esetemben viszont a billentyűk jeleit vissza kell vezetni a Málna felé, és ugye a Málna bemenetei nem bírják a +5V-ot. Ezen agyalok már egy ideje...
A lehetőségek:
- Feszültségváltó, ami oda-vissza konvertál a +3.3V és a +5V között. eddig ez a legszimpatikusabb, bár az I2C-t is bíró áramkör elég drága az adafruit-nál...
- Meghajthatnám az egészet +3.3V-ról, (valahogy így) bár azt a Málna +3.3V kimenete valószínűleg nem bírná el...Meg még az LCD-t keresem, mert a jelenlegi VFD előtt egy bordó plexi van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest