- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Az általam sok eszköz távelérésére használt RealVNC távoli asztal ingyenes csomagja hamarosan megszűnik.
Épp elkezdek körbenézni alternatíváknak. Csak hát nagyon multi-platform kellene, Win (Win7 is még), Ubuntu (jelenleg még 16.04 is), meg Raspberry (abból is akad ami akár 4-5 éves telepítés).
Na most a Raspberry-k esetében gondolkoztam azon is hogy a legrégebbi setupok kaphatnának akkor most egyúttal egy nagy Update-et is.
Ami van ahol nem kicsi, pl. OMXPlayer megszűnt már, helyette VLC alapú kell.
Használok pl. egy PiPresents nevű multimédia keretrendszert. A fejlesztő nem győz kapkodni a folyamatos multimédiát érintő változásokra...
A Raspberry Pi OS korábban szintén a RealVNC-t tartalmazta gyárilag. Ráadásul ott ment a helyi-hálózati elérés is (licenszelés / fizetős account nélkül).
Viszont most már áttértek a WayVNC-re. Aminél a külső (internetről való) elérés teljesen más. Én egy kb. három hónapja ezt nem is értettem, egy frissen telepített rendszeren le is szedtem a WayVNC-t, és visszaraktam a RealVNC-t.
Mint kiderült tulajdonképp hiba volt. Lehet a Raspberry-sek már tudták ezt a megszűnést...
Mint kiderült a WayVNC tud olyat, hogy csinálsz egy accountot a Raspberry Foundation oldalán, oda hozzáadod az eszközt, és később be tudsz lépni és eléred a PI-ket. Külön alkalmazás nélkül, webböngészőből.
Ami mondjuk nekem annyira nem tetszik, pl. böngészőnek a legfrissebbnek kell lennie (sajnos nem minden PC-n adott, vagy legalábbis van ahol újratelepítés kellhet, plusz memória a régi gépbe, stb.).
Használja valaki a WayVNC-t ? Mik a tapasztalatok vele ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Jövedelem
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- EAFC 25
- Alig látni, olyan vékony lesz a Fold
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Eladó Full White PC, Montech, 850W Gold, Z590 Vision, 11600KF, 32Gb, 1Tb, RTX3070 Gaming X
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- DELL 3050 USDT Micro - Mini PC - Core i5 7500T- 16GB DDR4 - 256GB SSD - több db - ÁFA-s számla is
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest