Új hozzászólás Aktív témák

• AcCEsS

senior tag

Raspbian stretch lite rendszert futtató PI3-ra telepítettem a SteamLink-et, és egy kölcsönkapott noname USB-s játékkontrollert próbáltam hozzá beüzemelni, sikertelenül. lsusb, a dmesg is mutatja a kontrollert, plusz a log is jelzi (Microsoft X-Box 360 pad as /devices/virtual/input/input8), és a SteamLink listázza is, mint Xbox360(?) vezérlőt, de semelyik gombra/karra sem reagál a kicsike. A log-ban semmi hiba nem látszik, illetve az evtest /dev/input/event(x) parancs sem mutat semmiféle értékváltozást. Ez alapján a leírás alapján próbálkoztam, illetve megpróbáltam ugyanezt asztali gépen, Ubuntu 18.04 alatt is. A helyzet ugyanaz, azaz semmi életjel. Viszont Win10 alatt hibátlanul működik, tehát a kontroller ok. Hol keressem a hibát?

Ja, és a raspbian buster használóktól kérdezem, a SteamLink már tényleg nem fut el konzolból indítva? Muszáj hozzá X-et is telepíteni?

Egyébként úgy látom stretch és buster alatt is a steamlink 1.0.7 telepíthető, de a fórumok ennél jóval újabb verziókat említenek (1.1.45) Raspberryhez. Innen le is tudtam tölteni, de ez nem egy telepíthető .deb fájl... :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés