Új hozzászólás Aktív témák

• BB9360

aktív tag

Nagyon sok segítséget kaptam eddig is itt, amit köszönöm!

Most azt szeretném megkérdezni, hogy van-e és ha igen milyen jobb megoldás az alábbiakra?
    HDD-n tárolt zenéket szeretnék analóg rendszeremen hallgatni. Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy a Pi3-ból HDMI-n kijött az infó, bement a TV-be, onnan optikai kábelen egy DAC-ba és onnan pedig RCA-n a hifibe. Ez jól működik is, csak ehhez a TV-nek bekapcsolva kell lennie, aminek annyira nem örülök (hiába lehet a kijezőt kikapcsolni, akkor sem).
    Gondoltam egyet és vettem egy 3.5-ös jack-RCA alj kábelt és a meglévő RCA-t abba csatlakoztattam. A Pi-n átállítottam a kimenetet HDMI és analógra, így jön is a hang a TV bekapcsolása nélkül. Yatse segítségével pedig vezérelni is tudom. Király, csak egy gondom van: nagyon HALK. A Pi-n a hangerő (amit a távirányítóval lehet le és fel mozgatni) a maximumon van.
    Van erre vmi megoldás?

Más: visszaolvasva volt vmi zaj csökkentésről is szó, vmi pwr-t be kellett írni vhova. Nem hallok zajt, lehet, ez már idejét múlt - értem ez alatt, hogy azóta történt frissítések megoldották?

Nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés