Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Mivel megígértem a hűtőbordás képeket, és most van időm...
Előre is bocs, de kicsit hosszú lesz.
Az alap ötletet ebből a videóból vettem. [link]Eredendően nem volt szándékomban a hűtő "szörnyeteg" építése, de miután előhalásztam a cégnél fellelhető bordákat, az egyik asszem Athlon borda szinte kiabált, hogy vágj ketté, és én pont ráférek a PI-re...
Ha már így alakult, hát legyen.Első körben méretre vágtam egy fóliát (üresen összeolvasztott lamináló fólia), kivágtam rajta a hűtendő magok helyét és bejelöltem, max meddig érhetnek (szerintem) a hőátvivő, közvetítő elemek, mivel a bordaszörnyeteget közvetlenül nem lehetett rátenni a magokra. Sajnos nem nagyon látszik a fólia.
Ezután a méretre vágott, bejelölt fóliát rátettem a bordára, a jelölés alapján kivágtam a közvetítő elemeket, majd befúltam a magon kívüli területre elemenként 2 -2 pozicionáló, elmozdulás gátló stiftet.
Utána már csak pár apróság.
Hordozólemez a PI-nek. (ez az én bogaram)
Hűtőborda kifúr a pálcáknak, rozsdamentes pálcák, felszerel, rugók felszerel.
Tisztítás után pasztázás. Szigorúan NEM elektromosan vezetőpasztát! Mivel nem tudom meggátolni, hogy véletlenül nem kerülhet paszta az alkatrészekre!
Majd összeszerel, és még egyszer a végeredmény.Tehát akár hiszitek, akár nem, nem állt szándékomban ennek a szörnyetegnek az elkészítése, csak a körülmények adták magukat, és ha már csinálok valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- RYZEN 5 7600X DDR5 FÉLKONFIG (GARIS)
- Új Gamer PC Intel i5 12-14400F ig RTX 3080 10G+ 12 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4 2-4Év Gar
- Új DDR5 Gamer PC i5-12-14400F -ig/RTX 3080 10Gb + 12 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest