Új hozzászólás Aktív témák

• yolan

őstag

Egy eléggé összetett terv született meg a fejemben, de nem igazán tudtam úgy kivitelezni ahogy elgondoltam, valószínűleg én hibázok, illetve nincs elég időm beleásni magát a fórumok bugyraiba. Hátha akad itt olyan aki tud segíteni.

Adott egy Raspberry Pi B modell. DHCP-vel kábelen keresztül kap netet, előtte a router pedig wifi-n a upc modemtől. Van net, eddig minden pipa.
    A Pi-n jelenleg Kodi v14 fut, HDMI-vel egy Sony tv-re kötve, HDMI-CEC működik.

Amit szeretnék de elvéreztem:
    Egy IT9135 típusú USB-s DVB-T csoda tunerrel szeretnék élő tv adást, DVR nem feltétel.
    Elvileg kernel szinten már támogatva van a tuner. Tvheadend PVR-el próbáltam, de hibát kapok a kliens indítása közben.
    WOL paranccsal szeretném ébreszteni a Pi-t, ami bekapcsolja a tv-t a CEC segítségével. A Pi bekapcsolása nem minden esetben kapcsolja be a tv-t, random működik. Kábel csere megvolt, a beállítások is jónak tűnnek. Esetleg telefonos app ami tudja ébreszteni a Pi-t ami a tv-t. Álmaimban még NFC tag is szerepelne a bekapcsolástól kezdve akár az adott tartalom indításáig, de ebben a Windows Phone nem a barátom.
    Netflix. Van hozzá direkt VPN elérésem, ahhoz is van add-on a Kodi-hoz. Add-on feltelepül, beállítások után nem tud elindulni mégsem a háttérszolgáltatás.
    Tartalmak elérése Windows Phone rendszerű telefonokon.

Remélem nem megvalósíthatatlan és tudtok segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés